köszi, akkor ezek szerint olyan kell oda is mint az 5 ajtósba... már csak a szétszerelés a kérdés :) A kezelési azt irja forduljon szervízhez... Ezek szerint a triviálisnál bonyolultabb :)
Tudja valaki xsara coupe hátsó hangszórórácsát hogy lehet leműteni? :) Illetve hány centis átmérőjű hangszóró kell hátra? Nem találtam sehol infót erről...
a xsara nem klasszikusan az az autó, ami különösebben jó tuningalap lenne.
Vagy szerinted a leömlőt miért polírozzák és csinálják hengerenként???????????????? Nem ezért??????????
láttál te már ilyen motornak a leömlőjét közelről?
mert hát hogyismondjam.
nem az a klasszik mérnöki remekmű.
még csak megközelítőleg sem ilyen.
ott van négy darab cső, oszt áldás-békesség, még csak nem is egyforma hosszúak.
katalizátor meg nem igazán szűkíti a rendszert, az áteresztő keresztmetszet gyakorlatilag megegyezik a csőével. viszont kell a normális működéshez, mert utána is van szonda.
é mondjuk a te motorodnak nem állnék neki.
nincs értelme.
ráborítasz egy valag lóvét aztán kb eljutsz oda, ahol az erősebbik vts van, csak az gyári és olcsóbb, a tied meg faragott.
Talán a hangja miatt.Vagy hogy könnyebben menjen ki a gáz.Vagy szerinted a leömlőt miért polírozzák és csinálják hengerenként???????????????? Nem ezért?????????? Egyébként csak kiváncsi voltam rá, eszemben sincs kivenni. Van ennek amúgy is elég baja, nemhogyha még hozzá is nyúlnék...
még a plusz 3 ló se biztos, mert ezek már nem a régi "fojtós" katalizátorok, a fojtása hozzá van kalkulálva a motorhoz. Még az is lehet h rosszabb lesz nélküle.
Üdv újra... "Tanácsot szeretnék kérni, néha ilyen fura surrogó, váltakozó hangmagasságú búgást hallok. Van amikor menet közben, egyszer pedig akkor is, hogy csak a gyújtást adtam rá... " Hűtőventillátorral nem lehet probléma? Mit kellene megnéznem rajta? Köszönettel: Ragga
Katalizátort le lehet szedni úgy, hogy a comp. ne vegye észre? Illetve hogy a fogyasztás ne változzon negatív irányba? Mert gondolom a lambda szonda nagy befolyással bír a computerre és így a fogyasztásra. ( nem tudom pontosan, hogy ezek a dolgok hogy működnek...)
Van egy citroen xara 2-es autóm,2.2 HDI motorral, tettem bele xenont(H7, K 6000, 35W), és mióta benne van és használom, meghal a fedélzeti computer, egyedül csak a műszerfal világítás marad meg!Leállítom a kocsit és újra indítom akkor megint működik, de mikor ráteszem a xenont akkor viszont ismét vége mindennek kis idő után. Ebben kérném segítségeteket, ami nagyon fontos lenne számomra,mivel nem szeretném ha tönkremenne a computer.
Ködlámpáim nem égnek egye meg őket a fene :), izzók jók, biztosíték jó, szokott lenni meg valami amit érdemes megnézni és előfordul, mint hiba? :) Az a baj nehezen hozzáférhető, mondjuk megvagyok nélkülük, de azért ha van égjen már :)
Van egy citroen xara 2-es autóm,2.2 HDI motorral, tettem bele xenont(H7, K 6000, 35W), és mióta benne van és használom, meghal a fedélzeti computer, egyedül csak a műszerfal világítás marad meg!Leállítom a kocsit és újra indítom akkor megint működik, de mikor ráteszem a xenont akkor viszont ismét vége mindennek kis idő után. Ebben kérném segítségeteket, ami nagyon fontos lenne számomra,mivel nem szeretném ha tönkremenne a computer.
Nem tudom az 1-esnél hogy van, de a 2-esnél a klímavezérlő termisztor miniventillátora tud érdekes hangokat adni. Igaz a 2-esnél csak járó motornál megy.
Urak, nincs valakinek valamilyen ötlete? Nem akarok pofátlan vagy bunkó lenni, csak hosszú út elött állok és nem akarok a semmi közepén ottmaradni :(
"Tanácsot szeretnék kérni, néha ilyen fura surrogó, váltakozó hangmagasságú búgást hallok. Van amikor menet közben, egyszer pedig akkor is, hogy csak a gyújtást adtam rá... Ékszíjra gondoltam, de azok 10E kilométerrel ezelött lettek cserélve (120-as szervíz). Valamelyik szivattyú gyanús nekem, de sajna nem értek hozzá. 99-es Xsara I-es. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv: Ragga"
Ha már itt tartunk, megkérdeznék egy másik hibát (mert van:() Már írtam róla a fórumba régebben, azóta se javult meg. Az automata fényérzékelős fényszóró össze-vissza kapcsolódik meg pittyeg.Teljesen megbolondult. Eljutott addig, hogy nappal nem tudom felkapcsolni a lámpát, mert azonnal lekapcsolódik, majd amikor kedve van újra fel, s le.Így ködlámpával közlekedek nappal és helyzetjelzővel. Miki nem tudott ezzel nagyon foglalkozni, majd megnézi, de szerinte com2000 modul csere. nem olcsó:( Te találkoztál hasonlóval?
Kicsit tele van már vele a hócipőm, de a sucks-szervízben sem tudtak semmi értelmeset mondani rá. Keresem azt a szerelőt, aki meg tudja oldani ezt a problémát ! Ha esetleg összefutsz vele valamikor, feltétlenül jussak eszedbe és áruld el, ki volt az, aki meggyógyította a kocsidat !
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni, néha ilyen fura surrogó, váltakozó hangmagasságú búgást hallok. Van amikor menet közben, egyszer pedig akkor is, hogy csak a gyújtást adtam rá... Ékszíjra gondoltam, de azok 10E kilométerrel ezelött lettek cserélve (120-as szervíz). Valamelyik szivattyú gyanús nekem, de sajna nem értek hozzá. 99-es Xsara I-es. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv: Ragga
Ránézett egy ismerős, a biztosítékok rendben vannak, a motor megy, a csatlakozóba nincs áram :( Bevittem egy villamosságihoz, hogy nézzék meg mi az oka. Esetleg valakinek tapasztalat, hogy mi lehet a baj, mire számíthatok? Egyébként minden más mőködik (Xsara II - 2001)
Nekem folyamatos probléma, hogy hidegen kezelhetetlen az autó. Nem lehet gázt adni,mert lefullad az autó. Úgy indulok el vele, hogy nem nyomok gázt, csak a kuplungot csúsztatom picit. A 2.0 motor miatt simán elindul így, de azért ez mégsem jó így. Nekem légtömegmérő hibát mondtak rá, de akkor menet közben sem lenne jó a gép, viszont melegen már megy mint az állat. Segítenék, de sajna nem tudok...
Van egy visszatérő, idegesítő dolog az autómmal (Xsara II, 2001). Időszakosan (kb 200km-enként) megjelenik az "Antipollution fault" felirat a kijelzőn, s kigyullad a sárga motormeghibásodást jelző led a műszerfalon. Mindeközben a motor nem veszi a gázt, lehörög. Ilyenkor megállok, 3-4-szer újraindítom, és megint jó lesz. Valaki mással is előfordult már ilyesmi?
mit kell tudni? kesztyütartó alatt a fütőmotort kiszedik, leszedik róla a panelt, kiforrasztanak belőlle két tranyót de akkora mint egy dió újjat bele kb 1000 darabja és kész összerakják.
a tranyó ha tönkremegy vagy zárlatos lesz vagy megszakad gondolom ezért nem megy a fütés vagyis a motor. de a motor nem megy tönkre az tuti.
