Keresés

Részletes keresés

Anolia Creative Commons License 2020.11.29 0 0 381

Szia Zsolt

Én a Videán néztem, Rossz Úr címen. Feliratos.

Előzmény: Zsolt_Szabó (380)
Zsolt_Szabó Creative Commons License 2020.11.28 0 0 380

Szia!

Hol lehet megnézni a sorozatot?

/Bay Yanlis/

Köszi!:)

Előzmény: Anolia (373)
mikkkro Creative Commons License 2020.11.27 0 0 379

Kedves kleo777! 

Nagyon köszönöm, pont valami ilyesmi oldalra gondoltam, biztos, hogy találok itt megfelelőt!!!!

:)

minden jót neked is!

Előzmény: kleo777 (378)
kleo777 Creative Commons License 2020.11.27 0 0 378

Szia Mikkro!

Milyen remek meglepetés gondolat!

Nekem volt régebben egy egyiptomi, szépen díszített pénztárcám, gyönyörű, nagyon szerettem. Lehet, anyukádnak is tetszene egy ilyen személyes holmi.

Ezen a linken török ajándéktárgyak nagy választékát találod, netes rendeléssel:

https://www.vizipipavasarlas.hu/minden-mas-504/ajandektargyak-507/penztarcak-517

Sokféle ajándékot kínálnak, biztos találsz közöttük kedvedre valót. Pl. a törökök nagyon szeretik az amuletteket, Allah szeme ott van láncon, kulcstartón, karkötőn stb. vagy vannak kis neszeszerek, amiket mobiltartónak is lehet használni......

Talán segít, jó készülődést az ünnepekre! 

Evajutka01 Creative Commons License 2020.11.27 0 0 377

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek.

Sajnos  nem tudok mit ajanlani anyósodnak, de kérdezném látta már a Szerelem Izét ? Nagyon szuper sorozat érdemes megnéznie.
Most úgysem lehet sehova menni, biztos tetszene neki.

Jó hír !  

Hétfőtől minden hétköznap 18- kor újból vetítik a life tv-n A szerelem íze c. Sorozatot.

Aki nem látta nézze meg, mert igazán jó sorozat érdemes időt szánni rá.

Vigyázzatok magatokra, puszi mindenkinek Évajutka😘🙋😷

mikkkro Creative Commons License 2020.11.26 0 0 376

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni: anyósom (75 éves) nagy rajongója a török sorozatoknak, ezen keresztül Törökországnak (ahol még sosem járt élőben), így valami ezzel kapcsolatos ajándékot szeretnénk neki vásárolni karácsonyra. Mivel mi nem ismerjük ezeket, nehéz eldönteni, minek örülne. Eddig egy török asztali mozaiklámpa, amit találtam, hogy esetleg...

Bocsánat, hogy nem pont a topik tárgya, de ha bárki tud segíteni, megköszönöm!

barrix Creative Commons License 2020.11.26 0 0 375

Kedves Szasza0503 és Kleo777!

Köszönöm az ajánlásokat! 

A Sadece sent megnéztem, igaz csak angol felirattal találtam meg, de teljesen értettem, fel is lelkesültem hogy angol feliratosan nézzek esetleg majd török filmeket. Egyébként nagyon szép film volt, pont annyira szentimentális, amennyire még nem nem túl gejl,  és Ibrahim Celikkol játéka nekem itt is tetszett, bár szerintem ahogy öregszik, egyre jobb. Még mindig a Dogdugun ev kaderindir tetszik eddig a legjobban, és várom, hogyan alakul Zeynep és Mehdi sorsa. 

Ajánlásotokra elkezdtem a Te csöngess az ajtómon sorozatot is, nagyon helyes a két főszereplő, bár nekem a fiú először furcsának és kicsit alacsonynak tűnt, de nagyon megkedveltem, vicces, kedves és kellemes a hangja. Ebben a sorozatban az is tetszik, hogy viszonylag kevés számomra idegesítő szereplő van benne. 

Előzmény: Szasza0503 (368)
nkrisz308 Creative Commons License 2020.11.23 0 0 374

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Most én sem írnék mindenkinek külön - külön, hanem inkább összefoglalom a válaszomat.

Rájöttem, hogy az Álmodozót miért húzzák el. Szerintem a következő sorozatnak ágyaznak meg vele.Szeretnék, ha azt is sokan néznék.

A kedvelt sorozat előtt leadják az új sorozatot, abból is az első 10-15 részt, hátha így megkedveljük az új sorozatot.  Ha meg akarjuk nézni a kedvenc sorozatunkat, akkor  a két órából egy órát lehet hogy rászánunk az új sorozatra... Nálam ez nem jött be, mert egy részt sem néztem meg az új sorozatból! (valahogy a reklámja nem fogott meg)

Elkezdtem nézni Ez a város követni fog téged című sorozatot Kerem Bürsinnel. Még csak az 5. résznél tartok, de megszegtem a szabályt és belenéztem a végébe, mert Szasza az írta, hogy neki még fel kell dolgoznia.  Drága Szasza! Nem csodálom! A Végtelen szerelmet is pontosan így kellett feldolgozni! A két film hasonló stílusú és történetű, csak ennél az a jó, hogy nem húzták el, török szerint 70-80 részig.

Nekem teszik a sorozat, és Kerem Bürsin nagyon jól játszik benne! A női főszereplő csodaszép! 

Leyla Lydia Tugutlu Törökország szépségkirálynője volt 2008-ban. Nagyon jól táncol, 3 nyelven beszél, a zenéhez is ért.

Nekem most ő a legszebb színésznő. Tetszik a játéka is. Szóval szívesen nézem tovább annak ellenére, hogy nagyjából tudom mi lesz a vége. És ide is illik amit már a Végtelen szerelemnél írtam, de most azt nem ismételném meg, hátha más is megnézi ezt a sorozatot.

Teljesen igazatok van. Fontos, hogy szeressük a szereplőket. Szerintem ez az egyik legfontosabb dolog a történet előtt vagy után. Meg kell hogy mondjam a Szerelem íze után félve néztem meg másik török sorozatot, mivel nagy fokú volt a fenntartásom más sorozatokkal kapcsolatba.  Nekem akkor Can Yaman volt a favorit Ferit képében. (ahogy Ilhilla is megfogalmazta: plátói szerelem?)

Ráadásul a történet is teljesen megfogott, és sokszor fel is zaklatott.

Ezért is írtam anno, hogy más sorozatokat is meg kell nézni, azért hogy ne egy színészt favorizáljunk csak. Persze leszámítva Burak Özcivitet akiről akkor elfelejtkeztem, mert a Végtelen szerel sorozatból csak egy kis részt láttam kb. előtte 1,5 évvel. (A Szerelem íze után kerestem rá, hogy végig nézzem)

Nálam a Szerelem íze sorozat miatt a többi sorozat amit el kezdtem nézni, csak hátrányból indult és hátrányból indultak a színészek és színésznők is.

Nekem tetszett a Bosszú vagy szerelemből Kivanc Tatligtug is, és most Kerem Bürsin is a szívem csücskébe került a Te csengess az ajtómon és az Ez a város követni fog téged sorozatokkal.

Korábban azt gondoltam, hogy Kerem Bürsin nem igazán jóképű (nem léphet Can Yaman helyébe), de vannak nagyon jó képei, és tetszik a színészi játéka is ami  megváltoztatta a véleményemet, annak ellenére hogy nekem inkább a sötétbarna, vagy fekete hajú és szemű fiúk a zsánereim. Egyébként ő is volt modell.

Anolia!

Megértem amit Bay Yanlissal kapcsolatban írsz. Engem is idegesített a folyamatos veszekedés, kiabálás stb. Viszont itt jobban tetszett Can Yaman az Álmodozóhoz képesti kinézete.

Ahogy nem fogott meg  Jason Momoa, úgy nem fogott meg Can Yaman Álmodozóbeli kinézete sem. Persze tudom mekkora erőfeszítés kell hogy ilyen testet építsen magának és azt folyamatosan fenn is tartsa!

Viszont a sorozat könnyedsége miatt, és amiatt is hogy kevesebb volt benne a felesleges jelenet, engem jobban lekötött, mint az Álmodozó. (persze azt is követtem, követem)

Szerintem vannak benne szép jelenetek is.

A Bosszú vagy szerelem sorozat nagyon tetszett, benne  Kivanc Tatligtug színésszel, és Tuba Büyüküstün színésznővel. Azt írták korábban, hogy Tuba Büyüküstün színésznőt választották  a nézők szavazatai alapján a legszebb török színésznőnek. Nekem erről más a véleményem. De én csak egy néző vagyok a sok közül. Viszont jól játszotta a szerepét, érdemes megnéznetek, ha valaki még nem látta.

