Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
"alapos vizsgálat" Szal gondolkodom hogy mondjam. Szerintem bármilyen alapos vizsgálatot csinálnak is, nem tudják kiszűrni, hogy az adott ember nem-e egy aberrált sorozatgyilkos lesz miután éles fegyverhez jut, vagy eleve ilyen csak okosan álcázza. Lehet hülyeségnek hangzik, nemtom másképp kifejezni magam, szal szerintem egy ilyen vizsgálaton vagy olyanok is átmennének akiknek nem szabadna, vagy pedig senki. Én pl. nem örülnék neki, ha bárki járkálhatna éles fegyverrel, bármilyen alapos vizsgálat után is van, mert nem bíznék se benne, se a vizsgálatban. Ha éles fegyvert kapnál, lelőnéd pl. a cigányokat akik kötekednek vagy betörnek a házadba? Ez sem gyere be. Ha a támadónak is éles fegyvere lenne, akkor már az lenne. És akkor ki győz? Aki pontosabban, gyorsabban kezeli a fegyvert. Itt be is zárul a kör. Az ilyeneket a rendőrségre kéne bízni, a kötekedő cigányok ellen meg tökéletes a gp. Most mondhatod, hogy a rendőrségre meg nem számíthatsz. Jó. De azt is be kell látni szerintem józanul, hogy a társadalmunk semmiképp nem érett még az éles fegyverre.
Itt mindenki a médiát fikázza, ezzel kapcsolatban egy kissé OFF, de mindegy.
A média nem egy akkora szörnyeteg mint egyesek beállítják! Csak a médiának is van szutyka, legalja, mocska... stb-je, mint pl a Fókusz, Aktív és a többi hasonló totális hazugságokon alapuló szarságok.
Szintén ide tartozik a Blikk és a többi szennylap a "Flóbert pisztollyal lőtte fejbe magát egy 15 éves fiú Mucsaröcsögén" kezdetű cikkeivel.
Ebben egyetértek, ez a műfaj undorító, félrevezető, megtévesztő és 99,9% ban hazugságokra épül.
De a média elég tág fogalom, sok alfaja van, ezek nem álltalánosíthatók! Média nélkül érdekes lenne az élet, hiszen vannak a médiának ártalmatlan, nem káros fajtái is.
Azt meg, hogy a fegyvereket nem reklámozzák, a fegyvertartást nem népszerűsítik, az a társadalom hibája. Túl sok az idióta, nem beszámítható idegbeteg állat, az ő kezükbe tényleg nem való fegyver. HOZZÁTESZEM, AKI NEM IDE TARTOZIK, KAPJON LEHETŐSÉGET MÉG ÉLES FEGYVER TARÁSÁRA IS!!!!!
A normális, fegyvereket tiszteletben tartó, azt normálisan kezelő, törvénytisztelő embrt ( mit itt a topic látogatói ) nagyon kevesen vannak, a legtöbb embernek a fegyver egyenlő azzal, amive a Chuck Norris hadonászik a filmekben. Ha még azt súlykonák beléjük, hogy "igen, fegyverrel buziskodni menő" akkor még töb lenne a fegyveres bűncselekmények száma.
Tehát nem értem, hogy egy alapos vizsgálat után miért nem lehet bárkinek bármilyen fegyvere, azt viszont értem, hogy a média eszközei által megpróbálják az erőszakos fegyverkezést visszaszorítani.
Csak sajnos ez mára oda jutott, hogy ma már a média totálisan fegyverellenes, és ez nem jó!!
Bocs, ha valakinek nagyon belegázoltam az értékrendjébe, ÉN NEM VAGYOK FEGYVERELLENES, de szeritem ezt senki nem feltételezi rólam, REMÉLEM.
Ezt komoly?Egyetértek veled 100%-ban!Csakhát az aberrált médoában ezt hogy gondolod?Ha ilyen téma van láthatod milyen "szakéröket" hívnak!Amúgy mintha régesrégen Bokrossdoki lett volna egy m1-es műsorban!De nem hinném hogy sikerünk lenne ebben a k@rva nagy toleráns világban.
