Keresés

Részletes keresés

schlumberger Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12034
Következők:"jeladóvezérlő" (mondjuk beacon cw keyer) áramkör, ptt vezérlő,
Hívójelet, elérhetőséget részükről nem láttam
Ma este együtt bográcsoztam a szerzővel, bármilyen hihetetlen ilyen hideg évszakon, de bizony így történt, és azt is elárulhatom, automatikus antennatuner forog a fejében jelenleg (én már a folyamatábránál abbahagytam, bár én nem PIC-hívő vagyok, hanem AVR, de Mikihez képest kiscsoportos), és ő biztos továbbviszi némi érlelés után, figyeljétek a következő évkönyvet :-)
Ha meg kell qsp, szólj
Előzmény: Törölt nick (12020)
TamiBT Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12033
- szvsz korai trafot rendelni..
- megneznem miert nincs meg a futtofesz kb. 6V valto.. (legalabbis ez remlik a regi ff tv-s idokbol)
- izzoszal (katod) szakadt-e?
- megneznem mi hajtja a nagy aramot az ellenallason amitol izzik stb. stb.
- alap keszenleti tap kulon van a cuccban? vagy kozos? ha ez megy akar a trafo lehet ep is.
Előzmény: SZEGECS (12029)
schlumberger Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12032
"Ez tévedés. A Google-ból ugyan nem lehet kideríteni, de annak idején megjegyeztem és világosan emlékszem rá, hogy brumról és brumfeszültségről volt szó - szemben a medvékkel."
Bizonyára közlöd velünk, honnan jegyezted meg annak idején ilyen határozottan és világosan. Ha csak úgy megvilágosodott az elméd, az nem érvényes, ilyen sok van a neten, de nincs mögötte műszaki tartalom, csak propaganda. Azzal meg bőven tele a padlás, többre nincs szükség, sőt!
Előzmény: Törölt nick (12019)
hegymenet Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12031

Szia Princ Of...

Rendben, és B.U.É.K!

Üdv.hegymenet.

Előzmény: Princ of Carpatia (12030)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12030
Üdv Kedves Barátom!

Köszönöm, megjöttek a nagyobb tárhelyű póstafiókomba, és már ki is vannak nyomtatva, kényelmesen olvasható (jól látható) :-) nagyságban!

Öreg Csóka
Előzmény: hegymenet (12028)
SZEGECS Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12029
Egy kis tv javítás:
Páciensünk neve: Sharp 70ES-04S, panasza: Nincs eltérítés.
Bekapcsolt állapotban a képernyőn csak egy vékony, pár cm-es halvány vonal látható. Képcsőnél fűtés nem észlelhető.

további diagnózis: A BUH515 sorvégtranyó bordája nagyon forró, a közelben található egy 1 v. 2W-s ellenállás, ami vörösen izzik (!).
BUH515-t megvizsgáltam multiméterrel, jónak tűnik.
Rendelhetem a sorkimenőtrafót a boltban, vagy más hiba is szóbajöhet?
hegymenet Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12028

Szia Princ Of...

Elküldtem ujból a három fájlt.

Ha mégsem sikerülne beolvasni, ujból próbálkozunk. Lehet, hogy rar fájlt is tudok csinálni, de nem tudom, hogy ki tudud-e csomagolni?

Az adatok:(2008 RT évkönyv)

-alsó freki határ:9999 kHz 1 kHz felbontás,

-felső :999.9 MHz, 100 kHz felbontással.(CT 128-as osztóval)

Bemeneti érzékenység:(freki függő)

-az alacsonyfrekis tartományban jobb mint-3 dBm

-500 MHz-en -20 dBm

-1GHz-en -10 dBm, és mindez 50 ohm-os bemenőellenállásra vonatkoztatva.

Üdv,hegymenet.

Előzmény: Princ of Carpatia (12025)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12027
Apropo .. "konnektor" és a google:

konnektor - 94.400
konektor - 2.230.000
konnector - 33.800
connektor - 8560
connector - 52.400.000

A valószinűleg eredeti "connector" (konnektál valamit) szóból magyarosodott a "konektor" ... de hová tűnt egy "n" betű ??? .. holott:

konnektál - 1710
konektál - 397

Tehát akkor a konektorba konnektálunk. (??)
Előzmény: Törölt nick (12026)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12026
Köszi a gondolást, bár minket topológiai okokból elkerült a zisten csapása, továbbá van vésztartalékként egy örökölt családi házunk gázfűtéssel ... jelenleg QTH és örömtanya céljára kinevezve, de katasztrófahelyzetben az atombunker, harcálláspont és katonai temető funkciójára is alkalmas.
A csöves lomokkal valóban össze tudok hozni jelentős hőteljesítményt, vészhelyzetben majd bedugom a konnektorba a 3kW-os szovjet műterhelést is.
Az igazi megoldást a Nyíregyházi Megyei Kórház egyik szerver-szobájában láttam és éreztem, ahol kb 8 négyetmétert 3-4 kW-nyi számítógéphalom fűt ... télen-nyáron, gatyarohasztásig.

