Keresés

Részletes keresés

Septimus Severus Creative Commons License 2009.10.25 0 0 199
Vajda Albrtnek volt egy műsora a "Vajda Albertre rájön az 5 perc", azt hiszem ez volt a címe.Ezenkívül ha jól tudom neki volt egy több részes műsora a kenyai utazásáról is.
Bárdy István játszota akkoriban a new yorki Ramones számait is vagy az amerikai Cars együttes,Toto, Boston stb.Al Stewarttól a Nostradamust.Johnny Cash country számait.Hosszasan foglalkozott a pszichedelikus rock-al, a space rock-al (pl. Hawkwind) vagy a kraut-rock-al a német együttesekkel mint Kraan,Improved Sound Limited,Triumvirat.
Előzmény: StarsnStripes (192)
rarabel Creative Commons License 2009.10.25 0 0 198

Remélem, él még.

Nagyon sokat segített a puha diktatúrában megőrizni a jó hangulatunkat: Pavlov's Dogot játszott, a Sultanns of Swing egy évig vezette a slágerlistát, rndszeresen laedta a "one&only"Bob Dylan At Budokan lemezéről a legfontosabb számokat, nem beszélve a szövegeiről, mint például:"Óóó......, áááááááá.... elnézést, kedves hallgatóim, komoly életveszélyben forogogtam, ugyanis itt a müncheni stúdió angolparkra nyíló ablakát kitártam, és egy darázs repült be az ablakon....", vagy: "rakétákat Oroszországra jelige csekély 700-as slágerlistáját megkaptam, és arról...",illetve a vége felé a reklám:"Mi ez a zörej...???
Jaaaa, ez a Bárdy-dy-dy-dy!"

Óriási fickó volt(nem beszélve arról, hogy -részben- a fiatalságomat is visszahozza az emlékezés a műsoraira;-)

Előzmény: StarsnStripes (197)
StarsnStripes Creative Commons License 2009.10.25 0 0 197
Nem tudok Bárdyról semmit. Valószinű hogy mindvégig a SZERnél maradt mert az utolsó müsornapi elbúcsúzó munkatársak között Bárdy is bemondta a nevét.

Van tőle egy rövid, pár perces nagyon rossz minőségű szalagom de szinte használhatatlan.
Előzmény: rarabel (196)
rarabel Creative Commons License 2009.10.25 0 0 196

És a "Show,bors, patkányméreg" című Vajda Albert műsorra emlékeztek?

Visszatérve Bárdyhoz, Te nem tudod véletlenül, mi lett vele?

A lemezújdonságok és klasszikusok c. műsora nagyon jó volt...

Dobos Ákost pedig egy idő után levették a műsorról, köszönhetően egy érdekes Presser nyilatkozatnak...

gigi112 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 195
Kedves Starsnstripes!
Ekecs Géza könyvét az antikvarium.hu c. honlapon előjegyezheted.
Üdv.: Gigi
Előzmény: StarsnStripes (189)
gigi112 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 194
Kedves Starsnstripes!

Jól tudod: a Slágerpatika a 30-as, 40-es, 50-es évek slágereire fókuszált, s a dalok között Vajda Albert régi történeteket mesélt. Én például nála hallottam a következő slágereket:

- A Purzicsán egy príma pipadohány
- Egy csacsika kicsi elefánt
- Futrinka utca - énekli Kiss Manyi
- Kívül a kaszárnyán, kinn a kapunál

Üdvözöllek: Gigi
kristo_f Creative Commons License 2009.10.25 0 0 193

Egy rajzfilmes:

Érdemes elolvasni , a közepe táján jut Cseke Lászlóhoz.

