Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 108
Igazad van siqrai! Vannak olyan zenészek, vagy nem is inkább úgy mondom, hogy olyan emberek, akik művészi szinten zenélnek vagy zenélnének és vagy nem akarják közzé tenni vagy nem is foglalkoznak vele komolyan, tehát ebben igazad van, hogy nem csak a világhír számít.... De a magyar kezdő zenészeknek tettem fel ezeket a kottákat, de ne aggodj ezzel a kottavásárlás nem fog sehol se csökkeni... Sőt aki minőséget akar, az úgyis megveszi... Vagy tovább adja, hogy figyelj már ez a kotta jó nagyon, ezt megkéne venned.... Gondolom, nem a nyomtatott másolt példányt vinné zenélni vagy valahova, nemde:??? Na most az engedélyről, ha ti közzétesztek pl egy Elvis presley kottát, kitől kértek engedélyt??? Biztos hogy van valami sumákolás mindenütt ne tagadd!!! Jah, rajtad kívül még nem írt senki nekem kritikát a szerzői jogok megsértéséről... De ha ir valaki még, akkor szívesen átalakítom a kottákat, és akkor nem beszélhetsz másolásrol... Véleményed várom.... Jah amúgy eddig csak 80-an töltötték le a kottákat... a www.emb.hu oldalt majd megnézem, ígérem, ha már annyira reklámozod...
[fidelio] sigrai Creative Commons License 2008.01.09 0 0 107

Nem értek azzal egyet, hogy a művészség kritériuma a világhír, de éppenséggel a magyar zenepedagógusok és zeneszerzők közül nagyon sokan világhírűek.
Liszt mellett természetesen Bartók és Kodály, de Bárdos, Weiner, Kurtág, Farkas, Hidas, Lendvay, Kocsár és sorolhatnám, tényleg sorolhatnám!!
A magyar hangszeriskola-kottákat az egész világon vásárolják.
Kedvelt és ismert a magyar kórusmuzsika is, nemcsak Európában, de Japánban és az USA-ban is.
Hogy honnan tudom? Az én, a mi munkánk ezeket a kottákat kiadni és eljuttatni mindenhová a világba. Híres és megbecsült a magyar zene és a magyar kotta is, személyes tapasztalatom ez. Sok ember munkája van benne, büszkék lehetünk rá.

Most januártól egyébként 1400 féle kotta árát csökkentettük. Nézd meg a www.emb.hu oldalt.
Egyetértek, hogy lehet a kottát akár ingyen is adni mondjuk promóciós célból.
De egyet el kell fogadni: mielőtt lemásolod azért, hogy másnak odaadd, vagy pláne közzé tedd, engedélyt kell kérni a szerzőtől.


Törölt nick Creative Commons License 2008.01.08 0 0 106
Erre csak azt tudom mondani, hogy lehet, hogy épp ezek a kották fogják megteremteni a következő művészeket!Bár én még magyar művészről nem hallottam..... A művész az az, szerintem, ha világhírű... Egyszerübb a megismerési mód, ha ingyen hozzá jutnak, ezekhez a már mondhatjuk, hogy régebbi kottákhoz, mert nem most készítették őket. Amugyis elég borsos áron árulják a kottákat szerintem... Szoval,ha ingyen van, minél több ember használja majd, és kitudja hogy kiben milyen művészi lélek van!!!!! Ez csak segítség, szóval, már megint átlendítetted a témát az almalopással kapcsolatban, de hagyjuk..... A tanulás és a lopás között van egy kis különbség.... Ezért nem viszi ez az ország semmire, mert sok a smucig ember magyarországon... Nem arany ez, hogy félteni kell!!! ezek csak kották.... Sőt külföldön azt se tudják, hogy eszik-e vagy isszák... Max esetleg Liszt-et ismerik....
[fidelio] sigrai Creative Commons License 2008.01.08 0 0 105

Szerintem (és remélem), nem acsarkodás folyik, hanem beszélgetés, érvelés...

Ha az lenne az általános nézet és gyakorlat, hogy a művészet legyen ingyenes, akkor hamar éhen halna minden zeneszerző.

Fogadjuk el, hogy jogos, hogy a zeneszerző és mindazok akik a művét segítenek eljuttatni a közönséghez, azok igényt tarthatnak a közönségtől valamiféle fizetségre. Akár a közönség alkotta nagyobb közösségektől, mint pl. egy állam. De ingyen nem tudnak tartósan egy olyan világban dolgozni, ahol minden pénzbe kerül.

