Nem tudom mit mondjak. 25 mm-es szórás 25 méter. Nem láttam még ezt a puskát,hogy mennyire használható az irányzéka 25-re. A múltkor követtem el hasonló dolgot. 25 m térdelve támasztva cél a 8-a lőlap 8-a feliratának a 8-asa. Fegyver Browning öntöltő 9 mm Luger nyílt irányzék. A soklyukú látásjavító szemüveg mert csak azzal látom az irányzékokat. Eredmény egy két centis lyuk. Csodálkoztam is rajta mert egy eléggé viseletes puska volt repedt tusával.
Picurgyu, az Éles/Eladó topikban említetted, hogy a neten található, az ERMA EG 712 puskát bemutató három videoból az egyikben, a lövésztársnak nincs valami meggyőző szórása ezzel a típussal.
Nekem ma azt sikerült lőnöm gyorspont lőlapra, nyílt irányzékkal, feltámasztásból. Az első lövés után visszavettem egy lépcsőfokkal az irányzékot. Így legalább tudom, mennyit módosít egy lépcső:
Valóban nem egy sportpuska, de nekem meggyőző a szórásképe.
Eladó lenne a képen látható Knobloch pisztolyos lövészszemüveg állítható iriszblendével. Ára 25.000 Ft A munkámból kifolyólag telefonon nem igazán vagyok elérhető így kérek mindenkit, hogy a következő email címen érdeklődjön: gunnepper@gmail.com
Igazából annyi volt a gond, hogy a tokban lévő rugó, ami a lőszereket visszafogja az adogató perselybe, volt alkalmatlan a feladatára. A hegyesebb lövedékű lőszereket (ztoth barátom remélem prcízebben megnevezi majd őket :-) )(pl: CCI Blaser) kiejtette, míg a szélesebb, de gömbölyűbb fejűeket (RWS, ELEY) nem engedte betöleteni, beleakadt. Ugyanis ez a gugó rövid volt, no de annál élesebb peremű. Ki lett cserélve egy kellő hosszúságú és legömbölyített végű rugóra és ettől kezdve hibátlanul működik.
A szórása is egyre barátságosabb, ahogy megszokom. Igaz a nagyon alacson irányzó vonal a szemüvegek miatt változatlanul akadályoz a lövé precíz végrehajtásában. Valami más megoldást kell kitalálnom!
Távcsövet is tennék rá, de a rettenetesen ronda bemarás miatt a marás talpa, és a tok teteje között közel 7 mm a magasságkülönbség. Az általam próbált két szereléket emiatt nem lehet rögzíteni rá.
Úgy látom szereted a kihívásokat. Már a második puskát veszed ami tényleg az. Egy akadozó kínaihoz volt szerencsém.Örült a gazdija amikor újra rendesen működött.Voltak benne kopott alkatrészek ami miatt vacakolt. Egyik spori most vett újonnan egy Rem. 597 szintetikus tusás csodát 80 000-ért. Na az sem piskóta. Van vagy 4 kilós sütése. Mikor lőttem vele először azt hittem be van biztosítva. Ettől függetlenül 50-re CCI bogyóval tudtam vele egy 2,5 centist lőni miután tudtam , hogy mikor sül . Ezzel az a szerencse , hogy csak a kalapács rugót kell cserélni és a két vacak műanyag vezető perselyét fémre és le lehet vinni a sütési erőt 1,5 kilóra. Ha kakast is cserélsz könnyebbre akkor még lejjebb.
Semmiképpen nem mentegetődzés! Szerdán vettem, csüt este volt pár percem 2 x 10-es sorozatot lőni, igazából kipróbálni. Sajnos volt 1-2 elakadás, illetve egy esetben felhúzáskor kiesett a lőszer. Nem tudom mi van.
Akkor ott valami nem jó , ha 25 méteren 2centi szórása van ! három barátomnak is van jW20-asa , már mindegyiket próbáltam és 25 -30 méteren , gyakorlatilag lyukba -lyukat lő mindegyik , RWS subsonic lőszerrel . CCI standard lőszerrel , s Federal lőszerrel próbálva !
