Keresés

Részletes keresés

bkata27 Creative Commons License 2009.03.14 0 0 2778
Üdv. Banya és Dr Úr

Köszönöm a válaszokat....én is gondoltam már a pszichés problémára a munkahelyemen komoly leépítések vannak....
Rengeteg vízet iszom 3 liter kb
A kúpot ki fogom próbálni.
Szerencsére nincsenek fájadalmaim és remélem nem is lesznek. Ez szerintetek normális vagy szerencsés vagyok hogy sem székeléskor sem utána nem fáj?
Üdv Katus
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2009.03.14 0 0 2777

Kedves Kata!

 

Nem vagyok nagy spíler a dologban (az eddig leírtakon túl persze), se nem vagyok híve a különböző napi "ceremóniáknak", melyek idővel képesek átvenni felettünk az uralmat.

De sürgős esetben, alkalmilag talán székelés előtt fél órával próbáld meg a (babáknál jól bevált) glicerines kúpot. Bent a melegben feloldódik, síkosít.

A paraffin olajról még annyit:

A paraffin bélben fel nem szívódó olaj (folyékony zsír). Ezért a zsírban oldódó vitaminokat (A, D, E, K) magába szívja, feloldja, és kiüríti, ahelyett, hogy a bélből a szervezet felszívhatná.

Tehát: a paraffin hosszas (1-2 hétnél tovább tartó) alkalmazása vitaminhiányt eredményezhet.

Ezt, kérem, mindenki vegye figyelembe!

Üdv,

 

Bánfalvi Péter

Előzmény: bkata27 (2772)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2009.03.14 0 0 2776

Kedves Csaba!
 
Csatlakoznék az előttem írókhoz. A fórum olyan hely, ahol akár teljesen személytetenül, nem, kor megváltoztatásával (csillus17, borsodi63) is írhat, senki fel nem ismeri.
Másrészt jómagam azért szálltam be a fórumozós és az "Aranyér blog"-os buliba, hogy egy-két (ritka, de mégis bárki által olvasható és megfogadható) hajmeresztő tanáccsal szembeszegülve a tanult szakmáét és a saját álláspontomat adjam közre, és kicsit fellazítsam (vagy akár áttörjem) a mindenkiben (orvos, beteg) meglévő, a problémák elmondásával kapcsolatos gátakat.

De nem szerepem emilek százainak (csak blog oldalam látogatottsága havi 2e feletti) megválaszolása vagy a telefondoktorkodás, ez teljes embert kíván, erre sem erőm, sem energiám, sem időm már nincs.

Személyes ismeretség nélkül amúgy sem lehet igazán személyes, csak általános tanácsot adni, elelnkező esetben az ember nagyon félretrafálhat.

Lásd: „Itt jön a jó Biri néne”, avagy a legtöbb tanács annyit ér, amennyibe kerül (vagy annyit sem) .

Úgyhogy kérem, írja meg problémáját személytelenül, akár új névvel, vagy keressen fel szakembert (jelen esetben proktológust)!

Üdvözlettel,

 

Bánfalvi Péter

Előzmény: csaba08 (2770)
Banyavári Banya Creative Commons License 2009.03.14 0 0 2775
Szió, Kata!
Feltételezem, h. a víz szó valóban elegendő folyadékfogyasztást takar, s gondolom, ez nem merül ki néhány pohárban. Nem ma írtál először a fórumba, így hiszem, h. te is tudod, h. a látszatra elegendő lehet kevés is. Ha két hete kemény a székleted, az már mára gyötrelemmé is válhatott. Nem lehet, h. valamilyen gond miatt mostanában fokozottan szorongsz? Én is voltam már így. Amikor agyilag elengedtem a problémát, és leráztam magamról, akkor helyrerázódtak a dolgaim.
Mielőbbi jobbulást kívánok!
Puszi:
Banyavári Banya
Előzmény: bkata27 (2772)
Banyavári Banya Creative Commons License 2009.03.14 0 0 2774
Szió, Csaba!
Egyetértek Katával. Ez a fórum arról szól, h. bátran, szégyenlősség nélkül elmesélhetjük egymásnak altáji bajainkat, és arra a többiektől jószándékú és segítő tanácsokat kapunk. Szerintem itt valamennyien tanulunk egymás történeteiből. Itt nagyközönség előtt is lehet a négyszemköztiség valós takarójába burkolózni.
Üdv!
B.B.
Előzmény: csaba08 (2770)
bkata27 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 2773
Szia Csaba