Ártatlan csínynek tetszik lemásolni egy kottát. Mennyi az okozott kár? 100 Ft?
De olyan ez, mint elcsenni az almáskertből egy almát. Ha csak te teszed, észre se lehet venni. Ha mindenki, akkor lelopták az egész almatermést, tönkremegy a termelő. De ettől Neked szabad elvenni azt az egy almát?
Anarchista nézetek lennének ezek kérem, ami fiatal korban szimpatikus, de előbb-utóbb mindünknek benő a feje lágya. Csak maradjon még akkorra alma...

(Bocs az ironizálásért, csak azt akartam mutatni vele, hogy azért maradjunk humorunknál, nem véres a dolog. Szép napot mindenkinek! )

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.07 0 0 104
Szívesen Coriolan!
[fidelio] coriolan Creative Commons License 2008.01.07 0 0 103

Kedves Shifu!
Köszönöm a kottákat!
Jóakaratod dicséretre méltó. Így én is hozzá tudok jutni olyan kottákhoz, amikhez esetleg más úton nem tudnék hozzájutni. Eddig még valahogy, de január 1-től  már nehezebben...

[fidelio] contrapunct Creative Commons License 2008.01.07 0 0 102
Az a példa Mozarttal és a 70 évvel (ami valamikor 50 volt, de nyílván hosszabb életű lett az ember, így most ennyi idő számít generációváltásnak ...) nagyon sántít.
Mi van, ha én fütyülöm a fürdőszobában a Dido búcsúját, a nejem meg közben üvölti a WC-n a Kossuth-nótát. Elvileg egyik sem jogdíjas, de így a kettő együtt elhangzik a Karnyónéban.
Márpedig Vajda még nem halott 70 éve, éppenséggel nagyonis él. Hála Istennek. Bizonyára nem foglalkozik ilyen kétes értékű jogdíjjal, hanem örül, hogy megnéztük az operáját. Ilyesmivel csak az ún. jogvédők foglalkoznak.
[fidelio] contrapunct Creative Commons License 2008.01.07 0 0 101
Ez egy soha véget nem érő vita. Azért nem ér véget soha, mert egyik oldalnak sincs igaza. Azóta tart, amióta fénymásolni ill. magnóra lehet venni bármit.
Egyfelől hazudik a felhasználó, hogy a másolatot csak saját céljaira használja. Ez kapásból nem igaz. Lemásolja, megtanulja és előadja.
Másfelől hazudik a jogvédő, amikor azt mondja, hogy a szerzői jogokat védi. Elsősorban a kiadók (lemez, CD, kotta stb.) üzleti érdekeit képviseli és saját működését védi.
"A pék kenyeret süt, eladja, ebből él. A zeneszerző zenét ír, megbízza a zeneműkiadót, hogy adja el. Ebből él." A zeneműkiadó. Ez hiányzik a mondat végéről.
A kutya itt van elásva. Nevezhetnénk akár freudi elszólásnak is.
Nincs rendes, a kornak megfelelő gondolkodás, ezért nincs rendes törvény, csak acsarkodás, acsarkodás vég nélkül. Bűnösök és bűnüldözők. Rettenetes.
A két fél közül egyébként a (bűnös) felhasználó látszik védtelenebbnek ...
Odajutunk lassan, hogy ha valaki köp egyet az utcán, jogdíjat fog érte követelni, hiszen produktumát közzétette. ... ... ...
És egészen biztosan lesz valaki, aki egyetért vele. Szörnyű.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.07 0 0 100
Na igen Siqrai!!! De ezek nem eredeti minőségüek!!!! Érted olyan mintha a gyártószalagrol kivennénk a selejtezett példányt és vinnénk a selejtek közé!!! Tehát te kevered a szezont a fazonnal... Max ha még valaki egyetért veled akkor átírom szívesen a kottákat, vagy leszedem a copyright-ot, képeket kicserélem stb... Sőt a kottákba még néhol hibák is vannak, tudod ezt egy profi észreveszi, kérdezd Elemért és a zenetanárját!!!!!! Ezt nem azért mondom,hogy ne töltsétek le, sőt!!! Kezdőknek megfelelő!!!!
[fidelio] sigrai Creative Commons License 2008.01.07 0 0 99
Srácok! A helyzet rém egyszerű. A pék kenyeret süt, eladja, ebből él. A zeneszerző zenét ír, megbízza a zeneműkiadót, hogy adja el. Ebből él.
Ha te akár ingyen, akár a saját zsebedre sokszorosítod a kottát, akkor azért nem kap a szerző pénzt. Elvetted ingyen a munkáját. 

