Keresés

Részletes keresés

venismy Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9060

Áruld el nekem, ki vagy:) someone jött be elbeszélgetni hozzánk, de másra nem emlékszem aki normális hangon beszélt volna cierről. someonet egyébként kifjezetten kedvelem, pedig ő is mindig legyőz és talán még idegesítőbb, hogy ezt úgy teszi, hogy nem váraz le, de annyira pontosan tud mindent, hogy dühömben, még amit lassan tudok is, azt is elütöm, vagy nem jut eszembe:)

Előzmény: injustice (9057)
foglalo Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9059

Ahogy már kifejtettem, csak azt kellene megoldani, hogy ugyanazon klán tagjai, illetve kölcsönösen barátoknak jelöltek, ne kerülhessenek be ugyanabba a versenyjátékba. Onnantól fogva nem lehetne csalni.

Előzmény: injustice (9057)
foglalo Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9058

Remélem, olyan meseszép lesz, mint a réges-régi volt. És olyan mézes lesz a hangja is.

Előzmény: idooogeep (9056)
injustice Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9057

Mindenki tudja hogy milyen módszerrel játszott. A tiltott nickek bűne a renickezés volt, őket valamilyen okkal kipécézték, méghozzá éljátékosokat. Ciert próbáltam meg jobb belátásra térni. A klánchatjükön is jártam. De nem járt eredménnyel.  Kifejtettem a szomszéd topikban is a véleményem erről, írtam is levelet az üzemeltetőknek, hogy ez az eljárásuk nem volt pálya. Cier esetét egy fikciós eset mellett érdemes értelmezni. Kezeljük a honfit az államnak, minket játékosokat a polgároknak. Ha maga az állam semmibe veszi a polgárokat, a szabályokat nem akarja betartani, akkor hogyan lehetne azt elvárni, hogy a polgárok ne próbálják ezt kihasználni? És ezt így tisztán kell nézni, a lelkiismeret kérdését kivenni. 

Ezért akármennyire gusztustalan volt a módszere, én neki az üzemeltetők részéről egy elbeszélgetést javasoltam. A honfi oldalán nem áll rendelkezésre olyan tág szankciórendszer. A nick törlését eléggé súlyos következménynek gondolnám. Szerintem meg más szankció nem áll rendelkezésre.  Ezért kell elbeszélgetni vele, és nem példát statuálni. Az elbeszélgetés után majd lehet más módszert is alkalmazni. De én inkább abban reménykedem hogy tisztább lesz a játék, és ésszerű döntéseket hoznak az üzemeltetők.

Előzmény: Dodona_ (9037)
idooogeep Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9056

Azért 3 nap óta pezsgésnek indult itt az élet.

Már csak az üzi hiányzik:-)

Előzmény: foglalo (9055)
foglalo Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9055

Az vesse rám az első ejtőernyőt, aki még nem tett ilyeneket. :)

Előzmény: Dodona_ (9054)
Dodona_ Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9054

Á, csak erkölcsi világnapot tartok. Még mielőtt valakinek (nem neked) megint egy újabb "bizonyítási" hiszti megkezdéséhez lenne önnöndugábadőlő okos kedve. :)  Aztán persze majd előbb-utóbb jön az új üzi, s elmondja mi a követendő irány, de addig is prédikálok egy jót. :P

d.,

az olimposzi

Előzmény: foglalo (9053)
foglalo Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9053

Te most engem cinkelsz? :)

Előzmény: Dodona_ (9052)
Dodona_ Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9052

Olyat is láttam már, h valaki maradék 1 tornyára ejtőernyőzött rá a várvívásban addig külsős harmadik játékos. Azt is engedi a szabály. Ehh ...

Előzmény: foglalo (9049)
Dodona_ Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9051

A Társfoglalóhoz nem tudok hozzászólni. Egyszer mentem be, mert a külső cseten szóltak, h nincs bent modi, s nagyon elszabadultak a szabadszájak ... Viszont szép színes fejeket lehetett látni. :)

Előzmény: foglalo (9049)
foglalo Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9050

Ez nem az a topic. Eltévedtél! :) Nem megyek bele a számháborúba.

Előzmény: Dodona_ (9048)
foglalo Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9049

Pedig hányan csinálják. De amíg a játék ezt megengedi, addig lehet használni is. Emlékszem, akkoriban még mindenki szidta a csetet, mert leterhelte a szervert, és sorra dobálta ki a játékosokat. Ugye a megszépítő emlékezet! A Társfoglaló is milyen kafa volt, tényleg! Akkoriban kezdett elmenni az egésztől a kedvem.

