Ahogy elnéztem ma a csapatot, nem tartóm valószínűnek a 2 évvel ezelőtti Mainz baleset megismétlését.
Persze a szerencse forgandó, amilyen mázlihegy zúdult a BVB környékére az előző hetekben, ide értve a többi csapat pontjainak alakulását is, előfordulhat egy ellenkező változat az utolsó fordulóban. De alapból ha a két csapat előző hetekben mutatott formáját nézzük, egy kétgólos győzelemnek jönnie kell, bármi extra vagy plusz hozzáadása, szerencse nélkül is. Persze ha több, az nem baj, de ez a meglepően jól teljesítő védelem (Kovac "magic" ?) lesz a fontos, és ez stabilnak tűnik még a mai sok 'kusen helyzet ellenére is, nomeg azért van visszavágni való a januári vereségért.
A másik meccsen várhatóan össze fogja nyomni a teher vagy a Freiburgot, vagy a Frankfurtot (utóbbi érthetetlen hogy nem tudott ma nyerni, de az ő bajuk)
Ez így egészen meglepő és elképesztő...."csupán" annyi a feladat, hogy 2-vel verjük az amúgy már kiesett Kielt és megvan a BL indulás....az elmúlt hetek munkája most érhet be igazán, de az utolsó lépést még meg kell tenni.
Pont ezt akartam írni. Teljesen a BvB múlik, hogy mi lesz-e BL a szezon végén. Viszont újra lesz nyomás (nem csak a BvB-n), meglátjuk most mennyire lesz bénító ez a tudat.
A frankfurti x-nél sem vagyunk rosszak. Mert akkor Frankfurt 57 (+20), Freiburg 55, BVB 54 (+17).
Amennyiben Freiburg-Frankfurt x és nyerünk, akkor nincs kérdés.
Amennyiben nyer a Frankfurt és nyerünk, akkor nincs kérdés.
Amennyiben nyer a Freiburg, akkor Freiburg 58, Frankurt 57 (+20 romlik), mi nyerünk akkor BVB 57 (+17 javul).Freiburg nyerne 1-el, akkor nekünk 2-vel kell, mert több a rúgott gólunk
Legalább egyszer nálunk is bejött az edzőcsere utáni fellendülés. :)
Mondjuk Sahin amit művelt, ahhoz képest azért nehéz lett volna nem jobbnak lenni, de tény, hogy kupaindulásra jogosító helyezést nem vártam.
A java persze majd eztán jön, kövi idényben nulláról. De az legalább tisztán látszik, hogy nem csak a BL-ben képes a csapat nyerni és küzdeni. Ezt hiányoltuk, és lám, ugye hogy a Buli ellenfelek ellen is lehet jól játszani.
Nem tudom mennyire volt tudatos, vagy kényszer ahogy betoltuk a buszt az elején (inkább kényszer, mert nyomtak Wirtzék mint állat) és kaphatott volna négyet is a BVB az első félórában, de az a gyors váltás 1:0 után ... ők meg alighanem elkezdtek leengedni, mert 33 percig semmi jele sem volt, hogy gólokat kaphatnak, sőt.
Aztán 1:2 után egy másik meccs kezdődött, fogyott a lendület ott, és több lett a hiba, jött az önbizalom itt, és 1:4-nél eldőlt a meccs. Amiket írtatok Kovacról pár hónapja, azt úgy megcáfolta, amire senki sem számított. Oké, ma jött a mázlifaktor is rendesen ("Terzic magic", ahogy Datsyuk is írta) meg Kobel 10 kaput találóból 8-at védett, vagy 5-6 ebből komoly bravúr(!) de az a tartás, ami itt a fordításhoz, majd a több gólos előnyhöz vezetett, az az edző érdeme elsősorban. A védelem egészen elképesztően fegyelmezett és kitartó volt annak ellenére, hogy a 'kusen tkp lefocizta, lenullázta, és több góllal szórhatta volna meg őket félóra alatt, de nem estek össze, nem pánikoltak, szabálytalanságok minimális (Nmecha és Groß elvitték ilyen téren a balhét, de hát az volt a dolguk DM szerepben, sokkal többre nem maradt erő-idő, Groß azért így is jegyzett 1 asszisztot) és ahogy ment a meccs, egyre kevésbé volt átjátszható ez a védelem ... így utólag talán lehetett Nikónak ilyesmi a "meccsterve" -- kibekkelni az első rohamokat, ha lecsitul a 'kusen, átmegyünk gyors offenzívákba -- de ahogy ez a forgatókönyv alakult, azt senki sem képzelte volna, szerintem.
Közben vezet a Pauli Frankfurtban! :O :O
Tomi valld be, hogy valami sámánnál voltál délelőtt, akinek még jönnek jövőbelátó képei! :))
Ja és le a kalappal Kovac előtt, nagyon gatyába rázta a csapatot, kár, hogy az elején elment pár felesleges pont (Bochum, Augsburg), mire megtalálta a kulcsot.
A kupaindulást akkor ma elérte a csapat, ráadásul biztos az EL is. Szerencsével és a Frankfurt segitségével még összejöhet a CL is, egészen extrém esetben még a dobogó is, de ha így marad, én azzal is meg tudok barátkozni.
Fogott a lófaszt rossz napot, ő alapból egy nagy szar. Legfeljebb nagyon ritkán kifog egy számára zseniális napot és akkor nem lóg ki nagyon lefelé a csapatból.