Keresés

Részletes keresés

Ilhilla Creative Commons License 2020.04.20 -2 0 121

Ez a korral jár, Ha majd megöregszel, MEGTAPASZTALOD! :-)

Előzmény: Betty.Ford (98)
Dávidking Creative Commons License 2020.04.19 -1 1 120

Ez egyáltalán nem önfényezés, csak szimpla véleménynyilvánítás. Engedjük el akkor ezt a rokon vonalat. Egy egészséges lelkületű ember nem mond ilyet egy fiatal nőnek akinek a gyereke a lefontosabb és mindent megtenne érte, hogy "remélem, hogy sose bízzák rád a gyereked". Az egzisztencia, és az anyagi javak nem járnak együtt az empátiával. Anna egyébként egy szóval sem mondta, hogy lakhatást, és munkát kér tőlük. Arra kérte Bertát, hogy segítsen neki ügyvédet szerezni. Ezt nagy nehezen megkapta. Emellett talán várt volna egy kis megértést, és együttérzést is amit viszont nem kapott meg. Anyagilag sem a teljes ügyének megoldását kérte, hanem csak egy kis kezdő lökést, hogy legalább az első 1-2 alkalmat ki tudja fizetni az ügyvédnek. Ez azért elnézve azt a hatalmas házat és Széphelyi kocsiját, nem lett volna egy akkora nagy áldozat. 

Előzmény: Apádfüle (109)
Apádfüle Creative Commons License 2020.04.19 -3 1 119

Hű, nagyon félrement a címzés! Ezeket az abszurd ötleteket: a villába fogadást, munkahely szerzését stb., mint lehetséges segítséget, de nem megoldást, ironikus válaszként írtam a 108. hozzászólásra, amelynek írója szerint Berta egy jégszívű, lelketlen dög, akinek kutya kötelessége lenne ennek a szegény Annának a gondjait megoldani. (Nem így írta, szebben, de ez a lényeg.) És hogy ő bezzeg - mármint az olvtárs - nem lenne képes így bánni egy szerencsétlen rokonnal.

 

Én készségesen elhiszem mindenkinek, hogy akkora lelke van, mint egy ház, de bevallom férfiasan, én se venném a vállamra a sose látott rokonom gondjait. Akinek csak akkor jutok eszébe, mikor nyakig ül a szószban. Ezek szerint tudja, hogy hol lakom, hol érhet el, de biztosan egyszer se hívott fel, hogy boldog születésnapot vagy kellemes karácsonyt kívánjon. Csak ha tarhálni kell, akkor tartja fontosnak a családi kapcsolatokat. Ismerek ilyeneket a való életben is.

 

Előzmény: GPS (114)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.19 -1 0 118

És akkor is úgy ülne mellette, mint egy időzített bomba, amelyikről sose tudod, mikor robban...

(... és esetleg mikor küldi el a francba a bírót, mert az olyat mondott, ami neki nem tetszik...)

Előzmény: Apádfüle (117)
Apádfüle Creative Commons License 2020.04.19 -2 0 117

Pontosan ez az én véleményem is.

Szóval erős túlzás, hogy jóérzésű ember mindezt köteles biztosítani egy szinte ismeretlen, a semmiből felbukkant rokonnak. Csak mert rokon. Nagy dolog. Az ember sokszor jobban kötődik érzelmileg egy régi jó baráthoz, ismerőshöz, mint egyesekhez a famílián belül.
És Anna a természetét nem tudná egyhamar levetkőzni. Durva és közönséges. Ha Berta "nevelőnői" szerepet is vállalna mellette, akkor is jó időbe telne, míg szalonképes lenne a bíróság előtt.

 

Előzmény: Mlle. Grenelle (111)
gombóc63 Creative Commons License 2020.04.19 0 0 116

Inkább nagyon sovány, mint nyúzott. És megfigyeltem, hogy állandóan összeszorítja a hátsó fogait, mint aki feszült, ideges. Ez a vézna arcán nagyon kiütközik. Tegnap belenéztem ebbe a Made in Karanténba ( nem minősítem inkább) Ott is ezt csinálta.

