Pipi: általában nem, de a Hughes and Kettner ezelőtti Attax100-asa (ami a tourreverb előtt volt) tudott olyat, hogy bele lehetett utólag építeni egy kis panelt, amivel tudtad midiről vezérelni. Mellesleg az is egy kurva jó kis cucc volt. A többiről nem hallottam ilyesmit.
Cső!
(Tranyó! Nem mindegy? A lényeg hogy szóljon!)
Feltennék a kombó témával kapcsolatban egy tök laikus kérdést :
lehet midiről vezérelni ezeket a 160eFt körüli kombókat? ( Vagy létezik egyáltalán ilyen? )
Egyértelműen a Hughes and Kettner-t javasolnám. Annak ellenére, hogy teljesen tranyós, vadállati hangja van. 3 csatorna, 100 watt, a Lead csatorna torzításáról csak annyit, hogy a 10-es skálán kb. 6-7 környékén már Panterát lehet játszani. Persze ez szubjektív, mire akarod használni. A Crunch tökéletes blues-hoz, full gain-nel hard rock-os ritmusozáshoz. És nagyon jól néz ki!!!
Próbáltam a Laney-t is, kicsit egysíkú a hangja. Az meg, hogy a Zenész magazin agyondicsér valamit, kurvára nem mérvadó. Hiába igyekeznek objektívek maradni (főleg a SzabóSanyi), azért az Eldorádó az egyik legjobb, rendszeres hirdetőjük. A Medgyesi meg (Hughes&Kettner authorized dealer), mint tudjuk, marketing-ből nem olyan erős. Vagy csak abból? Hmm, nem tudom.
Szóval tény, hogy a saját gitároddal, saját füleddel kell kipróbálni mindkettőt, hogy megtalálod-e a hangot, amit keresel. A Tour Reverb szerintem sokoldalúbb, jobban használható.
Vidd a saját gitárod és próbáld ki mind a kettőt. Amelyik jobban tetszik, azt vedd meg. (Egyébként a Laney TF300 előfokcsöves, a H&K Tour Reverb teljesen tranyós - de ezt nem minősítésnek, csk infónak szánom.)
GitarGod, csinálok neked konkurrrrenciát.
Nekem meg van egy Boss ME-30-asom eladósorban (56,47e pénz).
Vagy valakinek nem kell egy Maison szóllógitár vagy 78998-ér?
Sziasztok!
Egy weblogot szeretnek felrakni a gitartanulas folyamatarol. Emiatt kerdezem, hogy vajon szeritnetek a tobbseg kepes-e real-audio-t hallgatni, vagy csak mp3-at???
THX, de ezt én is tudtam, az N2-esen két humbucker van, és a hangerőpot kihúzásával megfelezhető, ezzel olyasmi hangzás érhető el, mint a két single-egy humbuckeres Strato-nál a második állásba helyezett kapcsoló, ám ettől mégis különbözik, hiszen a két pickup jóval távolabb van egymástól is, meg a nyaktól ill. a hídtól való távolságuk is más (éppen ezért bizonyos stratokra is szerelnek felezőt, én konkrétan már jáccottam olyanon, amin külön kapcsolóval lehet felezni). A hangzás valóban nagyon letisztult, de olyan egyedi is lesz, hogy valamelyik technika speciálisan erre épül, talán (nem biztos) a Bettencourt-féle "gurgulázás" (a konkrét nevét a változatosság kedvéért nem t'om), ami hogyha nem felezünk, koszos lesz, és nem hangzik olybá' dögösen. Szal csak ez érdekelne, hogy milyen tachnikánál érdemes. Vagy lehet, hogy az a palm muted artifical harminix, amit a kéz le fel huzogatásával, és pullon-hammeron gyors váltásával lehet elérni... (ez egyébként biztos nem, hiszen a Satriani gitárján nem láttam ilyesmit) Egyre inkább előtörnek az emlékek, hogy a bettencourt technikája az... Na mindegy. Legalább ezt is megmondtam. Újabb érdekes adat. Hehe.