Nagyon jol mutatja be az akkori kulturális életet

StarsnStripes Creative Commons License 2009.10.25 0 0 192
" Slágerpatika: Vajda Alberttel " ... ez nem egy régi, öreg 1940-es 1950-es évek slágereiből álló műsor volt? Egy olyan műsor ahol régi történeteket és anekdótákat mesélt el az akkori pesti világról, kávéházakról, szinészekről, irókról, stb. minden szám előtt??
Előzmény: gigi112 (185)
StarsnStripes Creative Commons License 2009.10.25 0 0 191
SZER helyszini közvetités Innsbruckból a Téli Olimpia helyszinéről és az elókészületekről, hordozható magnóval :)
Előzmény: gigi112 (187)
StarsnStripes Creative Commons License 2009.10.25 0 0 190
SZER helyszini közvetités egy festőművészeti kiállitásról
Előzmény: StarsnStripes (188)
StarsnStripes Creative Commons License 2009.10.25 0 0 189
Cseke László itt látható könyve megjelent Magyarországon valamikor az 1990-es években. Sajnos már nincs nyomtatásban. Eddig nem sikerült megszereznem ezt a könyvet pedig sokféleképpen próbáltam. Még Antikváriumokban is kerestem de eredménytelenül.

Ha valaki tudja hol lehetne ezt a könyvet megvásárolni, kérem közölje.
Használt könyv, jó állapotban is érdekelne. Elektronikus (online) könyv is jöhetne.

Ha valamelyik olvtársunknak meglenne ez a könyve vagy ismerősnek, rokonnak kérem
közöljön belőle részleteket. Azt Cseke saját elmondásából tudom hogy sok érdekes hallgatói jelige is szerepel a könyvben, olyan jeligék amelyek Cseke Lászlónak is nagyon tetszettek. Köszi.

StarsnStripes Creative Commons License 2009.10.25 0 0 188
Lenne egy javaslatom: valaki itt ezen a fórumon dicsérte az Internetet mint a világ 7.-csodáját. Használjuk ki ezt a csodát és kérünk minden olvtársat akinek otthon van SZER-es szalagja, tegye fel a youtube-ra. Hagy halljuk mi is.
(Vagy tegye fel egy ingyenes file sharing serverre ahol teljes hosszában lehetne feltölteni és letölteni a SZER hanszalagot.) Ha valaki feltesz a youtube-ra SZERes anyagot kérjük itt közölje a cimet (URL).

Derek, egyébként jó lenne a magnószalagodat digitális formára áttenni mert a szalag évek során kopik és veszit a minőségéből. Ha nem tévedek a vaspor a szalagon idővel lehullik vagy lepereg.
gigi112 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 187
Kedves Derek!
Nem tudnád azokat a szalagokat visszakérni, és esetleg egy másolatot küldeni nekem, róluk?
Hidd el, sokat segítenél: Gigi
Előzmény: Derek (186)
Derek Creative Commons License 2009.10.25 0 0 186
Nekem volt ilyen tobb szalagnyi,de 67-ben odaadtam egy baratnemnak aki Egerbe koltozott es azota is ott van nala,Ma is megvan mert nemreg irta.
Előzmény: gigi112 (185)
gigi112 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 185
Kedves egykori Szabad Európa Rádió-hallgatók!
Ma leltem rá erre az oldalra és érdeklődéssel olvasom a hozzászólásokat. Volna egy kérésem: olyan egykori SZ.E.R.-hallgatókkal szretném felvenni akapcsolatot, akik annakidején nemcsak hallgatták a Sz.E.R. adásait, hanem magnóra is vették. Én a következő műsorokat keresem, mindegyikből legalább egyet-egyet:
Teenager Party: Cseke Lászlóval, illetve Dobos Ákossal
Lemezújdonságok és klasszikusok 100 perce: Bárdy Istvánnal
Slágerpatika: Vajda Alberttel
Kiváncsi Mikrofon: Dobos Ákossal

Kérem, aki tud, segítsen.

E-mailjeiket a gigi112@freemail.hu címre küldjék.

Üdvözlettel: Gigi
kristo_f Creative Commons License 2009.10.24 0 0 184

Boogie és a S.Tengerjáró??

Max bugázott, mikozben a fiatalok a másik teremben voltak

:)

Miért is vagy te illegalitásban Derek?

/+ne sértődj/

Előzmény: Törölt nick (180)
kristo_f Creative Commons License 2009.10.24 0 0 183

A jeligék tényleg ütősek voltak, de nem Cseke találta ki azokat?