Most egyenlőre ennyi...

Legyen nagyon szép napotok!

Puszi Mindenkinek!

Kriszti

Előzmény: Anolia (373)
Anolia Creative Commons License 2020.11.23 0 0 373

Kedves Fórumtársak!

Ugyan még nem végeztem a Bay Yanlis sorozattal, de a véleményem a 12 rész megnézése után is változatlan. Számomra ez csak egy közepes filmecske, ami arra jó, hogy elszórakoztasson, ha valaki könnyedebb filmet keres.

Igen néha mosolyt csal az arcomra, de ugyanúgy idegesítő is Özgür anyja és sógornője a sok kiabálással stb.

Legkevésbé tetszett, hogy újra Özge Gürellel játszott együtt Can Yaman, mert valami hasonló játékot vártam tőlük, de a mély érzések még pillanatokra sem jelentek meg, ellenben mivel többször is belenéztem a Szerelem íze c. sorozat szép jeleneteibe, így borzasztóan zavart, hogy éppen ugyanazokat a szavakat, vallomásokat /még ha rövidítve is/kellett meghallgatnom. 

Nem csak szövegében, hanem témájában is hasonló, bedobták a samponreklámot, és Özgür ugyancsak szagolgatja Ezgi illatát, min Can Sanemét és még számtalan dolgot fel tudnék sorolni. listát lehetne írni a sok hasonlóságról.

Semmi eredeti ötletet nem láttam.

Szerintem a sikertelenségét a filmnek nem törökök számára modern felfogás adja, hanem, hogy ez a film a sokkal nagyobb nézettséget elért filmek sikertelen feldolgozása. Unalmas verzió, nem tudom ha tovább folytatódott volna mit tudtak volna még kitalálni. Azt hiszem szerencsésebb, hogy csak 14 részt ért meg.

Tegnap épp Ezgiért jöttek a rendőrök, ami szintén azt a jelenetet juttatta eszembe, amikor Feritet elviszik.

Özge Gürel játéka nagy csalódás ebben filmben, Can Yaman alakítása pedig tényleg olyan, mintha saját magát adta volna. Ebben a filmben látszik, hogy még mindig milyen fiatal /31 éves/, az Álmodozóban a nagy szőrzet éveket öregít rajta. 

Persze nekem így jobban tetszik, amikor a kivágott pólói helyett, az ingeit kezdte hordani. Nekem ez jön be, amikor így néz ki, amikor mosolyog.

Nagyon örülök, hogy jövőre szinkronos változatban is meg fogjuk tudni nézni, mert ehhez a filmhez a szinkron csak adhat.

Fenntartom a véleményem a feliratos filmekkel kapcsolatosan. Én itt csak olyan feliratot találtam, ahol a fordítók saját véleménye is megjelent rendszeresen, és a magyar nyelv annyira szép és változatos, sokkal kifejezőbb, nem csak ugyanazokat a szavakat fogják ismételgetni mint a feliratban.

Igen s sorozatokban szükség van jóképű, karizmatikus firfiakra és csinos nőkre, ezt mindannyian tudjuk, nem csak Life tv programigazgatója.

Eddig nem értem, hogy a Született álmodozóban a jóképű és karizmatikus férfi hol van.

Ha nem szimpatikusak a szereplők, a filmeket sem nézik meg.

"Egy-egy új sorozat kiválasztásakor több szempontot is figyelembe veszünk. Ilyen, hogy a legfontosabb színészek önmagukban is izgalmasak legyenek a nézők számára. A férfi főszereplő legyen karizmatikus, a női főszereplő pedig dekoratív, jó kisugárzású és azt is figyeljük, hogy az őket körbevevő karakterek is legyenek érdekesek. Előfordulhat, hogy azért néznek meg egy sorozatot, mert a kedvenc színészük visszatér benne. Azért is leülhetnek a képernyő elé, mert egy bizonyos alkotógárda újra összeállt, bár ezt valószínűleg kevesebben figyelik. A kiválasztásnál persze az is nagy segítség, hogy hány országban vetítették az adott sorozatot, mennyire volt sikeres és ezek az országok mennyire voltak közel ízlés és kultúra szerint hazánkhoz."

Kedves Kleo, Nkrisz, Szasza időhiányában nem külön-külön válaszolok nektek, hanem összefoglaltam a saját véleményemet, de úgy látom ismét egyetértünk.

A sorozatok kedvelőire valamiféle csodabogárként, esetleg idős nyugdíjasként  tekintenek, azt gondolják bármiféle sorozatra vevők. Pedig tényleg lehet válogatni a számtalan sorozat közül, már csak azért is, mert a net lehetőséget ad erre, nem kell arra várni, hogy valamelyik magyar tv csatorna megvásárolja.

Azt hiszem a következő választásom egy számomra ismeretlen színészek által játszott film lesz, mert már a Bay Yanlisban is több, utóbbi időben általam látott filmekben szereplő színészekkel és színésznőkkel találkoztam. Valóban figyelembe kellene venni a köv. film kiválasztásánál, akár a rendezőt, írót, producert, filmgyártó céget is.

Can Yamant bármennyire is kedveljük, következő filmjénél nagyon meg kellene gondolnia mit vállal el, mert ennél valószínűleg többre képes, csak a női rajongás kevés lesz a sikerhez.

Szép napot kívánok mindenkinek

Anolia

Előzmény: nkrisz308 (365)
kleo777 Creative Commons License 2020.11.20 0 0 372

Kedves Barrix,

ha van türelmed, és lefelé végigtekersz pár oldalt, (most látom, milyen sokat teleírtunk már!) jó néhány török sorozatról találsz véleményeket, ajánlásokat, gyakran félkövérrel ki is emeltük a szóban forgó sorozatok címeit, talán Te is felfedezel közöttük kedvedre valót! Jó böngészést hozzá! Ha használod a Sorozatbarátot, és szereted Ibrahim Celikkolt, ott megtalálod egy korábbi sorozatát is, Kördügüm (Intersection) 2016. 31 részes, nekem az is tetszett! És nagy kedvencünk lett Kerem Bürsin is, akit a Te csengess az ajtómon című, most is forgatott romantikus komédia sorozatban ismertünk meg, de kiváló drámai szereplő. Én a Seref Meselesi -Becsületbeli ügy (2014. 26 részes) drámai sorozatát néztem meg, ami lenyűgözött, lejjebb részletesebben írtam is róla. Szasza pedig Ez a város követni fog téged sorozatát ajánlotta figyelmünkbe.

Drága Szasza! Nkrisz! Most visszakerestem, augusztus végén köszöntem be hozzátok, hogy adjatok egy esélyt az Álmodozónak, benne Demetnek és a megváltozott külsejű Can Yamannak. És örül a lelkem, hogy az Álmodozó eddigi vetítési ideje alatt (röpke két és fél hónap) azonos hullámhosszra kerültünk!

Imádom olvasni Szasza, ahogy  írod: Can Yaman-t teljesen elfogadtam úgy ahogy van, hosszú hajjal cipőstől, ruhástul, mindenestül, nézésével és járásával együtt! Még az Álmodozó elején sem gondoltam volna, hogy Demet megelőzi nálam "Nazlit".  De ez történt!.... Többoldalú színésznő. És ahogy Nkrisz Te írod: Nekem is nagyon  tetszik Demet Özdemír mostani kinézete, és Can Yaman is. Így nem vagy ezzel egyedül… az Eper illata után megváltozott a véleményem Demettel kapcsolatban.Ha megnézzük a török színésznőket akkor Ő az egyik legszebb színésznő szerintem! Anóliánál pedig ezt olvasom: Egyszer láttam egy videót, amikor feltették a kérdést: Özge Gürel vagy Demet Özdemír. A többség Demetre szavazott. akkor még más véleményen voltam, akkor néztem a Szerelem íze c.filmet, amiben Özge Gürel játéka  nagyon tetszett, de most megváltozott a véleményem. Én is Demet Özdemírre szavazok.

Éva2020 pedig egyenesen ezt írta : Can Yaman-nal és Demet Özdemir-rel kapcsolatos  VÉLEMÉNYEDDEL NEM VAGY EGYEDÜL!!!Az Álmodozóban megjelent Can Yaman megváltozott külsejével, (számomra teljesen  megmagyarázhatatlan módon, mivel a Szerem ízében egészen más volt, és  nagyon tetszett) Magával ragadott, - Elvarázsolt, - Személyisége rabul ejtett….

