"Ez a mosógép olyan - de bizonyára ismeritek, nem kell részleteznem - hogy szétszerelés nélkül kiemelhető belőle a vezérlő-rész" ----ez nem igaz.
"Ami a típus hibája, hogy ez a NYÁK frankón ki van öntve szilikonnal, így még egy mérést sem lehet megejteni a szétgányolása nélkül"---akkor mégse barmolta szét a SZAKSZERVÍZ!
"A szervizeseknek sikerült eltörniük a NYÁK-ot - itt van előttem, látom,"---ELHISZEM, HOGY LÁTOD, DE EZ A FOTÓN, AMIT KÖZREADTÁL NEM LÁTSZIK. EZ TÉNY!
"a kis műanyag dobozából kellett kifeszegetniük"---bizony ezt nem kellett volna tennetek!
"illetve az egész NYÁK-lapot egy az egyben szerették, szerettük volna egy újra cseréltetni), "---nem mindíg egyezik a szervíz és a tulajdonos véleménye. :(
"
Nahh és erre mondta az a nagyműszakiáruházas góré (szándékosan nem nevesítem), hogy legjobb tudomása szerint ezesetben (már az alkatrész hiánya miatt) visszajár a vételár."---erre mondtam én "Kívánom, hogy sikerüljön!"--emlékszel? :)
lavina is ebből indult el, mert eredetileg a gyártónak x évig (6-8? már nem tudom pontosan) alkatrészt kellett volna biztosítania a termékeire (a gép meg akkor, 3 éve jött ki), és ez jogszabály, nem kedvesség vagy nem tudom mi - volt.
Hát, most már nem keresem, de szerintem a gépem garanciajegyén valami hasonló rajta van...mármint, hogy x évig alkatrészellátást biztosítanak...és mi tavaly vettük, ezek szerint ez még mindig van....de majd holnap megnézem pontosan, a nyakamat most nem merném tenni rá.:p
De ha van is ilyen, gondolom, nem egy-két hónapon belül fognak sorban állni nálad, hogy visszaadják a vételárat..... lehet átmeneti készlethiány, vagy bármilyen vis major, ami miatt téged nem tudnak alkatrésszel ellátni bizonyos ideig, de ez nem azt jelenti, hogy nem is lesz hozzá...majd, valamikor...az meg, hogy Te közben hülyét kapsz, mert nem tudsz mosni, a kutyát nem érdekli....ezzel most nem sértegetni akarok, csak tapasztalat....garis géppel kapcs. ráadásul.:s
Nem szeretnék beleavatkozni, de lehet, hogy ennek "szedje ki és hozza be" a trükknek én is bedőltem volna, mivel sajnos elég jóhiszemű vagyok. Én magamból indulok ki, ezért eszembe sem jutna így átvágni (a szervizes nő tudta, hogy ha kiszereli, azonnal elveszti a garanciát) bárkit is. Tudom naiv vagyok. Szerintem nem hibázott hiszen a szervizes nő mondta neki, mit tegyen... tehát nem hibázott, hanem átverték, méghozzá elég csúnyán... Te nyilván tisztába vagy minden egyes jogszabállyal, ami a szakmádhoz kötődik, egy átlag user, mint pl. én is , pedig nem... Szerintem egy kicsit szigorú vagy ebben az esetben.
Van egy fogyasztóvédelmi fórum a neten. Regisztrálj be és irjál, válaszolnak 1-2 napon belül. ha gondolod megkeresem a postafiókban a cimét és megirom.
lizX vagyok, de az eredeti, a nőnemű. :P Csak látom, itt közben elfajultak a dolgok, pontosabban kissé eltávolodtatok a tárgytól. :)
Szóval ami tény:
A mosigép egy konkrét hibaüzit írt ki, amire konkrét választ kaptunk a szerviztől. (Konkrétan a vezérlőpanel hibájára vonatkozóan.)
Ez a mosógép olyan - de bizonyára ismeritek, nem kell részleteznem - hogy szétszerelés nélkül kiemelhető belőle a vezérlő-rész (kb. mintha a mosópor-adagoló fiókot vagy egyebet venném ki), ezért is mondták a szervizben, hogy elég lenne azt bevinnünk, hozzá tartozó gép náluk is van bent.
Ami a típus hibája, hogy ez a NYÁK frankón ki van öntve szilikonnal, így még egy mérést sem lehet megejteni a szétgányolása nélkül. Ezért is nem nyúltunk hozzá, a szervizre bíztuk (bár ne tettük volna)...
