Keresés

Részletes keresés

tacslika Creative Commons License 2015.04.08 0 0 80885

Sziasztok.

Szeretnék segítséget kérni. 

Néhány éve volt egy jákóm aki azóta az exemmel él ugyanis őt választotta a papika. Most szeretnék újra papagájt. Hosszas tanulmányozás, olvasgatás után kettő madárkára esett a választás. A jandaya és pyrrhura fajták. 

Kérdés, hogy a pyrrhurák mennyire rendelkeznek a nagyobb testű papagájok tulajdonságaival? Használják e a lábukat kézként? Pl. fogják-e a kaját vele evésközben stb. 

A másik nagy kérdés az az, hogy találtam egy eladó jandayát aki 1 éves. A hangja miatt válnak meg tőle. Viszont a madárka nem kézzel nevelt bébike volt. Ezzel sem lenne nagy gond, hiszen azt olvastam róluk, hogy nagyon nyitott, érdeklődő, barátságos madárka. Viszont ez a madár nem az. Egyáltalán nem keresi állítólag a jelenlegi gazdi társaságát. Elfogadja a kaját kézből, de ő magától nem megy oda az emberekhez, nem engedi, hogy hozzá érjenek... egyszóval nagyon nem kíváncsi az emberekre. Az lenne a kérdésem, hogy ez változhat. Így 1 éves kora ellenére nyit még az emberek felé? Tudom, hogy nem lesz soha olyan mint egy kézzel felnevelt madár, de van arra esély, hogy érdeklődjön a gazdi iránt? Gondolok arra, hogy kézre száljon? Odajöjjön magától...? stb

Köszönöm a segítséget.

Apa27 Creative Commons License 2015.04.03 0 1 80884

Szia! Mikor meghoztuk a miénket, mi is próbálkoztunk sárgarépával, almával, de nem kellett neki. Igaz, nem reszelve, csak szeletelve. Nem kellett neki... Hagytam, nem erőltettem.

Itt ajánlották, hogy vegyem el tőle a kajcsit, legyen éhes, majd, hogy reszeljek le sárgarépát, ha úgy nem fogadja el, akkor keverjek neki bele magot, úgy biztos megeszi majd! És úgy is lett!

Valóba igaz az a mondás, hogy a kaja mindent megold! :)

Azóta eszi az almát, sárgarépát, maggal, mag nélkül.

Amit még ajánlok, az a petrezselyem zöld (miénk megőrül érte!) és a csíráztatott köles. (azt a kölest amit eszik beleteszem egy kis virágcserépbe a földdel -elvetem- és hagyom kikelni/megnőni. Kb.4-5 nap múlva nagyon szépen kizöldellik, magasra megnő. Teljesen ledarálja. Még jobban szereti, mint a magot. Csináltam 2 cseréppel, hogy legyen utánpótlás.)

De ajánlom papagáj20 80878-os számú írását, én megfogadtam a tanácsát és bevált! De nem csak az Ő írását ajánlom, hanem az összes fórumozóét, mert nincsenek se felesleges kérdések, se felesleges válaszok ezen a fórumon!

Idő/türelem/beszéd/közelség/ha tudod engedd ki, had legyen egész nap kint a szobában!/játék a papagájjal és a kaja!!! A kaja mindent megold! :)

A miénk olyan, ha éhes és nincs kajája, akkor körbeudvarol mindenkit (mindenkinek a fejére száll), de ha adunk neki és már jóllakott, akkor már csak a gyerekeket engedi közel magához. Ők a játszópajtások. De ez így is van rendben. :)

Előzmény: tranvía (80880)
tranvía Creative Commons License 2015.04.03 0 0 80883

Állítólag kb. 1 éves lehet. Kitartóan próbálkozunk, remélem pár hét múlva már nem lesz gond :)

Előzmény: corvi01 (80882)
corvi01 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 80882

Mit tudsz a madár koráról? Ha esetleg idősebb, lehetnek rossz beidegződései, amik nagyon nehezen változtathatók...