Hát kell ennél több? Titeket is ugyanúgy megfogott, ahogyan engem!!! Ami persze nem zárja ki, hogy más színészeket is el ne ismernénk, sőt! Közben megismertük Kerem Bürsint és Ibrahim Cellikolt és őket is megszerettük. Én úgy vagyok vele, egy sorozatot csak akkor követek, csak akkor tesz a kedvemre, ha szerethetőek a főszereplői.

A Life TV felismerte ezt a nézői attitűdöt, és ahogyan a programigazgatójuk az interjúban mondta, a két Can Yaman sorozattal és dupla epizódok nyújtásával az észrevehetetlen tévéből, megjegyzett csatornává váltak és a sikeren felbuzdulva folytatják a romcom vagy dramedy (kiművelődtem!) derűs, komikus, szerelmes, itt-ott drámai elemekkel is fűszerezett Yaman sorozatokat.

Az interjú:

https://sorozatwiki.hu/hirek/a-torok-jason-momoa-3-eddig-nem-latott-sorozata-is-a-lifetv-n-lesz-lathato-interju-kiss-peter-programigazgatoval

Ez volt a csatorna dicsérete, de hogy képesek az Álmodozó utolsó 15-20 részét (161 magyar részes a sorozat) Karácsonyig elnyújtani, az már kifejezetten rossz műsorpolitika és az oly annyira áhított nézők igényeinek semmibevétele. Én ugyan összegyűjtök 2-3 epizódot és reklámok nélkül úgy nézem meg, de teljesen egyetértek, bosszantó ez a manipuláció.

Szasza drága, ahogyan Te a Becsületbeli ügyet, úgy én is későbbre hagyom Ez a város követni fog téged sorozatot, mert egyelőre ebből a tragikus, drámai műfajból is elég volt egy. Nem nézem a Szülőházad a sorsod 2. évadát sem, megvárom, míg befejezik, remélem, nem lesz túl hosszú. Arról olvastam, hogy Demet jövőre valami olyan produkciót szeretne, amiben táncolhat is, és azt is bedobták talán Can Yamannal szerepelne. Persze ezt még egyik fél sem erősítette meg, lehet, csak a rajongók vágyálma.

Drága Anolia, bizony ezek a dramedy, romcom sorozatok (már nagyon tudom használni a műfajmegjelölést) mint a tyúk, kacsa, pulyka tojások (némi eltéréssel), de nagyon hasonlítanak egymásra, most, hogy zsinórban láttunk egy párat, ez igencsak szembeszökő. Még csak nem is törekednek különösebben arra, hogy egy-egy jól bevált jelenetet egymástól el ne orozzanak (pl. a Bay Yanlisban, a Te csengessben és a Eper illatában is ruhástól ugranak a párok a medencébe stb.), amiben különböznek mégis egymástól, és a néző megbocsát minden hasonlóságot, az a párost megjelenítő színészek vonzereje (nézőmágnes!) és egy csipetnyi egyéni íz a történetben. Ha nem szerethető és karizmatikus a páros, akkor megette a fene, elvész a nézők érdeklődése, mert a történet kb. ugyanaz - megismerkedés valamilyen extra körülmények között, azonnali szerelembe esés, a szerelem tagadása, idővel bevallása, aztán valami múltbéli titok, vagy hazugság napvilágra kerülése - ezért eltávolodás – kis kalamajka - megbocsátás – végül ásó, kapa, nagyharang. És ez persze nemcsak a török sorozatok, de a legtöbb romantikus komédia receptje. Ja, a törökök még valamilyen függőségi viszony megjelenítésével is megspékelik, gyakori a főnök - beosztott, vagy szegény lány - gazdag fiú sztori.  De éppen ezért a meséért szeretjük ezeket a romantikus filmeket, sorozatokat! Nagyon jó a vonzó párossal együtt lenni, a szép pillanataikat megélni, a közös boldog jövőjükért drukkolni!

És ha már besokalltunk, akkor valami mást keresünk. Én most rajzolás, festés közben A bárka című spanyol sci-fi szinkronos sorozatot kezdtem el nézni, illetve hallgatni, néha odapillantással követni a közepesen izgalmas eseményeket. ( Szabadon elérhető a neten, a Videa megosztón)

Itt információ a sorozatról: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_b%C3%A1rka

DE! Ami a legfontosabb: vigyázzatok magatokra nagyon! Trécseljünk még kis szórakozásainkról sokáig! 

Kleo

Szasza0503 Creative Commons License 2020.11.20 0 0 371

Krisztikém drága!

Már kiírtam magamból mindent, ami az általam látott sorozatokat illeti. Én is örülök Kleo által megosztott híreknek!

Sosem gondoltam volna, hogy a Szerelem íze után, a második sorozat az Álmodozó is fog érdekelni. Azt hittem, hogy Nazli és Ferit lesz mindig az etalon, és rajtuk keresztül fogom elbírálni a török színészeket. Most az Álmodozó vége felé, eltelt annyi idő, hogy Can Yaman-t teljesen elfogadtam úgy ahogy van, hosszú hajjal cipőstől, ruhástul, mindenestül, nézésével és járásával együtt! :D 

Pedig emlékszem, hogy ragaszkodtam a "nyakkendős" Yamanhoz! Még az Álmodozó elején sem gondoltam volna, hogy Demet megelőzi nálam "Nazlit". De ez történt! Talán azért, mert  Demet-et már "három és fél" sorozatban láttam. Jóval több időn keresztül nézhettem játékát ellentétben a vékonyka Özge Gürel  játékával.  És nálam nagyon sokat nyom a latba a tánc!  És Demet elsőrendű táncos is. És "mutatósabb is". Szerintem. Persze, ez csak az én véleményem, tiszteletben tartom mások eltérő véleményét, Krisztikém Te ezt tudod.És, mint írtam már többször, Can Yaman mellett lett több kedvencem, különösen Kerem Bürsin, akit szintén több sorozatban néztem meg, még ha csak olyan "beletekerősen" is. A többi kedvencemet most írt hsz-emben már felsoroltam. És! még azokat a "szép fiúkat" nem is soroltam, mint ahogy Te is írtad a Bay Yanilisben, a szakács fiú és még sorolhatnám. 

Igen drága Krisztikém nagy lenyűgözött Bürsinnel az Ez a város követni fog téged. c. sorozat. Nem utolsó sorban, a rövidsége miatt is. Ami pont úgy volt jó ahogy volt! Legalább is nekem! (És ezt is húzhatták volna, mint a rétestésztát, persze töltelék (tartalom nélkül) akármeddig. Nem tették! És ezért is tetszett!! De most is előjöttek az utolsó rész képei, és még mindig a hatása alatt vagyok, ezért befejezem a dicsérgetést. No, de egyébként sem temetni jöttem ide nem igaz?! :D

(Ja, azt már kiérzem soraidból, hgy Kerem Bürsint nem kell rád tukmálnom, megy az magától is, örülök neki! :DDDDD)

Nagyon kíváncsi leszek  a sorozattal kapcsolatos véleményedre!

Búcsúzom, vigyázz magadra nagyon!Szerető ölelésem küldöm Feléd!

Előzmény: nkrisz308 (365)
Szasza0503 Creative Commons License 2020.11.20 0 0 370

Anolia Kedves!

Én már láttam Az eper illata és a Bay Yanlis c. sorozatot. (A Bay Yanilis-t nem érte el a népszerűséget, ezért abbahagyták sajnos. ) Amit írtál a két török színésznőről, Özge Gürel és Demet Özdemir kapcsán, egyetértek. Demettel három sorozatot láttam, és azért tűnt tehetségesebbnek, mert a testi adottságai miatt is szimpatikusabb volt nekem. Sokat nyomott a latba, Demet táncos múltja, ritmikus, szép mozgása is. Valamint, Özge igencsak vékonyka szerintem.  Már a Szerelem ízében is írtam, hogy ha szemből fotózták, a lábai miatt nagyon előnytelen volt az egész. De azért inkább a szépre emlékezem. És több filmkockát láttam Demet táncával, ami nagyon tetszett. Többoldalú színésznő.
A Született álmodozó c. sorozatot elvből, mint sorozatot nem nézem most már. De ettől függetlenül bizonyára sokat nézik.

Te is vigyázz magadra!

(És csak egy gondolat, hogy az élet bizony csak már olyan, hogy a földre nyomja az embert, mert annyi batyut tud rápakoni a hátunkra. És amikor úgy érezzük, hogy többet már nem bírunk, és még mindig jönnek a batyuk, és mi kapaszkodva próbálunk újra és újra felállni, mert muszáj, mert kell! Ha birunk, ha nem ..........)

