Keresés

Részletes keresés

D.Tomi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2745
szoval, akkor lehet, hogy veszek egy jo akusztikus gitart, meg egy kozepes hangszedot, es bedugom a laney-be.
hujeseg?
Előzmény: AORBandi (2744)
AORBandi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2744
Szerintem annyiért (ha jó az akusztikus gitárod) már lehet valami rendes hangszedőt vagy kis hangszermikrofont kapni.
De ha gagyi a gitár, annyiért egy jobb fajta használt (!) elekrtoakusztikusat is kaphatsz. Persze, ahogy az már elhangzott itt többször, a hangzása SOSEM lesz olyan, mint egy rendes akusztikus gitár jól kierősítve.
Kip Winger etalon ebben a kérdésben, de az ő cucca nálunk megfizethetetlen. Pedig, ha jobban belegondolunk, nem is olyan vészesen nagy szám.
Előzmény: D.Tomi (2743)
D.Tomi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2743
hat ez az, hogy egy shure sm58 nem volt eleg neki.

tehat, akkor a kiindulo kerdest meg megtoldanam egy price-quality osszevetessel is, vagyis, hogy vegyuk figyelembe, hogy 50e-nel tobbet nem nagyon tudok erre forditani...

nos?

Előzmény: AORBandi (2741)
D.Tomi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2742
hat igen.
csak a keveronk az meg gagyibb, meg abbol szol az enek meg a trombita is, nem fog nagyon eltorzulni, mire kijon a hangfalon?
Előzmény: pele_ (2740)
AORBandi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2741
Egy 4500 ft-os cuccnak a jele annyira kicsi, hogy ha azt küldi a keverőbe, annyira túl kell majd vezérelnie annak a csatornának a jelét a többihez képest, hogy
- vagy iszonyú torz lesz
- vagy megint csak gerjedni fog mint állat.
Az egyből keverőbe küldött jel egyébként nem hülyeség, de inkább egy jó mikrofonnal kellene megoldani (persze, akkor lőttek a színpadi lötyögésnek). Nekem a Sennheiser Evolution széria high-end énekmikrofonja megoldotta az akusztikus gitár erősítés feladatát is. Ha ücsörögsz és óvatosan mozgatod a gitárt, ki lehet vele bírni így egy koncertet. Na, nem mintha egy élmény lenne...
Előzmény: pele_ (2740)
pele_ Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2740
Tomci
Több alapvető probléma van.
Az elektroakusztikus gitár hangképe, merőben eltér egy elektromos gitárétól.
Az akusztikus gitárt ne dugd elektr.gitárerősítőbe. Vagy közvetlenül a keverőbe, vagy kifejezetten erre a célra szolgáló akusztikusgitár-erősítőbe (ez jó drága, de jó dolog)
Az elektromos gitárerősítő pont a középtartományt adja le a legjobban(arra készült), az akusztikus meg arra gerjed! :)))

Előzmény: tomci (2737)
Patkó Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2739
Hapsik!
Találkozott már valaki ZOOM GM200-as szimula kukisszal? Személyes tapasztalat alapján kialakult véleményeket szívesen olvasnék. Mennyire hiteles a hagzása? Mennyire használható? Vajon mért van hogy a magyar listás ára ötvenegynéhány ezer, mikor az osztrákhatár túlodalán a Musik-Produktivba nem kerül 20 eFt-be sem?
D.Tomi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2738
hi all,
akusztikus gitarugyben szeretnek tanacsot kerni:
koncertezo zenekar vagyunk, es most, hogy jott egy masik gitaros en akusztikuson szeretnek jatszani az enek mellett. de. a multheti koncertre egy sima ak. gitart szervaltam, meg egy 4500 ft-os piezzot, vagy mit. ami nem produkalt egy alom hangzast, viszont eleg sok szopas volt a gerjedes miatt.
szoval.
1. baj-e, hogy csoves erositore dugtam?
2. szamithatok-e jobb hangzasra, ha dragabb piezzot veszek?
3. szamithatok-e jobb hangzasra ha elektro-aku. gitart veszek? (a gaz az, h arra most nincs penzem)

egyelore ennyi
koszi elore is.

tomci Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2737
Extremist
sztyepp Creative Commons License 2001.10.01 0 0 2736
Szombaton mégsem játszunk a Rolling Rockban. Majd szólok, ha lesz valami buli.
AORBandi Creative Commons License 2001.10.01 0 0 2735
Nekem meg a Flying ...
Meg a koncertlemez. Meg mindegyik, de a Flying a kedvenc.
Előzmény: sarg (2733)
tzuiop Creative Commons License 2001.10.01 0 0 2734

Nekem meg megvannak kottán!;)
Sajna le vagyok égve így pénzért adnék, akinek kell!

Amúgy az egyik kedvencem a Pat Metheny & Charlie Haden:Beyond the Missouri sky!
Akusztikus lemez,nagyon relax,de olyan zenélés megy ott,hogy lefo.som a bokám a gyönyörűségtől néhány számtól!
No tekerés,just music!
Kötelező hallgatvány!!!!

