Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Smíró Creative Commons License 2010.09.17 0 0 21
Ha szabad bele szólni egy márkatársnak...

Grat az autódhoz. A fogyasztásodat írhatnád, hogy pontosan mennyi. Az biztos, hogy nagy kasztnit kell mozgatni a verdának. Nekem 307 SW-m van, 2 lityis HDi-vel. Az 1.6-os tesók kevesebbet esznek, de dinamikában jócskán elmaradnak, ezért optimalizálták már a motort egy felülírással, ami csodát tett. Sajna a FAP is odavág a többletfogyasztásnak. Én kénmentessel járattam be, de nem éreztem a VPower és a sima dízel közt nagy különbséget. Mivel határszélen lakom, Erdélybe járok tankolni a közeli OMV kúthoz, és a 60 ezres szerviz után (tiszta dzsuva volt a gázolaj szűrőm) átálltam a Prémiumra. Lejjebb is ment a fogyasztásom 1 literrel!!! 10 ezrenként mértem, 6,2 átlagokat fogyasztott 60-70 km/h átlagsebességhez. Most 3 ezret mentem a szerviz után, az 5,5 litert nem éri el. Ezzel csak azt akartam írni, hogy számít a nafta is. Mondjuk még így is olcsóbb az ottani legdrágább gázolaj pár forinttal, mint itt a legolcsóbb. Még annyit, hogy az egyik kormányösszekötő rúdon kívül (magyar utak) semmi, de semmi hiba, még hibaüzenet sem. (kopkopkop) Hasonló jókat kíván egy ex-egri:-)
Előzmény: Vivaro1 (20)
Vivaro1 Creative Commons License 2010.09.17 0 0 20
Hali ex-C-max!:)

Az autó jól szuperál ez családi autónak van használva. Most van benne 3200km még a fogyasztás az nem az igazi de lentebb írtam, hogy 5000km körül old ki a benne lévő elektronika. A tied a szolnoki tesztautó? Nagyon jó csendes jól megy nagyon, néha az ajtók zörögnek de ez beállítási probléma lehet. Ha van tapasztalatod akkor szívesen fogadom:). Tarthatjuk itt a kapcsolatot;)
Előzmény: ex C-Max (19)
ex C-Max Creative Commons License 2010.09.15 0 0 19
Helló Vivaro1! Hamarosan átveszem én is az új 5008 1.6 HDI-t (tesztautó volt, 4 500 km-rel). Vannak újabb tapasztalataid, általános benyomásaid? A fogyasztás hogy alakult? Dinamika? Előre is köszi!
Előzmény: Vivaro1 (18)
Vivaro1 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 18
A pécsi szalonnak két tesztautója van az egyikbe 3000km van márciusi a másik májusi és abban 11 000km van.
Előzmény: BubbaJ (16)
BubbaJ Creative Commons License 2010.08.20 0 0 17
Pfff... Az előző hsz-om csak akkor jelenik meg, ha "időben növekvő" rendezést választok. Különös...
BubbaJ Creative Commons License 2010.08.19 0 0 16
Köszönöm, de sajnos egyelőre tényleg csak álmodozom... Jelenlegi körülményeink között nem szeretnénk hitelt felvenni, így várunk, várunk, várunk. Az egyik az itteni kettő közül szintén tesztautónak tűnik, arra is le lehetne csapni, van némi protekcióm is itt. Viszont - hogy fokozzam a hülyeséget - automatát szeretnék, amit nem szoktak tesztautónak kirakni... Vagyis még jó sokáig marad a 307 1,4, 75 LE-vel. Időnként nehezen férünk bele, de eddig elvitt, ahova kellett.
Előzmény: Vivaro1 (15)
Vivaro1 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 15
Hát ha nagyon szeretnéd akkor a szolnoki szalont ajánlom nem tudom, hogy megvan-e még nekik a szalon meg tesztautójuk de 0THM-el adják.

Csak egy jó tanács ha.....:)

Most milyen autód van egyébként?

Üdv. Ati
Előzmény: BubbaJ (14)
BubbaJ Creative Commons License 2010.08.18 0 0 14
3db különálló teljes értékű ülés van ami külön külön előre hátra csúsztatható.