Olvasgattam közben a hozzászólásokat, sokan a max fordulaton probléma volt, amire a trnzisztorcsere lehet a megoldás. Mit kell erről tudni, merthogy holnap viszem szerelőhöz - ha találok olyat aki dolgozik - és jó lenne tisztába lenni a dolgokkal. Köszi!
Ma reggel beindítottam a kocsit, felvettem a fűtést 4-re és 1 perc után hirtelen megállt. Kapcsolgatásra nagyon halkan rövid ideig tartó (motor)zúgást hallok. Mi lehet a probléma? Fűtőmotor? Kb költségek? :(
A Népítéleteket olvasgatva más márkákra is jellemző (mármint hogy szidják az izzókiégések miatt). Nekem az ősszel égett ki az egyik H7, több mint három évvel az autó megvásárlása után. Tungsram volt.
"Ez a francia autóknál tipikus lehet..." Nem védem a franciákat, de ennek nincs köze az autóhoz, annál inkább az izzó gyártójához. Mostanában ilyen xsar az izzók minősége. Volt a kezemben Osram H3-as, amelyik egészen 1 napig bírta.
szerintem nem jellemző,válassz "márkásabb" izzókat az h egyszerre égett ki?a vezetékeket nézd át hátha szétcsúszott valahol koszolódni szokott,a búra alatt volt némi trutymó,de korrózió nem nagyon /vagy erős a töltésed ,milyen fényerővel világitanak az izzóid?/
Köszi Srácok, megpróbálom óvatosan csinálni. Érdekes, hogy egyszerre égett ki mind a kettő. Amúgy az első H7-es izzók nekem nagyon gyakran kiégnek (évente min.1 ), Nektek is? Ez a francia autóknál tipikus lehet, mert máshonnan is hallottam.:S
két oldalról 2 fül tartja a helyén,egyet sikerült letőrnöm ,csak azért szólok ebben a hidegben elpattan hamar,kis wd-t fújjál rá,előtte legyen modjuk szobahőmérsékletű a flakon,ha nem megy-kis csavarhúzóval megpróbálhatod 2 lábú izzó való bele
Nekem ugyan Picasso-m van, de nem hiszem, hogy teljesen más lenne a búra. Én úgy tudtam leszedni, hogy a egy órás csavarhúzót dugtam a búra két oldalán a kitüremkedésben lévő furatba, (persze csak az egyik oldaliba), aztán óvatosan megfeszítettem kifelé, és rögtön a kezemben maradt.
Először én is a kézikönyv alapján nyomtam össze a búrát a jelzett pontokon, de akkor csak jobban rászorult...
ki kéne cserélnem a rendszámtábla világítás mindkjét izzóját, de egyszerűen nem tudom leszedni a búrát. Néztem a kézikönyvet, de ott mintha másfajta búra lenne... ott csak lepattintást írnak. AZ autó xsara II 5 ajtós. Nem akarom széttörni, ezért kéredezem, nincs-e valami speciális technikája?
Szia! hazafelé kapaszkodtam vele,eza kicsit deres-jeges nemtommi,a lejtő után .... nagy iramban toltak hazafelé,de nem csúsztam meg,Michelin Alpine nagyon jónak tűnik,hátra a hydragipek,pár hónapot kibirunk igy,2 disztárcsa-kész még januárra igértek tömitést,és egyben van az autó az ajtó idegesit,de majd tavasszal 5-ig mászkáltunk..... Köszi
Egy kérdés: Xsara 2 tetőantennája leszedhető? Csavaros?
Szeretném elvinni mosóba! Próbáltam de eléggé szoros volt, vagyis nem mertem feszegetni, jobban merném, ha valaki leírná, hogy igen leszedhető, csak csavard....
ja, én is többet láttam már ami "csaptalan" és csak egy radiátort megkerülő légáramlat a "hideg", ennek az ajtaját szabályozod. Igy oldották meg, hogy ne folyjon a csap ill. ne rohadjon be (mint a bigulátoron pár évenként)
honda crxxel jártam igy, a radiátorban van egy hideg levegő megkerülő járat (a radiátor mellett nyit-zár egy kis ajtó egy rést), sztem ez az ajtó marad nyitva. A hondát kb. miszlikbe kellett szedni érte.
mostanában igencsak legyengült a fűtésem. (Xsara I 1.4)
Régebben olyan volt hogy még szinte meg sem mozdult a hőfok mutató és már nyomta a meleget, majd mire felment 90 - ra, már olyan forrót nyomott max. álláson, hogy szinte égette a kezem, mikor odatettem a középső szellőző rácshoz.
Most, víz 90 - en, vizszint ok, tiszta, nem olajos,nem trutymós, rendszer lelégtelenítve, fűtés szabályozó szabályoz (de már kismértékű elmozdításra a hideg felé, egyből hideget fúj)
Közepes ventillátor fordulaton, 90 - os vizzel, max fűtés állásban, épphogy langyos levegő jön be (állóhelyzetben is)
Bocs' hogy beleszólok... Nem a perccel (idővel) van a baj, hanem az ún. önindukcióval. Előfordult már a történelemben, hogy a saru levétel pillanatában elszállt a fesz.szabályzó IC, oly módon, hogy teljes gerjesztést kapott generátor. Uk= cca 30V (alapjáraton) Smoke on the water...
elég 2,és a használt is jó,az asszony nem akar most,viszont én nem akarok fejre állni elég volt a törés,fedezetem van most,szar a nagy gépem,inkább felhivlak!
ok,holnap be kell mennem,este itt leszek,megköszönném ha megkérdeznéd autó úgyis a hétvégén lesz,Mogyoród meg nincs messze,Gödöllő sincs... és akkor még téligumi kérdés...
ok,azért kösssz..megkérdeztem reggel az M5-ben,sztán felejtsük el bontóban vett a kollegám egy garnitúra felnit,és nemrég rakatott fel gumikat... gondoltam h nem elég a hydragrip:)))de reggel megijedtem gondoltam hátha mind1 az autó pénteken kész,az ünnepek alatt remélem itthon ülők/ez nem bisztos/ januárban nem leszek,febr közepén jövök haza,addig meg fekszik a garázsban
Az az egy perc nem vág tönkre semmitt. Több kárt okoznak az autótuajdonosok a vezetési móddal, alkatrészek nem megfelelő vagy egyáltalán nem cseréjével stb.... Én is így cseréltem x éve és kutya baja.
Amúgy tök mindegy, hogy ki hogy írja . Részemről ez csak egy érintőleges és teljesen periférikus dolog, a szakmai részt kellett volna aláhúznom, mint fontos részt.
Benzines autónál NEM szórakozunk az akksival, ha jár a motor.
Hali Urak! beestem végre,..holnap betolom a gépet a szervizbe és péntekre igérik a végét megjelent a cikk a bx-ről és a taliról a bx-esek oldalán Annácska irt a totálcáron.. akit érdekel persze
xsara 2nél meg nem kódolt a rádió, simán lehet akkumulátort cserélni.
de ha valaki nagyon parázik azon, hogy jajmostmilesz, akkor a szivargyújtón kereszteül HELYES POLARITÁSSAL lehet adni neki tápot visszafelé ráadott gyújtással, mondjuk motorakksiról vagy ilyesmiről, aztán akkor még az órát se kell beállítani.
