Igaz - de itt is mindenki meglepodik rajta ( rozsan is, meg a jo idon is). Ma is csodalatos ido volt. . .remelem nem azt jelenti, hogy meg majusban is majd havat lapatplunk majd. . .
Viszont nem csak a rozsa virit, hanem a fekete folt is - lehet latni az also ket kepen. Meg a nyariak - ezek a soveny rozsak meg nem hullattak el a leveleiket.
Nagyon aranyosak vagytok! Én is nagyon szeretem őket, meg úgy általában minden rózsát és kicsit irigykedve olvasom a nagy és szakszerű beszerzéseiteket.
Nemrég láttam a Spektrumon egy filmet, "Mit ültet Matt" címmel, vasárnaponként szokott lenni. Elég érdekes ahogyan a pici, falakkal körülvett városi kertecskéket átvarázsolja, de most eléggé meglepett, mert volt az amúgy elhanyagolt kis kertben egy szép nagy, csupa virág rózsaszín bokorrózsa és kivágatta, mondván "annyi más szép növény van ami legalább nem lesz gombás". Nos, nekem is elég kicsi a kertem, de addig nem ért sokat, amíg legalább néhány rózsa nem virított benne.
Jönnek az átlagos rózsák, miket átlagon felül szeretek!:-) Nem tudom milyen fajták, bár egy kettőnek megvan a címkéje. Emlékszem, az első rózsám 4 éve egy Queen Elisabeth volt, vörös futórózsa, csodás bársonyos színe volt és elég erőteljesen kapaszkodott. És akkor én nem tudom, h meghülyültem-e egészen, de tél előtt megmetszettem, mint ahogy a parkrózsákat szokás. Ezzel tulajdonképpen kivégeztem. Még sínylődött 2 évet, aztán nem bírtam továbbnézni. Azóta inkább megtanultam a rózsákkal jobban bánni és a nevekkel kevésbé foglakozni, de a név, mit tudtam, mai napig gyötör engem :-) Holnap ismét felrakok 4-et.
Arra vigyázok, sőt, talán az is volt a baj, hogy egy hete jól belocsoltam az ágyást. Akkor még semmi nem volt rajta, ma meg alig hittem a szememnek. De ha nem baj, akkor nem baj:-) Köszi!
És nem lesz baj, hogy lefagynak majd? Nő a helyükre új hajtás? Direkt sosem vettem ősszel olyan tövet, amelyik hajtott, aztán tessék, ez teljesen hajtásmentes volt és lassan virágzik:-) Na, ez csak vicc volt. Van rajta mulcs is, de majd még jobban is betakarom télire. Köszi.
Ebben a tavaszi időben, ne csodáld:)) Kicsit takargasd be, hogy ne tudjon sokat párologtatni, mert lehet, hogy a gyökérzete nem fejlődik olyan gyorsan és ügyesen, mint a lombja, és könnyen kiszáradhat.
Csali, jönnek majd a képek, de most nem bírom az iramot.:-) És egyébként is a ti rózsáitokhoz képest nem hiszem, h bármelyikem szívdobogtató lesz. Majd megmondjátok.