További kellemes időtöltést kívánok Neked, sok szeretettel!
(Néha-néha azért gyere, nézzél be hozzánk, csak szó erejéig is!)

Előzmény: Anolia (363)
Szasza0503 Creative Commons License 2020.11.20 0 0 369

Sziasztok Kedves Fórumtársak!

Kleo drága, kérdezted, hogy állok a Seref Meselesi – Becsületbeli ügy  2014 (26 részes) sorozatottal?
Csak ugyanazt tudom leírni, amit lentebb is írtam már a sorozatról. Vagyis, természetesen a "szívem csücske lett Kerem Bürsint" megkülönböztetett figyelemmel kísérem, de csak három részt láttam eddig ebből a sorozatból. A látottak alapján olyan érzésem van, hogy ez a sorozat az eddig látottaktól nagyban eltérő, össze nem hasonlítható. Kíváncsi leszek. ha egyszer visszaolvasok, milyen véleményekkel találkozom majd erről a sorozatról?!

Köszönöm szépen a linket, mely a Dirty Dancing betétdalára készítettek és Te feltetted nekünk!

Csodálatos! Szinte a zenével hullámzik a dallam,  a szöveg és szemek játéka egyszerre muzsikál! Aranyosak nagyon, kedvelem ezt a párt! Cant és Demet-t is, ugyanúgy, mint anno a film két főszereplőjét, a zenéket, a táncokat  is imádtam! Mint ahogy a filmet is!  Nagy kedvencem volt  Patrick Swayze!

Nagyon megviselt a halála. Sokat kutakodtam anno a hogyléte felől amikor a világ is tudhatta már, hogy beteg. De amikor már nagyon látszott a színészen, hogy nagy a baj, abbahagytam az érdeklődést, mert rosszul érintett, az ember napi problémái mellett.  Szomorúan konstatáltam a halálát is.  Akik tudták, hogy mennyire szeretem a filmet, még fel is hívtak vagy két-három esetben is csak azért, mert kiszúrták, hogy valamelyik csatorna éppen vetíti és nehogy lemaradjak róla. Többször "érdeklődöm" a mai napig ha éppen eszembe jut a női főszereplő Jennifer Grey után is. (Él-e, hogy van stb. Node, ennyit a Piszkos táncról.)

Egyébként ugyanolyan nagy kedvencem volt Ingrid Bergman színésznő. A Gázlángban szerettem meg. Utána hallottam az előző nagy filmjéről a Casablancáról. Utána sok filmjét megnéztem, megszerettem, mint az Akiért a harang szól, Elbűvölve, A diadalív árnyékában, Stromboli és természetesen a Kaktusz virága. A Kaktusz virágában már nem volt olyan fiatal, de szenzációs volt, szerintem. Ott  szerettem meg szintén Goldie Hawn színésznőt, aki átvette a betegeskedő Ingrid helyét a kedvenceim között. Ingrid is bőven élhetett volna még.) Bocsi, hogy elkalandoztam a Piszkos tánc közben.

Visszatérve a török sorozatokra, pár éve nem is figyeltem, hogy egyáltalán futnak török sorozatok. A Szerelem íze után talán a számunkra idegen kultúra fogott meg. Ahol a család volt a középpontban, Az idősek tisztelete, sérthetetlensége sem volt közömbös. De érdekes és mindig ugyanaz, a nő megközelítése, mint olyan, tisztelet vagy féltés?! Ami nálam már szinte az "elnyomás" szót juttatta eszembe. Furcsa volt a férfiuralom egyértelműsége, a bosszú, a megtorlással párosuló akarat megnyilvánulása, a megkérdőjelezhetetlenség.  És a legkirívóbb számomra a szerelmes párok testiség nélküli ábrázolása, ahol a kézmozdulatok,  a szemekkel való nézés beszél, mond el mindent, játszik főszerepet.

Az a pár sorozat amelyet eddig láttam elmondhatom, hogy  bevezetett ebbe a különlegesen más világba. Ennek köszönhetően kicsit jobban körülnéztem sorozaton kívül is a török világ szokásaiba, kultúrájába és nem utolsó sorban a sorozatbeli színészek, színésznők életébe is. 

Legutolsó hsz-emben már írtam, hogy kicsit belegabalyodtam a sorozatokba. Nemcsak a címekbe, szereplőkbe, hanem a "félretett sorozatokba" ( mint a Te csöngess az ajtómon, Szülőházad a sorsod)   is, mert amíg várok a magyar fordításra, lassan el is felejtem a sorozat lényegét. Ráadásul "kötelező feladatként" tartom számon őket, ami szinte már teher az ember számára. Annyit már viszont  "fejlődtem" a török sorozatok tekintetében, hogy elegendő már beleolvasni a tartalomba és nagylányként el is tudom dönteni, hogy érdekel vagy nem, megnézem vagy nem az ajánlott filmeket.

Már alig várom, hogy vége legyen az Álmodozó c. sorozatnak is. Pedig szeretem ezt a sorozatot, a szereplőket, de mégis hosszú nekem. Már többször megnéztem végig a sorozatot feliratozás nélkül is, tehát tudom, hogy mi és hogy fog alakulni.

De nem mindegy, hogy csak sejtésem van a dolgokról, vagy esténként magyarul jön vissza minden, amit törökül nem értettem.  Törökül olyan volt nekem, mint a "mutogatós" játék. Egészen más, ha a Like tv-én magyarul hallom és látom a sorozatot.  És most már tudom, hogy miért nem érdekeltek soha a sorozatok! Mert amit az Álmodozó sorozattal is csinálnak így a vége felé, nekem polgárpukkasztó!  Aki szintén nézi velem együtt a Life tv-n, az tudja miről beszélek?! Mert ugye milyen pofátlanság, hogy a végét így elhúzzák, meg a mézes madzagot is a néző előtt?! Már vége lehetne a sorozatnak, de a vége előtt már nem kettesével, hanem egyenként vetítik a részeket, jól eldarabolva a sztorit. No, ezért az "elnyújtásért" nem nézek ezentúl sem sorozatot!
Nem hiába írtam már többször is, hogy max. 30 török rész bőven elegendő nekem!  A fenti sorok után meg pláne nem kell sok részes sorozat! Csupán egy pár részből álló, mert annyit talán "együltőhelyemben!" meg tudok nézn, akár így, akár úgy!  :D 
Az ember végül tanul is, tapasztal is A Szerelem íze, Álmodozó, Bay Yanlis, Szülőházad a sorsod, Te csöngess az ajtómon, Az eper illata, Csak Te, és az Egy város követni fog téged c. filmsorozatok nekem az etalon. És fontos még, hogy Can Yaman-n kívül lett még egy pár kedvencem! Mint Kerem Bürsin, aki szinte vetekszik Yamannal szerintem.Sőt! :D

És megkedveltem még Ibrahim Celikkol, Kivanc Tatlitug és nem utolsó sorban akit Bali bégként is nagy kedvencem volt anno az nem más, mint  Burak Özçivit!

CAD FEDA c. filmben Kerem Bursin és Burak Özcivit együtt is játszott, nagy sikerük is volt. (Háborús film akit érdekel, én csak egy pár kockát néztem meg.) És íme Kerem Bursin és Burak Özcivit,  a két kedvencem! Így rajonganak értük is a CAN FEDA sikere után.
https://www.youtube.com/watch?v=eikXftAmwUg

Végezetül, az a lényeg, hogy most egy időre elteltem a török sorozatokkal, még pontosabban " a sorozatokkal! "  
Azért még sokáig fogom olvasni a fórumot, legalább is remélem, hogy békén hagy a vírus??!!
Most próbálok ebben szürke, kedvem vesztett időben mosolyogva készülni a szeretett ünnepére. Addig is kellemes időtöltést, kinek mire lesz ideje és kedve!

Kívánok Mindenkinek jó sorozatokat, jó fórumozást! Jó egészséget!
(Drága Kleo, Krisztikém, Évajutka, Évi2020, és nem utolsó sorban kedves Anoliai sziasztok!)

Vírusmentes időket......

Előzmény: kleo777 (357)
Szasza0503 Creative Commons License 2020.11.20 0 0 368

Kedves Barrix Szia!

Ha visszaolvasol, sok jó javaslattal fogsz találkozni. Én is írtam már két olyan sorozatról véleményt, melyet az itteni kedves fórumtárs ajánlott. Az általad látott sorozatokat én is láttam, és sok-sok vélemény hangzott el róla már mások részéről is. 