Amikor nekem törte el a ba tükör házát egy busz akkor nekem is mondtak 88 ezret a gyárira, úgyhogy lett egy komplett bontott 20-ért ha jól emléxem Szekszárdról. Úgyhogy bontókban keresgélj, a kézi mozgatású háza jó volt a motoros tükörhöz is.
Köszi az infót. Bár a dolog nem teljesen egyértelmű, de nekem úgy tűnik, hogy a tükörlap 14 ezer körül (?), komplett 38 ezer körül van. Jó, hogy kapni.
Meg tudja vki nekem mondani hogy egy '98 xsara 1.4 be ami 8 szelepes nem hidrotőkésbe a szelepszár szimmering cseréhez le kell e venni a hengerfejet vagy megy anélkül is?
tudom, volt már de nem találom a választ....: Ha aksit cserélek valszeg a rádió kódot fog kérni, én azonban otthon sehol nem találok a papírokon semmit v. vmi hasonló kódot is feljegyezve. Honnan lehetne ezt esetleg lekérdezni, v. kit lenne érdemes felhívni ? Gondoltam előre tisztázom ezt mielőtt kicserélem az aksit. Ja a kocsi: 2002 -es 1.6 16V.
ide érdemes beregisztrálni, itt minden gyári alkatrész árát meg lehet nézni, szerintem a szervizek is ezen keresztül rendelik...
Persze magánszemély nem vehet semmit, de árakat nézegetni jó, aztán irány a bontó... :) Minden alkatrész, minden Citroenhez fenn van az utolsó csavarig, ahogy néztem :)
Igen, Xsara2 (Perfekt). Én arra gondoltam, hogy esetleg szétszedhető... meg az is, hogy esetleg megbütykölhető-e? Ez a kérdés series kollégához is. Úgy különben gyári újban mibe kóstálhat?
Itt a tél, nem árt a hólánc! Pewag Bretna 9mm hólán áron alul eladó . Berlingo-ra vettem, de autóváltás miatt megmaradt. 06/7024777huszonhat gabgmbh@freestart.hu
azajó a tükörben, hogy csak egyben tudod cserélni :( janem, üveglapot azt lehet külön, ollé. Ha cserélted szólj, mert nekem kell az alján az a kis darabka...bocs, de tényleg (ha xsara2)
Basszus!!! Na, nem (olyan) nagy a gond, csak a baloldali visszapillantó mechanikája tört el belül. Szokásomhoz híven be akartam hajtani leparkolás után, de egy reccsenéssel megadta magát. Azóta fityegne-lötyögne, de (szép piros) szigszalaggal betekertem és rögzítettem. Egyébként csuda jól mutat az ezüst tükörházon és a fekete alaplapon. Van-e ötlet a javításra, vagy ház csere következik? A mozgatás műxik!
forditva raktad be az izzót,én is igy jártam:))))) azt nem mondom h nézd meg a másikat,elég 1-et cserélni,de én ezt tettem, két egyformát raktam be,akkor jöttem rá,még mielőtt elkezded szabályozgatni:)
Nagy ritkán nekem is csinál ilyet, (havonta 1X max) ha jól tudom xsara jellegzetesség. Ha nem csinálja túl gyakran akkor sztem ne foglalkozz vele.
Nekem is hasonló problémám van amúgy alapjáratnál. Ami már zavaróbb. Mostanában úgy 1 hónapja. Alapjáraton ilyen bugó hang jön valahonnan. És rezoncia érezhető a pedálszerkezettől. De kizárólag csak alapjáraton. És csak akkor ha nyomok neki egy gázt és vissza esik alapjáratra. Menetközben vagy ha pörög akkor semmi. Illetve, mióta ez van az autó sincs túl pajkos kedvében. Amúgyse egy versenyautó de mostanában kimondottan lassú. Valakinek volt ilyesmi észre vétele?
Ok köszi mégegyszer! Közben visszaolvasgattam ebben a topicban, és valahol azt írod, hogy a jobb oldali takaró lemez hiányzott, így reménykedek. Sőt még lehet a szín is stimmel, mert nekem is bordó az autó, és úgy láttam a tiéd is. Feltéve, hogy azóta nem cserélted le.
Ha megnézted, akkor írhatsz az email címemre (hlzsolt@freemail.hu) is, és megbeszéljük a részleteket.
Köszi a választ! Közben olvasgattam a neten, és én is arra jutottam hogy meg kellene tisztítani az alapjárat motort. Remélem nem kell cserélni, mert nem nagyon szeretnék most többet költeni az autóra. Most még azon variálok, hogy megpróbáljam e magamnak, vagy inkább vigyem szakemberhez. Egyébként nem gyújtja ki a lámpát.
Hú az nagyon jó lenne ha megnéznéd a takarólemezt. Előre is köszönöm! Mikorra derül ki, hogy megvan e? Hátha pont a bal oldali maradt meg.
Van egy 99-es Xsara 1.4i SX autóm. Olyan problémám van, hogy hideg indításkor - nem mindig, de mostanában egyre gyakrabban - 3000 fordulaton pörög a motor. Kb fél perc után leesik normális szintre. Olyan is előfordul, hogy menet közben, ha lassítok, és a motor már alacsony fordulaton van, és benyomom a kuplungot, akkor leesik a furdulat egy pillanatra 600-700-ra, és utána áll be 900-ra, de héha ilyenkor előfordul, hogy le is áll a motor. Remélem érthetően leírtam, nem tudom jobban elmagyarázni. Van valami ötletetek a problémára? A másik gondom, hogy hiányzik a bal első ködlámpa helyén lévő műanyag takaró lemez. Sajnos csak gyáriban lehet szerezni 8000 Ft/pár. Valakinek nincs egy felesleges darab? Nagyon megköszönném!
az autótörésről egy pár szó:ajtót kell cserélni,sárvédő javitás ,oldalindex.. nem nagy a sérülés ugyan,de drága.. a kárbecslő nevetséges összeget ajánlott,igy megy a szervizbe valszeg januárban és nem én fogom elhozni,mikor kész lesz... tudtam volna ajtót szerezni,bontottat 35-ért,és én átpakoltam volna, kasznist is tudnék szerezni,a fényező a meredek...nem metál,hanem gyöngyházfényű,ha jól tudom és a futómű,---nem húz el --de jobb a békesség,aztán egy gumiprofil a hátsó ajtóra,ami hiányzik/igy vettem/--már pótoltam Xantiából a hátsó fejtámlákat is... ez a használt autó átka,jövöre egyben lesz a gép,nincs 1 hónapos a friss vizsga,,, ezért vagyok pipa,de ez van....majd beszámolok ha érdekel valakit a fotók az emlitett helyen... Szép napot Uraim!
az enyémet is nehéz volt elcsalni,mondjuk nem több naposra,hanem egy fél napra Sukoróra..szép idő,és amúgy keveset vagyunk együtt,nem járunk kirándulni a srácok meg nagyok,külön útakon járnak,max engem érdekel André gépei és nem mellesleg voltak kollegák is ,nem állt ott egymagában a csajokkal... mind1,én fényképezni mentem,és a DS-t körbevizslattam, becsülöm azokat,akik egy oldtimert ennyire szépen rendbehoznak,legyen bármilyen tipus,nem kimélve időt,energiát,pénzt.... legközelebb tavasszal megyünk szvsz a közelbe valahová találkozóra,ezért sem hagytam ki a mostanit. tudom h szanaszét lakunk,nem eccccccerű ezt összehozni:))))) a visegrádi t.is jól sikerült...szóval ennyi én a kicsit távoli jövöre gondoltam,egy eszmecsere formájában gyönyörű ez az ország,nem ismerjük egyáltalán és a kettőt össze lehetne kötni én igy gondoltam,gondoljátok át,ha tetszik ,tavasszal ...... 5LET VÓT!
igazad van nem tudom lesznek-e,most is minden hülyeséget művel velem,ezt a taknyot nem szereti ez a motor de! azért vannak xsarások is a CACH.on,nem csak én tátom a szám... de érted mire gondoltam
"úgy érzem a BX-esek jobban összetartanak,szinte barátok,nem "csak" ismerősök..."