Előzmény: SZEGECS (12023)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12025

Szia!

Köszönöm a leveledet, de.... Szóval válaszom ment. (Ez a fránya hely igen terhelt lehet, mert be sem akart jönni, és így elöbb a levél válasszal kezdtem foglalkozni.)

De Tomaso késöbbi válaszából már látom, hogy sacperkábé a frekimérőnél miről lehet szó. A dolog lényegi része nékem az volna, hogy a frekimérő rész meddig mér.

GDO-t már alkottam egy-két alkalommal, klf kapcsolások megépítésável, és ott én is a frekinek digitális kijelzésével gondoltam a pontosságot "növelni".  50MHz-s frekimérőt, és annak méréshatárát 1 GHz-re kiterjesztve már építettem áramköröket, ami kisértetiesen "hajaz" D.T ajánlott linkjén látható "kütyü"-re. Ez az 50 MHz-s frekihatár az RH sávokon dolgozó amatőröknek még elégséges. De akik már az 50 MHz felett gondolkodnak, netán még magasabb frekik is érdeklik őket, már csak kombinatíve épült frekimérőkkel (előosztós) dolgozhatnak. Igaz, egy előosztó mamár akár több GHz-ra is megépíthető. (Láttam 2.5 GHz-ig.)

No, ez okán csiklandozott a frekimérős GDO. Sőt! Van már "papíron" egy tervem, ami legalább a 350 KHz-től az 1.2 GHz-ig tudja majd.....  Szóval, ha működőképes építmény lészen belőle, publikálni fogom! :-)

Üdv: Öreg Csóka

Előzmény: hegymenet (12018)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12024
Akkor azt is nézd meg, hogy hányan azt írják és mondják az egyelőre helyett, hogy egyenlőre.
Tv bemondók is rendszeresen, nem egyszer naponta.
Tévedés ne essék, van olyan szó is, de más a jelentése.
Ha valamit sokan rosszul tudnak, az nem jelent semmit, főleg azt, hogy igazuk van...
Attól még az nem úgy van....
Egyelőre ennyit.
SZEGECS Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12023
Gondoltam magára, amikor hallottam a rádióban, hogy nincs fűtés Miskolcon. Persze nem féltettelek, mert sejtettem, hogy ha fázol, max. bekapcsolsz pár csöves cuccot, és egyből megoldódik a gond :)
Előzmény: Törölt nick (12022)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12022
Google:
brummfeszültség - 328 találat
brumfeszültség - 3 találat

.. és a történet a többségi véleményről:

Három zsidó rabbi egy vallási kérdésben győzköd egy negyediket.
- Egész biztosan nekünk van igazunk, hiszen hárman állítjuk egy ellenében.
A győzködött rabbi az égre tekint és kiált:
- Az isten legyen tanúm, hogy nekem van igazam!
... mire az égből lenyúl egy hatalmas kéz, rámutat a rabbira, és egy dörgedelmes hang megszólal: "Neki van igaza!!!!"
Erre a három közül az egyik megjegyzi:
- Nono! Még mindig csak kettő a hárommal szemben!
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12021

Állt már fel veled szemben medve? Akkor tudnád, hogy egy három méteres maci, az legalább három "m"!

Csak ennyit tudsz mondani: "Jééézusom mmmedve!" :-D

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12020

Szia Öreg Csóka!

Köszönöm, viszont! Nekem megvan már a 2008-as évkönyv, tényleg (végre) vannak benne pic-es cuccok.

Következők:"jeladóvezérlő" (mondjuk beacon cw keyer) áramkör, ptt vezérlő, aztán arrébb a GDO kapcsán Nagymáté és Nagy Urak tollából az említett cikk.

Hívójelet, elérhetőséget részükről nem láttam, és bár mint magánember szívesen megosztanám veled e könyvet, ha lemásolom, és elküldöm, aggódom, hogy a szerzők szempontjából fair-e. De rajtam -ez az egy cikk- nem múlik.

A frekimérő annyira "nem izgalmas", én négy digitet látok csupán négy db fnd317-el, meg 16F627 pic-el.

Ha pic-es frekimérőre vagy kíváncsi, a net sokat kidob.

Az egyik legegyszerűbb, és kísértetiesen az évkönyvre emlékeztető elég részletes leírást itt találtam.:

http://freenet-homepage.de/dl4yhf/freq_counter/freq_counter.html

Remélem segítettem valamit! 

Előzmény: Princ of Carpatia (12014)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12019
"Az, hogy brummog (két m-mel) a rádió,"

Ez tévedés. A Google-ból ugyan nem lehet kideríteni, de annak idején megjegyeztem és világosan emlékszem rá, hogy brumról és brumfeszültségről volt szó - szemben a medvékkel.
Előzmény: schlumberger (12012)
hegymenet Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12018

Szia!

