Keresés

Részletes keresés

Sveriges fana Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2439
jah, csak este tom letölteni...
Ugy törlök, hogy simán kijelől, és delete? Lévén, hogy beléptem.
GG
Előzmény: Süket piPi (2438)
Süket piPi Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2438
Jóvanna!

Naszal! Megtaláltad a Nunot GitarGod?

Előzmény: Sveriges fana (2437)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2437
off

Jah!
nem tod a pontos szövegét? szerintem óriási poén ezt minden alkalommal elsütni, ha mekkérdik, kiaza X...
én annyit tok belőle, hogy papucs orrán pamutbojt...

Előzmény: Süket piPi (2436)
Süket piPi Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2436
Bocsi mindenkitől, bal lábbal keltem föl.

Pom-pom? :)

Előzmény: Sveriges fana (2435)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2435
sokunknak kétszeresen a lelkébe tiportál:
1 Hogy kiaza Zakk Wydle? Nehéz lenne megmondani. Néha olyan, mint egy paróka, máskor bozontos tollseprű néha papucs orrán pamutbojt. De legszívesebben Picurt kiséri az iskolába..."Picur... megvárhatlaaak?"
2 A malmsteenos dologgal is...

nade forduljunk komolyra. Hallgasd meg az Osmosist, wagy a GitárWorldMagazin válogatásán, a guitars that rule the world válogatáson a farm c. számot, de ha visszanézed ZW hozzászólásai közül az utsókat, megtalálod a bandáját. Vedd meg a júliusi metalhammert, és megláthatod élőben is. Szőke hosszú haj, stb.

egyébként meg ejnye bejnye...

Előzmény: Süket piPi (2434)
Süket piPi Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2434
Bocsi a hüje kérésért, de ki az a Zakk Wylde? (C:
Malmsteennel kapcsolatban ha el szabad mondani a saját véleményemet, akkor most meg is tenném.
Bibikével egyetértek, hogy Malmsteen bácsi talán nem a világ legsokoldalúbb zenésze. És valószínűleg iszonyú sok gyakorlással (ami a sebességre megy rá, és arányában jóval kevesebb zenei értelemben vett gyakorlással) lehetne hasonló zenét csinálni. Néha vannak nagyon jó ötletei, de úgy érzem, eléggé egy sémára megy az összes száma. Én úgy tartom, ha valaki nagyon gyors akar lenni, akkor éppen ezzel szűkíti le a zene lehetőségeit. (remélem értitek mire gondolok)
Malmsteent nem tartom egy zenei zseninek (bocsánat ezért a kijelentésért, ha valakinek a lelkivilágába taposnék, és ne dobáljatok meg lécci) de mindenképpen az egyik legnagyobb gitárvirtuóz. Végülis szerintem egyedit a zenében nem alkotott (itt az erősen komolyzenei beütésre gondolok). Az más kérdés hogy előtte lehet hogy senki sem próbálkozott elektromos gitáron ilyeneket művelni. (bár sejtésem szerint klasszikuson annál többen)

Ha valakinek nem volt szimpi amit írtam, nyugodtan hurrogjon le! Nem fogok megértődni, de ti se tegyétek!

Előzmény: Süket piPi (2433)
Süket piPi Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2433
Túl szerény vagy magaddal kapcsolatban kedves Zakk :)
Előzmény: Zakk Wylde (2428)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2432
szerintem malmsteen játékában inkább a hangzás jáccik olyan jelentős szerepet, mint az általad felsorolt gitárosok technikája. ugy állítja be a gitárt, mintha hegedű lenne.
Egyébként hadd védjem meg malmsteen rengeteg-féle vibratot is használ (ezt még a blackmore tól tanulta el), amik szinesítik a játékát, és ami a legnehezebben leszedhető a szólóiból...
Előzmény: BIBIKE (2431)
BIBIKE Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2431
Zack!

Viszont a technikája nem annyira sokoldalú, mint mondjuk Vai-é, vagy Petrucci-é. Ha megtanulsz iszonyatos sebességgel modális skálákat tekerni, és arpeggiozni, már nem sok választ el a Malmsteen féle játéktól, csak az a bizonyos agresszió, és pontosság, ami valóban jellemző rá.
Mindemellett azt állítom, hogy a legnagyobb gitárhősök nyomdokaiban haladva Yngwie az, akit a legkönnyebb dolog követni. Úgy értem, hogy tanulj meg mondjuk 10 számot tőle, vagy mondjuk McAlpine-tól. Ha ráállsz a technikájára, és rengeteget gyakorlod, előbb-utóbb meg tudod közelíteni. (próbáld meg ugyanezt pl. egy Steve Morse-zal, Bettencourt-tal, Gilbert-rel vagy Vai-jal) ((gyk vállyal, de szar ezt így leírni))

Nem véletlen, hogy a mai nagy játékosok zöme annak idején az ő játékát lopta, és fejlesztette egyénivé. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy szegényes a technikája! Ha nem imádnám, nem akarnék tribute-zenekart alapítani. Csak azt, hogy nagy klasszikussá nőtte ki magát, és a nagy klasszikusok közül ő még talán követhető...