Ők más kategória, mint mi vagyunk. Mi egyszerű userek vagyunk. Ma BX-esnek, XM-esnek lenni hobbi kategória. Bütykölési tapasztalatok megosztása közelebb hozza az embereket egymáshoz. :-) Mi még nem tartunk itt annyira. Majd ha 15-20 évesek lesznek a Xsarák (lesznek?). :-)
Na elkészült a kocsi, fűtőradiátor csere szétszedéssel, összerakással, klíma feltöltéssel volt bruttó 45e. Állítólag gáz már nem nagyon volt a klímában úgyhogy most nagyon jó lesz majd nyáron ;).
Korrektül szétszedték/összerakták, minden kapcsoló, led, kutyafüle működik ahogy előtte, nem látszik sehol semmi sérülés vagy rossz illesztés (a gyáriakon kívül :) )
(nagyon jó volt visszaülni 4 nap után egy :off: Fiat Seicentoból :) :on: )
egy kis nosztalgia:))))) néha elmehetnénk mi is egy ilyen összeröffenésre vagy egy közös bulira,vagy mi is találkozhatnánk.. mondom én,utazom ismét,és az új évet is igy kezdem:((((---DE--- semmi sem lehetetlen teljesen véletlen volt h el tudtam menni,és tényleg jó volt a hangulat,mondjuk szép időben a Velencei tónál...és ugye meg kell szervezni ,úgy érzem a BX-esek jobban összetartanak,szinte barátok,nem "csak" ismerősök... de olvastam a suzuki topikon is szépen találkozgatnak,az autószerelő műhely ,pedig kollegális,baráti.stb. el kéne ezen gondolkdni,ha nem igy látjátok ,szóljatok.. pár sráccal találkoztam már,és Twelve,Pálinkástomi ,Gun....igen...modjuk ki nagyon kedves ismerősök,barátok.. sokat számit a személyes kapcsolat,eszmecsere..segitek bárkinek ha tudok persze:))) de még mindig nem ismerem amivel járok,talán ezért is találgatok soxor... szóval ,elnézést ha nem jól gondolom,semmi nem kötelező persze,ahogy érzi az illető
más:tudtátok,h. az ablaktörlő sebességfüggő? egész meglepődtem.......90 nagykörösi út,ablaktörlő kettes fokozat,aztán lámpa megállok,és lekapcsolt,majd amikor elindultam újra felkapcsolt:)
nem derül ki h lemerül az aksi azért kell bikázni vagy pörgeti és nem kapja el csak akkor ha még1 aksit raksz rá? vagy csak nagyon sokára indul be ezáltal lemerül az aksid és akkora már azért kell bikázni mennyi km van benne és milyen aksi van benne hány amperórás?
ez vami ennyire drága relé h érdemes buherálni? Egy ilyen nem megbízható xart inkább íveltetnék, mint javítanék, ha a sima 4/5 lábú, és nem vami spéci fajta.
Én nem tudom mi az a motor relé de nálam a motorvezérlő kapott állandóan feszt. a gyújtás levétele után is mert egy relé beragadt, ezért állandón lemerült az akksim. Egy kis csiszpapír segített.
Van egy 2001-es Citröen Xsarám, és sem a szerelővel sem jó magammal nem tudok zöld ágra vergődni. Hiba: néha csak bikázással tudom beindítani az autót. Egy héten 2szer tuti.
Aksi csere volt, és motor relé is cserélve lett. Akkumulátor 12.6V hideg állapotban, indítás után 14,38V.
Ha valakinek van ötlete, vagy talán hasonló gondja volt, és sikerült megoldani, kérem írjon, vagy ide, vagy a madarastesco@freemail.hu -ra
mivel 2 éve feltörték a kocsimat (xsara coupé II), ki kellett cserélnem a zárakat, tanksapkát, indító berendezést. Most ezeket megtaláltam, ha érdekel valakit, dobjon 1 mailt: a b w 1101 @ gm a il . co m
van hozzá 2 kulcs, 1 zár (a jobb oldali, a bal oldalit kapták szét), tanksapka, kormányzár.
ja és pont ugyanaz a hang, mint amikor a jobboldali ablak már fennvan, de felfele akarod nyomni és kattan egyet. de sajnos ez lefele is ezt csinálja....erőhatároló probléma?
vagy neked is a hidegben eltört egy kábel az ajtóátvezetőben... Btw én mostanában is használom a vellanyablakot, picit nyitva van, igy nem parasodik annyira es a legkondit se kell hasznalni.
fasza hogy nem csak távirányítani nem tudok, de bal ablakot emelni se...erre ma jöttem rá...mert ugye hidegben nemhuzogatom le...gondolom eccerre b.szódott el :(((
Ne hari, hogy ilyen töketlen vagyok, de le tudnád írni hogy kb. hogy néz ki? Mert ma leszedtem a szívó rész tetejét(sok cstlakozó megy bele) és nem találtam semmi olyat,ami szerintem légtömegmérő ( MAP szenzor) lett volna. Olyan volt hogy műanyagdarab csak bepattintva a fém részbe,ami a levegő beáramlását szabályzó kör alakú nyelv elé ér be és a végén kicsi narancssárga színű kis izé volt. Meg mégegy műanyag izé, ami ezek alatt van,egy csavar fogja,levettem,de semmit nem láttam benne. Melyik? Jó lenne ha tudnál segíteni, (kép nagy segítség lenne). Még1X 2.0 VTS (100kW) 137Le!!! Kaptam már ötletet, de az teljesen más motor volt.
Hali nem mondom h egyszerű volt a tegnapi napom... fizet a biztositó,persze--csak a mászkálás/bak első ajtócsere,bal sárvédő javitás,oldalindex,fútómű ellenőrzés/--és némi hitelem van még ,banki ügyintézés.. szinre fújás,biborlila v mi a t...kőm. a legszebb h hétvégén szalagavató a nagyobbiknak,vásárolgatni ,mászkálni kéne,mert 1 hétre eltünök ismét.a január pedig ..akkor 1 hónap .. 2 hetes vizsga van az autón,és karácsonyra rendeltem légterelő plexiket az ablakokra...áhhhhhh a városban napközben közlekedni autóval ...Bécsi út,Bocskai,Margit körút... 8-9 literes fogyasztás,de megoldódik eccccer:))))
bocs h nem írtunk:) nekem is volt már ilyen a jobb ajtónál csak ott az elektromos ablak nem ment. szétszedtem az egész ajtót középen a kis kapcsolót nézegettem stb. elvittem szerelőhöz (egy jó citroeneshez) széthúzta 10másodperc alatt az ajtóhoz menő kábelköteg gumi porfédőjét és rögtön látszott pár szál vezeték megrepedve
Más: írtam h bolondozik a központi zár: szétbontottam a jobbos ajtó csatlakozását, rögtön ott is volt a gebasz, egy vastag zöld kábel el volt szakadva teljesen. Mintha egy centivel rövidebb is lett volna mint a többi... Nosza, beletoldottam egy darabkát, rögtön helyre is jött minden. Összesen úgy egy órát küzdöttem vele, kábelkereséssel, hosszabbító összetekeréssel stb.