A szervizeseknek sikerült eltörniük a NYÁK-ot - itt van előttem, látom, úgyhogy ez szintény TÉNY. Amiért marhára örültünk, de végülis nem meglepő, ha azt vesszük, hogy csak szétcincálással lehetett hozzáférni (a kis műanyag dobozából kellett kifeszegetniük). :( Itt a letört darabkánál + néhány repedésnél tök jól végighúzták forrasztóónnal, amitől még "szépen" is néz ki.
Gari már rég nem volt rá, miután majd' 3 éves gépről beszélünk, ezért az a része nem is érdekelt volna minket, csak szerettük volna (pénzért, mint úgy általában mindent ebben az országban) megjavíttatni. A gond már ott volt, hogy a szerviz nem kapta meg a rendelt alkatrészt hozzá (illetve az egész NYÁK-lapot egy az egyben szerették, szerettük volna egy újra cseréltetni), mondván, hogy nem küld a gyártó.
A lavina is ebből indult el, mert eredetileg a gyártónak x évig (6-8? már nem tudom pontosan) alkatrészt kellett volna biztosítania a termékeire (a gép meg akkor, 3 éve jött ki), és ez jogszabály, nem kedvesség vagy nem tudom mi - volt. Ugyanis ezt már eltörölték, de attól még vannak jogai etéren a fogyasztónak (az nonszensz lenne, ha mindenki mindent 3 évente újra cserélhetne), csak innentől bonyolultabb, összetettebb az eset, ezért is lép be a képbe a Fogy.Védelmi Főfelügyelőség, legalább hivatalos állásfoglalás végett.
Nahh és erre mondta az a nagyműszakiáruházas góré (szándékosan nem nevesítem), hogy legjobb tudomása szerint ezesetben (már az alkatrész hiánya miatt) visszajár a vételár.
Dió az jó, ne bántsd tényleg! Ma este olyan sáros-dzsuvás kabátok és nacik voltak bent, meg egy naci baromira összezsírozva, és kihozta! :p Egyre jobban kezd meggyőzni....
Bevitted a mosógépet? Nem! Na ugye! Kifogást emelhettél volna, hogy nem a te kötelességed, vigyék be ők! Megtetted? Nem! Hibáztál? Igen! Bevallod? Nem! :((((
Nekünk is Hajdú gépünk van, Midimat kb. 15 éves körüli lehet, teljesen felújitott. Előtte Minimat, azelőtt 16 évig Energomat volt, igaz nem mo-i fogyasztásra gyártották. Egyik volt kollegám segített, hogy a Svédországba menő szállitmányból 1 darabot leraktak 7.900 Ft-ért anno. Sem magyar leirás, sem magyar nyelvű panelje nem volt, csak 1 év gari sajtpapirra irva pecséttel. Svéd kereskedelmi kirendeltség segitett a forditásban, mert három tengelyes volt az aranyos. 16 évig ment, kilyukadt, tengelye eltört. Szerelő mondta, hogy többe kerül a javitás, mintha veszünk egy felujitott gépet. Baross utcában -Orczy ház előtt- van a bolt. Vettünk Mimimatot. 5 évig ment, aztán feladta a vezérlés. Néhány alkatrészt cseréltem benne, ezért a gép lement pinyóba tartaléknak. Mosógép szerelő ismét javasolta, hogy nem érdemes csilivilis gépet venni. Feleségem heti 4-500 törülközőt mos, a gép napi 2x fullon megy. Azt mondta, a legcsilibb is tönkremegy 4-5 év alatt normál mosásnál, a 800 és 1200 fordulat marketing, a +200ford/perc szinte semmit nem jelent centrizésnél, hacsak azt nem, hogy nehezebb a gép, és ezért jóval drágábban adják. Vettünk ismét egy Midimatot. 2 éve megy, napi 2x, azóta semmi baja. Igaz, többet zabál, mint a mai gépek, több a vizfogyasztása, de 5 percre van az üzlet és bármit kapunk hozzá relativ olcsón, akár felújitva is. Tapasztalat, hogy kb. 3 év után jön szivattyú gond, 5. évben 2-3 havonta más, igy kb. 5 év a felújitottak élettartama. Az előzőnél a tengelyeket tartó csapágyas részt pld úgy cserélték, hogy vinni kellett a régit és helyette adták a felújitottat. Nézegetem webes boltjukban az árakat, horrorisztikus a nyugati gépekhez a vezérlés, és minden más. Nekünk biztos, hogy Hajdú lesz, amig lehet kapni. Lehetne más is, de minek. Van rajzom minden ex Hajdúhoz, elektromos dolgokat ki tudom cserélni. Feleségem elkért egy nagyon jó állapotban levő kerek Hajdút egyik ismerőstől, aki ki akarta dobni. 2 órányi melóval és 1 alkatrész cserével elindult és megy. 20 törülközőt kimos 7-10 perc alatt, mennek át a másikba öblitésre és centrire. Egyik szomszédunknak 25 éve megy az ndk-s dög nagy gépe, másiknál Energomatja kb. 20 éve. Mindegyiknek lenne pénze csilivili másikra, de minek. Nézegettem délután német restposten oldalakat. 250-300 euróért dobálják azokat a gépeket, melyek itthon 100-120e pénzbe kerülnek. Biztos, hogy a Miele az egyik legjobb minőség, a Whirlpool a másik véglet. Olvasok és sokat forditok egy óriási brit fogyasztói fórumból, ahol érdekes véleményeket irnak a mai mosógépekről.