Úgyhogy most mindenki kezdjen el Malmsteen-t gyakorolni, heeee....

Előzmény: Törölt nick (2427)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2430
megaz ozzyval a másik baj, hogy a south parkban leharapta a kenny fejét. egyébként ez az egész fejleharapás egy tévedésből származik, a SP-t követve.

Másfelől szerintem nézd meg azt az árlistát mégeccer, mert a legfrissebb (idei) árlistán a Washburn nuno bettencourt model N4 $2000-en van. Reálisnak tartod a különbséget (2$)?

GG

Hamster Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2429
Nem, az nem Malmstájn Stratója, az csak egy Fendre Stratocaster Yngwie J Malmsteen Modell :) Gyanítom, hogy Yngwie bácsi néhány Stratója drágább lenne, mondjuk az első tíz legyártott darabba tartozók, meg gondolom van még pár érdekes cumója. Egyszer láttam egy könyvet a gitárgyűjteményéről, a nyálam elcsöppent. Jó lett volna érteni a szöveget, de sajnos japánul volt :)
Zakk Wylde Creative Commons License 2001.08.22 0 0 2428
Üdv, feleim!

A mocskos nagy helyzet az, hogy Zakk Wylde-tól nagyobb, eredetibb, igazi vérrockgitárost nem nagyon lehet találni. Ahogy néha rábukik a hathúrosra és nyomja tiszta erőből, az iszonyat! Ugyanakkor zenei zseni, ajánlom mindenki figyelmébe a (részben) akusztikus lemezét, a Book Of Shadows-t. Bámulatos az a látszólagos flegmaság és mégis haláli pontosság, amely kíséri játékát.
Na, most jól kibukott a rajongó:-)

Rock The World!

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2427
g.g.
Ozzy-val az a baj, hogy festi a szemét, csúnyán beszél és a seggét mutogatja nyilvános helyen :)))
BIBIKE
"(mondjuk billentyűst nehéz lenne találni hozzá...)" ... meg tán jó gitárost és bőgőst is ... ez a pali félelmetes energiával és biztonsággal játszik, a vibrátótechnikája utánozhatatlan, jellegzetes, agresszív, változatos, nehezen memorizálható, kiszámithatatlan (és ez is nagyon jó benne), szólóit nem birom megunni!!!
Hamster
"Strato és Strato közt is vannak apróbb különbségségek" ... a Malmsteen stratója 1899.-$ a fender price-listáján...
gyakoroljatok sokat from z.w.
StratoFan Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2426
Nem baj, amit magánban írtál az nagyon hasznos. Még pár nap kísérletezgetés és kihozok valamit a dologból :)
Előzmény: Sveriges fana (2425)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2425
hátakkor ezt a tranyó dolgot bebuktam...
Előzmény: StratoFan (2424)
StratoFan Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2424
Szia!
Most csak erre gyorsan:
"leírtam azt is, hogy lehet, hogy a régi erősítő csöves volt, ez meg tranyós, és a kettő közötti hangzást multieffekttel lehet kompenzálni..."

Mind a két esetben közvetlenül vezetékkel lett felvéve a példa nem mikrofonnal, és mint írtam, régen barkácsolt, saját buherálású cuccaim voltak az erősítőtől a keverőig a torzítón át minden, magnó is valami szocreál hordozható kazettás cucc volt, semmi stúdió. Most nincs semmi barkácsolt cucc, igaz stúdió sincs. Köszi a tanácsokat, tovább próbálkozom.

