Keresés

Részletes keresés

2T Motor Creative Commons License 2020.03.21 0 0 6422

Aki azt mondja, hogy valami a legjobb az számomra már nem hiteles.

 

Termelésben dolgozó favágó brigád, teljesen SZUBJEKTÍV véleményét elmesélte, ami a következő: Stihl-ről váltott 365 -ös (nem x-torq) Husqvarnára, mert nekik azok bírták a legtovább.

Elhiszem, hogy így tapasztalták. Azt nem, hogy a Husqvarna jobb.

 

„szállított levegő mennyiség” a lendkerék fordulata is befolyásolja és a ventilátor lapátok kialakítása. Csak azonos fordulatú gépeknél van valami hasonlóság.

Találgatásokba nem szeretnék belemenni, de elképzelhetőnek tartom, hogy a kisebb felületű henger jobban szellőzik, vagy nagyobb mennyiségű léghűtést kap. Illetve a hozzá ajánlott modenebb olajjal ugyan olyan élettartalommal kalkulált a gyártó. (viszont könnyebb, és olcsóbb a gép)

 

De poén kedvéért „tételezzük fel”, hogy 20% -al tényleg tovább bírja a dugó:

 

1. És a többi alkatrész is tovább bírja? Mi van a hengerrel? A két gyűrűs dugattyú kétszer olyan gyorsan elkoptatja a hengert mint az egy gyűrűs. Vagyis henger és dugattyú csere a Stihlnél, csak Dugattyú a Hq-nál? És a gumibakok, az olajpumpa, a burkolatok?

 

2. A láncfűrész jóságát kizárólag a tartóssága határozza meg? És az ára? Az alkatrész ára? A fogyasztása? A kényelem? A súlya? A kinézete? A Presztízse? Az értékvesztése?
És a Solo, Makita, Komatsu, Oleo (az összes márkát képzeljük ide) gépeknél is tovább bírja? Létezik olyan, aki mindet látta, és tudja, hogy a Stihl a legjobb? (költői kérdés)

 

4. Nagyon kevés a fórumokon, illetve az életben is a termelésben dolgozó ember. A piac nagy részét nem ez teszi ki. Teljesen irreleváns a legtöbb embernek ez a szempont.

Pl. Ha van két szék és az egyiknek nagyobb a fűtőértéke mint a másiknak akkor az jobb? Engem aztán nem érdekel, (irreleváns számomra) mert nem akarok vele tüzelni. Vagyis nem fogom a Stihl dugattyú 20% élettartam többletét élvezni, mert sose fogom annyit használni. Megsütni sem sikerült még semmit.

 

5. Ugyanannyi pénzért, melyik a jobb?: 1 gép ami 10 évig bírja, vagy 10 gép ami 1 évig bírja?

 

 

 „A Stihl gépeket a termelők veszik, használják, agyonütve, lelkét félig kilehelve árulják. Ha vigyáztak a külsejére, nem igazán lehet az üzemórát elsőre megállapítani.”

   

   A zsivány termelők az új fűrészről leveszik a burkolatokat, elteszik, rárakják a régi gépükről és miután széthajtották, visszarakják az új burkolatot és kész a megkímélt gép.

 

  Mielőtt félreértés lenne, továbbra sincs bajom a Stihl gépekkel. Nagyon sok Stihl gépem van. De, hogy az lenne a legjobb?! A legmenőbb (népszerűbb, elismertebb) az tuti... a többi meg...

 

Ha új gépet veszel és pl 20-30 ezer forint különbség van a Hq és a Stihl azonos gépe között, akkor megér neked annyit, hogy ne kelljen szégyenkezned senki előtt, ne szóljanak be, ne bántsák a gépedet, ne kelljen győzködnöd senkit, és ha mégis el akarnád adni, akkor ne bagóért keljen odaadni?

 

Nekem ér ennyit, de mindenki eldönti maga.

