Üdv! r_bendegúznak magam is sok boldogságot kívánok születése napja alkalmából.
Mellesleg ha szoktátok nézni a FiX.tv-t, akkor csütörtök délutánonként néhány perc állatkertes témájú beszélgetést is láthattok. Vélhetőleg tartós műsorszám lesz! Eddig 2x volt, ma, meg egy hete.
Szolgálati közlemény:
r_bendegúz jól megérdemelt szabadságát tölti, ami esetében netmegvonással jár együtt. A jókívánságokat közvetítettem, köszöni szépen!
Ne felejtsétek:
ŐSZI ÁLLATKERTI SÉTA
hangaroa vezetésével
2001. szeptember 22.
(szombat)
esőnap: 23.
Találkozó:
3/4 10-kor a Fővárosi Állat és Növénykert főbejáratánál
A jegyet mindenki maga szerezze be.
Az alábbi versikét biztos sokan ismeritek, mégis, hadd idézzem most, Bendegúz születésnapja alkalmából,
akinek ezúton is nagyon sok boldogságot kívánok. :o)
Romhányi József
A BŰNBÁNÓ ELEFÁNT
Az elefánt elmélázva
a tópartra kocogott,
és nem vette észre lent a
fűben a kis pocokot.
Szerencsére agyon mégsem taposta,
csak az egyik lábikóját
egyengette laposra.
- Ej, de bánt, ej, de bánt!-
sopánkodott az elefánt.
- Hogy sajnállak, szegényke!
Büntetésül te most tízszer
ráhághatsz az enyémre!
Nincs esőtánc! :-P És ha igen, akkor legfeljebb ázok, mert vidékről nincs esőnap, vagy felmész Pestre, vagy nem... És azt előre nem tudhatni, hogy adott helyen az ország tulsó felén 3 óra mulva esni fog-e...
Brühühüüüüüü!
Nagyon csúnya dolog lenne tőlem, ha én most nekifognék esőtáncot járni????
Még lehet, hogy nincs veszve minden! Majd holnap kiderül! Azért gondoljatok rám, mert ej, de igen nagy mehetnékem van! :-)
-pj-
Természetesen hangaroa követi az eseményeket, csak most éppen egy kicsit be van "havazva". De azért, ez nincs kihatással a hétvégére, örömmel vállalom a csoport kalauzolását. Úgy fest, hogy sok érdekes mesélnivalóm lesz...
Szóval tessék bátran gyülekezni, csak folyvást-folyvást! ;-)))
Szóval nekem a bármi is igaz, de a többség alapján beütemeztem a 22-t..
Akkor jönnék én, a párom Hamster, esetleg az öcsém, és talán hoz valakit ő is..:))
A második két fő nem biztos..
Sziasztok ! Ha valaki szeretne egy Dobbermannt ( nagyon rossz sora volt, valószínűleg sokat verték ), aki fegyelmezett szobatiszta és nagyon kedves, hálás az jelentkezzen.Ha nem lesz gazdi, menhelyre kerül.Kertben és szobában egyaránt tartható. ( 4-5 éves kb )Budai KisállatKlinika Tel.: 310-1545
Megnéztem az órarendet. 23 semmiképp se jó (egész napos program), és 29 se (17 elött nem tudnék pestre érni - suli), de ugy néz ki, 22én nem lesz suli, ha az a hétvége többeknek jó, akkor meg tudom oldani... Továbbra is a 30 a legjobb :o) Ha biztos lesz, továbbitom az infót a többieknek :o)
Eddig csak aktív olvasóként voltam a topic "résztvevője", ennek ellenére - ha lehet - én is nagyon szívesen részt vennék a sétán (bármelyik időpont tökéletes nekem)
Abban a szerencsében volt részem nemrégiben, hogy a dalmát tengerpart szépséges városában, Dubrovnikban tölthettem a szabadságom egy hetét. A múlt századok hangulatát páratlanul őrző óváros látnivalói, nevezetességei között az egyik legérdekesebb a várost teljesen körbevevő középkori erődítmény egyik bástyájában létesített AQUARIUM volt. Eredetileg két szintet alakítottak ki az Adria élővilágának bemutatására, de jelenleg csak a földszinti rész látogatható, mivel a 91-92 –es háborúban a bombázások, lövések következtében a felső emelet (ahogy a város legtöbb épülete is) súlyos károkat szenvedett. Sajnos az itt őrzött élőlények /halak, madarak/ a támadások során elpusztultak. :(
A jelenleg is megtekinthető 2 terem 27 akváriumában és 3 medencéjében azért így is sok szépséget, különlegességet mutatnak be. Közvetlenül a bejáratnál az egyik medencében rájafélék, a másodikban macska- és tüskéscápák laknak. A harmadik medence egy cserepes teknős birtoka. Ő éppen komótosan, ám rendkívüli szorgalommal és hibátlan technikájú mellúszással tempózgatott körbe-körbe. Valamennyiünknek igazán derűs perceket szerzett azzal, hogy a medencét körülálló látogatókhoz érve mindig kiemelte a fejét a vízből, és egy vizes puszidobás kíséretében mindenkire barátságosan odamosolygott. :o) Miután alaposan kisportolta magát, egészen a falhoz húzódva pihenni tért. Azt hiszem, sokunknak ez a látogatókat ilyen kedvesen üdvözlő teknőc lett a kedvence. :o)
A legnagyobb akváriumokban vannak a languszták (az egyikük épp sziesztázott, míg a társa labdázni próbált egy közepes nagyságú kővel, de a megfeszített erő és a hatalmas kitartás is csak némi arrébb gurulást eredményezett, ami azért csöppet sem szegte a játékos languszta kedvét) valamint a tengeri keszegek és fűrészes sügérek. Az akváriumok nagy részét az erődítmény külső falának abban a mélyedéseiben helyezték el, melyekben régen az ágyúkat tárolták. Ezekben az üvegtartályokban kígyószerű murénák, tengeri süllők, márnák, fogasok és aranykeszegek láthatók.
A legkülönlegesebbnek azt a halat találtam, amelyiknek egy megfáradt, szomorú idős emberéhez hasonló arca volt, csak nézett bánatosan maga elé, miközben a hosszúkás testét a legteljesebb mozdulatlanságban a kavicsokon pihentette. Nem akadt látogató, akit ez a látvány nem késztetett hosszabb megállásra, és sajnos olyanok is voltak, akik az üveg folyamatos kocogtatásával, ütögetésével próbálták legalább moccanásra bírni. De ő nem hagyta magát, meg se rebbent! :o) (sajnos nem tudtam beazonosítani, hogy milyen hal volt)
Természetesen különféle méretű, alakú és színű szivacsokat, csillagokat, korallokat is meg lehetett csodálni, csakúgy mint kagylókat, csigákat, rákokat is. Nagy érdeklődésnek örvendtek a nyolckarú polipok és a tengeri csikók (csikóhalak). Valamennyi akváriumba folyamatosan friss tengervíz folyik.
Ha valaki Dubrovnikban jár és van rá lehetősége, feltétlenül látogasson el az Aquariumba! (és feltétlenül számoljon be arról, hogy hogy van a teknősöm :o) )