ULAIVA Creative Commons License 2015.04.03 0 0 80881

Türelmes légy. Lehet, hogy eddigi élete alatt csak magokat látott. Míg nem fogad el semmit, addig hagyd a választékot, addig csak egyfélét adj neki (célszerűen almát, az mindig van), de azt minden nap. Mindig ugyanoda tedd. Előbb-utóbb csak megkóstolja (esetleg megszórhatod néha valami finom maggal, de csak pár szemmel, hogy izgatóbb legyen).

Ha az első gyümölcsöt elfogadta, utána már könnyebb.

Egyél előtte te is olyat, amivel kínálod, ez is segíthet, de inkább később, amikor már megbízik benned. Most még nagyon új a kapcsolatotok.

Nyáron nagy csomó répazöldje vizesen felfüggesztve jó játék és fürdő is.

Most a zöldülő fűz-ágakat feltétlenül próbáld ki, azt lehet, szó nélkül elfogadja úgy is, hogy az almára még rá sem hederít.

Itt is érdemes visszaolvasni, ezek és a hasonló gondok már sokszor felmerültek.

De ne feledd, legfontosabb a türelem!

tranvía Creative Commons License 2015.04.02 0 0 80880

Sziasztok!

Kb. másfél hete van egy hullámos papagájunk, de hiába adunk neki a magon kívül bármit, nem is érdeklődik iránta. Kapott reszelt sárgarépát, almát, körtét, salátát, de rá se hederített. Sőt, még a belógatott fürtös köleshez se nyúl hozzá, csak a magokat eszi. Van valami jó tippetek, hogyan lehetne rávenni más eleség elfogyasztására?

Apa27 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 80879

Szia! Köszi a megnyugtatást! Én is csőr "vedlésre" gyanakodtam.

Sosem lereszelve adtam neki almát, répát, hanem szeletbe. Akkor lehet azért óckodott tőle. :)

Kipróbálom ezt a határozottabb etetési módszert, remélem nem fog megsértődni! :)

Előzmény: papagáj20 (80878)
papagáj20 Creative Commons License 2015.03.29 0 2 80878

Szia!

Nem kell egyből rosszra gondolni. Ez vedléskor(látni a képeken hogy vedlik) előfordul de máskor is időnként. Teljesen normális, megújul/cserélődik a csőrén lévő réteg. 

Vitamin csepp vagy hasonló mesterséges vitamin helyett sokkal jobbak a természetes vitaminforrások. Tapasztalatom alapján a hullámosok a sárgarépát,almát,stb reszelve vagy nagyon apróra vágva jobban szeretik akkor amikor új kajáról van szó de később is nálam pl. a sárgarépát reszelve eszik a legjobban. Érdemes kezdetben így adni nekik és később állni át nagyobb darabokra/szeletekre mert akkor már ismerik az adott kaját és bátran eszik. Ha többszöri próbálkozás után se enné tegyél rá kevés magot vagy vegyél ki tőle minden kaját pár órára (vagy este) és pár óra után (reggel) tegyél be neki pl. kevés reszelt sárgarépát kevés maggal elkeverve.

Egyébként a fajtárs jelenléte ilyen téren is sokat segít mivel bátorítják egymást. Ha az egyik egy kicsit is érdeklődik az új kaja iránt a másikat is érdekelni kezdi de ő már egy fokkal jobban megvizsgálja és így az egyikük hamar eljut oda hogy beleharap amitől a másik is megkóstolja és még ha nem is ízlik neki mivel a másik eszi ő is fog belőle eszegetni mert ezt váltja ki belőle az hogy látja a másik,a társa,a csapat eszi.

Előzmény: Apa27 (80874)
b50 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 80877

Hegyi papagáj.

Előzmény: Nad_g (80873)
Apa27 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 80876

Vitaminhiányra én is gondoltam. Megpróbálok valami vitaminpótló löttyöt beszerezni és adni neki. Sajnos se az almát, se a sárgarépát, se a tojást nem hajlandó megenni. Se kézből, se tálkából. Csak a petrezselyem levelet és minden zöldet.

Írtad a parazitát. Miért, olyannak tűnik a csőre, hogy akár az is lehet?