Még az is vicces, hogy akinek kell a kotta, annak biztos azért kell,  mert tetszik neki a szám, el akarja játszani, vagy ilyesmi. Tehát értékes számára a mű. Azt az embert viszont, aki megalkotta neki ezt a művet, azt megkárosítja, ha ingyen veszi el. Agyrém, nem?

Szóval a szerzői jogokat nem hiába védi törvény és erkölcs mindenütt.

Zsölénynek üzenem, nyugodjon meg.
A Szerzői Jogi Törvény a műveket a szerző életében és halála után még 70 évig védi. Mozart Figarójának legális példánya maradhatott a fejedben így 2008 elején, fütyöld gondtalanul! :)
[fidelio] Zsölény Creative Commons License 2008.01.05 0 0 98
Kösz!

Jobb, mint Dido búcsúja?
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.05 0 0 97
Hello Zsölény! A Requiem a Karthágo dala....
[fidelio] Zsölény Creative Commons License 2008.01.05 0 0 96
BOROTVÁLKOZÁSKOR....... bocsánat.
[fidelio] Zsölény Creative Commons License 2008.01.05 0 0 95
Kedves Siqrai!

A reggeli orotválkozáskor döbbenten kaptam magam azon, hogy ezt fütyörészem: "do' mi fá szó-szó-szó". Uramfia! A Figaro házasságának egy illegális példánya költözött a nyelvembe! Azonnalvást kitéptem, de az agyamban ittmaradt! Mitévő legyek? Mit javasolsz?
[fidelio] Zsölény Creative Commons License 2008.01.05 0 0 94
Kedves Shifu! A listádban csak a Requiem ragadott meg. Nem véletlenül Ockeghem? Szerzőt nem írtál.)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.05 0 0 93
Hello! Siqrainak üzenem, hogy miről beszél??? A jogvédelemről meg annyit, hogy mindenhol, még a kottaárusító boltokban, kottáskönyvekkel is van sumákolás a szerzői joggal, tisztelet a kivételeknek. Nem bűnözés ez te!!! Akinek kotta kell, hát kapjon, én csak megosztom ami nekem van. Segíts másokon és az Isten is megsegít, nem ismered? Nem árulom őket csak megosztom... Akinek nem tetszik az meg kapja be... Tessék sőt még teszek is fel kottákat! Itt is van, magyar sgálerek 146 db! Itt lehet letölteni: http://rapidshare.com/files/81424357/Magyar_slager_kottak.rar
[fidelio] Daktylos Creative Commons License 2008.01.04 0 0 92
Na, smafu!
[fidelio] sigrai Creative Commons License 2008.01.04 0 0 91
Hahó, shifu23!

A felsorolt kották jogvédettek, jelentős részük az Editio Musica Budapest kiadása. 
Másolásuk akár elektronikus vagy bármilyen módon törvénysértés (lásd Szerzői Jogi Törvény), ha nem bírod a szerző erre vonatkozó engedélyét. (Tartok tőle, hogy nem...)

Kérlek azonnal szüntesd meg a letöltési lehetőséget.
Ellenkező esetben a jogtulajdonosok vagy képviselőik eljárást indíthatnak ellened.

