Keresés

Részletes keresés

-sanci- Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1196
Figyu! Számod még a régi? A rajtban találkozzunk, kb fél nyolctól ott lődörgök majd!
De aztán nehogy szaggassatok, mert ma kicsináltam magam délelőtt a HHn, bár se a kopasszal, se a vén rókával nem találkoztam.
Előzmény: - bandita - (1183)
nedus1965 Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1195

  Köszi a választ .

Azért még próbálgatok , de viszem a régi dolgokat is .

Előzmény: Lúdtalp (1194)
Lúdtalp Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1194
nedus1965

Még az jutott eszembe, hogy ha mégis kísérleteznél, tegyél egy kis sót is a löttybe, vagy egy külön kis kulacsban vigyél sós vizet. A gyomor imádja a CH bombák után.

Na eldugulok.
Előzmény: nedus1965 (1188)
Lúdtalp Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1193
:-)))

Sok bába közt elvész a gyerek. Hiába a fotózkodás engem is megrészegített... ;-)Még szerencse, hogy aztán mégis észre tértem, ahogy kiléptem a rivaldafényből. :-)))))
DVD érdekelne.
Előzmény: - bandita - (1190)
Lúdtalp Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1192
A "csak folyékony" frissítőhöz is kell adottság (emésztés/gyomor), illetve trenírozás. Attól is függ az eredmény, hogy milyen napod van éppen, mit edzettél a héten, és mit vacsoráztál előző este. Próbálgatni kell, aztán majd kialakul. A MB-ig hátralévő két hét kevésnek tűnik a bevált módszered reformjára. Szerintem.
Előzmény: nedus1965 (1188)
Lúdtalp Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1191
4:40? az teljesen király.

Jó hír, hogy a 2. felén is van bőven forrás és kút: Apátkúti-völgy végén két forrás is van, Visegrádon nyomóskút, Fellegvár parkolónál csapos kút, Pilisszentlászló központban, és a Kis Rigónál nyomóskút, Lajos-forrás és picivel előtte a Kármán forrás, Csobánkán az Oszoly sziklák parkolónál a falu felé a kis utcában 20 méterre nyomós kút. Pilisborosjenőn a Köves-bérc előtt az egyik keresztutcában is láttunk, de azt még csekkolni kell, illetve van Csikóváralja előtt a Gyopár forrás, de ebben alig van valami víz.

A Terep Százas igazi kemény kihívás lesz. Az 1. 52 km-en 3 olyan "feladat" van - Remete-hegy, Klastrompuszta-Dobogókő, Prédikálószék - ahol észnél kell lenni. Viszont a 2. 48 km sem végig bónusz gurulás. Ez öt olyan "feladatot" - Nagy-Villám, Barát-halom, Lajos-forrás, Kevély-nyereg, Csúcs-hegyi nyereg - tartogat, amin "ott kell lenni fejben". Az utolsó két nagyobb mászás 86 kilivel a virgácsokban kezdődik.

Ha azonban ezt a 8 hegyet az ember "kivédi", azaz kellően frissít előtte/utána és kimérten gyalogol rajtuk, akkor nem lesz gond. Tele van a túra suhanós, úm. Enjoy szakaszokkal. :-)

Az útvonalon 3 kellemetlen ereszkedés van: Lajos-forrás után a piros kereszt, a Kevély-nyereg után a kék, és ugyancsak a kék Köves-bérc/Pilisborosjenő után. Aki térdfájós, és szeret botozni, az ezekben a lejtőkben, illetve a mászásokon ki tudja majd használni.
Becsapós még a Dobogókő-Dömös ereszkedés, amin suhanósan haladva, teljesen szétszedhetjük magunkat.

Persze mindez csak egy szubjektív magánvélemény, de talán segít. Jó lenne, ha más bejárók is megosztanák tapasztalataikat. Előre is kössz.

Hajrá!!!

Előzmény: CSERMANEK (1186)
- bandita - Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1190

Lúdtalp

 

Képzeld, megtaláltam az UTMB-s botelhagyásod erdeti, hiteles képsorát. Nem is emlékeztem rá, hogy rögzittem. Utolag a beszámolodat olvasva állt össze a kép.   Nagy nehezen sikerült végre összehoznom a tavalyi szezon képeit egy-egy DVD-n. Ha érdekel, olipapának és manbonak is megirtam. Megmondom öszintén, hogy nekem nem tünt fel abban a sötétben, ahogy Virágnak, Krisztának és a Ernö bácsinak sem esett le a tantusz. Sebaj, legalább neked feltünt egy idö után! :)

Lúdtalp Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1189
Kb. 5 patakátkelés van a völgyben, ha jól emlékszem. Futósan nem különösebben problémás, azaz fürgén, száraz lábbal át lehetett jutni végig.