Köszi a segítséget! Ma megerősítettek hogy valószínűleg a radiátor lukas vagy a csatlakozása, holnap viszem a klímásomhoz aztán szétszedik, minimum hétfőig nem lesz autóm :( Remélem nem lesz túl drága!
Hogy kiszúrtad... Igen, szeretném eladni! Nincs vele semmi baj, csak állandóan aggaszt ha megyek valahova, hogy valami történik. Túl értékes a hétköznapi használatra, ezért nem is használom hétköznapon. Viszont kellene valami gép ilyen célra amit nem sajnálok. Érted?
Kérdésem vón': tegnap este még minden OK volt. Reggel beszáll, indít, garázsból ki, asszony jobb1et nyit centrálzár katt bezár nyitás közben. Ajtót becsukja, centrálzár visszanyit. Kiszálláskor uez. Balos ajtóra nem csinálja. Ajtó átvezető kábel elfáradt? Esetleg egyéb dili?
kicsit megtörtek tegnap:(((( Jó reggelt Uraim!-úgyhogy mászkálok a szervizekbe,nem én voltam a hibás és nem hiányzott,és nem leszek itthon valszeg..egy darabig az elöbbi képpel kivánok Nektek minden jót!
Bekerülhet! Nekem aug.-ban csinálták ilyennel a kocsim. Meleg levegő fújásakor büdöset nyomot, meg néha melegben mikor használtam az aut. kilmát, és keverte a levegőt akkor is büdös volt. Én kanizsán a citroen szalonban csináltattam, mivel nem mertem másra bízni a műszerfal levételt, ..... igen sajnos az egészet le kell hozzá szedni!!! A fűtés hőcserélője (radiátor) volt lukas, vagyis csak gyöngyözött.
Olyan 41-42-be fájt 8 órás meló, ~34e a munkadíj kb. ~7 környékén van a radiátor.
2000-es Xsara2 1.6 16V Break. A napokban kezdte, hogy ha a hideg levegőbefúvásról hirtelen átkapcsolom melegre/melegebbre, akkor gőz/pára gomolyog a befúvónyílásokból, kicsit vegyszerszaga van (olaj?fagyálló?) ami aztán ki is csapódik a szélvédőre belülről, tapintásra kicsit olajos és nehezen lehet rajta átlátni :( Illetve ha bekapcsolom a légkondit (gyors páramentesítés) akkor a bal oldali részen szinte egyáltalán nem használ, a jobb oldalon pedig szépen leszedi a párát másodpercek alatt?
Hová vigyem klímáshoz vagy szervizbe? Fehérváron és környékén tudtok valakit javasolni? Vagy mit nézzek meg házilag?
Kifolyt egy kis váltóolaj amikor a lengőkart kiszedtem, kicsúszott a féltengely. ez normális? (szimering nem megy tönkre, nem fog ereszteni?, visszadugtam)
Hol lehet leellenőrizni a váltóolajszintet? kb 1 deci folyt el.
most cserélem a lengéscsillapítót meg a szilentet.
jobb oldala kész sokat szívtam vele szombat reggeltől délután 4ig
most csinálom a bal oldalát ez már könnyebben megy mert tudom hogy kell és mik a buktatók...
ELADÓ sorba került a Xsaram. Ha valakit esetleg érdekel, vagy ismerősének. Nem a 900e-res kategória, de mindig volt rá pénz kötlve és ez nem az az autó amit vásárlás után pénzt kell rá kötleni vagy akár avizsga elött. Meg ahogy nézelődtem autókat az utód után. Valószinüleg marad francia. 2003-2004es autókban, több km van, mint az én xsaramban, ez azért kicsit zavar :/
nekem is eszembe jutott ez,csak az a furcsa hogy egyik pillanatról a másikra lemerül az elem? mert szerintem az úgy szokott menni hogy többet kell nyomni, közleberről mikor merül aztán egy idő utá már sehonnan sem nyit...meg ez a gong hang is megzavart
ma beülök, indítok, indítaNÉK mert a kocsi inkább indítózás közben gong hangot ad aztá abbahagyja az indítózást. kulcs vissza aztán elfordít, és lám beindul...jóvan, hülye. gondoltam...azóta nem nyit zár a távirányító. szóval továbbra is hülyének tartom.
próbáld a pótkulccsal hátha azzal beindul elemcsere sem mindig hoz eredményt,jobb egy márkásabb tartós elem már b..szakodik az enyém is ,közelről müxik nekem ,párás időben nem is beszélve a reptér parkolója meg körül van keritve,és a riasztórendszertől,ha közel állok a keritéshez,egyáltalán nem tudom használni a távirányitót,a riasztó külön van ,az is csak közelről műxik/mágneses tér/
utángyártottnál (nem tudom honnan származott) találkoztam olyannak, hogy a rögzítőcsavarok közül az egyiknek kisebb volt a lukja, egy számal vékonyabb csavar ment bele.
Nálam is hasonlóak a tünetek, de még mindig nem indul az autó! Megnézettük villamossági szerelővel, ő sem érti mi lehet. Elemet cseréltünk a távirányítóban, de nem használt!!! Valakinek ötlet??
egy szilent mindig valami kis xar gumidarab, sztem az a 700 ft nem vészes, én még szilentet ezres alatt sose úsztam meg... (igaz xsarán még nem kellett cserélnem egyet se)
gyönyörű 5 centit dobott reggelre az ég... szomszédasszony a (csillaggarázsos) hdi puggal visító motorral végigszántotta az utcát, a feleségem meg pánikolt, hogy hogyan megyünk fel a domboldalon, mondom egyes, kuplung, kisgáz, hopp, má' fenn is vagyunk. :)
Szépjóreggelt! tényleg mi a jelentősége,mikor lecseréltem mindent,nem nyúltam hozzá vagy csak elfelejtettem,egyszer-kétszer reseteltem ki veszi ezt komolyan?szervizesek is igy törlik? most simán lassan számolgat visszafelé
Nekem van egy felesleges elektronikám bontóban vettem, de az enyémben vezetékszakadás volt, nem ez volt a hiba...
Mivel bontott, ki kell próbálni aztán, ha az illetékest érdekli megegyezünk, amúgy bontóban 10k körül van csak az elektronika 20k a motorral együtt, legalábbis ahol néztem...
Csak felvetettem hátha nem akar fúrkálni, persze azért egy új nem olyan mint a bontott... :)
Egyébként Xsara1 manuális klímásba való nem tom ez számít-e.
A ventillátor motoron van egy szabályozóelektronika, az azon lévő darlington teljesítmény tranzisztorok egyike, vagy rosszabb esetben mindkettő zárlatos lett, ezért megy teljes fordulaton.
A tranzosztorokat rögzítő szegecselést óvatosan le lehet fúrni, mejd az alkatrész kiforrasztható, s cserélhető.
Valamilyen helyettesítő tÍpus, (Mj vagy BDX sorozat) javaslok, az eredeti beszerzése nem egyszerű.
Sziasztok! Tegnap lemerült a barátnőm 2003as xsarája. Kivettem az akksit, hogy feltöltsem, de amikor visszaraktam az autó kiírta, hogy immo hiba? Ha kiveszem az akksit már letilt az immo?
