Keresés

Részletes keresés

ManoSanga Creative Commons License 2020.09.24 -6 0 12295

Szerinted egy nemzeti ünnepen végrehajtott robbantás nem szolgál a lakosság megfélemlítésére?

Előzmény: barkasarja (12294)
barkasarja Creative Commons License 2020.09.24 0 0 12294

Itt van egyébként  egy link, amit a Bukaresti Legfelsőbb Bíróság megengedhet magának, és ami nagyon jellemző a mai román "igazságszolgáltatásra" is, különösen, ha magyarokról van szó…

 

"A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) aktivistáit 2018 júliusában öt-ötéves börtönbüntetésre ítélte terrorizmusért a bukaresti legfelsőbb bíróság, mert lehallgatott beszélgetéseikből és a Beke István lakásán talált petárdákból a román hatóságok arra következtettek, hogy házi készítésű pokolgépet akartak robbantani Kézdivásárhely főterén 2015-ben, a december elsejei román nemzeti ünnepre szervezett katonai parádén. Jogorvoslati kérésüket Bekéék arra alapozták, hogy olyan tettért ítélték el őket, amelyet a román büntetőjog nem tartalmaz. Ügyvédeik az MTI szerint a keddi tárgyaláson azzal érveltek, hogy az állítólagos robbanószerkezethez használatos petárdák senkinek az életét nem veszélyeztették, másfelől a vádiratban leírt bűncselekmény célja nem felel meg a terrorizmusról szóló törvény 32. cikkében meghatározott – az államhatalom megingatására, a lakosság megfélemlítésére, az országos vagy nemzetközi szervek zsarolására irányuló – célok egyikének sem. Miközben a vádirat szerint a két székelyföldi férfi a helyi román közösségre akart ráijeszteni, hogy máskor ne szervezzen katonai parádét a nemzeti ünnepen, az elítéltek jogi képviselői azzal érveltek, hogy ez a célkitűzés nem illeszthető be a terrorizmusról szóló törvényben felsorolt, országos és nemzetközi szintű fenyegetést feltételező meghatározásba. A vádhatóság képviselője ezt megalapozatlannak minősítette. A legfőbb semmítő- és ítélőszék később teszi közzé indoklását, határozatának kivonatában azonban szintén a rendkívüli jogorvoslati kérés megalapozatlanságára hivatkozott.

 

Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő az ítélet kihirdetése után a Krónikának elmondta, Romániában ezzel kimerült minden jogorvoslati lehetőség Bekéék számára, akik már csak a strasbourgi emberjogi bírósághoz fordulhatnak. (…) A politikus a börtönben raboskodó Beke és Szőcs családtagjaival együtt részt vett a tegnapi bukaresti tárgyaláson, ahol szerinte „példátlan összevisszaság” uralkodott.

 

„A háromtagú bírói testületből a főbírónő folyamatosan kérdésekkel szakította félbe az ügyvédeket, nem hagyta, hogy kifejtsék az érveiket, siettette őket. Előbb azt mondták, hogy később hirdetnek ítéletet, aztán megjelent, hogy április 23-án lesz ítélethirdetés, végül szóltak, hogy az tévedés volt, egy másik ügyre vonatkozott, és mégis kihirdették, hogy elutasították az óvást” – idézte fel a történteket Kulcsár-Terza József. A politikus úgy véli, a jogerős ítélet nyomán a magyar közösségnek össze kell zárnia, hiszen nemcsak az ártatlanul elítélt két férfi sorsa, hanem az egész erdélyi magyarság megbélyegzése a tét.

 

A legfelsőbb bíróság tavaly általános meglepetést okozott a Bekééket elítélő határozatával, hiszen az első fokon eljáró bukaresti táblabíróság korábban megsemmisítette a terrorizmus vádját, és csak annyi börtönbüntetést szabott ki a vádlottak ellen, amennyit vizsgálati fogságban töltöttek.