Nem is lenne baj, hogy a rendőrség előtt szakértő minősíti a papírokkal nem rendelkező fegyvereket, nem a rendőrségi ügyintéző nem fegyverszakértő, ő csak regisztrál a rendelkezésre álló adatok alapján. Megjegyzem, hogy az Európa szerte egységesen elfogadott jelzések alapján erre sem lenne szükség, mert egy fegyverengedélyezéssel foglalkozó jól képzett munkatársnak, vagy az adott esetben ellenőrző rendőrnek, meg kellene tudni állapítani a fegyver fajtáját (éles/nem éles) és elbírálni, hogy a viselési engedély alapján jogosan viseled-e az adott fegyvertípust.
Ok ez nem így van, a mi kis hazánkban erre szakértő szervezet létezik, aki a vizsgálata alapján tanúsít. Mi mindent jobban csinálunk!
Ezért bevittem a papírokkal nem rendelkező, H. Weihrauch által gyártott, Arminius HW88 Airweight típusú gáz/riasztó fegyveremet az MHK-hoz. Ők jegyzőkönyvbe foglalták a szakértelemmel végzett vizsgálatuk eredményét, miszerint:
1.A fegyver gyártási száma, négyjegyűre csökkent, az első három számot (119) elegánsan elhagyták.
2.Gyártó: Arminius
Típus: (majdnem tökéletesen eltalálták) HW88
A többi adat valószínűleg jó!
Ezért a komoly felelősségteljes munkáért áldoztam 6 órát az időmből és 2300 forintot a pénzemből.
"Ez az ország egy nagy dedó, impotens törvényhozókkal. Szakértelmük nulla és törvényeket hoznak, de sajnos ez más területeken is így van."
Ez is így van. Meg az is, hogy így fegyverenként 2000 forintot húzhat le rólad az állambácsi, plusz 2000-et elvileg az MKH-ért, az már fegyverenként négyezer!
Valahogy nyilvánosságra kellene hoznunk a véleményünket, tarthatatlan állapotokkal, nem éppen polgárbarát államban élünk.
Április 12.-én beadtam a viselési kérelmet a HW88-ra, van viselés engedélyem másikra, amit tegnap eladtam, az új viselésim még sehol, belekényszerülök a törvénysértésbe, vagy nem élvezhetem azt a minimális jogot sem amit nagy kegyesen engedélyeztek. Ezerszer leellenőriztek már, van vadászfegyverre tartási engedélyem, minek ez a cirkusz a hosszú kivárási idő?
Németországba is kell újabban úgynevezett kis viselési engedély, de egyszer megadják és annyi gázpityut veszel és viselsz utána amennyit csak akarsz, cserélgeted és viseled belátásod szerint.
Ez az ország egy nagy dedó, impotens törvényhozókkal. Szakértelmük nulla és törvényeket hoznak, de sajnos ez más területeken is így van.
Ez a biklulás igaz sajnos! De szerintem az emberek azért ilyenek mert a médiából mit ontanak feléjük?!A moslékot!Meghogy szarj rá kit érdekel csak magaddal törődj!Bele ne avatkozzál semmibe! kimindod az igazságot!Rasszista,neonáci,nacionalista vagy!
Nem hiszem, hogy mostanában, épelméjű lehetőség, főleg törvényesen lenne..
Utoljára ilyen alkalom '56-ba volt, de az régen volt, mára meg az emberek elbirkultak! Pedig szép kis ország lenne ez, ha a közös nagy húsosfazékba nem éreznének egyesek folytonos belexarási kényszert! Mi meg ehetjük ezt.. :(
Látod ezért kellene nagy szanálás ebben az országban!Kezdeni az aberrált médiával és az általad említett faszokkal,politikusokkal!Amúgy szerinted lenne ilyesmire reális lehetőség?
Hát ezt asszem nem(csak) a jelzett olvti írta, hanem én is emlegettem, és egy kedves topiktárs lejjebb vhol egész rendesen bekopizta..
Az a "szakember" (-nek nevezett büdös kötsög féreg) valóban ezt állította. ez nem demagógia, hanem felháborodás a rosszindulatú, sötét hülyeség térnyerésén! Tőlem aztán ne várja el egyetlen ilyen, burokban élő nyomorult okostojás sem, hogy a sz@r csicskás, gengszterimádó elveit magamévá tegyem!
Ha rajtam állna, az efféle sz*rkeverő hangulatkeltő bűnöző-seggcsókosokra is simán rárohadna a műa. lakat egy olyan cellajtón, ahol bent csak kigyúrt homi kancigányok vannak rajta kívül... aztán ott majd szeretheti őket, meg azonosulhat orálisan és análisan P. Richárd elítélt és társai hímivarszervével...
