Úgy éreztem, szükség van még itt egy új fórumra amely egyik legkedveltebb gyümölcsünkkel a nemes és még nagyobb hírnévre hivatott igazi Magyar csemegeszőlővel foglalkozik.
Nálunk nem nagyon fogy a mazsola, a Sábát is frissen szeretjük inkább. Csalókák az ilyen formájú fürtök, amit kilósnak gondoltam az 60-80dkg. Amit eddig legnagyobbat mértem az 1200g volt. Még így is, hogy kicsit elaprózódott, nagyon jól fogy, mert ropogós, muskotályos és marékszám lehet betolni mert nincs mag.
Egyedül a Vénuszból lett mazsola mert az a tőke miatt nem jól ért be, savas volt a héja. Kipróbáltam, de a leg jobb mazsola lett belőle ever. De az tényleg apró, diákcsemegét kevertek vele a csajok.
Sok nickjét rootolták a kézis topicokban, még nem tudott újakat gyártani. Sokszor saját magával is össze tud veszni, aztán 20 hsz-on keresztül hámozzák a pukit.
Nálam már szépen töpped a sába, a kocsányok már majdnem zörögnek, mondjuk a mazsolaságtól még messze van, de már szőlőként lehetetlen fogyasztani, annyira édesek a bogyók. Viszont még tül sok bennük a nedvesség ahhoz, hogy mehessenek az aszalógépbe.
Azon elgondolkodtál (tudom, hogy nem), hogy a mágikus, általad feltétlenül és korlátlanul istenített csodafajták helyett a termelő milyen fajtákkal foglalkozik? Dunav? Itália? Nem lehet, hogy ő nem ül fel egy fajtának csak mert ÚJ? Mint Te? Nekem úgy tűnik, hogy a döntései nagyon racionálisak, itt csak arról beszélt mindenki, hogy a saját, jó ízű szőlőjét nem így termesztené. Ennyi. Ebből neked ismét sikerült egy velős beböfögést kihozni. Amiből a szurkálódáson kívül más nem lesz, mert érdemi vélemény az persze nincs.
Egy- két idiótát leszámítva, ki az aki beazonosíthatóvá szeretné tenni a területét? Vannak akik heteket töltenek autóban a dinnye föld szélén nyáron. Van akinél akár 1heltar bodzat leszednek egy ejszaka alatt.
Egészséges lomb, termés és gondolom van piaca is rá.
.... és hogy milyen az íze? Kit érdekel? Pesten jó lesz, mert ezt keresik!!!! :-))))))
Féreértesz. Nem mondom, hogy ez a szőlő finom, vagy íztelen, nem is tudom megítélni. Inkább arra akartam rávilágítani, hogy ilyen jellegű kritikát bárki tehet egy ilyen video után, akár tudás és a minőség tényleges ismerete nélkül is, aztán az egyébként hibátlan áruját minősítik valakinek. E tekintetben nem alaptalan a tartózkodó magatartás. Nekem amatőrként egyébként nagyon érdekes volt a video, de nyilván ilyen intenzitásról én nem is álmodozok.
Voltak ott azért jobb ízvilágú szőlők is, már ha nem rontja el a mennyiség és a korai szedés.
A technológia pedig egy manapság divatos Olasz vagy Dél- Amerikai, javítsátok ki ha tévedek. Amúgy nem is lenne rossz, árnyékol, szellős, kevés zöldmunka, tök jó. Csak az a mennyiség nekem soknak tűnik, de lehet, hogy még az is belefér öntözve-trágyázva. Csupa olyan fajta ami tényleg képes a mennyiségre és megbízható.
Én nem csodálkozom, hogy kerüli az azonosítást. Ki a fene akarja, hogy vevőkörének beazonosíthatóan például ízetlen vacaknak titulálják az áruját. Én nem értek a szőlőhöz, de gondolom, aki ilyet tud csinálni, ami a videóban van, az tudja azt is, mire menne terméskorlátozással. Gyanítom, azt is tudja, hogy megéri-e... Persze, nem biztos, hogy igazam van, ezt inkább csak az élettapasztalat mondatja velem.
Ez nem alázat, ez páni félelem. Láttam már korábban is a videót, az első benyomásom az volt, hogy ide kár volt bejutni, mert púp vagyok a hátán. Réteg mindentől, a beazonosítástól, tényleg mindentől. Kár. Jól kiismerem magam az embereken de rajta nem lehet. Ez nem jó.
Jó eséllyel az. De el kell dönteni hogy valaki a bolti fogyasztói igényeket (eltarthatóság, kinézet) akarja kiszolgálni vagy inkább jobb ízre megy rá. A nagyüzemi fajták kompromisszumokat. Igényelnek. Az íz a kompromisszum. Hogy valami jót is mondjak a belföldi szőlőt legalább nem értetlenül szedik le (valószínűleg).
Lehetne sokkal hosszabban és összetettebben is, de ez egy normális ültetvényt mutat be.
A sok gagyizás, a "tudósok" és folyamatosan kiséreltezést követően picit kilóg a lóláb. Ehhez kevés a lelkesedés, az aktív facebokos jelenlét és a napokig a youtube videókon lógás.
Ez egy szakma. Ez az ültetvény, egy vélhetően szakember által kialakított és művelt terület. A tulaj pedig alázattal a háttérben marad. Nem versenyez a hazai nagyotmondó bajnokságban, csak megmutatja, így is lehet.
Igaz így, minden celebitás, minden bazmegolás nélkül, egy "szürke" videó lesz a neten. A közösségi médiában, az online térben ez egy pár perces figyelem csak. Nincs "venyige". Nincs új fajta! Kevés!
(Jó munkát, egészséget és sikeres értékesítést a tulajnak!!!!)
Örülök neki, hogy nem nekem kell permeteznem, csinálnom a zöldmunkát és metszenem, mert az ok., hogy el lehet érni, de sokkal könnyebb mindezt a guyotnál csinálni, mint ennél. ill. túl van terhelve, jól látható az augusztus végi zöld termö hajtásokon. Arra az idöre már rég barnának kéne lenniük, ha normális lenne a terhelés.
én az enyémet tegnap leszedtem, mert kezdett peregni. már ki van rakva a napra szikkadni, ha megtöpped, megy az aszalóba mazsolának. érdemes volt a fürtöket kurtítani, szép egységesen értek be a fürtök.