 

Különben a budapesti Kisebbségi Jogvédő Intézet az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult Beke és Szőcs ügyében. Csóti György, az intézet igazgatója március végén – miután meglátogatta a két elítéltet a feketehalmi börtönben – biztosnak vélte, hogy Strasbourgban elmarasztalják a román államot a tisztességes bírósági eljáráshoz való jog sérülése miatt. Ez a jog szerinte akkor sérült, amikor a legfelsőbb bíróság a jogerős ítélet kimondása előtt megváltoztatta az egyik vádpontot, és nem adott lehetőséget a vádlottaknak az új vádpont elleni védekezésre.

 

https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/terrorvad-elutasitotta-beke-es-szocs-felulvizsgalati-kereset-a-bukaresti-legfelsobb-birosag)

 

Előzmény: barkasarja (12293)
barkasarja Creative Commons License 2020.09.24 0 0 12293

A te forrásod még azokból a kezdeti időkből származik, amikor a román titkosszolgálat hetet-havat összehordott a székely "terroristákról", az én forrásom viszont már az eset végkimeneteléről tudósít, ahol már minden "bizonyíték" a bíróság rendelkezésére állt, és amelyek alapján a Bukaresti Táblabíróság megállapította, hogy Bekéék nem követtek el terrorcselekményt, ezért fölmentették őket a terrorvád alól, pont.

 

„...a bíró, hozzátéve, hogy „az ügyész által felsorakoztatott többi bizonyíték és körülmény” nem tudta meggyőzni arról, hogy Beke István Attila valóban pokolgépet akart volna robbantani Kézdivásárhelyen. Mi több, azt is leszögezi, hogy a bíróság szerint egy pillanatra sem forgott veszélyben „a kézdivásárhelyi nemzeti ünnep résztvevőinek élete, testi épsége vagy egészsége”.

 

Mindennek ellenére a Bukaresti Legfelsőbb Bíróság teljesen önkényesen és jogtalanul, az esetet terrorista cselekménynek átminősítve – valószínűleg felsőbb utasításra - ismét perbefogta Bekééket és a titkosszolgálatok koholt vádjai alapján 5 évi szabadságvesztésre ítélte őket.

 

Szégyen és gyalázat az EU-ra nézve is, hogy ez a magát demokratikusnak hazudó aljadék, soviniszta-, magyarellenes politikát folytató állam, a legsötétebb kommunista diktatúrák idejét idéző intézkedéseket, minden szankció és büntetés nélkül megtehet!...

 

 

Előzmény: Törölt nick (12289)
ManoSanga Creative Commons License 2020.09.24 -8 0 12292

Bírósági eljárásban bizonyították. A terrorista összeesküvők jogerős ítéletet kaptak (még nem is túl hosszú börtönt, nálunk 8 évet is kaphattak volna).

Előzmény: barkasarja (12287)
egy hazafi Creative Commons License 2020.09.24 0 0 12291

Én arra is kíváncsi vagyok, hogy "dicső és magyarvédő nemzeti" Orbán-kormányunk mit és hogyan tesz a letartóztatott erdélyi magyar fiatalemberek ügyében?

Miért nem követeli erélyesen szabadonbocsátásukat, miért nem áll ki értük a nemzetközi szervezetek és nyilvánosság előtt is, akár a határrevízió ügyével is összevonva ezt?

barkasarja Creative Commons License 2020.09.24 0 0 12290

"Van még kérdés?"

 

Hogyne!

Robbantottak? Nem! Akkor?!...

Ja, és hol van az az állítólagos pokolgép amivel Bekéék robbantani akartak? Bemutatták a bíróságnak? Nem?! Nahát, akkor újból csak hazudtak? Hogy miért nem csodálkozom?...