Előzmény: sarg (2733)
sarg Creative Commons License 2001.10.01 0 0 2733
nekem meg a surfing with the alien...

ez benne a király

Előzmény: michael- (2732)
michael- Creative Commons License 2001.10.01 0 0 2732
Hamster:
Ja, nem rossz a not of this earth, bar egy "kicsit" elvont es csapongo :)
Satrianitol nekem az Extremist jon be a legjobban
Előzmény: Hamster (2727)
Nagy-Krisztian Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2731
Truty!
A csavo elegge Marshall hangzasra epit nem ?
Kivancsi vagyok amugy mit hasznal, ha valami linket tudtok a cuccarol akkor azt meg koszonem.

Bruty!

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2730
Igen, már sokan mondták, hogy nagyon Malmsteenes. És a zenéjüket is a Dream Theaterrel szokták kapcsolatba hozni. Viszont az is igaz, hogy azóta eltelt pár év és egyre egyedibb stílusa van Romeonak, a zenekarnak úgyszint. Valamikor ki fog jönni egy dupla koncertlemezük, azon biztos alakít majd.
Előzmény: Nagy-Krisztian (2729)
Nagy-Krisztian Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2729
Koszi!
Megtalaltam a szamot mp3-ba.
Hat valahogy nekem errol Malmsteen es Dream Theater jut eszembe. Vajon miert is ? :)
Kottaja is meg van.
Technika, meg egy nagy adag klasszikus zenei alap.
Kesz a hipes neoklasszikus gitarszolo.
Vagy nem jol latom?
bye
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2728
Symphony X / The Divine Wings of Tragedy - erről az albumról van a szám. Én csak ennyit tudok. Hogy a videó mi célból készülhetett...? Hmm..
Előzmény: Nagy-Krisztian (2725)
Hamster Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2727
Szerintem ez a szó, ami helyett én a tekerést használom...

(Szolgálati közlemény (alias MM): rájöttem, hogy a világ legjobb instrumentális gitárlemeze továbbra is a Not of this Earth Satrijánostól:)

Előzmény: Nagy-Krisztian (2724)
Hamster Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2726
Hát, nekem a zenét nem sikerült megtalálnom benne, de ettől még lehet, hogy csak hülyeséget beszélek :) Az első (a dagi) az viszont nagyon tetszik. A slapelős nem egyszerű eset, tud, csak hát az egész ilyen bugyogás lesz, nem zene (ahol akkordok is vannak benne, az tetszene). Na jó, ha én próbálnék így csapkodni, az meg aztán tényleg csak csattogás lenne, de szerintem a technika még nem teszi zenévé a hangok sorát, a gitár meg ugye egy hangszer, és nem egy effektpad ;)
Előzmény: fmsahs2 (2722)
Nagy-Krisztian Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2725
Ez a Michael Romeo ez jo!!!
Ez valami okito videobol van kivagva ?
Mi a cime?
Ennek a resznek mi a cime?
Koszi
Nagy-Krisztian Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2724
sziasztok!

van egy huje kerdesem mi az a SHREDdeles ?
:)
koszi

Bye

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2723
Ennek a Romeo gyereknek van szólóalbuma is. Igaz, elég gagyi minőségben van meg nekem. :(
Előzmény: fmsahs2 (2704)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2722
Sztem a Coenen olyan szinten izléses szólót nyomat, hogy csoda !!
Előzmény: Hamster (2709)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2721
Izé gondolom ezt nem magadtól kérdezted, hanem tőlem, a válasz: sajna nincs.
Előzmény: Törölt nick (2705)
O.tb Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2720
Blindmouse Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2719
Dzsidzsi bazeg neked tényleg komoly problémáid vannak.. egészítsd ki a listát.. kopizd be az eddigit, és írd hozzá magadat.. kaki után is anyu törli ki neked? :)))))))
Előzmény: Sveriges fana (2717)
BIBIKE Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2718
Sztepp!

És ráadásul most tulajváltás is volt a Vekkerben, lehet, hogy nem lesznek koncertek többet :(((

Maga a hely jó lenne, de mivel nics törzsközönsége, tényleg gáz, hogy csak az odahívott saját barátaidnak játszol, akik egyrészt ismernek, másrészt nem szívesen húzol le lóvét róluk a belépőkre.
Sajna kevés olyan hely van, ahol fixet lehet kapni, és közönség is van hozzá. Ha tudsz ilyeneket, örömmel venném, ha elárulnád :)))

És abban meg teljesen igazad van, hogy a közönség létszáma elsősorban nem a zenekar kritikája. Az más, ha mondjuk bent vannak 200-an, elkezdesz játszani, és 150-en kimennek. Ez nem a hely miatt van. De amikor el sem jönnek ??? Mert éppen pont egy plakát sem volt kinn, mert véletlen nem jött le a PestiEstbe, mert véletlen a hirdetőtáblára a vacsoramenü volt kiírva, nem a fellépő banda... Ja, és a poshadt sör meg 300 Ft... Szóval, én sem szívesen járnék ilyen helyekre koncertre.

Előzmény: sztyepp (2715)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2717
OK:
2. sz. versenyző, GG.

mellesleg nem is hagyok ki félmond...
nap...
G...

Előzmény: Blindmouse (2702)
clisHe Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2716
en most nem jatszom sehol, de akkora magaslabda volt, hogy nem lehetett nem lecsapni! es sorry :) c
Előzmény: sztyepp (2714)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!