Villámsebesen vidd el egy szervizbe a bringát, egy olyanba, ahol rendesen meg is csinálják. Elég ronda dolgok tudnak következni egy ilyen nem belevaló, meghúzhatatlan kormányból...
ilyenkor valamit ra kell tekerni a kormanyra mielott beteszik a bilincsbe. (ami most nem fogja elegge) sorosdobozt (vekony femlemez), esetleg belsogumibol vagott csikot, leukoplasztot, hasonlokat.
Köszi, a kifordult a kormány, az úgy néz ki, hogy megfordult/90fokban (ergo a fék nem lent van, hanem ezáltal felfele került meg egy kicsit balra is csúszott, abban ami tartja-elfordul a kormánybilincsben). Erre azt írja, hogy azért lehet, mert nem bele való a kormány, vagy nincs jól meghúzva a csavar - de már másodszorra tette ezt.
De amúgy most volt felújítva és kicserélték a váltót, meg a féket, nem tudom, hogy ez igényelt-e kormánycserét...
Tegnap sietnem kellett haza, sajnáltam előre hogy nem tudok kitérőt tenni és edzeni.Városon belül meg kevés a motiváció.
Szerencsére Újpesten ácsorgott a lámpánál egy Merida mezes srác, komolynak tűnt az XTR hajtókar miatt.
A lámpától elsőnek indultam, és az Árpád híd budai részéig elég erős tempót mentem, nem is akartam hátranézni. De jött végig, mert Budán én lelépcsőztem a hídról ő meg láttam hogy megy tovább.
Kicsit lassabban mentem innen, de a Tímár utcánál megint utólért, így a Margit hídig megint erőltetett tempóban kellett hajtani. (Nem tehettem mást, mert a Görzenál mellett nem lehet előzni és nem akartam feltartani :-) ).
Így használtam ki optimálisan a hazaút bő félóráját.
Nemrég dhpage felújította a Cateye HL-EL 100-as lámpám.
Sajnos, a burkolat alsó tagján a tartósín (néhány esés miatt) elég gyenge, törött. Nem sokat tart, a konzolon nagyon rezeg a lámpa.
Ha volna valaki, akinek a lomtárban kallódik egy ilyen alj és már nincs rá szüksége, ráadásul meg is válna tőle, akkor szívesen megvenném. Ennek csak akkor lenne értelme, ha az elektronika átszerelhető - ezt dhpage biztosan meg tudja mondani, én nem értek hozzá.
Az eredeti tervem az volt, hogy a Budafoki úton megyek, de ott tempó kellett volna, hogy ne fogjon meg minden lámpa. Ezért (meg, mert éppen zöld volt a felüljárónál a lámpa:-)) a Fehérvárira kanyarodtam. Ott, ahol bombatölcséressé válik, a Tétényire váltottam, majd Bartók Béla út, stb.
A Duna-parton frissítő pofaszél volt, de akkor már nem érdekelt:-).
A minap egy Decathlonban láttam egy vastag lánclakatot (B-twin), melyen egy hengeres lakattestbe rövid, szinte félkör alakú és U-lakat-vastagságú, kör keresztmetszetű záróidom szolgált bele, s ez fogta össze a kb. 7 mm vastagságú láncszemeket. A kulcsa egy hosszú piszkavas, melybe belefelé állnak a "tollak".
Egy kisebb szemű Abus lánclakatot már régóta használok, de ez vaskosabbnak tűnik. Tudnátok róla valamit mondani?
Az Abus jó pár éve kb, 9000 Ft volt, ez meg most 7500-ba kerülne.
Én meg éppen arra gondoltam, hogy erre laksz és talán lent vagy, vagy valami. Tutti, hogy megérzés lehetett. Remélem, elgyötört ábrázatom nem láttad elég jól.:)
Egyébkén 442 km lett, mert a szélvihar miatt kihagytuk a Kis-Balaton látogatást. Így is nagyon elég volt. Ha Sasi nincs, még Fehérváron vánszorgnék.
(Ja! Jó ideje kiteszem vágólapra a mondandóm, mielőtt elküldeném. Nem bízom a fórum motorban.)
Más: nekem is elnyelte az előbb egy hozzászólásomat. Azt akartam mondani, hogy Kivi elveszett hozzászólása a videó mögött bújik beékelve (régen gyakori hiba volt, újabban nem láttam). Kell hozzá egy lassú gép, ahol betöltődés közben felvillan.
Akkor miért HT II-t kérdezted? :-) A tiéd akkor nem HT II, hanem GXP, ami egy teljesen más téma. A GXP hajtókart (akárcsak egy sima négyszögest) fel lehet rakni önlehúzó csavarral is, meg normállal is. Ha önlehúzó, akor a belső csavart kell kicsvarnod, és ez húzza magával a külsőt, ami meg húzza a hajtókart. Ha meg sima csavar, akkor kell hozzá a szokásos hajtókarlehúzó, meg egy betét, hogy felfeküdjön a szerszám a tengely végén. Betétnek egy 1 forintos érme is jó.
Nem tudom, majd kicsvarom őket teljesen és megnézem. Ennyit még megteszek, mielőtt elvinném egy rendes szervízbe.
Érdekes módon nem úgy működött, hogy ha egyik oldalt kicsavarok 3 menetnyit, akkor a másikon tudok becsavarni ugyanennyit. Semennyit nem tudtam csavarni a másik oldalon.