 

Mindenesetre, ez az egész hablaty, amit a román titkosszolgálat előadott, a többi "tény" mellett már csak azért sem állja meg a helyét, mert ezt az aljas, politikai indíttatású terrorista történetet – valószínűleg valamilyen felsőbb utasításra – nekik kellett valahogy összetákolniuk. Mert ugye fölmerül a kérdés, ha annyira biztosak voltak a dolgukban, hogy a megvádoltak "terrorcselekményre" készülnek, akkor miért nem várták meg azt a pillanatot, amikor a "terroristá" tényleg elkezdik az előkészületeket, és akkor csapnak le rájuk?! (Pl. a robbanóanyagokat /petárdák/ elkezdik összefűzni, becsomagolni, majd elhelyezni az általuk megjelölt helyen, ami esetünkben egy szemeteskuka lett volna, stb.). Ja, hogy azért nem tudtak lecsapni a "terroristákra", mert sem előkészületek, így természetesen robbantás sem volt? Hát ez pech! Röviden és velősen fogalmazva: hiányzik a tettenérés, ami a bűncselekményeknél a legfontosabb bizonyítási érv!

 

Tehát, mivel sem az előkészületeket, sem a robbantást nem tudták igazolni, nem volt tettenérés, a vád minden szempontból koholmány, kizárólag csak politikai szándékból fogant feltételezéséseken alapuló, egyedül a magyarság megfélemlítése célját szolgáló, aljas rágalomnak minősül, aminek alapján meghozták ezt a legsötétebb kommunista diktatúrák idejét idéző, minden tényszerűséget nélkülöző, igazságtalan ítéletet… :(

 

Köszönöm, hogy segíthettem!...

Előzmény: Törölt nick (12288)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.24 0 0 12289

Az lehet, de ezt bizonyítani is kell!

 

 

Hát olvasgassál csak.....

 

 

A szervezett bűnözés és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) szerint az akció ötlete egy, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) által lehallgatott, 2015 október 10.-i találkozón körvonalazódott – itt az egyik vármegyés (lehet, hogy maga Beke István) felvetette, hogy egy robbanószerkezetet kellene elhelyezni és felrobbantani a román nemzeti ünnepen rendezett felvonuláson, december 1-én. Majd hozzátette, neki otthon van is egy doboz petárdája, amit erre lehetne használni.

A többiek – az előzetes letartóztatási jelentés szövegéből azt lehet kikövetkeztetni, hogy összesen legalább hárman lehettek jelen – felkaphatták az ötletet, mivel el is döntötték, hogy a robbanószerkezetet Beke István, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elektronikához értő kézdivásárhelyi elnöke kell elkészítse: egy kanóc segítségével 3-4 petárdát lehetne egyszerre felrobbantani, és „már csak egy elemre van szükség”.

Az is elhangzott, hogy Beke Kézdivásárhely központjában levő üzletének a külső falán levő kameráján keresztül követheti majd a díszmenetet, és távolról gyújthatja majd fel a szerkezetet „akkor is, ha a családjával együtt nem lesz a településen”.

 

Egy szemetesbe rejtették volna

Eltervelték, hogy a robbanószerkezetet egy vadonatúj telefon, valamint szintén sosem használt telefonkártya segítségével fogja felrobbantani: „hívod, és aztán megsemmisíted”. Egyik vármegyés azt javasolta, hogy a robbanószerkezetet egy, a város főterén található Gábor Áron-szobor melletti szemetesbe kellene rejteni – a katonai díszmenet itt haladt volna el. „Azt fogják mondani, hogy Kézdivásárhelyet terroristák támadták meg” – hangzott még el ezen a beszélgetésen.

Valaki felvetette, a szerkezetet először ki kellene próbálni, „a pizzát is először megkóstoljuk”. Másvalaki szerint ezt mindenképp megéri megcsinálni, ha másért nem, a tapasztalatszerzés kedvéért.

 

A tárgyi bizonyítékok

November 23-án egy, a Temes megyei rendőr-főkapitányság által végzett ellenőrzés során kiderült, hogy egy közelebbről meg nem nevezett cég 20 doboz (összesen 400 darab) FP3-as típusú petárdát adott el Beke Istvánnak. Ezek a petárdák a román törvények szerint közepesen veszélyesnek minősülnek, így azokat csakis tűzszerész engedéllyel rendelkező személyek birtokolhatják.

....

Az ügyészség jelentéséből az nem derül ki, hogy a petárdákat mikor vásárolta Beke. Mindenesetre a házkutatás során, november 30-án meg is találtak 195 ilyen tűzijátékot.

