Vidd be a gityód és úgy hallgasd meg,hogy melyik a jobb!
Először simán dugd a gityót egy csöves erősítőre,tisztán,majd ezután dugd közé a pedált is, hogy halld változtat-e a hangszered karakterén-e.(Meghagyja-e az ízét,zamatát a gitár természetes hangjának)
Ha meghagyja és elegendő torzítást tud kihozni magából, akkor fizess!
Ha olcsóbb kellene,akkor van a DOD (asszem)nek egy kis pedálja,amin csak két pedál van egymás mellett és van belőle basszushoz való,stb verzió is.
kb.2 éve volt 24000 és egész türhető hangja volt,tehát otthonra,gyakorolni ideális,de hallgasd végig az összes benne levő gyári hangszínt!
Hát sajnos most lovéval nem vagyok nagyon eleresztve, meg nem is nagyon bandázok még, ugyhogy szerintem elég lesz pillanatnyilag a pedál. Van valami olyan márka és árfekvés, amit javasolni tudtok?
Combo a hordozhatónak mondható erősitő+hangláda egyben.
Bedugom a jacket és már mehet is!
Kb 50-60 W-os már elég egy próbahelyre,klubbozni!
A kisebbek otthonra, a nagyobbak meg a roadok szivatására jók.:))
Próbálj meg szerezni használtan,úgy olcsóbb.Legyen benne overdrive(túlvezérlés)+zengető!
Ha nincs stex akkor otthonra vegyél egy 'overdrive' pedált.
Ne 'distortion'-t,mert az metálzsizsi hangú!
Ki kell próbálni egy csomó pedált,de inkább vedd meg először a combót,aztán a pedálokat ami ízesíti az 'alapételt'!
:)
A tábor nyáron szok' lenni. Neves magyar gitárosok tartanak előadásokat, este koncertek, napközben a hazai forgalmazók motyóit is lehet próbálgatni. Fiúk, lányok, buli stb. Pl. a Rockinform nevű újságban szokták hirdetni. De talán a www.zenészklub.hu oldalon is találsz róla infót.
A Szekeres Tamás érdemeiről szóló vitához nem kívánok hozzászólni. (Volt már egy ilyen vita a fórum életében. Tessék visszakeresni.)
Viszont kiegészíteném a "Gitármánia" táborról szóló infókat.
Tehát a tábort Andrásik Remó álmodta meg, agyalt rajta és dolgozott sokat a megvalósításán! (Nekem volt szerencsém ott lenni a legelső táborban, Nyékládházán.) Szekeres (az én ismereteim szerint) úgy jött a képbe, hogy már akkor is úgy érezte, hogy a "Gitármánia" szó használata őt illeti és senki mást. (Mi ez, márkanév????) És Remónak "volt pofája" ilyen néven hirdetni a tábort! :oI Végül, a békesség kedvéért abban maradtak, hogy Szekeres a tábor "fővédnöke". Becsületére legyen mondva, hogy ezt a tisztet azóta is vállalja és tudtommal jó a viszonyuk Remóval. De még egyszer fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy az érdemi (igen sok!) munka Remóé! (Akinél elhivatottabb gitárost, gitártanárt nemigen láttam!)
Hagyjuk a témát, mert biztos tudnánk ezer olyan gitárost mondani, akinek a játéka nem tetszik mindenkinek,de Szekeres Tamás sokat tett a hazai gitárostársadalom tudásának javulásáért,ezért mindenkitől megérdemli a tiszteletet és egy nagyon rendes fickó,a játéka meg van akinek tetszik és van akinek nem.
Ugyan már! Szekeres Tamás egy senki, meg Eddie Van Halen, Blues Saraceno, Tony MacAlpine, és a világ összes vezető gitárosa, akik nagyra tartják a munkásságát, egytől-egyig hülyék és süketek! Bezzegh, itt van nekünk a világot megváltó Blindmouse, aki mérhetetlen hozzáértésről, szerénységről, tudásról (ami a fent felsoroltaknak ugyebár egyiküknek sem sajátja...ühüm) tanúbizonyságot téve leszólja őt! Long live Blindmouse!
