santakutya,
noviciusnak igaza van 25eve azt tanitottak hogy felveszed, xy lakas! szoval hogy igy kellett bemutatkozni:)
Regebben nem tudom, mert en akkor tanultam telefonalni...
Mai napig emlekszem hogy amikor a nagyanyam telefont kapott hetekig tanitottuk telefonalni, de az oreglany meg joval kesobb is csak felvette a kagylot es nem szolt bele:)
Ez oké vonalasnál... Ott ugyanis bárki felveheti...
Na de ha Gipsz Jakab mobilját hivom, és kiirja neki, hogy én vagyok Nagy Jolán, max hali, ha más veszi fel az ö telefonját, mondja a nevét, az evidens... Ugyanis a mobildij drága, ergo azt is emlitik tánc és illemtanórán, hogy ne más pénzén légy marha udvarias. Nekem attól hullik a hajam, hogy felhivom fatert, akinek ilyenkor másképp csörög a telója (minden családtaghoz csengőt rendelt), szivecskék ugrálják körül a b. nevem, és felveszi azzal, hogy Szia Veg, apu vagyok, mi van veled, miért hivtál? most itt vagyok a kertben.
Na most ez fulludvarias, csak egyrészt eddigre lement egy fölös fél perc másodperces alapon, másrészt tudom, hogy őt hivtam, tudom, hogy ő tudja, hogy én hivom, és nem érdekel, hogy a kertben van... Más lenne a "Külföldön vagyok, vigyázz!" ami sokkal illendőbb... Szóval a mobil és a vonalas nem azonos telefonálást kiván :o) Vonalason bemutatkozás, stb (ha többen laknak a lakásban, különben ez is evidens), ha cég, akkor helyszinmegnevezés is (jó napot! Gipsz Jakab Bármi Rt. titkárság), de mobilon tudod, ki veszi fel, és ha rögzitett, akkor látja, ki hivja, bár ezt ha nem gyakran beszéltek, vagy hivatalos ügyben, akkor biza neked kell mondani... A mobilizáció a telefonálást is átalakitotta :-D
Én meg azt gondolom, hogy ez intézményeknél igaz ("tessék, Vasedény!"), de magánszemélynél mutatkozzék csak be a hívó fél. Téves hívóknak, betyároknak miért mutatkozzam be? Mint ahogy köszönni is annak illik először, aki bemegy valahová. Megintcsak fordítva van a Vasedénynél, mert ott köszönjön előre az eladó, és ugorjon, ha bemegyek.
> Cserreg a telefonom penteken. [...] Felveszem, mondom tessek.
Bocs, most nagyon zavarban vagyok. Nekem még anno azt tanította a tánc- és illemtanár :) , hogy aki felveszi a telefont, bemutatkozik. (Bár ez igencsak elméleti információ volt, az akkori telefonhelyzet folytán.)
"nterspar?
Múltkor vettem valami különleges péksüteményt.
Nem volt rajta sem vonalkód, sem egyéb azonosító. Pénztárosnő egy darabig tanácstalankodott, aztán elémtolta, elvihettem ingyért. ;-) "
Akkor te jobban jartal. Nekem harcolnom kellett erte. :)
ejnye annaka kocka fejednek. ha ikicsit idosebb lennel tudnad hogy jo 10 eve meg a teves kapcsolas teljesen termeszetes volt. a hozentroger nepek pedig nem kepesek megjegyezni hogy nemcsak a mobilok de a vezetekesek sem kepesek mar ilyesmire (jellemzoen analog kozpontokra volt jellemzo, manapsag nem nagyon van olyan).
arrol nem is beszelve hogy eltarcsazhatta, lehet hogy nem jo a kijelzoje... Miert kell neked mindjart a szellemi allapotara kovetkeztetni? Aztan lehet hogy teljesen le volt fogva az agya valami problemaval, es marhara meglepodott hogy nem ez szolt a telefonba akire szamitott es eltartott egy ideig amig kijott a ciklusbol. te talan sosem bambultal meg el?
Azt mondjuk nem is feltetelezem hogy valami kemkonspiracioba csoopentel bele, ami ugy kezdodik hogy egy ferfihang szol bele, aztan a fenti tarsalgas utan masodszor is felhivja es akkor jon letre a kapcsolat. Te meg elbasztad.
a tortenethez tartozik, hogy tobb a gatlas, mint a nemtudas. 9 evesen kezdtem a franciat, vegig altalanosban, gimiben, voltam Franciaorszagban tobb honapot, 1998ban nyomtam egy hibatlan erettsegit, majd 2000ben egy szakmaival bovitett nyelvvizsgat, azota viszont melyrepules. hiaba tudom, hogy jobb a kiejtesem, mint angolbol, ha nem tudom hasznalni, leblokkolok egy ido utan. max. meghallgatom franciaul, mosolygok ertelmesen, es angolul valaszolok. gyakorlatilag nincs ra okom, de panikolok.
Szerintem mondd meg neki, hogy milyen szinten beszéltél franciául, és most kiestél, és vállalj egy határidőt, amikorra visszajössz a szintedre. Lehet, hogy ezt értékelni fogja.
Cserreg a telefonom penteken.
Kiirja a szamot, de nem ismerem, nezem egy darabig, hat lehet engem keres telleg... Felveszem, mondom tessek.
Egy kicsit izesebb noi hang kerdez:
- Emese?
*nyeltem egyet*
- Maga szerint? *
- Emese ott van?
- Nem, nincs itt.
valamit dunnyog, de nem ertem.
Leteszi. Haaaat, bunkoeknal se a jonapot, se a nevbemondas nem divat. En ugyan az orrara nem kotom ki vagypok, o hivott, mongya mit akar.
10 perc nem telik bele, megint csorog, megint ugyanaz a szam.
Namost mit gondolt ez? Azota Emese lettem? Vagy mi a fasz? Vagy ha UGYANAZT a szamot hivja megegyszer, akkor majd mashova kapcsolja? Hat basszameg akartam neki valami cifrat mondani, de egyreszt sokba kerulne, masreszt meg nem volt kedvem hozza. Csinaltam egy telefonszamot, rairtam Emese, aztan atkuldtem neki mint nevjegy. Nemtom kit hivott fel de az is biztos orulhetett. :)
Mekkora ostobak vannak bazze ...
Lord_Oberon@from.degec.hu
*Megjegyeznem, hogy az organumomat nagyon-nagyon nehez osszekeverni egy atlagos noi hanggal. Komoly, palinkaval es cigivel sulyosbitott egyhetes legkondibanlelegzos ragyurassal esetleg, de nem jellemzo.
koszonom kerdesed, a 4 fordulobol harmon mar tul vagyok, az utso lesz a leghuzosabb, a francia fonokkel kell beszelni. es itt jon be a problema: alig tudok megszolalni franciaul. lelekszakadva kerestem hetvegen regi ismeroseimet, akikkel anno egyutt tanultunk franciaul, hogy emlekszik-e meg valaki valamire, de nem. most fr oldalakat nezegetek, de ez a beszedemen nem sokat segit. szerintem ordas nagy leboges lesz...
azt a cikit meg tenyleg nem irom le, mert nagggyon ciki volt nekem
Pár napja kaptam valakitől egy SMS-t, amiben tátrai túrára invitált, másnapi indulással. Sem a szám, sem a név nem volt ismerős. Mivel vidéken, offline helyen voltam, SMS-ben kértem valakit, hogy vadássza le a netről a számot, de nem írja ki a tudakozó. Kínos lesz, ha kiderül, hogy közeli ismerős. :-) Viszont tiszta véletlen is kis eséllyel lehet, mert valaki tudta, hogy engem érdekelnek a túrák. Hmmm. Huszadika után jön haza, majd talán akkor lesz sértődés, hogy nem reagáltam.
Tényleg! Azon már gondolkodtam, hogy ha csak arra való a telefon, hogy elérhetőek legyünk, akkor nyugodtan ki lehet dobni, hiszen ugye senki se telefonál nekünk, hiszen mindenki csak elérhető... :-D
Viszont az tuti, hogy ha lenne, gyereknek csak ugy vennék mobilt, hogy legolcsóbb kártyával feltölteni mondjuk 2havonta, a kártya lefogyása után is tudom hivni, ha a barátaival akar dumálni, akkor meg vállaljon valami + munkát és dolgozzon meg a jó drága mobildijért... Fix, hogy kevesebb gyerek dumálna olyasmit a buszmegállóban 8-10 évesen, hogy "Figyu! ez tök uncsi, még vagy 5 perc, amig jön a busz, és amig odaérek az marha sok idő lesz, de viszek ám (nemugrikbeanevejáték)ot, és azzal majd játszhatunk, ahogy megdumáltuk már tegnap, és képzeld, a fürdőgatyámból valami marha kihuzta a zsinort amig zuhanyoztam, majd nálad bedugjuk, mielött hazamegyek, és ugye van kóla otthon és ..." ez ugy 5-10 percen át, csúcsidőben, és még a buszra szállva is dumált...
en mostam mar ki Apa nadragzsebeben hajcsattot, gumicukrot, a klasszikus zsepit, csavarhuzot, kutyaporazt, ongyujtot cigisdobozzal (az azert fajt) angol zsebkonyvet, es tobb hirtelen nem jut eszembe.
iszonyatos hetvegem volt, meg most is kapkodom a levegot, olyan ciki is volt, amit le sem merek irni...
Már beikszeltem azt a topicot is, csak még nem volt időm rá. :-)
Fogadjunk, hogy ha jelentkezel, az összes álláshely már be lesz töltve az ügyfélszolg kivételével. :-)
Off
Csak örülj, nem olvastad a direkt erről szóló topikot. Ott a kartácsak eljutottak arra az igen magas szellemi erőfeszítést megkövetelő szintre, miszerint: mivel ő westeles, köszönjük meg neki, hogy küldhettük ingyen az sms-eket, mert az ő pénzéből tartották fent az oldalt.
Bár igaz, itt is leírta valaki a 777 megszűnése kapcsán (már nem emlékszem az illetőre, szerencsére), hogy a telefon nem telefonálásra való, hanem arra, hogy állandóan elérhetők legyünk. Pont.
On
Na jó, inkább olvassátok, hogy mit találtam az aprónet álláshirdetései között!
"Esernyőteszteléssel foglalkozó világcég keres ambíciózus, agilis éjjeli őrt, junior zongorahangolót és harangöntőt, emellett feltűnően jó alakú, magas hölgyet főleg telefonos ügyfélszolgálati munkakörbe, éjjeli műszakra. Fizetés megoldható."
Szerintem én jelentkezem a junior zongorahangoló állásra, tutti befutó leszek! :)))))))
Hát gyerekek, jó, hogy nem voltam itt négy napig, mert könnyen összeszólalkozhattam volna néhány főokossal. Szerintem vérciki, amikor a topicot elborítják a "szégyellje magát, akinek ingyen SMS kell, mert például nekem sem kell" típusú közlemények.
Friss ciki:
Beraktam a mosógépbe egy adag mosnivalót.. Kis idő után a Párom kérdez miért ilyen fura a mosógép hangja. Mittomén, válaszolom, biztos a farmerszoknya gombjai azok. Teregetésnél vettem észre, hogy mindenféle csavarok vannak a ruhák között. Én hüje nem néztem meg Párom "szerelős" nadrágjának a zsebét. Most szép tiszta csavarjaink vannak. :-)))
Szerintem az ország egyik fele a múlt héten (?) sugárzott tévéadásból ismeri, mint ahogy én is.:) Egyébként mulatós nótákat éneklő nigériai fiatalember.
Egyik kolléga - mióta látta azt a közkézenforgó reklámfilmet, amiben a kissrác a végén a földön fetrengve hisztizik - gyermekét attól kezdve, hogy felbosszantja bevásárlás közben eegyszerüen csak úgy szólitja, hogy "kotonreklám":)
Most elképzeltem, amint az illegális - jajj miket mondok, nincs is olyan - Wfos tulajdonosok összenéznek és megkérdezik egymástól: "nóóóóórmáááliiiis"?:))
Interspar?
Múltkor vettem valami különleges péksüteményt.
Nem volt rajta sem vonalkód, sem egyéb azonosító. Pénztárosnő egy darabig tanácstalankodott, aztán elémtolta, elvihettem ingyért. ;-)
Ellenben, kilóméteres sor, negyed órás tili-toli után sorrakerülök, kipakolom a pultra a kb. 50-60db boleró italport, darabja akciósan 39Ft, viszont 8 vagy 10 féle ízben van, csóró pénztáros nem győzte rakosgatni fajtánként, persze sor mögöttem anyázott, én meg alig bírtam visszafogni a kitörő röhögőgörcsöt.
Próbáld megmagyarázni a nagyanyádnak, hogy csak baleset volt... Utoljára a történetet 4 éve hallottam töle. Még mindig emlegeti micsoda szerencse, hogy ezen történet ellenére sem lettek mindenféle szexuális elhajlásaim, hiszen gyerekkoromban ugye sok jel utalt erre...
Bocs Mikolt hogy közbeszólok, nekem tuti tippem van az ilyen esetekre. Ha a velem lévő gyerek így viselkedik, akkor félrevonom, és azt mondom, hogy súgok neki valamit,. A következőket súgom neki: "figyelj, ha azonnal nem hagyod abba ezt a hisztit, és nem vilselkedsz rendesen, mihelyst kiérünk a boltból és nem lát senki, úgy megpofozlak, hogy megtekeredik a fejed. Te döntesz. MOst!!) Hatásos, próbáld ki.
Hah, próbáld meg ugyanezt két gyerekkel, ahogy én szoktam :)
Bár az egyik már egész nagy, majdnem öt éves. Tegnap együtt voltunk legénybúcsúban (nem, nem az övén, nem is az enyémen). Mesélhetnék róla, de nem nagyon emlékszem. Az biztos, hogy reggel felébredtem. :))
Ugyebár mire jó az XP, meg annak az automatikus frissítés funkciója...Nekem be van kapcsolva, szorgalmasan telepítget és nem is "talált meg" a vírus (legalábbis sose akart újraindulni a gépem).
Erre a w32-re gondolsz? Mert engem is meglátogatott, persze előre fogalmam nem volt, hogy miért indul újra a gép. (XP) Vírusirtó letölt, futtat, azóta minden oké.
Olyan jó elnézni titeket, hogy csevegtek, meg hasonlók. És biztos vagyok benne, hogy senki sem használ win2000-et. Én blasterezem 3 napja :-( Az egész úgy ciki ahogy van billgécnek, meg nekem, amiért ringyózt használok. OS/2 OS/390 Linux MacOS Unix rulez, és bocs ha valamit kihagytam. És ha valaki Oracle-t használ Jaguár alatt az szóljon, veszek egy G4-et.
mi olyan 5 es fel 6 kozott voltunk ott... ha lattal egy bazi magas pasit, egy szinten magas not fekete ruhaban es egy heteves kislanyt hangosan vegigvonulni a szinen, no azok mi voltunk:)
aaah, nem mindig vagyok am ilyen, meg most is, csak itt morgok... amugy ha ketten vagyunk, teljesen normalisan elvagyunk, akar 14 orat is, de ha mas is van ott, megvadul... tanacstalan vagyok:(
ja, es ma, miutan huszadszorra szoltam ra, hogy ne ragja a hajat, meg volt sertve, amikor le kellett vagni egy tincset, mert beleragta a ragot...
Mikolt kalandjai az Intersparban - avagy miert viszek vasarlashoz legkozelebb kutyat gyerek helyett?
-mert a kutya nem nyuszit, hogy Gyurrrika papagaj kazettajat hallgassuk az automagnon
-mert a kutya nem akar nem akar 100 forintossal oldodo gyerek-bevasarlobaszasban vasarolni, amikor nincs szazasom
-es nem veri a segget a foldhoz emiatt az Eurocenterben
-mert a kutya nem tolja ra a labamra a kocsit 5 percenkent
-mert a kutya nem boritja ki a zacskos tejet a fagyasztott arus pultba es nem fel meterrol bassza bele a 12 darabos tojast a kocsiba
-mert a kutya felfogja, hogy miert nem veszek neki fel kilo gumicukrot, amikor aznap mar kapott egy chipset, kolat, jegkremet, oszibarackot, masik gumicukrot, ragot es csokit, es a kutya apja ezekutan nem dörren ram, hogy menjek gumicukorert (segget csinalok a szambol)
-mert a kutya nem kezd el kiabalni, hogy "megint be fogtok rugni, mint a multkor?", amikor az apja betesz egy uveg vorosbort a kocsiba
-mert a kutya nem jon be velem a WC-be a bevasarlokozpontban, de ha megis, legalabb kulon fulket valaszt
-mert a kutya nem nyuszog, hogy visszafele is Gyurrrrika papagaj kazettajat hallgassuk
Viszont most látom, hogy eredetileg saját cikit is sikerült beleirni, mert ugy megszoktam, hgoy vizsgázni kell, hogy a félévi ált. isk. záródolgozatra is azt irom, hogy vizsga :-D
Tegnap delutan betertem az egyik Intersparba, hogy vacsorara nemi peksutemenyt vasaroljak. Kivalasztottam 1, azaz egy darab sajtos csigat (brutto 99.0HUF) es 2, azaz ketto darab fahejas csigat (darabja brutto 49.0HUF, "AKCIOS!"). Osszesen: 197.0HUF.
Odaballagtam a penztarhoz.
[..Kis kitero: odaadtam a penztarosnonek a zacskot, s kozben a hatam mogott egy no, es egy ferfi ment ki. A no kiment, a ferfi mar nem jutott ki eszrevetlenul; a penztaros raszolt, hogy ne itt menjen ki.
- Miert ne menjek itt ki?
- Mert ne menjen!
- Ki akadalyoz meg benne?
- Nem mehet itt ki, ez a szabaly!
- Ki akadalyoz meg? Maga!
Ezzel a felkialtassal kiment..]
Penztarosno nezi a csigakat, es elkezd matatni a zsebeiben, hogy apro agyongyurott papirfecnikrol megkeresse a csigaim arait. Keresi, keresi, nem ugy tunik, hogy megtalalta, de beut valami szamot:
- 267 forintot kerek!
Menet kozben kozben kiment a fejembol, hogy pontosan mennyi volt a sajtos...de abban azert biztos voltam, hogy nem lehetett 169HUF. Az talan egy kicsit sok...Persze kozben mar elkezdte szamolni a kovetkezo vasarlot. Mondom jo, ha te igy, akkor en ugy. Egyelore kifizettem.
A blokkon ez allt: Sajtos csiga: 3 x 89FT
Elkezdtem gondolkozni. Sem a ket fahejas osszesen nem annyi. Egy sajtos annyi. Akkor meg hogy az istenbol jott ki ennek a tyuknak a darabja 89,-?
Visszamentem, megegyszer megneztem az arakat. Annyi volt, amennyit az elejen irtam.
Ujra sorbanallas.
- Elnezest, de valami felreertes tortent. A polcon a sajtosnal ennyi, a fahejasnal pedig annyi van kiirva. Erdeklodnek, hogy akkor Onnek hogyan jott ki ez az ar, illetve ez a vegosszeg?
elveszi a blokkot, nezi - Ezt itt vasarolta nalam?
aha, szoval meg a kepembe is akar "machinalni"... - Igen, holgyem, ezt itt Onnel vasaroltam, korulbelul ket perce.
nezi tovabb, unott keppel - Menjen az informaciohoz.
Odamentem, ott kertek egy eladot a pekosztalyrol, aki megerositette, hogy a csigak annyiba kerulnek, amennyit mondtam...visszaadtak a 70 forintot.
Tanulsag: ha valakinek munkakori frusztracioi vannak (felhuzzak az agyat), akkor azt tessek megbeszelni a pszichologussal, nem pedig ugy reagalni ra, hogy a kovetkezo vasarlonak talalomra beut valami arat...
Nem azt mondtam, hgoy szabályos, mert azt nem hiszem, illen hülyék csak nem lehetnek...
Azt mondtam, hogy akkoriban azonnal kivágtak volna vizsgáról, ha ilyen baromságot irsz... Saját szememmel láttam egy magyar irodalom félévi záródolgozatot 4-essel, és biza ez volt odairva beléje (+ pár egyéb hibácska)... Én meg néztem csészeajnyi szemmel, mer ekkora szarvasmarha hibára ugy ráirták a lapnyi nyelvtan 1 számocskát, hogy csak ugy zörgött... Hiába volt mondjuk 5 oldalas fogalmazás egyébként 0 hibával... ált. isk. 8. oszt. 1. félév...
Ezzel kapcsolatban eszembe jutott egy sztori, ami tán ontopic, de a Darwin -díjas topicban is megállja a helyét, az biztos.
Öreg kollégáktól hallottam az esetet, így lehet valamennyire UL is.
Egy egyszeri sofőr a busz mosása közben összevissza locsolta magát vízzel. Miután sikeresen befejezte a mosást, rájött, hogy nem og megszáradni a ruhája a következő kiállásig, így a mosón található tömlő végéről leszerelte az alvázmosó vegyszer kiporlasztására alkalmas szórópisztolyt, és a csupasz tömlőből kiáramló sűrített levegővel elkezdte magát szárítani. Tán még tetszett is neki, hogy csiklandozza a bőrét a sűrített levegő. A végzetes ötlete azonban az volt, hogy a nadrág ülepét is megszárítja, hogy ne vizes fenékkel kelljen a volán mögé ülnie. Nos, pár perc múltán szóról szóra ugyanaz az eset történt vele, ami lentebb írva vagyon az asztalosinassal. Csak eme sofőr ott, a mosón vesztette életét...
OFF
Az 1. pontra valamelyest tudnék válaszolni.
Az emberi záróizom nem annyira erős, hogy a nadrágon keresztül elé tartott (nadrághoz szorított) levegőcsőből kiáramló sűrítettlevegőnek ellen tudjon állni. Sarkalatos példa: Tessék megpróbálni egy autó kerekét úgy felfújni, hogy az ipari sűrítettlevegőcső végén nincs rajta az a klipsz, ami a tömlő szelepére rászorul, és a szeleptűt benyomja. (Sikerülni fog).
Megjegyzés: Az ilyen ipari sűrítettlevegős rendszerek -általában- 10-12 bar túlnyomással működnek.
ON
1. milyen ruházatban dolgozik a bútorgyári melós, hogy szabadon van a seggelika, hogy beltolhassa vicces kretén a 6 bar-t?
2. miért kell félni a koszos víztől, amit kiköp a mosógép?(ha mondjuk nem 60-90°C) Pedig én is pókoztam miatta.
3. miért kell félni a mosószermaradványos víztől, ha úgyis le akarja mosni büdös kis testét az alany?
4. Ha félünk a mosószer maradványától (amitől nem félünk, ha a ruhánkon, fehérneműnkön, ágyneműnkön van, khm...) akkor miért nem ganyézzuk ki az adagolóból a beszáradt rittyót és fújatunk a kádba meleg vizet, ha épp ez a cél?
Az ex nem tud semmilyen esküvőről, nem is akarom, hogy tudjon, mert semmi köze hozzá. Erre a haver ott áll a meghívóval a kezében, mikor Ex belép, a helyiségbe.
Az pedig hogy "Gratulálok mindkettőtőknek"
azt hittem hogy arra vonatkozik, hogy mégis tudja, hogy férjhezmegyek.
Most hogy meg kellett magyaráznom, már nem tűnik olyan viccesnek, de cikinek, az biztos, hogy a legnagyobb volt az eddigi életemben.
A rövid sztori:
9 évig éltem egy pasival aki április végén lelépett egy csajjal.
Nagy összeveszés, megutálás, idegösszeomlás.
Aztán összejöttem a tökéletessel és szeptember 13-án hozzámegyek.
Készen lettek tegnap a meghívók és bevittem a legjobb barátomnak aki egy számtech nagykerben dolgozik. A srác áll kezében a meghívó, szépen megköszöni, és ekkor meghallom az exem hangját a hátam mögül
"Sziasztok!"
(persze nem tud semmiféle esküvőről szerintem)
Azt hittem elájulok.
EX "Gratulálok mindkettőtőknek"
MIM bután néz: "mihez?"
EX:"Hát a haverral együtt az íjászversenyen elért helyezésekért!"
Könyörgő pillantás haverra (még mindig meghívóval a kezében áll) Haver kapcsol, pókerarccal borítékba süllyeszti a meghívó és lerakja az asztalra.
MIM még mindig nem tud szóhoz jutni, hebeg valamit valamilyen levelekről aztán köszönés nélkül távozik.
Nem saját termés.
Hazafele tartottam, és épp egy amolyan vegyesbolt-szerűség mellett haladtam el. Valójában ez csak elméletben vegyesbolt, gyakorlatilag kocsmának felel meg, mert egész nap ott áll, heverészik pár idősebb-ifjabb csőcselék, abból a jó ízes gyökér fajtából.
Épp dinnyét pakoltak le (lehet, hogy a zöldség-gyümölcs biznicbe is belepróbálkoztak...). Eredetileg a dinnyetároló felett van egy árnyékoló, sátorszerű ponyva van, amit ők most épp a járdára pakoltak, úgy hogy a járókelők természetesen ne nagyon tudjanak közlekedni miatta...
Épp elhaladtam mellette, jobblábbal átléptem, de a bal lábam beleakadt, és csörömpölve odébbrepült. Ipse hangját hallom a hátam mögül: "Hozzádvágjak egy dinnyét b.zdmeg?". És egyéb ilyen anyázások, a maga cizellált és szabatosan megkomponált színvonalán.
Valami törést okoztam érzékeny lelkivilágában...vajon mit tegyek? Világosítsam fel, hogy
1. a közterület az közterület, nem pedig játszótér, ahova szétpakoljuk a játékainkat?