Előzmény: Beavis Butt-Head (115)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.04.19 0 0 115

A fakó haja meg a nyúzott arca eléggé behatárolja, hogy mindig ilyen vesztes, meg zavaros karaktereket kapjon. Tegnap a retekklub lenyomta az 1945 című filmet is, ott is pont ilyen jutott ki neki.

Előzmény: gombóc63 (100)
GPS Creative Commons License 2020.04.19 0 0 114

 

Arra van szüksége ugyanis, hogy igazolni tudja, megfelelő körülmények között tudja nevelni a gyerekét. Esetleg biztosíthatnának Annának egy lakrészt a villában,...

 

Már meg se haragudj, de a bíró helyében ennek a lumpen-picsának egy tengerimalacot sem ítélnék oda - nem hogy egy gyereket.

 

Attól, hogy felmutat egy 2 hete bérelt lakást és egy minimálbéres segédmunkás-állást - hol garancia ez arra hogy el tud tartani és fel tud nevelni egy gyereket?

 

Ha hatóság egyszer csak arra kötelezné a kocsmákat, hogy minden felszolgálónak kötelezően ki kell járjon egy 4 hetes tanfolyamot és csak úgy dolgozhat - akkor ennek melónak is vége lenne, mert ez nem lenne képes 4 hétig bejárni valahova - anélkül, hogy ne csinálna botrányt és ne hagyná ott.

 

Ez a buta luvnya csak annyit tud, hogy "neki márpedig kell a gyerek" - de közben még azt se tudja, hogy ő maga hol fog lakni és miből fog élni - ha letelik a kegyelem-szállása.

Mert az csak (rövid) idő kérdése, amig nem fogja lekurvaanyázni a mostani szállásadóját is - mert ő már csak ilyen.

 

A házamba (lakrészbe) meg aztán pláne nem engedném be - mert ez egy olyan toxikus személyiség, hogy mindent elpusztít maga körül (aztán meg mégis magát tünteti fel áldozatnak).

 

Lelkiismereti okokból max. annyit tennék meg neki, hogy fizetnék valami olcsó albérletet jó messze a családomtól - ahol meghúzhatja magát - bár azt is csak szidalmazásokkal "hálálná" meg előbb-utóbb.

.

Előzmény: Apádfüle (109)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.04.19 0 0 113

Az Alvilág nekem is bejött, a topicjában elég sokszor beszéltem arról is, hogy mik voltak a hasonlóságai, meg az eltérései az Aranyélethez képest, így ezt most nem ismétlem meg. (Utóbbiban azonban nemcsak Thuróczy karaktere jött át jól, hanem a Miklósi család másik három tagja, meg Endrebá' és Gál Feri is, sőt, még a mellékszereplők nagy többsége is...

 

Amiért az Alvilág megrekedt egy széria után, az ugyanazért van, amiért az Aranyélet másik két évadát végül nem adta le a tv2: nem ezt kajálják a kertévék nézői. Túl sötét, túl erőszakos, túl trágár... ezt inkább csak filmekben nézik el, nem sorozatokban. Meg még ha ilyen szinten nem is találkozik az átlagember a bűnnel és a mocsokkal a környezetében, attól még valahol mind hihető, és néhol ijesztően életszagú.

 

Emiatt pedig ez a sorozat sem biztos, hogy megkapja az esélyt a következő szériára, és ez megint nem holmi vírustól függ. Attól azonban nem félek, hogy ebbe a 10 részbe ne lehessen mindent begyömöszölni, amit a műhiba és a mindenáron gyerekvállalás kerete ad, az Alvilágnál is belefért ugyanennyibe (vagy csak 8-ba?), hogy kiderüljön, ki és miért is lőtte le a családfőt.