Visszaolvastam és az a gyanús, hogy gombra nem működik a központizár, lehet hogy csak a kulcsból fogyott ki az elem??? Ha igen mi a teendő? Remélem mert elég ciki a helyzet! :(
Köszönöm a tippeket, azt hiszem a holnapi napomat a zárcserének szentelem, na meg a többi papír beszerzésének az okmányirodában. Mivel a kocsin nincs casco (2000 év végi, nem mai gyerek) ezért maximum a lakás ingóságbiztosítása esetleg fedezi a költségeket de ezt majd a kárszakértő megmondja. Mivel a kulcs a komódon volt a lakásban és ezért nekem valóban költségeim merülnek fel a zárak cseréjére talán érvényesíthető a kárigény. Ezt sajnos nem tudom egyenlőre. Mindenesetre felhívom az ezzel foglalkozó szervizeket, na meg pásztorékat is és majd eldöntöm.
Köszönöm a hozzászólásokat! Megpróbálom kiválogatni ami számomra hasznos lehet, mert az enyém 2.0 16V 137 Le(100kW). Kicserélem a benyaszűrőt is meg a gyertyákat is, abból nem lehet baj, mert szerintem ezeket nem mostanában cserélték. Idén februárban vettem, azóta legalábbis nem, de gondolom előtte sem.
a nyilakkal jelzett csatlakozók:ilyenekkel van összedugva a benzinszürő is,és ki kell b..szni,nem szédszedhető../elöször is ezt mondtam/ az 1,6-on a trafósort tartja torxcsavar,és azalatt a gyertyák /hol lehetne máshol?-na megyek a .....csába a dolgomra/
az olajbeöntő mögött megy keresztben egy műanyag fedél(az nem feltétlenül így néz ki, lehet, hogy ezüst színű, csak olyan képet nem találtam...), azt kell levenni, elfordítós patentok tartják és lejön az egész.
aztán alatta nyolcas dugókulccsal kell kitekerni a trafó csavarjait, aztán tizenhatos gyertyák vannak benne.
gyertyacsere ráfér, nem is az, de nem vagyok biztos benne, hogy az a baja.
valamire emlékszem, hogy találtam ilyen hibát a gyári dokumentációban, csak ahhoz nem férek hozzá. majd bemegyek aztán végignézem.
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hogy tudnék szerezni egy kapcsolási rajzot ehhez a kocsihoz? Sajna egyszer csak magától beragadt a levegő befúvás szabályzója, és azóta maxon megy a befúvás (ja, és nem lehet kikapcsolni)! Amit már megnéztem, az állítónak nincs semmi baja(potméter). ELőre is köszi a segítséget! Ahová szeretném ha írna aki tud ebben segíteni: kaszu@citromail.hu
Amugy egy 2004-es 1,4-es 75 lovas xsaram van ami szerintem baromi gazdaságos (6,5 városban!!!) :)))
na tessék! kössz kapitány! a benzinszűrőt egyben kivágni,nem azt mondtam h cserélni külön,nem lehet szétszedni én szétvágtam kiváncsiságból ,milyen mocsok van benne,/bx-es rossz tapasztalatom / a trafósor :nekem a 16 szelepes van ,valaki mintha cserélte volna és Péteré melyik motoros? 16 szelepes nem,?úgy rémlik,a két veztengely között vannak a gyertyák ,mélyen a hengerfejben??ha nem akkor bocsánat,Te vagy a Mester!
a benzinszűrőt cserélni tudod,és kidobni a régit,acél ház,papir betét, a levszűrő négyzet alaku,nem egy tétel ,a gyertyák árai viszont változók,de ezt is mindjárt megmondják ahogy a gyertcserét,már lehülyéztek:)))))) mindenesetre illene Neked kidobáln,és a trafósor..igen ötven valahány ezer,valakinek már volt cserélve,--viszont ha tudsz vele menni,akkor nem hiszem h az a baj, ezeket elöbb..aztán ha nem ,új helyzet,én ezekkel kezdeném,de NEM ÉRTEK még ehhez a sz@rhoz
hülyeséget irtam, régi autóknál 10000.ként gondolom itt is 10-15,nincs elöttem a könyve,de gondolom a szűrőcserékkel,az olajat 15e-ként illik mert félszintetikus,amivel én járok legalábbis, a gyertyacseréhez kicsit fel kell készülni,egy torx készletet venni,nem kinai fényeset, én az obiban vettem betétkészletet,de mindenhez ezt használom,kint is jól jött aztán nagyobb alkatrészboltban,ahol szűrőket,szijakat ,fékbeéteket áruénak ,ott nézni gyertyát,ez hosszú menetes,szvsz champion a legjobb,és kulcsut hozzá,hosszúszárral, a benzinszűrő a jobb hátsó ajtó.ill jobb hátsó kerék elött,a tank mélyedésében van bepattintva,gyorscsatlakozókkal van összetolva,de ebben a takony időben vigyázni kell,mert merev,könnyen elpattan,/benyomod a sárga "reteszt"és széthúzod,wd.vel fújd be előtte,és még a levegőszűrőt sem árt kicserélni,torx fejű lemezcsavarok Twelve barátunknak van kábele kiolvasni a komputert,én még addig nem jutottam el /persze program,usb kábel.laptop/ amiket otthon meg tudsz csinálni azt levázoltam nagyjából,és nem vészes az ár sem alkatrész árban ...
Hibakódhoz rá kéne dugni számítógépre? Mert fed.comp. semmit nem jelez rossznak. Pesttől elég messze lakom, úgyhogy köszi hogy felajánlottad, de úgy néz ki ezt nekem kell megoldanom. Számlák és szervízkönyv alapján 55000km-nél cserélték utoljára a gyertyákat. Most 122000km van benne. Akkor már eléggé esedékes lenne a csere, nem? Benzinszűrő merre van? Könnyen hozzá lehet férni? Tisztítani elég vagy cserélni kéne? Az normális,hogy a benzinpumpa gyujtás ráadáskor hangosan búg egy darabig? Tudom sok a kérdés...
Elképesztő, hogy semmi sincs biztonságban manapság! Fogadd együttérzésem!
A zárak és az immobililiser cseréje sokba kerül. Kérdés, hogy megéri-e? Nincs abszolut biztonság. Minden autó ellopható, a tolvajok magas szinten felkészültek. Legfeljebb meg lehet nehezíteni a dolgukat.
Riasztó cseréje (vagy új beépítése - ha eddig nem volt benne) és valamilyen nem szokványos (pld. rejtett kapcsolós) indítás-gátlás. És természetesen semilyen értéket, iratot nem szabad bennhagyni.
Én most nézegettem a kulcsos dolgokat. Több honlapon is írják, hogy át tudják kódolni a zárakat új kulcsot kapsz hozzá, a régi kulcs többé nem nyitja...