2. nem szándékosan rúgtam bele?
Az ötletet gyorsan elvetettem, mert amikor elhaladtam mellettük, láttam, hogy a szellemi képességük kimerül abbanm, hogy "Dinnye dob, dinnye elkap", s hátrafordulás nélkül továbballagtam.
Az ilyenekre és fajtájukra vadászati engedélyt kellene kiadni...
"...a bunkók szemében te bunkó vagy. Ez így volt mindig és így is marad..."
A Novíciussal folyó vitában nem foglalnék állást, de anélkül, hogy utánanéznék, szerintem, ha most azt írod le, hogy "1-ső", most is azonnal kirúgnak, függetlenül attól, hogy milyen vizsgán teszed ezt. Egyébként 2-sodik, 3-madik lenne a folytatás?
Nekem csak olyan kalandom volt, amikor zuhanyoztam, mikozben a gep ment (elozmeny: mama, mikor kapcsoltad be a mosogepet? Van idom zuhanyozni, mielott kopkod? - Persze, boven!), majd megindult a mocskos viz (a szigetes cuccaim voltak benn...) en meg elbaszott pok modjara labaimmal a kad szelein, kezeimmel a falon tamszkodva karomkodtam centikkel folotte, mig le nem folyt a fekete le.
:-)) Azert ezzel a mosogep temaval jo vigyazni. Megesett, hogy a kadban felig toltve vizzel furodtem. Mogottem belogott a mosogep csove, es barmily furcsa, de nem tunt fel, hogy megy a gep. Egyszer csak furcsa bizsergest, es csipo erzest ereztem a labomban...kis toprenges utan rajottem, hogy a mosogepbol kiomlo viz RAZ. Pedig foldelt konnektorba volt dugva. Kepzelhetitek, milyen sebesseggel ugrottam ki a kadbol. Illetve csak ugrottam volna, mert derektol lefele annyira lezsdibbadtam, hogy csak kivonszoltam magam a kadbol. 1 oran keresztul csak fekudni tudtam. De szerencsere ennel tobb nem tortent, viszont azota alaposan megnezem, hogy milyen kadba ulok bele.:-)))
Kövület suxxx... :(
De ha kert van, akkor nincs gond! Lavór vizet kirakni, majdcsak megmelexik, főleg, ha esetleg süt a nap. :) Barkács kedvűek pik-pakk összeüthetnek egy napkollektoros vízmelegítő készüléket egy kátránnyal feketére mázolt olajos/veszélyeshulladéktárolós hordóból.
Azért elképzeltem: a pörkölt kanállal való fogyasztása elfogadott a közétkeztetésben, csak az első osztályú éttermekben illendő a kés és a villa használata. :)
Azért nehéz gyermekkorom volt, két lakótelepen húztam le az első 16 évet...
A mosógépet próbáltam, sajnos nem lehet leválasztani a mosóporadagolót, úgyhogy amikor a vizet szívja, a tárolóban lévő, összecsomósodott, kövület jellegű mosóport is bemossa. Abban azért nem pancsikolnék.
Asszem, megnézem a kerti locsolócsövet, abban jó meleg víz bír lenni. Bár gondolom, nem túl steril...
Ha még nem mentél, azonnal doki! A vesegyulladás antibiotikumokkal rendbe jön pár nap alatt, anélkül több hét szenvedés, tudom sajnos, az oka hasonló...
Az általad kifogásolt alak már most is köznyelvileg elfogadott alak a nyelvészek szerint, és az interneten a beszélt köznyelvnek megfelelő a kommunikáció, ezért szóltak neked többen is, hogy tévedsz...
Mikor én tanultam, pl. még nem volt az, de hát nem véletlenül adnak ki mindig uj cuccost, már az elsőt se ugy kell irni, ha anno azt irom, hogy 1-ső, kirugnak a vizsgáról...
"Súlyos sérüléseket szenvedett az a 16 éves fiú, akinek végbelébe délután egy hat bár levegőnyomású csövet dugtak. A fiú egy nemesnádudvari bútorüzemben dolgozott nyári gyakorlaton. A délután folyamán takarítás közben a fiú lehajolt és az ott dolgozó negyven éves férfi egy hat bár levegőnyomással működő tisztítócsövet nyomott a végbelébe. A nagynyomású levegő a fiú végbelét felszakította, így azonnal kórházba szállították. A férfi ellen eljárást indítottak."
Eddig inkabb lelkes (rekeszizom lazas) olvasoja voltam a temanak. De hetvegen sikerult egy olyat alkotnom, ami billentyunyomkdasra valo!
Ciki: nem regen vasaroltam egy komolyabb fenykepezo gepet. Kiegeszitokent meg egy alvanyt is, 3 labut. Gondoltam, hogy in medias res, kezdjuk esti autos felvetelekkel. Olyannokkal, amin nyitva marad a zar a gepben s az elhalado jarmuvek lampaja szep csikot "huz" a kepen. Irany a varos egyetlen feluljarokja. Enyhe szurkulet, de az auto lampak mar egenk. Pont az ut felett megalltam s szepen, lassan, akkuratusan el kezdtem felallitani az alvanyt! Szintbe allit, rogzit, meg egyebek. Az otthoni gyakorlasnak koszonhetoen kb. 10 perc alatt sikerult is, az amugy nem annyira bonylult mutatvany. Kezdem csinalni szep sorjaban a kepeket.
Javaban exponalgattam, amikor feltunt, hogy az elmult 15 percben az osszes elottem-alattam halado auto heves fekezesbe kezdett ahogy latotavolsagba kerult hozzam. Mikor ez feltunt mar figyeltem is erre. Tenyleg az osszes auto erosen fek uzemmodba ment at, amikor meglatott. S a mogottem levo kanyarban is ugy tuntek el, hogy moderaltak a sebesseget lelkesen. A forgalom igy egy kicsit lassubb lett. Felismerve a szitut, az alvanyt rekord ido alatt osszeszedve sietve tavoztam a helyszonrol, mielott egy kedves ember oda nem jon s meg nem probal "vesztegetni".
Hazafele menet lattam, hogy a hid elott nem sokkal egy 30-as tabla van. Igy mar erthetoek voltak az intenziv lassitasok. Azota ha trafipaxot latok arra gondolok: ah, Ok is csak trukkos kepet akarnak csinalni!
múlt héten valaki küldött egy árajánlatot, amiben egy csomó dolog szerepelt, főleg elvégzendő konfigurálások, meg vackok összeillesztése meg licencek, meg ilyenek (tűzfal a kanóccal pl.:-)
Na mondjuk ez lett 7 miller. Kis gondolkodás után felhívtam egy másik céget, hogy gyüjjenek már ki és elmesélem, hogy mi a feladat, és aztán szüljenek egy árat. Kijöttek, nagyon lelkesen és a beszélgetés 10. percében: "hát azt hiszem, hoyg be tudjuk szorítani a 17milliós keretbe" az állam leesett, minvel ez a második cég csak a biztonsági részt csinálta volna :) Hétfőn jön egy harmadik banda, hát kíváncsi vagyok...
Viszont öröm az ürömben, hogy csomót jegyzeteltem a tárgyaláson és mire visszamásztam a szobámba, nem volt a mai dátumnál a sok firka. Ültem vagy 10 percet és hosszan néztem, mire rájöttem, hogy nemcsk, hogy nem csütörtökhöz jegyzeteltem (ma az volt, ugye?) hanem a szeptemberhez :)))
SMS:
kedvesem külföldiában van, neki is 25ért küldök sms-t, napi 4-5 megy neki és ő is ennyit ír.(most nincs munkaidőben emilem még, ő meg csak akkor tud emilt olvasni) Nem tudk olcsóbb megoldást a susmusnál, és nem használom a 777-et se. Kifizetem, lemulatom. Ennyi
Off
Namost vagy én vagyok teljesen hülye, vagy a szolgálatatás rossz a megadott linken, mert ugyan próbáltam magamnak próba sms-t küldeni, de hiába kattintottam a küldés gombra, nem történt semmi, csak az, hogy kiírta, hogy time out. Próbálta valaki más is?
On
Nagyjából egyet lehet ezekkel érteni. Mondjuk nekem pannonos prepaid kártyám van, s egy 14400-as kártya egy évig elég nekem (meghalnék, ha előfizetésem lenne). Kérem, ha munkahelyről orrba-szájba lehet telefonálni :) Pedig szabadság alatt naponta jó 5-6 percet hívok (így egy évben jó 7-8 óra kimenőm van). SMS-t meg évente kb. 5 db-t írok, többi ment 777SMS-ről. Nyugi, ott nem olyanokat közöltem, hogy hívj fel, hanem azt, hogy mikor, hol talizunk haverokkal. Így nekem eléggé fog hiányozni a 777SMS.
Ált. igaz, minden ingyen SMS portál előbb-utübb bezár. Eddig fényévekkel a legjobb a 1rstwap.com volt a legjobb, de az is leállt. Bár állítólag nem rég újra indult.
Hát igen, a tisztelt felhasználóknak (akik a vonaton bekapcsolják a légbandit) el kéne olvasniuk a használati utasítást, hogy a külső levegőnél csak 8-10 fokkal szabad hűvösebbre állítani a bandit. Egyébként megfázás a jutalom.
;-)) Ma 15 óra után jöttem rá, hogy nem péntek van. A ciki ebben az, hogy a kollégámnak írtam levelet, hogy még nincs fönt a tegnapi frissítés sem a neten, pedig már a mainak is fent kellene lennie. Mikor beértem, kiderült, hogy mi a pálya. ;-)
A tökéletes választ Tpapa adta, de mindenki más is tudta a választ a roppant bonyolult kérdésemre, ugyhogy a gagyi felajánlásomat, hogy abbahagyjátok ezt a csanellezést, megpróbálom betartani és küldeni képet.
Ugyhogy valami kolleganőt muszály lesz lefotóznom...
Ugyan nem tudtam róla, hogy porszívózás-bénázási verseny volt, de azért jólesik a győzelem íze.:)))))
Hullafáradt vagyok napok óta. Ennek egyik igen egyértelmű jele ma egy beszélgetésnél:
Én: Nem is tudom mikor, asszem tegnapelőtt, hétfőn... milyen nap is van ma?
Illető: Csütörtök.
Én: Igen, szóval tegnapelőtt, szerdán...
;-)
Egy húszév körüli bankos ismerősöm, állandóan azzal nyaggat, hogy menjek el hozzájuk dolgozni, mert az egész informatika egy rakás ...szövegromlás...
Mondjuk én nem kedvelem az ilyen kiöltőzős helyeket, de olyannyira aggressziven agitált, hogy a végén megdumáltam vele, hogy adok neki egy önéletrajzot, adja be, aztán meglátjuk. ;-)
Betettem boritékba, és a lelkére kötöttem, hogy ne bontsa fel, mert úgyis ismer, az meg rossz pont lenne, ha ő ismerné a tartalmát, szóval valahogyan nagy körmönfontan elértem, hogy tényleg ne nézze meg.
A boritékban ez állt:
Vázlatos önéletrajz, szabad felhasználásra.
Németh Zoltán vagyok, de neked csak Munchausen.
Ha szépen megkérsz, akkor hajlandó leszek a legmesszebbmenőkig rendbetenni a számítógépedet, feltéve ha az PC és DOS, Linux vagy Windows avagy ezek keverékét használod rajta Op. rendszerként.
Kisebb nagyobb feladataidat C, C++, Delphi, Pascal, BASIC, Perl, meg még ami nem jut eszembe nyelveken írt programokkal automatizálni, könnyíteni tudom.
Ha valami céged lenne és szeretnéd jó színvonalon, de azért mégis valahogy úgy megoldani az informatikai kérdéseidet, hogy ne fizesd rá a gatyádat, akkor is bátran hívhatsz.
10 gép alatt akár az alaplaptól a görgős egérig, megtervezem, beszerzem, sőt összerakom működőképesre a gépparkodat. Esetleg még a weboldaladat is megcsinálom, bár ennek alapvető feltétele az, hogy tudd, hogy mit akarsz, ne nekem kelljen mindent kitalálni, ha nem tudod mit akarsz, akkor viszont szabad kezet kell adnod, attól a falra tudok mászni, ha ötpercenként kitalálsz valami újat, pláne, ha az szakmailag avagy esztétikailag mélypont.
Van némi rendszerüzemeltetői tapasztalatom, Windows-os hálózatok, Netware stb.
De alapvetően csak úgy szeretem csinálni, ha nem szólnak bele, és ha valakit kockázati tényezőnek tekintek, akkor azt leállítják, még akkor is, ha teszemazt a vezér unokaöccse.
Nem szeretek folyton a munkahelyen ülni, ha valami elintézhető e-mail-ben, telefonon, avagy más módón, személyes megjelenés nélkül, akkor azt jó lenne úgy intézni. Ha viszont gond van, akkor képes vagyok végkimerülésig dolgozni, feltéve ha az előbbi feltétel miatt folyamatosan hadrafogható állapotban tudok maradni. ;-)
A fizetési igényem nem egetverő, de nem szeretem, ha olcsójánosnak néznek.
Ha professzionális teljesítményt várnak el, akkor annak ára kell legyen!
Üdvözlettel Németh Zoltán
Elérhetőség,
Eddigi iskoláim felsorolása,
munkahelyeim,
stb...
Ennek kb. két hete, azóta szerencsére nem találkoztunk, no és ami a fő levél sem jött. ;-))
Ma már nem érem el. Éjszaka a munkásai szétcsomagolják, holnap éjszaka meg össze újra... Vagy a salesman szól az ügyfelének, hogy mégiscsak darabjával kapja. Szerintem ez lesz, mert mostmár morcos vagyok.
szintén:
Az egyik beszállító szólt, hogy ő párba csomagolta azt a cuccost, amit én darabra kértem. Kis üvöltözés után átcsomagolja, de várjak. Na jó.
A másik rá se ... a megrendelésemre, a vevő meg akarja, de nagyon, így leüvölti a hajamat. Kávé már nem kell.
A harmadiknál növelni szeretném a rendelt mennyiséget, azt mondja lehet, de kezelési költségért. Mondom, akkor külön megrendelést kapsz, szállítsd egybe a kettőt, az megy kezelési ktg. nélkül? Hogyne, persze.
Ezután jött az első rendelés gazdája, hogy mégiscsak jó lesz neki párban a cucc.
tybald, az biza ciki:) nincs böngésződben find funkció? (utolsó szó)
Dedicated Channels
Dedicated channels compose the third group of channels. Once again, there are three dedicated channels. They are used for call set-up, sending measurement reports and handover. They are all bi-directional and point to point channels. There are three dedicated control channels
Stand Alone Dedicated Control Channel (SDCCH), SMS
OFF
Abban a szövegben én sehol nem találom az sms-t mint kifejezést, az meg, hogy nincs feltüntetve nem jelenti, hogy nem használják arra is.
Mindenesetre, ha nem bcch-ban megy az sms, akkor Maros Dórikát csókoltatom:)))
ON
ma borzasztó szétszórt vagyok:
sikerült egy értekezleten fantasztikusan beégnem... elég oldott szokott lenni a hangulat, egy terméken ment a vita, hogy mi is legyen a sorsa. volt egy javaslat, hogy ki kéne állni valahová és árulni. erre én megkérdeztem a flörti kollegát, hogy mit is csinál 7végén. valaki beszólt, hogy vigyázzak mert a barátnője nagyon féltékeny és jó lenne ha nem vörösödnék (amiről akkor még szó sem volt, én csak javasolni akartam hogy nyugodtan árulja ő). erre egyszerűen leblokkoltam, arcom totál piros lett és kitört a tesztonterontartalmú légkörből a nagyröhögés (pedig csak annyit kellett volna mondani hogy jöhet ő is... de akkor már naggyon késő volt hogy bármit is kinyögjek)
más: asztalomnál vadul gépelem a jegyzőkönyvet mikor megcsörren a telefon. mig nem voltam a helyemen, sikerült valakinek egy tálat odatenni közém és a telefon közé ami eddig fel sem tűnt (nagyon bele tudok mélyedni a monitorba, még a zenét sem hallom). és akkor lendülettel odafordultam a telefonhoz, sikerült irtó csörömpöléssel leverni a tálat és kagylót és fél percig hadakozni míg le tudtam rá csapni. nagy röhögés (tele volt az iroda) és persze fontos külföldi a túloldalon, szintén vinnyogva...
A legkondi megy, mert meleg van ezerrel.
A vonaton is fuvassak a hideget, de nem aprozzak el, vagy sztem 20 fok kulonbseg ha nem tobb a kinti levegohoz kepest boztos volt, a fujt levego meg mondjuk 15 fokos.
A vege persze az hogy megfazas - mar akinek szerencseje van. Mert nekem a vesem sinylette ameg a direkt hideglevegos rafuvatast, ergo annyira faj hogy lepni nem nagyon birok, de persze a fasz munka hose bejott dolgozni.
A kollegak viccelnek ezerrel, mert ugy vonszolom a jobb labam mintha huncutul atdorbezolt ejszaka utan lennek, amit a nagyfarku baratom nyarsan toltve forogtam vegig. Mindezt tobbe-kevesbe vigyorogva kellene ugye viselni, mikozben persze majd leszakad. Es csak vonszolom magam, ebedelni is fel ora alatt kuzdottem le a sokat mondok ha 150 meteres tavot - igaz oda-vissza.
Meg szerencse hogy hosszu hetvege jon, 3 nappal, en meg - ez csak termeszetes - jarni nem fogok tudni. Utazas lemondva, hotel lemondva, orulok ha nem fogok uvolteni minden 10 percben.
tybald.
az sms nem BCCH-n megy, olvasd el amit ideztem, ha mar egyszer a te kedvedert elokerestem:) a BCCH pedig nem meddig csati, ahnem megvan a funkcioja, azt is elolvashatod.
:)
nagyonOFF
A BCCH-n megy és az a csatorna fixen "be va drótozva" a keretbe, akkor is le van foglalva, ha nincs rajta forgalom, akkor is ha van, ilyen szempontból értettem a fölös kapacitást.
Gáz akkor lenne, ha a valódi üzemviteli jellegű üzenetektől ami ezen a csatornán megy elvenné a helyet az sms, de ez tudtommal nincs így.
ON
gaulioses: Pedig ez nem is az összes rövidítés ami mobil témában általánosan használt:))
gauloises
egy igaz mobilgurunak az ilyesmi a fejeben van, kisujjbol tudja. Igazabol en nem is telefonszamokat tarolok es hivok hanem MSISDN szamokat, a mobilt nem bekapcsolom hanem attacholom a halozatra meg ilyesmi.
:)
ui.: adnal nekem egy mobilt az altalam eddig nem hasznaltakon kivul, lehet hogy bekapcsolni sem tudnam:)
tybald
ertelemszeruen hagyomanyos smsrol van szo, gprs alatt mashogy mukodik.
de mindent osszevetve a radios csatornan ugyan kulonbozo logikai csatornan megy az sms, de ettol fuggetlenul ugyanazt a savszelesseget hanszlaj mint a tobbi control csatorna. Ezert eleg nagy csusztatas azt mondani, hogy nem hasznalja senki es a folos kapacitason megy. GPRS eseten nyilvan az adatforgaom elol veszi el a helyet, most arrol ne is beszeljunk hogy egy gprshez meg mi minden kell:)
arrol nem is beszelve, hogy ez a resz a BTS-MS kozott van, mikozben BTS-BSC-MSC-SMSC elemek is avvank, oda-vissza raadasul duplan, ahol viszont az sms nem "broadcast" csatornan megy... Egy paging vagy egy location update meg megint kurvara nem a folos kapacitast hasznalja.
Mindezzel azt akarom mondani, hogy az smsekre kulon tervezik a halozatot, nagy mennyisegben ugyanis olyan terhelest okoz, fiogja a kapacitast. Tehat kurvara nincs ingyen. Ha smsre nem terveznenek akkor nem lehetne sms-t kuldeni ilyen mennyisegben.
tybald, kikerestem neked:)
mint lathatod nem broadcast csatornan megy a cucc hanem kijelolt csatornan. mondjuk keret
Broadcast Channels
Broadcast channels are down-link point to multi-point channels. They contain general information about the network and the broadcasting cell. There are three types of broadcast channels:
Frequency Correction Channel (FCCH )
Synchronisation Channel (SCH)
Broadcast Control Channel (BCCH)> freq, hopping, GPRS exists
Common Control Channels
Common Control Channels are used to set up a point to point connection. There are three types of common control channels:
Paging Channel (PCH)
Random Access Channel (RACH) call
Access Grant Channel (AGCH), answer
Dedicated Channels
Dedicated channels compose the third group of channels. Once again, there are three dedicated channels. They are used for call set-up, sending measurement reports and handover. They are all bi-directional and point to point channels. There are three dedicated control channels
Stand Alone Dedicated Control Channel (SDCCH), SMS
Slow Associated Control Channel (SACCH), Measurements, PowerControl, TimeAlignment
Fast Associated Control Channel (FACCH), Handover
Traffic Channels (TCH)
Physical channels also transfer user data, which can be either in the form of Half rate traffic (6.5 kbit/s) or Full rate traffic (13 kbit/s). Another form of traffic channel is the Enhanced Full Rate (EFR) Traffic channel. The speech coding in EFR is still done at 13 kbits/s, but the coding mechanism is different than that used for normal full rate traffic. EFR coding gives better speech quality at the same bit rate than normal full rate. Traffic channels can transmit both speech and data. These are bi-directional channels.
GPRS Logical Channels
Packed Data Traffic Channel Uplink (PDTCH)
Packet Data Traffic Channel Downlink (PDTCH)
Packet Associated Control Channel (PACCH)
Packet Timing advance Control Channel (PTCCH)
Nyilván a leg jégprofibb szakemberek is elbasznak dolgokat.
De azért ez a "valamelyik manager kitalálta, aztán átverte a vezetőségen és még meg is lapogatták a hátát", hát ez azért erős.
Minden cégnél számolnak. Lehetőségeik szerint szakértő módon.
Hogy megszüntették ezt a solgáltatást? Hát, ez van.
Hogy megpróbálják úgy eladni, mintha ez mekkra dolog lenne? Íme a keep-smiling-nyugati-stíl.
Egyébként valaki írta, hoyg milyen hülyék az emberek. Nyilván van erről felmérés, hogy a netes társadalom az IQ-hierarchia magasabb fokán áll mint az átlag.
De a magyar mobilos társadalom (kb. 4-5 millió ember) nagy-nagy többsége vérgagyi-IQvadász.
Ha nekik azt mondják, hogy milyen jó is az a wap, akkor azt akar. Ha egy horrorfilmet vígjátékként harangoznak be, akkor végigröhögi azt.
Ennyi.
Hogy engem az a telefonosdi mennyire felizgatott...futnom kellett egy kört, hogy higgadtan hozzászólhassak. ://
777-et eddig egyszer használtam, amikor új telót vettem és megváltozott a számom. Na onnan szenvedtem végig a soksok ismerősnek az sms-eket.
Amire értelme van használni egy ilyen lehetőséget és szerintem civilizált felhasználási mód, az a csoportos sms-küldés. Azaz ugyanazt az információt több emberhez eljuttatni egyidőben.
Amikor nekem valaki 777-ről írt és csak nekem, és csak valami kretén kérdést tett fel, ami miatt nekem felhívnom, vagy sms.ben válaszolnom kellett kicsit mindig ideges lettem. Nem védem a westelt mert irdatlanmód pofátlanra keresik magyarországon magukat a telefontársaságok és baromira aránytalanul magasak a díjak, de az elv az elv marad ettől. Azaz, hogy ha valaki a kisujját nyújtja mi letépnénk a kezét.
(Bár felőlem holnap átvehetjük a hatalmat csinálhatunk anarchiát és kivégezhetjük a felső tízezret. Annak legalább lenne látszatja :)).)
Szóval ahogy én látom. Bár nem néztem utána csak tippelek. A wap maga ha jól tudom ingyenes szolgáltatás, tehát jár, ha tudja a telefon. Ha használod akkor pedig díja van, de csak míg használod, és ez idő alapú. Így képzelem, de ez csak olyan ösztöntudás. Tehát ha felmész wappal már aki szeret wappolni és akar, a 777-re és onnan elküldesz egy sms-t 15 embernek (limit ennyi igaz?) akkor az neked csak a wapdíj.
Ha arra használod amire érdemes használni akkor a kecske is jóllakik meg egy kicsit a káposzta is megmarad.
Amiért fizetsz az az, hogy nem kell géphez ülnöd és bárhonnan bármikor elküldhetetd a 777-en keresztül, ugyan díj ellenében, de olcsóbb lesz, mint ha egyesével írnád meg az sms-ket.
A gprs pedig ha jól tudom más tészta. Azt ha használatba veszed akkor fizetsz rögtön egy havi díjat és utána adatforgalom után pedig a többit. Én le is tiltottam a telefonomon nehogy véletlenül használatba vegyem. A szolgáltató ugyanis erről nem szólt nekem, nem hívta rá fel a figyelmem, hanem egy haverom szólt.
Pl a vodafone akit sosem szidnak, pedig ugyanolyan kaller banda, mint emezek. Ingyé adta a gprs-t, azt hogy rászoktak fizetőssé tette.
A telefontársaságok közötti különbségek. Ki milyen időintervallumra számláz...mennyiért, milyen időszakok vannak, pl csúcsidő stb. Itt is felhoznám a voda-t akiknél nincs csúcsidő, ja de hétköznap más mobiltárs felé olyan sincsen, hogy kedvezményes időszak. Egy időszak van azt kész.
a végén nagyjából ugyanannyit fizetsz.