Előzmény: Sveriges fana (2421)
Hamster Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2423
Most hirtelen elképzeltem az eredeti Zakk Wyldeot, amint röfögős riffekre magas, csingilingiző Strat-virgákat nyomat, hmm :))
(Juteszembe, az Ozzy tribute lemezen levő Mr. Crowley--ban a Malmsteen féle szóló nekem nem jön be annyira... jobb, mint az, amit a Queen-féle Keep yourself alive-feldolgozásra tekert rá, de azért a Randy-féle eredeti sokkal szívhezszólóbb)
Előzmény: Hamster (2422)
Hamster Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2422
Azért Strato és Strato közt is vannak apróbb különbségségek, például pont a Malmsteen modellnél ki van mélyítve a hely a bundok közt, mindig kíváncsi lettem volna, hogy mennyivel másabb egy ilyenen játszani, de sose jutott a kezemig el... Brühüpphüpp :)
Előzmény: Törölt nick (2405)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2421
ok, de összefoglalom amit írtam, mer tod, semmit nem kell eröltetni, ha nem megy...
először is leírtam, hogy nekem beépített hangfalam van, így abból nem sokat lehet leszűrni...
akkor még nem jött be ez a görbe hangszedős cuccos, és annyit mondtam, hogy a második anyag hangzásán lehetne változtatni compressorral, merhogy túl nagy az elején a bumm, és csak azért nem hal el hamar, merhogy gyorsak a váltások, és folyamatos a pengetés.
leírtam azt is, hogy lehet, hogy a régi erősítő csöves volt, ez meg tranyós, és a kettő közötti hangzást multieffekttel lehet kompenzálni...
aztán elmontam, hogy a hangszín beállításánál mire figyelj, és hogy hogyan lehet különböző hangszínbeállításokkal más más hangzást elérni, de mindez nem ér semmit, ha már szétszetted a gitárt, és úgy gondolod, hogy a hangszedőkkel van a baj. persze javítani még lehet rajta. Ha ez a baj, amit leírtál, emeld ki a magas hangokat maxra, a közepeseket a középnél egy kicsit feljebb, és a basszus ugyis adja magát, merhogy szerinted azok hangosabbak, ugyhogy addig variálj, mig kábé minden húr azonosan szól. Egyébként a második témán szerintem nem figyeltél a hangszín beállítására, azt is leírtam, hogy mit csinálj... namindegy
GG
Előzmény: StratoFan (2420)
StratoFan Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2420
:((((((((
Tuti hogy nem jött semmi válasz, nem törlök semmit kb 5 éve. :((((( De most nem tudom melyik címemet adtam meg. A freemailest utálom, totál instabil. Megírom a másik címem.
Előzmény: Sveriges fana (2419)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2419
te jó ég! meghallgattam, és egy csomó mindent irtam, hogy mi lehet a baj... nemá' hogy mind elveszett... nézd meg mégeccer, hátha csak "elakatt valahol". Tennap este kültem.
Azt is megírtam, hogy jól lehet rá imprózni...
Előzmény: StratoFan (2418)
StratoFan Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2418
GuitarGod!
Hát nekem nincs zenei múltam még a családban sem, sőt a 15 évvel ezelőtti próbálkozásaimat sem nézték túl jó szemmel, igaz nem is tanultam soha rendesen játszani csak ismerősöktől. Azért nekem jólesett akkoriban :). Most is csak azért kezdtem újra hogy jólessen, de most tanulni is akarok :))). Nincs is vele más célom vagy tervem, és szerintem nem volt minden jó zenésznek családi múltja vagy tehetsége. Volt aki egyszerűen lelkes volt és megtanult játszani. És az élvonalba sem kell mindenkinek beletartozni... Nem? De így, ilyen gagyi hangzással???

Sajnos nem kaptam Tőled mailt! Írni írtam arra emlékszem, de nem jött vissza semmi. Nem tudom sikerült-e meghallgatnod a felvételeket a régi és a mostani hangzásról. Azóta a mostani javult (már erre is csináltam egy példát), de nem tudom tovább javítani és még mindig élettelen főleg az akkord és az akkordbontás, a torzított hangon sokat segít az equalizer és a teremhangzás.

