Egytértek. Győrit szerintem sem szabad még erőltetni, és van egy olyan érzésem, hogy Bélával is ez a helyzet. Tavaly is már a felkészülés során lesérült aztán már nem is tudta később hozni a formáját. Ez a keret sem rossz, van esély a torna megnyerésére.
Hajdu, Szántai, Molnár, Komlósi, dr.Füzi Á., Elek, Horváth L., Andronic, Zavadszki, Rednic, Czvitkovics, Juhász, Madar, Dragan, Da Silva
Ők mennek a teremdöntőre. Illés sérült, viszont újra játszik Szántai. Da Silvát még ott is próbálgatjuk, de hol van Ferenczi, Jezdi, Szmilja, Győri? Mondjuk lehet, hogy komolyan vesszük a döntőt és nem viszünk magas embereket terembe.
Mint ismeretes, az MTK által a Siófoknak kölcsönadott Erős Károlyra szemet vetett a Kispest új vezetése is, és bár sokáig úgy tűnt, hogy létrejöhet a megegyezés a két fővárosi klub között, a kék-fehérek végül mégis marasztalnák a játékost. Erős ennek megfelelően játszott is a ma délutáni, Diósgyőr elleni edzőmeccsen.
- Tisztában vagyok azzal, hogy nagyon erős az MTK kerete - mondta honlapunknak Erős -, és nagyon nehéz lesz beférnem oda. Kispesten némileg könnyebb dolgom lenne a kezdőcsapat közelébe kerülnöm, és szívem szerint mennék is a Bozsik-stadionba, de nem rajtam múlnak a dolgok. Amennyiben azonban Egervári mester itt számít rám, akkor mindent elkövetek, hogy az MTK-ban is számoljon velem a vezetés. Mint azonban említettem, a dolog már nem rajtam, vagy nem csak rajtam múlik.
A ferencvárost a mai napig ismerik és tisztelik Braziliában. Mindig is titkos vágyam volt, hogy ebben a csapatban játszhassak... a szurkolók pedig fantasztikusak..." .. és ezúton szeretném megköszönni a kék-fehér nevelőegysületnek, hogy megtanítottak magyarul focizni
Ha kell akkor 10 ember védekezik, ha kell akkor 10 ember támad, ha kell, akkor 10 ember szervez, ha kell akkor 10 ember szűr, ha kell, akkor 10 ember gólt lő, ha kell akkor 10 ember felszántja a pályát, ha kell, akkor 10 ember rombol stb........
A kapus meg csak ugy van
Erről az Andréról azt sem tudtam, hogy leigazoltuk. Viszont:
"A Diósgyőr ellen a hazaiak a Hajdu - Molnár, Komlósi, Győri, Füzi - Zavadszky, Illés, Jezdimirovic, Rednic - da Silva, Zubonovic összeállításban kezdtek, a második játékrészben pedig a Kovács Z. - Horváth L., Komlósi, Smiljanic, Elek - Erős, Andronic, Madar, Czvitkovics - Juhász Zubonovic (Dragan) összeállítású csapat folytatta a mérkőzést."
Lehet, hogy Sanyi bá' olvassa ezt a fórumot? Lsd. 3722 hozzászólás:)))
Tényleg jó lenne csatárokat igazolni. Szvsz a teremligában a könnyebb csoportba kerültünk, mivel a Fradi és a Debrecen is elég jó kispályán.
Szántai szerintem még sérült lehet, azért is jött haza Ciprusról, és ment ki helyette Boskovic.
Még a végén lehet, hogy igazolunk csatárt??? Miért nem játszott Szántai, nem tudjátok? Az első fél szezonja után olyan mintha ő lenne a 3. kapusunk. Az NB1.hu szerint nagyon marasztaljuk Erőst. Nem egy nagyon rossz játékos, legalább lelkes, viszont mit csinálunk még egy középpályással? 1-4-4-2 helyett lassan az az érzésem, hogy az 1-0-10-0 rendszerre törekszünk. Mondjuk nagy újítás lenne, az biztos.
Ez szimpatikus...
Csak ne látnám lelki szemeimmel a 2003 augusztusi Sportot, melyben ugyanő:
"A ferencvárost a mai napig ismerik és tisztelik Braziliában. Mindig is titkos vágyam volt, hogy ebben a csapatban játszhassak... a szurkolók pedig fantasztikusak..."