Jól kell kiválasztani a előfizetés fajtáját és olyan társasághoz kell menni ahol a sűrűn hívott ismerőseid vannak. Szerintem ennyi amit a takarékosság jegyében tenni lehet. Meg a nempofázunk feleslegesen módszer.
A prepaid kártyával meg 2x annyi a telefonszámla csak nem veszik észre az emberek. Ill. ugyanazért a pénzért feleannyit beszélhetsz.
Na különben meg a mobil nem arra való, hogy pofázzunk rajta, hanem a nonstop elérhetőséget és a nonstop hívásképességet jelenti. Információt kell közölni és nem az életet megbeszélni. A kapcsolattartásra ott a levél, internet, vonalas telefon és az "üljünk be valahová dumcsizni".
nekem így 4-5 ropi a telefonszámlám előfizetéssel és ennyit még hajlandó is vagyok rászánni. És mégis tartom a kapcslatot mindenkivel akivel akarom.
777 nélkül, így is lehet.
Az sms-t pedig utálom. Fárasztó begépelni, nem lehet vele információt közölni stb. Olcsóbb is és gyorsabb is 1 perc alatt megbeszélni ugyanazt amit amugy 5-6 sms-ben tárgyalsz ki.
Az meg arra jó, hogy rövid de velős információt közölj, illetve könnyem megválaszolható kérdést tegyél fel.
Nem a: Akarsz jönni spanyolországba nyaralni? Ha érdekel írj vissza, közlöm a részleteket és majd egyeztetünk.
vagy: Mi van veled?
legdurvább: Van kölcsön 5ezer forintod?
777ről. Agyam eldobom.
Üdv
"Hát fiatalok az az igazság, hogy a westelnél profi! pénzügyi szakembereket foglalkoztatnak akik pontosan tudják, hogy mi éri meg nekik és mennyiért. Ezt a döntést biztos, hogy alaposan előkészítették, kutatták és elemezték. Egy ekkora társaság nem szokott hübelebalázs módjára döntéseket hozni :o)"
Háddemost, kolléga, hadd ne mondjak csúnyát, de azért a popsijukat sem kellene tisztítani...
A döntéshez meg abszolút semmiféle alapos előkészítés nem kellhetett. A recept marha egyszerű volt: "Megnőtt iránta a kereslet, hadd kopasszuk már meg a népet!"
Egy ősrégi alaptörvényt vettek figyelembe: "ha van rá kereslet...hát akkor miért ne kérjünk érte plusz pénzt?"
Ehhez semmiféle IQ, profizmus vagy tehetség nem kell...
OFF
Nem mondtam, hogy nem kell hozzá, de az egyébként is kell - nagyjából azért ismerem a GSM és GPRS rendszerek felépítését;)
A lényeg azon volt, hogy _elvileg_ akkor megy az sms amikor a csatorna üresjáratban van.
Broadcast az broadcast, valamit valamiért, de a fizetős sms ugyanúgy foglalja a sávszélességet;)
Mindegy, a hangsúly nem ezen volt, hanem azon, hogy hülyének nézik az embereket.
SkydiveR: Aki belülről lát 1-2 nagy céget az tudja, hogy egyrészt nem csak profik vannak, másrészt még ők is tudnak piszkosul melléfogni.
Pl. UMTS license-ek megvételét is ezek a véprofik döntötték el, és ez roggyantott meg mobilcéget;)
ON
Nem a google az érv, hanem amiket kihozott, mind újságcikk vagy irodalmi mű volt.
Egyébként nem kéretlenül kötöttem bele (hiszen akkor mással sem tudnék foglalkozni :)), hanem a kérdésre válaszoltam:
> ferfiszemelytol elkeredzkedek (ezt hogy irjak??)
> EGyébként az elgondolásod totál megállta a
> helyét, mondjuk ugy 20 éve, azóta a nyelv is
> fejlődött, változott...
No igen, belőlünk már az általános iskola 5. osztályában kinevelték azokat a helyesírási hibákat, amiket a mostani érettségizők tömegesen követnek el. (utánna, kissebb, egyenlőre, helység-helyiség keverése)
Ez viszont meglehetősen ontopic, a közoktatásnak. (Ha nem is vicces.)
Elképzelhető, hogy húsz év múlva esetleg ezek lesznek a helyes alakok?
A közszolgálati tévékben még tudnak helyesen írni, de a kereskedelmiekben egyre kevésbé.
Akkor írok egy cikit, úgyis olzan réren tortént velem ilyen.
Voltam ma vért adni. Tű kihúzásakor rámapplikált az ápoló/társalkodólány egy bazi nagy vatta-ragtapasz dolgot, majd közölte, hogy 4 órát legyen rajtam, addig le ne merjem venni.
Hogy milyen jó érzés volt azzal az izével végigcammogni a fél városon... Sebaj.
#2 (a nagyágyú)
vissai munkát keres, ezerrel méghozzá.
Van hiper-szuper önéletrajza, csak éppen képet nem tudott még hozzá scannelni. Sebaj, addig illesszünk be egy bmp-t, egy smileyt méghozzá (a méretarány végett).
HÁT NEM AZT KÜLDTEM EL LEGALÁBB KÉT HELYRE?????
vazz... és még csodálkoztam is, hogy miért nem hívnak vissza... :)
"Hát fiatalok az az igazság, hogy a westelnél profi! pénzügyi szakembereket foglalkoztatnak akik pontosan tudják, hogy mi éri meg nekik és mennyiért. Ezt a döntést biztos, hogy alaposan előkészítették, kutatták és elemezték. Egy ekkora társaság nem szokott hübelebalázs módjára döntéseket hozni :o) "
Hááááát ....
Speciel a Westelnél nem, de más multiknál dolgoztam, és közel sincs így, ahogy mondod.
Tudnak olyan döntéseket hozni fent, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal, de még a cég működésével sem.
Tökigaz.
OFF McFart viszont kihagyta az SMS költségek közül az SMS-gateway-eket és ~routereket, amik gépek (légkondis szerverszoba költsége) és amiken program fut (ember írta, ->fizettek neki) és üzemeltetni is köll (embernek, ->fizetni köll neki). ;o)
(Gyk. Ha nem lennének ilyenek, akkor nem mennének át az SMS-ek az 1ik szolgáltatótól a másikhoz.) ON?
Én mongyuk vicces kis történeteket olvasni jöttem ide, de ez az sms vita is érdekesnek tűnik.
Van itt egy-két önjelölt közgazdász, marketinges aki frankón megmondja, hogy mi mennyibe kerül a westelnek, illetve mekkora átvándorlást/ügyfélvesztést produkálnak stb.
Hát fiatalok az az igazság, hogy a westelnél profi! pénzügyi szakembereket foglalkoztatnak akik pontosan tudják, hogy mi éri meg nekik és mennyiért. Ezt a döntést biztos, hogy alaposan előkészítették, kutatták és elemezték. Egy ekkora társaság nem szokott hübelebalázs módjára döntéseket hozni :o)
A hülyének nézésről meg annyit, hogy sajnos a lakosság nagy része van olyan ostoba, hogy elhiggye amit a reklám mondanak neki. (Használj kalgont! A fogkefét űrlaboratóriumban fejlesztették ki! Két Vinszlet is ezt a sminket használja! Zámbódzsimi véletlenül fejbelőtte magát stb.) Hát persze, hogy hüjeként kezelik őket.
gondolom se bsc se kozpont nem kell hozza, csak egy broadcast csatorna:)
egyebkent van egy baszott nagy szerver hozza, ugy hivjak sms kozpont. Es azon keresztul megy minden egyes sms. a rendszerbol adodik hogy meg kell keresni a masik partnert es oda is el kell kuldenie, ha nem talalja vagy az ki van kapcsolva akkor tarolnia kell valamennyi ideig. Nyugodtan mondhatom hogy az MSCbol a mobilig ugyanazon az uton megy mint egy mezei hivas. Ha sokat kuldenek akkor elfoglalja a savszelesseget, amit nyilvan boviteni kell, csak azert hogy az sms is elferjen rajta.
A broadcast csatornan meg pl a mobilok pofaznak, mondjuk azert hogy ott kapjak meg ha valaki keresi oket, ok azon beszelik meg a handovert ha ugy adodik es meg sok minden mas funkcio van.
A broadcastnak sajna van egy rossz tulajdonsaga hogy az adott teruleten mindenki megkapja, vagyis mindenkinek fogja a savszelesseget....
OFF (előre is bocs, csak a jobb megértés miatt)
Egy kis infó - majd Geit kijavít, ha valami már nem úgy van ahogy tanultam:
SMS az úgy működik, hogy egy speciális "broadcast" jellegű üzenetekre fentartott _üzemviteli_ csatornán továbbítódik a szabad csatornaidőben.
Ebből eredően szinte 0 a költsége, mivel amin zajlik azt más célra mindenképpen fenn kell tartani, és csak akkor kerül továbbításra amikor egyébként semmire nem lenne használva a csatorna.
Egyetlen tényleges költség az annak a servernek a költségeiben jelentkezik, ami átmenetileg tárolja a pillanatnyilag - készülék nem elérhető, nincs szabad csatornaidő, stb. - nem kézbesíthető üzeneteket, de ez a fizetős üzeneteket is tárolja, tehát ezt is meg kellett venni és üzemeltetni, max. a kapacitása amit növelni kell és ez plussz kiadás.
Kis kiegészítés még, hogy a GRPS rendszeren továbbított sms-eknél nincs server ami ideiglenesen tárolja az üzeneteket!!
Tehát nincs összefüggés, legalább is nem igazán hasonlítható a heavy useres letöltőkhöz.
ON
Mennyi? :-OOO Hogy lehet az? :-O Van vonalasom is, 2500Ftos lebeszélhető, mindig maradt rajta még pénz... A mobil annyiból félrevezető, hogy két barátom cégtől tud hivni, és akkor ők hivnak engem, nem az én számlám megy :o) De ha az menne, akkor se lenne ennek a 1/3a se!
Nos 50 Ftot se fizetek mert megjött a postája. 20at se telefonos SMSért. Majd ha akar valamit, felhiv, oszt passz... A 3 seces időben (3secért nem kell fizetni) még Westelem volt, remekül kihasználtuk, ennyi telefont se használtam, ideális volt a "gyere le!" "itt várlak már!" "+1liter tej!" és társaihoz :-D Most az lett: ha odaérek, rádcsörgök. Csörgés, törli a hivást, lejön... Csak fater mániája még mindig felvenni, ráadásul rengeteget dumál, ugyhogy szinkronbeszélünk...
Ő: Szia! én vagyok, az apu, mit akarsz mondani? hude jó, hogy hivtál..
Én ugyanakkor szinkronban: Ha bejössz a városba, hozd el a fagyitorta tartót, mert kint feleljtettem multkor és egy kiló krumplit, szia!
lecsap, ő még beszél :-D Hogy a férfiak mennyit tudnak fölöslegesen dumálni! :-O
Nem. :)
Gyerek kap növekedési hormont, perpill antibiotikumot a dializáló oldatba, és Eprexet, sajna mind injekcó formájában. Most éppen az antibiotikumot szúrta ki a néni.
Van ingyenSMS lehetőség, itt a + csak annyi volt, hogy tárol 100 kimenő és 100 bemenő smst és az összes telefonszámot. Ezenkivül pont annyit ért, mint bármilyen más ingyenSMS. Azért kaptad a +t (telefonszámtárolás és SMS tárolás), mert kegyeskedsz a westelt használni... Nos sokaknak van ugy 777ük, hogy van net nélküli westeles ismerős, fizetnek neki egy smst, amivel regisztrálnak, utána használják. EGyébként vodások, vagy én pl. pannonos :-D
Szóval csak annyi lesz, hogy a sok régi bevált ingyenSMS helyem megkeresem, minden van napi 5-6 küldési lehetőség, max be kell ütnöm a számokat...
Az fix, hogy telefonon nem fogok sms halmokat küldeni :-D
Szerencsés ember vagy. Én azon küszködök, hogy 30k alá lemenjen a számlám (ebben a hónapban már majdnem sikerült). Csak hát állandóan jártatom a számat, és ez nem könnyít a dolgon.
Asszem most terjed el rólam a házban, hogy drogdíler vagyok, vagy fogyasztó minimum.
Szomszédnéni, aki egyébként nagyon aktívan részt vesz a ház életében, és szerintem betörő nem tudna munkálkodni nyugodtan miatta, szóval az idős hölgy átugrott hozzám, szívességet kérni.
Konyhában fogadtam, megbeszéltük, oké, persze, megteszem neki. Aztán csak néztem, hogy mit néz ilyen meredten a konyhapultomon. Ugyanis ott volt összekészítve a gyerek szurija, meg egy csomó fecskendő, tű egy dobozban...
Villámgyorsan távozott.
Par eve a pannonnal az elso 3 sec ingyen volt, a hivasok fele 3 secen belul volt egy ev mulva! meg is szuntettek ezt a lehetoseget...
Szintén Westel. A pannonnál 3 másodperc az 3 másodperc ;-)
Egyébként nagyon jól tették, hogy megszüntették azt a sz@rt. Ki nem állhattam, hogy felhívtak: "-Hol vagy?", és letették. Aztán lestek, hogy nem hívtam őket vissza :)
McFart, minden jogos amit írsz. Nyilván én is azért kérnék pénzt, amire kereslet van, tiszta sor.
Na de miért akarják még azt is elhitetni velem, hogy ettől nekem még jobb is lesz? Tényleg annyira hülye az átlag user, hogy amikor észreveszi, hogy vazze, nincs 777, csak wap, akkor elkezd hallelujázni, hogy banyek, ez milyen kafa egy újítás!?
A westel kommunikációjából ugyanis az jön le, hogy ők valahogy így képzelték az átlag user reakcióját a változásra.
OFF "az n+1. forrásból is meg kell próbálni pénzt csavarni, mert különben nem telik a céges autókra és egyéb juttatásokra illetékes elvtárséknak." "Elvtárs" szó javítva "tulajdonos/manager"-re és máris IGEN, isten hozott a való világban, ez a kapitalizmus! ;o))) ON
jazzman
az infrastruktura nem ingyen van, ki kell termelnie az arat, mindemelett hatalmas fenntartasi koltsege van. Ha a smsert nem kell fizetni akkor a beszelgetes vagy mas szolgaltatasoknak kell kitermelnie, ami azt jelenti dragabbak. Minden rendes helyen a nepszeru szolgaltatasok hozzak a penzt, ha az sms nepszeru (marpedig az), akkor az.
Amikor bevezettek gondolom kevesen hasznaltak a 777-t, mivel kevesen volt inet hozzaferesuk, meg kulonben is kenyelmetlen mert szamitogep kellett hozza meg ilyesmi.
A WAP ugyanez, beletettek egy vagon penzt, de bukta az egesz. Mert kenyelmetlen meg benazas meg sokaig tart meg ilyesmi. De olcso, igy ezt fogjatok hasznalni, raszoktok meg minden, par ev mulva meg ezert is tobbet kell fizetni.
Par eve a pannonnal az elso 3 sec ingyen volt, a hivasok fele 3 secen belul volt egy ev mulva! meg is szuntettek ezt a lehetoseget...
Egyebkent nem tudom miert draga egy anyuci megjott a posta duma, mert ez mondjuk 5 sec, ami meg a legmesszibb orszagba sincs 50HUF. Jahh kerem, hogy akkor mar beszelgetunk is? tessek leszokni rola, vagy fizetni:) Csak huledezem hogy mennyit telefonalnak az emberek... Hihetetlen szofosasuk van az embereknek.
az alanti kábszeres beetetős példa kiválló volt.
én így látom:
lehet, hogy amikor elkezdték az ingyenes küldést, akkor még nem tudták, hogy mire lesz jó, vagy tudták, csak azt nem, hogy mire fogják majd átvezetni a népet, mert akkoriban még messze voltunk a waptól meg a gprstől. (régen még regisztrálni sem kellett, simán küldhettél, igaz akkor még nem 777 volt a neve)
aztán - gondolom - kitalálták, hogy itt vannak ezek a csili-vili haszontalan szolgáltatások, amelyeket a kutya se használ, hát akkor legyen ez az, amire átvezetjük az ingyenességgel függőségbe taszított tömegeket. ha a töredékük áttér, már az is jól megnöveli a wap bevételet, megérte eddig ingyen etetni a népet.
egyébként amíg a havi első 20 SMS ingyenes volt, nekem akkor sem mindig fogyott el. kedvesem meg már regisztrálta a nem netező rokonságot is a 777-en.... wapozni nem fog, az tuti, mert az szerinte is ló52@®
"Ti most itt azert varitek a nyalatokat, mert valaki megszuntet egy ingyenes szolgaltatast." Negatív! Az ingyenes szolgáltatás megszüntetése kellemetlen ugyan sok szempontból (ld. alább), de a nyálverés az kifejezetten az ügyfelek módszeres hülyének nézése miatt van.
Képeslap+snailmail: jaja, már volt rá példa, hogy használtam... :o) Például csomagot nehéz SMS-ben küldeni... :o) Szóval menni fog talán képeslappal is.
OFF Felmerül a kérdés, hogy nincs-e semmi összefüggés az ilyen havi "több100"-as esetek és a között, hogy egy szolgáltató úgy gondolja, a továbbiakban nem fogja ellenszolgáltatás nélkül adni a saját infrastruktúráját ehhez? (Vö. "Tisztességes felhasználás.") Nincs különösebb infóm a dologról, de pl. elképzelem, hogy holnaptól minden ADSL felhasználó /az vagyok/ átáll a napi 24h-s üzemre és akkora adatforgalmat generál, amekkorát csak bír. Elméletileg megteheti, de a szolgáltatója (ISP) biztos lépésket fog tenni ha ez elszaporodik (szerződést módosít?) különben túl nagy vesztesége keletkezik ezen. Amúgy pedig "ingyen leves nincs". Csak eddig esetleg mások fizették. /Mondjuk akik telefonáltak de nem SMS-eztek, vagy legalábbis nem "ingyen". Én pl. a két kezemen megszámolom, hány SMS-t küldtem eddig WEB-en át, de a havi össz. SMS forgalmam se sokkal több./ Vagy rosszul látok valamit?
Persze -elismerem- bosszantó, ha az ember egy darabig ingyen kapott valamit, és aztán ezt megvonják tőle, (kivételt képeznek bizonyos kéretlen reklámok a postaládába) de ezért bírálni egy alapvetően profitorientált céget túlzás, nem? ;o) ON?
"sok penzbe kerul ez a szolgaltatroknak" Na nemá! Ha egyszer kiépítetted az infrastruktúrát, akkor 1 SMS kábé 0.0000(sok nulla)01 HUF. Az infrastruktúra meg adott, mert úgyis kell a távbeszéléshez, meg a beszavazós bigbráner műsorokhoz (na, azok tejelnek mint állat) stb.
Gondolod, ha olyan rohadt drága lenne, akkor ment volna a 777 ingyér most már szerintem évek óta? (Nem tudom, mikor indult, mert én csak pár hete kezdtem el használni, de olyan emlékeim vannak, hogy már vagy 2 éve is láttam, amint komplett gépteremnyi emberek használják.)
Ez arról szól, hogy az n+1. forrásból is meg kell próbálni pénzt csavarni, mert különben nem telik a céges autókra és egyéb juttatásokra illetékes elvtárséknak. Ott ül a sok közgazda meg marketinges meg pénzügyes, meg mittudoménkicsodák, és sütik ki együtt ezeket a nagyszerű ötleteket.
Odáig már nem jutnak el, hogy lehet, hogy beszednek ezzel is x forintot évente (ami az össz büdzséhez képest zéró, mert azért nem mindenki szokik rá az SMS-re úgy, mint a kábszerre), de ha nem lesz a westelnél ingyenSMS (tudtommal ő volt ez egyetlen szolgáltató, akinél volt), akkor a sok tinédzser nem a westelt fogja választani, mert ha ott sincs, akkor már inkább azt választja, amelyik olcsóbb vagy trendibb vagy jobb készüléket kínál ugyanazon az áron, szóval bukik majd rajta szvsz legalább annyit, mint amennyit beszed az ingyenSMSből.
(Az SMS egyébként csak neked drága, ha kiszámlázzák, szolgáltatni fillérek.)
Hat eskudj meg mindig nem fogom fel.
Ti most itt azert varitek a nyalatokat, mert valaki megszuntet egy ingyenes szolgaltatast.
Az hogy mi az indok es hogy vakit az mas teszta, persze hogy kap erte penzt valaki hogy igy talalja, az a munkaja hogy megprobalja a szart rozsaillattal birkaporkoltnek eladni.
Nem ertem a felhaborodas lenyeget, bar a hulyeneknezest elismerem. Westelt sosem szerettem, eztan sem fogom. :)
Telefonhoz lehet kapni billentyuzetet (mar aelyikhez), amugy nem lassu begepelni az SMS-t sem szerintem, nekem legalabbis fel perc alatt kivan a 160 karakter. Igaz nem ujfajta szupertelcsim van amin nagyitoval kell keresni a gombokat. :)
Ez a napi 15 uzenet pedig ... Annyit kuldj amennyit akarsz a telcsidrol, vagy ameddig a takaro er. Felesleges szerintem hasonlitgatni, hogy debezzeg beszelni alig, es foleg uzenetek. Engem sem ver foldhoz a penz, mindig van hely ahova lehet tenni, megsem allok neki hogy szidjam oket. Ha ennyibe kerul, hat ennyibe kerul. Ha nem is lett volna ingyenSMS egyaltalan, akkor vajon mit csinalnatok?
Jazzman
Van egy nagyon regi talalmany, ugy hivjak kepeslap es posta. En is ujra fel kellett fedezzem. :)
A vega egy másik nick. Én Vegetable vagy Veg vagyok...
Én nem küldök átlagban havi 15öt se, de lehet naponta annyit, és mikor az Eb külföldön volt, sokszor kevés volt az SMS. Ez egy szolgáltatás, lehetőséggel, nem muszáj kihasználni fullra. És ha azt akarod külföldön dekkoló szüleidnek irni, hogy Oké, megjött a posta, amit várnak, sokkal olcsóbb ingyen, mint felhivni mondjuk őket Ausztráliában... Vagy küldeni igy SMSt hogy: Gyere már fel mircre, várlak, mint felhivni a vonalas telefonon ugyanezért - emil csöndesen jön, nem mindig veszi észre az ember. Küldesz SMSt csucsidőben, hogy elmaradt a bevásárlócetliről a kenyér - kontra felhivod a mobilját más hálózatról csucsidőben. És még folytathatnám...
Na, annak orult volna csak anyu, ha kiurited a porzsakot a szoba kozepen tulnyomassal...
ez elég ciki neked...
ezek szerint ha csövet dug a kimenetbe, akkor kijön a por zsákból, ha nem akkor meg bennmarad? :-))))
nem csak a Rakéta, sok más típus is tudott fújni is. elég hasznos funkció, ha szűk, apró törékeny biszbaszokkal teli dolgokat kell takarítani (pl. számítógép belseje) por csak annyi van, amit felver, ki nem adja a belsejét (legalábbis nem jobban, mint normál proszívózáskor)
az 777-SMS-ről meg találtam egy topikot hátha a kerülőmegoldás is megszületik ott.
Mert többszörösen pénzbe kerül (venni kell wapos telefont, müködtetni kell a wapot, ami szintén pénz), nehézkesebb (billentyüzet kontra kis izék a telefonodon), és sok szolgáltatás van mellette, ami wapon elérhetetlen lesz, ugyanis normál telefon kijelzőjén nem látod...
1) Utálom a telefon billentyűzetét gépelésre használni. Lassú, idegesítő, nem lehet hatékonyan szerkeszteni a szöveget stb.
2) IngyenSMS nagyszerű lehetőség volt, hogy az emaillel nem rendelkező otthoniaknak is tudjak néha küldeni híreket anélkül, hogy a gatyámat is kifizetném rá.
3) Szar mobilom van, és gyorsan lemerül, nem bírja az SMS-ekkel való szarakodást.
4) A WAP önmagában egy nagy parasztvakítás. Most biztos ezer oldalról rám fogtok támadni, hogy márpedig az milyen nagyszerű és felhasználóbarát találmány, micsoda adatátvitelis sebességekkel dolgozik, micsoda grafikus megjelenítést támogat stb. -- hát, én konzervatív vagyok, és egyelőre jobban szeretem az internetet hagyományos számítógépről intézni. Billentyűzettel, egérrel, normális képernyővel, normális szoftverekkel stb.
vega
ismered a kabeszeres beetetest? az ingyen sms ugyanez. Ingyen lehet kuldeni, mindenki kuldi mint az allat, raszoknak. Aztan egyszercsak fizetni kell erte, de akkor mar nem tudnak nelkule elni.
most oszinten mi a szent kulanak kell 16sms-t kuldeni naponta? vajon mennyi informaci tartalma lehet? Augusztusban mar 5 sms-t kuldtem!
egyebkent a gsm halozat forgalmanak jo harmadat felet mar regota sms teszi ki, sok penzbe kerul ez a szolgaltatroknak...
Nos 15 SMS mehet el naponta (ha elment az előző, megvan az uj ciki :). Miután nem kerül mindenhova minden időben ugyanannyiba az sms, számoljunk átlagosan 25 Ftot. Beszorozva 375 Ft naponta, egy hónapra 11.250 Ftot spórolhatsz megv vele. Na most ez neked lehet, hgoy nem sok vizet zavar, de én spec 3-4 hónap alatt szoktam 8K-t telefonálni a mobillal... Az havi 2-2,5K közti összeg. Na most ha ezt összeveted, akkor az a 11K + a 2 K mellé nem is olyan kevés...