Elküldtem a 2008-as évkönyvben levő GDO frekimérő részét. Sajnos csak tif fájlban tudtam küldeni, így eléggé hosszú lett. Nem tudom le tudod-e majd tölteni?

Üdv,hegymenet.

masi1 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12017
Vezérlést, meghajtást is javitani kellet.Mostmár "csak" ujbol kellkoptatni,kenni az egész mechanikát.
Előzmény: Princ of Carpatia (12016)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12016

Üdv!

Ha mán "áramzabáló", akkor gépileg működik! :-)

Ezek szerint a vezérlését javítod? (Ha jól látom akkor ez egy CNC-gép.)

Öreg Csóka

Előzmény: masi1 (12015)
masi1 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12015
Ma még csak eszi az áramot.Jövőre meg esztergál
Előzmény: schlumberger (12006)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12014

Üdv Kedves Topiklakók!

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK Kedves Mindannyiotoknak!

(Legyek én az első, ha már a karácsonyiról lemaradtam. Sokadik nekirugaszkodásnak remélem már meglészen az eredménye, mármint gépileg.)

Van Valaki aki karácsonyi ajándékozás, vagy egyébb okán rendelkezik a 2008-as évkönyvvel? Vagy elektronikus változatával? Már csak azért, mert abban megjelent egy GDO, aminek PIC-es frekimérője vagyon, és engemet nagyon érdekelne.

Öreg Csóka

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12013

Na ennek sincs semmi értelme, a helyszínen kell kipróbálni a vásárolt terméket...ezt megmondták már régen! A vásáron lehet zsákbamacskát venni, de mindenki tisztában van vele miért az a neve...

Pművek
schlumberger Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12012
"alinco brumog mikor adásba kapcsol."
Kedves harsiboy!
Van Neked egyáltalán engedélyed arra, hogy adásra kapcsolj egy rádiót?
Mert ha nem tudnád, azt csak engedély birtokában teheted.
Az, hogy brummog (két m-mel) a rádió, egyáltalán nem biztos, hogy a rádió, avagy az eladó hibája. Lehet, hogy egy alkalmatlan tápegységre dugtad rá....
Személyes, IRL adatokat meg nem szoktunk itt közhírré tenni.
Ahogy a szövegszerkesztésedet, és a helyesírásodat elnézem, Arany János halhatatlan sorai jutnak eszembe: "Szép öcsém, be nagy kár"...
Nos, jobb lenne, ha meg sem szólalnál többé itt, ilyen módon, hanem bocsánatot kérnél attól akinek az adatait itt nyilvánosságra hoztad, és elhúznál innen jó messzire.
Nincs nagy szüksége a rádióamatőröknek ilyen alakra, ne haragudj!
A MODERÁTOR meg majd kitörli, amit ki kell.
Előzmény: harsiboy (12011)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12010
Fényképezőgéppel vagy webkamerával meg látni is lehet...
Előzmény: mtr. (12007)
ha6pc Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12009

A szilikongumi felületén megmarad viszont a szilikongumi.

Szilikongumival szoktam felragasztani a metalizált papírt ,ami nem más mint a Simphonia-cigidoboz ezüstpapírja.

Jobb,mint a grafitspré,mert az idővel "átíródik" a nyákra,esetleg állandóan aktiválva egy-egy gombot.

A távirányítóról jut eszembe egy magánfuvarozó barátom,aki egy mólésabb hajnalon a mobiltelefon helyett a távirányítót rakta zsebre;aznap elég sok nemfogadott hívása volt....

Békés,kellemes ünnepet mindenkinek!

Előzmény: Törölt nick (11997)
Maxie boy Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12008
Koszonom szepen mindenkinek a segitseget taviranyito temaban.
mtr. Creative Commons License 2007.12.26 0 0 12007
A távirányítók tesztjéhez még hasznos lehet, ha tőle néhány cm-re egy egyszerű zsebrádióval figyeljük a működést. Szennyeződés/zárlat miatt állandósult kódkibocsájtás, elem vagy kontakthiba a TV nélkül is kiszűrhető. 500 kHz körüli "üres" helyre hangolva a rádiót hallgathatjuk a négyszögjel-sorozatok hangját.
Előzmény: mtr. (11998)
schlumberger Creative Commons License 2007.12.26 0 0 12006
Jó nagy gépezet, mit csinál?
Előzmény: masi1 (12005)
masi1 Creative Commons License 2007.12.26 0 0 12005

Nekem meg ezt kellet csinálni karácsonykor.(A gép közel két éve porosodik raktáron)

BUÉK mindenkinek.

Előzmény: hegymenet (12001)
TamiBT Creative Commons License 2007.12.26 0 0 12004
- a modszert megerositem ;)
Előzmény: mtr. (11998)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!