Igen ez is egy a 300000 db eladott Dynaco/Dynakit ST70-ből. Az enyém is hasonló szép és főleg eredeti gyári állapotban van, ebben még kondikat sem cserélt senki, amíg a hangján semmi nem tapasztalható, addig nem is cserélek semmit.
Köszi! Azt sejtettem, hogy újra be kell állítani. Ezek szerint akkor elég a szelénnel egy diódát párhuzamosan kapcsolni? Mert akkor csak bepattintok egy 4007-et és kész vagyok.
Általában a szelének idővel behalnak. Si diódát kell beletenni, én az enyémet már úgy kaptam hogy a szelénnel párhuzamosan volt kapcsolva. Viszont az előfeszültséget újra be kell állítani mert a szelénen sokkal nagyobb feszej esik mint az SI-n. A csere mindenképpen indokolt.
Teganap megtapizhattam a "csodát" szerintem Quad nem csinált rossz boltot, mert lehet, hogy újra kell kallibrálni, de nem egy egyszerű piskóta műszer ez......
Ifjúkoromban kaptam egy szovjet elektronikai építőkészletet, amivel (fejhallgatós) rádiót is lehetett összeépíteni (dugdosni). Nagy szó volt akkoriban a (szép nagy kalapos) tranzisztor!
Összeépítettem, szólt!
Aztán valahogy elszabadult egy alkatrész, majd még egy. Szólt továbbra is, tehát azok nem kellettek bele! :-) Ennek hatására elkezdtem "visszafejteni" az alkatrészeket, és végül legjobban detektoros rádióként szólt. :-)))
Ez jól bírta 44+ évig, de az utóbbi időben pincébe költöztek a zenészek, azt a klímát már nehezebben bírta és ahogy mondod: trimmerek, elkók hulltak el a nemtelen küzdelemben. A szerelést meg inkább hagyjuk. Bár a tetejéről és az aljáról is lepattintható a fedőlap, de kezdeti örömöm hamar szertefoszlott, amint kiderült, hogy ennyivel nem úszom meg, és agyig szét kell cincálni, hogy az összes panelhez hozzáférjek. Kismillió csavar, amiből 4 tök feleslegesnek bizonyult a végén, egyszerűen sehova nem kell, pedig benne vil mind a 4. Na mindegy, túl vagyok rajta, gitárral jól szól, alacsony a zaja, brumi az nix benne, köszönhetően a jól szűrt egyenáramú fűtésnek, amiről az elején lévő 5 ECC808 cső megy. Summázva: amire tervezték, arra tökéletes, és ha csak 40-50 évenként kell szerelni, akkor az sem vészes.