Keresés

Részletes keresés

occseb Creative Commons License 2021.10.20 0 0 99492

4-5cm vastag esztrichbe érdemes lehet rakni üvegszál hálót? Van értelme vagy tök felesleges?

Ugyanez a kérdés 2cm körüli aljzatkiegyenlítőre is áll. Érdemes belerakni van bármi előnye vagy felesleges?

botsinkai Creative Commons License 2021.10.19 0 0 99491

Vibrálni kell az esztrichet is. A kissé képlékeny (kk) tetején is úszik a víz vibrálás után, illetve kitölti a háló/csövek közötti réseket.

Előzmény: NeomatiK (99487)
krafi1 Creative Commons License 2021.10.19 0 0 99490

Hát a rigips kézikönyv nem zárja ki a gyorsfüggesztőt dupla cd vázra de valóban nincs benne a táblázatban. Volt ahol rugósat raktam de a terv először az volt, hogy szimpla vázat rakok gyorsfüggesztővel így bevásároltam egy rakattal belőle :).

Viszont a kefni fúrás + beütő ék alkalmazása elég nehézkes volt így áttértem a dupla vázra mert így kevesebb rögzítési pont van és ez egyszerűbb nekem. 

Előzmény: sr1 (99486)
C20NE Creative Commons License 2021.10.19 0 0 99489

Én önterülős, talán F4-es betonnal csináltam a padlófűtésnél az aljzatot. Van olyan receptúra ahol nincs benne olyan méretű kavics ami gondot okozna. De sok vizet viszel vele be, ha nem véded a szigetelést rommá ázik. Nem rossz az esztrich. És persze mindent lehet jól és rosszul csinálni.

Cs_ Creative Commons License 2021.10.19 0 0 99488

"Mindenhol ezt az esztrichezést látom, de ez nekem nem szimpatikus, alig van benne víz, padlófűtéscsöveket melós vagy kivitekezhetetlen körbevenni vele jól."

Azért látod ezt mindenhol, mert ez a jó és egyszerű megoldás, padlófűtés esetén is. Körbeveszi rendesen a padlófűtéscsöveket.

Sima betonnal az a baj, hogy a szemcsenagyság nagyobb, esztrichnél 0-4-es adalékanyagot használnak, egy normál betonban meg vannak ennél nagyobb szemcsék is, ami miatt ez a macerásabb, ha kis réseket egyenletesen akarsz kitölteni.

NeomatiK Creative Commons License 2021.10.19 0 0 99487

Sziasztok.

Aljzatbetonozni padlófűtéses rendszerre lehet K-s (képlékeny) betonnal? Ez egy viszonylag híg keverék.

Mindenhol ezt az esztrichezést látom, de ez nekem nem szimpatikus, alig van benne víz, padlófűtéscsöveket melós vagy kivitekezhetetlen körbevenni vele jól.

sr1 Creative Commons License 2021.10.18 0 0 99486

Nem létezik 2 cd mennyezeti rendszer direkt felfüggesztőkkel- rugós vagy nonius felfüggesztő létezik, a magasság és a terhelés függvényében .  Na mindegy.

Szerkezeti gerendánál ragasztjuk a UD és a CD is. Sikaflex vagy hasonló. 

A padló fűtésnél is ragasztjuk a  CW profilt és megtartja az ajtófélfát is. 

Előzmény: krafi1 (99485)
krafi1 Creative Commons License 2021.10.18 0 0 99485

sima egy réteg gipszkarton 2 réteg cd-re direkt függesztőkkel. Lépcsőnél UD profilt tennék a födém aljára és arra menne gipszkarton ami síkol a mostani födém oldal síkjával és erre a gipszkartonra menne az állmennyezet UD profilja amibe a CD-ket tolom bele.

Szóval a gerendára UD profilt kellene feltennem 50 cm-ként 6mm-es beütő ékkel. Az állmennyezet maga végülis nem erre terhelne csak a gerenda fúrástól tartok kicsit.

Előzmény: sr1 (99483)
sr1 Creative Commons License 2021.10.18 0 0 99484

jó ötlet.. 

Előzmény: Mindenváró Ádám (99480)
sr1 Creative Commons License 2021.10.18 0 0 99483

milyen rendszert építesz be?

33-ast, egy réteg CD-el, vagy a két réteg CD-vel felfüggesztő szárakkal?

Hány réteg gk lesz rá szerelve és milyen típusú?

Mi csak monolit betonba használunk fém beütőéket. 

Előzmény: krafi1 (99481)
kaposznyak Creative Commons License 2021.10.18 0 0 99482

Sziasztok.
Mapei Mapetherm ragasztótapaszt felhasználhatom lábazati járólap felragasztására?

Maradt egy zsák, felhasználnám. Persze ha nem ajánlott, akkor veszek P9-et.

