Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Jól megvilágított helyen dolgozol? Világosabbra már nem tudod állítani? Nem kell ám annyira óvatoskodni, alap védelme is van a kazettának. Nyugodtan állítsd lejjebb annyira, hogy még ne káprázzon a szemed az ív fényétől.
nemrég kezdtem hegeszteni és vettem egy iweld nored eye pajzsot. avval nincs gond, hogy automatán elsötétül a problémám inkább az, hogy amikor sötét akkor nem nagyon látom a munkadarabot merre is kéne húzni az mma varratomat. ez normális vagy a pajzs nem tuti? ha belenézek egy hagyományos körteizzóba akkor szépen látom a fényes izzó szálát, és valamennyire az izzó körvonalát. nah ilyesmi körvonal kéne hegesztés közbe is, hogy merre haladjak...
létezik BP olyan hely ahol a pajzsokat munka közben is ki lehet próbálni?
Sziasztok. Hosszú agyalás, olvsgatás és sok év gagyi inverteres MMA hegesztés (ahogy otthon a szükség hozta, hobbí szinten) után beruháztam egy normálisabb inverteres gépbe. A dupla impulzus hegesztés és a szinergikus vezérlés és az egy fázis (a könnyebb használhatóság miatt) volt a feltételek között. Végül a Panelectrode Zeus 200 lett a választás 260k-ért. Az Iweld Pocketmig 225 DP volt még a talonban, de a Zeusra akkora kedvezményt adtak, hogy eltűnt az árkülönbség. Hát majd meglátjuk. Még kell egy palack és hadd szóljon. :) Ha meglesz minden, lövök fel képeket az teljesítményemről. :)
Jó kis gép, a kijelző az udvaron is tökéletesen látható, egyszerű és átlátható a beállítás. Az ajándék kábel csatlakozásokat átnéztem javítottam már az elején. Akinek nem felel meg a hozzá kapott munka és testkábel, mivel szabvány a csatlakozás könnyen lecserélheti akár binzel, esab... tartozékokra is. A nagy márkákhoz nincs ajándék induló készlet ott külön kell már az elején beszerezni azokat. Nekem is vannak plusz munka és test kábeleim, egy ősrégi 3m binzel van teflonos béléssel félretéve csak aluhoz, de szeretem a géphez kapottat is.
Bővej jó,otthonra,szerintem jobb a 235-nél,keveseb a háttér állitás,vagyis egyszerűbb....
Nincs DP,de én is csak aluhoz használom. Alu meg ritka munka. Igy két évre itt az 552-es irásomban az első munkája. Jól dolgozik,szerintem a 225 is produkálja az alut,is....
Én sok évre corgon gázt használok,az egy fázisú gépek talán ezt jobban szeretik. Te ez lehet téves is.