StratoFan
Ha érdekel, eladom neked a hangológépemet, úgysem nagyon használom.
Ez egy Korg cucc, kb 2 éve vettem, de karcmentes, van doboza, meg doksija, digitális, tud félhangonként le-fel hangolást (kromatikus) automatikus hangfelismerős, mikrofonos, stb, ja és kicsi, és pontos! (ez fontos, asszem mindenki ezt várja egy hangigéptől.) Én annak idején 5 körül vettem, most nem tom, hogy alakulnak az árak, mogyuk 4-é a tied.
Megjegyzem, hogy én pl. irtózom mindenféle szoftveres fa..kodástól, a gitár SOHA nem fog jól szólni egy gagyi PC-s hangkártyán, mivel a jelfeldolgozási része nem erre van kitalálva, lassú, buta, döglött, stb...
Ezek szerint tuti jó programot választottam hangológépnek :) megtartom :). Azért kérdeztem, mert letöltöttem pár szoftvert, és elég gagyik. Mire ezt felraktam, már el sem akartam hinni hogy képesek valamit rendesen megoldani szoftverből. A Guitar FX Box 2.5 pl. kifejezetten vacak az én gépemen, a hangoló része is, az effektek meg még inkább. Lehet hogy másnak jó, de nálam 1000 baja van. Örültem hogy találtam valamit végre ami tökéltes :-). Viszont ha az A húrt behangolom géppel, pontosan, néha valamivel összerezonál és falramászok tőle... A kezdőknek a legrosszabb :(((.
szal hallgatgatom a schizophonicot, hát a riffek telleg eléggé grunge-osak, deazér azt a nirvana cuccost nem eröltetném, amit monanak:
szeretett volna a Cobain így szólózni. Persze nem csak a szólókat hallgatom, hangulatos az anyag, csak másképp kell hozzáállni. És különben is: Nuno Bettencourtnak mindig igaza van...:)
tehát alapvetően teccik az album.
GG
A wigwamban lesz Stratovarios Helloween Gamma Ray est:
http://www.heavymetal.hu/cikkek/helloweengammaraystratovarius_est.php3
Más:
Akartam venni egy hangológépet, de találtam a neten helyette egy free szoftvert (többet is, de ez nagyon jónak tűnik):
http://www.audio-phonics.com/products.html
szeritnem szuper. Szeritnetek? Elég pontos?
Szóval volna valaki, aki betársul Troy Stetina örökérvényű Metal Lead Guitar I-II-jébe? A két könyv CD-vel 13.000 pénz. Ha igen, akkor kérnék egy rövid levélkét a rajongói vonalon :).
Az volt :) de csak félig :) mert szeritnem egy akármilyen alaptudást akármire is lehet használni, így igazából ha annyit tudnék, mint amennyit nem tudok, akkor jobb lehetnék a saját műfajomban :)
A 30 éves zenéket én sem játszanám, meg Lagzi Lajcsit sem szeretném gitáron kísérni :-). Viszont van egy csomó olyan, amit szívesen eljátszanék, de azért nem tudok eljátszani, mert nem tudom ugyan azokat az alapokat (tabulatúrák olvasása, skálák, hangok, trükkök, fogások), amivel Lajcsit is kísérhetném a dáridóba :))))
(Remélem, nem túlságosan offtopic ez a beszélgetés, de ha valakit zavar, úgyis szól...)
Nekem talán túlságosan erős a sznob-modulom, mert sehogy se sikerült a Muszty-Dobay Gitáriskola könyvvel bármit kezdenem, mert nem bírom azokat a huszonharmincéves (meg régebbi) zenéket. Az a baj velem, hogy hajlamos vagyok "középen" kezdeni a dolgokat és türelmetlen is vagyok. Na mindegy. Azt hiszem, ma nagy telefonálgatást rendezek és estére okosabb leszek.
Hello!
Hogy kinek mi a szíve csücske az csak akkor derül ki felhívod. Elmondják egyből. Szerintem kezdetben szinte mindegy mit tanulsz. Én pl. technikákat akarok tanulni, amit majd arra használok amire akarok. Az akkordváltások és az akkorbontások is "ügyesítik" a kezet... Én direkt csoportos oktatást kerestem. A szintentartás miatt :-)
StratoFan: A leveled megkaptam, köszönöm a címeket! Egészen elgondolkodtam azon, amit írtál, vagyis hogy a csoport előnye az lehet, hogy az ember próbál lépést tartani a többiekkel. Érdekes szempont, nekem ez eszembe se jutott. ;] Halogatásban amúgy nagymester vagyok. Most azzal fogok értékes időt lopni magamnak, hogy hezitálgatok és megpróbálom előre kitalálni, hogy melyik számot érdemes hívni, ki az, akinek nem mondjuk a blues a szíve csücske.
reQ :) (ezt majdnem mindekivel elkövetem elsőre, tök véletlenül, úgyhogy mostantól nem szólítok meg senkit :)))))
Küldtem magánban telefonszámokat. Csodálkoznék ha tanulás közben olyan nagyon számítana az erősítés. A hangzással én is kínlódok, de kezd egészen elviselhető lenni, olcsó cuccokkal, gitárerősítő nélkül... A csoportos oktatás előnyein hátrányain én is gondolkoztam. Azért fogom kipróbálni a házhozjáró magántanárt IS. A csoprt előnye, hogy alapvetően biztos nem akarsz majd lemaradni, ezért gyakorolsz, más esetben meg kitudja meddig halogatod a dolgokat :)
StratoFan: Kösz szépen! Azt hiszem, szívesebben mennék én a kegyes tanárhoz, mert ami otthon van, és erősítőnek csúfolom, az inkább csak egy vicc, annak is fa. Erősítő nélkül meg már nemigen hallom a rezgéseket. :] Az említett gitártanár címét kérlek, küldd erre az e-mail címre!