Előzmény: GPS (104)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.04.19 0 0 112

Én is számítottam olyan megoldásra, hogy a csajról kiderül, hogy nyomozó...

Előzmény: Apádfüle (110)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.19 -1 0 111

Komplett egzisztenciát kellene neki biztosítani:

- megfelelő lakhelyet (nem akármilyet, bizonyos kritériumoknak meg kell felelnie);

- olyan állást és jövedelmet, amely biztosítja önmaga és gyermeke adott szinten való fenntartását (szóval a minimálbéres státusz korántsem biztos, hogy elégséges lenne).

Ezeken felül még jogkövető és erkölcsös állampolgárnak is kell lennie, amibe nem fér bele például a minden nap más pasit hozok haza és az ordenáré beszéd sem.

 

Van némi rálátásom az ilyen ügyekre, ha egyszer az apának ítélték a gyereket, ott az anya jó eséllyel valóban és teljesen alkalmatlan a gyermeknevelésre, és amennyit a karakterből eddig láttunk, ez meg is felel a valóságnak.

 

Szigorúan magánvéleményként megjegyzem, Anna karakterére az életben nem bíznék gyereket.

 

Előzmény: Apádfüle (109)
Apádfüle Creative Commons License 2020.04.19 -2 0 110

"A dokinak muszáj volt beleszaladni egy átverésbe"

 

Én már azon megrökönyödtem, hogy a doki a neten jelentkezőknek megadta a telefonszámát. A  béranyaság illegális, még az is elképzelhető, hogy a bűnüldözők időnként "hivatalból" rákeresnek ezekre a hirdetésekre. Hogy lehet olyan könnyelmű, hogy egy ilyen hülyeségen lebukik? Az lett volna a minimum, hogy vesz egy olcsó, használt telefont erre az alkalomra, talán nem egy nagy beruházás.

Előzmény: Alpári Gnác (89)
Apádfüle Creative Commons License 2020.04.19 -3 1 109

Szerencsére fényezhetjük magunkat nyugodtan, nem kell kipróbálni és bebizonyítani, hogyan cselekednénk. :-)

Én rendes embernek, jó barátnak és rokonnak tartom magam, és annak tartanak mások is. De nem hiszem, hogy a földhöz verném magam örömömben, ha beállítana valaki, akit óvodás kora óta nem láttam, és "rokoni alapon" megpróbálna lehúzni. Főleg ha amiatt akarna lelkifurdalást kelteni bennem, mert biztos egzisztenciát teremtettem magamnak, őt meg egyik kudarc érte a másik után.

 

Erős túlzás, hogy Bertáéknak csak aprópénz, amire Annának szüksége van. Arra van szüksége ugyanis, hogy igazolni tudja, megfelelő körülmények között tudja nevelni a gyerekét.

Esetleg biztosíthatnának Annának egy lakrészt a villában, és felvehetnék képesítés nélküli ápolónőnek a klinikára. Csak azt ne hidd, hogy hálás lenne érte. Úgy gondolná, nem nagy dolog, elég nagy az a ház. A munkahelyén meg aligha felelne meg ez a kocsmai stílus, ami lépten-nyomon kibukik belőle.

 

 

Előzmény: Dávidking (108)
Dávidking Creative Commons License 2020.04.19 0 1 108

Igen megvendégeli, és beajánlja őt az ügyvédhez ez tény, de mindezt olyan kínnal, mintha éppen a fogát húznák, és úgy hogy közben minden másodpercben éreztette Annával a felsőbbrendűségét. Igen Anna olyan amilyen. Neveletlen, bunkó, és agresszív. Rossz helyen szocializálódott, próbál kitörni, de azt is rosszul csinálja, mert verekszik, és idegen pasikkal kefél. Egy Berta kaliberű kiegyensúlyozott rokon akkor lenne pozitív, ha ilyen esetben utat mutatna, segítene, próbálná a jó irányba terelni Annát. Ehelyett miután szerencsétlen lány megalázza magát és odamegy kuncsorogni egy olyan összegért, ami Bertáéknak kvázi aprópénz, még a képébe vágja, hogy "remélem sosem bíznak rád egy gyereket" Egy kutyával nem viselkednék így, nemhogy egy rokonommal. 

