Keresés

Részletes keresés

Sveriges fana Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2349
érdeklődni éppen senki sem érdeklődött. de szó volt róla, merhogy a topic alapítója azzal büszkélkedhet. Amúgy én 90ezerér vettem használtan, szegeden, szal kábé korrekt árat szabtatok... persze az még két-három éve volt... persze állítólag vidéken (szegediektől elnézés van kérve) sokkal olcsóbban lehet hozzájutni a cuccokhoz. Az N4-es meg 2000USD! Hallottatok már ilyet?
Napáá:
GG
Előzmény: Süket piPi (2341)
pele_ Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2348
Na emberek!
Egy hihetetlen frappáns név lesz a gitársite neve :))))) :
wwww.gitarmania.hu
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2347
A lespaul-okat itt senki se szereti vajon?
Nem baj, én viszont meglehetős fanatikusa vagyok egynek... :*)
Süket piPi Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2346
Köszi Patkó !
Már keresgélek is..
Előzmény: Patkó (2345)
Patkó Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2345
Pipi!
Előzőekben többször is ki lett tárgyalva a Laney, de biztos lesz most is aki szívesen megválaszol a kérdéseidre. Különben én is régóta tervezgetem, hogy majd veszek egyet. Legutóbb pont 60-ért hírdettek egyet, saját ládájával. A fejet csak magában 30-40 körül megveheted bármikor, állapottól függően. De 40-től többet adni érte csak indokolt esetben érdemes.
Süket piPi Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2344
Most jutott eszembe StratoFan , hogy meg lehetne próbálni emelni egy kicsit a pickupokon egy csavarnyúzóval. (De azér' jegyezd meg hogy kb. hol állt eredetileg)
Előzmény: StratoFan (2343)
StratoFan Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2343
Hello piPi!

Leszedtem a hátulját. Itt csak a tremolókar mechanikája látszik, a többi valami ragaszott micsoda mögött van, szóval nem férek hozzá. Nekem úgy tűnik, a zajt a hangszedő szedi össze, de nagyon függ attól, milyen szögben tartom a gitárt...

Előzmény: Süket piPi (2341)
tomci Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2342
Most hallom, hogy Medgyesi húrokat is gyártat Craftsman néven (kínában). Próbálta valaki? Milyen?
Mer' olcsó!
Süket piPi Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2341
Szia StratoFan!
Én is küszködtem ilyen problémákkal a Hohner Rockwúdommal. A zajfelvétel első oka az árnyékolatlan vezetékrengeteg volt a gityó belsejében. Elvileg 10 cm-nél hosszab árnyékolatlan vezetéknek sehol nemm illik a hangtechnikában lennie. Átforrasztgattam árnyékolt vezetékekkel, és sokkal csendesebb lett.
Elméletileg : Ha csinálsz egy Faraday kalitkát, akkor jó lesz :) (a 2. gitáromban az elektronikahátlapon egy alúfólia szerűség volt, amit leföldeltek)
DE ha a pickupok veszik fel a zajt, akkor :(
(akkor tűnik szerintem még úgy hogy nagyon zajos, ha kicsi jelet ad a pickup -> nagyobbra veszed a hangerőt = a zajt is)
-----------
Más : Lécci aggyatok már tippet nekem, hogy megéri-e egy Layney 60W-os csöves gitárerőlködő (állítólag) felújítva a 60 pénzt. Meg hogy egyáltalában megéri-e.
Még valami : valaki érdeklődött Washburn N2 iránt. Itt minálunk 129eFt-ért most adtak el egy zsírújat. De mostantól 150 körül lesznek a következők, mer' vége az akciónak. Ja és láttam még Ibanez 503-ast, meg koreai S szériát bibiii!

Előzmény: StratoFan (2340)
StratoFan Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2340
Hello! A monitor kevés :((( az egész computert ki kell kapcsolni, még szerencse hogy nem kell hozzá. Így már egészen elviselhető. Szerintem kezdő szetnek jó amit vettem (Hajós utca): 39.900 ft a gitár, de nincs hozzá heveder + meg tok, úgyhogy gyakorlatilag ez 44.000 ft-ból jön ki, + 15.900 Ibanez DS7-es torzítópedál (Hangszer Erzsébet) (de nincs hozzá vezeték, az +3000 Ft. ha veszi az ember, ha összegányolja magának alkatrészekből akkor 300...), meg lehet hallgatni a DS7 hangját itt: http://www.musicianfriend.com/ be kell írni a keresőmezőbe hogy DS7. Egyébként 42$, szeritnem a 15.900 ft áfásan megéri.
Előzmény: Zoldalma (2339)
Zoldalma Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2339
A monitort mindenképpen érdemes kikapcsolni, mielött nekiállsz villanyászkodni :-)

Z.