Csoportos oktatáshoz nem érzem elég jónak magam. Komolyan: biztos, hogy csak visszafognám a többiek haladását, meg egyébként sem szeretem a tömeget. Persze a fene se tudja.
Ha már site-okról van szó, én a http://www.guitarlessonworld.com/ címet ismerem. Praktikus, mert a teljes site letölthető tömörítve, és amennyire meg tudom ítélni, elég átfogó infókat nyújt. (Még kézerősítő gyakorlatok is vannak, fényképekkel illusztrálva.) Amúgy az a véleményem, hogy nem gromek, ha az ember teljesen magától akar megtanulni gitározni, legalábbis ha nincs tetszőlegesen sok ideje hozzá. Meg aztán csak személyesen lehet valakit ostoba kérdések tömkelegével zargatni, nemde? ;]
amúgy: reQ..., de igazából nem fontos
Szia Reg!
Pont azonos az elhatározásunk, annyi a különbség, hogy én most augusztus elején vettem egy gitárt mert szép fekete :-) meg vagy 12 évvel ezelőtt volt a kezemben utoljára egy azóta gazdátcserélt Jolana, most pedig azért akarok tanulni, mert unom amit csinálok, én sem tanultam sosem korábban, az antitalentum ügyében is nagyjából egyezhetünk, bár ez gyakorlással csökenthető valamennyire :). Gitártanár ügyben nagy a választék, 800 és 1.500 ft/óra között, menni is lehet, házhoz is jönnek. Én egyet fogok kipróbálni a magántanárok közül, ha bejön jó, ha nem az is jó. Magánban elküldöm a számát ha érdekel. Indul csoportos oktatás az Oroszlánbarlangban, ez heti 1 óra, de elég olcsó, a fél év összesen tizenvalahányezer Ft. Szekeres Tamásnál heti két óra, csoportos, 1000 Ft/óra azaz 8.000 Ft/hó, 4 évfolyam van. Aug 31-én lesz este 7-kor a végzősöknek hangversenye a Vidám Szinpadon, ott lehet beiratkozni. Én oda megyek. A többit majd meglátom.
Tegnap találtam pár linket a neten. Jobbak mint a könyvek, és szélessávúaknak olcsóbb is... Aki ismeri vagy percdíjas a nete attól bocs:
egyébként nyugodtan irhatsz negatív véleményt is, megpróbálom a többieket rábeszélni, hogy ne lincseljenek meg, bár volt már rá példa :)..., mindenesetre itt kulturált vitapartneret fogsz találni...
jaés mégvalami:
a többiek nem biztos, hogy értik, mi a szitu, ugyhogy tömören összefoglalnám nekik: szal a pizzás topicban kicsit összeszólalkoztunk, és elszabadultak az indulatok. ennyi...
GG
::: greetingz! :::
Másfél évvel ezelőtt vettem magamnak egy elektromos gitárt, mert szép fekete, és tetszett. Egyes ismerőseim szerint egész jól szól. (Maison)
Most érett meg bennem az elhatározás, hogy deszeretnék gitározni. Soha nem tanultam zenét, előzetes véleményem szerint valószínűleg antitehetség lehetek, és a húrokat se tudom rendesen lefogni. Azt az ördögi tervet eszeltem ki, hogy szívesen megkeseríteném egy budapesti gitártanár életét. Egyelőre csak amolyan metalos tekerés meg zörgés érdekelne, más stílus nemigen foglalkoztat. Valakit tudnátok ajánlani? Megyek én akárhova Budapest területén belül (elvégre nem olyan nehéz a hangszer), meg fizetek is, akár a webdesigner, csak nem tudom, kihez érdemes járni. Zenész ismerőseim nemigen vannak, akiket zargatni tudnék. Segítségeteket előre is hálásan köszönöm.
mongyuk Gibson helyett megteszi D'addario, vagy Dean Markley is. A hangzás ugyanúgy színvonalas, és kíméletesebb a pénztárcádhoz is...
dean markley, a jó választás...
részletes információért keresse meg kihelyezett fiókjainkat
Sziasztok!
Sokat segített a húcsere. Nem emlékszem régről hogy ekkora jelentősége lett volna a húrnak, de lehet hogy csak felejtek (vagy régebben nem érdekelt), és akoriban tuti nem vettem márkás húrokat sem maximum Shadows-t használtam. Most márkás Gibson húrokat vettem. Nagyon megváltozott a hangja. Teltebb, érdesebb, tisztább lett. Csodálkozom is rajta rendesen :-0000. Alig bírtam felhangolni :-). Kezdőként tuti nem fogom rendszeresen cserélni, most ahhoz képest hogy kezdő vagyok és viszonylag olcsó a gitár elégedett lehetek.
OFF
jasemmi, csak úgy emlékeztem, van egy pepe nevű nick is, de most elbizonytalanodtam. Szóval most kábé az volt, hogy:
-"megzsarollak!"
-"miért?"
-"őőő... jaakkor nem..."
tudod, amolyan: "haénegyszerkinyitom a számat...haénegyszer elkezdekbeszélni"... amolyan salamonbélamódra. csak neki bejött...
GG