 

Vagy ha a legmodernebb m-tronicos, vagy 4 mix-es fűkaszára vágysz, vagy injektoros fűrészre mint az i500.

Nincs azzal semmi probléma, teljesen érthető és elfogadható ha valakinek az tetszik.

 

De teljesen felesleges azzal égetni magát bárkinek, hogy az enyém tartósabb, vagy jobb, a tied meg használhatatlan.

Előzmény: ''csiga (6416)
blaserk95 Creative Commons License 2020.03.20 0 0 6421

Megnéztem az árakat és tuti Elf lesz. Van ezeknek valami eltarthatósági idejük?

Előzmény: ''csiga (6420)
''csiga Creative Commons License 2020.03.20 0 0 6420

A pirosat semmiképp nem ajánlom. 

 

A régi géped elmegy vele, de van attól olcsóbb és SOKKAL jobb olaj. ( nem kokszol, jobban ken)

 

Részemről nem kedvelem - az ára miatt - sem a Stihl sem a Husi kisgép olajait.

 

 

Netről rendelem én is az Elfet.  Annyival jó a helyzetem, hogy tőlem viszi más user is. ( motorba, kisgépbe)

 

Hidd el, nem fogod megbánni. Az Elf ár/teljesítmény mutatója igen jó. Emelett jól színez és - szerintem - jó illata van.

 

Ha van motorosbolt  a közelben,  ajánlom még a Repsolt, mint márkát. Az Off Road olaját már próbálta valaki emlékeim szerint, nem volt baj.

 

Mindjárt utánanézek melyiket ajánlanám, de ha JASO FD és/vagy ISO-L-EGD minősítése van, nyugodtan vehetsz.

 

 

A Power1 Racing valódi full szintetikus olaj.  Motoros boltban biztos van. Viszont csípős, büdös szagú, bár nem annyira, mint a piros.

 

 

Előzmény: blaserk95 (6419)
blaserk95 Creative Commons License 2020.03.20 0 0 6419

Kösz! Megint tanultam, nem is keveset. Amikor húsz éve apósom váratlanul meghalt, rám maradt a 056-osa. Gőzöm nem volt semmiről sem. Talán ha kétszer a kezembe vettem addig. Mindent a magam nyomorúságán tanultam, tanulom a mai napig. Illetve ez a fórum és a youtube sokat lenditett rajtam az utóbbi pár évben. Tizenegy éve amikor megállt a 056 a szokásos gyújtótekercs hibája miatt - és épp sehol sem találtam emberi áron - vettem egy 170-est, mert fűrész az kellett. Semmi Stihlimádat. Egyszerűen annak volt boltja a legközelebb és épp az volt akcióban. Azóta használom 0 hibával. Pedig  Made in China díszeleg rajta. Igaz évi 10-12 m3 tüzifa és két ház körül előforduló munka a feladata. Igaz közben megjavult a 056 is és ha kellett besegített. Megjegyzem mindkettő mindig piros stihl olajjal volt etetve, viszont utóbb már 100-as benzin+spuri. Nekem bevált. Aztán tavaj úgy döntöttem, hogy 60+ évesen semmi kedvem egy teletankoltan majd 12 kilós fűrésszel birkózni, az alig létező rezgéscsillapításról nemmis beszélve. Körülnéztem a piacon, mert a stihl az általad is említett árszínvonal miatt szóba sem jöhetett. Részletre pedig nem vásárolok. Így került képbe az Oleo gsh 560. Lassan egy éve használom. Kezdünk összemelegedni. Azóta a 170 alig volt a kezemben. Hisz az Oleo se sokkal nehezebb, erőben meg...hát nem egy kávéház. Mit tanácsolsz? Álljak át mindkettővel másik olajra? Sajnos az általad említettek felénk nemigen vannak. Zöld Stihl olaj az igen. Vagy netről rendeljek egy évre valót ezek valamelyikéből?