Előzmény: Dodona_ (9046)
Dodona_ Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9048

Amennyiben 64 a klán neve, lehet róla szó ... :)

Előzmény: foglalo (9045)
Dodona_ Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9047

Höhö, velem szemben nincs xp elvárás. Lévén nehéz lenne érvényre juttatni. :)

Előzmény: foglalo (9045)
Dodona_ Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9046

Ejtőernyő a más által már lebontott várra, 1000 pontért, hm, nekem nem szimpi.

Romra én nem engedném az ejtőernyőzést. De persze ez apróság ...

Előzmény: foglalo (9044)
foglalo Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9045

Az előbb írtad, hogy nem érdekel sem az XP, sem a klánosdi. Akkor rossz klánban vagy, gyere át a mi klánunkba! :) Úgysincs még moderátorunk. :)

Előzmény: Dodona_ (9043)
foglalo Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9044

A többi segítséget nem tartom csalásnak, erődépítés régen is volt, meg ejtőernyős támadás is, ezek kellenek ahhoz, hogy izgalmasabb legyen a játék, és szerencsére egy játékban csak egyszer lehet használni egy segítséget, bár az erődöt, meg az ejtőernyőt szívesen használnám néha többször is. :) De a Tematikus támadás már határolja a csalás fogalmát, ahogy azt korábban már kifejtettem. Persze kéne adni egy határidőt, hogy meddig lehet még használni, azoknak, akik pénzt adtak érte, hogy ne járjanak rosszul.

Előzmény: Dodona_ (9041)
Dodona_ Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9043

Ez némileg tévedés. Értelmes, szimpatikus, addig ismeretlen játékossal egy jóizű játék alatt-után simán összehaverkodhattál a játék cseten. Közös érdeklődés, stb. Klánban többnyire másról szól az élet. Aki a klánban van azt szeretni illik (legalábbis amíg ott van), s van egy hallgatólagos vagy kimondott cél, a klán-xp szaporítása. Stb.

Előzmény: foglalo (9042)
foglalo Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9042

"Viszont jelentősen erősíti a Honfoglaló játék közösségi jellegét, az ide tartozódás (játékbeli ismerősök, barátok, szerzése) érzésének erősödését." Ha klánban lennél, tudnád, hogy ezt az érzést a kláncset tökéletesen visszaadja. Sőt! Ott nem kell olvasnod olyanok írásait, akiket nem kedvelsz. Ha mégis, akkor bármikor átmehetsz egy másik klánba. Van belőle dögivel!

Előzmény: Dodona_ (9035)
Dodona_ Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9041

Az már a vágyak netovábbja, h ne legyen semmilyen segítség, lévén az valamennyi bevételt hoz az üziknek. :)

Előzmény: foglalo (9040)
foglalo Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9040

Én még a lerombolt várra sem, meg sehová sem, de ehhez ki kéne venni a játékból.

Előzmény: Dodona_ (9038)
foglalo Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9039

Ott persze, hogy lehetne. Nyilvánvaló, hogy nem arról írtam. Sőt, még a minibajnokságban is lehetne. :)

Dodona_ Creative Commons License 2016.10.12 0 1 9038

Fogalmam sincs ki az üzemeltető, s mit miért tett.

Felfogtam, h elhamarkodottan cselekedett, s esetenként tévedett is.

Ettől még a kitiltások egy része teljesen jogos és kívánatos volt.

Mint ahogy úgy gondolom kívánatos az is, h további lépéseket is tegyenek a játék tisztábbsága irányába. Pl. a trágár levelezők ellen. (Magánvéleményként, mert ez már nem elv, hanem ízlés kérdése: én pl. várra nem engednék tematikus támadást.)

Előzmény: venismy (9036)
Dodona_ Creative Commons License 2016.10.12 -1 1 9037

Nem értem, miért próbálsz védeni egy egyértelműen csalót?