Komjáthy-t is kedveltem, pláne hogy zavarás nélkul lehetett magnozni róla, de legnagyobb nálam a "Rock mesterei" Ungváry sorozat volt

Ungváry hangja pariban volt Csekével

Most is ott lapul a tekercseken és épp megtaláltam a B100-as Teslámat is :)

Előzmény: StarsnStripes (167)
glorianna Creative Commons License 2009.10.24 0 0 182
:) tehát ez esetben a monitor = sajtófigyelő, szemléző
Előzmény: StarsnStripes (25)
Attraction Creative Commons License 2009.10.24 0 0 181

Én nagyon szerettem hallgatni, amikor így október 23.-a kapcsán Vajda Albert elmesélte, hogy Ő hogy élte meg azokat a napokat, és hogy hogyan ment el az országból.

Ezt minden évben elmesélte, ez egy amolyan ünnepi műsorszám volt.

Egyébként meg én is Forgószinpad "FAN" voltam.......

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 180
miért tiltották volna? nem a SZER munkatársai voltak. :-D  Derék Pajtás hőstettnek gondolta, hogy a Sárga Tengeralattjáróra bugizott.
Előzmény: Fine Tune (178)
Septimus Severus Creative Commons License 2009.10.23 0 0 179
Szintén Bárdy istván műsorait hallgattam délután 3-tól 5-ig hétköznap, minden nap általában.Voltak különböző műsorai, Rock enciklopédia, és nagyon sok progresszív zenét játszott le, végig a 20-30 perces számokat is, Emerson Lake and Palmer, Moody Blues, Hawkwind, Focus, Refugee, Eloy stb..Ezenkívül kölünböző amerikai rádióállomások slágerlistája és még más műsorok.Bárdy István egy nagyon-nagyon értelmes fazon volt, lassan beszélt és sokat lehetett tőle tanulni.Én is szeretném tudni, hogy mi lett vele.
Előzmény: rarabel (175)
Fine Tune Creative Commons License 2009.10.23 0 0 178
Ugyan KISZ táborban nem voltam, de a hatvanas évek végén a sulinkban berendeztek egy klubot (nem KISZ klub, amúgy is általános iskolásoknak volt ez a klub, délutánonként lehetett odajárni, sakkozni, olvasni) de ott szinte kizárólag Beatles szólt.

A Beatlest tutira nem tiltották, hiszen akkor nálunk sem lehetett volna a suliklubban.
Előzmény: Derek (172)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 177

aha, ugye, hogy kiderülnek itt a dolgok...tehát Derék Pajtás néven te voltál az ideológiai kommiszár az úttörőcsapatban. :-D  nehogy azt mondd, hogy a SZER adásaiból készitetted el az iskola számára a faliújságot - szerintem inkább a Szovjetunió újságból.

Előzmény: Derek (174)
rarabel Creative Commons License 2009.10.23 0 0 176

OFF

Miért kellett a sót cenzurázni?
ON

Előzmény: Derek (174)
rarabel Creative Commons License 2009.10.23 0 0 175

Az az igazság, hogy nekem nem Cseke László, hanem Bárdy István, és természetesen a "Hetes stúdóóó slágerlistája" volt a kedvencem, a "farmotoros giliszta" jeligére...

Tud valaki arról, hogy mi történt Bárdyval, él-e még?

hatalmas arc volt, nagyon jó műsorai voltak!

Derek Creative Commons License 2009.10.23 0 0 174
Sot meg a rajfaliujsagot is en cenzuraztam:-)
Előzmény: Törölt nick (173)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 173

a végén még kiderül, hogy te is cenzor voltál az Úttörő Magazinban, Derek pajtás. :-D

Előzmény: Derek (172)
Derek Creative Commons License 2009.10.23 0 0 172
Persze mert a hatvanas evek Kisz taboraiban az Internacionale ment es nem a Beatles . Nem kene mar hulyebbnek mutatnod magad mint amilyen vagy.
Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 171
ja, de a kivánságműsorban az Internacionálét akarta hallani és nem Elvis Presley-t. :-D
Előzmény: Derek (170)
Derek Creative Commons License 2009.10.23 0 0 170
Mi lenne benne az erdekes? Azt mondana ,hogy o is hallgatta,ahogy hallgatta szinte minden partfunkci akkoriban.
Előzmény: Törölt nick (169)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!