Ez itt senkit nem zavar...... legalábbis szerintem.... ez egy kimondottan ilyen oldal.
Sztem bátran kérdezz ...név nélkül....arc nélkül....
bkata27 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 2772
Sziasztok

Jó lenne ha valakinek lenne valami ötlete mert én kifogytam...a lényeg két hete olyan a székletem mint a kő. Amit eddig próbáltam víz, korpa tabletta, aszalt szilva, sütőtök gyümölcs és rengeteg zöldség. Használom a Laveolac ot is. Ja és persze paraffin olaj
Van valakinek a zsebében még használható ötlet ami nem okoz hasmenést (mert az sem jó) hanem lágyítja a székletet?
Nagyon köszi és jó hétvégét mindenkinek......
louise11 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 2771
Kedves Doktor Úr!

Megnyugtatott :), köszönöm szépen!
Előzmény: Bánfalvi Péter (2768)
csaba08 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 2770

Tisztelt dr Úr,

 

Kérdezném, a dr úrnak van publikus e-mail címe is?

Mondjuk, ha valaki nem a nagyközönség elött szeretné problémáját megbeszélni...

Erre itt még senki se gondolt?

 

Csaba

f.andi83 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 2769

Tisztelt Doktor úr!

 

Megfogadtam a tanácsát, és türelmes vagyok, de kezdek elbizonytalanodni. Február 17-i aranyér műtét óta eltelt lassan egy hónap és a "puklim" még mindig megvan. Ugyan fele akkora már, de még ott van...... 23-án megyek ellenőrzésre, de addigra sem húzódik vissza, ez szinte biztos. Pedig magamnak szurkolok!:):)

Bánfalvi Péter Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2768

Kedves luoise11!

 

Legyen türelemmel, az egy hét sokszor kettőt jelent (nem sok x 2-t:).

Mielőbbi gyógyulást kívánok.

 

Bánfalvi Péter

Előzmény: louise11 (2761)
tristen Creative Commons License 2009.03.10 0 0 2765
Sziasztok!

Szerintem is ezek a sebek nem hogy 2 hét alatt, hanem több hónap alatt sem múlnak el... ezt csak úgy írtam,

sziasztok
Pép Creative Commons License 2009.03.10 0 0 2764
Nekem hónapokig vérzett, két vérrög + pár polip le-kivétele. Már fél éve volt a műtét és csak időlegesen múlt el. Van mikor vérzik újra....
Előzmény: louise11 (2761)
Banyavári Banya Creative Commons License 2009.03.10 0 0 2763
Szió!
Dehogy haragszom, ne viccelj! :)
Látom, ezt az orvos-témát nem tudom elkerülni. :D
Azt, h. a fájdalmak alatt miért nem fordultam orvoshoz, már írtam. Azt sem "éltem volna túl" valószínűleg, h. akárcsak rám nézzen egy orvos, nemhogy azt, h. megvizsgáljon. (Bár a Doktor Úr ezt olvasva biztosan morcosan húzza össze a szemöldökét.) Most meg, h. naivan úgy gondolom, kézben tartom az eseményeket, szintén nem érzek erős késztetést a vizitre.
Ezen kívül sajna olyan "fajta" vagyok, h. jópofa kötőszöveti gyengeséget örököltem, annak minden hozományával együtt, tehát megboldogult lánykorom óta pl. erősen visszeres vagyok, és azok sem tüntethetőek el nálam véglegesen. Reménytelen eset vagyok érügyben. :D (Most már tuti mérges rám a Doktor Úr, h. miket írok össze-vissza! ) Egyébként aranyérrel igazán komoly gondom nem volt (és az a műtétvárományos elsősorban), pedig már szültem is, bár valószínűleg megfűszerezte már a repedést alkalomadtán.
Ne légy szomorú! Gyógyulj meg hamar, és utána figyelj a megelőzésre!
Puszi!
Előzmény: f.andi83 (2762)
f.andi83 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 2762

Halihó!