Köszönöm!

krafi1 Creative Commons License 2021.10.18 0 0 99481

Üdv,

Mennyezet gipszkartonozásban kérnék egy kis segítséget.

kb 85'-ben épült"E" gerendás födém van EB 60/19 béléstestekkel. fém beütőékkel lett rögzítve minden függesztő a béléstestekbe ( szerencsére elég masszívak, egy béléstest se tört el csak pár helyen új lyukat kellet fúrni de egyébként fognak jól az ékek). Viszont a nappaliban van egy lépcső áttörés és ott gerendába kellene fúrni. A lépcső fogadója és az ellenoldalban lévő kis födémrész az monolit attól nem félek viszont a lépcsővel párhuzamos részen egy E gerenda van ráadásul 6 méteres és egymagában van (nincs duplázva). Megvéstem ott kicsit a vakolatot így kiderült, hogy azon a szakaszon egy 25 cm vastag monolit részt öntöttek a gerendával együtt. 

Megfúrhatom pár helyen és mehet bele az acél beütő ék?

Mindenváró Ádám Creative Commons License 2021.10.18 0 0 99480

Köszi. 
Felszedtem a nyáron a kőzetgyapot födémszigetelést, hogy dolgozni lehessen a tetővel, de végül nem találtam megfizethető és egyben hozzáértő embert. 

A múlt héten alátámasztottam a kritikusan szar helyeket.
Jövőre pedig keresek egy segédet megcsinálom ahogy tudom és szépen szerre újrafedem az egészet. 

Arra gondoltam a födémet lefújatom habbal, az szigeteli vízzel szemben is és állítólag klasszul járható is önmagában. 
Így nem lesz beázás para amíg a tetőt javítgatom jövőre.

Előzmény: sr1 (99479)
sr1 Creative Commons License 2021.10.18 0 0 99479

Épületfizikai megközelítésből a páradiffúziós ellenállási szám a poliészterének kb. 30-70, a Pir-Pur lapoknak és a fújt zárt cellás PUR habnak kb. 60-100.

Egy jó minőségű párazáró fóliának kb. 100.

Födémre ideális a fújt PUR. Az előnye a gyors kivitelezés, teljes vízzárás és légzárás, stb., a lambda kb. 0.03, de mindent kitölt- és nem kell a párzárással foglalkozni.

A deszkázat, ellenléc és fólia nélküli tetőnél, fel kell tűzni egy vastagabb fóliát, a lécekre és a szarufák oldalára, hogy ki tudjon szellőzni a szarvazat és a lécek is.

Létezik egy üveghalóval erősített  párazáró fólia- ami olcsó, az elég merev- derékszögbe meghajlik. A szarvazat oldalára kell feltűzd, miközben rányomod a lécekre és oda is belősz pár tűzőkapcsot.   

A szélessége 1.2 méter, az elég egy szarufaközbe, ha visszahajtod a két végét a szarufa oldalára.

Előzmény: Mindenváró Ádám (99478)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2021.10.18 -1 0 99478

Sziasztok,

Mi a véleményetek a födémre fújt zárt cellás purhab szigetelésről?

Továbbá ugyanerről akkor, ha közvetlenül a fólia+ellenléc nélküli csrép héjazatra volna fújva belülről ?

sr1 Creative Commons License 2021.10.17 0 0 99477

Egy falburkolásnál egymás mellé kell szerelni a függőleges elemeket. 

Legalább minden második elem mechanikai rögzítése előtt, rá kell tenni a vízmértéket az elem függőleges élére és kell kegy picit állítani.

Másképp 3 méteren lesz benne pár cm hiba.

Ezen kivül még az MDF alapú laminált parkettának is van dilatációja, kb. 3-4mm/m.

Flotációs szerelésre van tervezve.  

Előzmény: Turzul (99476)
Turzul Creative Commons License 2021.10.16 0 0 99476
Előzmény: zöldeskékek (99475)
zöldeskékek Creative Commons License 2021.10.16 0 0 99475

Nem fog menni a ragasztás.

Fals elképzelés.

Mint sr1  írta,  úgy készítsd !

Előzmény: Törölt nick (99473)
sr1 Creative Commons License 2021.10.16 0 0 99474

Több sebből vérzik... 

Mit szerelsz a tetősík és a térdfal közé szegőnek, hogy rögzited ?

Nem tudod megcsinálni úgy, hogy ne szeged le. Mindegy, ha vízszintesen vagy függőlegesen szereled a padlólapokat.  

Másrészt a laminált padlót ragasztani nem is lehet, nem szívja be a ragasztót, csak valami spéci epoxit gyantával lehet, de az sokkal drágább lesz, mind a lambéria.

Méghozzá több fajtát is ki kell próbálni... 

Másodsorba, a falad nem sík. 

Falburkolatot úgy kell készíteni, hogy kalibrált párnafákat szerelsz a falra, a rögzítési pontokon kis fa ékekkel síkba hozod a párnafákat. 