Szia szomorú a dolog,az autó megmaradt,ez már pozitivum:(((( nem gúnyolodni akarok,a kulcs hiány gáz szerintem,ki kell cserélni az inmot,és hát az ajtónyitás,megvan a kártyád?--ezzel kéne besétálni a szervizbe,és tanácsot kérni majd jönnek a hozzáértők-----,ha van biztositásod a lakásra,meg kéne próbálni a csréket behajtani,nem hiszem h olcsó lesz,addig ne használd az autót,mert akinél a kulcs,simán elviszi bárhonnan,nem csak kulcsokat kell cserélni,hanem elektronikát is sok szerencsét
Sajnos betörtek hozzánk az este, és többek között elvitték a xsara gyári kulcsát, azt a tojás alakút. A kocsi épségben megúszta a garázsban éz azóta biztonságba helyeztem a pótkulcs segítségével. A kérdésem az, mi a módja a zár és kulcscseréknek? A kocsi 2000 év végi 1.6-os SX. Kizárólag Citroen szervíz tudja elvégezni a cserét irreális áron vagy esetleg tudnátok jobb megoldást?
nem tudom fejből,meg kéne nézni,a csere sem egyszerű,ha olyan mint az 1,6-os akkor :fedél le,6 torxcsavar,aez alatt van a trafósor,amiket szintén 6 csavar tart asszem,és a gyorscsatlakozós csöveket is le kell kötni,ezután kiemelhető, a gyertyák mélyen vannak eléggé a hengerfejben,hosszúdugó és asszem 15-ös kell hozzá. a gyertyákat megmondják az üzletben katalógusból,de eiquem-et ne vegyél /most megköveznek/championt javaslok,régen volt erről szó,de nagyon vissza kéne lapozni,Series merre vagy?30 ezrenként ki kéne dobni őket,nemtom ha pesti vagy ,megoldjuk ha lambdaszonda,vagy alapjárati motor,az gázos...nincs semmi hibakód? mind1-gyertyacsrében segitek ,ha akarod
Hali a gyertyacsere nem nagy ügy,csak azt vedd bele ,ami oda való a gyertya ,ha nincs időben cserélgetve,tönkre teheti a trafót,ha 2-es a xsara,akkor nem olcsó a trafósor tudod hogy kell kicsrélni?
az én tippem kettő dolog lenne: 1. nincs elég kraft a gyertyáknál,ez lehet trafó is és gyertya hiba is. 2. túl sok benzint kap hidegen,esetleg lambda gebasz.
Sziasztok! Azért fordulok hozzátok,mert az ismerőseim között nincs aki értene a Xsarához, és Ti meg amúgy is tudjátok mindenre a választ. Annyit olvastam már, hogy valaki beír és már kisujjból megy neki a segítség,tanács,ötlet. Szóval a problémám a 2002/04 Xsara VTS 2.0 1.6V-mmel: hideg motorral történő indításkor azt csinálja,hogy ha próbálok kicsi gázt adni, hogy el tudjak indulni,egyszerűen nem pörög fel a motor, sőt mintha meg akarna fulladni,prüszköl. Ha meg még jobban benyomom a gázpedált akkor van hogy le is fullad. Ilyenkor nagyon óvatosan próbálom adagolni a gázt, és néha sikerül is kissé felpörgetni a mocit, de mikor kiengedem a kuplungot és terhelés alá kerül a gép, megintcsak a fuldoklás. Annak érdekében, hogy néha el is tudjak indulni azt találtam ki, hogy nem nyomok gázpedált és csak úgy kuplungcsúsztatással indulok el. Ez eddíg bejött, mert az automata szívató és a comp próbálják fordulaton tartani és így könnyen fel tudok váltani akár 3-ba is,de 2-esből már óvatosan nyomhatom a gázpedált. Ekkor már nem szokott gond lenni. Légyszi adjatok ötleteket. Előre is köszi!
Köszönöm szépen a javaslatot, olvasni olvasom a topicot, csak ritkán írok. :-)
Mint említettem a tanítás nem működik. A menete szépen le van írva egyébként a kézikönyvben is, ("Az elemcserét követően minden esetben újra be kell tanítani a távirányítót. A betanításhoz kapcsolja be a gyújtást, majd addig nyomogassa a távirányító tetszőleges gombját, míg a kívánt művelet meg nem történik. A betanítás kb. tíz másodpercet vesz igénybe.")
de nem történik semmi. A linken olvasható módszerek szintén nem működnek, már ott megbuknak, hogy amikor kulccsal kinyitom az ajtót, akkor az immo ledje kialszik és hiába nyomom, vagy tartom nyomva a megadott időtartamig bármelyik gombot, nem villog, nem világít folyamatosan, azaz nem reagál úgy, mint ahogy ott írva vagyon.
Kimérni sajnos nem tudom, mint vlezlee az általad idézett hozzászólásában írta, így azt sem tudom, hogy az adó a rossz, vagy a vevő. Csak annyit tudok, hogy az immo felismeri, mert el lehet indítani.
Első trapézkar, régen talán lengőkarnak vagy villának hívták nem tudom. Szóval ennek a csatlakozásánál C és D alkatrészek fogatják az ?alvázhoz? ahol gumi ?csillapítás? van. Szóval nekem az ott mintha ki lenne szakadva mármint a gumi, aztán mozog ide oda de nem sokat.
Szabad annak mozogni egy kicsít?
Helyzet h 3 szeg volt a jobbhátsóban ebből 1 volt lyuk aztán megkérdeztem a gumistól h mi a véleménye az első gumikról mondta h mintha el lenne nyalva a belső fele mindkét guminak. Ekkor mentem futómüveshez ahol megállapította hogy mozog az a trapzkar, állítólag a gumi van ott tönkremenve kikopva vagy elszakadva és amiatt. igy nem állított futómüvet.
és még lenne pár kérdésem:
honnan szerezzek olyan gumi alkatrészt mennyibe kerülhet (mindkét oldali)?
lengéscsillapítóm (jobb) olajos (mármint folyt már ki belőlle olaj) valószínü tönkre fog menni, formula3000-en láttam bilsteint(gázos) 17ezer körül az megéri jó e drága e és mennyi máshol bármilyen típus?
pici döccenőknél főleg füvön mikor megyek ugye akkor nincs kerék zaj de aszfalton is hallok kopogást a jobb elejéből, lehet e amiatt a trapézkar gumija miatt?
Recsegést is hallok jobb oldalról az is lehet elölről, nem tudom mi, de főleg induláskor szoktam hallani kiállok a garázsból döccenő meg mikor lassan közlekedek, de utána elmúlik pár száz méter után.
Tisztelt Márkatársak! Ki tud olyan kulcsmásolót, vagy akárkit Bp.- Gyöngyös vonalon, aki slusszkulcsban immobiliser chip-et javít (cserél, programoz, stb...)? (Eddig két helyen próbálkoztam - eredménytelenül.) Mennyibe kerül egy ilyen tranzakció? (Xsara II. 1.9D) Üdv' Mindenkinek!
Rég firkáltam már ide, de ismét a segítségetekre szorulok.
Az indítókulcsom távirányítója nem akar működni. A "nem működés" azóta van, hogy vészvillogó bekapcsolt állapota mellett bezártam, majd kb 15-20 perc elteltével kinyitottam az ajtót a távirányítóval. Ezután amikor hazaértem az autóval, már nem akarta becsukni. Nem tudom, hogy ennek van-e köze hozzá, csak közvetlenül ezután következett.
Próbáltam elemcserét a távirányítóban, ami után ugye be kell tanítani, de a betanítás nem történik meg. Ha beülök az autóba, és becsukom az ajtókat a központi zárral, akkor ugye elkezd villogni az immobilizer ledje a középkonzolon, ha a kulcsot közelviszem a gyújtáskapcsolóhoz, akkor a led kialszik, ha eltávolítom, akkor újra kigyullad. Az autót egyébként lehet használni, a központi zár működik (kulccsal), illetve beindítható, tehát a kulcs funkcionál, csak a távirányító nem működik. Van valami ötletetek, mit kövessek még el, mielőtt szakszervízbe viszem?
hehh, ma segítettem betolni 1 406-ot, de mekkora láma volt mindenki...ugye a parkolóból tolatva ki kellett tolni, erre beáll 1 nő a kocsi mögé és les... anyád kb. :) aztán elment. de jönnek minden irányból, ám végre valaki megáll hogy ki tudjuk tolni, ki is gurul, erre a rendes várakozót megelőzi egy másik és jön felénk, na mondom frankó, itt mi lesz a terv akkor? :D eszméletlen sok homályökör van. de beindult, olé
akkor nem adnak, én most csinálttatam bicska kulcsot galaxyhoz.