 

Ne haragudj, nem akartam szemtelen lenni a korodat illetően. Bocsi! Azért kérdeztem rá, hogy neked is ilyen fiatal korban kellett megtapasztalnod ezeket a  problémákat. Értem azt arra, hogy még gyereket sem szültem, és már átestem aranyér műtéten. Ez eléggé elszomorító, és azt gondolom, egy örök életemre kiható betegségről van szó.

Tyűű-ha, ez a repedés borzasztó még így leírva is. Én hasonlót a műtétem után éreztem, de gondolom az a friss seb miatt lehetett, mert hál'Istennek azóta nem kapaszkodom a csempébe.

Köszönöm, h részletesen leírtad nekem a problémád.

Mostmár csak egy kérdés maradt. Miért nem műtteted meg magad?

 

Előzmény: Banyavári Banya (2758)
louise11 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 2761
Kedves Doktor Úr!

2 hete aranyér műtétem volt. 1 hete ellenőrzéskor az egyikből ki kellett venni 2 db alvadt vércsomót. A kezelőorvorom azt mondta, hogy pár napig vérezni fog. Ennek 8 napja, és nekem még mindig vérzik egy kicsit. Normális dolog ez, hogy nekem még mindig vérzik? 2 hétig szedtem a detralexet (1 hétig 2*2-t, a második héten 2*1-et), ezen kívül betadine kenőccsel kenem naponta 1-szer vagy 2-szer. Egyéb panaszom csak annyi, hogy viszket, de gondolom ez normális amíg be nem gyógyul a seb és amíg benne van a varrat.
Előre is köszönöm válaszát!
satyus Creative Commons License 2009.03.10 0 0 2760

Hello! Szerintem érdemes bőrgyógyászhoz elmenni. Nekem egy kevert kenőcsöt írt fel a doki, szóval nem tudom hogy pontosan mivel kenegettem magam, de úgy tűnik használt.

 

Előzmény: mayaprincess (2748)
satyus Creative Commons License 2009.03.10 0 0 2759

Hello! Itt vagyok, nem tüntem el:)

Már pár napja nem használom a kenőcsöt a viszketős területeken és egyenlőre úgy tűnik hogy használt a dolog. Aranyér meg mintha javulgatna.:)

Neked az aranyér teljesen rendbejött?