Előzmény: corvi01 (80875)
corvi01 Creative Commons License 2015.03.29 0 1 80875

Az 'A' vitamin hiány okozhat ilyesmit (is), de létezik atka, mely a csőrt sem kíméli. :(

Nyers sárgarépát karikában, szárított (morzsolt) főtt tojás sárgáját adhatsz neki.

Előzmény: Apa27 (80874)
Apa27 Creative Commons License 2015.03.28 0 0 80874

Sziasztok! Nem tudom, hogy miért, de elkezdett a papagájunk csőre rétegesen töredezni. Kb.4 hónaps a papagáj... Ez kb.2-3 hete fokozatosan alakult ki, és most ilyen stádiumban tart.

Először betegségre gondoltam, de biztos nem az, hisz nincs sehol elváltozás a csőrén, csak a töredezettség.

Vagy netán a fiatal csőr öregszik, erősödik, hámlik és ettől van ez a réteges lekopás? Rendszeresen csipkedi a kemény almafa ágat, szinte már már darálja!!! :)

Vagy vitaminhiány oka lehet ez? Ha igen, akkor mivel és hogyan pótoljam neki? Szépiát is szokta csipkedi.

Elnézve, nem túl hosszú a csőre? Tudom, hogy kampósnak kell lenni a csőrének, de nem túl kampós? Nem túl hosszú? Nem kellene vágatni belőle?

Nad_g Creative Commons License 2015.03.24 0 0 80873

Sziasztok,

tud valaki segíteni miféle papagáj ez? Egy ismerősnél maradt hátra haláleset miatt. Elsőre talán egy énekespapagájra gondoltam, de számomra nem egyértelmű.

Sajnos a szomszédos röpdében egy jákó már megdöglött, sürgősen meg kellene menteni őt.

köszönöm előre is

corvi01 Creative Commons License 2015.03.16 0 0 80872

Szerintem nem áll rosszul a szénátok. :) Vannak olyan példányok amelyek (kezdettől fogva)soha nem hajlandók kézre szállni, meg vannak akik állandóan bújnak, kézre vállra orientáltak...Amit egy madár eleinte marhára nem akar, azt kár mindenáron erőltetni. Előfordulhat, hogy szép lassan később magától is megteszi.

A körme szerintem még hagyható, a betett vastagabb ágak ülőrudak, egy ideig elvégzik az önkoptatást. Amúgy egy ilyen kicsi madárnak testméretével arányban a körme is vékonyabb és hegyesebb, ha ez esetleg a gyerekeket zavarja, a hegyéből lenyeshettek óvatosan 1,5-2 mm-t.

A papírral nagyon sok fajta madár szeret hülyéskedni, pakolni, tépkedni. Látványosan és könnyen bitorolható, aprítható anyag :) Aprítva fészeképítésnél is jól felhasználható, persze csőrkoptató is. Az Ő szemükben nem sok különbség van egy 20.000-es vagy egy bulvár ujság lapja között, úgyhogy érdemes valami kamukönyvet kitenni prédának. Valamivel egészségesebb volna ha esetleg fűszálakat, vagy fiatal rügyhajtásokat rágicsálna. A fűz most kezd rügyezni, marhára szeretik, meg sok hasznos is van benne! ÜDV

Előzmény: Apa27 (80871)
Apa27 Creative Commons License 2015.03.15 0 0 80871

Próbáltam képet készíteni a körmeiről. Ez még normális méret? (Milyen az, amikor már vágni kell?) Szedtem vastag almafa ágat, azt nagyon szereti. Már a szépia csontot is csipkedi! (mikor kedve van persze:)  ) Meg most a papírt/papírokat (mindenféle papírt amit elér. Legyen az naptár, füzet, újság, rajzlap, egy sima A4-es ami ki van téve az asztalra, a könyveket ) kezdte csipkedni. Eddig nem csinált ilyet. Nem érdekelte a papír. :) "Darálja" a fát, csipkedi a szépiát, minek a papír neki?