"Ezekután gondolj bele, hogy mi fog maradni az új Kombiné villamosokból két hónap múltán... :( Üdvözlünk Demszkygrádban!"
Mi maradna? Ami a Ganzokból: Kosz, retek, szarrá karcolt ablakok, ocsmány filctollas-neoluxos firkák...mert ugye még olyanról kis fővárosunkban nem lehetett hallani, hogy akár egy kiskötsög vandált megfogtak volna, és vele vagy a T. Szülőkkel kifizetteték volna a többszázezer-többmillió forintos kárt, amit a nagy tolerancia jegyében a kedves gyermek okozott!
(mi még tizenévesen nem ilyen beteg dolgokra élvezkedtünk... az osztályban senki sem attól volt nagyfiú, hogy összemázolta a járműveket, vagy köpködött és cigizett volna a vilin... Nem, mi piróztunk, ittunk,csajoztunk, motoroztunk, de sohasem vandálkodtunk! És ma mi van? :((( )
Mi bajuk lehet??? ........ferit jobban őrzik már mint a geogét. - Persze nem értem......... aki ekkora közszeretetnek örvend, annak nem lenne szükség rá. -és hát itt a "kitűnő" közbiztonságunk
Nem kell ezt cifrázni, megrágtuk már soxor: robotolok, adózok, gyereket nevelek, barátkozom, büntetlen előéletű vagyok - minden lehetséges definíció szerint hasznos tagja vagyok ennek a társadalomnak nevezett csoportosulásnak.
Ugyanakkor ugyanez a társadalom tudomásom szerint semmit nem tart értékesebbnek az emberi életnél.
Milyen jogon tagadják hát meg bárkitől a jogos önvédelem LEHETŐSÉGÉT (a technika jelen állása szerinti leghatékonyabb önvédelemét = lőfegyver), azt feltételezve, hogy eztmegazt csinálna, ha és amennyiben. Tudomásom szerint még a körözött bűnöző is ártatlan a bíróság jogerős ítéletéig.
No de eről nem is pofázok többet, mert sok hatása nincs. Nem kívánom egyik illetékes döntéshozónak se, hogy magán vagy valamelyik családtagján kelljen megtapasztalnia mindannak a negatív hatását, ami ebben az országszerűségben a bűnözés-népszerűsítés terén tettek az elmúlt évtizedekben, főleg az erőszakos bűncselekményeket illetően, bár nem világos számomra, hogy ezen vagy egy forradalmon kívül ugyan mi ébreszthetné rá őket arra, hogy már minden határon réges-régen túlmentek.
Hát igen a "Szakember "szerint az ilyesmi baleset és együtt kell érezni az elkövetővel! - írod. Hát ez azért sztem ordas nagy demagógia, amiben csak úgy tudsz megingatni, ha pontos forrást adsz. Gondolj csak a szentkirályi rémre, aki most a műanyag lakat mögött gondolkodik, hogy talán mégse kellett volna... Elég sok sz@r van úgy is, nem kell még tódítani is rajta.
"Belgium:17 éves srárot szúrt le 2 arab geci a Mp-3 as lejátstója miatt a pályaudvaron a tömeg szeme láttára!Azét el kellene gondolkodni kelle nekünk minden moslékot beengedni? " - írod. Csak a jegyzőkönyv kedvéért: az elkövetők lengyelek voltak, és azért kellett őket beengedni, mert Lengyelo. is EU-tag (mint mi). És ez fog vonatkozni Romániára is, ahogy teljes jogú tag lesz...
100%-osan egyetértek, gondolom még nagyon sokan, rajtam kívül. Béketűrő ember vagyok, nem szeretem az erőszakot és amit lehet tárgylásos úton rendezek. Viszont az általad emkített "Jöhet egyetlen pillanat,......" miatt tartok olyan fegyvert ami jelenleg engedélyezett az önvédelemre. Sajnálom, hogy megfoszák a tisztességes törvénytisztelő embereket a hatásossabb védelem lehetőségétől. Csak minket ezt a tábort, mert tudvalévő akik nem riadnak vissza az erőszakos bűnözéstől, azok nem riadnak vissza a jelenlegi fegyvertörvény áthágásától sem.