Csak ismételni tudom magam és szívből ajánlom az alábbiakat:
Először a Sadece sen - Csak Te c. (mozi)filmet illeti. Benne a Szülőházad a sorsod-ban is  szereplő Ibrahim Celikkollal.  Akit nagyon megkedveltem már ott is.

Továbbá Kerem Bürsin  (nagy kedvencem lett!) Sehir arkandan gelecek  - Ez a város követni fog téged (2017) 20 részes) sorozatát. Szívszorítóan szép. Egy biztos, hogy Kerem Bürsin, ismét hatalmasat alakított, ugyan úgy, ahogy a Sen Cal Kapimi Te csengess az ajtómon c. sorozatban. És csak néztem éjszakában nyúlóan Ez a város követni fog téged, mint anno az Eper illatát, a Szülő házad a sorsod  c. sorozatokat is. A Te csengess az ajtómon c. sorozatot stb.

Nem vagyunk egyformák, nem ismerem az ízlésedet, de majd eldöntöd az első pár perc után, hogy megnézed-e az ajánlott  sorozatot. Én nem szégyellem, sokszor elhomályosult a képernyő a szemem előtt.  És most is eszembe jut (mint ahogy talán lentebb is írtam) "Raul anya" szavai, "hagyjál sírni, ne szakítsál félbe!". Ha megnézed a sorozatot, megérted majd azt is például, hogy miért tettem idézőjel közé a Raul anyát. Minden esetre én is gazdagabb lettem egy filmmel, vele együtt egy történettel, és egy nagy színészi alakítással Bürsin személyében.Jó szórakozást kívánok Neked!

Előzmény: barrix (367)
barrix Creative Commons License 2020.11.20 0 0 367

Sziasztok!

Véletlenül találtam meg ezt a csoportot. Eddig egyáltalán nem néztem török sorozatokat, kivéve az Ezelt néhány évvel ezelőtt, bár azt is abbahagytam kb. a felénél.

A nyáron  viszont véletlenül beleakadtam az Álmodozóba, és a Sorozatbaráton néhány hét alatt végignéztem, /tekerve a számomra idegesítő részeket/ Majd megnéztem a Bay Yanlist, és a Dolunayt. Demet miatt jutottam el a Dogdugun ev Kaderindir sorozathoz, és azt kell mondjam, nekem ez mindegyiknél sokkal jobban tetszik. Viszont ez csak heti egy epizód, így a férfi főszereplő, Ibrahim Celikkol miatt végignéztem a Siyah Beyaz Ask-ot is, ami szintén tetszett,, bár annak is az volt a szépséghibája mint szinte az összesnek, hogy túl vannak nyújtva. 

Most keresnék valami olyant, ami inkább dráma, és nincs agyonnyújtva, és nincs tele idegesítő karakterekkel. 

Tudtok ilyent ajánlani? 

Köszönöm: barrix

nkrisz308 Creative Commons License 2020.11.19 0 0 366

Drága Kleo!

Köszönjük az infót! Nagyon örülök neki, ha Bay Yanlist leadják szinkronizálva!

Legyen további szép estéd!

Puszi

Kriszti

Előzmény: kleo777 (364)
nkrisz308 Creative Commons License 2020.11.19 0 0 365

Kedves Fórumtársak!

Drága Anolia!

Köszönöm szépen az írásodat!

Már én is terveztem hogy jelentkezem, mert egy hete nem írtunk semmit. Csak minden este van valami, így nem tudtam hozzáfogni az íráshoz. Persze vártam hogy teljen el pár rész az új sorozatból is, hogy arról is lehessen beszélni. Én azt el sem kezdtem nézni. A bemutató alapján nem fogott meg, így eddig egy részt sem láttam. Valahogy nem érdekel. Amint látom Neked sem lett a kedvenced!

Én most még mindig a Te csengess az ajtómon filmet nézem és izgatottan várom a 19. részt. Ha jól vettem ki talán ez az utolsó rész, de persze nem biztos. Én remélem, hogy lesz még további egy két rész. Megkedveltem benne Karem Bürsint is. Először kevésbé tetszett, de ahogy telt az idő egyre jobban tetszik.

Örülök, hogy megnézted az Eper illatát! Nekem is nagyon tetszett és ezután a film után kedveltem meg Demet Özdemirt. Előtte nem szerettem. Nekem ez a film sokkal jobban tetszik mint a mostani Álmodozó film. Itt már nagyon elnyújtották a sorozatot teljesen feleslegesen. Demet nagyon édes volt a 8. részben, amikor elmegy a szülinapi partira..... A zenét is feltettem korábban ide nektek.

A Bay Yanlis is tetszett. Szerettem nézni, és persze nagyon vártam mikor teszik fel az új részt. Sajnos rövidre vették, jó lett volna befejezni normálisan még 5-6 részen keresztűl. Itt nekem is jobban tetszett Can Yaman, de ezt korábban már írtam. Itt még nagyon tetszik a barátja is Ozan a szakács! Szerintem nagyon helyes pasi. Ebben a sorozatban sokkal jobb és persze szebb Özge Gürel is, bár van néhány jelenet amit nagyon nem bírok, mert úgy érzem túljátsza a szerepet. Volt néhány ruha amit ráadtak és nagyon nem teszett. Viszont  hogy ne lőjem le neked a poént van néhány jelenet ahol szerintem nagyon szép. (Leírtam, de kitöröltem, mert Te még csak a 3. részt nézed és nem szeretném elárulni a részleteket)

Nagyon szeretem a Büszkeség és balitélet sorozatot, amiben Colin Firth játszik. Tegnap este azt néztem. Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy bár ő nem tipikusan férfi modell alkat, de úgy gondolom van olyan jó pasi ebben a filmben, mint Can Yaman. Persze máshogyan.

Még a Bosszú vagy szerelemből van hátra pár rész. Ezután szeretném megnézni  Karem Bürsintől az Ez a város követni fog téged sorozatot. Ez nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Főleg mivel Szaszának és Kleonak is nagyon tetszett.... Talán a tetszik szó nem is jó megfogalmazás. Inkább megfogta, és elgondolkoztatta Őket.

Én reménykedtem, hogy az Eper illatát adják le magyar sziknkronnal, de hát a remény hal meg utoljára. Talán valamikor leadják.

Egyébként nagyon egyetértek Veled, mert nekem is inkább a török sorozatok jönnek be, mint többi másik. (venezuelai stb)

Most egyenlőre ennyi...

Remélem mindenki jól van!  És nem hagytatok fel teljesen a sorozatokkal, csak visszafogtátok magatokat. Én is ezt tettem...

Szép estét Mindenkinek!

Előzmény: Anolia (363)
kleo777 Creative Commons License 2020.11.19 0 0 364

Sziasztok!

Jó hír a Can Yamant kedvelőknek!

Belebotlottam egy friss infóba, örömmel osztom meg Veletek! Jövőre jön a Life TV-re a Bay Yanlis magyar szinkronnal és még két korábbi sorozatát is megvették.

Itt a linkje az interjúnak, mely a Life  TV programigazgatójával készült: 

https://sorozatwiki.hu/hirek/a-torok-jason-momoa-3-eddig-nem-latott-sorozata-is-a-lifetv-n-lesz-lathato-interju-kiss-peter-programigazgatoval

Most nincs időm, de majd jövök később!

Mindenkinek vírusmentes napokat kívánok! Vigyázzatok magatokra nagyon!

Kleo

Anolia Creative Commons License 2020.11.19 0 0 363

Kedves Fórumtársak!

Úgy látom egy kicsit mindenki telítődött a sorozatokkal, így vagyok ezzel én is. A továbbiakban is ott vannak a félbehagyott sorozataim, amelyeket majd szeretnék megnézni.

Azért kezdtem most írni, mert befejeztem Az eper illata c. filmet és elkezdtem nézni a Bay Yanlist.

Az eper illatában Demet Özdemír valóban nagyon helyes és film vége felé sokat változik az alakítása, sokkal jobb, úgy mint ahogy Az Álmodozóban is. Talán itt a film vége felé még jobban tetszik a játéka.

Egyszer láttam egy videót, amikor feltették a kérdést:

Özge Gürel vagy Demet Özdemír

A többség Demetre szavazott. akkor még más véleményen voltam, akkor néztem a Szerelem íze c.filmet, amiben Özge Gürel játéka  nagyon tetszett, de most megváltozott a véleményem.

Én is Demet Özdemírre szavazok.