Nálatok is volt már ilyen? Mikor arrébb tessékelem, visszasétál a papírhoz. Mikor a papírt teszem arrébb, méricskél, hogy mit is csinálok a papírral. :)

Ha van kedve...átlép a kezünkre, simogathatjuk, kézből etethetjük, fejünkre száll/vagy egymás fejére tehetjük és hagyja, még néha reptében is rászáll a fejünkre, de kézre nem száll. Hiába tesszük ki a kezünk, hogy szálljon rá, nem repül oda.

Mi most itt tartunk a kis papagájunkkal. :)

Előzmény: corvi01 (80859)
TgY Creative Commons License 2015.03.10 0 0 80870

9 év után elvesztettük hullámos párunk tojóját, Pötyit. Sajnos számítani lehetett rá, eléggé beteges volt az utóbbi pár hónapban, a kezelések csak időlegesen javítottak egy kicsit az állapotán,  a hím szorgalmasan 'ápolta', kurkászta, próbálta etetni, s pl. csak úgy tudott aludni, ha nekitámaszkodott a hímnek.  Sajnos kézhez nem nagyon szoktak, a hím tűrte egy kicsit hogy ujjra ültessük, inkább egymással voltak elfoglalva, a kalitból nem nagyon szerettek kijönni.

Nem vagyok papagájpszichológus, nem tudom mi volna jó a még velünk levő madárkának ilyen idősen. Egyedül maradjon a még hátralevő időben, vagy nagy korkülönbség ellenére is jó hatással volna rá egy új papi társasága ? Illetve egy fiatal papesz nem tudom mennyire értékelné egy 'öregúr' társaságát.   Csöppet tanácstalanok vagyunk...

bombaba Creative Commons License 2015.03.04 -1 0 80869

Nem értek a kecskékhez, csak kérdések merültek föl bennem a hozzászólásodat olvasva.

Az elpusztult madár eltávolítása után fertőtlenítetted a helyet, mielőtt új madarat raktál be? Az új madárnak nem kellett volna karanténidő, mielőtt összeengeded a madaraddal? Tudod, miért pusztult el a madár?

Azt már csak nagyon halkan kérdezem meg: a kecske biztosan nagypapagáj magkeveréket eszik?

http://www.diszmadarmagazin.hu/hun/cikk_diszmadar.php?id=546

Előzmény: gold414 (80867)
corvi01 Creative Commons License 2015.03.04 0 0 80868

"3 hete hoztam egy fiatal lányt" Gondolom a meglévő lány mellé fiút, ha az utódnemzésen vannak? :)

Kecske tartásához még nem volt szerencsém, de általánosságban a költési időkben több fehérjére és mészre (pl. szépia) van szükségük. Több fajnál a tojó szereti uralni a fészket..odút, s gyakran durván elveri a közeledő hímet, pláne egy össze nem szoktatottat. Megítélésem szerint ezek annyira nem szoktak komolyak lenni, hogy a pusztulásukat okoznák. A gubbasztó példányt nem ártana állatorvossal megnézetni. Tudomásom szerint e fajnak nagy a mozgásigénye, a megadott kalitméret tartásra szerintem alkalmas, de utódnevelési szükségleteiről egy tenyésztő tudna konkrétabbat...

Előzmény: gold414 (80867)
gold414 Creative Commons License 2015.03.03 0 0 80867

Sziasztok, segítséget kérnék. Van egy 3 éves fahéj fiú kecském tenyésztőtől. A lány párja elkezdett gubbasztaniés pár hét alatt elpusztult. 3 hete hoztam egy fiatal lányt, hogy ne maradjon egyedül, de két napja az is elkezdett gubbasztani. Többségében a padlón ücsörög, bár eszik. És már az utódnemzésen vannak, azt hagyja. 2x1x1 m-es kalit van, nagypapagáj magkeveréket és almát, sárgarépát, fürtöskölest esznek, ill madárhomok van lenn. Van esetleg ötlet, mi baja és mit tehetnék? Előre is köszönöm. 

corvi01 Creative Commons License 2015.03.02 0 0 80866

Nem az én videóim, akkoriban még nem volt digitális rögzítés. :-P

Előzmény: Apa27 (80865)
Apa27 Creative Commons License 2015.03.02 0 0 80865

Valamelyik a Te videód?