"Története röviden: 2év 10 hónaposan megszünt működni és 16E hibaüzivel leállt. Telefon a márkaszervíznek (AAG) ott közölték, hogy vigyem be megnézik, de valószínüleg alaplapi vezérlő hiba. "
Nahhh.....végre mán eccer igazam van nekem is.:p :DD
A kis hölgy a szervízben tuti direkt bemószerolta, hogy szedje szét a gépet sk., és abban a pillanatban husssss, a gari már szállt is, a gyári, ha van egyáltalán még iylen az alkatrészekre...
Mi soha nem mertünk belenyúlni egyetlen ht. gépbe sem, amíg garis volt, ne mondhassák.....a mosógépbe szintúgy nem nyúlt soha senki a garanciaidő alatt, csak a hivatalos whirlpool márkaszervíz, illetve annak itteni, szerződött garis szerelője..... és az egy év garin belül voltunk jócskán, és mégis eleve vesztett ügy volt az egész, cartak ők rá nagy ívben, hogy én nem tudok mosni az 5 fős családra...úgyhogy tényleg kár erőlködni, nem éri meg...sztem.:( Pláne, hogy "sk. belenyúlás" esete forog fenn....
De ha már folytattad, elmondom az egyik intelmet, amit a technikus-tanárok mindíg elmondanak a leendő háztartásigép szerelőknek: " Ne higgy okvetlenül az ügyfélnek, győződj meg magad az igazságról!" Sajnos, meg kell valljam neked, 30-40 %-ban téves információt közölnek velem a tulajdonosok, ezért magam tesztelem mindíg a gépeket, csak utána mondok véleményt! Nálad ez elmaradt, te vallottad be, szakember nem vizsgálta be a gépedet, hibamegállapítás nem történt! Mit akarsz még? Lalának van igaza, erőlködhetsz, ameddig akarsz, de szerintem nincs értelme.
Mert lehet most szívedhez kapsz. Kedves bájos munkafelvevő hölgy tanácsolta, hogy szedjem ki nyugodtan egyben az egészet, mert fölösleges egy 60 x kilós géppel a hátamon 150km-et utazgatni :-) De mennyivel egyszerűbb lenne, ha előbb kérdeznél mire vagy kiváncsi és nem felfújt pofikával vagdalóznál. Nem vagy véletlenül AAG Servicés? Bár teljesen érthető, hogy véded a kollégáidat, ha az ilyen szakbarbárt lehet annak nevezni... Ha nyomonkövetted a történetet, akkor talán azt is kihámoztad volna, hogy engem nem a szervíz érdekel, hanem a Daewoo magyar importőre, aki nem hajlandó alkatrésszel ellátni a hivatalos márkaszervizt. De ezt kár is folytatni, mert látom úgyis lesz egy történet a fejedben erről "is".
Akkor -nem voltál körültekintő- amikor szétszedted a mosógépet! Nem vagy szakember, hiába vagy autószerelő, ehhez nem értesz! Ezt bizonyára megmondta neked a szervízben a munkafelvevő, de persze ezt nem mondtad el nekünk! Én ki sem megyek olyan ügyfélhez, aki szétszedte a gépét és UTÁNA KÉR SEGÍTSÉGET!
Tele vannak a boltok, vegyen másikat, én nem viszem el a balhét! Talán a szervíz is ezt mondta neked, nem tudom, valószínűleg sohasem fogom megtudni!
De valóban fölösleges vitatkoznunk, te azt mondod kitolt veled a szervíz, én meg reggelig tudnék igaz történeteket mesélni az ügyfelek viselt dolgairól!