 

Előzmény: ''csiga (6416)
''csiga Creative Commons License 2020.03.20 0 0 6418

Még érdekességképp, akár  önigazolás is lehetne.

 

Nem régen beszéltem Deskóval telefonon, teljesen más ügy miatt, de szóba jött a Dolmár.

 

Ha jól emlékszem az 5000-es széria "továbbfejlesztett" katalizátoros verziója.

 

Nem követem a Dolmár életútját, ő mesélte a következőt:

 

A katalizátoros Dolmar 5105-nek  ( az 5000-es utódja, ha rossz típust írtam, elnézést) sok garanciális, megsüléses problémája lett.

 

A következőképpen javították: Megnövelték a borda hőleadó felületét 20-30%-al és jobb olajat írtak elő hozzá.

 

Ennyi. Nem bonyolult.

 

 

Egyébként a helyi  Stihl boltban sem sztárolják már a piros olajat - gondolom beleszaladtak egy-két garis történetbe-.    Ja, még valami. Meglepődtem, amikor az 1:40-et ajánlották. 

 

Előzmény: 2T Motor (6415)
''csiga Creative Commons License 2020.03.20 0 0 6417

A 2T motor része egyszerű, picit más, mint egy mkp-n. A karbi részen van egy "csavar" amiről sok jó - magyar nyelvű is - videó van, hogyan is állítsd, csavargasd.

 

A  klasszikus levegő csavart keresi a legtöbbje...

 

Benzinre, olajra, állásra is! egyre inkább kényesek. 

 

 

Javítani meg már szinte csak otthon érdemes. A szervíz óradíj bizony simán lehet 3-4 ezer Ft. Egy olcsóbb gépre nem fogsz annyit költeni, inkább veszel másikat. ( egyébként pont erre ösztönöznek)

 

Hosszútávon sokkal olcsóbb egy jobb gépet venni. Ezt sem  akarják elhinni sokan.

 

 

 


"Minden piacvezető termék tulajdonosainak ugyan az a viselkedése. Legyen az Stihl, Nvidia, Intel, Iphone, Bmw."

 

Igen, én is így látom.  Nem ismerik el,hogy más döntés is jó lehet.

 

Másrészt sosem értettem, ha nekem van pénzem Stihlre, azt vettem, akkor miért kell lenéznem a másikat?  Örüljek neki, hogy nekem az van!

 

Én is örülök, hogy Husik vannak a polcomon. 

 

 

A márkafan beszólásról más téren.  Vagy 8 évig Intel procim volt ( 2500K). Akkor úgy íteltem meg, hogy azt éri meg venni. Most AMD ( Ryzen 7 2700 ). 

 

Sokat olvasgattam, utána olvastam váltás előtt.  Az  új Ryzen széria igen jól sikerült. Intel fanboyok hadai szarozzák le tipikus olyan ötbites módon, mint itt a Stihlesek ( A Stihlesek egy része csak, mert volt olyan Stihl felhasználó, aki felhívott, és el elmondta, hogy a többiek ( ötbites szarozók)  helyett szégyenli magát.  Pedig nem neki kéne...

 

 

Egyébként szép bő a gép kínálatod! Grat hozzá!

 

A kínai "kölcsönadós" gépem benzincsöve adta meg magát, de egyszerűen nincs kedvem hozzányúlni. Pedig egy óra lenne csak....

 

Majd talán nem sokára. :)

 

Szerelni egyébként nem szerelek - sajátot nem kell  -  Husik vannak a polcon.... :)

 

 

 

 

Előzmény: 2T Motor (6415)
''csiga Creative Commons License 2020.03.20 0 0 6416

Félre érthető voltam, hisz csak egy részét írtam le annak, amire gondolok.

 

Tőlem sokkal-sokkal tapasztaltabb szervízes ( akinek hiszek is)  is azt mondja, hogy a Stihl ( régebbiek) kb a legjobb. Azokból is a kiforrott, jól eltalált szériák. Van rossz széria ott is.