Napáá:
GG
Ja, de azért köszi a választ...
jóreggelt! kellene egy szólógitáros egy működő zenekarba, aki ügyes meg rutinos is. és lelkes és nem link. pearl jam stílusú zenéhez, néha kis floyd beütéssel. ha valaki tud valakit, szóljon legyen szíves. kösz!
neon
GitarGod!
Alapvető külnbség a single-coil (szimpla) és humbucker (dupla) pick-up -ök tulajdonságai között, hogy a kialakulásban keresendő:
Eleninte csak szingle-coil pick-up -ok voltak. Kis hangerőt ad le sok magas tartománnyal (ez összefügg). A erősítők túlvezérlésével, a torzított gitárhang nagyon zajos lett. Ekkor kezdtek el fejleszgetni és született meg a humbucker, ami abból áll, hogy még egy tekercset raknak mellé (azt hiszem ellenfázisban), ami kioltja a zajt és ráadásul nagyobb jelet ad, le ami a torzított gitárhangnak pláne jót tett!
Tehát általánosságban:
Tiszta hangnál single-coil
Torzítottnál humbucker
picit torzítottnál bármelyiket.
Holiday!
Csak annyit kérdeznék- bár nem tartozik a jelenleg folyó témához, mintegy kitérő-, hogy mit ajánlanak azok közületek, akik nagyon otthon vannak a hangzás kialakításában, hogy mikor, milyen technikák alkalmazásakor érdemes megfelezni a pickupöket ( némely gitárokon erre külön kapcsoló van, az N2-esen viszont a hangerőgomb kihúzásával lehet felezni). Az a helyzet, hogy egy régi gitártanárom mesélt erről, és valami gitárhős szólóján demonstrálta is, csak pech, elfelejtettem. Szal ti mit tuttok erről? Előre is köszi:
GG
Valamennyi zaj mindenképp lesz, ha csak olyan állásban használod, hogy egy hangszedo szól egyszerre, ugyanez volt a bajom a saját jazzbassommal. Talán lehet kapni a DiMarziotól zajmentes (azaz kéttekercses) single coil hangszedot a Stratocasterhez is -- a JazzBasshoz volt ilyen, be is tetettem, nem is zúg. Ha veszel ilyesmit, arra figyelj, hogy csak teljes garnitúrát érdemes cserélni (árban húzós) és csak olyannal, amiben az egyik tekercset hangszedonként lehet "fantom" üzemmódban bekötni, azaz úgy, hogy az egyik tekercs dolgozik, a másik hogy ne humbucker hangja legyen, hanem a rendes single.
További megoldás, hogy kompresszort nem szabad használni, mert az szépen felhozza a zajt. :-(
A minap láttam a Troy Stetina-féle könyvet (Heavy Metal Lead Guitar I-II-) CD melléklettel, és egy kicsit drágának találtam 6500 pengő forint darabonkénti áron... Esetleg volna kedve valaki(k)nek társulni a megvásárlásában, vagy esetleg tudtok eladót olcsóbban?
Az en Samickem (Lk35 A/OS)is eleg zajos ket allasban foleg ha ki van emelve a magas hang a gitaron. Ezenkivul a gitaron levo hagerosabalyozo is erdekes, ilyet meg nem b**ztam, leveszem a hangot semmi zaj, elkezdem raadni zajszint no, de ha maxon van a hangero a zaj szinte megszunik. Bar a gitartanarom Marshall Valvaestate erositojen nem jott zaj, sot azt mondta, hogy kenyelmes a gitar, bar lehet, hogy csak attol felt hogyha fikazna nem tejelnek tovabb az okitasert. A zajrol meg annyit, hogyha rugdosom a kabelt erosebb, szoval koplex problema szerintem a gitar-kabel-erosito osszefuggeseben, de ha tudtok segiteni kosz.
Hamett