Beépítették elektronikát kocsiba ami fogadja kulcs infot, csináltattam hozzá magát a fém szárat, meghozták csipet, és 10 másodperc alatt már az új csip működött is a kocsiban
ok én ezt értem ,hogy eccccerűen ne lehessen elvinni,és azt is h nyers csippel meg lehet csinálni,de döglöttel már nem,ha nem ébred fel ,akkor kuka,nyilván nem történik semmi,egy vasdarab azt még mindig nem értem ,ha van egy működö kulcsod ,hogy tanitod meg a másikat /ha szar a másik kulcs/--sehogy ekkor márkaszerviz nehogymá a sarki mister minitben adjanak csipes kulcsot me magamhoz is nyúlok
Hi, Series! A pótkulcsom, amelyben - gondolom - rossz a chip (nem oldja az immobit), nem kopott, a zárat és a kormányzárat tökéletesen nyitja. (Xsara II 1.9D) Megoldható, hogy működjön? Üdv! :-)
Már csak 1 probléma maradt: a gyári kulcsot újra kellene programoznom, mert nem nyit, nem zár a távirányítója :( A http://www.programyourkeys.com címen található összes megoldást próbáltam, de nem jött be, van valakinek konkrét infója, hogy 1999-es évjáratú 1,6B-s xsara 1-en hogyan lehet a kulcsot újraprogramozni?
Ui: egy urh teszterrel megnéztük a kulcsot, 433,925MHz-en szépen ad, valami adatcsomag is jön ki belőle, tehát a kulcs rádió része tuti jó.
újságolom, hogy ma du. megejtettem a 240.000km - s nagyszervízt.
A vízpumpa még eredeti volt, s semmi nyomát nem mutatta hogy bármi baja lenne, úgyanúgy a vezérműszíj feszítő sem és a szíj is hibátlannak néz ki.
Azért cseréltem mindent.
A hosszbordás szíj (szervószivattyú) feszítője viszont gallyon volt. Onnan jött a "turbós" hang, én naív meg a vízpumpára gondoltam, holott ahogy említettem, annak még semmi baja nem volt.
A támasztó gumibak is meoldódott, egy OFF Lada Niva ON gumibakja, kissé átszerkesztve, még jobb mint a gyári. (keményebb)
tapasztaltatok mát olyat, hogy az ablaktörlő csak késöbb reagál miután lenyomtátok a kapcsolót ? Ja és amikor elindúl rögtön maximális sebességgel töröl (csapkod mint egy őrőlt, aztán hirtelen minden normális...).
van olyan, nem kell vele foglalkozni.
tök véletlenül nem esőérzékelős?
és akármibe lefogadom, hogy a kormány közepében van a kürt, nem az indexkapcsoló végén.
ilyen.
késik.
meg kell szokni.
Ja és mostanában olyan is előfordul reggel az első indításnál, hogy csak nehezen röffen be, néha egy hangos "gong" szerű hang is van (immobiliser talán ?- bár erről nincs semmi visszajelzés ).
a tapasztaltatok mát olyat, hogy az ablaktörlő csak késöbb reagál miután lenyomtátok a kapcsolót ? Ja és amikor elindúl rögtön maximális sebességgel töröl (csapkod mint egy őrőlt, aztán hirtelen minden normális...).
Ja és mostanában olyan is előfordul reggel az első indításnál, hogy csak nehezen röffen be, néha egy hangos "gong" szerű hang is van (immobiliser talán ?- bár erről nincs semmi visszajelzés ).
Nekem jóval nagyobb összeget mondtak 5ezernél, lehet az a szakszervíz még rátesz...
köszi
Hát megneztem az aranykulcsos linket is ott is 12000 a nyerskulcs, 4800 a masolás, de 3800ért javítanak zárat... A nyerskulcs jó sok :( Olcsó nyerskulcsot kell szereznem, a kód projectet akkor skippelem... :)
Igen már érdeklődtem... 12ezer a nyerskulcs, kulcsmásoló is sokezerért vállalja ha vállalja, mert eddig csak olyat találtam aki elmondta ennyi lenne, de megcsinálni nem tudta :) Lakatos szerint a zár halott én nem értek hozzá... Ezért gondoltam erre a lehetőségre, de ha nem sikerül kénytelen leszek vmikor lekérni Citroenen keresztül, 1 pótkulcs azért nem ártana :)
Az lenne a kérdésem, hogy esetleg hol lehetne utánnanézni, adott kocsihoz gyárilag milyen kulcskódot adtak? Citroen szakszervíz vagyonért nézi meg és kulcsot szeretnék illetve egyik zár megzakkant azt kellene vmikor kicserélni... Ehhez viszont kellene... :( Az a márkaszervíz amelyben vették esetleg tudja? Érdemes utána menni? Saját kocsiról van szó... Hátha itt is előfordult már valakivel...
Szétment a hátsó, alsó motortartó gumibakom. Vettem hozzá egy újat az Unixnál, de megszívtam, mert a régi amelyet kiütöttem belőle, 65mm átmérőjű, amit kaptam helyette pedig 70mm - es, szóval nem megy bele.
Unixnál nincs is másik és ugyanezt hozza az összes TU3JP motoros géphez, legyen az Citro vagy PUG.
A régi gumibaknak műanyag háza volt, az utángyártott pedig fémházas.
A OFF Peugeot ON szervízben az alu öntvény konzollal együtt cserélik, csak úgy kissé húzós az ára, de ugynézki én is erre fogok rászorulni.
Azért holnap még körülnézek milyen lehetőségek vannak kezemben a mintadarabbal.
Egyébként a gumi nem volt még átszakadva, de annyira be volt repedezve, s kigyengülve, hogy pl. rükvercben már kidobálta a sebességet, s sportosabb induláskor még koppant is egyet. Semmi extra, a motor be tudott bicskázni..
east-west-line 2005 Kft-nél ( www.citroenalkatresz.hu ) sikerült 1 napos határidőre rendelni cuccost, megjegyzem telefonban nagyon korrektnem tűntek és az értékesítő kolléga félinformációkból is tudta pontosan, hogy mi is kellene nekem.
A székesfehérvári citroen tóth-nál majdnem megvetették velem az 1-2. fokozat komplett szinkronszettjét az 5. fokozat szinkrongyűrűje és a rajta levő fogaskerék helyett, ráadásul minimum 1 hetes szállítási határidővel !
Sajnálatos módon elfeledtem továbbítani leveled evmzrt felől, ezért nem tudok időben válaszolni. Amennyiben kérdésed aktuális, kérlek írj korábbi válaszomban megadott címre.
nos tegnap szétszedtük sárit (nyikorgott valami a váltóban). Kuplung totál szar volt, bár kibírt 200e km-t (cseréve, pipa) :) Viszont az 5.sebesség szinkrongyűrűje, a rajta levő kis fogaskerék meg a tűgörgősor teljesen szétment. ezt hol lehet leggyorsabban beszerezni? Ha esetleg van valakinek eladó raktáron, máris vevő lennék rá :)
kösz,de ez a normális,5 hét után elővettem,ill az asszony ,kicsit jártunk vele és gyorsan bejelentettek,nem ismerem az új rendszert ,de Kuksi a bx-esektől megoldotta,és alapdij,semmi extra...good,thanks!