 

https://atlatszo.ro/kozpenzek/perek/bunvadi-eljarasok/petardat-a-kukaba-mivel-vadoljak-a-szekely-terroristat/

 

Előzmény: barkasarja (12286)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.24 0 0 12288

„Az ítélőszék meglátása szerint a hangfelvétel alapján csak az állapítható meg teljes bizonyossággal, hogy a HVIM tagjai (a 2015. október 10-i ülés résztvevői) pirotechnikai eszközöket (petárdákat) szándékoztak beszerezni azzal a céllal, hogy azokat felrobbantsák a 2015. december elsejei katonai parádé idején Kézdivásárhelyen

 

 

Van még kérdés?

Előzmény: barkasarja (12286)
barkasarja Creative Commons License 2020.09.23 0 0 12287

A terrorcselekmény előkészületeit mind Magyarországon, és mind Romániában bizonyítani is kell!

Romániában viszont ezt nem tudták, tehát a két terrorizmussal vádolt székely fiatal a legsötétebb kommunista diktatúrák idejét idéző, koncepciós per áldozata...

Előzmény: ManoSanga (12285)
barkasarja Creative Commons License 2020.09.23 0 0 12286

"A terrorcselekmény előkészülete önmagában bűncselekmény, mindenhol."

 

Az lehet, de ezt bizonyítani is kell!

 

"A Bukaresti Táblabíróság szétszedte a székely terrorvádat

 

Csak az ügyészek fejében létezett a 2015. december elsejei robbantási kísérlet a Beke István Attila és Szőcs Zoltán ügyében született elsőfokú bírósági ítélet szerint. A Bukaresti Táblabíróság határozata valósággal szétszedi a „székely terrorperként” elhíresült ügy vádiratát, és megállapítja, hogy noha történt bűncselekmény, az még csak nem is esik a terrorelhárításról szóló törvény hatálya alá. Az ítélet ugyanakkor összemossa a HVIM tevékenységét az autonómiamozgalommal.

 

A Bukaresti Táblabíróság 2017. április 7-én hozott ítélete, illetve az indoklása cáfolja a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) legfontosabb vádját, amelynek nyomán a román közvélemény elkönyvelte, hogy az ügyet feltáró Román Hírszerző Szolgálat (SRI) 2015 végén elejét vette egy véres bombatámadásnak.

 

„Az ítélőszék meglátása szerint a hangfelvétel alapján csak az állapítható meg teljes bizonyossággal, hogy a HVIM tagjai (a 2015. október 10-i ülés résztvevői) pirotechnikai eszközöket (petárdákat) szándékoztak beszerezni azzal a céllal, hogy azokat felrobbantsák a 2015. december elsejei katonai parádé idején Kézdivásárhelyen” – írja a bíró, hozzátéve, hogy „az ügyész által felsorakoztatott többi bizonyíték és körülmény” nem tudta meggyőzni arról, hogy Beke István Attila valóban pokolgépet akart volna robbantani Kézdivásárhelyen. Mi több, azt is leszögezi, hogy a bíróság szerint egy pillanatra sem forgott veszélyben „a kézdivásárhelyi nemzeti ünnep résztvevőinek élete, testi épsége vagy egészsége”.

 

Szó szerint ezt állította 2015. december elsején a Román Hírszerző Szolgálat szóvivője, csak más premisszákra alapozva:

„Létezik egy robbanószerkezet, amelynek felrobbantása rendkívül súlyos következményekkel, áldozatokkal járt volna.

 

Hol van a pokolgép amivel Bekéék robbantani szándékoztak? Bemutatták a bíróságnak? Nem! Tehát hazudtak!

 

Ugyanez a forgatókönyv köszön vissza a vádiratban, megfejelve azzal, hogy a vádlottak nem akármilyen pokolgépet akartak működésbe hozni, hanem egyenesen szöges bombát. Vagyis embert akartak ölni, és sokat.