Előzmény: StratoFan (2338)
StratoFan Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2338
Érdekes, attól függ a zaj, hogy milyen szögbe fordítom a gyityót, vagy ha meszebb megyek teljesen megszűnik. Lehet valami a közelben amit ki kéne kapcsolni (computer?), vagy a vezeték szed össze valami zajt. Mindegy, most már valahogy megoldom.
Előzmény: tomci (2336)
sarg Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2337
vagy egy zajzár a torzító mellé.
a villanyszerelés olcsóbbnak tűnik...
Előzmény: tomci (2336)
tomci Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2336
Szia Pyra!

StratoFan
Szimpla hangszedőknél természetes a zaj (persze, azért nem mindegy, milyen márkájú az a hangszedő.)
Amit tehetsz: árnyékoltasd le az elektronikát ha van a közeledben elektromos szakember.

(Amit te is megtehetsz: nem biztos, de úgy tudom valamit levesz a zajból az is, ha pl. az elektronikát és a pu-pokat tartó müa lap alsó felét /ami nem látszik/ beborítod alufóliával. Hm.)

Incho Creative Commons License 2001.08.08 0 0 2335

Pyramyd:
Van/volt valami Szigeten, ami gitaros szemmel figyelmet erdemel????
Előzmény: Pyramyd (2334)
Pyramyd Creative Commons License 2001.08.07 0 0 2334
Urakok üdvike mindenkinek a Szigetről!

Még élek!!!
(ezt akár fenyegetésnek is vehetitek)
Szal mindenki nek további jó nyarat!
Bye:
Pyramyd

StratoFan Creative Commons License 2001.08.07 0 0 2333
Sziasztok! Egy olcsónak mondható "Tokuyama" nevű állítólag olasz stratoutánzatot vettem tanuláshoz + Ibanzez DS7-es torzítót. A gityón 3 hangszedő van 5 állású kapcsolóval. Az 5 állásból 3 hihetelen zajos, zúg mint a veszett, főleg a pedállal, de anélkül is (két szélső + középső állás). Ezen lehet valahogy segíteni, vagy az olcsó gagyiknál ez természetes?
Trendo Creative Commons License 2001.08.07 0 0 2332
Sziasztok!
Ha valakit esetleg érdekelne:
Eladó egy eredeti orosz gyártmányú Big Muff Pi torzító,a hozzá tartozó fadobozban természetesen.
Ár:15.000,-Ft
tomci Creative Commons License 2001.08.07 0 0 2331
A Vintage '52 elköltözik a Tátra utcából egy kétszeres méretű új üzletbe, vhova az Oroszlánok mellé.

BIBIKE
Láttam... utána kerestem meg a képet és az infókat a neten.
Jogos, hogy 3 számból, nem akarsz kettőt felrakni. Meg is néznélek titeket, de sajna, elég messze lakom BP-től, és igen ritkán járok arra.

Pipi
Természetes, hogy csiszolásnál egyforma magasságúra igazítják a bundokat (no persze, ha hangszerész csinálja). A klasszikusoknál nem tudom mi a helyzet, de az elektromos gitároknál biztos nincs "bevonat"! Egy anyag a bund! Gondoldj csak bele: a húr is "eszi" a bundokat (pl. nyújtáskor csiszol).
A magasságon jelentősen nem változtat a csiszolás, ha csak nincsenek irtózatos különbségek - de akkor meg jobb. Végül, ha a csisz nem jön be, akkor csak bundoztathatsz és az sokkal többe kerül, ráadásul nem is bírja ki túl sokszor a nyak!

Zolach
Ha most vetted, menj visssza a boltba és mutasd meg nekik, mit szólnak hozzá. Ne hagyd magad lerázni! Hátha kicserélik (garancia is van a világon)! És ha végképp nem megy, irány a hangszerész (ha más nem megnézetni mi baja, az még ingyen van).

Exile, ClisHe

Szépek! Nekem megjelenésre a James Burton és a '50 Tele tetszik a legjobban. (Exile: jól sejtem, hogy az első kép a saját hangszeredet ábrázolja?)

clisHe Creative Commons License 2001.08.07 0 0 2330
akkor is az a legszebb amit en pakoltam ki
szerintem ezzel a bigsby tremloval gyonyoru ez a hangszer(amugy is)
hmm
c
:)
Előzmény: Exile (2329)
Exile Creative Commons License 2001.08.07 0 0 2329
Akkor legyen itt egy kis Telecaster történelem, ha már volt itt Jackson, Gretsch, etc, ez a gitár is bőven megérdemli... Meg olyan jó ennyi Telecaster-t egyszerre látni :)
'50 Telecaster
'52 Vintage Telecaster
Muddy Waters Telecaster
'69 Telecaster Thinline
'72 Telecaster Custom
James Burton Telecaster
Nashville Telecaster
'90 Telecaster Thinline
Es vegul az en Telecasterem :)