(No persze Rógántóni védelmezőit sem egészen értem. :P )

Minthogy engem nem érdekel az xp, egyáltalán nem érdekel, ki melyik nevén jön. Ha jobb vagy szerencsésebb, akkor jobb vagy szerencsésebb, ha nem, akkor meg nem, bármilyen néven is van. Az viszont zavar, ha valaki vagy valakik elrontják a normális játék lehetőségét. Amikor jövök, játszani jövök, valamennyire értelmesen kikapcsolódni, szórakozni jövök, lévén ez elvben egy játékoldal, mégpedig kvízjáték oldal, nem pedig torz értékrendű figurák felesleges, öncélú machinációi mellékszereplőjének, vagy nézőjének jönnék. S hidd el - olvastam épp elég hszt., levelet -, ezzel egyáltalán nem vagyok egyedül. (Magánvélemény: Aki bármit, bárkit bármikor felrúgó machinátorok között szeret lenni, az ne erre játékoldalra jöjjön, hanem menjen az állítólagos politikusok, 15perces médiacelebek, meg a nyereményre hajtó villalakók társaságába. Gondolom, hasonló a hasonlónak ... S ha majd meg ValóVilágFoglaló lesz ezen játék új neve, s várhatóan VVpucérNyuszi vagy VVdenagyotodab@cokBika, esetleg Hogyanvircsaftoljunkhelikópátert "nick" lenne a játékostárs, legfeljebb majd én nem járok ide. Lévén akkor láthatóan nem nekem szól. Ha meg épp Rizikó-t, vagy Nincs szabály-t akarok játszani, akkor meg azt játszom. De akkor, amikor azt akarok játszani.)

Szóval mi is kellene, h zavarjon?

Amúgy nekem a klánosdi sem kell, de megértem, h az üzemeltetőnek ez lehet értelmes, hasznos.

Előzmény: Okos András 1 (9034)
venismy Creative Commons License 2016.10.12 0 1 9036

Kedves Dodona, tökéletesen egyetértek Okos Andrással, ha vannak a szabályok akkor azokat MINDENKINEK be kell tartani.

Az ugyan nem leírt szabály, hogy intelligensen kell viselkedni, de az új üzemeltető ezt az egész rágalom ügyet nagyon kontra produktívan intézte. Néhány ember kiragadott csalónak nevezte, majd néhányra azt mondta, hogy ja tévedett. Rólam pedig semmit sem mondott. Okosnak abban is igaza volt, hogy előző két nevemet pedig azért zárták ki mert kritizálni mertem a honfoglaló üzemeltetését és ráadásul a moderátori pártatlanságot. Nem szabadna az üzemeltetőnek basának éreznie magát.

Az újnak sem. Mi nem az alattvalói vagyunk, hanem az eltartói. Mindannyian egyforma jogokkal és egyforma kötelezettséggel. Olyan nincs, hogy valakinek lehet sok neve, a másiknak csak addig, amíg szépen alattvaló módra viselkedik Csak úgy zárójelben mondom, hogy nem tudod ugyan ki vagyok, de találkoztunk, még előző életemben 2008-ban vagy 2009-ben:) Honfoglalós kisebb találkozó alkalmával Budapesten, még volt Fontanesia is.

Dodona_ Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9035

Különszobában nyugodtan lehetne cset.

Annak jóval kisebb a "tét"-je, ezért az esélye is a súgásnak is a trágárságnak is.

Viszont jelentősen erősíti a Honfoglaló játék közösségi jellegét, az ide tartozódás (játékbeli ismerősök, barátok, szerzése) érzésének erősödését.

(Mondjuk én azt sem igazán értem, mi az az óriási versenyszobás "tét" ami miatt csalni és/vagy trágárkodni kellhet egy játékba, de ez már az én speciális magánproblémám. :) )

Előzmény: foglalo (9032)
Okos András 1 Creative Commons License 2016.10.12 0 1 9034

Látom sikerült megérteni a lényeget.

És a moderátor társad mitől is nem csaló?

Előzmény: Dodona_ (9031)
Zacc/KV Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9033

Ezt én nem így gondolom. 

Előzmény: foglalo (9032)
foglalo Creative Commons License 2016.10.12 0 0 9032

Szerintem a chat megszüntetése volt a legjobb ötlet, mert lehetővé tette a csalást. Mindig összefogott kettő a harmadik ellen, és beírták egymásnak a válaszokat! Megbeszélték a cseten, hogy összefogunk a piros/zöld/kék ellen. És ehhez még privát sem kellett.

Előzmény: Zacc/KV (8998)
Dodona_ Creative Commons License 2016.10.12 0 1 9031

Cier vagy nagybalu miért is nem csaló?

A két nick rendszeresen párban játszott, valószínűsíthetően egyugyanazon játékossal a két nick mögött, s tudatosan együttműködve várazták a 3.-at.

Attól, h te nem tapasztaltad ezt meg, sokan mások igen.

Előzmény: Okos András 1 (9013)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!