Üdv ! Ha a szivattyúnál hallja ,akkor csak az előremenőbe kell legyen a szivattyú ,de ha csak csörgedezést a csőben ,akkor lehet a visszatérőben is a szivattyúja !:) Nem értem ezt a 80 c fokos szivattyú indulást sem ,mert ha van is kazánvédője (x c fok) ,akkor úgy is csak akkor lép ki a víz a pufi felé ha eléri azt a hőfokot ,és legalább nem v kevésbé alakulhatnak ki helyi források ,mert kering a Vtc körön !:) Szerintem.
Az nem a kandalló hanem a fokozat kapcsolás volt. A kandalórol a "vízteres kandalló illesztése.. című topicban írtam annak idején amikor vettem ott vannak képek és egyébb érdekes hozzászólások mások részéről
Üdv ! Kapcsoljon előbb a kazánköri szivattyú,80 c fokos kazánvíz állószivattyúnál már produkálhat helyi forrásokat ,ezen részek mikor a szivattyúhoz érnek adhatnak levegős hangokat ! Hideg/kihűlt rendszernél a pufi tetején lévő légtelenítőn enged el a felgyűlt levegőt (sziv.. se járjon) !:)
Így látatlanba tényleg csak tippelni lehet. Gyakori hiba szokott lenni, hogy valamelyik szivattyú szívó ágához közel automata légtelenítőt raknak. A szivattyú megszívja az úszót ezáltal levegő jut a rendszerbe. De ez tényleg csak tipp.
köszönöm az észrevételt, de a két és fél hónappal ezelőttire se jött válasz, pedig hasonló a kérdés. Amúgy a pufferből indultunk 😁. Kanyarodhatunk is vissza felőlem 😉
Tudom, köszönöm szépen, ezt megtaláltam én is, de nem mindig hiszek a leírásoknak, ezért felhívtam a gyártót. Beszéltem vele, és mondta hogy a pufferes megoldásra inkább a Pilis K17-t ajánlja, mert a hátfal is a víztér része. Így még kisebb lesz a légfűtő és nagyobb a vízoldali teljesítmény. Alias 4-6 kW lég-, és 16-18 kW vízoldali teljesítmény. Amúgy a BK6-ra ennek ellenére azt mondta hogy 9 kW mindkét oldal. 😕
A kandalló nevében a K érték a vízoldali teljesítményt jelöli. Úgyhogy a BK6 kilőve, viszont a Pilis K13 alatt van egy, ami 10 kW vízoldali teljesítménnyel bír. Kezdek elveszni. 😁