 

A másik jó benne, ha drágán is, de van alkatrész mindig. Egy  haszongépnek, főleg szezonban menni kell.

 

 

Viszont elmondja azt is, hogy otthoni gépnél ez a plussz már nem annyira jön elő. Más márkáknál is van jól eltalált széria, normálisan üzemeltetve ( otthonra) az is örök élet +1 nap.

 

 

Másodikként említette a Husit.  A gyakorlati tapasztalata az volt, hogy kb. 20-30%-al rövidebb a dugó élettartama. ( iparszerű használat).

Azt is hozzátette, hogy bizony  vidéken a piros Stihl olaj a zisten, mert 30 éve jó volt akkor most is.

 

Rossz esetben meg is sültek.

 

Anno kértem néhány Stihl géptulajdonost, hogy mérje meg a gépe hengerborda méretét, számolja meg hány darab van, és a lendkerék átmérőjét is mérje meg.

 

Hasonló hengerűrtartalmú és teljesítményű Husikkal összevetve az jött ki, hogy a lendkerék nagyjából ugyanaz a méret ( szállított levegő mennyiség, ugye kényszerlevegő hűtéses), de a borda összfelülete kb 20%-al kisebb. Ami azért nem kevés.

 

A kisebb bordafelület miatt magasabb hőmérsékleten jár, emiatt jobb olajat kíván, és az "imádott" piros bizony kevés neki. A magasabb hőmérséklet miatt nagyobb a dugattyú hőterhe, természetszerűleg kevesebb lesz az üzemideje. Nagyjából  ki is jön a matek.

 

A Husik picivel kevesebb fogyasztanak ( szegényebb a keverék) és ez csak tetézi a bajt.

 

Ezek ismeretében  logikusan jó olajat érdemes használni a Husikhoz. Feltételezem  a Skandináv részre tervezték, ahol nyáron már szokott lenni +20 fok is... ( ok, most egy kicsit felborult a régi "rend", melegebb van) 

 

A levegő/kényszerlevegő hűtéses 2T motor  ideális működési hőmérsékletét sokkal nehezebb belőni, mint egy termosztáttal ellátott vízhűtéses motorét. 

 

 A szegényebb keverék ( ugye gyertyakép, anno de sokat papoltam róla, tök feleslegesen, nem értik úgysem) melegebb környezetet okoz, ezért érdemes dúsítani, ergo a végfordulatot picit visszább venni, a gyertyaképen ellenőrizni, a fehér helyett minél inkább őzbarna felé menni.

( Öreg Stihl szervízes eleve így kezdte, hogy akár 1.000 fordulattal is visszavette a gépe végfordulatát. Szavával élve: "így legalább nem teszi tönkre a paraszt"

 

És igen, működik....

 

A drága és ma mai gépekbe nem való piros helyett  találtam a Castrol Power1 Racinget, hibátlan volt, később Deskó hívta fel a figyelmet az Elf moto 2T tech olajra, amit a mai napig használok(unk)

 

Tehát - véleményem szerint  -   a "hiba" okát megtaláltam és adtam a  megoldást hozzá. Működik,  még a kínai gépeknél is....

 

 

Otthoni felhasználásra egy "felsősor" második gépei szerintem bőségesen elegendőek.

 

A Stihl gépeket a termelők veszik, használják, agyonütve, lelkét félig kilehelve árulják.  Ha vigyáztak a külsejére, nem igazán lehet az üzemórát elsőre megállapítani.

 

A Husiknál - megfigyeltem - viszonylag kevés üzemóra is jól látszik külsőleg, ha meg több van benne, még inkább látszik. Ez a "hiba" vásárlói szemszögből előny.

 

Mivel a köztudatban a Stihl a legjobb, ezért az ára is magas. A Husiké meg - használtan, amikor én vettem - nem, jóval olcsóbb, mert nehezen eladhatóbb, mert a köztudatban a Stihl név él.