Igen, ezt tudom az ismertetőkből, többek között ezért is tetszik. :-)

Melyik szalonban voltál ha megkérdezhetem?:)

Csak itt, a szomszédodban, a pécsiben... ;-) Kb. 3 hete voltam ezelőtt, akkor egyáltalán nem volt 5008-as, pedig akkor már rég kapható volt Mo.-on.

Nagy kár, hogy mire pénzem lesz rá, már ki is fog futni...
Előzmény: Vivaro1 (13)
Vivaro1 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 13
Itt Egerben már 2db 5008-as fut az egyik ugye a miénk, meg 2dn 3008-as egyik ismerősünké. A 2. sor helykinálata teljesen oké 3an simán elférnek 3db különálló teljes értékű ülés van ami külön külön előre hátra csúsztatható. Melyik szalonban voltál ha megkérdezhetem?:)

Üdv.
Előzmény: BubbaJ (12)
BubbaJ Creative Commons License 2010.08.18 0 0 12
Ez szuper! Köszönöm a beszámolót. Szép a színe az autónak. Örülök, hogy végre valakinek van ilyen, ui. forgalomban még nem láttam egyet sem. Ma viszont voltam a szervizben, ahol márkakereskedés is van, ott kettő is volt. (Mellesleg 3008-ast is ma láttam először forgalomban...) Sajna sietnem kellet, így nem ültem bele. Szerintem élőben még szebb, mint a fotókon. Nem annyira magas, mint amit a fotók alapján vártam, és ettől nekem jobban tetszik. Különféle cikkekben nagyon dicsérik a 2. sor helykínálatát. Nektek mi erről a véleményetek? Nálunk mindenki elég nagy darab ugyanis, és időnként kell mind az 5 hely. (Ezért is lett volna jó, ha ma bele tudtam volna ülni...)

Gratula az autóhoz, sok örömet és még több hiba- és balesetmentes km-t hozzá!
Előzmény: Vivaro1 (11)
Vivaro1 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 11
Vivaro1 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 10
BubbaJ!

Hát holnap lesz egy hónapos az autó. Opel Vivaro után jött ez már 8 éves volt a vivi de csak 115 ezer volt benne enyém volt új korától. Ugyan így bemutató autó volt 1600km-el vettem. De ahogy keresgéltem egyszer rátaláltam erre a kis gyönyörűségre. Az ára kicsit rémisztő volt, elmentem Szolnokra mert itt Egerben már nincs Peugeot szalon előre egyeztettem a sráccal, hogy kis tudjam próbálni. Az ő tesztautójukba már 4500km volt tehát az már jól ment nagyon. Volt két címem volt a szolnoki meg egy pesti hazafelé úgy volt, hogy Pest felé megyek de közbe telefonáltak a Vivaroér és jönnöm kellett haza el is vitték. Jövő szerdán felmentem Pestre megnéztem lefoglalóztam, 854km-el hoztam el egy héttel később. Most sokat mentem viszonylag vele mert új és sok mindenkinek mutogatni stb. De akkor térjünk a témára: az autó nagyon jó az elején picit erőtlennek tűnt Nagyon megy egyébként jól húz 6.-ban is. A sebességet egyáltalán nem lehet érzékelni benne pályán is párszor beleszaladt a 150-be. A színe az enyémnek Vapor szürke eléggé kosztűrő meg nagyon szép. Egyetlen pozitívum, hogy az étvágya egy picit nagy volt az elején de már kezd lejjebb szökni. Most van benne 2200km már most alakulgat meg már jobban is megy mint a legelején. Állítólag van benne egy elektronika ami lefojtja és 5000km körül old ki utána visszaesik a fogyasztás és elkezd menni az autó. Tehát ez az autó a Vivarotól is kényelmesebb pedig az is nagyon kényelmes volt. Az ára ennek a kis TAXI-nak egész jól alakult új ára volt 7millió kereken de mivel tesztautó volt 5,670 millióért hoztam el így 4 hónaposan 854km-el. Annyi volt még, hogy a bal hátsó ajtó egy kicsit nyikorgott van ott valami szél zörej elvezető gumi szerű és az miatt nyikoroghat ahogy olvasgattam valakinek 307-be volt ilyen, de most már abbahagyta.