Ha ez megvan, nútból szegezve, vagy telibe lőve pici szegekkel fel lehet szerelni szépen és pontosan a burkolatot.

Manzárd térdfalánál készítünk a szögnek megfelelő szegőlécet.  

Akkor marad a háta mögött is szellőzés. De csak akkor, ha nút-féderes az illesztés és úgy van készítve a burkolat, hogy a hézagokon átjár a levegő.

A lambéria marókés ilyen profilu nút-fédert készít. Nézd meg a bármilyen boltba, nem lehet úgy összetolni két lambériát, hogy teljesen zárjon, a fonákján a profil két ellen profil megütközik.

És egy jól megcsinált hajópadlónál is ugyanaz az ellen profil. 

Előzmény: Törölt nick (99469)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.10 0 0 99473

Van külső hőszigetelés.

Most nem penészedik.

A fal 30 centis és van rajta 10 centi hungarocell.

Fűtött térről van szó (lakószoba).

Előzmény: -carcass- (99472)
-carcass- Creative Commons License 2021.10.10 0 0 99472

Van külső hőszigetelés? Most penészedik? Milyen vastag a fal? Fűtött térről van szó? (egyszer azt írod szoba, aztán meg hogy a hidegben ne penészedjen...)

Törölt nick Creative Commons License 2021.10.10 0 1 99471

Segíteni szeretnél vagy fikázni?

Előzmény: Émile (99470)
Émile Creative Commons License 2021.10.10 -2 0 99470

Érdekes épületfizikai  elméletek !

Törölt nick Creative Commons License 2021.10.10 0 0 99469

Sziasztok!

Laminált padlót szeretnék szoba belső falára rakni és azt szeretném megkérdezni, mi a legjobb módja. A felület nem nagy, csak egy 3 méter szépes 90 centi magas tetőtéri lábfal.

Tudom, hogy fel lehet rakni a lambériázásnál használt technikával (párnafa+kapocs, csak egy kicsit ki kell vágni a kapcsoknál a laminált padlóból de ez nem fog látszani).

Azonban a fal nem egy belső válaszfal, hanem egy külső fal, és nem szeretném, ha légrés maradna a laminált padló és a fal között, nehogy a hideg miatt bepenédszedjen ott. Emiatt a ragasztásra gondoltam egyelőre.

A fal viszonylag sík, nem pereg le és odapróbáltam már a padlót, jó lehet, nincsenek nagy hullámok.

Mi a véleményetek, jó döntés lenne a ragasztás, illetve ha igen, akkor milyen ragasztó ajánlott? Ahogy néztem a neten "építési" ragasztót vagy volt, aki silo-t ajánlott. (Természetesen ha megveszem a ragasztót, előtte elolvastom a boltban majd, hogy pontosan mire ajánlják, ajánlják-e fal és műanyag közötti ragasztársa).

-carcass- Creative Commons License 2021.10.09 0 0 99468

Az oké, de főleg, hogy így fűtetlen lesz a padlástér (vagyis elvileg hűvösebb, mint a beltér alatta), nem árt, ha a páratechnikára odafigyeltek. Ki tudja, hogy a ferde síkokon beépített hőszigetelés most milyen állapotban lehet...

Előzmény: Vadkeleti (99459)
botsinkai Creative Commons License 2021.10.09 0 1 99467

A furatból a por pumpával/kompresszorral való kifújása nem elhagyható. Egyébként ha műgyanta keménységűre kikeményedik a ragasztó, akkor (főleg üreges téglában) alakosan is köt.

Teraszoszlop papucsánál megesett, hogy át kellett helyezni, de a markoló félvödörnyi méretű betondarabbal együtt tépte fel a papucsot, ami 20mm-es betonvas szárral volt beragasztva.

Előzmény: Kisfiatal (99465)
Kisfiatal Creative Commons License 2021.10.09 0 2 99466

+ a mechanikai rögzítésekben én mindig jobban bízok, mint az ilyen olyan ragasztókban.. ott nem jól készíted elő a felületet, jaj kicsit poros v zsíros marad, már nem is biztos h jó lesz.. 

Előzmény: botsinkai (99463)
Kisfiatal Creative Commons License 2021.10.09 0 0 99465

Körülményes, nekem be se ragasztotta rendesen.. persze lehet h én csináltam xarul. Asszem alig bírtam a ragasztót kipréselni. 10es menetes szárat akartam beragasztani, de kijött a csavar a falból ahogy húztam rá az anyát.. Nem vált be. 

Előzmény: botsinkai (99463)
Kisfiatal Creative Commons License 2021.10.09 0 0 99464

botsinkai Creative Commons License 2021.10.09 0 0 99463

Mi nem jött be a vegyi dübelen?

Csak mert jó par éve használjuk...

Előzmény: Kisfiatal (99462)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!