Előzmény: Sveriges fana (2416)
BIBIKE Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2417
Nincs kedve valakinek egy olyan hobby csapatot kreálni, aki Malmsteen feldolgozásokat nyomat? Lehet, hogy sikeres is lenne a dolog. Nekem az egyik kedvencem volt annak idején az öreg Yngwie, és énekesként tök szívesen részt vennék valami fan csapatban. Persze ez elég nagy kihívás szinte minden hangszeres poszton (nomeg énekileg is!)
De örömmel hallva Zack Wilde barátunk Malmsteen-feelingjét, belelkesedtem, hogy hátha össze lehet hozni itthon valami hasonlót. (mondjuk billentyűst nehéz lenne találni hozzá...)
Előzmény: Törölt nick (2405)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2416
hmmm. ha jól tudom, a nagy gitárosoknak már tanulás előtt volt gitáruk. A blackmore-nak az apja operaénekes volt, igy az ifjú gyermek már kiskora óta benne volt a zenében, a malmsteen apja szintén zenész, és az ifjú malmsteen hegedűn kezdte, és mivel ő is tapasztalatokkal indult a gitárpiacra, már nem tuttak rásózni gagyit (hümm ez nem célzás volt, bár tudom, stratofan, hogy most mérges vagy a gitárodra)... őőő nekem is még az apám vettegy gitárt magának a 70-es évek elején, és amikor én elkezdtem tanulni, az azon volt, oszt már jóval több tapasztalatom volt, amikor megvettem az elsőt :). No nem mintha besorolnám magam blackmore és malmsteen közé, de igen, hehe.(persze komolyra fordítva nem) Egyébként amit én javasoltam méjlbe' egyik sem javított a hangzáson?
GG
StratoFan Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2415
Szia Patkó!
Nem szedem szét, egy equalizerrel próbálom kiegyenlíteni azt ami zavar, de elég nehezen megy... Az rendben van hogy kellemesek voltak annak idején a Jolana-k. De most már nincs olyasmi olyan árban sehol, ráadásul az egy barkácsolt cuccal szólt jobban mint ez a gyárival. Azért kíváncsi lennék más kezdők az első gitárlecke előtt mennyiért vesznek hangszert, és hogy ráfaragás-e nekik is, vagy van aki jobbat választ ugyan ennyiért.
Előzmény: Patkó (2414)
Patkó Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2414
StratoFan!
Szerintem a szedőfej polaritásának is van köze ahhoz, hogy középen közelebb van a húrokhoz. Ha ki van öntve valami műgyantával, semmiféleképpen ne szedd szét, mert elszakadhat a tekercs. Ha még a gyári húrok vannak a gitárodon, akkor előbb próbáld azokat lecserélni valami rendesebbre. Különben a régi Jolana lepkék nálam is bejöttek. Volt is egy Jolana Tornádóm vagy 20 éve és nagyon szerettem.
StratoFan Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2413
A mágneseket feljebb? De az arányok akkor sem változnak... Nem lehet egyenként állítani a hangszedőben a mágneseket, csak együtt az egészet... Mindegy, próbálkozom.
Előzmény: tomci (2411)
StratoFan Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2412
Szia Tomci!
A fogólap tényleg domború egy kicsit. De nem annyira mint amennyire kiállnak a mágnesek. Egyébként a két középső feltűnően kiáll, a többi pedig szemmel láthatóan össze-vissza van pár tized milliméter eltéréssel egymáshoz képest (az E1 és az E6 alatt egy nagyon picit magasabban mint a H és az A alatt, de ez a három hangszedő közül nem mindenél így van, csak ez a jellemző "tendencia"). Egyébként nem követ is semmiféle szabályos domborulatot a hangszedő... A 40e ft pedig tanuláshoz lett szánva (most szeptembertől fogok járni), ami tulképp 44.000 mert + tok + heveder, de mindegy, egyelőre nem szánok rá többet, ez van, csak nyűgős vagyok, mert 15 évvel ezelőtt volt egy szlovák Jolana Rubinom (3.000ft), és az jobban szólt mint ez(régi felvétel megmaradt, onnan az összehasonlítás...). Kényelmetlen lenne megemelni a húrt a húrlábnál. Meg érdemes-e, mert amikor lefogom a fogólap ugyan ott van mint előtte volt :). Nem tudom, mások mennyit szánnak tanulás céljára. Ennyi pénzből mindeki ráfarag, vagy csak én választottam rosszul? Nem hiszem hogy elsőre meg kell venni egy 280.000 Ft-os gitárt...
Előzmény: tomci (2410)
tomci Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2411
"feljebb kell vinni a húrokat" helyesen: feljebb kel vinni a mágneseket!

roszz=rossz

tomci Creative Commons License 2001.08.21 0 0 2410
Drága StratoF!

A kiálló "fémhengerek" a hangszedőd mágnesei. A két középső azért van magasabban, mert a strató tip. gitároknak általában nagyobb ívű a fogólapja mint pl. a Floyd Rose-os gitároknak. (Értsd: a fogólap nem sík, lapos mint. pl a klasszikus gitárokon, hanem domború. Ezt a domborúságot szokták egyébként a fogólap/nyak "rádiusz"-ával meghatározni.) Tehát mivel a nyak domború, ezért a D és G húrok magasabban vannak, mint a két szélső E, tehát ha ugyanazt a hangerőt akarjuk, mint azoknál, akkor feljebb kell vinni a húrokat.

No már most, ha a te gitárodon a "pick up rádiusza" és a nyak rádiusza közt nagy a különbség, az régen roszz! Ezért kell tapasztalt emberrel kiválasztani a hangszert.

Amit tehetsz: próbáld a húrlábnál (tremoló) feljebb emelni a D és G húrt. Ha így túl kényelmetlen, és tényleg emiatt szól rosszul a hangszer, akkor pick up csere. Bár lehet, hogy egy 40eFt-os gitárnál jobb az egész gitárt cserélni...

Előzmény: StratoFan (2409)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!