Nos 15 SMS mehet el havonta. Miután nem kerül mindenhova minden időben ugyanannyiba az sms, számoljunk átlagosan 25 Ftot. Beszorozva 375 Ft naponta, egy hónapra 11.250 Ftot spórolhatsz megv vele. Na most ez neked lehet, hgoy nem sok vizet zavar, de én spec 3-4 hónap alatt szoktam 8K-t telefonálni a mobillal... Az havi 2-2,5K közti összeg. Na most ha ezt összeveted, akkor az a 11K + a 2 K mellé nem is olyan kevés...
Szerintem az a helyzet, hogy az emberek nagy resze valoban hulye, valoban beveszi, es talan meg orul is neki. Atsiklanak a helyett szo felett, aztan majd anyaznak, amikor nem mukodik netrol.
Ja, ja, a Rakétát tényleg össze lehetett dugni fordítva is, mert a tervezők elgondolása szerint lehetet használni kompresszornak is festékfújáshoz. (Ne kérdezd, hogy hány háziasszony használta festékszórásra a porszívót, de végtére is egy elég jó innováció volt.)
Én legalábbis nagyon szerettem fújkálni vele, úgyhogy néha sikerült beporozni az egész gyerekszobát, ha valaki olyan rutintalan volt, hogy az előző porszívózás után nem ürítette ki a porzsákot... :o)
Na igen, ezt a westel parasztvakítást én már tegnap be akartam írni, de annyira felnyomta az agyam, hogy talán jobb is, hogy nem írtam be.
Teljesen síkhülyének nézik az embert. Szerintük tényleg ujjongani fog az a többezer-többtízezer ember, amiért megszűnik egy szolgáltatás?
Elég gyalázatos, hogy ez nyilván először megfordult valami manager [sic!] pici agyában, aztán ezt nyilván megetette a főnökeivel, aztán átkerült a marketingesekhez, ahol is valami nagy lángész kitalálta, hogy próbáljuk meg eladni úgy a szolgáltatás leépítését, mintha valami nagy előrelépés lenne (wapos elérés), hátha megkajálják. És lőn. És ezt a beteg szöveget átnézte nyilván 15 ember, és egyiknek se tűnt fel, hogy ácsi, gyerekek, mi most itten tök hülyére vesszük a használókat, azért ezt mégse kéne. Remélem, még meg is dicsérték a kiötlőket, hogy micsoda nagyszerű marketingfogást találtak ki. (Nyilván magasabb beosztású illetékes elvtársak felcsípték érte a jutalmat is...)
Csak remélni merem, hogy a westel elnyeri érte méltó büntetését, amiért ismét egyszer hülyének nézi a saját ügyfeleit. Vagy ilyen csak a mesékben van?
Azt mondja már meg nekem valaki, hogy vajon kirúgnák-e azt az illetékes marketingest/PR-ost, aki megpróbálna nem össze-vissza hazudozni, parasztvakítani, hülyére venni azokat, akikből él, hanem egyszerűen, frappánsan megmondaná: kedves ügyfeleink, a cégünknek a továbbiakban nem éri meg fenntartani ezt a szolgáltatást, ezért jövő héten bezárjuk. Csak én érzem úgy, hogy ez tisztességesebb és könnyebben emészthető az ügyfél számára is? Persze, hogy az ügyfél ennek sem örül, de mennyire más, mint az, ha még hülyének is nézik?
Rendszeresen kapok olyan e-maileket, amikben a címzett sem név, sem e-mailcím szerint nem én vagyok. Szoktam szólni a feladónak, de elgondolkodtat, hogy vajon az én leveleim is elkerülhetnek máshoz? :-((
Ciki:
Reggel beleléptem a cipőmmel egy kutyakakiba és csak most, órákkal később vettem észre. Namármost vagy a légkondi hűt jól, hogy nem éreztem, vagy a kaki volt már nem annyira büdi és friss. Brrr. ;-))
Javaslom erre a telefonod.
En is azt hasznalom, es nem volt panaszom meg ra, igaz neha az eldobott halozat miatt nem megy at az SMS. De nem kell hozza szamitogep.
Sosem ertettem mi a faszom jo van ebben az ingyenesemesben, amennyibe kerul nem sok vizet zavar, legfeljebb nem kuldesz hatszazat havonta.
Eskuszom nem ertem az esemes ilyen kuldeset, pedig probaltam ....
En ruhellem a proszivot, a hangja miatt. De most elgondolkodtam azon, hogy milyen szexualis targy is ez az eszkoz valojaban ... w88 is hasznalja mar gyerekkora ota, spini is felfedezte epp a napokban, hat akkor kell lennie benne valaminek nem?
Egyutt nem probaltatok meg haznalni?
Amikor eloszor ertem a "raketa" szohoz, ne is sokkal viccesebbre gondoltam: ha jol remlik boho ifjusagombol, azt forditva is ossze lehett rakni, hogy ne szivjon, hanem fujjon.
Na, annak orult volna csak anyu, ha kiurited a porzsakot a szoba kozepen tulnyomassal... :-))
... el tudod képzelni, hogy a teleszkópos fehér botról mire asszociáltam?... (égés)
Ja, kaptam egy emailt, amiben egy nő a két gyereke laborjának bilirubin-eredményeit elemezgeti... komolyan tök sokat gondolkoztam, ki lehet, de arra jutottam, hogy nem ismerem...
Ma reggel porszívóztam. Kicsit régi darab a gépezet (mármint a porszívó), néha a cső az illesztéseinél darabjaira hullik magától, vagy ha nem, hát egy óvatlan mozdulattól biztosan. Az a flexibilis (remélem ez az a szó! na szóval tudjátok, az a hajlékony) cső gégecső a megfejtés
Pont tegnap reggel mondtam Kedvesemnek, hogy a westel lenne az utolsó mobilszolgáltató amit választanék. Erre délután olvasom, hogy megszűnik az ingyen sms. No comment. :-((
A népszerű ingyenes SMS-küldés hamarosan még mobilabb lesz. 2003. augusztus 18-tól a szolgáltatás az internet helyett a 777mobil wap oldalain érhető el, így ezentúl bárhol és bármikor mobiltelefonról, mindössze az adatátviteli költség ellenében küldhetők SMS-ek. A megújuló szolgáltatással nem leszel helyhez kötve, nincs szükséged számítógépre és internet előfizetésre sem.
Magyarul, ha jól értem, megszüntetik a kényelmes ingyen SMS-t, és ezt úgy akarják lenyomni a torkunkon, hogy még jó fiúnak is tűnjenek fel. És még van pofájuk ingyenesnek hívni. Üzenem a westelnek, hogy nem vagyunk mind olyan hülyék, mint amilyennek látni szeretnétek bennünket.
khm...
w még alig 8, amikor megpróbálkozik meglepni anyut egy önálló porszivózással. Anyu konyáhba fözöget, w elöbányássza a rakétát, összeszereli, persze csendben, nehogy anyu meghallja, és akkor ugye oda a meglepi. Szóval w dolgozik a projekten, a csö összeszerelése sikeres, dugó az aljzatban, inditás.
Igen, igen, a szemfülesebbek megkérdezhetik, hogy ha egy rakéta porszivó volt a szerkezet, akkor miért volt az a nagy csöndes készülödés, hiszen a motor indulása a biztos lebukás momentuma is egyben. Szóljon w mentségére, hogy még alig volt 8. Valami minimális szinten tudatában is volt ennek a ténynek, mert próbált gyorsan dolgozni.
És hát lássuk be egy kicsi w-nek nem sok esélye volt azzal a nagy kigyóval szemben.
A tragédia valahogy igy zajlott: egy széklábban elakadt a poszivó, és ahogy w megrántotta a csövet, hogy elörébb huzza az galádul kirugta alóla a lábát, a csö köré csavarodott, a fém rész darabjaira esett és rászivta magát combjának tövére. Majd w elesett, és a csö szép kis kört hagyott maga után.
fájt.
Kedves Spin!
Köszönet, hogy megosztottad velünk ezeket az érdekes történeteket. Inkább nem poénkodok, nehogy elvegyem a kedved, hogy máskor is ilyeneket irkálj. :-) És külön jó, hogy adtál mindannyiunknak egy érvet a porszívózás ellen! :-)
"naponta többször jönnek be azzal a mondattal a vendégek, hogy "kint a székben van egy hulla!"
Szerintem a nénit direkt megkérték, hogy aludjon kint a székben, ugyanis így egy csomóan bemennek a palancsintázóba a fennt idézett mondtattal, és ha egyszer már bennt vannak, akkor könnyebb ottmarasztalni őket ;)
nu, csudák vannak, a jupiszi végre megszülte a megoldást a problémára amit a fejlesztés indított hódító útjára. 5 nap elvonás után ismét az internet kebelébe vethettem magam.
Az 5 nap alatt 400 perc telefon az ügyfélszolgálattal szóba se kerüljék, az egy hosszú és szomorú történet csupán.
Viszont vanik munkahelyem ami már rég esedékes volt. Sőt, azzal foglalkozom amihez értek. Sőt mások is a cégnél. Tudom, hogy ijesztően hangzik...
Viszont az egész bejzli most jön létre és ezért mindenféle munkások dolgoznak mindenféle helységekben és a saját dolgozóink el vannak küldve szabira, vagy csak köv. hónapban kezdenek. Előre érzem, hogy biztos cikiforrás lesz az egész balhé :) (majd amit nem kell titkolni azt írom nyomban) Főleg akkor, ha végre lesz internetünk, mert egyelőre csak gépeink vannak...
Mindenesetre a felettes szervet nem tudtuk lebeszélni a bejárásról, noha félkész a kóceráj. Az első dolog amit megleltek az a BULI nevű gyermekpezsgő volt, amiben se gyermek se pezsgő nincs, viszont Exxx bőven. Más se.
Nnna, ez egy olyan ciki lesz mostan, aminek még a leírásába is belepirulok.:)
Ma reggel porszívóztam. Kicsit régi darab a gépezet (mármint a porszívó), néha a cső az illesztéseinél darabjaira hullik magától, vagy ha nem, hát egy óvatlan mozdulattól biztosan. Az a flexibilis (remélem ez az a szó! na szóval tudjátok, az a hajlékony) cső ki is esett a helyéről, miközben félig lehajolva az asztal alatt takarítottam a port. A kemény műanyag rész a kezemben maradt, a hajlékony meg a szabadság ízétől megmámorosodva ugrott egyet, és teljes szívóerejével kikötött a bal mellbimbómon! Mondtam valami olyasmi, hogy "Auuuu, a jóédesanyádat!", aztán gyorsan lerántottam magamról a csövet, mert a dolog elég fájdalmas volt.:)
Délután az egész napos rohangálástól megfáradva és éhesen beültem Anyummal egy palacsintázóba, a kerthelyiségnek kinevezett utcai frontra. Már akkor feltűnt, amikor megérkeztünk, hogy a szomszéd asztalnál egy kb. 80-as nénike a székben teljesen hanyattdőlve nyitott szájjal ül, illetve csaknem fekszik. Először néztem, hogy meghótt szegény, de aztán láttam, hogy nem, csak alszik. Többen is megbámulták körülöttünk. Igenám, de a nénit meglátta két rendőr is, és jöttek rögvest, hogy mi baja a néninek, jól van a néni? Mire néni felébredt, és azt mondta, hogy nincs semmi baja, csak melege van. A rend éber őrei gondoskodtak egy pohár vízről, és újból megkérdezték, hogy egészen, de egészen biztosan jól van-e? Erre már kijött az egyik pultoskislány, és mondta, hogy a néni majdnem mindennap itt alszik a székben, nem kell vele foglalkozni, és különbenis, hozzájuk naponta többször jönnek be azzal a mondattal a vendégek, hogy "kint a székben van egy hulla!" Mindezt a néni füle hallatára, aki azonban nem zavartatta magát, mert akkorra szunyókált megint.:)))))
Akkor az kavar be.
SK, bocsi, de ha már így is ennyire rá vagy kattanva a témára akkor társulva írhatnánk egy cikket arról, hogy ok-okozati közvetlen megfeleltethetőség van a MARS soha ilyen közelnemvolt pályájára és a Climatic changre azaz, hogy klimaxol a bolygó, tehát itt rögtön
egy másik párhuzamot is vonhatnánk a biológiai klimax és a földön most folyó időjárási hercehurca között. Hőhullámok stb. Bele lehet magyarázni.
Kitérhetnénk arra, hogy mindezt még befolyásolja az, hogy egyre több az autó amely motorblokkja üzemi állapotban hihetetlen sok hőenergiát termel, itt bonyolult számítások és összehasonlítások következhetnek. Konklúzió: ne járasd a kocsi motorját, olvasó tevékenységbe bevonása, megfelelő érdekeltséggel és a mars majd elmegy, plussz a klimax is lezajlik utána csak annyi a változás, hogy elmaradnak a vulkánkitörések és megnyugszik a belső magma. Itt most nem kell a férfiakra asszociálni.
Zabálnák.
Na részemről ennyi volt a hozzáadottérték. :))) A többit rádbízom, a pénz fele az enyém.
Újabb szakértő hozzászólás: az újságíró hölgytől megtudtuk, hogy ma este a Mars szabad szemmel is látható lesz (tóduljatok! Csak most, csak nálunk, csak nektek!), valamint hogy "időszámításunk óta" nem volt olyan közel a Földhöz, mint két hét múlva lesz.
Yessus atyamaria. ;-)
Jaja, hozzátenném, hogy állítólag lesz itten kérem valamiféle klimatyológiai változás is, aztán majd nemcsak szem, de más sem marad szárazon avagy fordítva...
Itten mindent megtalálsz, jómagam követtem el az oldalt, no persze cégesen datálódik.
Azért ilyen rémronda, mert pontilyenre kérték. ;-)
No a lényeg, hogy a vízállások linknél találsz aktuális évi, tavalyi, sőt az archivumnál 1876-tól mért vízállás adatokat a lánchídi mércéhez.
Lehet nagyokat csodálkozni. ;-))
Nana, nekostolgassuk a gróf urat. ;-)
Melyik részét nem hiszed el, az "anno"-t, a sulit vagy a teleszkópos fehérbotot? ;-)
Csak a te kedvedért egy másik igaz story.
Ugyanezt a havert (Ákos, Arakisz néven nyomul itten) rávettük, hogy az iskolai szemléltetőóráról ellopott műanyag félbevágott szemet felragasztva utazzon az előbb említett közlekedési eszközön.
Az előadást a következőképpen rendeztem meg.
Ákosnak be kellett fognia a fél szemét és hozzá csendesen nyöszörögni. Mi piszkálgattuk, jó teátrálisan, hogy mutassa meg, stb. Ő persze nem hajlandó erre. Mikor már mindenki minket néz, akkor voilá...
Sikeres bemutatónk volt, igaz, alig tudtunk elmenekülni egy matróna elől, aki folyvást bizonygatta, hogy ő ápolónő, ezzel a szemmel azonnal kórházba kell menni...
igen, vazze, elvileg beszelek franciaul, vizsgam is van, de 3 eve egy hangot nem beszeltem, es penteken elkepzelheto, hogy egy allasinterjun hasznalnom kell. ez pokolian ciki, foleg ha addig nem sikerul valami nyelvtani anyagot felhajtanom... amugy meg nem ajanlom, hogy valaki megegyszer a franciatudasomon lovagoljon!!!:)
Megtudtam az okosmókus interjúalanytól, hogy tavaly ilyenkor az évszázad árvizére, most pedig az évszázad legalacsonyabb vízállására készülünk.
Mindezt a harmadik évben. :-)
Mikolt, 37 évesen elég öreg vagyok ahhoz, hogy hazatérted után SK kielégíccs? (Bocs, hogy csak így ismeretlenül, rengeteget olvaslak Benneteket, de csak ritkán szólok hozzá.) (Akkor is minek, mi?!) :)
ehh, fele kiralysagomat adnam egy Pataky-fele gimnaziumi francia nyelvkonyvsorozatert, I-IV. evfolyam. ha valakinek van ilyenje, megtenne, hogy ir nekem egy mailt, es akar ma, akar holnap Budapesten belul barhova elmennek erte... please, please, please!
Haverommal anno együtt metróztunk hazafelé a suliból. Akkor történt meg az eset, hogy szép békésen utazgatunk, és haverom kiszúrja, hogy a velünk szemben lévő csóka kitartóan bámulja őt. Haverom egy idő után kezdett ideges lenni, nézz vissza keményen a csókára, de semmi hatása, tekintet meg sem rebben. Végül nem bírta cérnával és "beszólt" a csókának. De csak annyi hatása lett a dolognak, hogy engem kezdett el kitartóan bámulni. Tűrtőztettük magunkat, a következő megállónál emberünk leszállt, előtte kiengedte a teleszkópos fehérbotot. Aprót égtünk...
Nekem nagybátyám van vadászban. A kedvenc sztorim tőle - nem iszós -, amikor egy haverja ment hazafelé az erdőn át, nézelődött a holdfényben. Valami moccant nem messze tőle a magaslesen, odanézett - és látta, hogy van fent egy kolléga. Belenézett a távcsőbe, hogy meglesse, ki az. Azt látta, hogy pont emelik rá a puskát a magaslesen. Szerencsére annyira megijedt, hogy nem lőtte le a faszit azonnal, az meg lassan leengedte a puskát. Emberünk kibiztosított fegyverrel odament, köszönt, kiderült, hogy egy másik haver ül a lesen. Kicsit beszélgettek, hogy na mi van.
Az volt, hogy mikor a sétálós vadászunk odaért a les környékére, a lesen lévő vadász észrevette, és kíváncsi lett, hogy ki az. Mindketten elhatározták, hogy megnézik a másikat - a puska távcsövén keresztül. Mindketten azt hitték, hogy a másik rájuk céloz, de trolipotlo szentpétere itt is közbenjárt és nem lövette le őket önvédelemből egymással.
Hát igen, részegen vadászni menni - azt nem tiltja a törvény, csak az autóvezetést. Elgondolkodtató...
Egyik haver mesélte, hogy volt vadászni, ők is bornak előtte, aztán már nagyon idegesítette az egyik vadásztárs pofázása, gondolt egyet, jól ráijeszt és a levegőbe lő. Csakhogy a súlypontnál picit hátrébb fogta a fegyvert és mielőtt elsült volna, a cső elindult lefelé. 1m-re húzott el a faszi feje fölött Szt. Péter.
Erre csak annyit kérdeztem vissza:
-De aztán befogta a pofáját, ugye?
Mióta megcsinálták a Bartók Bélát, a 7-es olyan gyorsan kijutna az Etele térre, hogy a BKV úgy döntött (mindenre felkészülve), hogy nem szoktatják ehhez hozzá a nagyérdeműt.
Azóta a járat (ne Te, trotli) útba ejti Lispeszentadorjánt.
buli kiskoroson. most csak egy momentumot emelnek ki, mert kozben olyan boldog vagyok, hogy alig birok megulni a szekemen, csak hat ugye ki kell elegiteni a fiatalsagot itt a tasztalon is (no meg az oregeket is, mint SK - bocs:))
szoval hajnal ketto tajekan hangzott el az alabbi tortenet. a foszereplot nevezzuk Nudli bacsinak. Nudli bacsi alapbol egy nagy arc, total alkesz profi vadasz. tortent egy szep nap, hogy kebelbeli jo pajtasaval fenyes nappal a tettek mezejere leptek hon szeretett puskajuk tarsasagaban, es elindultak muflont loni. kozben persze derekasan kostolgattak Nudli bacsi hazipaleszet a butykosbol. egyszer csak Nudli bacsi megmerevedett, majd egy tavoli pontra mutatott: "ott egy albino muflon", majd azonmod oda is cserditett neki duplacsovujevel. muflon haladektalanul megdöglend, s a ket vadasz kozeledett, hogy begyujtse jol megerdemelt zsakmanyat. a koztuk levo 200 meteren Nudli bá' jocskan ivott elore a muflon borere, elore orult, hogy fogjak ot es trofeajat csodalni a vadasztarsasagban, talan meg az unokai is ezt fogjak meselni unokaiknak... ahogy kiertek a tisztasra a tetem kozelebe, a latkepbe bekuszott az erdesz 50 meterre levo fahazikoja, lancaikat vadul csorgeto kaukazusijainak robosztus termete, es az erdesz habzo szaja, amint a lancot leoldja a nyakorvekrol... futas elott egy gyors pillantas a tetemre: Nudli bá' hibatlan talalattal szügyönlőtte az erdesz bekesen kerodzo kecskejet...
amugy Nudli bacsi egy rendes ember, masnap a porul jart kecske tetemet becserelte egy fiatal gidara, es azota egyutt isznak az erdesszel:)
Google, mint érv???? EGyébként az elgondolásod totál megállta a helyét, mondjuk ugy 20 éve, azóta a nyelv is fejlődött, változott...
Egyébként meglehetősen ontopic vagyolol, még aszt se tod, hogy nyeevtanba, heje sírásba belekötni max a magyarulezben illendő, egyébként csupán aszt mutattya, mekkora (kifejezés, amiért kimoderálnának) az illető...
nagyon jó sztori. de elrontottad a befejezést. valami ilyenre számítottam:
Mindezt egy ötszintes panelház első emeletén reggel hat körül .... erőteljes rúgásokkal végül sikerült az áhított áttörés... ...és ekkor kiderült, hogy sikerült eltéveszteni az emeletet/lépcsőházat/utcát, és egy vadidegen lakásába törtünk be. Nem akartunk sokáig zavarni, ezért asszonyka gyorsan csörrentett egyet és már indultunk is haza a nagymamához, aki ébren várt bennünket... stb
Rájöttem, hogy ha reggelente a kávémat úgy fogyasztom, hogy a TVt is bekapcsolom, akkor a TVben elhangzó baromságok miatt sokkal gyorsabban bebootolok.
A ma reggeli:
Talán férfiszépségverseny volt a téma, nem tudom:
- ... a világ 78 országából érkezett 36 versenyzö...
Ez hogy is van? van akit két vagy több ország nevezett?
Lehet ez csak nekem vicces, de az ilyen hangzatos, olvasasra ingerlo cimeken marha jol tudok szorakozni. Aszongyahogy:
" Megtalálták a nyugat-nílusi vírus ellen védő oltást"
Lispeszentadorjan, szerda reggel, 8 ora 14 perc. tyukhangok balrol, joreggelt-Joska balrol, majd elhaladnak egymas mellett.
Mert ment a Gizi vasarolni a helyi szolgaltato alegysegbe. S mit lat egyszercsak az ut szelen az arokparton? Egy femtaskat. Szepen csillogo, aluminium, amilyenbe a filmekben a nagy dellat rejtik a mafiasok.
Odamegy, kinyitja, kozben remeg a keze - nem csoda, hiszen a szomszed kertben megbujt szimfonikus zenekar adaz tremoloba kezdett.
Belul szivacsban sargas folyadekok ulnek kemcsovekben, kinyitaskor a taska szisszen es fustol. Tiszta amerika, terd remeg, sziv kihagy, lelegzet bennszakad, mert ez nem penz .... Gizike hatalmasat sikit, hiszen o az, aki "Megtalálta a nyugat-nílusi vírus ellen védő oltást".
Azt, hogy nem vagyok normális, a sorozáson is kimutatták. A köv. történt:
Sorozóparancs megjött - mondja anyám a telefonba, miközben én ugyebár Németben dolgoztam. Lebeszéltem a századossal, hogy akkor mikor is tudnék hazamenni. Vmelyik péntek.
Csütörtökön reggel megkérdezték a német kollégák, hogy megint 24 óráztam-e, annyira fáradt voltam még az előző napi 24 órázástól. Utána elbúcsúztattuk az olasz ideiglenes mitarbeitereket, ahol bőségesen beboroztam. Aztán jutott eszembe, hogy pár óra múlva le kell vezetni Münchenbe. Picit részegen, de meg kellett hoznom ezt az áldozatot. Repülő 4 óra késéssel indult haza. Este 10-re megérk., robogok be otthoni céghez a "projekt van, dógozni kell" felmentési kérelemért. Nincs ott, ahol kéne. Főnököt felhív, 11-kor pizsiben berobog, ír újat, kinyomtat.
Éjfélkor már indulhattam is állandólakcímre, éjjel 2-kor ágyba be - 6-kor ágyból ki, asse tudom, hol vagyok. Sorozáson doki nézi végzettségeket, nyelvvizsgákat:
-Katonasággal hogy áll?
-Hát, azt hanyagolhatnánk, ha lehetne.
-Jóvan, kap egy ideiglenest.
Hát, ez gyors volt. De jött a 2. csekkpoint, ahol már csak a megalapozott eseteket osztályozták. Kicsit be is pánikoltam, hogy basszus, ezek között esélyem sincs, hogy felmentést kapjak (volt ott mongolidióta, pánikbeteg, igazi idegbetegek). De aztán sorra kerültem, gondoltam, ha játszunk, hát játsszunk:
-Családban öngyilok fordult elő?
-Nem.
-Alkoholista?
-Nem. (Közben éreztem, hogy mindjárt elalszom.) -Egyetemen koli vagy albérlet?
-Albérlet.
-Miért, nem szereti a társaságot? (Mekkora logikád van, anyukám... nem hiába vitted idáig) -Nem, jobb egyedül. (csak haggyál már aludni, te hülye picsa). -Barátok?
-Nem sok, most is külföld, egyedül. (Ezt megspékelve a mindenmind1mertbealszom hanghordozással, szerintem azt hitte, hogy hazamegyek és beveszek pár doboz altatót, hogy itt hagyjam ezt a gondterhes világot.)