"Kérem a T. belügymini Asszont, ugyanmár jöjjön el 'civilben' egy diszkónapon éjjel a nagykörúti négyeshatos villamosra városnézni....
Mint az elmúlt péntek éjjel, amikor is a tömött vilire a Blahán fellszált vagy 5 félpuporka tizenéves kiskancsó, az egyik a cigéjét hóttnyugodtan szívta tovább a tuján, a másik meg lazán odaköp egy hatalmasat a padlóra... mindeközben üvöltve 'beszélgetmek' egymással..."
Ezekután gondolj bele, hogy mi fog maradni az új Kombiné villamosokból két hónap múltán... :( Üdvözlünk Demszkygrádban!
Igazából amíg valaki személyesen nem élt át életveszélyes támadást, vagy a szeretteit nem támadták meg, addig jön ezzel a rózsaszín idealista filozofikus f.szveréssel. Utána fogja tudni, hogy elég egyetlen ilyen helyzet a kib.szott élet során, és a számára legfontosabb dolgok (szerettei élete, saját élete) veszhetnek el vagy maradhatnak meg, azonnal. Jöhet egyetlen pillanat, és az addigi kényelmes értelmiségi filozogálgatós, tudálékos szájkaratés bölcsész élete egyetlen élet-halál harcban dőlhet el. Vagy ő, vagy a támadója, az utca (dzsungel)törvényei szerint. És ezt a sok k.csög képtelen felfogni. Nem kell, nem is szabad rettegésben élni, de megfelelően fel kell készülni minden helyzetre. Ez olyan mint a biztonsági öv, vagy a légzsák. Soha nem akarom, hogy a légzsák eldurranjon - de azért lapuljon ott szépen a műszerfal alatt, és mentse meg az életemet, ha kell. Na ebben akadályoz meg minket a sok k.csög.
Az a baj, hogy hiába halnak ki a csökött vén f*szok, megvan az utánpótlás így is, lásd lentebb "gyökér bölcsészek", kevés kivételtől eltekintve valóban csak álomvilágban létező, élősdi f*szlengetők, semmi szüksége az országnak ennyi álértelmiségi naplopóra! Oszt mégis ittvannak... :(
És ezek a buzzancsok ottvannak rengeteg fontos poszton is, keresztbetéve nekünk a zavaros elveikkel, miközben az utcákon tombol az erőszakos, primitív elemek terrorháborúja a normális népességgel szemben! De ezt ők nem tapasztalják testközelből, ha meg mégis, akkor becsicskulnak a bűnözőknek meg a garázda kötsögöknek! Meg együttéreznek ezekkel az elemekkel, mint ahogy vagy száz hsz-szal lejjebb bevolt kopizva az a fő-fő vadparaszt, aki konkrétan erre biztatott.. rothadnának meg!
Ez a tekintélyelvi időkben felnőtt gyökérsereg azér' bízom benne hogy egy idő múlva elkorhad. A töménytelen elhintett ostobaságot kiirtani viszont nem 1-2 évig fog tartani... De már nem bízom benne hogy ezt megérhetjük. Mert ugye itt van a nálunk teljhatalmú, önhitt, gennytől csöpögő média.
Hát igazad van!Ha rajtam múlna téged tennélek Belügyminiszternek!Egyébként a "köz"rendőröknek is tele van a töke az ilyen hülyeségekekl pont tegnap dumáltunak rendőrhaverral a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről!Hát ha ezt a főnökei hallották volna!
sztem itt meg csak nem is annyira a f...szopo politikusaink adjak a problema gyokeret.
Hanem mondjuk a kozeptol felfele rendori vezetes csokottsege (amit sikeresen atadnak a frissebb generacioknak: "civilnek fegyvert, nemar"), plusz a jogalkotasban resztvevo miniszteriumi impotens ven f..kalapok gyulekezete. Ezek egyutt barmit el tudnak baszni...es kozben jol az EU-ra mutogatnak.
Es ehhez vedd hozza a mediaban oly elterjedt alomvilagban elo gyoker bolcseszek hadat.
Probaltad mar elmagyarzni ujsagironak, hogy mennyi a 7,5 J? Azt sem tudja, hogy eszik vagy isszak...
Hát ez azért szép!Én azt hittem azért mert olyenektől eshetne a népszrűség!Akkor kivinni őket testőr nélkül az "igazi"éjszakába!Az elesett megtévedt "szerencsétlenek" közé!