A vádirat hivatkozik egy szakértői jelentésre, amelyet a román hadsereg mérnöke állított össze a DIICOT felkérésére. Ehhez 2016. február 19-én elvégzett egy kísérletet: készített és felrobbantott egy pokolgépet, amelyhez azonban nemcsak a Bekétől és egyik alkalmazottjától lefoglalt petárdákat használta fel, hanem olyan anyagokat is, amelyek Beke szerint nem voltak a birtokában, vagy teljesen más célt szolgáltak: szögeket, rézcsövet, a Beke műhelyében és udvarán talált egyéb fémtárgyakat, kavicsot."

 

Tehát a titkosszolgálatok itt is, teljesen önkényesen, a sötét kommunista diktatúrákat idéző szellemiségben, a hazugságaikhoz kerestek "bizonyítékokat", és "találtak"… :(

 

https://atlatszo.ro/kozpenzek/perek/bunvadi-eljarasok/a-bukaresti-tablabirosag-szetszedte-a-szekely-terrorvadat/

 

 

Előzmény: Törölt nick (12282)
ManoSanga Creative Commons License 2020.09.23 -7 0 12285

Terrorcselekmény előkészülete mind Magyarországon, mind Romániában súlyos bűncselekmény.

 

315. § (1) Aki a 314. § (1) vagy (2) bekezdésében meghatározott bűntett elkövetésére felhív, ajánlkozik, vállalkozik, a közös elkövetésben megállapodik, vagy az elkövetés elősegítése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő feltételeket biztosítja, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Előzmény: barkasarja (12281)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2020.09.23 0 0 12284
Előzmény: Ec pec kimehecc a (12283)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2020.09.23 0 0 12283

Kik nézik és mennyien a Pesti TV-t?

Még nem elemeztük a számokat, sokan még csak mostanában találnak rá az új csatornára, amely a szőrös szívű Digin kívül szinte minden szolgáltatónál alapcsomagban fogható, vagy ott lesz októbertől.

 

A digi az M4+-t sem adja.
Ez valami ellenállás a románok részéről?

Törölt nick Creative Commons License 2020.09.23 -1 0 12282

Minden józanul gondolkodó ember számára - aki ismeri a történetet - világos, hogy a két székely "terroristát" minden bizonyítékot nélkülöző, a legsötétebb kommunista időket idéző, a magyarság megfélemlítése céljából, koholt vádak alapján ítélték el.

 

 

A terrorcselekmény előkészülete önmagában bűncselekmény, mindenhol.

Azon lehet max. vitatkozni, hogy a tervezés és a robbanószer beszerzésére irányuló

cselekedet az mennyire az.

Előzmény: barkasarja (12281)
barkasarja Creative Commons License 2020.09.23 0 1 12281

Miért lenne soviniszta uszítás?!

Minden józanul gondolkodó ember számára - aki ismeri a történetet - világos, hogy a két székely "terroristát" minden bizonyítékot nélkülöző, a legsötétebb kommunista időket idéző, a magyarság megfélemlítése céljából, koholt vádak alapján ítélték el.

A két székely fiatal ügye egyébként a Strasszburgi Emberi Jogi Bíróságon van, de ismerve a kettősmércés kétszínűségüket, ettől az intézettől sem lehet semmi jóra számítan. Majd valamilyen semmitmondó "érvvel" elintézik az ügyet...

Előzmény: ManoSanga (12276)
barkasarja Creative Commons License 2020.09.23 0 1 12280

Sajnos, ettől a soviniszta-fasiszta politikát folytató rablóállamtól az uralma alatt élő magyarság semmi jót nem várhat, már csak azért sem, mivel tudják, hogy az EU (a Nyugat) kétszínű, következetlen politikája miatt ezt minden hátrányos következmények nélkül megtehetik...

Előzmény: Ec pec kimehecc a (12274)
egy hazafi Creative Commons License 2020.09.22 0 0 12279

Esetleg ha mindenkori kormányainktól hallhatnánk Erdély szép szóval történő visszakérését - de sajnos nagy a hallgatás ezügyben 1945-46 óta.