[2003-01-29 22:53]
Mint azt már hírül adtuk, csapatunk a második brazil játékossal kíván megegyezni. A télen egy éves szerződést kötöttünk ugyanis Andréval - nem összetévesztendő a volt szombathelyi Andréval - aki jelenleg juniorcsapatunk keretéhez tartozik.
Wenton Silva, a Hapoel Tel-Aviv 25 éves játékosa lehet a második tengerentúli légiós a csapatnál. Az eddigi életútjáról és tapasztalatairól weblapunk munkatársa kérdezte:
Hogyan kerültél kapcsolatba az MTK-val?
Télen Halmai Gáborral jöttem el Magyarországra. Gábor bemutatott az MTK-soknak. Már akkor nagyon megtetszett a segítőkészségük és hozzáállásuk, ahogy engem fogadtak. Akkor még próbajátékról szó sem volt. Cipruson edzőtáborozva a csapat elhívott, úgy érzem jól játszottam és nem okoztam csalódást, mert most Budapestre is elhívtak.
Mesélnél arról, hogy hol kezdted a pályafutásodat?
A Coritiba csapatában nevelkedtem, ott is lettem felnőtt játékos, majd fél évre kölcsönadott a csapat a Sao Paulo Gvarani csapatának. Közben megismertem a mostani menedzseremet és eljöttem Európába.
Melyik csapathoz?
A francia Le Havre csapatában játszottam, majd izraelben a Hapoel Tel-Avivban.
Milyenek az első benyomásaid?
Mindenki barátságos, mindenki szeretne segíteni és ezt külön köszönöm, mert ez nekem nagyon jól esik. Egy toplistán lévő csapatról van szó, és az edzőmeccs után is csak jót mondhatok a gárdáról. Nagyon nagy boldogság volt találkozni egy brazillal - Andréval -, az MTK-ban, ami megkönnyíti majd a beilleszkedésemet.
Sikerült megállapodnod az MTK-val?
Közel vagyunk hozzá. Ha megállapodtunk, a legfontosabb a beilleszkedés lesz, majd a nyelv elsajátítása. Fontos, hogy megfeleljek az elvárásoknak, mely tudom, hogy nagyon nagyok velem szemben. Majd kis léptékekben haladva a játékommal hozzá tudjak járulni az MTK sikereihez.
Sok sikert és rengeteg gólt kívánok kék-fehérben!
Köszönöm, remélem így lesz. Akár már holnap 14 órakor a Diósgyőr elleni előkészületi meccsen.
Szilával 3 lehetőség van: 1. nem válik be - ez nekünk rossz. 2. Beválik, ekkor fél év múlva elviszi a fradi - ez nekünk még rosszabb. Annak kell tehát drukkolnunk, hogy beváljon, de ne nagyon. Röhej.
Személy szerint én nagyon örülök, hogy Madar marad. Hajtós, jó futballista. A jelenlegi középpályás sorba valóban nehezen kerülhetne be kezdőként, de bármikor jöhet 1 sérülés vagy eltiltás és akkor milyen jól jönne, hogy be tud szállni a kispadról. Ráadásul nem szeretném, ha ellenünk focizna.
Erős Karcsi talán Sanyi bácsi kezei alatt visszanyerné a régi formáját és újra a régi önmagát tudná adni. (Arra az időre gondolok, amikor utoljára bajnok lett a csapat.) Jezdi cseréjeként jobban beválna, mint Némethy aki eddig nem nagyon tudott élni a lehetőséggel, amit kapott.
A keretünk valóban elég szűk. Talán csak a Dunaferré kisebb. Ezt a problémát is jó lenne megoldani, mert úgy járhatunk, mint Pölöskei idején.
Ma volt az Info Rádióban interjú Sanyi bácsival, aki nagyon elégedett volt Silvával (ráadásul Halmai G. is ajánlotta), de köll még csatár! (nagyon jól látja!)
A riporter jó arc volt, rákérdezett, hogy tényleg tengelyt akasztott-e VG-vel, ti. amiatt, hogy akiket az elmúlt évben kinézett (Tököli, Leo, Kiss, Zováth), azokat mind a Fradiba vitte. Sanyi bá' nagyon diplomatikusan azt felelte, hogy nem volt vita - csak egyenlőre a magyar piacról nem nézünk több játékost. (Mert egyrészt nincs ütőképes játékos, másrészt ha van, VG még képes, és azokat is a Fradiba viszi - teszem hozzá én. Bár ezt Fülöp Ferinek kéne ügyesebben intézni.)
