Keresés

Részletes keresés

van_Persil Creative Commons License 2023.09.14 -17 0 22201

én pl. a müzlit turbózom fel vele, de tudnám marokszám enni, és ekkor csak saját magamról beszéltem...

Előzmény: laca5 (22200)
laca5 Creative Commons License 2023.09.14 0 0 22200

Nálunk nem nagyon fogy a mazsola, a Sábát is frissen szeretjük inkább. Csalókák az ilyen formájú fürtök, amit kilósnak gondoltam az 60-80dkg. Amit eddig legnagyobbat mértem az 1200g volt. Még így is, hogy kicsit elaprózódott, nagyon jól fogy, mert ropogós, muskotályos és marékszám lehet betolni mert nincs mag. 

Egyedül a Vénuszból lett mazsola mert az a tőke miatt nem jól ért be, savas volt a héja. Kipróbáltam, de a leg jobb mazsola lett belőle ever. De az tényleg apró, diákcsemegét kevertek vele a csajok. 

Előzmény: van_Persil (22199)
van_Persil Creative Commons License 2023.09.13 -17 0 22199

OFF

Sok nickjét rootolták a kézis topicokban, még nem tudott újakat gyártani. Sokszor saját magával is össze tud veszni, aztán 20 hsz-on keresztül hámozzák a pukit.

 

Nálam már szépen töpped a sába, a kocsányok már majdnem zörögnek, mondjuk a mazsolaságtól még messze van, de már szőlőként lehetetlen fogyasztani, annyira édesek a bogyók. Viszont még tül sok bennük a nedvesség ahhoz, hogy mehessenek az aszalógépbe.

Előzmény: laca5 (22198)
laca5 Creative Commons License 2023.09.13 0 0 22198

Csak egy megfigyelés de a (-) droid már fárad. 10-ig tud menni. Kopik a gép, fogy az email fiók.

Előzmény: van_Persil (22197)
van_Persil Creative Commons License 2023.09.12 -17 0 22197

ki és hova?

 

Előzmény: sanya1982 (22196)
sanya1982 Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22196

Nem ment át. 

Előzmény: van_Persil (22194)
laca5 Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22195

Kár a gőzért de:

Azon elgondolkodtál (tudom, hogy nem), hogy a mágikus, általad feltétlenül és korlátlanul istenített csodafajták helyett a termelő milyen fajtákkal foglalkozik? Dunav? Itália? Nem lehet, hogy ő nem ül fel egy fajtának csak mert ÚJ? Mint Te? Nekem úgy tűnik, hogy a döntései nagyon racionálisak, itt csak arról beszélt mindenki, hogy a saját, jó ízű szőlőjét nem így termesztené. Ennyi. Ebből neked ismét sikerült egy velős beböfögést kihozni. Amiből a szurkálódáson kívül más nem lesz, mert érdemi vélemény az persze nincs.

Előzmény: sanya1982 (22193)
van_Persil Creative Commons License 2023.09.12 -16 0 22194

kóstoltad?

Előzmény: sanya1982 (22193)
sanya1982 Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22193

Csak savanyú a szőlő. 

Előzmény: van_Persil (22177)
iknalap Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22192

Ebben van igazság, bevallom nem gondoltam rá.

Előzmény: szervezkedő (22191)
szervezkedő Creative Commons License 2023.09.12 0 1 22191

Szerintem teljesen rossz úton "jártok".

Egy- két idiótát leszámítva, ki az aki beazonosíthatóvá szeretné tenni a területét? Vannak akik heteket töltenek autóban a dinnye föld szélén nyáron. Van akinél akár 1heltar bodzat leszednek egy ejszaka alatt.

Egészséges lomb, termés és gondolom van piaca is rá. 

.... és hogy milyen az íze? Kit érdekel? Pesten jó lesz, mert ezt keresik!!!! :-))))))

Előzmény: iknalap (22187)
laca5 Creative Commons License 2023.09.12 0 0 22190

Igazad van, azt hittem zsorsz írta. Telón már bele kell nagyítani hogy lássam a nick-et

Előzmény: iknalap (22189)
iknalap Creative Commons License 2023.09.11 0 0 22189

Féreértesz. Nem mondom, hogy ez a szőlő finom, vagy íztelen, nem is tudom megítélni. Inkább arra akartam rávilágítani, hogy ilyen jellegű kritikát bárki tehet egy ilyen video után, akár tudás és a minőség tényleges ismerete nélkül is, aztán az egyébként hibátlan áruját minősítik valakinek. E tekintetben nem alaptalan a tartózkodó magatartás. Nekem amatőrként egyébként nagyon érdekes volt a video, de nyilván ilyen intenzitásról én nem is álmodozok.

Előzmény: laca5 (22188)
laca5 Creative Commons License 2023.09.11 0 1 22188

Voltak ott azért jobb ízvilágú szőlők is, már ha nem rontja el a mennyiség és a korai szedés. 

A technológia pedig egy manapság divatos Olasz vagy Dél- Amerikai, javítsátok ki ha tévedek. Amúgy nem is lenne rossz, árnyékol, szellős, kevés zöldmunka, tök jó. Csak az a mennyiség nekem soknak tűnik, de lehet, hogy még az is belefér öntözve-trágyázva. Csupa olyan fajta ami tényleg képes a mennyiségre és megbízható. 

Előzmény: iknalap (22187)
iknalap Creative Commons License 2023.09.11 0 0 22187

Én nem csodálkozom, hogy kerüli az azonosítást. Ki a fene akarja, hogy vevőkörének beazonosíthatóan például ízetlen vacaknak titulálják az áruját. Én nem értek a szőlőhöz, de gondolom, aki ilyet tud csinálni, ami a videóban van, az tudja azt is, mire menne terméskorlátozással. Gyanítom, azt is tudja, hogy megéri-e... Persze, nem biztos, hogy igazam van, ezt inkább csak az élettapasztalat mondatja velem.

