amugy ha fokkefével csinálod, nem köll annyit pöcsölni vele, és be tucc menni vele a bundok illesztéséhez is. Jaés nem koptassa a bundot, merhogy ügyesen kikerülöd. A faápoló már csak dob a dolgon, csak amig be nem issza, nem tucc rajta jáccani, és viszketni fog a tenyered :)
GG, a takarítónő
A pickupok gyáriak. Nem tudom milyen típusú. A nyak jelölése pontozott. Koptatólap nincs. A nem FR tremoló teljesen átlagos, gyári, vigyázni kell vele, mert elhangolhatja a húrokat. A húrokat, mint a Stratónál, hátulról kell befűzni. A típus számot sajna nem tudom. :(
Ennyi pénzért nem tud túl sokat, de mint mondtam, az ár/minőség arány elég jó.
Kicsit sikálni kell, de leszedi. Persze nem olyan könnyen, mint a szesz, de legalább le tudod vele kezelni az egész hangszert és még csak nem is bűdös.
Pronto?? :)
Sosem próbáltam, pedig van otthon. Tényleg leszedi a hónapos dzsuvát? Na nem mintha mostanában annyit játszottam volna, hogy a poron kívül más is legyen ott... :((
Mikrofon témához: Nagyon ajánlom az AKG D770-es hangszermikrofont ami huszonkét-három ezer forintos árért szerintem a legjobb. Akusztikus hangszerekhez és alap elé egyaránt. Azt hiszem Alapi is ilyet használ. Nekem nagyon bevált, pedig többnyire csak óbégatok bele.
Denaturált szesz. Nem bántja sem a fát, sem az esetleges lakkozást. Viszont amióta zárjegyes lett az is, baromi kevés helyen lehet venni. És kib**ott büdös is!
Superstrat forma, sötétkék, 22 bund, két humbucker (neck, bridge), egy single pickup, öt állású kapcsoló, hangerő, tónus poti. Tremolós, de ne Floyd Rose, én nem is használtam, így húrláb vissza van húzva a testbe. + Puhatok és heveder.
Igaz, hogy a Korg is alsó kategória, és néhol elég műanyag, de megfelelő ráérzéssel és "pöcsöléssel" egész jó soundokat lehet kihozni belőle.
Volt már rá példa, hogy buli után odajöttek hozzám, hogy milyen cuccom van, mert kurva jó a soundom (szerény vagyok :)). Pedig csak egy hibrid Laney, a Korg, Cry Baby, meg régebben az Ibanez gitárom volt (mostmár az Epiphone-nal játszom).
FIBENARE JAM
Október 9-én, kedden, 18 órától a Sakáltanyában (Curia utca)
Namármost, ami a fő attrakció, az a Némó Kapitány signature modell bemutatása és átadása lesz. Ezután nevezett úriember (Németh Gábor, azaz Némó) borzalmas szólózásba kezd az új gitáron (slap-döbbenet), de lesznek egyéb zenekarok is, majd egy jam sessionre is lehetőség nyílik a felsorakoztatott cuccokon és főleg a Fibenare gitárokon.
Akusztikus gitár téma:
Szerintem az egyetlen üdvözítő megoldás: egy nagyon jó akusztikus gitár, és egy jó mikrofon. Hallottam már piezzós megoldásokkal is szép hangot, de az eredeti gitárhangzástól messze állt. Na jó, egy rohadt profi multieffekt is tud hasonlót, lásd DT koncerten az akusztikus hang egy tömörtestű Musicmanből...