Ez lenne a kis TAXI-m ha van még kérdésed akkor válaszolok.
Előzmény: BubbaJ (8)
Real_77 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 9

Sziasztok!

Bár nem 5008 tulaj vagyok, hanem 3008, de, találtam egy jó kis fórumos oldalt Audio/GPS témában!

http://gpsunderground.com/forum/forumdisplay.php?73-Peugeot-Citroen

Sok hasznos dologról írnak.

Real

BubbaJ Creative Commons License 2010.08.15 0 0 8
Szerelem első látásra... Ha lesz pénz, lesz 5008, és - kövezzetek meg - automata.

Vivaro1, érdekelnek a tapasztalataid.
Vivaro1 Creative Commons License 2010.07.15 0 0 7
Sziasztok! Úgy látom, hogy nem nagyon él a fórum:( de én a jövő héten veszem át az 5008-ast 1.6 HDI Premium az Auto-Fort-nak a bemutatóautója volt 800km-el. Ha lesz tapasztalat akkor írok!:)

Üdv.
sbojan Creative Commons License 2010.03.28 0 0 6
Amúgy Nálam minden okés, s ha egy-másfél évvel ezelőtt már elérhető lett volna az 5008-as, akkor valószínűleg váltottam is volna. Most szűkösebbek lettek az anyagi lehetőségeim (begyűrűzött a válság), így egyelőre csak ácsingózom. De nem adom fel!
Előzmény: Smíró (4)
sbojan Creative Commons License 2010.03.28 0 0 5
Hali Smíró!

Rendszeresen olvasom a másik topicot is, de van egy-két "nagy-arc", akit nem bírok, s inkább nem nyilvánítok ott véleményt, nehogy megint belefussak egy-egy nemkívánt, személyeskedő vitába.

Ott láttam, hogy többek mellett Te is érdeklődsz az 5008-as iránt s gondoltam, megosztom Veled hasonló "vonzalmamat".
Előzmény: Smíró (4)
Smíró Creative Commons License 2010.03.25 0 0 4
Szia Sbojan:-) Kár, hogy nem vagy a másik, pörgősön. Nekem személy szerint hiányzol, nagyon hozzátartoztál ahhoz a topikhoz. Remélem, minden oké körülötted...
Előzmény: sbojan (3)
sbojan Creative Commons License 2010.03.19 0 0 3
Nem vagy egyedül!

Én mentem is vele egy keveset, kifejezetten nem volt rossz! :-)

Sajna a megannyi előnyös tulajdonsága mellett van két-három olyan is, amit viszont nehezen tudok megemészteni - de lehet, hogy meg "kell" majdan.
Előzmény: Smíró (2)
Smíró Creative Commons License 2009.11.11 0 0 2
Én ma siránkoztam az asszonynak, nem izzadnánk-e ki egy ilyen cserét... Ebbe teljesen beleszerelmesedtem.... (asszony határozott válasza: NEM)
Előzmény: Nores (1)
Nores Creative Commons License 2009.11.08 0 0 1
és akkor ez a második teszt? :)

http://www.vezess.hu/teszt/peugeot_5008_miert_csak_most/21216/

egyébként tetszik. nem vennék egyterűt (egyelőre), de ha igen, akkor 5008. bár a Scenic is elég pofás.
Előzmény: Smíró (0)
Smíró Creative Commons License 2009.10.29 0 0 0
És első teszt:

http://totalcar.hu/tesztek/2009/10/29/peugeot_csillio_nyolc/
Smíró Creative Commons License 2009.06.02 0 0 topiknyitó
Egyelőre még csak képeken láthatjuk a Peugeot 5008-at. Próbáljunk összehozni egy jó kis oldalt arról, hogy kinek mennyire tetszik, min változtatott volna, illetve ha majd kapható lesz, kinek mi a benyomása, milyen hibákat talált, illetve mi az, ami a többi autóhoz viszonyítva pozitív értelemben említésre méltónak talál. Hiba és balesetmentest!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!