Előzmény: Apádfüle (93)
GPS Creative Commons License 2020.04.19 0 0 107

 

Balsai Monira gondolsz? Szerintem zsenial volt a szerepben.

 

Nem a művésznővel volt gond - hanem a karakterrel.

.

Előzmény: Betty.Ford (106)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.04.19 0 0 106

Balsai Monira gondolsz? Szerintem zsenial volt a szerepben. Mig a Valotarsakban ki nem allhattam.

Előzmény: GPS (104)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.04.19 0 0 105

Pedig az Alvilag szerintem iszonyat jo lett. Sotet, nyomaszto, izgalmas, eltalalt karakterek, jo szineszek. Tenyleg azt mondom, hiba nelkul hozta amit kellett, szamomra. 

Nem neztem torok sorozatokat sosem, de az Ezel magasan a legjobb sorozat nalam, az orok etalon, amit semmi nem tud uberelni. Az Alvilag a maga kis 8 reszevel azert beallt a 2.helyre.

A Mellekhatastol tobbet vartam. Nyilvan vegignezem, mert kivancsi vagyok, mi sul ki belole.

Előzmény: Dávidking (102)
GPS Creative Commons License 2020.04.19 0 0 104

 

Az Alvilág című sorozatukat például elkaszálta az RTL egy évad után.

 

A főszereplő miatt - akit én egyébként nagyon kedvelek, de ebben a szerepben (be kell valljam) nem mozgott otthonosan.

Megcsinált mindent becsülettel, amire a rendező utasította...de sajnos hitelességet még ő sem tudott kölcsönözni a karakternek.

 

Ezzel szemben az Aranyélet-et mondhatni Thúróczy Szabolcs vitte végig a hátán - de azt zseniálisan.

.

Előzmény: Dávidking (102)
GPS Creative Commons License 2020.04.19 0 0 103

 

Hát ennyi "b@szdmeg" nem hagyja el a száját, az tény,

 

Ne feledjük, most egy deklasszált, tanulatlan, gyökerét-vesztett lumpen-prolit alakít.

Nem is rosszul.

 

A durvasága és a trágársága is inkább afféle "védekezési mechanizmus" a világ ellen... de ez már csak pszicho-blabla, inkább hagyjuk.

 

Ebből a státuszból már csak az lenne lejjebb, ha kint strichelne valamelyik országút ki-bevezető szakaszán, a parkolóba. Mondjuk odáig még nem süllyedt.

.

Előzmény: Ilhilla (97)
Dávidking Creative Commons License 2020.04.19 0 1 102

Nem hiszem, hogy ez minisorozatnak készült. Különben nem bontogatnák ennyire lassan, és megfontoltan a karaktereket. Szerintem itt minimum egy második évad is be van tervezve. Más kérdés, hogy lesz-e annyira sikeres, és nézett az első, hogy le fogják-e forgatni. Az Alvilág című sorozatukat például elkaszálta az RTL egy évad után. Nem láttam belőle egy másodpercet sem. Nem tudom, hogy miért bukott meg. A Mellékhatásnál úgy tudom elég bíztatóak eddig a számok. Azt szintén nem hiszem, hogy az lesz a végkifejlet, hogy mind börtönbe kerülnek. Az nagyon sablonos lenne.

Előzmény: Ilhilla (92)
Dávidking Creative Commons License 2020.04.19 0 1 101

Igen, nekem a 3 rész közül ez tetszett a legkevésbé. Már a második részben sem volt túl sok cselekmény, viszont ott nagyon szépen bontakoztak ki a karakterek, és nagyon jó jelenetekben mutatták be egymás viszonyait mélyebben. Tegnap viszont szinte csak annyit láttunk, hogy Zoltán szerencsétlenkedik. Az Anna-Berta csörte volt a végén, ami igazán érdekes volt ebben epizódban. Meg a legvégén az ajánlat. Aminek a válaszára várhatunk a jövő hétig.