A 144 is még AKI.? Bíztató!

Csárpák = Cserpák, vagy más?

A kopasz meglepetésre készül úgy érzem...
Előzmény: olipapa (1181)
nedus1965 Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1188

  Sziasztok

A Mátrabérc/ T100-ra való felkészülés gyanánt a Börzsönyben  "futottam" egyet .Családi programok lévén viszonylag korán , 1/2 6-kor rajtoltam Királyrétről .Nem volt túl nagy tömeg .Az elején kicsit hűvös volt , de ez hamar "elmúlt ", köszönhetöen a Hideg-hegyig tartó 500 méteres emelkedésnek .Átfutás a Csóványosra , onnan pedig a piroson a Nagy-Mánán keresztűl ( csodaszép ez a rész )Királyházára és tovább fel Pénzásás felé .Itt már kezdett meleg lenni . Amiért számomra fontos volt a mai futás , az egy próba volt a frissités tekintetében . Tudom , hogy nem túl bölcs dolog egy fél információból kiindúlni , de gondoltam , kipróbálom . Olivér írta ezeken az oldalakon , hogy ő 5-6 óra futásig csak folyékony állapotú frissítőt fogyaszt . Nosza , bekevertem a zsákomba egy nagy adag izot , némi poower gellel tuningolva . A biztonság kedvéért elkészítettem otthon a szokásos ( vajas kifli darabok-alma cikkelyek )kajámat is , csak hogy éppen ez otthon maradt .

 Így aztán rögtön élesben lett a próba . Nézzük csak , hogy mire megyünk ezzel !

Aki járt már a Királyháza-Csóványos szakaszon , az tudja , hogy elég húzós tud lenni a maga 680 m szintjével . A gyomrom fokozatosan lett egyre rosszabb , teljesen felfújódtam és kiürültem . 30 kilitől már nem igazán esett jól . Tudtam , hogy a csúcsig kell csak kibirnom , hisszen onnan már főleg lejt .

 A végén beértem Királyrétre ( most már hatalmas a nyüzsgés ) 40 km és 4 ó 45 perc alatt .

  Tanúlság :- ennyi tapasztalattal a hátam mögött jó nagy marha vagyok .

                   - lehet , hogy kérdezni kellett volna még az Olitól ?

                   - mit csináljak a Mátrabércen ?

 

        Kellemes Húsvétot és sok jó futást Mindenkinek !!!

procaliber Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1187

már csak volt gyenge mert a tegnapi lendületes 2óra után ma 2,5órát hasított ismét lendületesen, el lehet kezdened félni:)

 

Aki esetleg működö kútat keres a HHH-n az Erdőalja úton van már frankó nyomás, HHH többi részére viszont sajnos nem rakták vissza a kiszedett kútakat.

Előzmény: olipapa (1181)
CSERMANEK Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1186

Sziasztok

 

Én is voltam bejárni a T100 útvonalán. 7:05-kor indultam a Máriaremetei templom mellől. Csípős volt még az idő eléggé, de csak a Remete-hegy tetejéig tartott a hűvössel való problémám... Igyekeztem nem elrohanni, a durvább emelkedőket gyalogolni. Piliscsabán már módosítottam a célt Dömösre, ami nem túl jó jel - úgy látszik fejben még mindíg kevés vagyok.

 

Összességében szuper volt, jól ment, Dömösre 4:40 alatt értem. A kutaknál a mosdást semmiképpen sem javaslom kihagyni. Kellenek.

 

Bíztató, hogy nem készültem el teljesen, de aggasztó, hogy ez kevesebb mint a fele volt csak. Ha nagyon meleg lesz, durva lesz.

 

Cs.

- bandita - Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1185

A billegéssel abszolut egyetértek. Ezt én is kiemelném, sokszor léptem mellé emiatt. Vannak olyan helyzetek, amikor nem horpad be a cipö anyaga, hanem a kemény belsö betét miatt az "éle" mentén elbillen. Gyulladás és csavarodás természetesen nem volt és csak szoktato jelleggel mentem velük 1-1 orát. Egyébként két különbözö cipöt is teszteltem, amiben volt belsö alátámasztás. A rezgéselnyelés pozitiv hatását én is irtam, 82 kg-nál müködik. A normál terepfuto cipöm az aszfalton üt, ha nem figyelek, mert elég kemény.

 

Szerintem a pronálo futoknak segitö cipök azoknak müködik jol, akik aszfalton futnak. A sikon tudnak ellentartást kifejteni, terepen viszont olyan változatos a talaj, hogy a billegés, csavarodás és egyéb hatások miatt nem ugy müködik, ahogy kellene.