Eredmény: D kat., vagyis csak polg. foglalkozásának megfelelően alkalmazható (amit előzőleg megkaptam A-ra a végzettségem miatt). Mostani rendszertan szerint C kat, békeidőben nem kellek.
(El ne higgyétek ezt a mesét, az igazság az, hogy a százados pisztolyát, amikor nem figyelt, kikaptam a táskájából és leszedtem a sok geci pszichológust. A jó magaviseletem miatt 1 éve kaptam internetet. Láttatok már kipárnázott monitort? Szép zöld a kerete. De nem touchscreenes, próbáltam a fejemmel...)
In medias res.
Egy történet, mejnek kezdete a múlt homályába vész. Valamikor a kiegyezés táján megnősültem. Esküvők, lagzi tökéletesen sikerült. Reggel öt körül csak azért fejeződött be az önfeledt mulatozás, mert a zenekar már nem bírta tovább. Abaddonka húz haza kicsi feleségével az akkori otthonába, ami történetesen asszonyka nagymamájának a lakása volt. Nagymama már korábban hazament és lefeküdt aludni. Két zár védte az ominózus lakást, melyek közül csak az egyiknek a kulcsa volt nálunk. Helyzet a következő: Nagymama a legádázabb csengetésre és dörömbölésre sem ébred fel, Anyóca igaz, már nem a menyasszonyi ruhában, javában járja a pipitáncot, igencsak fontos lenne neki a bejutás. Abaddonka az ő gyönyörű öltönyében, fájintos frizurával a fején éppen a filmekből ellesett, test-test elleni küzdelmet imitálva a vállával próbálja benyomni a lakás ajtaját, mert így talán kevésbé zajos. Mindezt egy ötszintes panelház első emeletén reggel hat körül. Mivel az ajtó közepe vészesen horpadt és nem a teljes leamortizálás volt a cél, inkább a zajos, de biztos módszert választottam. Telitalppal a zár és a kilincs környékére mért erőteljes rúgásokkal végül sikerült az áhított áttörés és később csak a zár környékét kellett javítgatni. Ami még érdekes, nagymama csak akkorra ébredt fel, mire az ajtó nyitva állt Anyóca pedig ezerrel rongyolt a mellékhelység felé.
Okoska hazatelefonál a családnak. Legalábbis szeretne.
Érmés telefonfülke.
1. pénz bedob, kagyló levesz, stb. -sikertelen
2. kagyló levesz, tárcsáz, pénz... -eredmény nuku
3. pénz bedob, ezesetben ugye már ezen a ponton kudarc
Ezek után a jövő villamosmérnöke a három bemenő változó összes variációját, kombinációját és permutációját végigpróbálta, mire némileg csillapodott a röhögőgörcs és segíteni tudtam neki.:)))
Kollégium, elsőévesek egy szobában. Politikai korrektség okán a nemüket nem jelölöm meg. Közösen vettek egy ébresztőórát. Gondosan választották ki, jó erős hangja volt, elemmel működött. Másnap megállt. Visszavitték a boltba, az eladó megnézte, aztán felhúzta. Csak a csengője működött elemmel!
Azért mindegyikükből mérnök lett...
Így van! Ha nem ismeri meg az apja tökét tapintásra, mi lesz vele a nagybetűs életben?
Lehet, hogy csak túl sokszor mondták neki, amikor meg akart fogni valamit, hogy "Az apád f...", és komolyan vette?
Mérnök vs. munkásember kategóriában van egy viccem, amit minden adandó alkalommal elsütök, ha a diplomájukra "felvágó" mérnökkel hoz össze a jósorsom.
Én technikus vagyok.
A vicc: Mi a különbség a villamosmérnök és a technikus között?
-Ha a mérnök vizelni megy, utána kijön, és kezet mos.
-Ha a technikus megy vizelni, utána kijön, és nem mos kezet... (Itt szoktak a mérnök urak örülni, hogy ők milyen kulturáltak.) Igen ám, de ekkor, némi hatásszünet után jön a poén: ...igen ám, de nem is vizeli le a kezét!
Erős a gyanúm, hogy a Nagy Víz túloldalán a 4. számú cikidért igencsak megvádolnának pedofiliával, akármennyire vétlen, sőt szenvedő alany voltál is a dologban.
Amugy ne basztassátok a munkásembereket, mert elvileg elképzelhető, hogy nem olyan tájékozottak, de beszopatnak ők is ha akarnak minket. Ráadásul milyen rendesek, hazakísérik a csajokat. Nézhetnétek, hogy én hazaksérje...hubazze a múltkor is hazataxiztam egy csajt. Ezt leszámítva nézhetnétek amikor ééén a diplomámmal, ami feljogosít arra, hogy hülye legyek bántatlanul "diplomás, haggyad tuggya mit beszél" hazakísérjek bárkit is aki amugy csak kényeztetteti kicsit magát.
Különben meg a lakatlan szigeten ők bírnák tovább.
Respect! :))
Utálni csak a mélyen farbamászó élvezetekért kuncsorgó poreszfikázó, gyerekverő nagyanyókat lehet. Engem is folyton ütöttek. Pedig jól pofán kellet volna csapni őket az ágylábával, hogy a turkálás és a személyes aura pároskézzel tiprása smafu? Merthogy véletlenül megtalálni! Hávaze! Meg kopogás nélkül benyitni!!!
Alig vártam, hogy itthonról megnézhessem tybald cikkét. Mert a proxy nálunk sem engedte.
Goloáz nak meg kössz a képet lordról. Aszittem nemember.
ciki1:
Barátosném mobilja megbetegedett. Ő azt mondta nekem is, hogy tropa és csak egyet cseng aztán elhallgat. Mondom jóvan amugyis úgy szar ahogy van. Elvitte ma a faterja a mobilszerelőhöz. A szerelő a menüben átállította 1 csengetésről, normál csengésre. De csak miután a röhögést abba bírta hagyni.
ciki2:
Egy főnök folyton basztat ha dohányzom, pedig Ő is dohányzik. Hozzá is teszi, hogy neki ez ma a 2. szál, ki lehet azt bírni. Tudni kell, hogy le kell menni a sokemelet magasból lifttel a dohányzóba. De az emeletünkön van egy ajtó, ami egy másik irodába vezet, de biztonsági okokból zárva tartják és csak a kiemelt földi halhatatlanoknak van hozzá kulcsa. Pl ennek a főnöknek is. Mikor sokáig dolgozom, és a takarítónő kinyitja (kiemelt biztonság hehh), akkor át lehet menni oda bagózni, mert ott is van dohányzó. Gyakorlatilag az irodám melett.
Épp cigizünk egy csajjal lennt, mikor is bejön és beszól, hogy megint itt látlak? he-he. Mondom hátigen, így alakult ma. Nekem ez ma az első mondja ő. (ez hüyének néz...) na kész lettem. Diplomáciai alapon beszóltam:
-Jaja, nagyon messze van ez a dohányzó. Kár, hogy ennyit kell érte menni. Sokkal jobb lenne egy az emeletünkön.
bólogat
-Jut eszembe, van is egy a szomszéd irodában, mikor későig vagyok oda szoktam átmenni. Egy kolleganő mutatta, hogy ott is van. Nagyon örültem neki, mert sokkal kevesebb időt vett el.
Kár, hogy zárják napközben és csak kulccsal lehet átmenni.
Erre csak nézett bután és próbálta lemosni az arcára kiülő kérdést, hogy most hülye naiv vagyok, vagy ennyire köcsög (utóbbi), mertügye mondanom sem kell, hogy napjában vagy 15x látom átmenni, plussz láttam már bagózni egy másik szinten is ahol leszarják, hogy hol lehet cigizni és hol nem.
Azóta nem basztat. Tudom a titkát. :))
ciki3:
Átmentem elköszönni a másik szobába a kollegáktól. Hiányérzetem volt beszélgetésből, ugyhogy beálltam középre és szépen végigmentem mindenkin, hogy, Szia ne maradj sokáig már, hogy áll a munka, a lópikulák megvannak-e már, az interfésszel volt-e újabb gond stb. Válaszolgattak is szépen ahogy kell.
kifelé jöttem rá, hogy milyen könyen elfogadnák ha én lennék a főnökük :)
Még jó, hogy az igazi szabin van. Más gagyi élmény ma nem ért. Illetve de, még volt egy kettő. A női budiból egy akkora pukit hallottam, hogy majdnem elestem ijedtemben.
Nem mertem megvárni, hogy kijöjjön a tettes, mert tuti nem néztem volna rá soha többé a megszokott pillantásommal.
ciki4:
Starndoltam a hétvégén. Megyek be a medencébe a lépcsőn. Kiscsávó épp ott játszott belefúlósat, anyukája a lépcső aljában tempózgat. Öcsicsávó pedig hirtelen hátranyúlt és belekapaszkodott a tökeimbe. Mondom heló az az enyém! Felnéz rám a gyerek, még mindig fogná, de elrángattam magam. Anyukája haragudva néz rám. Gyerek azt sem tudja mi van. Aztán anyuka végül annyit mondott, hogy biztos azt hitte az apja. Mondom semmi gáz. Megyek be, anyuka hátrafordul, kétajtós apuka áll a medence szélén. Figyeld Feri, fiad azt hitte Te vagy azt megmarkolta a srác micsodáját. Mondom szevasz. Ja höhö, mondja az apuka.
úsztam egyet. a létrán másztam ki.
A régvolt kamaszkor egyik nyarán buliból hazatérvén úgy még reggel előtt, egy ifjú vállalkozott, hogy hazakísér, nehogy baj érje a fiatal és hamvas Spinderellát a kihalt utcákon. Jó. Akkoriban lett nekem új munkahelyem, és ezzel új bankszámlám is - ez most nem tudom, hogy került szóba hazasétálás közben, de szóbakerült. Ifjú kérdi, hogy mire jó nekem a bankszámla? Hhhhh... hát tudod, azért némileg biztonságosabb, mint magaddal hurcolni a havi fizetésedet, mondtam én. Mire ő, hogy neki nem kéne bankszámla, semmi esetre! Kérdem, hogy de mér? Azért, mondja erre ő, mert neki az adóhivatal semmiféle pénzét ne vizsgálgassa!
Én balga pedig vagy két percet szántam rá, hogy meggyőzzem, hogy a bankszámlának semmi köze az adóhivatalhoz. Hiába no, fiatal voltam. Ma már csak legyintenék.:)
Mert az a szótár szerinti helyes alak, ezt nem vitatom. De ha eléggé elterjedt egy forma, azt egyes nyelvészek egyenrangúnak ítélik a szótárival. Mások meg nem.
Annyira meg nem érdekel, hogy itt offoljak, úgyhogy csittcsattdirrdurrpiffpaffbimmbummvoltnincs téma.
Hú, a Google mint érv a nyelvészeti vitában? Hogy is van ez a rétegekkel? :-))))
Amúgy a Kis magyar nyelvtan c. alapmű szerint ma már nem kifogásolható az ikes igék iktelen ragozása sem, csak a kifejezetten válasaztékos beszédben követelmény az ikes ragzás.
Én aszongyák, értelmiségi vagyok. Szerintem meg csak 1 bunkó közgazdász, de ez titok. Pótlék tutira nem normális, de valahonnan ő is szerzett 1 diplomát. Sőt itt még elég sokan.
Így aztán nem csoda, ha fenenagy széthúzás van a rétegek között. Te, mint vezérigazgató, hogy vélekecc erről?
(A mint és a hogy előtt azért van vessző, mert kiemelem a szerkezetet.)
En inkabb abbol indulok ki, ami kenyelmes es praktikus. Az "utazom", vagy az "eszem" eseteben ugyanugy az m-et hasznalom, de a szoban forgo iget vilageletemben k-val hallottam, igy megmaradtam nala. Arrol pedig, hogy a nyelvi szabalyok es a gyakorlatban hasznalt nyelv kozott milyen a kolcsonhatas - melyik az erosebb, es mikor - meg volt professzoraim is elenken veszekedtek, kolcsonosen hulyenek tartva a masikat.
egyik erosaramon vegzett cimbimmel megyunk el egy eromu mellett es latjuk hogy 2 kemenybol jon fust a harmadikbol nem. Kedvenc balfek haver mondja, biztos nem megy a harmadik turbina. Mondom az nem lehet, metr akkor nincs harmadik fazis... Aszongya tellegg, ezek utan 2 napig piszkalt az otleteivel hogy mit csinalnak akkor ha nem megy az egyik blokk de a harmadik fazisnak mennie kell...
lord oberon
lehettel volna mondjuk ferfi. mondhattad volna annak a nagyon erkolcsos nonek, hogy vagy szajba rakod vagy p*naba, ha nem tetszik neki akkor takarodjon a p*csaba:)
Hat igen, valaha elmult boho ifjusagomban igy neztem ki, de mosma anyam nem ismerne ram. :)
Amugy Jazzman en is neztem az ot csillagra, de a Ravioli Inside (TM) merlegelese utan rajottem mi a gaz.
Ezzel a toneres sztorival azonban javitott valamit a helyzeten - az inventiv dumaval -, a listamon intelligenciaban megelozte a csiszolt folyami kavicsot. 8-)
Most volt jooool telekonferenciam.
ISDN-es problemak miatt egy software gurujat faggattuk. Konkluzio: dilettans, hozza nem erto balfasz. Beszelt a semmirol, eskuszom fel orat, mar annyira nem birtuk hogy 8-bol hatan kileptunk a konferenciabol. Valahol elveszett az ertelem a sok blabla-ban, mire a project manager a vegen kozli, hogy koszi meg sokat tanultunk, es milyen jo volt. :)
Amugy erdekes firma, tudjak hogy kulonbozo ISDN-es szabvanyok vannak, de neeeeem, nem csinalnak olyan programot ami tamogassa oket, inkabb vegyen mindenki egyfele modemet, es hasznaljon mindenki ugyanolyan szolgaltatot. Ennel mar csak az a javaslat volt jobb, hogy az adapter rekonfiguralasahoz csinaljunk Wordben manualt, es kuldjuk ki a usernek. Annak a usernek, aki egy printer installaciojaert felhivja a HelpDesket.
Azt mindenesetre leszurhettuk a vegen egymas kozt, hogy van balfasz amerikaban, de tenyleg. Nem hazudik aki mondja.
Egyél sok margarint. A telítetlen zsírsavak megkötik a felesleges elektronokat a neuronokban és így több ötletnek lesz hely. Arról nem is beszélve, hogy így felkészülsz a váratlan hitoktató csajokra is. :)
valóban 5*os, tudtam, hogy Benned nem csalatkozunk! :o)
De most ontopic vagyok, mert eddig azt hittem, hogy az 5* az azt jelenti, hogy 5x (jóvanna, informatikusoknál ez bevett, márpedig, ha jól tudom, akkor a kedves Vissai kolléga valami ilyesmi), de most elbizonytalanodtam, hogy esetleg 5* = *****.
Ugye nem hagysz ilyen szörnyű bizonytalanságban meghalni? :o)
felveszem a sisakot.Hátamon a zsák,rajtam a bicikliskesztyű,kilépek a lakásból,ajtó bezár,lépcsőn lefelé elindul.És az utcán rájövök,hogy valami kurvára hiányzik....a BICIKLI!
Ő otthon maradt..
De az alkohol/fű hatására csacskává válásról tudnék mesélni,cimboránk valamelyik reggel nagyot alkotott:
Egy komoly házi összejövetel után(fű,pia nagy mennyiségben) reggel megszólal a telefonja,a vonalban főnökével,aki az előző napi kasszahiányról faggatja.
Cimbora hosszú perceken át komolyan beszél,legnagyobb megdöbbenésünkre,egymás arcáról le tudtuk olvasn,mennyire becsüljük,hogy képes erre a feladatra.majd egyszercsak mit hallunk....:
"Nem akartam bántani a Katit,de ez a 2 kibaszott kassza egy faszság....hülyeség...mert én nem tudok ottlenni abban a fasszopó szeletbárban....és nem akarok rosszat mondani az Imoláról,de szerintem eléggé ODABASZTA ez a jehova-faszság...."
Mi sírtunk a háttérben.
Másnap volt mit magyaráznia...
Ugyanez a srác hugyozott bele egyik buliban a sörcsap alatti kis tálcába...merthogy totálkész volt.Ezt közvetlen az irodája összeokádása előtt csinálta.Utána lehányt még egy asztalt,plusz a konyhás srácot.Engem meg kiskocsival tolt be a kazettámért az irodába a haver,hogy ne kelljen belelépni a dzsuvába...
Egy, egyetlenegy 5*os: (ne mondjátok el senkinek kééééérlek!)(egy másik szakmunkással folytatott beszélgetésemből van egyébként)
"Az igazi munkát a (szak)munkások végzik el, a mérnökök meg ilyenek semmire se jók." (az idézet nem pontos, de a lényeg benne van.)
(mellesleg elég sokat dolgoztam mérnökök körül, szóval senki se vegye komolyan - csak hát tudtam, hogy ezzel lehet hatni az ifjú lelkére. sikerült is.)(argh... még mindig ég a fejem!!!!!)
Same applies to you:
nem csak mondani, bizonyítani! Bárki állíthat olyat magáról, hogy úgy fest, mintha urológusnál lenne, na de ezt alá is kellene támasztani valamivel, mert csak úgy az igazi a ciki... :o)
Szóval hova kell klikkelni a képért? :o)
Megértettük tintapatronnal is.
De jó, hogy belőled realtime ki bír folyni olyan hülyeség, mint ez az aszály-erőmű-csíkozás összefüggés. Nekem azért ehhez gondolkodnom kellene egy csomót, pedig ha belőlem is így jönne a hülyeség --
(lehet, hogy nem növelné a népszerűségem, de megérné!)
Másik: jó-jó, hogy 5*-os hülyeség, de be kéne írni, hogy mik is voltak, mert így bemondásra nem lehet jól beégni vele! Én is tudok olyat mondani, hogy tudok ennél 10* nagyobb hülyeséget is mondani, na de azt azért bizonyítani is kell! :o)
Egyébként jó hogy jöttél, az elmúlt napokban olyan pangás volt, hogy mindenki már csak a seggbekukin mélázott, de még ez se tudta feldobni a hangulatot.
Az elmúlt hét második felében kitört belőlem a rosszabbik énem (ami nagyon rossz; ilyenkor gonosz vagyok, de nagyon).
Kezdődött azzal, hogy a klföldön dolgozó cimbi (rendszergazda) épp repcsin ült, így nem volt elérhető. Kedves kollégája (programozó) megtalálta az _én_ telefonszámomat, és a jó ég tudja, miért, úgy gondolta, hogy én vagyok az, akit zargathat informatikai jellegű problémáival. Úgyhogy fel is hívott (ő Némethonban, én Hunföldön; mindegy, ő baja).
Probléma (az ő előadásában): Minden nap kinyomtatja a cég 15 oldalas hírlevelét, hogy majd otthon jól elolvassa; ma is ezt akarta tenni, de az oldalak olyan furán csíkosak lettek, és akárhányszor próbálja, csíkosak maradnak.
Kérdés: Miért van ez?
vissai fejében ekkor a "jóindulatú/rosszindulatú" kapcsoló átbillent.
(gondolta: vazze, te vagy a programozó, én csak egy kis senki vagyok, haggyá békén, semmi közöm hozzá, nem értek hozzá...)
Mondta: Ó, hát biztos hallottál az aszályról... Na és a vízierőművek ilyenkor nem olyan jól dolgoznak, és ez főleg a váltóáramnál észrevehető... A nyomtató meg ugye arról működik.
Fazon: Jé, hogy erre eddig nem is gondoltam!
vissai:
(gondolta: mi??? nehogy elhidd banyek!!! a haver kinyír, ha megtudja, hogy ekkora ökörségekkel tömöm a fejed!!!)(kapcsoló visszapöccen "jóindulatú" állásba)
Mondta: Hmm, hmmm.
Kérdés: Na és most mit csináljak?
vissai: Cserélj tintapatront.
------------------------
és ez még csak az első ilyen volt...
most jön az, amelyik miatt a leginkább ég a fejem.
------------------------
Mulatóhely, késő estétől kora hajnalig. Egy ifjú vállalkozik vissai elkísérésére a buszáig. Jó, mondja vissai. Útközben beszélgetnek. Namármost, vissai nem egy lángész, de ez az ifjú még vele sincs azonos súly/kultúrcsoportban (félreértés ne essék: semmi bajom a segéd-, ill. sima munkásokkal, csak hát... na mindegy), és egymás után beszéli a nagyobbnál nagyobb ökörségeket. (Csak egy példa: ha van 2, azaz kettő milliárd forintod (HUF), akkor te vagy a világ ura. És ez még viszonylag enyhe.)
vissai először próbált érvelni, hogy ez nem így van, és az sem, mert... De nem járt sikerrel.
Kapcsoló ismét átkattan.
Most vissai az, aki a legnagyobb ökörségekre is vadul bólogat, hogy há' ebbiza így van, sőt, és még mond néhány 5*os ökörséget ex saját kútfő. (Jó hangosan, a 4/6 villanyoson - ez egy ciki így önmagában, szóval ha valaki ott volt, és hallotta elmésségeimet, az tudja meg itt és most, hogy önvédelemből történt.)
Délután kettőig önmarcangolás (hogy lehettem ekkora szemét??? jó, az rendben van, hogy hülyeségeket mondott, de azért...). Délután 3ig rövid szünet, a következő két napon folyamatos marcang. Azóta is, mellesleg. :((
(Azóta jó vagyok. A kapcsolót kiiktattam. Nem kell félni tőlem. Szóljon hozzám valaki!!! )
Persze, mert te a gazdagkoleszban sajat hutovel rendelkeztel a szobadban. Ez egy prolikoli volt, ergo margarin nyema.
Na ugye hogy nem en vagyok a hibas, hanem az okostojat, aki oda teszi a kepet, es a kulfoldi proxy miatt nekem nem adja be.
200-szor mondtam itt, hogy ruhellem ha fenykepeznek. Egy normal igazolvanykepem nincs, azt mondtak altalaban ugy festek mintha eppen urologusnal lennek. Mindegy, merthogy muszaj, meg a teamspirit, es hogy ez kell, csinaljuk.
Olyan a fejem megint hogy azon rohog mindenki, mondjuk nem aproztam el mert kitatott szajjal lihegek mint egy kutya. Hat istenem, eppen asitottam.
...de ha furfangos, akkor vesz magahoz kenyeret, szalamit, paradicsomot is. (persze alcazaskeppen, ezek hasznalatat mar nem feltetelezem az aktus soran). Azota csak azon gondolkoznak a jezsuitak, hogy miert kellett lordnak ket szelet kenyerhez harom doboz margarin...
Elképzelem, amint Lord álló dákóval kirongyol a folyosóra, kikapja a margarint a hűtőből, majd a többi hitoktató bíztató mosolyától kísérve visszamegy és bezárja maga mögött az ajtót :))
The image "http://web.tar.hu/tybald/erkolcsos_no.jpg" can not be displayed, because it contains errors.
Azert jo poen volt. :)
Megerositesul a mar targyalt imazzsal kapcsolatban egy kabe idezet egy kollegiumi hancur belemelegedett szavaibol, a lany hitoktatoi szakon vegzett is mar: szuzen akarok ferjhezmenni, ugyhogy csak hatulra teheted be.
Naturlich sikositas nem all rendelkezesre, merthogy azert az nem alapfelszereltseg egy kollegiumi szobaban. Fantasy ON.
Ehhez kapcsolnam, hogy oktattak kereszteny vilagnezetet, egy jezsuita szerzetes tartotta az orakat.
A bemutatkozasa utan elmondta, hogy azert lett jezsuita, mert ugy gondolta ez all a legkozelebb hozza. Minden ilyen szakiranynak megvan a sajat specialitasa, a jezsuitake - idezem a szavait - az, hogy ok a "legjamborabbak".
En itt elegge keszen lettem, de elarulom: egyedulikent. Azt se ertettek mi bajom.
Te Jazzman, regen az oralis szex volt musoron, mint huha, tabu es mostanra mar szinte kotelezo elem (NAGYON nem volt az anno), most a seggbe megy huha, egyre kevesbe tabu, es en nem akarom megvarni mig kotelezo lesz. :)
(_o_)
Hát jól van, napkúra begyógyította. Szép a mottid.
Nem akarok nagyon Belédkötözködni, de az inkább coegy lehetett. Ha mégis Neked van igazad, ezentúl minden nap felgyújtok 1 bútordarabot, és az égéstermékkel kényeztetem a virágaimat. Már úgyis nikotinbeállítottságúak szegények.
Ez a "gyorsan bele is engedtem az éterbe" így, tárgy nélkül metángáz-kibocsátásra enged asszociálni. :)))
Na, én meg tegnap sorsfordító döntést hoztam: felmegyek a szemközt levő hegyre és jól lekamerázom a látványt. Mire felértem, be is borult annyira, hogy egybefüggő felhőpaplant kaphattam csak lencsevégre felülről + még mindig égett néhány helyen az erdő, szóval cokettőben gazdag büdös is vót.
Munkahelyen kedvenc elmebeteg szobatársammal csevegés (kivételesen nem ordítva, vinnyogva röhögés), amikor is valaminek apropóján megkérdeztem tőle, ki is az ENSZ főtitkára. Ebben a pillanatban megcsörrent a telefon. Azonnal felvettem, hisz fontos ember lehet (hátha végre egyszer), és hallgató elindult a fülemhez. Közben eszembe jutott az öreg neve, és gyorsan bele is engedtem az éterbe, majd beleszóltam a telefonba, ami így a következőképpen festett:
- Kofi Annan, tessék!