Most, hogy így egymásután láttam ezeket a filmeket az az érzésem és gondolatom támadt, hogy az Álmodozó  c.film Az eper illatának újragondolt és írt verziója, kicsit más formában de a lényege ugyanaz. Én már nem is /Can Divit/azaz Can Yamant látom a film főszereplőjének, hanem Demet Özdemírt, aki remekül eljátsza egy fiatal, kreatív lány nővé alakulását, aki nem tudja leplezni érzéseit, bár titkolja, de mégis mindig szemtanui lehetünk annak, hogy bár elhagyták, csalódott, belebetegedett, de ugyanúgy érez, érzelmei Can iránt nem múltak el.

Míg Can Yaman ebben a szerepben nem tud mit alakítani, nem tud mit eljátszani, ezt írták meg neki. 

Ellenben a Bay Yanlis 3. részét nézem, itt már van alakítás, ez a külső és stílus jobban bejön, szeretem amikor az érzelmei látszódnak az arcán és szemén /bár kicsit túl hangos, túl hadarós és túl sok/, de szeretem a mosolyát, a lazaságát. Talán ebben a szerepben jobban is érzi magát.

Maga a film a feliratos változatával nem adott többet, mint amikor még az eredeti török filmbe  belenéztem.

Ez a film A szerelem íze c. film kicsit átdolgozott verziója, rengeteg átvett ötlettel szöveggel, cselekménnyel.Pl. Ezgi nem tudja reggel, hogy megtette e, itt is japánul és főzni tanul, van zuhanyozás is, igaz ruhában, de van lázas állapot, amit Özgür most gyógyszerrel kezel és még sorolhatnám a sok hasonló jelenetet. sokszor még a szöveg is ugyanaz.

Most is úgy gondolom, hogy ami egyszer már bevált, azt újragondolva megint megpróbálták.

Kedves tailor69, ha olvasod a fórumot, akkor most neked írom elsősorban, hogy Az eper illatában számtalanszor megütötte a fülemet /a 330 hozzászólásodban a török érzésről írt gondolataid/ 'Inshallah' („ha Isten is úgy akarja”), 'Mashallah' (ahogy Isten akarta) kifejezések. Belőlem nem váltottak ki semmiféle különösebb érzést, ellenben ha jól emlékszem úgy fordították "természetesen", de olvashattuk volna a magyar kiírásod szerint, "ha Isten is úgy akarja", mert a szinkronnál korlátozottak a lehetőségek a szöveg hosszánál, de feliratos film esetén ez belefért volna.

Ha jól emlékszem a Török Sokk csoport fordította.

A Született álmodozó c. film nekem egyenlőre nem tetszik, az első rész egyáltalán nem kötötte le a figyelmemet, tegnap megnéztem, talán adok neki még egy esélyt. Nem tetszik sem a környezet, sem a téma, talán még nem bontakozott ki.

Úgy érzem a törökök közelebb állnak hozzám.

A bosszú csapdája film még mindig unalmas számomra, ez az a film, amiből ha kimaradnak részek, akkor is lehet folytatni.Semmit nem veszítünk.

Azért néhány sorban írjátok meg a véleményeteket, mert 1 hete már senki nem írt.

Vigyázzatok magatokra

Anolia

Ilhilla Creative Commons License 2020.11.11 -3 0 362

Ezek szerint az "Álmodozó" a vége felé közeledik, mert nem dupla részek lesznek? 

Előzetes az új sorozatról: 

A 18 éves Eliza nevelőapja zaklatása elől menekülve édesapja keresésére indul. Álma, hogy újra egyesítse családját. Fővárosba érkezése után kirabolják és az utcákra kényszerül. Hamarosan rátalál Arthur, egy modellügynökség tulajdonosa. Eliza bekerül a modellvilág forgatagába, ahol a pénz és a csillogás mögött senki sem az, akinek látszik.

Előzmény: Evajutka01 (361)
Evajutka01 Creative Commons License 2020.11.11 0 0 361

Sziasztok!

Hírek...

A live tv 16-tól / este nyolckor/ új sorozatot indít Született álmodozó címmel, ez egy brazil  sorozat.
A sima Álmodozó utána megy majd.
Állítólag ugyan úgy  kedvünkre lesz , mint Nazli és Sanem.
Üdv.Évajutka

nkrisz308 Creative Commons License 2020.11.11 0 0 360

Kedves Fórumtársak4

Drága Kleo, és Évi!

Nekem is nagyon  tetszik Demet Özdemír mostani kinézete, és Can Yaman is. Amint írtam lejjebb, nem csodálom, hogy az Eper illatából választotta partneréül Can Yaman Demet Özdemirt. Ott is nagyon szép és bájos volt.

Így nem vagy ezzel egyedül! Nagyon jó frizurákat készítettek Sanemnek és a ruhák is csodálatosan állnak rajta.

És talán még emlékszel, hogy azt írtam az Eper illata után megváltozott a véleményem Demettel kapcsolatban.

Ha megnézzük a török színésznőket akkor Ő az egyik legszebb színésznő szerintem! (persze sokat számít smink a ruha, a frizura).

Én is kezdek telítődni a sorozatokkal és nekem is hiányérzetem van a hímzés miatt!

De azért hetente egyszer jelentkezni kéne....

Előzmény: kleo777 (357)
kleo777 Creative Commons License 2020.11.11 0 0 359

Kedves Éva2020!

Nagyon szívemből szóltál!

Sokszor kifejtettem már itt a fórumon, nem akarom ismételgetni, most csupán annyit: Can Yaman és a sorozat csak ezzel a megváltoztatott, extravagáns, ikonikus ( mindenki által megjegyezhető) külsővel és a megformált karakter megjelenéshez hozzátársított, végtelenül szimpatikus jellemvonásaival érhette el a világsikert! 

Köszönöm a támogatásod!

Szép napot!

Eva2020 Creative Commons License 2020.11.11 0 0 358

Kedves Kleo777!

Korábban megfogadtam, hogy a fórumot továbbiakban nem követem, a bejegyzéseket nem olvasom, nem véleményezem.

Mai napon munka közben véletlenül jutottam el a fórum oldalára, és megláttam írásodat, és nem tudom megállni, hogy ne reagáljak:Can Yaman-nal és Demet Özdemir-rel kapcsolatos  VÉLEMÉNYEDDEL NEM VAGY EGYEDÜL!!!

Álmodozóban megjelent Can Yaman megváltozott külsejével, (számomra teljesen  megmagyarázhatatlan módon, mivel a Szerem ízében egészen más volt, és  nagyon tetszett) 

-Magával ragadott, -Elvarázsolt, -Személyisége rabul ejtett, hozzáteszem ez a második török sorozat melyet megnéztem, megnézek, kezdve a Szerem ízével, folytatva az Álmodozóval.

Az Álmodozónak hamarosan vége Én azonban továbbra is kizárólagosan Can Yaman rajongó maradok, s bízva abban, hogy a jövőben számos új filmmel örvendezteti meg rajongóit.

Baráti üdvözlettel: Eva2020

kleo777 Creative Commons License 2020.11.11 0 0 357

Kedves Fórumtársak!

Még kb. 2-3 hét és elbúcsúzunk az Álmodozótól (talán, egyebek mellett még nézitek!)

Nekem éppen az egy éves ugrás után a legszebb Sanem (a rendező nyilván a jellemfejlődést a külső megjelenés változásaival is jelezni akarta) és bevallom, (valószínűleg egyedüliként ezen a fórumon), de Can extravagáns külseje is ( tudjátok már) nagyon bejön.

A páros néhány szép, elsősorban a szemek beszédére koncentráló pillanatát gyűjtötte össze az alábbi videó, Eric Carmen: Hungry Eyes- Éhes szemek, a Dirty Dancing (1987) gyönyörű betétdalára.

Imádom, annyira együtt van a dallam, a szöveg a képekkel (nagyon ügyes volt, aki összeállította!):

https://www.youtube.com/watch?v=6e74l-9vi-0

Nagyon szerettem anno a filmet és minden dalát. Itt van a filmbéli jelenetekkel is (Patrick Swayze – Jennifer Grey szereplésével):

https://www.youtube.com/watch?v=i5KI4bM_zIo

Szasza drága, látom, mennyire megérintett Seit és Sura igaz története, öröm volt olvasni, amilyen részletességgel és gyönyörűen írtál róluk…..igen, sajnos nagy hiányérzet az olvasóban, nézőben, hogy Sura későbbi sorsáról nem tudhatunk semmit…. úgy, mint az életben, ha egy kapcsolat véget ér, aki olyan nagyon fontos volt nekünk, egyszer csak végleg eltűnik…….és nemcsak a párkapcsolatokra gondolok…..mennyi ember, az élet egy-egy szakaszában, aki aztán jobb esetben egy távoli ismerős lesz,…..de legtöbbször végképp szem elől veszítjük.

