Nemrég dhpage felújította a Cateye HL-EL 100-as lámpám.
Sajnos, a burkolat alsó tagján a tartósín (néhány esés miatt) elég gyenge, törött. Nem sokat tart, a konzolon nagyon rezeg a lámpa.
Ha volna valaki, akinek a lomtárban kallódik egy ilyen alj és már nincs rá szüksége, ráadásul meg is válna tőle, akkor szívesen megvenném. Ennek csak akkor lenne értelme, ha az elektronika átszerelhető - ezt dhpage biztosan meg tudja mondani, én nem értek hozzá.
Az eredeti tervem az volt, hogy a Budafoki úton megyek, de ott tempó kellett volna, hogy ne fogjon meg minden lámpa. Ezért (meg, mert éppen zöld volt a felüljárónál a lámpa:-)) a Fehérvárira kanyarodtam. Ott, ahol bombatölcséressé válik, a Tétényire váltottam, majd Bartók Béla út, stb.
A Duna-parton frissítő pofaszél volt, de akkor már nem érdekelt:-).
A minap egy Decathlonban láttam egy vastag lánclakatot (B-twin), melyen egy hengeres lakattestbe rövid, szinte félkör alakú és U-lakat-vastagságú, kör keresztmetszetű záróidom szolgált bele, s ez fogta össze a kb. 7 mm vastagságú láncszemeket. A kulcsa egy hosszú piszkavas, melybe belefelé állnak a "tollak".
Egy kisebb szemű Abus lánclakatot már régóta használok, de ez vaskosabbnak tűnik. Tudnátok róla valamit mondani?
Az Abus jó pár éve kb, 9000 Ft volt, ez meg most 7500-ba kerülne.
Én meg éppen arra gondoltam, hogy erre laksz és talán lent vagy, vagy valami. Tutti, hogy megérzés lehetett. Remélem, elgyötört ábrázatom nem láttad elég jól.:)
Egyébkén 442 km lett, mert a szélvihar miatt kihagytuk a Kis-Balaton látogatást. Így is nagyon elég volt. Ha Sasi nincs, még Fehérváron vánszorgnék.
(Ja! Jó ideje kiteszem vágólapra a mondandóm, mielőtt elküldeném. Nem bízom a fórum motorban.)
Más: nekem is elnyelte az előbb egy hozzászólásomat. Azt akartam mondani, hogy Kivi elveszett hozzászólása a videó mögött bújik beékelve (régen gyakori hiba volt, újabban nem láttam). Kell hozzá egy lassú gép, ahol betöltődés közben felvillan.
Akkor miért HT II-t kérdezted? :-) A tiéd akkor nem HT II, hanem GXP, ami egy teljesen más téma. A GXP hajtókart (akárcsak egy sima négyszögest) fel lehet rakni önlehúzó csavarral is, meg normállal is. Ha önlehúzó, akor a belső csavart kell kicsvarnod, és ez húzza magával a külsőt, ami meg húzza a hajtókart. Ha meg sima csavar, akkor kell hozzá a szokásos hajtókarlehúzó, meg egy betét, hogy felfeküdjön a szerszám a tengely végén. Betétnek egy 1 forintos érme is jó.
Nem tudom, majd kicsvarom őket teljesen és megnézem. Ennyit még megteszek, mielőtt elvinném egy rendes szervízbe.
Érdekes módon nem úgy működött, hogy ha egyik oldalt kicsavarok 3 menetnyit, akkor a másikon tudok becsavarni ugyanennyit. Semennyit nem tudtam csavarni a másik oldalon.
:-)Köszi!Truva hajtóművem van azt elfelejtettem közölni,nem shimano.Ott a belső csavar ha minden igaz 8-as imbusszal működik,de van egy külső is az talán 10-es,arra kell ráfeszülnie a belső csavarnak és úgy húzza le a hajtókart?
Mert az eném rohadtul kattog valahol (illetve van, hogy végigkattoglya szinte az egész edzésemet, van hogy szinte szavát se hallom).
- Nem a nyerecső, mert kiállva is kattog
- Nem a pedál, mert más bringában nem kattogó pedált átszerelve ide továbbra is kattog (menet zsírozva)
- Nem a kormány, mert ha nem terhelem akkor is kattog
- Valószínűleg nem a hátsó kerék, mert lazább és szorosabb gyorszárral is kattog, ráadásul a pedálozás ütemére, nem a kerékforgáséra
- A hajtókar két imbusztát is jócskán meghúztam már és úgyis kattog (az egyik imbusz egyébként jóval méjebre van csavarva mint a másik, ez nem tudom számít-e)
Nem mondhatnám, hogy értem a problémádat (mindenesetre egy videót szívesen megnéznék róla :), mert mi az, hogy megfordul a kormány? Nem fogod azt a markolatot a kezeddel?
"Technikám: ülés leengedve-ülök rajta, hogy leérjen a lában, bal oldalt félig feltekerve a pedál és láb rajta, aztán igyekszek a jobbat is rátenni. Ha nem ülök, állásból indulás nem tudom egyensúlyomat megtartani."
A lényeg, hogy nem finomkodni kell a pedállal, hanem ERŐSEN kell rátaposni, hogy minél hamarabb érdemi sebességet nyerj -- és ezt szerintem könnyebb lenne állva, már majdnam a végleges magasságba tett nyereggel, de azért ülve is lehetséges. A túl lassú bicikli a legkevésbé stabil bicikli. Kiinduló állásként teljesen ne legyen feltekerve, félúton álljon a függőleges és vízszintes között "fél 2 óránál"! Utána erősen taposs bele és egy kicsit még ne gondolj a másik lábfejeddel, van még bőven időd megtalálni vele a másik pedált. A fontosabb, hogy azonnal sebességet nyerj. Ha a sebeség megvan és tartod is (!), akkor már csak egyre kell igazán figyelned, hogy ha dőlni kezd, korrigálj egy finom kormánymozdulattal.
Fasza, ez megjelent, de amit szilkónak írtam, az nem. Na akkor újra:
Kilazítod a 2db 5-ös imbuszt, egy csavarhúzóval kihajtod a kis biztosító lemezt. A TL-FC16 szerszámmal kicsavarod a műanyag kupakot, és már le is jön a hajtókar. Az összerakás ennek a fordítottja. A két csavart felváltva húzd meg egy jobban, és az első pár km. után ellenőrizd. Fontos még, hogy ennél a hajtókarnál zsírozni kell a tengely végét.