Neked is ilyen szelídek a hullámosok?

Ui.: Ma rászállt a feleségem fejére. :) Elég sokáig időzött rajta. Alig akarta otthagyni.

Beraktuk a szépiát (fixre), idegenkedik tőle.Az ágakat csipkedi. Ha nincs más, akkor murvát rakunk a kalitkába, hátha azzal tudja pótolni a meszet...

A hintát csak csipkedi, de nem ül rá.

Petrezselyem zöldet lehet vele etetni?

Előzmény: corvi01 (80864)
corvi01 Creative Commons License 2015.03.02 0 0 80864

Kis kedvcsináló (ha még nem láttuk volna). :)

https://www.youtube.com/watch?v=o8pgQzJE2UE

https://www.youtube.com/watch?v=cCbnfMmoI78

https://www.youtube.com/watch?v=dybyd_wUjvk

Előzmény: corvi01 (80863)
corvi01 Creative Commons License 2015.03.02 0 0 80863

A képeken nekem kicsit halvány vörös lilásnak tűnt, ami kb. a felnőtt tojók orra színezete. Ha elfogadjuk, hogy 2,5-3 hónapos őkelme akkor ez a szín még a fiúknál is jellemző. Később azonban határozott kék..liláskék lesz! No és formája, tartása is szerintem a fiatal hímekre hajaz. A fiúk fejformája elöl kissé "csúcsos" hátrafelé laposodva, oldalt (szemből nézve) meg szélesebb, ahogy vállszélességük is a tojókénál. A tojók fejtetője gömbölyűbb, íveltebb, buksisabb (ahogy egy itteni topiktárs anno említé), megjelenésük enyhén "totyakosabb". Ezek a jelek persze nagyon enyhe kis eltérések és sokféle variációban léteznek.

Előzmény: Apa27 (80862)
Apa27 Creative Commons License 2015.03.02 0 0 80862

Nagyon szépen köszönöm, hogy írtatok, sokat segít!!!

Viszont lenne egy kérdés...Ezt írtad:"Valóban még nem lehet ivarérett, orra színezete is még olyan tojós."

Neki amolyan lilás/kezdetleges lilás. Az nem a hímek színe? Azt olvastam, hogy a tojóké hússzínű/rózsaszínes/barnás.

Miből állapítottad meg, hogy még nem lehet ivarérett? Az általam (tenyésztő mondta, hogy 45-50 napos lehet + 30 nap amióta nálunk van) leírt korából, vagy van ennek testi jele is? Pl. hogy a tollazata alapján, nagyság, stb, vagy, hogy a 90 napos és az 1éves között mi a különbség?

Előzmény: corvi01 (80859)
corvi01 Creative Commons License 2015.03.02 0 0 80861

Még néhány fontos dolog, az alattam szóló nagyon szép és hasznos összefoglalóján kívül:

Hullámosék is szeretnek fürödni, pocsolni, de igényük is van rá. Ha nem is mindennap, de legalább 2-3 naponként lehetőséget kell biztosítani. Miután többet kint tartózkodik, kalitkán kívül is invitálhatjátok erre, egy méretes nem borulékony edénnyel.

Simogatás: Ha megfigyeljük a vad példányokat vagy a párkapcsolatokat, észrevehetjük, hogy a gyöngédség, vagy fajtársi szükséglet kapcsán időnkén bizony Ők is "birizgálják" furkásszák egymás tollazatát, elsősorban a csőrükkel elérhetetlen területeken, pl. tarkó, fejtető, fül, torok tájékán...(ez több más énekesre is vonatkozik). Ezt persze olykor nekünk is engedik, ha kitalálunk valami finomabb módszert, pl. kisujjal, ujjunk végeivel, de semmi esetre sem teli tenyérrel! A gyerekek /saját példából is tudom :) /szeretnek, szeretnének mindent megsimogatni, puszilgatni, s aztán természetesen a szájukba venni. :-P E röpködő jószágok "sajnos" nem az a kategória, mert ezzel mindent elronthatunk! E célra vannak kitalálva a kutyusok, ciccek, meg az egyéb házikedvenc kisrágcsálók. :)

Csipkedés: A madarak csőre, szárnya...lába a kommunikáló eszköz is a hangjukon kívül.