Visszatérve a filmekre, Kivanc több sorozata is hasonlóan nagy hatású (alább már írtam róluk). Apropó, végignézted a Becsületbeli ügyet Kerem Bürsinnel?

Én egyelőre telítődtem a török sorikkal, nem keresek újabbat, követem még az Álmodozó maradék részeit, időnként utólag megnézem a Bosszú csapdája TV-ben leadott darabjait (leginkább a délkeleti országrész különleges helyszínei miatt)  és a Te csengess feltöltött részeit – ennyi elegendő is. Karácsonyra több „kívánság-rendelésem” van, és ismét az ecset a fő kikapcsolódásom, ismerősöknek, barátoknak készítek ajándékba új képeket.

Kedves Nkrisz, jó kikapcsolódást a Bosszú vagy szerelemhez (nekem is nagyon tetszett), Anólia, a bajok hárítására biztatlak az Eper illata kedves kis történetének további csipegetésére. Évajutka, Téged is valami könnyedebb darab választására, ami kompenzálja a Bosszú csapdája kegyetlenkedéseit. (Erről a sorozatról majd legközelebb megírom a véleményem.)

A legfontosabb, vírusmentes napokat Mindenkinek!

Szasza0503 Creative Commons License 2020.11.10 0 0 356

Sziasztok!

Kedves Mindenki!

Megnéztem a Szerelemben, háborúban (40 részes) török filmsorozatot.  Szereplők: Kivanc Tatlitug (Kurt Seyit), Farah Zeynep Abdullah (Sura), Fahriye Evcen (Mürve) és Demet Özdemír (Alya ). A férfi főszereplőt Kivanc Tatlitug-t  és Demet  Özdemir-t már "ismerősként" üdvözölhettem, mert ugye Sanemként most is nézem a Life tv-n az Álmodozó sorozatban.

Kleo drága említette a sorozatot, rá is haraptam,  tetszett, hogy "rövidke". Habár a háború szó, mint olyan már eleve nem tűnt jó ómennek. A sorozat igaz történet. Az egyik forgatókönyvíró, a világhírű török írónő  Nermin Bezmen, Szerelemben, háborúban I. kötete. Szejt Eminof ugyanis nem más a filmben, mint Nermin Bezmen nagyapja. 

A  film a  vonzó Szejit  (Kivanc Tatlitug) és a szépséges Sura (Zeynep Abdullah) megható szerelmi története. Az  elején az I. világháborús jeleneteket látjuk ( a háborús jeleneteken "átléptem" mindig). Majd máris szentpétervári báli forgatagban járunk. A sztori zömében a történelemre épül, melyen keresztül ismerjük meg a szereplőket is. A cári Oroszország és a régi világ tárul elénk a sorozatban először. Eltűntek a boldog békeidők, káosz  van mindenütt és a cár családját is kivégzik, Az emberek tömegesen menekülnek mindenüket hátrahagyva. Derékba tört álmok, sorsok rengetegében járunk. Ahol megismerhetjük a cári testőrség jóképű fiatal főhadnagyát Szejit és a gyönyörű orosz lányt Surát.

Mesébe illő megismerkedésük után szinte azonnal a háború poklába kerülnek, amely elszakítja őket egymástól. Szejitnek választani kell a családja, a szerelmes török lány Mürve, a török hagyományok, valamint nagy szerelme Sura között. Ebben a káoszban a két szerelmes Szejit és Sura családja az események viharában sem áll egy oldalon a politikában. A fiatalok menekülnek, a menekülés során ízelítőt kapunk a vidéki, főleg a krimi harcokból is. És mire végre boldogok lehetnének annyi szenvedés után, összevesznek megannyi csekély jelentőségű dolgon. Amit még véletlenül sem tisztáznának egymás előtt, és ez főleg Szejit részéről igaz. Akit nem is értettem, miért  ugrott bele egy házasságba? Miért nem Sura kezét kérte meg? Miért ment hozzá Mürve is feleségül  (az írónő nagyanyja), holott tudta, hogy a férfi Surát szereti.

Sajnálom, hogy az élet olyan szomorúra írta a történetet és Szejit és Sura nem egymás mellett lelték meg a boldogságot. Hogy a közös sorsuk a hajókikötőben véget ért mindörökre.  Nem tetszett, hogy a sorozat vége letargikus lett. Sajnos Sura felszállt a hatalmas óceánjáróra és véglett kilépett Szejit életéből. A búcsú is kurta-furcsa volt. Hiányoltam, hogy még el sem búcsúztak  "normálisan" egymástól. Amikor elindult Sura az óceánjáró lépcsőjén, titokban nagyon reméltem, hogy majd valahol feltűnik a tömegből Szejit. Akárcsak úgy is, ha egy fa mögül lesi meg élete szerelmének végleges távozását, egyben elvesztését is.

És a könnyeimen keresztül végre láttam Szejitet "előbújni" egy oszlop mögül, aki elmerengve nézte a távolodó szerelmét, aki egyre kisebb és kisebb lett számára ahogy távolodott a hajó. Sura, aki szinte egyenként lassan haladt felfelé a hajó lépcsőin is százszor visszanézett és kereste  tekintetével élete szerelmét, hátha még egy utolsó integetés megejthet felé. És sikerült! Ugyan már távol voltak egymástól, de még bevéshették retinájukba a búcsú pillanatát. 

Egyébként kíváncsi lettem volna, hogyan alakult Sura élete távol hazájától? Vajon férjhez ment? Lettek gyerekei? Tartotta a régi barátokkal a kapcsolatot? Sajnos erre nem kaptam választ. Igaz Szejt   életéből viszont előre mutattak kb. 1923-1929 ig terjedő időszakot, hogy ő hogyan élt török feleségével Mürvettel (aki ugye az írónő nagyanyja). Én nem kedveltem ezt a karaktert, aki állandóan csak sírt és féltékenykedett férje igazi nagy szerelmére Surára. Tudta, hogy a férfi azt a másik nőt szereti, nem is értem miért ragaszkodott annyira hozzá hiszen Szejit sokszor olyan rideg, hideg volt vele.

Nem értettem azt sem, hogyan tudta élni és leélni úgy az életét, hogyha ránézett az általa szerelett férfira, annak a szemében mindig a szeretett nő utáni vágyakozást látta? Node az írónő igyekezett a nagyanyját igencsak pozitívan beállítani.

A sorozatban nagyon nem tetszett amit Petro tett Aylával (Demet Özmírrel, ami Sanemünkkel). Sajnáltam, hogy így végződött Ayla fiatal élete. Nem akartam, hogy meghaljon!! Amikor segített Surának elmenekülnie és ezzel megmenti, Ayla is elmehetett volna a hajóhoz. Miért nem utazott el? Szejit ugyan megbosszulta Ayla halálát, de nagyon nem tetszett. Ugyanazt művelte Petroval, mint  Petro a lánnyal.  Bosszú, bosszút szűlt, és a nézőnek kétszer kellett szembesülnie a kegyetlen halállal, amikor egyszer is elég volt!  
Alapjában véve érdekesnek, az általam eddig látottaktól merőben másnak nevezném a sorozatot. 

Csak azért írtam ennyire részletesen, hátha ez segít eldönteni, ha valaki hezitál, hogy megnézi vagy nem a sorozatot. És igen, a Szerelem íze, az Álmodozó, a Bay Yanis, a Te csöngess az ajtómon, az Eper Illata, a Szűlőházad a sorsod után  nekem "más" volt. De tanulság mindig van!  Nekem is volt! A lózungot ismertem, hogy az életben nem minden "csak" fehér ts fekete! Hogy létezik  a szürke is ( közép út ) és a szürkénél még szürkébb is!  Az  élet pedig ilyen, mindezt sajnos csak ősz fejjel engedte megtanulni.  

világhírű török írónő  Nermin Bezmen, Szerelemben, háborúban II. kötetéről  Szejt és Murka címmel keveset tudtam meg. Csupán annyit,  hogy a könyvet olvasók fórumán írták, hogy az írónő Szejit sorsáról nagyon önismétlően ír. Valamint azt, hogy Mürvetet a 2. részben nagyon nem szerették az olvasók. Állítólag ebben a részben is folytatta az állandó sírását és kinyilvánította, hogy a könnyeivel hatni tud Szejitre. Féltékeny volt a saját lányára Lemanra, hogy jó kapcsolatban van az apjával. (De már a sorozatban is imádja kislányát Szejit.)Annyira irigyelte a kapcsolatukat, hogy megtorlásként a kisebbik lánnyal kiközösítik Lemant. Amikor az a segítségüket kéri elutasítják. Még az apja haláláról sem értesítik. Nem tudom, hogy ezt a második kötetet is megfilmesítik-e majd?!( De én továbbra is kiváncsi lennék azért arra, amit fentebb is írtam, hogy Sura sorsa vajon hogyan alakulhatott az új hazájában?)

