Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95048

amerikai konyha-trükk: a parmezán nélküli parmezán

nagypapi51 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95047

Mindig aktuális, nem kommentálom a leírtakat.

tutuuka Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95046

Köszönöm szépen !

Előzmény: öreg_néne_b (95045)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95045
Előzmény: tutuuka (95044)
tutuuka Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95044

Monitorokról, tévéről tudtam, de gáztűzhely? Sose hallottam.

Ámde kösz, majd lesek.

Tényleg közel 40 éves a cucc, nem bánnám, ah lenne jobb.

Az a helyzet, két lakásunk van egymás mellett, az itteni bő 50 éves volt, és egy felülvizsgálanál ki kellett dobni ( még égésbiztosítója se volt), amott vettünk egy újat, ezt meg jónak minősítették, lecseréltük az ősállatot.

Igen, csak a költöztetés után nemhogy a sütő, de a legkisebb láng kivételével minden megadta magát.

Mondjuk a kisláng tökéletes a kőleves főzésén kívül ezer dologra, de egy rendes hőfokszabályozású sütő azért elkelne.

Mindegy, rajta leszek, de kösz, figyelni fogok.

Előzmény: öreg_néne_b (95043)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95043

Szoktak akciók lenni, hogy a régi - akár működésképtelen - készüléket beszámítják az új árába.

Előzmény: tutuuka (95042)
tutuuka Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95042

Én se forgattam sosem, elvan az a zacsiban.

Amikor hústűvel puha, zacskót kihasít, durrbele egy negyedóra-20 perc, és Amerika.

 

Milyen csereakció? Lemaradtam valamiről?

 

Előzmény: joy (95038)
tutuuka Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95041

Malacom volt, "privatizáltam" ( tényleg a gyár fölrobbantásakor megvettem) egy olyan motort, ami a hozzá tartozó áttétellel pont a szükséges erőt fejtette ki.

Aztán egyszer kipróbáltam mandulával, az is működött, míg aztán dióval is, hibátlan.

A motorizálásnak az igazi oka volt, hogy rohadtul cseszte a kezemet az a tengersok tekergetés.

2 régi számítógéptáp hajtja, egyszer elromlott, azóta ott van mellette a kapcsolási rajz, mert akkor újra ki kellett találnom...:}}

Előzmény: Csimpolya (95037)
ZsuR Creative Commons License 2016.03.02 0 0 95040

...ez nem jo... en vagyok az Anyos... es nem akarok piszmogni! :))

Előzmény: joy (95039)
joy Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95039

Oda adjuk anyósnak, ő boldogan elpiszmog vele.
:o
)

Előzmény: ZsuR (95034)
joy Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95038

Részvétem, akkor csereakcióra hajts.
Ámbátor, a zacsiba tett csámpást én nem forgóztatnám, csak 15-20 percenként megfordítanám, oszt jóvan.

Előzmény: tutuuka (95032)
Csimpolya Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95037

Ez jó ötlet volt, gratulálok hozzá.

Előzmény: tutuuka (95035)
Csimpolya Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95036

Igen, az. Ha kalapáccsal töröm, akkor szerteszét repül a héj és darabokra törik a dióbél is. Van más fajta diótörőm, az jó a mandulához és a mogyoróhoz, de a dióhoz nem. Most már ilyenem is van használni is fogom. Éljen a rakott palacsinta!

Előzmény: ZsuR (95034)
tutuuka Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95035

Nekem van egy orosz, anno 6 rubeles satum, amelyet teljesen más célból motorizáltam.

Na az másodpercenként tud diót, mandulát törni (csatlakozók összenyomása az eredeti cél, dehát az az ügy meghótt.

 

Nyomom a gombot, csukódik, leszállok róla, magától, szélsebesen nyílik.

 

Sose hittem volna, hogy ilyet feltalálok, pláne, hogy meg is valósítom...:}}}

Előzmény: ZsuR (95034)
ZsuR Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95034

Ismerem - es szeretem! 

 

 

Hogyan tornek nagy mennyisegu diot?  Oruletesen babra munka...

Előzmény: Csimpolya (95033)
Csimpolya Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95033

Meglepetésemre sikerült egy olyan konyhai kütyüt szereznem, ami használható. Egy diótörőről van szó, ami csonkakúp alakú, az alján egy kis lyukkal. Némi gyakorlat után sikerült úgy megtörnöm a szép nagy diószemeket, hogy a többségük egyben maradt, vagy legföljebb félbe törve tudtam kivenni. Elismerem, több kiló diónál ez nem túl hatékony módszer, de nálam tökéletesen megfelel.

tutuuka Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95032

Ilyesminek szoktam aposztrofálni, bár régen volt, a zasszony nem kedveli, most meg a sütőm csapágyas, meg kellene javíttatni ( bár közel 40 éves...).

Előzmény: joy (95031)
joy Creative Commons License 2016.03.01 0 0 95031

Lecsós csülök zacsiban?
:o)

Előzmény: tutuuka (95004)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.26 0 0 95030

ZsuR Creative Commons License 2016.02.26 0 0 95029

Fokhagymas sult krumpli

ZsuR Creative Commons License 2016.02.26 0 0 95028

...gyonyoru...

ZsuR Creative Commons License 2016.02.26 0 0 95027

...tetszik...

 

ZsuR Creative Commons License 2016.02.20 0 0 95026

Nagyon szeretem a gombat - es a lecsoban is! :))

Előzmény: homerx (95025)
homerx Creative Commons License 2016.02.20 0 0 95025

mert akkor nem eszed meg? :)  lassan indul a szezon. a kucsmagombas, szalonnas rantotta ize mar a szamban. ezutan rogton jon a varganyas rantotta :)

Előzmény: ZsuR (95022)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95024

Van benne valami... igaz, en a szalonnat is szeretem a lecsoban.

 

Mar eleg regen a kisutott szalonna zsirjat felhasznalom mas etelekhez.  

Előzmény: H_G (95023)
H_G Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95023

Szerintem szalonna(zsír) nélkül nem érdemli meg a lecsó nevet.

 

Előzmény: nagypapi51 (95016)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95022

...teszel bele gombat is?

 

Előzmény: nagypapi51 (95021)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95021

Egy okkal több, hogy lecsót főzzek neked, ha legközelebb jössz.

 

Előzmény: ZsuR (95020)
ZsuR Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95020

Szeretem a rizses lecsot.

 

Azt hiszem a csaladban azert nem kedvenc, mert a paprika heja irritalja oket.  Ami... akkor van, ha vastag heju a paprika - es agyon van fozve, no meg a paradicsom heja is kunkorodik benne... szoval nem a lecso hibaja :)).

 

Szeretem a lecsos szoszokat - de... ott a csalad

Előzmény: nagypapi51 (95018)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.19 0 0 95019

Mindennek árt az előre sózás, csak a zacsekban nemigen, meg római tálban se  ( az asszony sportága), levesben meg tovább kell főzni ( én sportágam).

Előzmény: GPF (95017)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!