 

 

A fentieket csak összegezni kell, és máris kijön egy olyan, hogy egy külsőleg is szép Husi valószínűleg keveset futott, amit eleve olcsóbban tudok megvenni használtan, mert a neve nem Stihl.

 

Tudatában vagyok annak, hogy jó olajjal kell használnom - ami még olcsóbb is, mint a "piros". Ha tudok, picit vegyek vissza a végfordulatból.

 

Nagyjából ennyi, és prémium kategóriás gépem van olcsóbban, ami örök élet +1 nap.

 

Nem tudom mennyire volt ez számodra érthető, de sokaknak hónapok  sem volt elég, hogy megértsék. ( Merazajó, merazazsdíl)

 

 

Ha még egyszer elolvasod amit írtam, akkor sem találsz benne olyat, ahol azt írom, hogy rossz a Stihl, vagy jobb a Husi.  Viszont az egészet  összegezve az jön le, sokkal jobban ki lehet jönne egy Husival. Ennyi. Szerintem nem bonyolult. :)

 

Folytatom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: 2T Motor (6415)
2T Motor Creative Commons License 2020.03.20 0 0 6415

"A 2t Motor nem űr technika...” sajnos én nem ezt tapasztalom. Nem hogy a szerelése, még az üzemeltetése sem megy a nagy többségnek. Ezért kellene tanítani, kitartani olyanoknak, akik tényleg értenek hozzá.

 

Ha szétnézel a használt piacon, tragédia ami ott van. Nagyon ritka a hibátlan állapotú, rendesen üzemeltetett, vagy megjavított gép. Mikor elviszel valamit szakemberhez, akkor meg fogadásokat lehetne kötni, hogy vagy sikerül neki megjavítani, vagy nem. Annyi hülyeséget hallottam már szakemberektől, hogy borzalom.

 

Minden piacvezető termék tulajdonosainak ugyan az a viselkedése. Legyen az Stihl, Nvidia, Intel, Iphone, Bmw.

 

  1. Nem is ismeri, vagy nagyon felületesen a többi terméket

  2. Nem akar lemaradni a többiektől, nem akar sorba állni a pofonér. Vagyis Ő akar a legmenőbb lenni, vagy nem akarja, hogy cikizzék, köpködjék a haverok, munkatársak, szomszédok.

Ezért a legjobb a Stihl. Az a nyugalom, hogy nekem van a legdrágább, vagyis a legkirályabb gépem. Senki nem mer érte megszólni. Aztán ott van az is, hogy mindenki azt hiszi én vagyok az élet császára mert tele vagyok lóvéval, pedig hitelre vettem.

 

Sajnos én nagyon ciki vagyok, mert jelenleg Van Stihl-em, Husqvarnám, Kínaim, Solom, Homelite-em, Pioneer-em, Jonsered-em, Dolmar-om, Echo-m, Komatsu-m, McCulloch-om. Új és régi. 2T, 4T, 4 mix, Akkus, vezetékes, és minddel tudok dolgozni és mindet szeretem.

 

Én azt tanácsolom mindenkinek, akit zavarnak a Stihl-es vagy egyéb márkafan beszólások, hogy vegyen egy olyat és máris nem fogja annyira bántani a dolog.

Előzmény: ''csiga (6414)
''csiga Creative Commons License 2020.03.20 -1 0 6414

Köszönöm szépen, örülök, ha tudtam segíteni.

 

 

Sajnos nagy tapasztalattal nem rendelkezem, (elvi) alapismereteim vannak csak ( autószerelő középiskola), azokat tudom kamatoztatni. A 2T motor azért nem űrtechnika...