üdv

Előzmény: Törölt nick (2753)
Banyavári Banya Creative Commons License 2009.03.10 0 0 2758
Szió!
Huhhh, nem kis feladatot raktál a vállamra! :D Én nem tudok annyira szakszerű válaszokat adni neked, mint egy orvos, csak a saját dolgaimról tudok mesélni.
Kezdem a legkönnyebb válasszal. Hány éves vagyok? Ezen csak azért nem sértődöm be, mert nem pasi kérdezte tőlem, hisz tudvalevő, ilyet nem kérdezünk nőnemű egyedektől, pláne nem fórumon, ahol a választ sokan olvashatják!! :D Mindenesetre már nem vagyok mai csirke, megtapasztaltam már egysmást az életben... Én sem kérdezem meg ezt tőled kölcsönkenyér ürügyén, ráadásul feltételezem, h. a 83-as szám nem a korodat takarja. :D
Pontosan mi a repedés? A kemény széklettől vagy a hasmenéstől megsérül a végbél érzékeny nyálkahártyája, és be is repedhet. Bár tapasztalataim szerint a fájdalmakhoz nem is kell anyira kemény széklet. Nálam elég egy fokozottan stresszesebb időszak a kialakulásához, amikor depisen ücsörögve (még az ücsörgés sem fontos hozzá) rágódom a számomra nagybetűs problémán, és ilyenkor az egész szervezetem szorgalmasan teszi a "dolgát", és megfeszül a talptól a fejbúbig. Miért pont a végbelem lenne kivétel? :P
Hogy miből veszem észre, h. itt van? Hát, egyszerűen nem észrevehetetlen! Amikor a mellékhelyiségben nem tudom eldönteni, h. zokogjak vagy üvöltsek, amikor húsz körömmel kapaszkodom a csempébe, h. az abban a pillanatban kivitelezhetetlennek tűnő lazaságot hívjam segítségül, amikor egy kúp felhelyezése még bekrémezve is tíz percbe telik, és persze szögesdrótnak hat, pont, mint az előtte lévő széklet, és napközben is lüktet az agy is a fájdalomtól, és azon morfondírozol, h. másnap is várnak rád a reggeli gyötrelmek, hát akkor itt van. Még az ellenségeimnek sem kívánnám. :D Ilyet szerencsére olyan sűrűn nem tapasztaltam, a második után már rutinosabban álltam a harc elébe.
Megelőzés? Megtanultam szemköztnevetni a világot, és beinteni a problémáknak. Ez persze nem megy visszakézből, de tudatosan sikerrel alkalmazható. Ezen kívül sok folyadékot fogyasztok, még a munkahelyemen is rátapadok napközben többször a vízcsapra (erre korábban nem ügyeltem eléggé egyenletesen). Szeretem a zöldségeket, bár nyuszi sosem lesz belőlem, hisz hús nélkül számomra nem élet az élet. A fehér pékárukat igyekszem mellőzni, de csupán mellőzni, és nem teljesen és véglegesen elhagyni. Tapasztalataim szerint az ilyen típusú szénhidrátok teljes likvidálása sem jó, nálam legalábbis nem vált be. (Max. fogyókúránál. :D ) Ha nagyon nem akarok bűnözni, akkor reggelinél az egészségesebbnek kikiáltott teljes kiörlésű vagy puffasztott termékeket választom. A napi egészséges mennyiségű mocorgás is jót tesz, és bár a sporttal mindig hadilábon álltam, nagyokat sétálni vagy úszni imádok. A mellékhelyiséget a legnagyobb fájdalmak idején is minden reggel menetrendszerűen meglátogattam, szerintem nagyon fontos, h. az ezirányú napi rutin ne boruljon fel. És hát, a legnagyobb szívfájdalmam, h. le kellett mondanom az erős paprikáról. Korábban szinte a zöldpaprikához is chilit ettem, manapság már ritkán kockáztatom ezt meg. Ha felmerül a legkisebb gyanúja is annak, h. valami nem stimmel odalent, azonnal Neogranormonnal (Köszönöm, Gombócartúrné! :) ) megkoronázott kúpot használok. Ha viszont lecsúsztam a támadás előtti felderítők időben való észleléséről, másnap vagy harmadnap már félreismerhetetlenül érezhető, h. hibáztam. Ekkor viszont hadba hívom legütősebb szövetségesem, Detralex nagyúr seregeit az én harcosaim mellé. Hát, ennyi. Nem biztos, h. ezek a megelőzés legjobb trükkjei, de nálam mindenesetre beváltak.
Bocsi, ha bővebb lére eresztettem a válaszomat, mint illenék egy fórumon!
Fájdalommentes, vidám napokat kívánok!
Előzmény: f.andi83 (2755)
mayaprincess Creative Commons License 2009.03.10 0 0 2757

Szia!

 

Tegnap vettem Mastu kúpot,este el is használtam egyet.

Most 10 napig kipróbálom ahogy elő van írva,de ha nem lesz javulás,utána tényleg bejelentkezem egy orvoshoz,mert ezt utálom ami van.

Köszi a tanácsodat.

Előzmény: Törölt nick (2753)
tristen Creative Commons License 2009.03.09 0 0 2756
KITARTÁS! :)
f.andi83 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 2755

Hahó!

 

Akkor felteszek neked egy pár kérdést, ha nem gond!

Hány éves vagy? Pontosan mi is a repedés, miről ismered fel?

Hogyan előzöd meg a bajt? (Van tippem, olvastam dolgokat, de ebben már biztos jártasabb vagy)

Miért nem fordulsz orvoshoz?