Előzmény: laca5 (22182)
laca5 Creative Commons License 2023.09.11 0 0 22186

Melona

Előzmény: Koszti92 (22185)
Koszti92 Creative Commons License 2023.09.11 0 0 22185

A lemaradt kép.

Előzmény: Koszti92 (22184)
Koszti92 Creative Commons License 2023.09.11 0 0 22184

Üdvözlet!

Melyik videóban szerepelt ez a sötét dinnye mintázatú szőlő?

Mostanában láttam, de nem tudom visszakeresni.

laca5 Creative Commons License 2023.09.10 0 0 22183

*retteg

Előzmény: laca5 (22182)
laca5 Creative Commons License 2023.09.10 0 0 22182

Ez nem alázat, ez páni félelem. Láttam már korábban is a videót, az első benyomásom az volt, hogy ide kár volt bejutni, mert púp vagyok a hátán. Réteg mindentől, a beazonosítástól, tényleg mindentől. Kár. Jól kiismerem magam az embereken de rajta nem lehet. Ez nem jó. 

Előzmény: szervezkedő (22178)
laca5 Creative Commons License 2023.09.10 0 0 22181

Jó eséllyel az. De el kell dönteni hogy valaki a bolti fogyasztói igényeket (eltarthatóság, kinézet) akarja kiszolgálni vagy inkább jobb ízre megy rá. A nagyüzemi fajták kompromisszumokat. Igényelnek. Az íz a kompromisszum. Hogy valami jót is mondjak a belföldi szőlőt legalább nem értetlenül szedik le (valószínűleg).  

Előzmény: zsorsz (22180)
zsorsz Creative Commons License 2023.09.10 0 0 22180

Ez így szépen hangzik, de nem lehet hogy ezek azok az áruházi ízhiányos ( amúgy ránézésre piacos) szőlők?

Előzmény: szervezkedő (22178)
szervezkedő Creative Commons License 2023.09.10 0 0 22179

Hidd el, fel kell adni egy csomó dolgot, ahhoz képest, ami a nagy könyvben le van írva. 

Munkák. Költségek. Terhelés.

Aki nem az értékesítés, a bevétel oldaláról terveziinkabb a szoleszkedest, az elvérzik a növekvő input és a nem nagyon változó bevétel miatt.

Kamerán kívül biztos lett volna pár gyakorlati kérdésem.

 

Az én szőlőimet, a helyi szűz lányok izzadság cseppjei édesítik. Szerintem itt is megizzadt pár napszámos a nyáron, mire ilyenné varázsolta.

:-)))))

Előzmény: van_Persil (22177)
szervezkedő Creative Commons License 2023.09.10 0 0 22178

Lehetne sokkal hosszabban és összetettebben is, de ez egy normális ültetvényt mutat be.

 

A sok gagyizás, a "tudósok" és folyamatosan kiséreltezést követően picit kilóg a lóláb. Ehhez kevés a lelkesedés, az aktív facebokos jelenlét és a napokig a youtube videókon lógás.

Ez egy szakma. Ez az ültetvény, egy vélhetően szakember által kialakított és művelt terület. A tulaj pedig alázattal a háttérben marad. Nem versenyez a hazai nagyotmondó bajnokságban, csak megmutatja, így is lehet.

Igaz így, minden celebitás, minden bazmegolás nélkül, egy "szürke" videó lesz a neten. A közösségi médiában, az online térben ez egy pár perces figyelem csak. Nincs "venyige". Nincs új fajta! Kevés!

 

(Jó munkát, egészséget és sikeres értékesítést a tulajnak!!!!)

Előzmény: zsorsz (22176)
van_Persil Creative Commons License 2023.09.10 -17 0 22177

Örülök neki, hogy nem nekem kell permeteznem, csinálnom a zöldmunkát és metszenem, mert az ok., hogy el lehet érni, de sokkal könnyebb mindezt a guyotnál csinálni, mint ennél. ill. túl van terhelve, jól látható az augusztus végi zöld termö hajtásokon. Arra az idöre már rég barnának kéne lenniük, ha normális lenne a terhelés.

Előzmény: zsorsz (22176)
zsorsz Creative Commons License 2023.09.10 0 1 22176
zsorsz Creative Commons License 2023.09.09 0 0 22175
Előzmény: ivarro2 (22173)
IsKol Creative Commons License 2023.09.08 0 0 22174

Bocs, hogy közbe szólok, de lehet előjegyeztetni oltványokat, talán 2024 őszre. Már nem csapoznak...

 

Ha meg csak oltócsap kell, akkor azok az olvtársak tudnának adni akik korábban már kaptak.

Előzmény: ivarro2 (22173)
ivarro2 Creative Commons License 2023.09.08 0 0 22173

Szia Péter!

 

Remélem még használod ezt a fórumot. Szeretnék én is az Amur Seedless fajtádból pár oltóvesszőt. Hogy tudnánk privátban felvenni a kapcsolatot? 

 

Köszi előre is!

István

Előzmény: Pjotr77 (13486)
van_Persil Creative Commons License 2023.09.08 -16 0 22172

én az enyémet tegnap leszedtem, mert kezdett peregni. már ki van rakva a napra szikkadni, ha megtöpped, megy az aszalóba mazsolának. érdemes volt a fürtöket kurtítani, szép egységesen értek be a fürtök.

Előzmény: laca5 (22171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!