Előzmény: ChKaresz (1157)
- bandita - Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1184
Az alátámasztás okozta tulsulyt azonnal megéreztem (nem is gondoltam volna), olyan volt mintha egy féltéglát lobáltam volna a tappancsaimon. Jelenleg egy 400g-os cipöben futok (47), ami szerintem nagyon baráti. A bicsaklást és a vizholyagot megusztam, de csak probaképp mentem vele egy orát. Ami elönye volt, hogy több habositott motyo volt a talpában és az aszfaltos átkötéseken puhább volt (de lehet ez csak modellspecifikus). A lényeg, hogy egyetértek és vesztésre áll az alátámasztás.
Előzmény: miki (1153)
- bandita - Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1183
Sebaj. Na, örülnék, ha kijönnél, az asszonynak meg jobbulást! Két autoval tervezzük, mert Normafátol rajtol és Solymárra érkezik. f7 körül indulunk, az autot lerakjuk Solymáron, vissza Normafa, nevezés stb. Legkésöbb 8-kor rajt. Majd irj.
Előzmény: -sanci- (1151)
ervin68 Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1182
Sziasztok!

Prédikálószék után Pilisszentlászló felé a piros+ az elektromos kerítés végénél merre halad hivatalosan? Mi ott elvesztettük a jelzést, nem okozott problémát, mert simán lementünk Lászlóra, de kíváncsi lennék a hivatalos vonalvezetésre.

Köszi

Ervin
olipapa Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1181
tavaly pont az első képen látható részen estem brinyóval. Lefordult a külső az első kerékről a patak előtti rézsünél.

Ma egyébként UTMB -n fölfutottam 142 maxal, nem akartam elhinni futottam még egy órát, újra nekiestem, de ekkor is meg volt 144 maxal.
Csárpák Józsival futottam össze, avégén meg egy gyengébb képességű kopasszal.
Előzmény: Lúdtalp (1179)
DJ_RushBoy Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1180
Váci Csata Emléktúra 20

7:32-kor sikerült elindulnom. A Honvéd Emlékműhöz érkezve még nem voltak pontőrök, képpel igazolok, és a stációk mentén zúzok tovább. Kis városi rész, majd nemsokára a Kápolna nevű pont jön, ahonnan gyönyörű kilátás fogad. Már most meleg van, szakad rólam a víz.
Aszfalton emelkedek, majd keresztezem az M2-t és nemsokára már a piros négyzeten robogok Cselőtepuszta irányába. A kulcsosházhoz érve szerencsére kint vannak már a pontőrök. Kaja még nincs, de az üdítőt örömmel elfogadom. A tetőn kis bizonytalanság, de beugrik hogy a Z-kör elágazás feljebb van még. Ahogy rátérek egyből elkezd emelkedni rendesen. Folyamatosan szintezek, de végigfutom a tetőig majd lefotózom azt a helyet ahol a Naszály túrán is volt pont. Nincs innen már nagyon messze a Naszály csúcsa. Kis technikai szünet után végre már lefele haladok. Jó tempóban tolom neki úgy érzem. Később egy feltételes pont adatait írom föl, majd ismét hosszú belvárosi szakasz jön sok-sok aszfalttal.
Végül beérek. Jó idő lett úgy érzem.

ui: Gyönyörű hely ez a Vác. A 20-as táv úgy érzem szebb helyeket érintett mint a 30-as. Ugye hogy futva is lehet gyönyörködni? :-)

20 km - 403 m szint - 1:54 - 10,5 átlag.
Lúdtalp Creative Commons License 2009.04.12 0 0 1179

T 100/b kedvcsináló képek_itt.

 

 

Előzmény: femina (1178)
femina Creative Commons License 2009.04.11 0 0 1178

Terep 1/3!

 

