Monitorokról, tévéről tudtam, de gáztűzhely? Sose hallottam.
Ámde kösz, majd lesek.
Tényleg közel 40 éves a cucc, nem bánnám, ah lenne jobb.
Az a helyzet, két lakásunk van egymás mellett, az itteni bő 50 éves volt, és egy felülvizsgálanál ki kellett dobni ( még égésbiztosítója se volt), amott vettünk egy újat, ezt meg jónak minősítették, lecseréltük az ősállatot.
Igen, csak a költöztetés után nemhogy a sütő, de a legkisebb láng kivételével minden megadta magát.
Mondjuk a kisláng tökéletes a kőleves főzésén kívül ezer dologra, de egy rendes hőfokszabályozású sütő azért elkelne.
Malacom volt, "privatizáltam" ( tényleg a gyár fölrobbantásakor megvettem) egy olyan motort, ami a hozzá tartozó áttétellel pont a szükséges erőt fejtette ki.
Aztán egyszer kipróbáltam mandulával, az is működött, míg aztán dióval is, hibátlan.
A motorizálásnak az igazi oka volt, hogy rohadtul cseszte a kezemet az a tengersok tekergetés.
2 régi számítógéptáp hajtja, egyszer elromlott, azóta ott van mellette a kapcsolási rajz, mert akkor újra ki kellett találnom...:}}
Igen, az. Ha kalapáccsal töröm, akkor szerteszét repül a héj és darabokra törik a dióbél is. Van más fajta diótörőm, az jó a mandulához és a mogyoróhoz, de a dióhoz nem. Most már ilyenem is van használni is fogom. Éljen a rakott palacsinta!
Meglepetésemre sikerült egy olyan konyhai kütyüt szereznem, ami használható. Egy diótörőről van szó, ami csonkakúp alakú, az alján egy kis lyukkal. Némi gyakorlat után sikerült úgy megtörnöm a szép nagy diószemeket, hogy a többségük egyben maradt, vagy legföljebb félbe törve tudtam kivenni. Elismerem, több kiló diónál ez nem túl hatékony módszer, de nálam tökéletesen megfelel.
Azt hiszem a csaladban azert nem kedvenc, mert a paprika heja irritalja oket. Ami... akkor van, ha vastag heju a paprika - es agyon van fozve, no meg a paradicsom heja is kunkorodik benne... szoval nem a lecso hibaja :)).