Elég valószinütlen, illetve nekem akkor nyekkent meg 1 cd-m írás közben amikor az egyik cd-boritó oldalon félreklikkeltem és beugrott 8 popup ablak egyszerre:( Esetleg nincs beállítva a DMA az íróra és a vinyóra is?
Op. rendszer: Win2k, ill. SuSE8.0
Az író egy IDE felületű Yamaha CRW3200E 8MB cache-sel és valami ...proof volt a leírásában.
4x sebességgel próbáltam újraírni, ezt a végén már szinte következetesen rontotta.
Érdekes módon egy 24x sebességgel írható CD-t simán felírt.
Írás közben max. az indexen lógtam, semmi mást nem tettem. A RAM-ot, meg a procit csak azért írtam, mert szvsz ilyen vassal a böngészésnek nem volna szabad akadályoznia az írót.
Két nagyon fontos dolgot elhallgatsz:
- milyen oprendszer?
- milyen író? (SCSI? burn-proof?)
Ha burn-proof nélküli IDE cuccod van, akkor szerintem el lehet cseszni CDt akárhány gigaherzted is van. A Win9x származékok meg különösen hagyják hogy valamelyik alkalmazás hirtelen teljesen bitorolja az összes erőforrást.
Nekem pl. 850Mhz-en sikerült CDt elcsesznem, pedig semmit nem csináltam, csak betettem a slave cdrom-ba egy CDt, miközben a master CDRW írt 8x. A cdrom annyit köhögött a lemez fölpörgetésével, beolvasásával, hogy közben az iró buffer underrunt produkált. És ezen nem segít se 512MB ram, se 2GHz proci.
Hello Mindekinek! Nem tudom, hogy volt mar szo rola, de en megkerdezem. Hogyan lehet a Nero-val v. Easy CD Platinummal 90 perces CD lemezre irni? A CD irom LG GCE-82408. Elore is kosz.
Asus alaplaphoz tudok ;-)
CD-re visszatérve: egyre kevésbé értem a dolgot. Ma délután beszéltem az egyik eladóval, azt állította, hogy próbálgatják, de sehol semmi probléma, mindent gyönyörűen felír...
Roppant kíváncsi leszek, mi lesz a vége.
Kicsit furcsa, hogy gyakorlatilag semmi gondot nem tapasztalnak vele, nekem meg rendre elrontotta a CD-ket. :-(
Nekem mezei PII 433 MHZ-s proci és 256 MB RAM van. A vinyó is mezei 5400 rpm.
1. netezek
2. ReGet Deluxe szed le nekem folyamatosan
3. cdt írok
4. 33 fok van a lakásban
:)
És nem gyártok frízbíit vagy sör alátétet közben.
:)
Tényleg nem tud valaki egy jó free progit ami a proci hőmérsékletét figyeli?
Ilyen erőforrások mellett semmi esélyed a rontásra. :-) Hasonló konfigon több ablakban szoktam írás közben netezni, ezen kívül több alkalmazás (Outlook, Word, Excel stb.) fut, de még soha nem volt buffer underrun. (Igaz, az íróm SCSI)
Ilyesmi veszély csak akkor van, ha egyszerre óriási mennyiségű adatot mozgatsz két vinyó között, vagy vinyón belül (leül az IDE busz), vagy valami rettenetes alkalmazás (Benchmark vagy hasonló) felzabálja a processzorteljesítményt, és emellett mondjuk 24X írsz…..
Egyébként régebben 350Mhz-es gépen sem rontottam ilyen okból soha, de ott néha előfordult, hogy a buffer „pirosba” szaladt……
Egy hülye kérdés:
CD-t írok, közben nézelődök pl. az indexen, esetleg szöveget szerkesztek.
Teszem mindezt egy 1.5GHz-es procival ellátott gépen, 512M RAM mellett.
Előfordulhat, hogy ezek a mellékes tevékenységek okozzák, hogy az író elrontja a lemezeket?
(illetve mekkora az esélye, hogy ilyet okozzon?)
Van egy meglehetősen régi Sony minihifim. Nem meglepő módon a gyári CD-kkel jól elboldogul, de a másoltakat nem mindig szereti. Ilyenkor annak rendeje, módja szerint nem indul el, v. össze-vissza ugrál, stb. Most azonban valami váratlant produkált. Egyik másolt CD-m (nem tudom mivel írták és milyen CD-re) elindul, de úgy szól rajta, mint a homokkal teleszórt bakelit LP. Szóval sistereg, recseg. Mi ez? PC-n és mezei hordozható Panasonic CD-s magnón tök jól szól. Segít, ha újraírom? Ha igen, van valami spec. beállítás, hogy hogyan?
Az igénytelenség foka sajnos változó, egészen jót is ki lehet fogni (még Long Strategy is akad). Sokáig zacsis CDkre írtam, többnyire Ritek, CMC meg valami Multimedia bla-bla volt. Aztán áttértem a 100-as gurigás teljesen natúr kivitelre :)(80pénz+áfa/db)
Abban legalább általában megmondják mi van benne (pl. Sony, Princo - tényleg az volt bennük mindig). De van itt nálam is TDK Reflex Ultra, és olyan Ritek volt benne, hogy olyat ugyan én nem veszek! (ezt is úgy kaptam)
Neroval, lustaságból:)
Valamikor át kellene állni feurióra, ha már ennyire hozsannáznak róla az audióval foglalkozók, csak nem vagyok ráhangolva egy újabb progi 80 almenüjének végigbogarászására;)
Én már kipróbáltam, szitázott Datace van benne ("A" minőségű), (szitázatlan a "B" minőségűben), mindkettő gond nélkül írható 16*osan is. Papírtasakos kivitelben.
Szevasztok!
Szombaton nagy megrazkodtatas ert:
A csaladdal elmentunk a Tesco nevu intezmenybe. Termeszetessen azonnal a szamitastechnikai reszelggel kezdtem a szetnezest. Alig tertem magamhoz a Tesco Gazdasagos tintasugaras nyomtatopapir utan amikor meglattam a 16x irhato Tesco Gazdasagos CD-t. Papirtokban huszasaval volt osszenyomoritva 32xx HUF-ert. Hat nemsemmi.
Milyen allat ez? Irt mar valaki kozuletek ilyen mediara?