 

"A dokinak muszáj volt beleszaladni egy átverésbe."

 

Nem is ezzel van a baj, hogy ez megtörtént, hanem azzal hogy hogyan. A doki egy intelligens, megfontolt orvosnak beállított figura, ehhez képest vígan és dalolva sétált bele a már első másodpercben sem túl bizalomgerjesztően viselkedő nő csapdájába. Egyáltalán miért adta oda neki az első találkozásnál az előleget mielőtt még kivizsgálta volna? 

 

"az ügyvéd nyilván drága."

 

Nem tudom mit gondolt Anna. Hogy majd az ország egyik legjobb(jának nevezett) ügyvéd egy hajvágás, vagy egy korsó sör (vendéglátásnál maradva) áráért fogja ellátni az ügyét? Egyébként ha már az ügyvéd szóba került, Epres Attila feltűnése még egy pozitívuma volt ennek a résznek. Elsősorban szinkronszínészként bírom őt, de itt is nagyon jól hozta a szerepet. 

Előzmény: Alpári Gnác (89)
gombóc63 Creative Commons License 2020.04.19 0 0 100

Pont ezt gondolom én is. De az is kérdés számomra Kata mit eszik Zsoltban. Végül is jó páros.

Úgy látom ezt a Sztarenki Dórát most felkapták, pedig nem nagy szám.

Előzmény: Betty.Ford (95)
GPS Creative Commons License 2020.04.19 0 0 99

 

Azért az az "eltűnő-tintás" trükk elég óvodásra sikerült.

 

Nem azt mondom, hogy a pénz átadása előtt el kellett volna kérje a személyiét - hogy mégis kinek adott pénzt....

(mondjuk én azért elkértem volna - igaz, én nem is nősültem be magam egy milliárdos magánklinikába)

 

...de azért az csak fel kellett volna tűnjön neki, hogy ehhez a "melóhoz" túlzottan elegáns, intelligens és stílusos volt az a nő. Mint ahogy az is lett :-)))

 

MÁS

Valaki korábban itt azt vélelmezte, hogy "a klinika családi vállalkozás lehet".

Már akkor akartam jelezni, hogy ez KIZÁRT!

 

Egy klinika nagyon sokmilliárdos befektetés. Ezért bármennyire vagyonos is lenne "Jenő"-doktor (a fater) - azért kicsi ő ahhoz, hogy egymagában összerántson egy ilyen beruházást.

 

A gyakorlat (nyugaton is) az, hogy vagy egy 20-30 fős, kiemelkedően vagyonos orvoscsoport áll össze a projektre (ez a ritkább) - de inkább az történik, hogy nagytőkések (illetve befektető cégek) alapítanak egy befektetési konzorciumot és az finanszírozza a klinika beruházását.

 

Ilyen esetben mindig adnak egy kis alamizsna részvény-csomagot a vezérbölény-dokinak (jelen esetben az apósnak) - illetve kiszórnak pár % opcionális részvényt a vezető alkalmazott orvosoknak is (gondolom így vőm-uramnak is van valamennyi jelentéktelen töredék-százaléka a buliból).

.

Betty.Ford Creative Commons License 2020.04.19 0 0 98

En azert komolyan elgondolkodtam, h h nem vettem eszre Beres Alexandrat🤔😁

Előzmény: Ilhilla (96)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.19 -3 1 97

Hát ennyi "b@szdmeg" nem hagyja el a száját, az tény, de a valóságban is dobálja magát (és a haját), durcáskodik, nyegle, megsértett...lásd a Konyhafőnökben.