 

Nem, nem szűrök semmilyen kommentet.  Aki olvassa őket és jól értelmezi, látja, hogy leginkább a Stihl fanoktól jön a rosszindulatú bejegyzés.  Ez van. Ők ilyenek. :)

 

 

Lett volna még ötletem egy-két  szerelős videóhoz, ( pl akár Li-ion akku pakk felújítás házilag, házilag összerakott eszközökből) de, egyrészt van sok hasonló, másrészt beleuntam a sok negatív okoskodó miatt.

 

 

A láncfűrészgond fórum sem arról szólt, hogy van egy láncfűrészem, és   a gondjára tudnának-e valami segítéget mondani, hanem "mér' nem vettél zsdílt", "merazajó, merazazsdíl".

 

Hasonló témájú facebook oldalon "könnyen" megoldották, törlik őket a csába. Persze az is nagy meló, de legalább van rá lehetőség. 

 

 

Az Index fórumokon szakmai moderációra lehetőség nincs.  Ebből a szempontból (is) jobb pl a Prohardver! IT fórum. Összefoglalót lehet készíteni ( GYIK, amit folyamatosan lehet szerkeszteni, ha elküldesz egy hsz, még van 5 perced javítani) és a moderátora az adott témában jártas, tehát nem csak az általános alapelvek szerint szűrnek. Ott is gond az Intel-AMD Nvidia-AMD ellentét, kell is néha bannolni ( pihenőre küldeni) egyik-másik usert.

 

Érdekes, mert ott is leginkább az Intel és Nvidia fanokkal van a baj....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: 2T Motor (6413)
2T Motor Creative Commons License 2020.03.19 0 0 6413

Esetleg elgondolkodhatnál rajta, hogy szerelős (és egyéb pl akkus ) videókat csinálsz youtubra. Ilyen hozzáállás, tudás, precizitás nem igen van ott, mint amilyen neked. Nagyon sokan tanulhatnának tőled. Persze rosszindulat van ott is bőven, de a kommenteket te szűrhetnéd, saját közösséget alakíthatnál ki. Persze Te tudod, hogy ehhez lenne e időd, energiád. Mindenesetre, Én eddig is sokat tanultam tőled. ;)

 

ui:  Gratulálok a 2,5M -ós videódhoz, az már nemzetközi viszonylatban is NAGYON szép eredmény fűrészes témában. 

Előzmény: ''csiga (6276)
Blaser75 Creative Commons License 2020.02.13 0 0 6412

ÜDV!

 

Husqvarna 257 eladó normál működéssel.

+új lánc-betétkerék.

Képeket sajna csak priviben tudok a méretük miatt.

Kasszáló Creative Commons License 2020.02.08 0 0 6411

Sziasztok, ha valakinek ilyen Husqvarna kombi kannája van, akkor ez a videó segíthet, hogyan tudod a gyári hibát kijavítani. Viszonylag könnyen, egyszerűen. 
https://youtu.be/6nSXSweXyno

Majsa83 Creative Commons License 2020.01.27 0 0 6410

sziasztok husqvarna 266 SE kuplungot ,csillagkereket és fékszalagot keresek.

Gypsy56 Creative Commons License 2020.01.17 0 0 6409
Előzmény: deejayflex (6407)
Uaz08 Creative Commons License 2020.01.17 0 0 6408

Üdv!

Pár hónapja én is keresgéltem,de nem igazán találtam.Végül kétfajta között vaciláltam:RAL 2004 és RAL 2009 .Én a Motip 2009 benzin és olajálló ipari spray-ét vettem,talán egy árnyalattal világosabb az eredeti színnél,de szerintem egész jó.A 2004 a stihl narancs kódja,lehet hogy az is jó lenne.

 

Előzmény: deejayflex (6407)
deejayflex Creative Commons License 2020.01.14 0 0 6407

Kívánok!
Egy Husqvarna színkódot nem tudna nekem valaki adni? Hálás lennék érte! :) Köszi előre is!