Egy másodpercnyi dermedt csend a túlvégen, majd kedvenc barátném basszbaritonja reccsent:
haver telefonal, hogy harmadik baratunkert be kene menni a korhazba, most jon ki, vigyuk haza, legalabb dumcsizunk. mondom, kiraly, ugyis van egy-ket szabad oram delutan, miert is ne. program lefixalva, ferfiszemelytol elkeredzkedek (ezt hogy irjak??), el is enged, de megkerdezi, helyileg hol leszek. mondom, nem tudom, mindjart megkerdem, majd visszaszolok. hivom egy perc mulva, nyitok dobbent fel perces csenddel, majd kinyogom: "Kiskoroson" ez van, nem mindenki bunkopesti, mint en...
lehet, hogy tudja, mit akar, de azt nem tolem fogja megkapni. majd next time hozzad iranyitom a tejszinhab-lenyalosokat. amikor osszejovok egy fiuval, akkor szeretem az elsot a hagyomanyos modon lerendezni, en vevo vagyok a romantika nevu maszlagra. utana, kesobb akkora kurvat alakitok neki, amekkoraba meg o is belepirul, de nem az elsonel. bocs. valoszinuleg nem tudtam ertekelni a jofejseget.
Volt gimis osztalytarsunkkal futott ossze egy baratnom ugy egy eve. A csaj mar akkor is vallasos volt (ne eljetek soha at, ahogy egy lelkes tinedzser kereszteny rockot akar a fuletekbe tukmalni a buszon! "Ez a Jesus is Awesome cimu szam!" - eeeeeek!), de ami erettsegi utan lett belole...
Baratno meselte, hogy vmelyik pesti aluljaroban szortak az iget, a lany felismerte es odament beszelgetni baratnomhoz. Folyamatosan basztatta a csaj, hogy miert nem jon oda hozzajuk megismerni a felekezetet vagy mi a rakot, meg hogy az udvozules egyetlen modja, satobo.
Baratnobol kiszakadt a kerdes, hogy akkor az-e a helyzet, hogy ha valaki katolikus, reformatus, ortodox kereszteny, barmi, de nem az O szektajuk keresztenye, akkor pokolra jut-e.
Mondanom sem kell, a valasz szerint termeszetesen a pokol tuze var meg a papara is:)
"vajon mi történik áramszünet esetén a liftben maradt utassal? "
Na, ezért írtam bele a mobilom telefonkönyvébe a gondnok meg a helyettese számát.
Ha már a vészcsengő is "out of order", valamivel tudjak füstjeleket küldeni. Térerő szerencsére van a bádogkasztniban.
Na nem mintha ragadtam volna liftben, ááááá..... :o)))
Ahhoz képest hogy hogy borzong, többet lát ezekből az izékből, mint én, mert engem tök hidegen hagy, ergo meg se látom :-DDD Megáll az eszem a sok álszenttől :( Nem tetszik? Ne nézd.
Nope ha igazából majd megpistul, hogy csinálhassa, csak nem meri, és ugyebár az embör csak akkor kettyint, ha kölköt akarnak, nem csodálom, hogy ennyire köpköd :-DDD
Friss.
Ma estére felgyült pár megválaszolandó mail.
Igen boldog voltam, hogy már a 18-at, az utolsót gépelem és abból sincs már sok hátra, igyhát nagy vidáman csak irtam, és irtam és
áramszünet
pont.
ma, itt, ahol ezer éve nem volt már. talán mióta megvan ez a lakás. Most bezzeg sikerült nekik összehozni. Mert nem ám olyan apróra kell gondolni, hogy a lakásban térdelt le a villanyóra! Nem. Ez szép szolidan az egész házat és még vagy 2-3 másikat körülötte érintett.
Viszont azon elgondolkoztam, hogy vajon mi történik áramszünet esetén a liftben maradt utassal? Beszereltek valmai hipermodern távrecsegö rendszert a liftkarbantartó cég és a liftkabin közé. Vajon volt-e annyi eszük, hogy áramszünet esetén is müködjön? :)
:-)))) Lehet, késő van, de én (barom) biza elkezdtem göngyölíteni a rokoni szálakat. :-)) Jó, csak a 2. sorig...
Most kis kontraszt köv., amit 2 órája bepötyiztem, nem akarom veszni hagyni, ím:
Jazzman: én mindenkit röviden és rövid i-vel szoktam szidni. :-)) Előjöhetsz a kamrából, bocs, hogy ottfelejtettelek, de - tessék ezt értékelni: - nem el.:-))
Én nőnemű létemre több legénybúcsút is megéltem, na, nem amott cigizgetve :-BBBrrr:-)), hanem fogadatlan tanúként és felmentő seregként.
Lánybúcsús sztorijaimat lehetne porolgatni ugyan, de a tettestársak részéről gyilok lenne ennyi idő múltán is, ha kitudódna. :-)) Amire kicsit azért büszke vagyok: elég bő ismeretségi és baráti körömben ÉN büszkélkedhetek az 1. igazi nagy - lánybúcsúval. (Nemsokkal utána volt azért emlékezetesebb is, hajjjajj (!)) :o))
Habnyalás nélküli volt mind, de nem bizti, hogy most is bevállalnám... Fiatalság, bohóság...:-DD
Végre lehullt a lepel a Glora-rejtélyről!
És tudod mi buktatott le, kedves Carlos? Na mi? A stílus! Hiába, azt nem lehet levetkőzni, hiába a másodnick!
najó ma megdöntöttem a beírt de végül kitörölt karakterek számának rekordját....
Az életem tök ciki. Szerelmes vagyok egy lányba aki szerelmes a kedvesembe. A kedvesem pedig engem szeret. De nem jó, mert a lánynak férje van a kedvesemnek pedig gyereke akit a szerelmem nevel és én is apa vagyok már amúgyis, de őt az anyám neveli, aki a kedvesem anyjának a volt férjével van aki egyébként nevelte a szerelmem férjét is. A kocsimat pedig összetörte a szerelmem férjének az anyja aki egyben a kedvesem anyja is egyúttal, de nem közös az apjuk.
Mikolt
Az a foszer legalabb tudta mit akar, nem benazott mindenfele romantikus marhasaggal. Elojott a farbaval izibe (gyanitom nincs egyedul, hogy elojatekkent szereti az ilyesmit, nem bucsuzaskepp). Kepzeld el ha par sokara derul ki ez, mikor mar jo sok energiatok van a buliban.
Tegnap jöttem haza Páromtól. Mellesleg mivel jövő héten úgyis tervezik, hogy kivegyék a mandulám már vagy egy hete torokgyulladásom + náthám van. Így hát ugye fújogatom az orrom + gyengécske vagyok. A vonaton nem akartam leülni, mert 10 percre minek, így kint maradtam az előtérben. Éreztem, hogy mintha folyna az orrom. Hát elkezdtem a tátyómban kutatni PZS után. De nagyon folyt, már a számnál tartott. Gondoltam ciki, nem ciki, letörlöm kézzel, merthát a hülye PZSk elbújtak. Na abban a pillanatban ömleni kezdett az orromból a vér. A frissen felvett rucim, a vonat, minden véres lett, mire a PZSket. Ezek után pedig kb. cirkuszi majomként éreztem magam, mert mindenki engem nézett, akkor már ültem a lenyitható ülésen:) A kaller kedves akart lenni és kinyitotta az ajtót, erre a véres rucim a nyakamba került, ujjabb ok az ott csődülő tömegnek a nevetésre...
Persze még az állomáson is le kellett ülnöm, míg elállt a vér, ott is okoztam kis látványosságot. Azért elég égő, hogy senki nem kérdezte meg a kalleren kívül, hogy hogy is vagyok.
Párom metrót vezet. A múltkor egyik kolleganője bugyikat vitt be és árulta. Persze ugye Ő is vett egyet nekem. Ma taliztunk miközben vezetett és a Kökin búcsúztam el tőle. Együtt néztük át a vonatot, hogy vannak-e fentmaradó utasok és utánna hosszú csókkal köszöntem el tőle. Mikor beszállt a vonatba a rádióban megkérdezték tőle, hogy "Jól sikerült a vásárlás?" :)
tetszik a mai tema, aldassek erte Lord Oberon neve:)
egyszer talalkoztam egy fiuval, akivel par heti ismeretseg utan oda kerult a dolog, hogy horizontalisra vettuk a figurat. kb 3 perc ismeretseg utan eloallt nekem azzal, hogy nyaljam le a tejszinhabot a farkarol. neztem nagyokat, oke, hogy valaki ezt szereti, de mindjart az elso alkalommal?? latvan tetovazasomat kedvesen vegigsimitotta az arcom es igy szolt: "figyelj, en megertem, hogy felsz, mert szuz vagy, de nekem van eleg tapasztalatom, majd en vigyazok rad, csak engedd el magad bebi!" erre ugy kitort belolem a rohoges, hogy feloltoztem, elindultam hazafele, de meg a buszon is fuldokoltam:) szerencsetlen hulye:)
Hhmmm...ez jó érdekes :( Egyébként ha találkozol a haveroddal, mond meg neki, hogy ugyanúgy bűnt követ el, mintha a hagyományos lyukat használná :) És vigyél egy fényképezőgépet is, és fényképezd le milyen képet vág, miután ezt elmondtad neki (gondolom azt már nem is kell mondanom, hogy a fényképet meg rakd be ide a topicba) :)
Igazából a keresztény egyház mindenféle szexet ellenez, ami nem gyerekcsinálás miatt jön létre.
Mondjuk nagyon jót nevettem ma a topic-on, pedig nem volt valami jó kedvem. Amit ki tudtatok hozni ebből a témából...komolyan mondom, ki kéne adni könyvformájában az egészet :)
És ha már itt vagyunk: egy haverom mesélte annakidején, hogy beszélgetett egy muzulmán kollégájával és a közel-keleti kérdésre terelődött a szó. Az arab megkérdezte, hogy X szerint hogy lehet megoldani ezt a problémát:
Haver: Atomot nekik.
Arab : ??? De akkor meghalnak az arabok is.
Haver: Jaja, végig kell bombázni az egész térséget úgy 200 km-es sávban, pusztuljon ki az írmagja is minden köcsög zsidónak meg arabnak.
Végülis költséghatékony megoldás, ez nem vitás. :)))
Az újságírók feltették a kérdést: "ha az iszlám a világ egyetlen és legtökéletesebb kinyilatkoztatott vallása, akkor miért maradnak hátra a muzulmán országok a modern világ mögött".
Szerintem telitalálat és a kivégzőosztag parancsnoka sem fog másképp vélekedni.
Hogy ciki is legyen:
Meg nem erősített hírforrások szerint a Belga Söröző - mint a budapesti ultrasznobista mozgalom egyik jeles reprezentánsa - olyan stellas napernyőkkel bír rendelkezni, melyeken a Stella Artois feliratot igényes kisiparosok piros festékkel lefújták. A hír megerősítést, és esetleg fénykép útján történő megörökítést igényel.
Értem én, hogy a Stella egy proli sör, na de akkor miért nem tudtak legalább Leffe vagy Jupiler napernyőket kirakni? Otthon már az is kuriózum, és gondolom, ha szép levelet írnak a gyártónak (Jupiler esetében ez ugyanaz, mint a Stelláé), ingyér vagy ócsóér szállítanak nekik egy tucatot.
Tessék, mindig csak szídjuk az otthoni szolgáltatószektort, hogy mindig mindenki csak át akarja vágni az ügyfelet, és csak a zsét akarja lenyúlni. Erre ittvan 2 nagyszerű szorgos iparos, aki meg akar dolgozni a pénzéért, erre azt is fumigáljuk?
Miért? Ekkora szerencse azért nem mindennap éri az embert! :o)
Példának okáért én is mindig nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért még 1 fiúba sem voltam szerelmes. És - ha isten is megsegít ha minden igaz - nem is leszek... :oD
Én nem hiszem sem azt, hogy ez időfüggő lenne, és valamiféle egyenletes fejlődés/változás/visszafejlődés (nem kívánt törlendő) lenne, sem azt, hogy általánosítani lehetne a vallás és a prüdéria közötti összefüggést. Minden korban voltak szabadosok, középutasok és bigottak is.
jó pár éve történt, már a menyasszony sem haragszik, úgyhogy leírhatom (amúgy sem történt semmi):
egyik haveromnak szerveztünk egy olyan igazi legénybúcsút. kaja, szesz és két vetkőzőcsaj.
a társaság már egy kissé beállított, sőt, egy része már kezdett józanodni, mire megjöttek a nők.
hát...
előadták a műsorukat, ami abból ált, hogy a szoba közepén, egy lepedőn kb. 15 másodperc alatt ledobálták magukról a ruhát aztán egymásnak estek, és nyomtak egy kis leszbisót. a társaság (zömmel egyetemi ex-évfolyamtársak) ült, állt, guggolt körben érdeklődve figyelte a produkciót. ha egy szóval kellene összefoglalnom, azt mondanám rá, hogy ipari volt.
kb 10. perc után a csajok megunták, és megkérdezték, hogy kivel kezdjenek. kiderült, hogy ilyenkor az a szopkás, hogy körbemennek orálisan, aztán még átvonulnak a másik szobába egy-egy önként jelentkezővel. aki persze nem akadt, sőt a körről is lebeszéltük őket. a társaságból majd mindenkinek volt barátnője, menyasszonya, felesége; senki nem akart belerondítani a kapcsolatába egy buli kedvéért.
jó, akkor folytatódik a műsor. gatyára vetkőztették a vőlegényt, próbálták elcsábítani, de nem sikerült. mindenesetre két zeneszám között épp a szünetben hangzott el az egyik szexmunkás szájából az azóta zártkörű szállóigévé vált "Alakul már..." mondat.
aztán a vőlegény elmenekült, és egy önként jelentkező hasáról tejszínhabot ettek. azaz akartak, de nem volt tejszínhab, csak gyümölcsjoghurt, ami nem annyira ízlett nekik.
és a slusszpoén(ok)
a pénzükért csak meg akartak szolgálni, szóval folytatták a sót. megkérdezték, hogy van-e gyertya a lakásban. egyik cimbora felajánlotta nekik az öngyújtóját(!) aztán leesett, hogy a gyertyának nem erre a funkciójára gondoltak. de gyertya nem volt. volt viszont kalciumos Plusssz pezsgőtabletta 20-as kiszerelésben... a többit a fantáziátokra bízom.
Ha már ez a téma: nekem is volt anno egy osztálytársnőm, aki belépett egy felekezetbe, vagy hogyishívjákba, szóval egy egyháznak a tagja lett, most inkább nem nevezem meg, melyiknek. Már akkor orbitális baromságokat tudott mondani, de ezt sikerült felülmúlnia néhány évvel később, amikor véletlenül összefutottunk az utcán, és beszélgetni kezdtünk. Kérdeztem, mi van vele? Erre következett egy sokperces beszámoló a gyülekezeti életről, és a végén: "... megismertem egy fiút, és képzeld, hogy már majdnem szerelmes lettem bele, de nagyon nagy szerencsém volt, és sikerült magamat lebeszélni róla!"
Gyorsan el is köszöntem tőle.:)
sk
mittudomen:)
maradjunk annyiban hogy a vallasos nepek kezdenek egyre nagyobb ellentmondasba kerulni mindazzal amit tesznek es mondanak az elveik alapjan. Az emberek is egyre okosabbak, ha lehet ezt mondani, rajonnek azert arra, hogy mi a hulyeseg.
És ha még azt mondom, hogy csak a napokat lehet számolgatni, Hatvannál (Kelenföldnél, kinek melyik irány a szimpatikus) kiszállni sem szabad...
Mindenesetre érdekes házasságok születhetnek így. Biztos ciki egy kicsit, mikor kiderül, hogy sajnos a várva várt közös életünknek ez a része nem megy.
"...már diplomám is van róla, hogy nekem esélyem nincsen hozzászólni érdemben az ilyesmihez." Fúú, ez milyen diploma? Kommunista? Hol lehet ilyet venni és mennyiért? :oD
Lássuk, gyerekek, mit tanultunk ma az isiben.
Összefüggések:
1) Aki nem vallásos, az kommunista
2) Aki vallásos, az a hátsó bejáratot részesíti előnyben
"Szóval ki az a Szamuráj Dzsekk?" Nem Szamuráj dzseki?
:oD
ps: köszönet HFN kollega elemi erejű felvilágosító munkájának, kezdem sejteni, miért olyan frusztráltak a vallásos nőismerőseim... Szegények, nem elég, hogy folyton a bűntudatot plántálják beléjük, ráadásul még... ehh, hagyjuk, mielőtt durvát mondok.
Helyettesítek egy kolleganőt. Ma kellett volna visszajöjjön, de nem jött. Mindenki engem nyaggat. Van akinek tudok segíteni van akinek nem. Megkértem egy kollegát (pasi), hogy segítsen valamiben. Megkerestük inkább helyettesítendő nő számát és hagytunk egy üzenetet, hogy hívjon vissza.
Visszahívott. Kollegám beszélgetett vele én pedig odaálltam, hogy átadhassa nekem a telót. A sok basztatás miatt kicsit idegkimerült lettem plussz a megivott bödön kávé egy kicsit olyanná tett, mint Beavis a rajzfilmben.
Kollega belemondja a kagylóba, hogy adom Carlost jó? Én nyúlok a kagylóért és meg is fogtam, de a kollega még beszélt bele. Elkezdtem húzni. Ő meg tartotta és jókívánságokkal halmozta el a kolleginát. Én meg mégjobban húztam. Ő meg csak tartotta és nem engedte. Még mindig nem kaptam észbe, hogy mivan és mennyire hülyén néz ki, hogy valaki beszél a telefonba én meg a fülétől ráncigálom el a kagylót. Ráadásul jóban sem vagyunk csak kollegák.
Aztán végül elengedte...
Nem szólt be.
Csak szimplán hülyének néz, mint eddig. :))
Igen azt hiszem igazad van :))
Akkor asszem hatvannál lehet kiszállni és lehet számolgatni a napokat is.
A gondolkodásmódomra az egyházról az osztályfőnököm a gimiben azt mondta, hogy kommunista vagyok, hisz ők neveltek és azért látom így.
Elgondolkoztam rajta, hogy mi van ha igaza van és tényleg azért. Aztán úgy döntöttem, hogy sokkal szélesebblátókörű vagyok és nem ezért.
Mondtam neki, hogy nekem volt soksok érvem az állításom mellett, neki pedig ez az egy az állításom ellen.
Akkor most tekinstem magam meggyőzve, vagy alá is támasztja érvekkel?
Azt mondta, nem fog meggyőzni mert ugysem lehet, hisz az én világképem nem fogadja be azokat az eszméket amikről itt szó van.
Azóta is sokszor folytatnám még ezt a beszélgetést, de már diplomám is van róla, hogy nekem esélyem nincsen hozzászólni érdemben az ilyesmihez.
Én úgy tudom, hogy a Vatikán az óvszert is helyteleníti. Ami logikus is, ha a szexet kizárólag a szaporodás eszközének tekinti valaki. Minősíteni nem akarom, mert biztos lenne, aki vallásgyalázásnak tekintené, ha egy rossz szó is esne a klérusról. :-)))
Ilyen haverjaim nekem is vannak. De ahogy múlik az idő, szépen lassan végre mindegyik összeszed magának valami barátnőt, akit aztán elvesz és a legénybúcsún tuti lesz ropi meg csipsz, de kurva az egy sem.
Én azt mondom, hogy jó nekik. Boldogok ettől még bőven lehetnek és én szeretem őket, csak bulizni nem együtt járunk. Implicite ez nem jelenti azt, hogy én kurváznék.
Az egyiküktől voltam a múltkor totál kikészülve.
Irtómód vallásos. A szülei is. Nem elég, hogy misére jár, még külön elmennek a paphoz is agyalni teológiáról és az élet nagy dolgairól filozofálgatni. Csomószor hívott engem is de nem mentem. Nem azért mert lenézem ezt vagy ledegradálom, egyszerűen nekem nem kell. Nem akarom, és különbenis.
Keresztény össznépi hancúron, azaz lengyel magyar összeboruláson összeismerkedett egy lánnyal, akinél volt is kinnt hasonló ottani összejövetelen. Azt mondta nekem, hogy Őt veszi majd el feleségül. Mondom erre én, hogy okke, mutassál fényképet. Mutatott és én minden erőmet összeszedve annyit tudtam mondani, hogy ez nemjókép mutass másikat ezen nemlátszik jól. Aszondja ez tökjókép. Grrrr, akkoris mutassmég! Mutatott, itt már ki szakadt belőlem a sóhaj ugyanis megnyugodtam, hogy nőnemű és nem ronda csak éppen nekem nemtecc. Amugy életben biztos helyesebb. Najó hagyjuk.
Beszélgettünk még, ami részemről hajtépésből állt ugyan de volt azért lényege is azon kívül, hogy körbeforgatta velem a világot párszor.
Nem fekszenek le egymással, mert azt tilos. Mondom neki erre pajtás, az élet fontos része a sex és ha az nemjó akkor cseszheted az egészet. Azt mondja az nem fontos a gyerek miatt kell csak. Mondom neki héka, azért az én életem legszebb pillanatai közé tuti besorolok legalább egy kettő aktust. jó mindegy...
De akkor, hogy bírjátok? Mire somolyogva közli, hogy azért vannak módszerek...hátsóbejárat.
Na kizuhant belőlem a taplóállat. Elkezdtem kiabálni vele az utcán, hogy dugni azt nem lehet mert bűn, de popóbarakni azt lehet? A sexben pl a csajoknál tapasztalataim szerint, a szerintem is kultúrált határokon belül ez az utcsó amit bevállalnak, mert hogy az nem arra való!!! Inkább orál, mint anál a menő a csajoknál, de akkormár sokkal tisztább dolog a gumi és a hétköznapi közösülés. (merügye a tabi az tabu náluk, még a fogamzásgátlás is talán a gumi az egyetlen amit lehet)
Azt nem lehet mondja ő, és miért ne lenne ez normális? Há eszem *szom megáll a kiba képmutató népségtől...
Viszont.
Ha neki így jó és van mivel takaróznia bűnei elől a saját világfelfogásában akkor suhé! Nem sajnálom tőle! Ő dolga.
hmmm
Viszont ha ott a hátsóbejárat a menő, akkor egyszer lehet benevezek egy ilyen találkára ;))
justkidding
És ciki a cikiben: "A hírek szerint Bournival mentora és üzleti partnere Davis Wolfgang Hawke, volt neo-náci vezető, aki azután fordult a spam-üzlet felé, miután nyilvánosságra került, hogy az apja zsidó."
most nemtom mit akarsz, de a Szmauráj Dzsekk tök jó :o)
és igen, én is szerepjátszom :o)
(ám innentől árnyalódik a kép, az a legénybúcsú, ahol a legutóbb voltam, az általad felvázoltnál durvábbra sikerült...)
Álljon meg a menet! Attól, hogy valaki órákat tud játszani a passziánsszal, még nem jelenti azt, hogy agyilag hibás! Itt van mingyár' egy kolléganő, aki már letaposta a 30-at, oszt akárhányszor elmegyek a monitora mellett, mindig ott virít a sol.
Az admirálist pedig én is műveltem annak idején, 550-ből 50-et nem tudtam kirakni a statisztika szerint és a nehezebb leosztásokon bizony 10-20 percet is el kellett gondolkodni, mire kijött, hogy esélytelen.
trolipotlo@jatekelmelet.hu
PS: A legénybúcsú, az más. Férfiember nem is visz oda mást magával, csak a guminőjét. :P
Ez sem igaz már, hogy az 555 Los Angeles. Miskolcon a suzukibolt telcsiszama is 555-tel kezdődik. (De az is lehet, hogy pont a két város határán van, azért. :))) )
Tortenik: manapsag.
Szereplok: Egy baratom, annak ismerose (szerintem a "barat" szo enyhe tulzas lenne ...), valamint a szervezok es meghivottak.
A hazassag komoly dolog. Mi sem mutatja ezt jobban annal, hogy az emberek nem ugralnak bele normalis esetben, valamint nem valnak passziobol. Ezt a dolgot - ugy is mint nezz a labad ele te marha - kello odafigyelessel, sok-sok szeretettel intezi a normalisabbja.
A hazassag elott legeny- illetve leanybucsu dukal, amit a baratok szerveznek. Lanyoknak csippendelfiu, akinek a penisze hegyerol lehet lenyalni a tejszinhabot, fiuknak sztriptiztancosno, aki elsziv egy cigarettat a puncijaval, es meg csak nem is kohog tole.
Jelen esetben a legeny illetve a bucsuja ami egyetlen, celirany nelkuli, amde brutalis ciki. A volegeny 29 eves, agya kabe mint egy 7 eves gyereke, ami nem lenne baj, de nem jatekos meg vicces, hanem az eletben is kabe ennyit fog fel a vilagbol, es igy is el. Talan eleg ha azt megjegyzem, hogy a pasziansz jatekkal vegtelen ideig tud jatszani. Barmikor.
A legenybucsura valo megerkezeskor konstatalva lett, hogy az atlageletkor 15 ev.
Hiaba no, ezek a "baratok" a szerepjatekklubbol (!). Egyik sem kulonosebben ertelmes, es bar lelkesek, az a par ev kulonbseg kicsit feszelyezoleg hat. Special skills (csak a szerepjatek miatt, mert magyarul mar ilyent nemis lehet mondani): idiotak. Belepeskor latnivalo, a nagy aktivitas eppen kockajatek. Mondjuk ki-dob-nagyobbat-hat-dobasbol, vagy valami hasonloan szofisztikalt.