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.01 0 0 90
Sziasztok! Ezeket a kottákat letölthetitek(jpg-k): 8 óra munka 67-es út A börtön ablakába A kör A pancsoló kislány Adj helyet Afrika Állj meg kislány Arrivederci Amore Az légy aki vagy Azért vannak a jóbarátok Ballag már a vén diák Boldog születésnapot Csak egy tánc volt Csavard fel a szőnyeget Csinibaba Csöngess be hozzám jóbarát Dédapám Édes kisfiam Egy rózsafán Egy szál harangvirág Egyszer véget ér Éjszakák és nappalok El kell hogy engedj Eladó-kiadó Elmegyek Én mindenkiben csalódtam Európa Évszakok Fekszem az ágyon Gedeon bácsi Gézengúz Gondolsz e majd rám Gyöngyhajú lány Ha én rózsa volnék Ha itt lennél velem Hajmási Péter Három deci, hopp te zsiga Hej deláré, piros lett a paradicsom Hej rigó, rigó Hogyan tudnék élni nélküled Hol jár az eszem Homokóra Hull az elsárgult levél Hűtlen I wish you a marry christmas Iskolatáska Isten véled édes Piroskám Isztambul János legyen Járom az utam Kék a szeme Kell hogy várj Kell még egy szó Kicsit szomorkás a hangulatom máma Killing me softly Kislány a zongoránál Könnyü álmot hozzon az éj Kossuth Lajos Különös éjszaka volt La bamba Lökd ide a sört Marina, Marina Menyből az angyal, pásztorok-pásztorok Micimackó Millió rózsaszál Mindenki másképp csinálja Mindenkinek van egy álma Mindig kell egy barát Miszter alkohol Múlnak a gyermek évek Nehéz a boldogságtól Nem csak a húszéveseké Nika se perimeno Nincs szerencsém No miss Nyár van Ott állsz az út végén Postakocsi Probálj meg lazitani Requiem Rongyos cigány Sajtból van a hold Se veled, se nélküled Sej, haj Rozi Sohase mondd Szállj el kismadár Szállj fel magasra Szerelemvonat Szeretlek is meg nem is Szeretni valakit valamiért Szoljon hangosan az ének Szomorú vasárnap Tábortűz Találkozás egy régi szerelemmel The house of the rising sun The lion sleeps tonight Úgy szeretném meghálálni Újra itt van Utoljára küldöm neked Várj míg felkel majd a nap Zene nélkül, mit érek én Letöltés ezen a linken: http://rapidshare.com/files/80400423/Slagerek-Kotta.rar
[fidelio] Edem Creative Commons License 2007.11.26 0 0 89
Sziasztok!

Valaki eltudná nekem küldeni a Super Mario bros. - nak a  kottáját? Ha lehet violin kulcsban! Előre is köszi: edem7@windowslive.com a címem
[fidelio] Zsölény Creative Commons License 2007.09.19 0 0 88

Ha "the entertainer", akkor lehet, hogy hamarabb megtalálod:))

[fidelio] dori Creative Commons License 2007.09.19 0 0 87

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Csak a címét tudom, és már régóta nagyon keresem: The Entertainment. Remélem vki tudni fogja, hogy hol találnám meg.
Előre is köszi :)
[fidelio] Vajko Creative Commons License 2007.08.07 0 0 86
Jazzgitár akkord szólós kottákat keresek!
Kőbányai zenei stúdios tanagyag!!!
Elhagytam ha valakinek meg van pdf-ben vagy vmilyen más formátumban külddje át nekem a i.vajk@freemail.hu-ra
Köszi
Ja ha tudod hogy honnan lehet letölteni azt is megírhatnád!!!!
kösz még1x
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.08 0 0 85
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[fidelio] ennio Creative Commons License 2007.07.08 0 0 84
Legalább 80 MB...
[fidelio] ennio Creative Commons License 2007.07.08 0 0 83

"Lókotta", vagy előemésztett kotta kell, mert van egy hatalmas jazz-standard-kötetem...

[fidelio] bpumi Creative Commons License 2007.07.08 0 0 82
sziasztok. ha valaki tud letölthető jazz, blues, bárzongorista kottákat, vagy tud átküldeni, írjon legyenszíves a b.pumi@freemail.hu -ra. köszönöm Pumy
[fidelio] ennio Creative Commons License 2007.07.06 0 0 81
[fidelio] zsuzsa969 Creative Commons License 2007.07.06 0 0 80
Köszi Ennio!
[fidelio] gaborkij Creative Commons License 2007.07.04 0 0 79
Sziasztok, nincs meg esetleg valakinek CD-n a Liszt Cantique d'amour-ja?
Ez a Koltoi es Vallasos Harmoniak utolso darabja, Balog Jozsef jatszotta pecsenetten.
Kotta formaban megvan, szeretnem meghallgatni. Jo lett volna ott lenni a koncerten...lett volna...lett volna...lett volna...

Nos irjatok, ha megvan valakinek, vagy tudja melyik Konyvtarban talalhatom.
Tegnap ugyan OIKban neztem, ott csak a Kotta volt.

Koszonom

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!