Nem tudom, ki lehetsz, de egy biztos: személyedben talán a magyar gitárostársadalom legnagyobb seggfejét hozta közénk rosszsorsunk!
Nem mondta senki, hogy szeresd, baszki, de legalább tiszteld azt, amit azért tett, hogy a világ tudja, hogy ebben az isten háta mögötti országban is ismerik az a szót, hogy ZENE! Kiváncsi lennék, mikor fog Van Halen téged meghívni, hogy zenélj vele, mert szerinte annyira jó vagy. Bár a Te játékot, biztos sokkal kevésbé "jellegtelen", mint a Tamásé...
Ehhez a Tamas Szekeres temahoz en is hozzaszolanek, ha lehes es persze el is olvassatok.
Nah en szeritem Tamas nem egy Petrucci vagy Vai vagy Satriani vagy akarki mas, HANEM O SZEKERES TAMAS es kesz.
Ha mondjuk hallgattok a radiot veletlenul es meghallgatok egy instrumentalis szamot, akkor biztos megismeritek ez biza O, nem mas.
Jah, hogy egyesek irigyek ra, hat van ilyen.
Szerintem sokan szeretnenk ugy jatszani, mint O.
Szerintem, ha már le lett foglalva a domain, az lenne a legjobb, ha lenne alatta valamilyen hasznos tartalom, lehetőleg valami új, attól függetlenül hogy ki a tulajdonosa a névnek. Lehetne pl. egy közösségi webhely, mert ha "magántulajdon" marad akkor idővel elvész és eltűnik mert alapvetően nem érdemes foglalkozni vele egy embernek vagy egy vállalkozásnak, vagy majd egy olyan oldalra mutat amire egy másik név is mutat egy betű különbséggel (guitarmania.hu). Mindkét esetben tök fölösleges dolog történik. Ezzel szemben ha sikerülne egy olyan szintű gitáros webhelyet összehozni amivel televan az angolnyelvű web (közösségi, üzleti és privát alapokon), viszont a magyar weben szinte semmi értelmes nincs, (nem találtam) akkor hasznos is lehet a név. Idemásolok pár általam hasznosnak vélt linket csak úgy találomra:
mindegy... folytathatnám a linkek másolását a végtelenségig de minek. Szerintem valami olyat ami hasznában és színvonalában megközelíti a fenti linkeket, itthon egy név alatt, közösségi alapokon lehet létrehozni. Magánkezdeményezésként vagy üzleti célokkal tuti elsikkad és elsüllyed a dolog, vagy eleve üres és értéktelen marad. Ha arra számítunk hogy majd valaki magánemberként vagy vállalkozásként csinál valami értékelhetőt ami az általam jónak tartott linkekhez hasonló, soha nem is lesz a magyar weben értelmes gitáros site. Ha lesz ilyen, akkor szeritnem a domain név teljesen mindegy. Ha nem, akkor is :-). Vagy inkább :-(?
Én sem azt írtam, hogy szeressétek!
Csak azt, hogy ha már itt él valaki, illik tisztában lenni a létezésével és az eredményeivel, nem pedig olyan paraszt módon reagálni, mint Blindmouse.
Ez egy elég sötét hozzászólás volt!
Nincs még egy gitáros ebben az országban, aki akkor dicsőséget szerzett volna a magyar zenének, vagy olyan messzire jutott volna el, mint a Tamás.
Elég szégyen, hogy vannak (ebben a tisztelt társaságban is) olyanok, akik "gitáros"-nak nevezik magukat és nincsenek ezzel tisztában, vagy még nem hallottak a srác munkásságáról vagy a Guitarmania-ról (akár mint lemez, akár mint trademark).
Így olyan okostojások, mint Blindmouse inkább fogják be a szájukat és nyissák ki a fülüket (szemüket) és tanuljanak tőle!
Üdv
Bandi