Két puskán a csövön van a távcső (gyárilag ott a szerelék helye) , a harmadiknál a tokba lett belemarva a sin !
Szia! Köszönöm a tapasztalat megosztást! Gondolkodtam azon a típuson is, de most egy kipróbálok egy Norinco JW20-t. Nagyon kedvező árban jutottam hozzá. Igaz letörném annak a marósnak a kezét aki a távcsősínt ilyen ordenáré, durván mélyen marta bele. Egy ponton még át is lyukasztotta a tokot. Nem volt fegyvermester az biztos!
Cserébe 25 méteren - feltámasztásból biztosan hozza a 2 cm körüli szórást, első kísérletre. Igaz, nekem nagyon közel van a célzóvonal a csőtengelyhez, így a szemüveg csak nagyon kényelmetlenül fér el. Majd megszokom, vagy készíttetek hozzá egy 1 cm átmérőjű dioptert. Vagy rendelek tőlük, ha van ehhez való: http://www.skinnersights.com/index.html
A karbantartáshoz remek videók vannak a neten. A két részes változatban, emberünk teljesen minden apró részlere felhívja a figyelmet. Jó a kamera mozgás is, mert láthatóan mutat bemutatja, hogyan kell szét- és összerakni hibátlanul.
Remélem a fegyvermester javítása után a Chiappa-t új tulajdonosa örömmel fogja használni!
Én meg gazdagabb lettem egy tapasztalattal, hol érdemes és hol nem vásárolni. Lehet az "Éles" topikon belülis érdemes lenne boltokkal kapcsolatos tapasztalatokat megosztani, hasonlóan a légfegyvereshez?
Honvédségi tulajdonú lőterek épülnek, és garantáltan a választások előtt el kell kezdeniük, hogy lehessen utalni rá a pénzt. Viszont egy szó se szól arról, civil sportoló beteheti-e majd oda a lábát, és ha igen, milyen feltételekkel...
Nem kell ide 180 új lőtér, csak körzetenként kellene 300 m- es, de leggalább 150 m.
Nagyon sok 50 m-es lőtér van bezárva, de megmenthető állapotban, viszonylag aprópénzekből. Azokat sincs, aki működtesse. A régi szép sportélet már a múlté, régiókban csoportosul nagyobb lövész élet, és azok is főleg az MSSZ 10-25-50 m-hez köthetőek. De főleg a 10 m-hez. Nem vagyok optimista...
Honvédelmi oktatásra rengeteg lőtér alkalmas már most is. A seregben is kispuskával kezdődött a kiképzés, csak utána jött az AK-AMD. Ha nagy távolságra kell Kalassal lőni, arra is sok, rendőrségi és honvédségi objektum van országszerte, elérhető távolságban....
A Chiappa tokja és belső szerkezete sajnos spiáter és az összeszerelése is kicsit gondatlan. Az adogató szerkezetet összefogó, rögzítő 1 (!) db csavar meglazulása miatt az ellőtt lőszer hüvelye vissza tud fordulni az adogató szerkezetbe. Versenyen ez nem szerencsés. Remélem holnap visszaveszik a boltban!
2-3 napja volt egy cikk, hogy 16 fog épülni idén. De akkor meg ha kiszámolom 13 év kell ahhoz hogy mind a 198 megépüljön? Persze azt látva hogy milyen rég ígérték és eddig 1 se épült, az azért elgondolkodtató. :-I
Anschütz 520-525. CZ 511-512 Használtba mind belefér. De tromfolok rá: Cz 452 Lux ismétlővel 170 fölött lőttek az ifjaink a Junior programban. Pedig az egy durung az előzőekhez képest...
