Rövidhullámú adó-vevőt nem igazán szerencsés kapcsoló tápról üzemeltetni. Nagyon nehéz a 0-30 MHz sávba eső zavarokat kiszűrni. Rádióamatőr ha ilyen tápot épít, azt leggyakrabban RH adó-vevőhöz teszi.
Szia! Nekem is van ilyen rádióm. Az áthangolás (NÁLAM) úgy történt,hogy a VCO trimmerét arrébb tekertem. Így kb130....150MHz a műk. tartomány. (az adó és vevő közt van eltérés a KF miatt.) Jelenleg 137MHz környékén használom-a freki leosztva 1000-rel, kijön a 137kHz-nem kell DDS-vacakolás: )
Nekem a másik 2006-os 144-164/165-ig megy szépen. Nem tudom egyikről sem, hogy milyen sávos, semmi sincs az aljára írva ahol lenni kellene (láttam már). Szóval nagyon bele kellene nyúlni :( Kár....Akkor marad hallgatózásra, vagy megpróbálom elcserélni valakivel.
Ha 144-nél indítod, 160 körül van a vége. Be lehet hangolni, de olyan sose lesz, mint egy "igazi" alsó sávos. Pár olyan alkatrészt is cserélni kellene, amit nem lehet. Pl. a végfok is más benne.
Szerintem bótold el egy alsó sávosra. Alul, a telep csúszkájánál kell lennie a fémlemezen egy kis cetlinek. Ott van, milyen sávkiosztású. Neked a "B" jelű kellene.
Ha kell, használhatóvá tudjuk tenni, de igazán jó nem lesz.
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy Yaesu FTH2006-os rádióm....151-172 között megy. Ez alatt, fölött totál süket. Át kellene húzni 144-165 közé mint a többi rádióm. Megoldható? Ki vállalná? Xanti?
"Airband, jó hír: megtaláltam végre a hőelemet, hétfőn postára teszem, ha még aktuális..."
De még mennyire aktuális! Már bedobozoltam a cuccot, úgyhogy csak be kell állítani (egyébként az elmített átalakítással szépen működik a szerkenytű). Szerdától elvileg itthon leszek szombatig, addigra talán ide is ér. Előre is köszi!
Huh az egészet? 136-174? Akkor nem csodálom, hogy olyan keresett rádió :) Akkor azt hiszem hamarosan le is cserélem az FT23-asomat egy ilyenre vagyis még egy ilyenre. Akkor ez....hm....akkor a céljaimnak tökéletes lesz. 144 megára is és a céghez is 160-ra :) Remek :)
Emailt? Hááát......folyton elhagyom mindenkinek a címét, megprobálok írni, de ha nem menne akkor itt írnék, hogy érdekelnek a dolgok :)))
Már szenilis vagyok; nem tudom, beírtam-e már ezt a linket:
http://hamavr.info/hamapp.html
benne van a nevében: AVR processzorok alkalmazása rádióamatőr célra.
Airband, jó hír: megtaláltam végre a hőelemet, hétfőn postára teszem, ha még aktuális... Bocs, de jól elraktam, nem találtam meg a dobozt. Pedig messziről látszott a széle, de a tetején volt egy rakás Amatérské Radio, és nem ismertem fel.
A 2010 az egész sávot átfogja, az már nem olyan félresikeredett, mint a 2005, 2006. 144-174 ig megy. Lehet, hogy még 144 alá is lemenne, de soha nem próbáltam. A 7010 viszont már nem ilyen jól sikerült, az kb. 20 megát fog át.
Egyébként pedig amit keresel a pannondx-en(yaesu mikrofon, ht800 akku) mindkettő van nekem, esetleg még feleslegessé is tudom minősíteni a cuccokat. A yaesu mikrofon a gyári alig használt új állapotú:MH12AB Az akku meg olyan fél állapotú, esztétikailag viszont hibátlan, ha jól emlékszem van egy fekete, mint amilyen a p2xx Motorola színe, aztán van a sötét szürke ht800 színű. Ha kell, írjál mailt.