Igaz, hogy kényelmetlen (bár vannak csíptetős mikrofonok is), de szarul szólni meg még kényelmetlenebb szerintem. A hagyományos gitárerősítőt meg tényleg jobb elfelejteni: a mikrofonos megoldás ezt is kikerüli, mert a keverőbe megy. (Volt annak idején egy AKG D224E típ. mikrofonom, az kifejezetten akusztikus hangszerekről szólt, csak mivel nem tudtam mire használni, eladtam vagy 15 rugóért. De ebben a kategóriában nem nagyon lehet jobbat találni.) Még talán az SM-57 is jó megfejtés, hiszen az az elektromos gitárerősítő előtt is szól valahogy (mondjuk én annyira nem csípem, mert nagyon beleteszi a saját karakterét a hangba) és akusztikus hangszer előtt is megállja a helyét. Olcsó, és járható megfejtés: Shure 565-SD !!! Ebből a mikiből sok volt régen kishazánkban. Használták majdnem mindenhová, elsősorban énekre lett kitalálva. De gitárerősítő elé jobbat még nem hallottam, rohadtul illik a karaktere a gitárhangzáshoz. És szerintem akusztikus hangszerhez is jó, eléggé jól kitalált konstrukció. Árban az új az SM-57 árában van, használtan jó állapotút már 15 alatt lehet kapni!
Jó példa, hogy amikor kijött az SM-58 énekmiki, ideiglenesen le is álltak a gyártásával, de a zenészek nyomására újra elkezdték gyártani ezt a típust, mert teljesen más a hangzása, mint a modernebb mikiknek, és ezz sokan nagyon szeretik. (Pl. én is!)
Nekem most az alsó kategória éppen elég, de a lehetőségekhez képest a legjobbat akarom. És persze, halálba olvasom a véleményeket, úgyhogy mára elegem is van az effektekből :)
Ezekben az eredmenyekben ne nagyon bizzal, inkabb olvasd el egy-egy ember velemenyet. Szerintem mindket cucc elegge also kategoria (nem mintha nekem jobb lenne mondjuk), szoval sokallom a 8-9 pontokat. A legjobb persze, ha kiprobalod oket, es ugy dontesz.
Mas: En is tervezek venni elektroakusztikus gitart, tehat ha van valakinek tippje, megkoszonnem, ha megdobna egy maillal. Irtatok, hogy elegge "meghal" a hang, ha erositobe dugom a joszagot; ezt nem egeszen ertem, miert van. Kulon akuszt. erositore meg kinek van penze...
Ja, hogy ne legyen félreértés, nem a sima ZOOM 505-ről beszélek, azt nagyon lehúzzák szinte mindenhol (http://www.harmony-central.com/Effects/Data/ZOOM/505-01.html)
Ease of Use 8.1 (410 responses)
Sound Quality 6.6 (410 responses)
Reliability 6.9 (375 responses)
Customer Support 6.1 (57 responses)
Overall Rating 7.1 (394 responses)
Hanem a ZOOM 505-II-ről, az kerül itthon újonnan 40e Ft-ba. Úgy tűnik elsőre elég nagy a tudásbeli és minőségbeli különbség a kettő között.
http://www.samsontech.com/zoom/images/505_ii.gif
http://www.harmony-central.com/ProductPix/546.gif
http://www.harmony-central.com/Effects/Data/Korg/AX30G-01.html
Korg AX30G:
Ease of Use 7.8 (40 responses)
Sound Quality 8 (41 responses)
Reliability 8.2 (37 responses)
Customer Support 8.5 (4 responses)
Overall Rating 8.6 (37 responses)
Szóval a userek szerint összességében 0.1-el jobb z zoom, bár a hangminőségket egyformára hozták ki, nem vagyok elragadtatva attól amit a korg-ról írkáltak, főleg a torzítóit húzták le.
Az Ibazez DS7-nél amim éppen van ez a végeredmény:
Ease of Use 9.9 (10 responses)
Sound Quality 8.6 (11 responses)
Reliability 9.5 (8 responses)
Customer Support 10 (1 response)
Overall Rating 8.4 (10 responses)
ezek szerint a multieffektekkel kapnék egy még gyengébb minőségű valamit???? Az azért szörnyű lenne...
tőlem mekkapod 40-ért, kábellel, trafóval együtt. Felhívlak a héten.
:)))
minden benne van, amit felsoroltál, segítek beprogramozni, és a válasz:, igen, érdemes megvenni, és (annyira) nem lesz gagyi a hangzás..
GG
A freemailes címemre ezidáig nem jött semmi, de ezen nem is csodálkozom, viszont megírtam a rendes címem! Megkaptad? Csak azért kérdezem, mert itt neked is @freemailed van megadva.
SF