Ezek utan a csipszek es szigoruan kolas meg egyeb uditok fogyasztasa kozben/utan ujabb remek jatek: szappanbuborek fujasa. Sokaig. Orakig.
Az ido elorehaladtaval (lassan ejjel van, 6 ora post meridiem) viszont exkuzalas, be kell kapcsolni a tevet. Muszaj, nehari (sic!).
Az ok: Szamuraj Dzsekk. Valami rajzfilm, amit eltatott szajjal, elcsoppeno nyallal nez, a kabe hateveseknek szant poenokon onfeledten kacag.
Az arcanak a buborekokkal es a rajzfilmmel valo eltoltottseg nyilvanvalo fenye mellett a "tokeletes megelegedettseg a vilag folyasaval" cimet lehetne adni.
Talan ideje hazamenni?
Addicionalis informacio, hogy az X-Men 2. resze "allat volt", es a Hulk "istenkiraly", mindketto mint vizualis biblia vonul majd be a csalad tortenetebe. Konyorgom, Darwin dijat neki! Eskuszom felek hogy milyen gyereke lesz, szerintem a Terminator 3. resze lesz az amibol a vicceket es a szofordulatokat tanulja majd a gyerek. Talk to the hand...
Lord_Oberon@melypont.hu
p.s.: Szerintem ez nem vicces ciki, en eskuszom nem tudom mit mondjak erre. Most gondoljatok bele, mondom, orokiteni fogja a genallomanyat!!!!
w88ö
rendelet szerint most is ezt kell megadni. figyelni kell ra hogy ugy legyen, ez egy ertekesitesi fogas, mintahogy az erkelyt is felearon, pedig harmadaron kellene. A negyzetmeterbe is igy szamolodik bele. Minden amit negyzetmeter alapjan fizetsz erre epul. Mondjuk a meltanyolhato lakasmeret, amire tamogatast kaphatsz, szocpolt meg ilyesmiket.
nyugodtan le kell ugatni a faszit.
Ettol persze nem lesz olcsobb a lakas, de a szerzodesbe es a tarsashazi okiratba mindenkeppen ez keruljon bele...
felhívtam valakit céges ügyben, erre mondja az ügyintéző, hogy mindjárt visszahív, adjak egy telefonszámot. mire én: 325.. ööö.. bocsánat, nem is.. 935.. öö.. nem tudom mi ütött belém.. akkor mondom a számom 235XXXX:-)) harmadikra csak sikerült..
(bezzeg mindig a kollégámat húzom, hogy soha nem tudja a számot megjegyezni)
Hír az MTI honlapján: "Balesetek lassítják a forgalmat a tó északi partján is: járművek ütköztek a 7-es főúton Balatonszárszón és a 71-esen Balatonalmádinál." Szárszót mikor tették át a másik partra? :o)
Mellesleg Csókolom ellen beválik töritanárunk módszere... Fiatal tanár volt, a fél suli lánynépessége szerint huhhh pasi... Mikor 5.ben egyszer csókolommal zugott ki a banda (14 lány 12 fiu), közölte, hogy a srácoktól isten őrizz, a többieknek lehet... Egy életre leszoktunk róla :-D
Emlékszem, 1. végén szakmai gyakorlaton abban a korban voltam, mikor tipikusan morogtam köszönés helyett, mert hát mit is mondjak??? Félrehivott egy 40 körüli kolleganő, és közölte: Nézd, ez nem suli, ez munkahely. Ha férfi tegez, akkor ha ez szimpatikus, tegezd vissza, ha nem az, akkor mond meg, hogy inkább magázódnál vele, de azt kölcsönösen. Ha rád szól, hogy miért tegezed vissza, nyugodtan mond meg, hogy miután nem őriztetek együtt disznót, ugyhogy döntse el, hogy most tegeződtök vagy magázódtok. Ha meg nő tegez, tegezd vissza, különben azt hiszi, hogy tul öregnek nézed. Azóta ehhez tartom magam, és a probléma egy életre megoldódott :-D
16 évesen farmer póló edzőcsuka, vállamon hátizsák, száguldok le a lépcsőházban, erre jönnek fel a vendég gyerekek valahova, ugy 10-13 közt, és közlik: Csókolom! Majdnem felszántottam a lépcsőházat... Hozzá kell tenni, hogy 25 évesen egyszer nem engedtek be valahova, mert csak nagykoruaknak... :-D
Én már meg is büntettem magam azzal, hogy elküldtem magam aludni, és egész éjjel nem fórumoztam! :-))) Csak mindig eszembe jut, hogy amikor először kicsúszott a számon valami közvetlenebb megszólítás, akkor hogy tiltakoztál! :-))))
Nos igen, a chat.hu elég "érdekes" tud lenni. Bár amúgy sem szoktam chat-elni, de ha igen, akkor azt a helyet messze elkerülöm...ugyebár az a jelmondatuk, hogy nem kell moderátor (nincs is), majd a társaság moderálja magát. A gond csak annyi, hogy mi van, ha mindenki "azt" akarja...(az "" közötti rész helyettesíthető bármivel. De legtöbb esetben Mikolt tapasztalata a nyerő, sajnos)
csinaltam delutan a kolykoknek egy nagy bodon teat, es most jutott eszembe, hogy a fagyasztoban maradt... ehh.
ferfiszemely 11 eves nevelt fia ma atjott netezni. kozolte, chatelni akar. mondom, jol van, de ideulok moged moderalni. bement a chat.hu-ra, ahol is betereltem ot a korosztalyanak megfelelo szobaba (10-20 evesek). nezem a nickeket: liszbicsaj, 21 cm, szuperszex, pinaimado... no ugrottam is ki rogton a terembol... azt mar nem is mertem megnezni, hogy a 20-30as szobaban kik vannak...
most akkor az osszes egyetlenem fulet farkat behuzva beul a sarokba, es melysegesen szegyelli magat, amiert bantjak szegeny, kicsi, artatlan Mikoltot...
jol van na:) amugy meg hozzaszokhattatok volna, hogy akit kedvelek, azt mind dragamnak, egyetlenemnek, kedvencemnek es satobbinek nevezem:) de ha baj, szoljatok, ugysem szokom le rola:)
azt, hogy mi ebben a szivatas meg en sem latom, de egyszer mar leirta, hogy ciki lesz. jo, oke, majd ha lesz, irja le. de ha ugysem mond semmit, akkor minek tepi a klaviaturat? telleg nem rosszindulat, de nem ertem... ez olyan, mintha azt mondanam, hogy az elobb valami olyan fuuuuu de jo esett meg velem, de sajna nem osztom meg veletek... akkor hogy reagalnal, egyetlenem?
"Nekem, mint hivatásos paranoistának az a gyanúm, hogy csak szivatni akarja a népet. Miért pont itt akarja kitálalni azt ha neki pasija van amugyis az új pasinak meg felesége." Miért ne itt tálalná ki, ha egyszer cikinek érzi? Nem értem igazából, hogy mivel tudná szivatni itt a népet. OFFol? Melyikünk nem? A PgUp/PgDn mindig kéznél van... De ha tudsz jobb szivatást, mondd már el, hátha jól jön még valamikor... :o)
Ne gyere azzal, hogy nem akarsz tippeket adni! :oD Annyira hivatásos nem lehetsz! :o)
Glora akkor is fura. Nekem, mint hivatásos paranoistának az a gyanúm, hogy csak szivatni akarja a népet. Miért pont itt akarja kitálalni azt ha neki pasija van amugyis az új pasinak meg felesége.
Mikolt
Különben meg legközelebb ha valami ilyen király állást ajánlanak fel légyszi vállald már el! Nem azért mert neked jó, de azért az is szempont, hogy mesélhettél volna az ott történtekről, cikikről meg hajaj! :))
ciki
Rohadtul utálom ha fáj a fogam és most tutira fog!!! :((
A fogorvosommal már kivolt a búrám. Most azt hosszú lenne leírni, hogy miért, de röviden annyi, hogy sokat jártam oda, sokat fizettem és nem vagyok elégedett. Pedig egy fogról van szó összevissza.
Na feltette rá a koronát múlthét pénteken. Ami a múlt hétvégén ahogy volt le is esett. Nemértek hozzá, de szerintem ilyet nem csinálhat. Ugyhogy kedden elmentem hozzá és mivel akkor meg nem fogadott hanem közölte a recepsióssal, hogy neki nincsen ideje, várjak vagy jöjjek vissza ha akarok úgy döntöttem, hogy akkor kapja be. Egyrészt nem akartam bemenni hozzá, csak megmutatni és a szemébe nézni, hogyan reagálja le a dolgot majd kultúráltan közölni vele, hogy kap még1 esélyt de ha nem teljeít akkor rosszhírét keltem az interneten! :)) Na bunkó volt, ugyhogy ott a többi váróvendég előtt eresztettem ki a gőzt, hogy azt a fűzfánfütyülőjét. Könyörgött az asszisztens, hogy ne a többi vendég előtt, de én meg mondtam neki erre, hogy lehetett volna ezt a rendelőben is csinálni, de így sajna itt lesz ennek a helye és így. Szegény betegek lesápadtak. Ugyhogy eljöttem.
Megjegyzem iszonyatosan szarul éreztem magam emiatt, mert utálok és gyűlölök így viselkedni és szakítani emberekkel. Még most is szarul érzem magam. Viszont azt hiszem igazam volt. De biztos nem vagyok benne.
Erre ma meg puff kiesett egy régesrégi tömésem amit szintén ő csinált 2-3 éve kb. Nabazzeg a kurvaéletbe. Ez fog fájni nekem ma este meg egészen addig, amíg valami új de megbízható és jól dolgozó fogorvost nem találok. Mondjuk egy már van, de annál órákat kell várni és én azt utálom, dehát ennél is kellett, ugyhogy ebben változás nem lesz.
"Érzem hogy a végén megint jól meg fogom szívni ezt a pasit,..." Glora, itt ügyelj, hogy fogalmazol, mert biztos lesz valaki, aki elsüti azt az olcsó poént, hogy "váljék egészségetekre". (Gy.k.: a megszívás.)
Még szerencse, hogy én nem vagyok ilyen... :o)
Na, de még mindig csak rébuszokban beszélsz. Ha ciki, akkor írd meg, hogy mi a ciki, aztán majd jól megszakértjük, és megtanácsadjuk, hogy szerintünk mi a tuti.
------------------------------------------------
Mikolt, ne legyél már ilyen izé, úgyis vasárnap van, pang az egész topic. Ennyi off simán belefér.
Nincs ebben semmi különös. A moderator nick, meg a különböző fórummoderátor nickek ugyanolyan nickek, mint a tied vagy az enyém, és ugyanúgy vonatkozik rá az 5-perces várakozás is 200 hsz alatt. (max annyi a különbség, hogy ezen nickeket biztos többen használják közösen.) A kavemoderator nick hsz-ainak száma még csak 75.
:o))
Mi a helyzet az ebekkel? Nagyköbcentis verzió van már a láthatáron?
BTW kell-e még a holland dísznövény, vagy van már újabb szerzemény? (ez virágnyelv vót)
ON
Majd írok cikiket holnap, de borzasztó körülmények között vagyok most billentyűzetileg....
A hírt a Rambó, a Terminátor és más kasszasikerű filmek főhőse jelentette be egy televíziós show-műsorban..." Erről az a jelenet jut eszembe, amikor az "Utolsó akcióhős" című filmben a kisrác próbálta megmagyarázni Schwarzeneggernek, hogy ő csak egy filmhős.
Először azzal érvelt, hogy itt mindenkinek a telefonszáma 555-tel kezdődik.
Majd bevitte egy videotékába. Ott volt a Terminátor című film reklámtablója. Főszereplő: Sylvester Stallone. (Hatalmas röhögés a moziban.)
"...a világhírű színész, az osztrák származású Arnold Schwarzenegger is indulni kíván a tisztségért. A hírt a Rambó, a Terminátor és más kasszasikerű filmek főhőse jelentette be egy televíziós show-műsorban..."
(Schwarzenegger szerepet cserél)
:)))
(Vagy nekem ciki, hogy még mindig emlékszem rá, ki is játszotta a Rambót?)
Friss, meleg ciki, csak tessék, csak tessék!
Az előbb megcsörrent a vezetékes ketyerém. Felvettem, illően üdvözöltem a hívót. Válaszul halálhörgés érkezett. Eltöprengtem, van-e ismerősöm, aki épp a sír szélén áll, de nem ugrott be hirtelen senki. Visszakérdeztem hát, kedves-udvariasan, mire a válasz ismét egy eresztésnyi halálhörgés volt. Ekkor viszont beugrott, hogy exem anyjának vannak ilyen ócska húzásai, ha már nem tudja, mivel zaklasson. Unottan a másik lábamra álltam, és lassan, olyan türelmesen, ahogyan csak egy elmebeteggel szokás bánni, megkérdeztem: Most jól érzi magát?
A vonal végén egy pillanatra döbbent csend, aztán egy udvarias, fiatal, makkegészséges, ám megszeppent női hang elnézést kért, mivel téves számot hívott. :)))))))
Szegény pasija meg hogy várhatja azt az édes hörgést! Klassz életük lehet... :DDD
nagyon kedves a felajanlasod, de eloszoval diktalva nem jonne at a stilusom, mert ha pasival kell beszelnem, tomondatokra szoritkozom, es csondes vagyok, amig alaposan meg nem ismerem:) azonkivul meg gatlasaim is vannak veled szemben, csak nem fogok annak diktalni, akinek a sztorijain ujonc indexezokent napokig rohogtem!!!
szigeten setalunk baratnovel meg ebekkel. jon ket biciklisrendornek latszo tereptargy, es rankszolnak, hogy poraz-szajkosar. am legyen, a vegrehajto hatalomnak engedelmeskedni kell. de nem am tovabbmennek, a, nem, jonnek mellettunk, es magyarazni kezdenek, hogy az o kutyajuk hogy viselkedik otthon, meg szolgalatban, esatobbi. alig tudtuk oket lekoptatni. bezzeg ha 100 kilos kanciganyok lettunk volna, nem jonnek oda korbeudvarolni minket. utalom, amikor visszaelnek a hatalmukkal.
Azt te csak hiszed, hogy nincs itt senki, szerintem egy csomóan nyomkodják az F5-öt, hogy mikor jön a következő sztori. :)
Saját:
az mennyire ciki, hogy ma reggel amikor mentem ki félig nyitott szemmel a WC-re úgy láttam, valaki ül az előszobában, sikítottam egy nőieset, aztán káromkodtam egy férfiasat. A saját kezüleg odahelyezett virágállványt néztem hajnali látogatónak.
jelentkeztem egy ceghez titkarnonek. filmezessel foglalkoztak, elmondtak, mennyi lenne a fizetes, munkaido, ilyesmi. szemelyes interjuhoz idopontegyeztetes, kinyalom magam, elindulok. '85-os terkeprol nezem az utat, kurva sokat kell gyalogolni a busztol, valami 35 perc hegymenet. minden festek leolvadt rolam, mire megerkeztem, a sirogorcs kerulgetett. a ceg egy rozzant, felkesz csaladi haz masodik emeleten van, ordas nagy kupleraj fogad, a felveteliztetok az arcomba fujjak a fustot, a falon mindenhol aktkepek, meg szexjelenetek. pornofilmeket forgatnak. szerintuk a titkarno feladatkorebe tartozik a mosas, takaritas fozes, netto 70ert. anyatok. visszafele menet eszrevettem, hogy a terkepem nyomtatasa ota vegigepitettek az utcat, igy 2 percet kellett volna csak a busztol mennem. majdnem elajultam duhomben.
sokaig titkoltuk a gyerek elott, hogy az anyja terhes, ne kerdezzetek miert, de igy akartak. amugy nagyon szeretne kistestvert, es nagyon gyakran is beszelt errol. egyik nap eppen a nagymamamektol jottunk hazafele. ulunk a buszmegalloban, beszelgetunk. kerdezi a kislany: "Mikolt, neked miert olyan nagy a hasad? (anyad!) A papa neked is hozott kisbabat?" Valamit dormogtem arrol, hogy sokat ettem, meg ez a szoknya feszesebb, mint a nadragom, mire csicsereg tovabb renduletlenul: "...mert a mama is terhes, de titkolja elottem, nem tudom, miert titkoloznak a felnottek..." a dobbenettol majdnem lenyeltem a cigit es bizony meg kellett kapaszkodnom! hatborzongato, hogy a gyerekek mennyi mindent eszrevesznek... csak 7 eves lesz.
amugy annyira nem kell engem halalra sajnalni, hiszen az eremnek ket oldala van, a szuleim soha nem akartak nekem rosszat, legalabb ugyanannyira hibas vagyok abban, hogy a kapcsolat igy alakult, mint ok, pakoltam alajuk rendesen. ettol fuggetlenul felneveltek, ellattak, tanittattak, szerettek is, meg meg ket gyereket mellettem. csak hat minden szulo oregszik... rakoczi fejedelem fohaszkodott ugy, hogy "istenem, add, hogy fogyatkozo erejuket meg ne utaljam.." (by nok lapja) szoval a gyerek reszerol turelem kell az idosodo szulo elviselesehez. vissza fogom en ezt meg kapni a sajat gyerekemtol. annyi serelem van nalunk oda-vissza, hogy nehez okosnak lenni. (vagy kevesebbet kene innom igy kora reggel, de hat a szerelmi banat ugye:))
baratnom a pasijaval hazakisert, majd megalltak a kapuban, amig en beszaladtam valami cuccert. jovok kifele, latom elmelyulten smarolnak a kapuban. ahogy koztunk szokas, rajuk szolok: "netene, fujjdiszno, kopod ki!"... hat nem a szomszed srac volt az uj cicajaval? ehh, azota laposkuszas, ha meglatom.
Szerintem nagyon ontopic, hogy a moderátor a sokadik levél ellenére sem vette a fáradtságot, hogy kimederálja az egyik topicból a hozzászólásokat, pedig problámája lehet a beírónak belőle...(nem amit írt, hanem ahol elolvassák)
hmmm... azt tudtátok, hogy a ujonnan épitett házaknál a lakások alapterületét a falak középvonala alapján számolják? Ez egy lakás esetén 1-2 négyzetmétert is jelenthet ám! -tessék utána számolni!
Hogy egy négyzetméter az adott házban 340 kHUF, már csak hab a tortán. Anno 11 éve mikor mi ezt a lakást vettük még faltól falig mérték az alapterületet.
Sziasztok, holnap majd visszaolvasok, de most sokkot kaptam, ráadásul valahol - pl. nekem itt és most - ON: rövid távollétem alatt valami csúúúnya, gonosz manók megdelejezték a fürdőszobamérlegemet (jó, sosem volt pontos: röpke 1 hét alatt hogy a csudába mutathat 4(!) kiloval többet?! A cuccaimba beférek, de tükörbe ezek után inkább nem néznék. És én íííígy rohangáltam bikiniben még tegnap is...
franszia@valami.nagyongyors.fogyokurakéne.hu (vagy egy új mérleg inkább?! :-))
Gondoltam rá, de az a baj, hogy későn jutott eszembe: Meg kellett volna kérdeznem a kollegina becses nevét, és hogy készült-e hangfelvétel a beszélgetésről, majd visszahívni őket, és panaszt tenni :) De annyira meglepett, hogy nem ezt tettem. Meg amúgy is mindig lassan kapcsolok... Amúgy igazuk van, tartozok, csak a modor...
Én egy őszi reggelen a hátsó ülésen álmosan pislogó gyerekkel álltam meg a bölcsi helyett a dolgozómnál. Még jó, hogy aznapra nem valami vidéki ügyfél volt a soros.
Barátom követte el, engedélyével megosztom veletek:
Nincs nálunk városi víz, ezért felhívtam a műszaki osztályvezetőt:
-Szia János! Nincs városi víz.
-Igen. Nálunk áramszünet van, mert szétvágták a 20-as vezetéket.
-Jó János, de nálam víz nincs.
-Kati...
-Aha, a szivattyú árammal megy...
OFF Mikolt! Nagyon boldog szülinapot, ne szomorkodj, szeretünk és szerzek neked egy igazi, nagy Römertopfot. Engem is majd megevett a fene érte, nagy nehezen kaptam egyet a szüleimtől, majd talán kétszer sütöttem benne, nem az igazi. Legalább is nekem nem jött be. Egy ugyanolyan méretű jénai fedővel, vagy fedő nélkül alufóliával letakarva, fehérborral vagy húslevessel (vegetás vízzel locsolgatva) 10 szer finomabb husit eredményez, hidd el nekem, annyi ideje sütök-főzök, ahány éves vagy. Szóval elajándékoztam a römertopfot, de majd kerítünk neked egyet, csak ne csüggedj. De majd megpróbálom nem elfelejteni a történeted és ha a gyerekeim ilyen nehéz helyzetben lesznek, akkor (lehet, hogy a liszt meg a majonéz mellé) de majd adok nekik valami kis haszontalan semmiséget is, csak, hogy érezzék az ajándékot. Bztos jót akartak a szüleid, csak nem úgy jött ki. ON
(Mindezt azután, hogy ügyvédnő is, Vevő is felhívták az önkormányzatot, mindketten ugyanazt az infót kapták, miszerint nem szoktak akadékoskodni, ha nincs tartozás a lakáson.) Vevő felpattan, bepánikol, elrohan, hogy ő akkor nem vesz semmit.
Megpróbálom leírni azt a cikit, amitől egyre jobban kivagyok, mert ugye ha egyszer elkezdődik, nincs vége...
Szóval. Van egy önkorm. lakás, amit eladnánk. Ezt persze csak úgy nem lehet, kell találni valakit aki továbbiakban Vevő, és valakit, aki Eladó. Vevő megveszi a kinézett öröklakást Eladótól, megveszi, és aztán cserél velünk. Így lesz az önkorm. lakásból öröklakás. Sokkal kisebb, rosszabb helyen van, de saját. Vevőt megtaláltuk, Eladót megtaláltuk, tegnap volt az első nagy összeröffenés az ügyvédnőnél. Ügyvédnő szövege kb. "Naaagyon meg kell gondolnia Vevőnek, hogy elkezdi-e, mert az önkorm.nál a lakáscserékről bizottság dönt ám, és nem biztos, hogy megengedi a cserét!" (Mindezt azután, hogy ügyvédnő is, Vevő is felhívták az önkormányzatot, mindketten ugyanazt az infót kapták, miszerint nem szoktak akadékoskodni, ha nincs tartozás a lakáson.) Anyám sírva haza, összes tervünk romokban, magunk elé meredés órákhosszat. Telefon Vevőnek, hogy most végülis mitől pánikolt be ennyire?
Másnap.
Telefon Vevőtől, hogy mégis kell a lakás, de ne menjünk vissza ahhoz az ostoba libához. ő már úton is van egy másik ügyvédhez, Eladó adatait kéri, mert papírok meg minden. Részünkről megnyugvás, hogy mégis sikerül. De később: újabb telefon Vevőtől, hogy Eladó lakása nem jó, mert az xyz bank nem szünteti meg csak úgy a jelzálogot ami rajta van, csak kb. másfél hónap alatt! Ő csak tudja, most beszélt a bankkal telefonon. Jelzálogmegszüntetési kérelem két hete beadva, és Eladó vagy hazudott, amikor nekünk azt mondta, hogy 2-3 alatt megvan a papír, vagy s***hülye, lehet választani. Vevő még egy hónapot nem vár. Kerítsünk lakást minél sürgősebben. Van rá kb. egy hétvégénk. Telefon Eladónak, hogy totál sztornó, ne is készüljenek az új ügyvédhez, rohanás hirdetési újságokért, böngészés.
És a mai nap tortáján a hab: találtunk egy házrészt, ami másfél szoba+galériának volt meghirdetve. Odamentünk, kiderült, hogy az a másfél szoba egy szoba, csak gipszkartonnal egy kis lyuk le van választva, de a tulaj ragaszkodik ahhoz, hogy az másfél, és a galéria oly nagyon magas, hogy oda egy gyerek se férne be kúszva. Hülye? Nem, csak hülyének néz.
Hihhhhhhhhhhetetlenül elegem van az egészből.:((((( Bocs, ez most nem vidám sztori, de biztos, hogy eddigi életem legcikisebb helyzete.
Szokás szerint késésben, csajom miatt persze, rohanunk le a harmadikról, nála két táska, nálam kettő, előbb ér drága panelházunk bejárati ajtajához, várja, hogy kinyissam, odaállok mellé, leteszem az egyik táskát, előkeresem a slusszkulcsot, és veszettül elkezdem nyomkodni a központi zár gombját. Az ajtó nem nyílik (meglepő...), én meg elkezdek fennhangon káromkodni, hogy a f*szba, megint égve hagytam a villanyt, lemerült az aksi (ebből kitalálható, volt már ilyen nem egyszer), keresem a telefont, már hívnám is a taxit, amikor csajom szó nélkül leteszi az egyik táskáját, majd lenyomja a kilincset, és laposan felfelé nézve, mint Odüsszeusz, szó nélkül kilép az utcára, és elindul a kocsi felé.
kulonbozo kemiai anyagok hatasa alatt en is erdekes dolgokat tudtam csinalni, habar alapbol sem en vagyok a vilag legszelidebb noje. az is igaz, hogy az en agressziom inkabb magam fele iranyul. rohamok multaval dobbenten fedeztem fel magamon eleg durva haborus seruleseket es kozepkori kinzasok nyomait, egyszer meg osszetortem kezzel egy szekrenyt, majd maskor a fel lakast, ezenkivul ramasztam mindenfele pasikra. aztan amikor rendorokbe kotottem bele, ugy dontottem, le kene allnom, es azota nem is volt semmi. szar dolgok ezek.