Ja, és mivel szűk a keret (egyenlőre 17 játékos), se Madart, se Erős Karcsit nem szeretné kölcsön-, vagy eladni.
emtékáááá!
A próbajátékon lévő légiósok vízum hiányában nem mehettek el a Matáv első edzőmeccsére.
Lazic és Lambulic már lassan már több mint egy hete edz együtt Szabadosékkal, és eddig kedvező benyomást tettek a szakvezetésre. A két futballista a Sopron mai, Inter Bratislava elleni edzőmeccsén ugyan nem jutott szóhoz (a két légiósnak ugyanis nem volt vízuma az utazáshoz), ennek ellenére mindinkább biztosra vehető, hogy Lazic a soproniak játékosa lesz, míg Lambulicnak a csütörtöki, Bük elleni edzőmeccsen kell végleg meggyőznie a soproni vezetőket a játéktudásáról.
(s.z.)
Az a szándék, hogy még több támadót akar tesztelni és esetleg vásárolni a klub, csak dicséretet érdemel.
Talán végre ők is rájöttek arra a tényre, amit a szurkolók az utóbbi években hangoztatnak, hogy folyamatosan csatár-gondjaink vannak.
Jó lenne, ha sikerülne 1-2 jó csatárt igazolni, mert akkor a középpálya is felszabadulna a nyomás alól és még többet tudna kihozni magából (Rájuk mondjuk eddig szerintem nem lehetett panasz).
Valamint talán nem kellene azon ritka alkalmakkor rettegnünk, - amikor Bélának nem jön össze a góllövés - hogy ki fog most betalálni a kapuba.
Ôk jártak jobban – mármint Micso Szmiljanics, Valeriu Andronic és Goran Jezdimirovics. Történt, hogy az MTK Hungária Cipruson edzőtáborozó kerete kedden Magyarország felé vette volna az irányt, ám a larnacai reptéren beütött a krach! Kiderült ugyanis, hogy a ciprusi légitársaság pilótái éppen sztrájkolnak, azaz a közvetlen budapesti útnak lőttek. Gyors intézkedés után azért megoldás született. A társaság egy jordán felségjelű gépre – úti cél: Bécs – nyert bebocsátást, s néhány óra múltán minden gond és baj nélkül landolt. A három említett játékos azonban, vízum híján, nem hagyhatta el a schwechati repteret, így nem is ülhettek fel a csapattársakkal arra a buszra, amely aztán szerencsésen meg is érkezett Budapestre. Tulajdonképpen a két szerb és a moldáv futballista nyert a bolton: kihagyva a többórás zötykölődést, a kora esti órákban landolt Ferihegyen.
Visszatérve a "buszos” társasághoz, egy új fiú is helyet foglalt Zavadszky Gáborék között, név szerint a Protaraszban tesztelt, a szombati, a cseh Baník Ostrava elleni edzőmeccsen gólt is lövő Venton da Silva. Mint azt Fülöp Ferenc klubigazgató elmondta, Da Silvát értékes labdarúgónak tartják, szerződtetéséről azonban még nem döntöttek. Az mindenesetre jelzésértékű, hogy a brazil csatárt Budapestre invitálta Egervári Sándor vezetőedző. Nem számíthat hasonló meghívásra az edzőtáborban megfordult két másik támadó, a bosnyák Miroszlav Dujmovics és a szerb Goran Milovanovics. Dujmoviccsal azonban még nem merült ki a "bosnyák vonal”, a klubigazgató ugyanis megjegyezte: onnan a napokban újabb próbajátékos érkezik, aki szintén csatár.
Köszönöm! Igazából arra lettem volna kiváncsi, hogy a Hidegkuti Stadion lesz é a harcok mezeje, vagy a salakkpálya. /Igaz, edzőmeccset én eddig csak a stadionban láttam, de hát biztos ami biztos Mc'kérdeztem, nehogy lemaradjak má' erről a Silva fiúról. Nagyon kiváncsi vagyok Rá./
a kezdőcsapat rendben van, noha Ferenczi valóban nem illik bele. Akkor már inkább - tekintve, hogy sok jó középpályásunk, de kevés használható csatárunk van - a 4-5-1 lenne ideális, Szilva gyerek elől, és mögötte egy masszív támadó középpálya. Az biztos, hogy a csatársorunk kritikán aluli, az egyik leggyengébb a ligában.