Fene tudja...nekem pont hiányozna a "sípolás", hogy összemérhessem magam a többiekkel, elleshessek új megoldásokat, taktikákat a nálam gyorsabbaktól/ügyesebbektől, hogy lássam merre, hogyan kellene/lehetne fejlődni, meg kicsit persze a társaság is (errefelé ebben a sportban kb. mindenki ismer mindenkit, olyan kevesen vagyunk).
Amúgy ha nem balf@szkodsz akkor IPSC-n sem kiabál veled senki (a vezényszavakat nyilván nem suttogva mondják, hiszen azt fülvédőben nem hallanád).
Erről jut eszembe, mi van a 198 új lőtérrel, amivel egy éve teljesen tele volt a sajtó? Azok nem épülnek? Elvileg az volt hogy a sok milliárd forint el lett téve és abból lesznek a lőterek, de gyanúsan nagy a csend róla.
A videókat visszanézve szoktam levonni a következtetéseket hogy mikor-miben hibáztam, nézem a kéztartást, meg mindent. Az első videónál még rettenet béna voltam, ezeken a mostaniakon már látszik a fejlődés. :)
2 éve karácsonyra kaptam fém-lőlapokat, 22-eshez. Gondolom tavasszal letesztelem őket, de eddig még nem tettem, mert össze kell rakni az állványát meg ilyenek. Lusta voltam rá. :-P
Nyilván poénból írtam! ;-)... no meg a látens, tudatalattiból feltörő irigység hatására, amikor arra gondolok, nálunk a működő lőtereket is sorban kezdik levadászni, az újaknak esélyt sem adnak épülni, nemhogy a saját birtokom biztonságos szegletében lövöldözzek akár egy hétfél zsúlos légpuskával ...:_(((
A szituációs meg amúgy sem kert végébe való: gyakorolni lehet, de egyedül nem kapsz visszajelzést, nem látod a hibáidat, stb. Az egy másik állatfaj...
Próbáltad már papír helyett steel-ekre lőni? Biztonságos, szép a találatok hangja, és a feeling is más, mint a papírcéloké....bár itt már kell az önuralom, hogy itt húzd meg a határt!
Mert ha nem, a birtokod előbb vagy utóbb de tele lesz szétlőtt mikrókkal, hűtőgépekkel, furgonokkal..:-DDD
Az nem nekem való, én csak így a hátsó kertben, egyedül. Volt hogy nyilvános lőtérre mentem, beszólogatott valakmi dagadt fazon hogy "néddmán AK-val lő", "de szar puska" meg ilyenek. Rögtön elvette a kedvem az egésztől. Egy másik dagi meg az asszonynak szövegelt hogy "ne így lőjé, hanem amúgy lőjé". Úgyhogy az meg az asszony kedvét vette el. Úgyhogy így itt a 16 hektáron lövök, egyedül, saját nyomtatott papírra. Nem szól érte senki, a szomszéd is lő, neki is saját lőtere van, meg vadászik mindenki a környéken, mikor indul a szezon, mindig hallom a puskalövéseket.
ISPC-n gondolom rohangál valaki az ember mellett mérőműszerrel, meg sípolás, meg kiabálás. Nem nekem való az olyasmi. :)
Első körben megpróbálnám egyben értékesíteni mind a 10 darabot a minél kevesebb vesződés érdekében 10.000 Ft/db áron. Ha ez nem jönne össze és valakit csak 1-1 db érdekelné akkor persze arra külön megalkudunk, de akkor az természetesen más áron. A munkámból kifolyólag telefonon nem igazán vagyok elérhető így kérek mindenkit, hogy a következő email címen érdeklődjön: gunnepper@gmail.com
Anschütz Match 54 arctámasz részt műfával megmagasították
Anschütz Match 54 tökélets gyári állapotban
Anschütz Match 54 válltámasz nélkül tökéletes gyári állapotban
FÉG 68 válltámasz nélkül
Walther KK200 airbrush festéssel
Hämmerli AR50 tökélets gyári állapotban
Walther LGM-2 arctámasz és válltámasz nélkül airbrush festéssel
Diana 100 arctámasz és válltámasz nélkül airbrush festéssel