Akartam is írni én is, hogy dehát az meg most akkor hogy lehet ott? Az előző részben ráadásul jól a szánkba is rágták, hogy micsoda ritkaság és igazi feltűnést kelt a birodalmi droid látványa. De az legalább egy nagyon távoli bolygón volt, ahol ez belefér (ők mondták, nem én találom ki!)
Mindent leselejteznek, ami birodalmi, de a probot vígan hesszel ott a sikátorokban? Ez semekkorát nem ütött, inkább olyan meh volt. Bármilyen más robottal működött volna a jelenet, csak pont egy kutasszal nem. Nem hihető, hogy az el tud vegyülni a Coruscanton. Ráadásul pont ugyanolyan Aliens lézerszkennere van, mint az X-szárnyú asztronechjének. :/
Szoktam nézni Rixont és komolyan, tisztelem hogy a srác ennyire rajong a SW-ért.
Én a legelejétől SW rajongó vagyok, szó szerint a magyar legelejétől, ezt már megtárgyaltuk itt.
De a srác igy kezdi valahogy az új rész elemzését:
"A cold opennel kezdünk a Coruscanton...és te jó ég, mekkorát üt ez a jelenet!!!"
De mi?
Hogy megjelenik egy szaros kutaszdroid?
A Battlefront 2 ben, amikor Iden Versio megszökik az első cinematicban a köztársasági cirkálóról, a szuper kis birodalmi robotocskájával és beintve kilövi magát az űrbe a zsilipen, megjelenik az elitosztag hajója, felveszi és a úgy porolnak el a hiperűrbe, hogy a rájuk kilőtt lövegek csíkjai elszállnak a végtelenbe...na az üt.
Az hogy ez a fiúlány body builder, akit addig csapkodnék, olyan ellenszenves figura, még mozog, belepofázik Gideon Miafax nagymoff hologramjába...az még csak (nekem) nem is pukkan.
De ez nekem is sokszor eszembe jutott, hogy ezzel, meg ha a sequelt csak a Palpatine visszatér témára épitik, nem a beúszóban rángatják elő a s.ből (és Palpi meg feltámadt és podcastel nekünk) már jobb filmek lettek volna.
Főleg ha egy értő, tehetséges ember fejen veri RJ-t.
Nem mert a folytatásban nem szerepelt a fater, szerintem.
Másrészt mi nem vagyunk beakadva :P
Mondjuk ezt a "pretorians" dolgot viszont nem tudom feldolgozni, mint az eredeti könyvben Kenobit mikor mondja:"egy kacsát is meg kell tanítani úszni". Ez mindig megölt, mert "Másik idő, másik Galaktika".
talán már az Ahsoka trailerben is "Trón" volt, de én is úgy tudtam "Sz"-el kéne kezdeni. A gépi fordítók vagy "Szron"-nak vagy "Tran"-nak ejtik...
persze becsaphat minket, hogy az angolból indulunk ki (ahol a "thrawn" azt is jelenti - eldobott, elhajított), de ez viszont egy SW név és így ejtik :)
de most képzeld el, hogy az ST-t nem zavarják le kutyafuttában rendezői koncepciókat váltogatva, hanem megkaptuk volna először ezeket az előkészítő sorikat, és most jönnének ki a filmek, pl az ígért Mando mozifilm után egy évvel. szerintem jobb lett volna a fogadtatás, ha már mindenképp folytatni akarták. de ezen már úgysem lehet változtatni, szóval őrjöngés nincs.
Ja, hát a repülő osztagos nem újdonság. :) Sőt, pont emiatt a mai szereplésük miatt furcsa, hogy aztán Finn és Poe meglepődötten mondják, hogy "they fly now?!"
Krang a Tini Nindzsa Teknőcökből. :D Egyébként nekem tetszett ez a megoldás. Meglepő volt, nem számítottam ilyesmire, de azt mondom, hogy jó ötlet. Sőt, vicces volt, ahogy Grogu nyomogatta az "igen" gombot az utcán sétálgatva. :D Tényleg mint egy gyerek. Mindenki senkije biztos szerette minden egyes pillanatát. ;)
a mai epizódban elhangzott, hogy a nagy bombázás felébresztett bizonyos erőket a föld mélyén, az egyik a mitoszaurusz, de talán voltak alacsonyabb rendfokozatú bestiák is :)
ez amúgy kb párhuzamos a LOTR Balrogjával, amit a törpök mohó ásása ébresztett meg
Ha csak nem az lesz, hogy a vitorlás mandók bizony árulók. Hiszen a végső ütközet elől ugyebár elsunnyogtak. És nem kizárt, hogy bár a néző nem erre gyanakodott idáig, még Gideont is ők szabadították ki. Meglátjuk!
Persze Thrawnt a szemetek csak az Ahsokában mutatják majd, vártam is, hogy azt válaszolják Gideonnak a birodalmiak, hogy épp nem ér rá, mert az Ahsokára forgat.
Tetszett ez a kis mandalori flotta is, kár hogy az űrcsata nem fért bele, valószínűleg azzal zárnak, az várós lesz. Itt talán lesz még meglepi-erősítés, pár Tie Interceptort/Bombert ez a cirkáló+Gauntletek csak elintéznek?
Mit szóltok a távirányítós IG12-hez (ex IG-11)? Mégicsak jó lett valamire a droid, és megleptek vele, mecha-Grogura nem számítottam. Gondolom a tűzerőt is megmutatja a köv. részben...
Nekem a Gideon féle játékszerek darktrooperek, most meg beskártrooperek kicsit uncsi, de jobb volt, mintha mítoszaurusz fight lett volna.
Frankó volt a végén az önfeláldozás, ahogy a nagy harcban a lézer-minigun is megolvadt.. A birodalmi testőrök is tetszettek, kivéve a csíkos fegyverük.
Az hagyján, de hogy a szomszédban egyedül trónoló Bő-Kötény mindebből semmit sem észlelt, az szerfelett különös. De ez legalább magyarázza, hogy honnan került oda az a sok TIE néhány fejezettel ezelőtt.
A plusz egy gigaszörny nekem már sok volt, de vajon ugyanez a bestia akár Gideon bázisára is bejuthatott volna falatozni?
Egyébként tetszett, ahogy a rész elején Gideon csak úgy valahol van egy titkos helyen, nem tudjuk hol, aztán a végén a mandók amilyen helyeken járnak, az egyre inkább felveszi a birodalmi stílusjegyeket, aztán egyszer csak leesik, hogy hoppá, ez pont Gedeon titkos helye, azután pedig mutatják a plafonon lógó Interceptorokat, hát ott kész voltam!! Vannak ennek a sorozatnak jó pillanatai, na!