Előzmény: Betty.Ford (95)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.19 -3 0 96

Valóban elírtam a "Borbély"-t "Béres"-re, mentség nincs, ez a név ugrott be! :-)

 

Jellemző mennyire ismerem "ezeket" a felkapott színésznőket! 

Előzmény: Beavis Butt-Head (94)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.04.19 0 1 95

Sztem Sztarenki azert rajatszik a szerepre, nem hiszem, h ennyire trogerul beszel a valosagban. 

Nekem borzaszto ellenszenves. Ahogyan Berta is unalmas, sotlan, semmilyen.

A doki is eleg lapos es ellenszenves figura.

Ludmann Kata csunya es hisztis.  Nem is ertem, Zsolt mit eszik rajta.

 

 

Előzmény: Ilhilla (92)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.04.19 0 0 94

Véres Alexandra... na még csak ő kéne... :-PPPP (a B betű meg hogy valami foglalkozás, az stimmel: Borbély!)

 

 

Doki meg a láthatatlan tintás kamucsajt megfoghatta volna egy újabb álnévvel, de úgy, hogy akkor már Ludmannékat küldi rá...

 

Ebben nem is az volt az üzenet, hogy mekkora loser, hanem hogy kik szállnak be ebbe a béranya dologba... habár a lepusztult családnál nem volt egyértelmű, hogy azok is kamuznak-e, vagy csak pénzért mindent...

 

(Ludmann Katában is lehet valami sötét dolog, hogy csinált ő is mást a modellkedés mellett, mielőtt feleség lett volna...)

 

 

Ha "apus" valóban vér szerinti felmenője Annáéknak, ott megint az a bizonyos "én igazságom, te igazságod és AZ igazság" esete áll fenn... hogy a bátyó szerint "azok átverték és kisemmizték" őket, miközben az öreg pedig hallani se akar a családjának erről a részéről...

Előzmény: Ilhilla (92)
Apádfüle Creative Commons License 2020.04.19 -2 2 93

Én nem látom ellenszenvesnek Bertát.
Jégkirálynő? Hűvös, zárkózott típus. A nővérével évek óta nem tartja a kapcsolatot, Annát alig ismeri. Ezzel együtt, mikor beállít hozzá, minősíthetetlen stílusban és hatalmas pofával, Berta nem mutat neki ajtót, hanem megvendégeli, meghallgatja, és szerez neki ügyvédet. Ahol persze megint csak produkálta magát a húgica. Drága az ügyvéd, igen. De mégis, mit várunk Bertától? Mit tennénk hasonló esetben? Boldogok lennénk, ha beállítana egy lepukkant, rég látott rokon, és a szemünkre vetné, hogy mi vittük valamire (tanulással, munkával), ő meg nem? Talán még örökbe is fogadnánk rögtön... Kötve hiszem.

Berta az első akadályt a tőle elvárható szinten vette. Aztán a továbbiakat majd meglátjuk, ne ítéljük el előre. Nincs is miért.

Előzmény: Dávidking (88)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.19 -3 0 92

Szerintem is vontatott ez a sorozat, azt hiszem 10 részes "mini sorozatról" van szó. Ha még Anna csak ezután lesz terhes, ezzel a tempóval nem fog megszületni a gyerek, hanem tragédia történik, vagy lebuknak és börtönbe kerülnek. 

 

Én komolyabb színészi teljesítményt vártam a két "mekkora művészként" beharangozott színésznőtől. Még az Annát alakító Sztarenki Dóra a leghitelesebb, de ő nem játszik, szerintem magát adja. Béres Alexandra viszont egyértelmű csalódás.

 

A tegnapi rész legalább valamennyire tisztázta a családi viszonyokat: a prof. nem nevelőapja, hanem édesapja Sziszinek is, Anna pedig az unokája. Nem tudom, mi az a hatalmas probléma, ami miatt nem tartják a kapcsolatot, pedig az öreg nem annyira kőszívű, ahogy mutatja, mert különben nem őrizné a fotókat és videókat. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!