Előzmény: Banyavári Banya (2754)
Banyavári Banya Creative Commons License 2009.03.09 0 0 2754
Szió!
Köszi a kérdésed, de a válasszal minden bizonnyal nem foglak meglepni. Pont olyan problémákkal küzdök időnként, mint itt a fórumon a legtöbben, aranyér, repedés, egyik, vagy másik, vagy mindkettő, pontosan nem tudom, mert orvos még nem látott. :D Amikor nagyon fájt, elképzelni sem tudtam, h. orvos akárcsak rám nézzen is, nemhogy megvizsgáljon, amikor meg minden rendben van, akkor állítólag nem érdemes menni, mert nem látható semmi különös. Ezt egy szakértő orvos mondta (nem nekem). Jelenleg a megelőzésre helyezem a hangsúlyt.
A fórumot nagyon régóta olvasgatom, évekkel ezelőtt még tele voltam kérdéssel, amiket fel szerettem volna tenni, de zsenialitásom csak mostanában fajult odáig, h. sikerüljön beregisztrálnom. Többször próbáltam korábban , de sikertelenül. Mindenesetre addig is szorgalmasan olvasgattam, és a legtöbb kérdésemre szép lassan választ kaptam reg nélkül is. Sok tanácsot loptam a fórumról, és hálás vagyok érte. :)
Üdv:
Banyavári Banya
Előzmény: f.andi83 (2752)
f.andi83 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 2752

Szia Banya!

 

Nagyon köszi az érdeklődést, ez most nagyon jól esik ám nekem!

Akkor használtam utoljára a Mastut ( összesen 2 éjszakára), azóta nem kenem, és azóta alig viszketett. Szóval valamiért nekem nem vált be az a csodaszer.

 

Amikor megtaláltam ezt a fórumot, akkor az elejéről kezdtem el olvasni, (még a műtétem előtt), kb 500 hozzászólásig jutottam el, az akkori 2500-ból, ezért szeretném megkérdezni, hogy neked milyen problémád van vagy inkább remélem csak volt, amiért itt vagy.

 

Várom válaszod!

Üdv: Andi

Előzmény: Banyavári Banya (2750)
mayaprincess Creative Commons License 2009.03.08 0 0 2751

Köszönöm a válaszát,elolvastam a cikkeket.

Győzködöm magam,hogy elmenjek...

Előzmény: Bánfalvi Péter (2749)
Banyavári Banya Creative Commons License 2009.03.08 0 0 2750
Szió, Andi!
Mi van veled? Elmúlt a viszketés? A Mastu használt, vagy az elhagyása?
Puszi!
Előzmény: f.andi83 (2731)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2009.03.06 0 0 2749

Kedves Maya!

 

A viszketés csak egy tünet, aminek hátterében sok minden állhat.

Ajánlom olvasásra:

 

„Itt jön a jó Biri néne”, avagy a legtöbb tanács annyit ér, amennyibe kerül (vagy annyit sem)  

 

és a

 

Aranyérre ható helyi alkalmazású gyógyszerek. I. rész.  

 

c. cikkeimet.

 

Ha a betegséget akarja gyógyíttatni (ami végleges) és nem a tünetet (ami csak addig tart, amíg keni, utána újból viszkethet), ne próbálkozzon túl sokáig, időben keressen fel szakembert!

Üdv,

 

Bánfalvi Péter

Előzmény: mayaprincess (2748)
mayaprincess Creative Commons License 2009.03.05 0 0 2748

Szia!

Új vagyok a fórumon,olvasgattam és nálad ugyanarra a problémára akadtam amitől én is szívesen megszabadulnék...

Nevezetesen semmi fájdalmam nincs de naponta többször is igen erősen viszketek.

Szeretném megkérdezni te értél-e el ezen a téren már javulást és ha igen mivel?

Előzmény: Törölt nick (2747)
Banyavári Banya Creative Commons License 2009.03.04 0 0 2746
Kedves Doktor Úr!
Nagyon köszönöm a válaszát! Ebből is, mint az eddigi összes, másnak írt üzenetéből, és a blogjából is tanultam. Igazán tiszteletre és elismerésre méltó a jelenléte és segítő szándéka a fórumon. A közvetlen és humorral átszőtt stílusáról már nem is beszélek. Tanítani kéne az orvosin! :D Remélem, nem veszi hízelgésnek a mondandóm, hisz csak tényeket közlök.
Tiszteletteljes üdvözlettel :
Banyavári Banya
Előzmény: Bánfalvi Péter (2742)
f.andi83 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 2745

Okés!

 

Köszönöm a választ!

Szép napot!

Előzmény: Bánfalvi Péter (2739)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!