Balázs2488 Creative Commons License 2019.12.30 0 0 6405

Üdv mindenkinek. Eladó lett husi 51-es gépem kihasználatlanság miatt,illetve van egy 340 is.
A fűrész jó állapotú, jó kompresszióval, kívül-belül tiszta, könnyen indul azonnal munkára fogható de egy kis finomhangolás ráfér a karbira. 
Kapott egykét új dolgot a kicsike.:
   Hengerszett
   Oregon AdvanceCut lap
   Oregon PowerCut lánc (0.325, 1.5, 64 sz.)
   GreenPower betétes kuplungharang (0.325-1.5)
   Benzínszűrő
   Gyertya

Ár: 52000 Ft postával együtt. BUÉK előre is mindenkinek.

 

 

                                                      

balukapitány8759 Creative Commons License 2019.12.29 0 0 6404

Stilbe simán kitelik, hogy 10 ezer az a pár apróság, makitába meg 80 ezer.

Előzmény: Törölt nick (6403)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.28 0 0 6403

Kollégámnak 10ezerért cserélték a membránokat a legkisebb ms láncfűrészben. Azt mondták neki a szervizben, hogy mivel régóta ismerik, nem kérnek munkadíjat, ez csak a gyári membrán ára. Neki belekalkulálták a munkadíjat, csak jó fejnek tüntették fel magukat. 

Előzmény: balukapitány8759 (6402)
balukapitány8759 Creative Commons License 2019.12.28 0 1 6402

10 ezerért szétszedni kitakarítani meg összerakni az nagyon olcsó volt. Rabszolgaszalag mellett többszörösét keresik a legutolsó gyárba ennyi idő alatt.

Előzmény: draco31 (6401)
draco31 Creative Commons License 2019.12.28 0 0 6401

10e

Előzmény: balukapitány8759 (6400)
balukapitány8759 Creative Commons License 2019.12.27 0 0 6400

Ebből mennyi volt a munkadíj?

Előzmény: draco31 (6399)
draco31 Creative Commons License 2019.12.27 0 0 6399

60e-be fájt a dolog. De szerintem még mindig megérte, mert jó kis masina.

Rendben, akkor finoman lesz kezdve az új élete.

Előzmény: Törölt nick (6398)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.27 0 0 6398

Sokba kerül egy ilyen felújítás? Szerintem ugyanúgy be kell járatni mint egy újat. Össze kell kopni neki, kicsi lájtos 10 perc munka, utána hagyni vissza hülni. Aztán fokozatosan terelni. 

Előzmény: draco31 (6397)
draco31 Creative Commons License 2019.12.27 0 1 6397

Ünnep előtt hazajött a 281XP, új dugó, gyűrű, szimeringek, csapágyak, főtengely javítás, tömítések, karburátor tisztítás.

Azt viszont nem kérdeztem meg, kell ezt most járatni, vagy lehet ütni-vágni azonnal? A henger 40 órát ment rajta kb. a dugó és gyűrű meg új benne.

balukapitány8759 Creative Commons License 2019.12.26 0 0 6396

Fú de gagyi. Kontármunka.

Előzmény: pppappppa (6395)
pppappppa Creative Commons License 2019.12.25 0 0 6395

Mit zagyválsz már megint?

Milyen kormány ???

Te az autók istene vagy .....semmi konkrét összevissza hadobálsz osztot az észt!

Ki a juhturó lennél?

Itt egy hunday kormány.

És csitu!!!!:))))))

 

Előzmény: balukapitány8759 (6393)
balukapitány8759 Creative Commons License 2019.12.24 -1 0 6394

Ez mi, goldstar?

Előzmény: lapua (6389)
balukapitány8759 Creative Commons License 2019.12.24 -1 0 6393

Milyen hunday? Megvette kormány oszt papíron magyar lett?

Előzmény: pppappppa (6387)
blaserk95 Creative Commons License 2019.12.23 0 0 6392

Ja, hogy te mindig tudod a tutit. De jó lehet neked. Vagy mégse.

Előzmény: balukapitány8759 (6384)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!