Előzmény: ManoSanga (12278)
ManoSanga Creative Commons License 2020.09.22 -9 0 12278

Gondolod, hogy Trianon következményeit terrorista merényletek tervezésével meg lehet változtatni?

Előzmény: egy hazafi (12277)
egy hazafi Creative Commons License 2020.09.22 0 0 12277

Hát igen, Trianon ehhez képest smafu...

Előzmény: ManoSanga (12276)
ManoSanga Creative Commons License 2020.09.22 -9 0 12276

Ez is a román bíróságok elleni soviniszta uszítás.

Előzmény: Ec pec kimehecc a (12274)
ManoSanga Creative Commons License 2020.09.22 -8 0 12275

Tőkés Lászlót zavarja, hogy Semjén Zsolt beavatkozik a választási kampányba

 

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke arra biztatja az erdélyi magyarokat, hogy ne csak szavazzanak, hanem válasszanak is a jövő vasárnap tartandó önkormányzati választásokon – írta az MTI.

Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2020.09.21 0 0 12274
barkasarja Creative Commons License 2020.09.21 0 1 12273

"...és a szír, iraki, pakisztáni, iráni állampolgárságú migránsok ellen?"

 

A napjainkra jellemző migránsjelenség-, migránshelyzet-, és a trianoni rablódiktátum következtében idegen államok uralma alá került magyarság helyzete között semmifél összefüggés nincs, így a hasonlatod is teljesen hamis, és félrevezető.

A "migránsellenes" megnyilvánulások ugyanis magát a migránshelyzet kialakulását, és az által előidézett állapotokat bírálják,  és nem egy nép- vagy népcsoport ellen irányulnak...

Előzmény: Törölt nick (12271)
barkasarja Creative Commons License 2020.09.21 0 1 12272

A román politika soviniszta- és egyértelműen az uralma alá került magyarság elleni sötét, primitív, uszító megnyilvánulásainak bírálata nem sovinizmus! Köszönöm, hogy segíthettem!...

 

Továbbá nem tudok róla, hogy az itteni "szövegeim" a magyar állam hivatalos álláspontját képviselnék... :)

 

 

 

 

Előzmény: Glavius (12269)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.20 -1 0 12271

Hazánkban ugyanis nincs politikai szintre emelt uszítás más népek ellen,

 

 

Khmmmmm....... és a szír, iraki, pakisztáni, iráni állampolgárságú migránsok ellen?

Előzmény: barkasarja (12268)
egy hazafi Creative Commons License 2020.09.20 0 1 12270

No, mi van; magyarnak kuss, románnak juss?!

Előzmény: Glavius (12269)
Glavius Creative Commons License 2020.09.20 -6 0 12269

Elég lenne a te szövegeidből idézni.

Előzmény: barkasarja (12268)
barkasarja Creative Commons License 2020.09.18 0 1 12268

Ismét csak a mellébeszélésre telik tőled, mivel a "zagyválásnak" semmi köze az általam írottakhoz!

Hazánkban ugyanis nincs politikai szintre emelt uszítás más népek ellen, mint a román haverjaid államában!...

 

Előzmény: ManoSanga (12265)
egy hazafi Creative Commons License 2020.09.17 0 0 12267

Más lehetőség, kellő erő híján aláírták, de nem fogadták el, mint ahogy a magyar társadalom egésze sem. Éppezért sikerült aztán visszaszerezni 1940-ben Észak-Erdélyt a Székelyfölddel.

A rossz és hazaáruló vezetés még a revízió reményét is elveszi a magyarságtól a teljes lemondással és belenyugvással, illetve homályos pótmegoldások ígérgetésével.

Ilyenek az 1945 utáni vezetések a mostanit is beleértve.

Előzmény: ManoSanga (12264)
Laja73 Creative Commons License 2020.09.17 0 1 12266

Romániának biztos lesz Trianon-törvénye

Klaus Iohannis államfő ajánlásait nem fogadta meg a román parlamenti többség.

 

Helyes, helyes, cigányországnak cigányünnepet. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!