A csőrükkel történő érintkezés viszont a legáltalánosabb testbeszéd. Velünk szemben is próbálnák ezt bevetni, de mi ezt félre értelmezhetjük, s pontosítanám, hogy ez nem minden esetben az agresszió jele. A magevők csőre erős, s egy ilyen kis korban lévő papesz is elég fájdalmas csípésre képes, kivált, ha egy gyerek zsengébb vékonyabb bőréről van szó! Ha egyszer megtapasztalta, hogy ezzel az "esetleges" zaklatásoktól távol tudja tartani magát, akkor ezt később is beveti. Bocs, ha rosszul gondolnám!

Előzmény: Apa27 (80858)
SZ10 Creative Commons License 2015.03.02 0 0 80860

Szia!

A vadságának az oka ez is lehet vagy legalábbis közrejátszik(gondolj csak bele) : nem tudtok vele együtt repülni,száguldozni(pedig azt imádják a hullámosok), nem tudsz vele hullámos papagájként kommunikálni se hangokkal se testbeszéddel, nem ülsz közvetlenül mellette a kalitka tetején és a kalitkában a nap 24 órájában, nem alszol,eszel,tollászkodsz,stb együtt vele(pedig ezeket közösen szokták csinálni mivel csapatban élnek eredetileg), nem vagy mellette egész nap és nem vagy hullámos papagáj hogy a tetteiddel tudd motiváld(ha az egyik elkezd enni a másik is elkezd enni, ha az egyik elkezd fát rágcsálni a másik is elkezdi, ha az egyik átrepül valahova a másik követi,stb) és még lehetne sorolni mennyi mindent nem tudsz megadni neki amit egy fajtárs megtud mert te nem vagy hullámos papagáj így sose leszel teljes értékű társa. Egy papagáj magányos és unatkozó papagáj. Szükségük van fajtársra. Fiatalon is nem csak ivaréretten mivel fiatal korban alakulnak ki azon szokásaik, viselkedésük amik jellemzőek lesznek rájuk ivarérés után felnőtt korban. Nincs is annál jobb szórakozás(szerintem) mint azt nézni ahogy a fiatal hullámosok csak a repülés élményéért cikáznak össze-vissza a levegőben egymást követve. Az alapesetben hiperaktív hullámosok csak emberi társasággal hamar ellustulnak,inaktívvá válnak mert nincs "játszópajtásuk" így mivel nincs kivel ellenni nem csinálnak semmit csak üldögélnek magányosan.

A simogatást ha nem akarja nem érdemes erőltetni. A simogatás nem természetes nekik, ők nem érnek így egymáshoz szóval nem érti minek akarsz hozzáérni és nem tud vele mit kezdeni így inkább kihátrál a helyzetből.

A legjobb elfoglaltság egy fajtárs. Egy játék se helyettesítheti, egy ember se helyettesítheti. 2 hullámost főleg ha fiatalok nagyon könnyen meg lehet szelídíteni, sok esetben még előbb is mint egy egykét mivel a csapat(fajtárs/fajtársak) jelenléte biztonságérzetet és önbizalmat ad így bátrabban mernek kapcsolatba lépni az emberrel.

Tükröt,csengőt és egyéb bolti vackokat felejtsd el. Az említett kettő ártalmas a többi pedig az esetek nagy részében csak foglalja a helyet mert nem használják. A papagájoknak az a játék amikor szétrághatnak valamit. És ezen igényük kielégítéséhez a legegyszerűbb faágakat használni(darabokra tört fűzfagallyak csokorba kötve, több vékony, hosszú fűzfagallyat összefogsz és kerekre hajtod őket majd natur kenderzsineggel összekötöd pár helyen és máris csináltál egy hintát,stb). A szintén vacak műanyag ülőrudakat dobd ki másra úgyse valók(nem koptatja a karmukat, hosszabb távon az ízületeiknek se tesz túl jót és nem tudják rajta megfelelően használni a lábukat). Nem permetezett almafaágakat, autóúttól távoli nyírfa, nyárfa, fűzfa ágakat tegyél be ülőrúdnak különböző vastagságban(a hullámosok lábához az ideális vastagság kb. másfél-2cm de legyen vékonyabb-vastagabb is). Az a legjobb ha az ágak nem sima egyenesek hanem lejtősek(az én hullámosaim imádják a lejtős ágakat), ferdék,görbék és nyugodtan hagyj rajtuk kisebb-nagyobb, vékonyabb-vastagabb elágazásokat. A természetes faágak tornáztatják a lábát és koptatják a karmát ráadásul jó elfoglaltság nekik lerágni róluk a kérget. A kalitka tetejére is csinálnék a helyedben faágakból egy mászókat,kiülőt amin rághat,játszhat, ellehet de a szobában máshova is csinálhatsz.