Előzmény: clisHe (2328)
clisHe Creative Commons License 2001.08.07 0 0 2328
egyetértek, hogy a legjobb ...
:)
c
Előzmény: Exile (2327)
Exile Creative Commons License 2001.08.07 0 0 2327
Telecaster rulez :)
De akkor már én is beteszem az én kedvencemet:
A Telecaster a legjobb gitár a világon
Előzmény: clisHe (2326)
clisHe Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2326
a kedvenc gitarom

hmm
c
Sveriges fana Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2325
az haggyán, de tavajelőtt (izé én akkor voltam utoljára szigeten) a Tibusz a Magyar Atommal is nagyot alakított. És ott sokkal többet használta a szájgitárt, mint a boom-boom-ba (nemtom ott egyáltalán használja-e). Ami a bb-t illeti, nekem akkor ment tőle el a kedvem, miután megvettem a cd-jüket, oszt azután még három négy bulijukra elmentem, de már meguntam, hogy csak azt a néhány számot jáccák más sorrendben (noha most vannak új számaik, sőt cd-t is kiadtak), és a Magyar Atom sokkal dögösebb bluest jáccik, mint a rhythm'n'blues, ezzel persze nem akarom fikázni a Mesteréket, csakhát nem volt kellemes, amikor már a hatodik bulin hallottam uazt, mint a cd-n van. Viszont a magyar gitároséletben a Tátrai IMHO viszi a pálmát a szinpadi magamegjáccásban... ( bár annyi viszki után már nem csoda, hogy oldott halmazállapotban van, hehe). De mindegy. Hajrá Tibusz! (Ő mér'nem ír ebbe a topicba? Mekkell neki mondani, hogy ide mindenki ír, aki számít, hehe...)
Napáá:
GG
Előzmény: sarg (2320)
Süket piPi Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2324
Én személy szerint nem pártolnám a csiszolást. A bundoknak megvan a magasságuk, ez ad egy "játékérzetet".
Ezenkívül logika : lecsiszolsz egy bundot -> lehet hogy a következőnél fog zörögni.
Kivéve ha nem egyforma magasságúak a bundok gyárilag (pontatlanok), és te egyformára csiszolod őket. ( ld. néhány nagyon olcsó széria )

Még egy gond a csiszolással : Ha jól sejtem, akkor egy viszonylag vastag nikkelbevonat van a bundon kívülről. Alatta pedig valami olyan anyag, ami hajlamos oxidálódásra. (van egy Samick klasszikusom, oszt' rohadnak a bundjai:)

Bocsi ha nagyon lehúzó voltam. >>;>

Mellesleg a régi ggitáromon én állítottam be a nyakat, mert zavart, hogy zörögnek a húrok, pedig hátul az égben volt, és lőn világosság... Egészen elfogadható mérték alá csökkent a zörgés.

Ha nagyon idegesít, hogy nem-e görbe véletlenül a nyakad, akkor fogd meg a gitárodat és hosszában "nézzél bele" a nyakba. Valószínűleg látni fogod, hogy csavarodik-e.

Kérdés : milyen vastag húrjaid vannak? (X-YZ?)

Előzmény: Zolach (2322)
Zolach Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2323
Mármint az eladó srác kezében ugy értem. Remélem nincs nagy gáz. Ez lenne az első elektromos gitárom, és nagyon visszavetne a hangulatban, ha ujat kellene vennem.

Z

Zolach Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2322
Szega

Szóval a márka az egy De Armond M-66.

A srác kezében nagyon jól szólt, erősítőn annyira nem lehet kivenni a zörgést, de engem eléggé zavar. Egy ilyen csiszolásos nyakbeállításos mutatvány mennyibe szokott kerülni? Csak hogy nagyon ne vágjanak át a palánkon. A csavarodásra még csak gondolni sem merek. Olyankor megy a gitár a selejtbe?

Z

Előzmény: sztyepp (2318)
Hamster Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2321
Hm, sok gitár csinálja ezt, az én Samick-em is csinálta (többiek, ne mondjatok semmit, Pavelka Gyuszinál szépen szólt, megtetszett:), az speciel azért, mert elgörbült a nyak, de nem egyenletesen, hanem a fogólapról nézve oldalirányba. Inkább csavarodásnak mondanám; előbb csak a mély E zörgött, az 5. bund környékén, aztán továbbterjedt. Remélem nálad nem ez történik!
Előzmény: Zolach (2313)
sarg Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2320
tomcinak igaza lehet, általában a bundok lecsiszolása a célravezető megoldás (olcsóbb gitároknál főleg előfordulhat). Mindenképpen szervízben csináltasd (láttam már olyat, h vki nekiesett a körömreszelővel...).
Egyébként érdemes megjavítani, mert a tiszta hangzást erősítőn keresztül is teljesem hazavágja.

Egyébként látta valaki a Boom-Boomot a szigeten a bluessátorban (Tátrai/Szappanos/Borlai)? Eddig a legjobb koncert volt szvsz...

Előzmény: Zolach (2317)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!