Néha benzinkúton lopok luftot, s pumpa sincs mindig nálam (pl az elmúlt hónapokban egyszer sem, mivel kedvenc lezyne pumpám nem találom. Tán elhagytam?) Szóval nekem praktikus az autószelep. Persze egy szelepátalakító megoldhatná problémám :)
Nekem most adta meg magát (január óta használom) egy KMC-X9, 5250 kilométer után. Most a változatosság kedvéért kipróbálok egy Shimano HG73-at. Volt tavaly olyan olcsóbb Shimano, ami 1000-et bírt csak, ennek többet kellene. Ha ez sem jön be vissszatérek én is a KMC-re.
Szóval ma kora reggel találtam a Hősök terénél egy outi tűszelepes pumpát, Wese márkájú. Emilem public, ha gazdája erre legeltetné szemét. Ha nem, ígérem szerető gazdája leszek...de legközelebb autó szelepespumpát hagyjon el, tűs belsőm nem sok van :)
Gondolom a lánc élettartama (ill. egy adott típusé) attól is függ, hogyan használják.
Én főleg (száraz) aszfalton, síkon használtam. Tehát nem voltak "ártalmas" dinamikaváltozások a tekerésben, illetve nem is vagyok olyan erősssss, hogy nagyon el tudjam gyepálni a láncot. :o)
Aham, végülis lehet így is magyarázni. De most akkor a jogalkotó szándéka mi is volt? A tandem bringázást engedni akarta, vagy tiltani? Mert az biztos, hogy egyik sem sikerült neki teljesen. :) A hétköznapi olvasó számára (akinek ugyanúgy értenie kéne, hogy mi van benne) legalábbis nem igazán világos szerintem.
Amúgy ezen (egyébként egész korrektnek látszó) logika mentén mit olvasnál ki a sokat vitatott zebrán való átbringázás jogszerűségének tekintetében a pontos szövegből? A sokak által vélelmezett tiltás szerintem ugyanígy nem jön ki abból sem.
Erre az a magyarázat, hogy ha a vele együtt kopik a sor is, akkor sokáig lehet húzni a cserét. Ilyen szempontból talán a "gazdaságos" megoldás a legrosszabb, amikor egy jó sort gyenge lánccal használnak, mert a lánc sokkal hamarabb használódik el.
nekem az előző sram-991-em 8100 km-t ment. még nem ugrott, amikor tavasszal Kivi cserélte, de amikor láncnyúlást mért, valami olyasmit mondott, hogy a nem értelmezhető tartományban van...
Nem tudom, lehet, de nekem nem tunik se a fog gyengenek (pont itt van elottem a bedigizett lanckerek), nem hegyes ez (most, es ha eleg kemeny, akkor ki se hegyesedik ugy, mint a 20e+ kmt futo), illetve esetemben nem szamit a valtas, mert ez a munkabajaros bringa, es ezen csak egy 39-es tanyer van, a nagytanyert eleve leszedtem, elso atdobo sincs rajta. Mondjuk a lanc atdobasakor valoban karistolna a fogak tetejet is, valoban, az lehet, hogy gondot okozhatna, ha jobban belegondolok - de nalam ez nem szamit most.
Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyen nincs, vagy legfeljebb 300 W teljesítményű motor van.
Ezzel kipipálva a kérdés, hogy épp halad-e az a kerékpár vagy sem, illetve van-e rajta motor, és ha igen akkor a motor segíti az embert, vagy az ember a motort.
Az "és" kötőszó is egzotikus jogi csűrcsavart eredményezhetne, ha valaki kötekedős hangulatban van. Ugyanis az azt jelenti, hogy mindkét feltételnek teljesülnie kell, tehát a mindenféle motort nélkülöző jármű ezen értelmezés szerint nem is kerékpár.
A mostani alu 105-os is birt vagy 15.000 km-t (kivi, mikor is raktad ossze a munkabajaros decasamat? Azota tanyert nem csereltem, pedig az evi 6000 koruli belement...), lehet, hogy tulzas lenne elethosszig tarto lanctanyert csinalni. Bar vegulis ez nem valasztas lesz, hanem amilyen anyagot tudok kiturni a ceg kukajabol hozza... :o)