A szépiát tedd be a kalitkába és mindig legyen is benn(úgy rögzítsd hogy ne mozogjon általában így jobban szeretik). Fontos lenne hogy rendszeresen egye a kalciumtartalma miatt. Kezdetnek tedd az etetője mellé aztán ha nem eszi átrakhatod pl. a kedvenc ülőrúdjához. Ha már etető: sose ajánlottam az önitatókat,önetetőket mert túl szűkek ahhoz hogy alaposan el lehessen őket mosni ami higiéniás szempontból fontos lenne napi rendszerességgel főleg az itató esetében, az önetető pedig hajlamos eldugulni. Sokkal jobbak szerintem azok a műanyag rácsra akasztható tálak amiknek lekerekített minden éle(el lehet mosni rendesen és nem marad az éleiben semmi se baktérium se ételmaradék se más).

corvi01 Creative Commons License 2015.03.01 0 0 80859

Nekem szépnek és jó kiállásúnak tűnik(kedvenc színem) :) Valóban még nem lehet ivarérett, orra színezete is még olyan tojós. A helye sem rossz. Körmét ilyen korban még szükségtelen vágni. Túlnövés a nagyon kevés mozgási lehetőség esetén kb. 1,5 éves kora után szokott jelentkezni, de ez sem minden esetben. Sajnos gyakran együtt jelentkezik a csőr túlnövésével. Ezek hátterében fejlődési (növekedési) rendellenességek is lehetnek. Kép persze jöhet lábáról is.

Apa27 Creative Commons License 2015.03.01 0 0 80858

Nos a helyzet az, hogy mikor a fényképezőt elővettem még kint csücsült a kalitka ajtajában, aztán visszament. Szerintem félt a fényképezőtől.

Nos, így néz ki a papagájunk. Vélemény? :)

Ami még kérdés, az az, hogy kell-e (illetve mikor kell) a körmét vági a papaájunknak (harmadik kép)?

Előzmény: corvi01 (80857)
corvi01 Creative Commons License 2015.03.01 0 0 80857

Ez valami negatívnak a következménye. Agresszivítást (csípkedést) is ez válthat ki. Mivel Rajtatok
kívűl nincs társa ezért megszokásból közeledik, de a közeledését valami nemrég(?) történt rossz
emléke miatt minduntalan meggondolja...
Ezt korábban írtad:
" Ha simogatni akartuk eleinte hagyta magát, aztán később már nem hagyta...elkezdett morogni
mikor közelítettünk felé...majd később már csipkedett is."

Fotót tudnál esetleg ide varázsolnál róla, hátha az is elmond egy újabb infót róla..

Előzmény: Apa27 (80856)
Apa27 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 80856

Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Szerintem erről lesz szó!

És erről mi a véleményed.."Ami zavar legfőképp, az a határozott, erős csípései. Mikor kirepül, nem tudom eldönteni, hogy konkrétan meg akar támadni minket, vagy csak nem tudja eldönteni, hogy ránk szálljon-e, vagy sem. Ugyanis mikor kirepül nagyon közeljön (közel repül) a fejünkhöz. Mint valami nehézbombázó! :)" ?

Kb.20 perce kirepült és elsuhant felettünk, miközben a gyerekekkel mesét néztünk az ágyban.

Előzmény: bombaba (80855)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!