A szurdok bejáratától indultunk emberes időben (fél10-kor). A kocsit előző nap Szentkereszten hagytam, jól tettem. Hat fős csapatunk (Ildikó a férjével, Tóth Attila, a fiatalságot Csaba képviselte, a párom Laci ) beszélgetős tempóban haladt, nem kellett figyelniük a jelzéseket, engem ezért vittek. A szurdok gyönyörű, jobbra fenn a fehér sziklákat csodáltuk. )Már az első emelkedőn felborult a pulzuskontroll, de ennek ellenére az átlag  134). A Piliscsabai 10-es út keresztezése gondolom megoldást igényel. Az egyetlen kérdéses szakasz a Klastrom pusztai kútnál volt, nem értem miért kell élesen jobbra felkanyarodni, régen az utcán ment egyenesen be a túristaút az erdőbe (mindkét szakaszon van S-sáv). Pilisscséven felbukkant előttünk egy zsákos futó, rögtön tudtuk ő is bejáró. Miklós volt (Solkima), a fényképeket ő fogja csatolni. Innen együtt mentünk Dobogókőig. Meglepően jól sikerült (3,23), de nekem nem is, a bokámnak elég volt. Óvatosan még lekocogtam Szentkeresztig, onnan még a kemény mag (Laci, Ildi, Csaba) Csobánkáig sprintelt. Dobogókőig a távolágot mi is hasonlónak mértük, de a szint kevesebb lett (1040 m).

Jó volt!

Lúdtalp Creative Commons License 2009.04.11 0 0 1177
Terep Százas

Bejártuk a 2. felét is a Kis Rigó-tól.

Az Apátkúti-völgy útja hangulatos, Visegrádon kellemesen hűsít a Duna lehellete, a Barát-halom panorámája még mindig gyönyörű, Lajosforrásra kemény a kék kereszt kaptatója, és finom a forrás vize, Csikóváralja felé jó kis bokabillegetős az út, a Kevély-nyereg emberes, a Csúcs-hegyi nyereg szintén. Nagyokat kapaszkodtunk, és gurultunk, fincsiket fürödtünk. Jó volt na!

Képek, itiner készül.
Lúdtalp Creative Commons License 2009.04.11 0 0 1176
Dolgozunk rajta.
Előzmény: miki (1174)
cs70 Creative Commons License 2009.04.11 0 0 1175
Lesz-é olyan frankó itiner a T100-on, mint tavaly? Zsebbe gyűrhető, vízhatlan, örök emlék...
miki Creative Commons License 2009.04.11 0 0 1174

Majd tehetnétek egy javaslatot, persze minden felelősség nélkül, hogy aki nem ismeri az útvonalat, az végig tud-e menni a rajtnál kapott anyagokkal.

 

Ha nem, akkor viszek GPS-t.

Előzmény: Lúdtalp (1171)
sistergő Creative Commons License 2009.04.11 0 0 1173
Ha sietek, /gyorsan írok/ tele van hibával.

P4= 18m és K+=140m helyett = P4=18m és Z+=140m helyett /klastrompusztai rész/
utánna = utána
törlőkeresztel = törlőlereszttel
Előzmény: sistergő (1170)
femina Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1172

Igen, holnap akkor figyelünk a vonatokra!

 

Részletes a képes beszámolód, gondoltatban végig is futottam. Holnap biztosan nem megy ilyen gyorsan!

Előzmény: Lúdtalp (1171)
Lúdtalp Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1171

Köszik! :-)

 

Sajnos a tuhu-n képtelenség mindig a kívánt utat jelölni, és ráadásul időnként megtréfálja az embert mert bizonyos szakaszok kiesenek/ megfordulnak/ áthelyeződnek, meg nem is úgy van. Így az csak tájékoztató. A tuhu a barátunk ugyan és sokat segít, de a szentírás az a terepszazas.hu-n lévő itiner. Ahol találsz még ilyen eltérést lécci szólj. Fentiek miatt nem kerül tuhus itiner a honlapra.


http://www.terepszazas.hu/itiner2009

Előzmény: sistergő (1170)
sistergő Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1170
Akkor csak a pontosítás kedvéért. :-)

Balázs 1045-ös tuhus itinerében a
P4= 18m és K+=140m helyett
K=140m és S=18m


Femina és aki megy első 50 bejárásra!

Az lenne a kérésem, hogy Piliscsabán a sínen menjetek át, és memórizáljátok a 2,5 kék jelzést. Állomás épület, utánna a fán nyíl alakú(?) és szemben a betonkerítésnél boka magasságban?
Ha ezután úgy látjátok jónak, akkor egyeztetek a gazdájával, és ha lesz időm szürke törlőkeresztel átfestem.
Előzmény: -balazs- (1045)
Lúdtalp Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1169

Elismerem, hogy a felüljárós kép nem egyértelműen meggyőző... :-) mindenesetre arra kell majd menni.

 

T 50 kiegészítő képek.

olipapa Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1168
Cromagnon szervezők a nagy hó miatt változtattak a pályán. A minket érintő lényeg +200m szint, a táv maradt (112Km). Penge lesz!
Lúdtalp Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1167
Sisi!
Mielőtt szólsz: Piliszsentlászlón a kút a Kis Rigónál nem nyomós, hanem karos. ;-)
Előzmény: Lúdtalp (1166)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!