Ja, ez velem is megtörtént már, pedig még nincs mankóm....mindig nagyon odavagyok, meg tök rosszul esik. A barátaim szerint ilyenkor a következő párbeszédnek kéne lejátszódnia:
18 éves leányzó:
-Csókolom!
30 éves én:
-Lássuk, lássuk!
De persze ezt a barátaim se teszik meg, hangemberek mind....
Ma voltam interjún... nem az elsőn mostanában, szóval van egy kis rutinom, de ez volt az első angol nyelvű. Szerintem remekül beszélek angolul (sokszor hittek már angolok/amerikaiak angol anyanyelvűnek), de egy valamivel a mai napig hadilábon állok: megérteni azt, aki nem beszél jól angolul.
Most is ülök a koreai főnökkel szemben, kérdez valamit, és én egy büdös szót nem értek belőle. Megkérdezi még egyszer, megint semmi. Még egyszer... semmi. Kérdőn nézek a magyar HR-esekre... vonogatják a vállukat :)
Mondjuk tudhattam volna, hogy ez lesz... volt már dolgom koreaiakkal (eddig kb. kétszázzal beszéltem, hasonló sikerrel). Nem csak az a baj, hogy nem érteni, amit mondanak, hanem annyira nagy a kulturális különbség, hogy a gondolatmenetükre sem tudok rájönni. Na mindegy, nem akarok OFF-hullámot indítani ezzel :-)
Hehe, ilyen Mr. Hyde-os haverom nekem is van... legyen mondjuk H3. Ha iszik, akkor kötekszik, a legjobb barátaival is. (Mondjuk már vagy 2 éve abbahagyta a heves alkoholizálást, szóval az eddigieket át lehet rakni "used to"-ba.)
Szokás szerint beitalozott, majd egy szórakozóhelyen véletlenül (tényleg véletlenül) rálépett egy 150 kilós kopasz állat (legyen KÁ) lábára. Innen a dialógus:
H3: - Jaj, ne haragudj, nem akartam.
KÁ: - Semmi baj, nem haragszom.
H3: - HÁT MÉG JÓ, HOGY NEM HARAGSZOL, BAZMEG!
hah, öregség,
nemrégiben balcsin egy kis bótban vettünk volna hideg sört, mikor a kb. szintén 12-13 éves kiscsaj végig ilyeneket mondott: tetszik még vmit kérni? el tetszik vinni az üveget? stb.
akkor is folytatta, mikor "felvettük a kesztyűt" és visszatetszikeztünk neki... kéééész (jah, 28-as társaság vót, mármint nem akkor születtünk :)))
megyek szemránckrémet venni és meg is borotválkozom :)
Az ciki, ha a Matáv ügyfélszolgálata ezekkel a szavakkal hív fel: 'a számlatartozást jó lenne már befizetni'? És ez az első felszólítás, nem a hatodik, nem tudom miért parasztok...
na ma elkezdődött egy viszafordíthatatlan és elég félelmetes folyamat. A titkárnőnk 13 éves lánya azt mondta, hogy "csókolom!" :(
Igazából még egy pár másodpercig nem esett le, hogy ezt nekem mondta, de aztán belémhasíajtott a felismerés, hogy argh!
Mondtam, neki, hogy ezt ne csinálja, nézzen már rám, csak azért mert ott dolgozom a felnőttek között, azért még sima a képem és nincs övig érő ősz szakállam és még hátulról, félhomályban is összekeverhetetlen vagyok Bem apóval. Csak meresztgette a szemét szegény, nem tudott mit mondani, szerintem nem számított rá, aztán vigyorogtam, hogy tegezzen, de nem nagyon mert. Úgyhogy szóltam az anyukájának, hogy kezdjen valamit vele :)
Ráadásul nekem sem volt még olyan régen az a kor amikor nem tudod, hogy tegezz vagy magázz valakit, mert már nem vagy 10 éves de felnőtt se. Aztán beavattam a kiscsajt a nagy titokba, hogy aki őt letegezi és saccra 50 alat van azt tegezze vissza, aki magázza azt ő is magázza. Én ezt használom sok éve már és eddig működött. :))
Lehülyézésről jut eszembe. Anyakönyvvezetővel beszélgetve adódott a kérdés, mondta-e már valaki, hogy nem. Nem sok, de egy lány pl. azért, mert befelé menet megbotlott, mire leendő párja kedvesen azt mondta neki : Nézz már a lábad elé, marha!
Sziasztok,
Ritkán írok nektek, de rendszeresen olvasom a fórumot.
Két ciki jutott ma eszembe, ahogy olvasgattam a hozzászólásokat.
Azt egyik az érettségi előtti szerenádon történt velünk. A magyartanárnő (nyugdíjon jócskán túl) ablaka előtt szerenádoztunk, és bár híres volt arról, hogy nem hívja be a diákokat mi kitartóan énekeltünk. Ekkor valakinek eszébe jutott, hogy ez mégis csak a magyartanár mondjunk neki valami szép verset! Az osztályom elkezdte szavalni Józse Attila Dunánál c. versét. Még nem jutottunk az első versszak végére, amikor elakadtunk. Mindannyian! Érthető okokból bennünkes sem vendégelt meg a tanárnő, de annyit azért mormogott a ablakban, mielőtt becsukta, ezek fognak 2 nap múlva érettségizni.....
A másik az egyik haverommal történt meg a nyaralás során. A baráti társasá egyik férfitagja lehülyézte a felségét, próbálta megmagyarázni, de nem lehetett. A nőnek nagyon rosszul esett, végül a pasi úgy döntött, hogy ott a főtéren bocsánatot kér a kedves feleségtől és erősen kapatos voltában ezt úgy kivitelezte, hogy lefeküdt a földre és átöltlte arája bokáit.
A helyzet iszonyú kínossá vált a nő számára, elkezdte kérlelni a pasit, hogy kelljen fel a földről. Amikor felkelt a világos nadrág-póló persze tiszta kosz volt.
nő: - jaj most nézd meg milyen lett a ruhád
pasi: - majd kimosod vazze!
Ezek szerint ilyen emberből több is van:))
Nekem is van egy kedves haverom, akik spicces állapotában olyan bátor és egyszersimnd pofátlan, hogy az hihetetlen. És őt sem verik meg. Bár gondolkodtunk rajta, hogy preventíven még piálás előtt fel kéne pofozni egyszer:))
Egyszer a körúton kocsival haladva kerültünk ki egy maffiamobilt (vmi nagy fekete jármű, kb 2db kopasz benga állat személyzettel), ami sávban állt, mire a gyerek kigombolt ingében derékig kihajolt a hátsó ablakon, és feltartott mutatóujjal ordított "mi a láncos k... anyádat csinálsz itt?" Ilyen döbbenetet még arcon nem láttam... de nem lőtték le:))
Halkan jegyezném meg, hogy a HJ is ilyen volt a 30as években ( kirándulás, repülőgépmodellezés, foci, bringa stb). Biztos sok német emlékezett vissza a háború után a boldog gyermekkorára a HJ-ban, annál is inkább, mert mint az úttörő tagság, ugy a HJ is kötelező volt, ergo mindenkit beléptettek (kivéve a rendszeridegen elemeket, vö úttörőmozgalom)
Az említett pap is így került bele, és 17 évesen ki is lépett, 45ben.
Ezen az alapon pár millió német köcsög hitlerjugendes.
Nyilván a HJ a katonaságra való felkészítést is szolgálta (lásd uttőrő-MHSZ-Kisz ). Lövészet, túrázás stb. Aztán 44-45 ben a szerencsétlenek egyre közelebb kerültek a fronthoz, Berlin védelmében kb 1000 kiskölök halt meg, full értelmetlenül. Gondolom, mindegyik fröcsögő hitlerjugendes köcsög volt.
Ha a nácik nyernek, a 70 években a HJ is ugy nézett volna ki, mint ahogy az úttőrőt elmesélted..
Hát bizony az előfordult akkoriban. Mondhatni elenyésző volt azoknak a száma, akik azért jártak a frontra, hogy önmagukat gyilkolják. Az meg már csak a születésen múlott, hogy a lokális diktátor milyen ideológiát tuszkolt szegény gyerek fejébe, és ezért a vörös zászlón, ami alá belökték, sarló-kalapács, vagy horogkereszt volt. Kvára egykutya a vágóhídra vitt marhának, hogy a Ritzbe kerül, vagy kutykaja lesz. :-(
Azt hiszem, sulyosan ifjonc lehet, a tévéből tájékozódsz :o) Szóval volt a kisdobos és az uttörő az 50es évek elején olyan, mint amilyennek a tévében mutatják, ugy max 5 évig.
A tények:
kisdobos: bemagolja a 6 pontot, elmondja tantónéninek, elfelejti. kék nyakkendőt hord, rengeteget jár kisdoboskirándulásra, ami azért az, mert kék nyakkendő van rajta közben. jár kisdoboskempingbe, ahol végigalussza nyitott szemmel, amig elmondják, milyen jó, hogy kisdobos lehet és a 6 pontot. Ha ennek a heti max 3 órányi időszaknak vége, turázik (kék nyakkendő), tanul mindenfélét (az uttörők ingyen járhatnak tanfolyamainkra, fejtágitás = 0), stb.
uttörő: cseréld le a 6 pontot 12re, a kéket pirosra, és ugyanez +
ha azonos tanulmányi eredmény van, akkor ő kapta az 1 db. főjutalmat, ő mehetett a vetélkedőre. a kisdobosokkal is járt kirándulni, mint miniifi. azonos pontszámnál, ha volt mondjuk 50 hely, 51en jelentkeztek, és 2 nem volt uttörő, az egyik nem uttörő esett ki felvételkor.
Majd kisz: Uaz, mint fent - 12pont + ugy él szövegben a pontok lecserélve pártra, + építőtábor, tanárral egyenrangu ifilét bulikkal, ingyen ifitáborok bulikkal, ahol megtanultak gyerekkel bánni (fejtágitás ismét 0), gyerektáboroztatás. MIndezt ingyen, ha már dolgozott, jó ideig fizetett távollét, késöbb is csak szabi fogyott.
Na ennyit a fejtágitásról, én egész idő alatt azon felül, hogy a pontokat megtanultuk, elfelejtettük eskü után, és honvédelmi napon vetélkedő elött (számháboru, hidon átmenés, kislabdadobás) meghallgattuk 2 percben, hogy milyen jó védeni a hazát.
Szóval "marhára" passzolt ahhoz, hogy az általad eszerint nem ismert hitlerjugendes fiatalok a frontra mentek másokat gyilkolni...
Egy ilyen haverom nekem is van. Részegen nem volt kedve végigállni a sort a pultnál és odapofátlankodott az elejére. Erre rászólt egy hatalmas ember, hogy húzzon a sor végére. A válasz annyi volt, hogy "a sor az olyan köcsögöknek való, mint te vagy". A vicc, hogy soha nem verik meg pedig minden alkalommal megérdemelné. Egyszerűen nem hiszik el, hogy ilyen pofátlan. Siófokon egy diszkóban a kidobók nem engedték be itallal a kezében erre odahúzta magához a smasszert a tarkójánál fogva, a szemébe nézett és azt mondta: Te nem tudod kivel beszélsz, kiscserkész. És nem verték meg. Hihetetlen.
:))
Nekem pont a fordítottja van. A nadrágokat mindig azzal a felkiáltással kapom, hogy "Inkább legyen nagyobb, nem számít, hogy tottyosan nézel ki...majd úgyis belehízol!"...
Nekem van egy haverom, aki hasonlóképpen változik át Mr. Hyde-dá (nevezzük H-nak), amikor iszik. Nem is emléxik, micsinált, amikor részeg volt. Ha józan, a világ legvisszahúzódóbb, legnormálisabb embere, viszont az alkohol nagyon durvává teszi.
Csak néhány szösszenet:
-hová lett a dísznövény a cserépből?
-hogy került bor a TV-be/notebookba?
-miért van darabokban a hintaszék? (Mellesleg benne ültem, amikor felfordította...)
-miért kell felpofoznia a nagyfőnököt borkóstoláson? (Gondolom, azért lett elnézve neki, mert egyébként kiszabott nagy elme.)
-dizsibe menet taxival miért papírzacskóban kell vinni a spagettit és hozzá a bort is (tehát csak a bort, no üveg/flaska)
-miért tiltottak ki minket miatta egy diszkóból? Mert molesztálta a lányokat.
-übersznob étteremben mér kell a halászlében hajat mosni?
-állítólag a közgáz pincében egy hirhedt maffiózó csaját fogdosta a faszi jelenlétében, aki rendesen ki volt gyúrva a foglalkozásának megfelelően. Amikor felvilágosította a maf., hogy talán le kéne szállni a nőjéről, a válasz "mit akarsz, te hülye gyerek" volt, tenyeres és fonák pofonok kíséretében. (Megj: H nem az a svájcinéger típus.) A maf. annyira ledöbbent (ilyet utoljára az apjától kaphatott), hogy pár másodpercig csak nézett ki a fejéből, miközben csattantak a fején a pofonok, aztán két kézzel felemelte és szó szerint kihajintotta az utcára, hogy csattant és annyit mondott, hogy csak azért nem veri holtra, mert látja, hogy nem normális.
-másik haverunkkal (H2) voltak dizsiben, ahol H2 összeismerkedett egy lánnyal. Már nagyban beszélgettek, amikor H odament, hogy menni kéne inni. H2 vázolta a helyzetet, hogy éppen beszélget. Erre H odafordult a csajhoz, lehúzott neki egy akkorát, hogy a csaj leesett a székről, majd közölte, hogy "beszélgetsz te a lóf*szt". H2 úgy fejezte be a történetet: "...és nem volt mit tenni, mentünk inni."
Ja, ja, alma. Kicsit UL szagú, de legalább nem off történet:
Anno sokat jártak a magyarok a Ganzból és egyéb helyekről építeni a baráti/testvéri Algériába. Évente egyszer volt szabi, igaz, akkor hosszú. Az egyik mérnöknek letelt, szépen összepakolta az engedélyezett 20 kilót, +5 kiló túlsúlyt, amit úgyis elengednek, meg a kézipogyót, és így felmálházva szépen visszament. Mindenki máskor járt haza, így gyakoratilag folyamatos volt az ellátás kolbászból, szalámiból, pálinkából. Azonban egy-két hét múlva a pasit hazarendelték egy pár napos terv egyeztetésre, és visszafelé azon gondolkozott, mit vigyen az engedélyezett húsz kilós keretében? Több húsféle nem kellett, pia a kézpogyóban, mi kellhet még? Kitalálta, hogy itthon most van almaszezon, bevágott egy ládányit a nagymama öreg papundekli bőröndjébe, hogy akkor azt már haza sem kell hozni, a kollégák meg hogy fognak örülni a jó, magyar almának.
Sajnos hogy, hogynem, a csomag az odavezető úton elkallódott. Gondolta, hogy sebaj, volt benne huszonöt kiló alma, á 4 Ft (80-as évek eleje), meg az a bőrönd, amit úgyis ki kellett volna lomtalanítani. De nem addig ám a Malév! Az átalánydíjas kártérítés járt neki, úgyhogy megkapta a 20 kiló után a 400 dollár kártérítést, + a bőrönd becsült árát. Valószínűleg az utóbbi száz év legjobb külker üzletét csinálta a pasi a 25 kiló alma exportjával.
Atyámnak is úgy mesélték a ganzosok, ha ők hazudtak, akkor én is.
Írjatok még ilyeneket, mint Jazzman! A végére egészen megbékélek a szüleimmel! :)
cikki.
Életem legeslegborzalmasabb estéje volt nemrég. Egy ismerősöm annyira beszívott fűvel és utána még olyan módon berúgott, hogy egy elmebeteggé vált. Még sose láttam ilyen állapotban senkit, de ontotta magából a gyűlöletet és olyan sátánian viselkedett, hogy az iszonyat. Nem mertünk mentőt és rendőrt hívni, mert akkor neki csengettek. Viszont se szép szóval se kevésbé szép szóval nem lehetett hatni rá. Késsel is fenyegetőzött és kivételesen elhittem, hogy használná is. Ha eszembejut akkor még mindig végigfut a hátamon a hideg. Nagyon nehezen sikerült lehiggasztani, órákba és rengeteg türelembe telt. Másnap zokogva kért elnézést. És ugyan nem néztem el neki tiszta szívből, de jobban örültem annak, hogy "normális", minthogy kiosszam. Majd talán máskor, de akinek ennyire elszáll az agya annak komoly gondjai vannak és én nem tudtam mit mondjak amivel segíthetek.
Mindenesetre iszonyú volt.
Ja és senki se bántsa itt. Én sem azért írtam le. Csak azért mert már napok óta hezitálok felette, hogy megosszam-e veletek vagy sem. Tanulni lehet belőle. Mondjuk annyit, hogy nem mindig győz a józan ész és tényleg van olyan, hogy az embernek elmegy az esze, nem csak a filmekben.
Vicces ciki :))
Nyaralásnál sétáltunk és én fényképezgettem a várost. Jöttek mentek az emberek, nekem meg elkezdtek feszíteni a gázok. Gondoltam elterül a légtérben és annyira lefoglalt a fényképezés, hogy simán kiengedtem. Gatyaszaggató lett. Barátnőm majdnem megfulladt a röhögéstől az emberek meg nagyon de nagyon csúnyán néztek. :))
khmmm.
Néha pedig benntragadok egy egy gondolatkörben. Ma reggel is hoztam be autóval a nővérem barátját a városba. Ki kellett volna rakjam vhol. Nem is lassítottam hanem száguldoztam tovább. Aztán amikor a cég autósportáján pittyentettem volna le a belépőmet akkor szólt rám röhögve, hogy nem tudom, most állunk-e annyi ideig, hogy ki merjek ugrani, vagy inkább dolgozzak én is itt?
áááááááááááááááá Te is itt vagy? :))
visszavittem az első értelmes kereszteződésig... :)
Gondoskodás? Nálam is volt belőle, bár igazán csak eccer sikerült túllőnie anyámnak a bakon: Szegedre le (egyetem miatt) vonattal. Óriás sportszatyor megpakolva 20 kg almával.
Mikolt, teljesen meg tudlak érteni. A szüleimtől én is szinte csak használhatatlan ajándékokat kapok. Kihagyni mondjuk nem hagynák ki az ajándékozást, de sokszor úgy vagyok vele, hogy annál, amit adtak, még az is jobb lenne, ha elfeledkeztek volna róla.
Anyámtól például szinte kizárólag hordhatatlan ruhadarabokat kapok a secondhand üzletből. Nem csak azért hordhatatlanok, mert ordítóan rusnyák, hanem azért is, mert anyám az összes ruha vonatkozású testméretem sokadszori levétele után is egy legyintéssel elintézi, ha valami másfélszer-kétszer akkora, mint én. Legutóbb is kaptam nadrágot, ami derékban olyan bő volt, hogy egy szerényebb méretű focilabda simán befért volna. ("Majd összehúzod egy övvel!") Cserébe a nadrágszára rövid volt...
Pár évvel ezelőtt karácsonyra kaptam például olyan pólót, amelynek valami kifakult-neonzöld ujja volt, ugyanilyen színű csökött kapucnija (!), és a hasi oldalán egy óriási motor díszelgett. Pulóverből a Moszkva téri román építőmunkások egyenruhája a menő, de zokniból is kaptam már vastag, fehér műszálas cérnazoknit.
Apám a kazettát (még a kazettásmagnós időszakban) is dekára vette, bement a zugüzletbe, megnézte, mi a legolcsóbb, és vett belőle néhányat. Hogy történetesen lengyel gettórap vagy osztrák Modern Talking utánérzet vagy éppenséggel Boney M slágerek magyarul? Ugyan már, kicsire nem adunk.
Az obligát használt zománclábosokat is megkaptam, mikor végre elköltöztem otthonról. Mindkettő a használhatatlanságig le volt égetve.
A csúcsot alighanem apám financiális gondoskodási kísérletei jelentik. Egyik karácsonyra kaptam például Lakástakarékpénztár szerződést, apám nevére megkötve (!), az első részletet kifizette apám, utána meg fizethettem én. A Lakástakarékpénztár az évezred legrosszabb befektetése volt. A pénzt hosszú időre le kellett kötni ahhoz, hogy valamikor 4 év múlva felvehess egy már az induláskor se túl nagy összeget, ami az inflációval és az ingatlanárak exponenciális emelkedésével összevetve arra mindenképpen jó volt, hogy akár 4-5 négyzetméternyi lakást vehessen belőle az ember. (Csak lakáscélú befektetésre lehetett felvenni.) Cserébe viszont előre ki kellett csengetni 4 éven keresztül az előtörlesztést, majd további 7 éven keresztül a további részleteket.
A legrosszabb az, hogy nem lehet őket lebeszélni a gondoskodásról. Illetve arról a nagyon ártalmas dologról, amit gondoskodásnak neveznek.
Anyámék minden évben kérnek listát, mit szeretnék kapni a nevezetes alkalmakkor. Sok órányi befektetett munkával, hihetetlen részletességgel mindig összeállítok listát, úgy, hogy legyen benne a 100 forintos tételektől a drágábbakig minden, megnevezés, szín, méret, ár, beszerzési források, egyéb paraméterek részletesen leírva. Nehogy azt hidd, hogy egyetlen egyszer is kaptam valamit a listáról. Ők mindig jobban tudják, hogy én minek fogok örülni. És a legrosszabb benne az, hogy tényleg örülni is kell neki. Vagy legalábbis jó pofát vágni hozzá. No, az utóbbi években ez egyre nehezebben megy. Nem ritkán óriási sértődések vannak, mert a fa alól kibontott karácsonyi ajándékokat azzal a lendülettel vissza is csomagolom, mondván, kösz, ezt úgysem fogom hordani. Ez nagyon durva, tudom, de anyámat másképp egyszerűen nem lehet leszoktatni róla, hogy a secondhand üzletből vásároljon hordhatatlan kacatokat. Amúgy az erő úgyis velük van, élnek is vele rendesen. Nem tudok elég messze menekülni előlük. Most épp Belgiumban élek, de anyám számára a csekély 1450 kilométer is gond nélkül áthidalható, ha az idegesítésemről van szó. Élek a gyanúperrel, hogy anyám csak azért követelte ki magának a cégnél az internetet, hogy itt is tudjon piszkálni. Vannak levelei, amelyek felületes gyorsolvasás során a CTRL+D áldozatává válnak.
Időnként hazalátogató barátokkal küldök nekik haza ajándékokat szülinapra, karácsonyra stb.
Múltkoriban apámék visszaküldtek valami tök gagyi kakaós nápolyit, meg valami szénsavas narancsszörpöt (lónyálat). Alig égtem, mint a rongy, mikor az antwerpeni barátaim átadták az értékes küldeményt, amit fél európán keresztül átautóztattak... Máskor meg anyám küldött fél kiló háztartási kekszet meg némi odakozmált mézes süteményt a kedvesemmel, + egyéb használhatatlan vackokat, ami miatt a kedvesemnek túlsúlya lett a repülőn, és fizetnie kellett + 14 ezer jó magyar forintot... Kissé drága háztartási keksz lett, túl azon, hogy fél évig a szekrényben állt, mert senki nem érzett rá ingerenciát, hogy megegye.
Szóval fel a fejjel, Mikolt. Előtted az élet, előtted a világ, a szüleid viszont bárhol és bármikor sikerrel fogják keseríteni az életed - ha hagyod magad.
Sok évbe (és nagyon sok veszekedésbe és gyomoridegességbe) telt, mire eljutottam addig, hogy viszonylag könnyen tudom venni. Nem mondom, azért néha még így is pillanatok alatt ki tudnak borítani, de azért nevelem magam erősen, és nem hagyom magam legyűrni. Ha kell, belemegyek a konfrontációba, kockáztatva a kitagadást vagy a meredek betartást, de többé nem hagyom, hogy a saját szüleim keserítsék meg az életem. Annál sokkal többet ér!
Hajrá, én Neked szurkolok! :o)
Én is voltam kisdobos és úttörő is amíg némi bortány árán ki nem léptem. Arra viszont nem emlékszem, hogy ártatlan embereket súgtam be, mondjuk faji alapon.
Abban azért igazad van, hogy ezért valszeg inkább a (pap) szüleit kéne posztumusz felpofozni.
Ha valahol, akkor a családban szerintem jobb a defenzív hozzáállás a rokonokhoz, mert akármilyen kibírhatatlanok is, télleg az van, ha gáz van, akkor ők az utolsó kapaszkodó.
Szerencsére én jól kijövök az ősökkel, de ha veszekedésre kerül a sor, akkor rájukhagyom, de legalábbis gyorsan pontot teszek a vita végére.
Szóval én nem gondolkodnék olyaténképpen, hogy "na, majd karácsonykor visszakapjátok". Viszont megkérdezném tőlük, hogy szerintük az ajándékozási ceremónia mire is való, vajon mér is alakult ki ez a hagyomány. Lehet, hogy nekik azt jelenti, hogy megtakarítanak 1 kört a FŐKEFE Rt-nek, mert ezalkalommal ingyér szállítódik el a sok használhatatlan edény otthonról. :(
Csak arra próbáltam célozni, hogy itten mindenki vígan él a nagy demokráciában demokratikus jogaival, holott volt kisdobos, úttőrő, esetleg kisz-tag, miközben Sztálin bácsi meg alegjobb magyar tanítvány(i) írtották a népet, aztán most meg a demokráciáról "fröcsög".