Egyébként én továbbra is nézem az Álmodozó c. sorozatot, melynek hamarosan vége lesz. Továbbra is várom a fent említett két sorozat további folytatását, mert ugye sokat írtam arról is, hogy nagyon megkedveltem, Kerem Bürsint és megelőzte nálam Can Yamant. :D

Azt hiszem ha vége lesz az Álmodozó sorozatnak, nem igazán fogok nézni sorozatokat, mert nagyon sok időt vesznek el. De főleg, azt hiszem a türelem az, ami már nem igazán van nekem!

Aztán egyre jobban belekeveredem a török sorozatokba. Erről is írtam már. Nagyon zavar az is, hogy sok-sok sorozat címében ott van a szerelem szó, vagyis az ilyen-olyan szerelem. (Tiltott szerelem. Végtelen szerelem.......és még ott vannak a sorozatok török címei is, ami szintén zavar.)  Persze így jár, aki nem nézett eddig sorozatokat. :)

Röstellem, de ez van! De az is lehet, hogy az ember hangulata lett ilyen, mert elszomorító ez a "vírusos világ!" Pozitív hozzállás  ide- vagy oda! :(

Node, nem nyafogok! Azt hiszem sok voltam eddig is, ezért gyorsan elköszönök! :)

Szeretettel ölelek Mindenkit!Amennyire tudtok, vigyázzatok magatokra!

További jó szórakozást, fórumozást kívánok Mindenkinek!

Anolia Creative Commons License 2020.11.10 0 0 355

Kedves Mindenki!

Nagyon köszönöm támogató szavaitokat. Nem velem van baj, hanem családon belül, történt baleset. Én éppen abban korban vagyok, amikor mindenkinek a támasza kell legyek, akár fiatalabb, akár idősebb.

De beszéljünk a sorozatokról.

Én nagyon el vagyok maradva, sok filmmel.

A Fogd a  kezem c filmmel utólértem a múlt héten  a Duna tv-n vetített részeket, így magyarul csak ott, vagy a későbbiekben a neten tudom nézni részenként, vagy megvárok több részt egyszerre. Próbáltam feliratosan, egy 2 órás részt meg is néztem, de sokszor lecsukódott a szemem, vagy nem tudtam koncentrálni a feliratozásra.

Így rájöttem este vagy éjjel csak a szinkronos filmek jöhetnek számításba.

Ugyanígy jártam Az eper íze sorozattal is, csak nappal tudom olvasni. Helyes kis film, Demet Özdemír még nagyon-nagyon fiatal benne. A 4 résznél tartok.

A Makacs szerelem c. filmet is félbehagytam, azért annak végét is szeretném megnézni.

Októberben munka miatt elmaradtam a Kegyetlen város nézésével is, ezt a filmet a neten néztem először, szinkronosan, majd mikor beértem a tv adást, ott folytattam, de megint kimaradt vagy 20 rész, amit a neten kell visszanéznem.

Valaki kérdezte milyen film? Hát meg lehet nézni, talán közepes színvonalú.

A bosszú csapdájában c. film nem nagyon akar kibontakozni, lassú és vontatott, sokkal jobbra számítottam. Ma már szeretjük ha folyamatosan történik valami esemény. Éppen ezért nem szerettem a dél-amerikai sorozatokat sem, mert ha sok rész kimaradt, akkor is ugyanott tartottak. 

Terveimben szerepel a Fatmagül sorozat is, bár elég régi film, de itt nálunk talán 2017-ben adták. Most a Telekom Moziklub oldalán ezt is meg lehet nézni. Jó nézettsége volt.

Hamarosan véget ér Az álmodozó c film is, én már nem bánom, mert bármennyire szimpatikus Can Yaman, ezzel a hajjal és nagy szakállal nem jön be. És ez a tehetlen férfivé formált szerepe sem. Persze jól játszik, a szerepének megfelelően. Ellenben Demet Özdemír alakítása nagyon tetszik. Neki minden érzelme kifejezésre kerül, persze így írták és rendezték meg, ő pedig jól el is játssza.

Most, hogy elkezdtem nézni Az eper illata filmet,  rögtön  felbukkantak ugyanazok a helyszínek, A fogd a kezem c. filmből Hülya háza,Pl. A szerelem ízében is látott piros kanapé /Ferit anyjának házából/, valamint Hüsniye asszony háza, ahol Asli lakik.

Szerintem Az álmodozóban c. filmben is a Végtelen szerelemben Kemal által vett üvegfalú házat láthatjuk, ahol most Sanem él.

Nkrisz! Örülök, hogy tetszik neked a  Bosszú vagy szerelem,  mindkét filmben Toygar Isikli a zeneszerző és ugyanannál Ay Yapım stúdiónál készültek.

Szép napot kívánok mindenkinek

Anolia

Előzmény: nkrisz308 (353)
nkrisz308 Creative Commons License 2020.11.09 0 0 354

Sziasztok!

Elnézést, hogy csak most jelentkezem. Így év vége felé rettentő sok munkám lesz, emiatt túlórázni is fogok.

A másik ok, hogy nézem a Bosszú vagy szerelem sorozatot és szeretném a véleményemet leírni Nektek.

Nekem tetszik a sorozat. De az igazság az, hogy kicsit hasonlít a Végtelen szerelem sorozatra.

Persze picit más a téma, de ebben is van szerelem, bosszú, árulás, átverés, gyilkosság, esküvő stb. Ezért nagyon hasonlít a két sorozat egymásra. Talán ezért teszik ez is. Nem egy sima romantikus sorozat. Nálam még mindig a Végtelen szerelem az első, de ez is dobogos!

Viszont rövidebb, mint a Végtelen szerelem és ennek happy end a vége. Ez pozitívum benne. Nekem a főszereplők jobban tetszettek a Végtelen szerelemben, mint ebben. Burak Özcivit nekem jobban bejön. Nálam őt eddig senkinek sem sikerült überelnie.

Persze talán azért, mert szőke és zöldszeműként a barna pasik a zsánereim. (férjem is barna)

Viszont a lány is jobban teszik a Végtelen szerelemben, mint ebben a sorozatban, de persze ez a szinésznő is nagyon szép. Egyébként láttam egy összehasonlítást a két színésszel.

A film elején a szöveg ugyanaz, mind a kettőnél. A zenék ebben is és a másikban is tetszik. 

Szóval nem bánom, hogy nézem, és nagyon jó hogy nincs elnyújtva. Mindig van benne valami rejtély és izgalom ami miatt tovább kell nézni, és nem lehet abbahagyni, ugyanúgy, mint a Végtelen szerelem esetében.

Ha valaki még nem látta csak ajánlani tudom ezt a sorozatot.

Szép estét Nektek!

nkrisz308 Creative Commons License 2020.11.09 0 0 353

Kedves Anolia!

Remélem a probléma hamarosan megoldódik. Ha más gond van akkor sok kitartást Neked, gondolunk Rád!

Amikor problémám van, mindig azzal vígasztalom magam, hogy másnak sokkal nagyobb baja/ problémája van, így az enyém amellett eltörpül. Persze mindig kell egy cél és hozzá pozitív gondolkodás és mindemellé persze jó barátok, akika bajban segítenek, illetve elterelik a figyelmedet.

Ezt próbáljuk mi is ha engeded. Szólj ha segytség kell.

Vigyázz magadra!

Szép estét!

Előzmény: Anolia (348)
nkrisz308 Creative Commons License 2020.11.09 0 0 352

Drága Kleo!

Köszönöm szépen kedves soraidat.

Nálam az természetes, hogy kinyitom az otthonomat, ha úgy alakul.

Hiszen ahogy mondtam egy csapat vagyunk, és ha sikerül majd egy találkozót összehozni, akkor nem szeretném hogy sokat kelljen Neked vagy másnak késő este hazautazni.

Már a férjemnek is bejelentettem ezt. 

Remélem minél előbb túlleszünk ezen a víruson!

Puszi!

Előzmény: kleo777 (347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!