Keresés

Részletes keresés

SIMTDIToledo Creative Commons License 2015.10.20 0 0 1565

Szia!

 

Tényleg roviden ránéztem az oldalukra, és szerintem a Hörmann nem biztonsági ajtó, csak egy szép bejárati ajtó.

 

Persze lehet, hogy tévedek.

 

Üdv:

SIM

Előzmény: zsombor1212 (1563)
Tücsök-koma Creative Commons License 2015.10.19 0 0 1564

Én épületgépésszel beszélnék. 
Esetleg, itt a fórumon keress passzívházas topikot.

Előzmény: SzuperBandee (1562)
zsombor1212 Creative Commons License 2015.10.19 0 0 1563

Köszönöm a válaszokat. Sajnos nem jutottam sokkal előrébb. Azt is érdekesnek tartom, hogy amióta megnyílt ez a topik, nem esett egy szó se a Hörmann bejárati ajtóiról. Csak azért mondom, mert betévedtem itt Szegeden az OBI-ba és a Praktikerbe és mindkét helyen egy olyan segítő jött oda az ajtós részlegen, aki azelőtt az azóta bezárt Baumaxban dolgozott. Érdekes módon mindketten azt mondták, hogy ha jót akarok, akkor Hörmannt vegyek, ahol ők azelőtt dolgoztak(a Baumaxban), lehetett kapni 140ezer körül szép Hörmann ajtót. Összekerestem az egész internetet, még a hivatalos oldalukra is írtam levelet, de sajnos csak bőven 200ezer feletti áron van Hörmann ajtó. Ez egy kicsit elszomorít, mindegyik Hörmann forgalmazót(itt Szegeden kettőt) amikor felhívtam, azzal kezdtem, hogy ha szekcionált garázskapujuk van 150ezerért, gondoltam egy "vacak" bejárati ajtót is kapok annyi körül. Sajnos eddig nem jártam sikerrel. De amint nézegetem az árakat, (Nívó, Andre's, és a többi amiket itt ajánlottatok) ha nem az alapot szeretném ezekből, ugyancsak eljutok a 200ezer körüli árhoz. Akkor inkább még rádobok vagy 20-30ezret és lesz egy Hörmann ajtóm.

SzuperBandee Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1562

s ki az aki szakember ebben?

Mert ugye, ha egy céget választok azok nem beszélnek saját maguk ellen, s próbálják majd rám sózni a több százezres vackaikat közben lehet, hogy fele annyit érő szerkezet is elég lenne.

Előzmény: Tücsök-koma (1561)
Tücsök-koma Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1561

Fogalmam sincsen ezek milyen hatásfokkal működnek. ami gyanús, hogy nincs külön ki illetve bemenő ág....

 

Azt szokták ökölszabálynak mondani személyenként 30m3/óra levegőt kell cserélni a lakásban.

Ugyebár nálad a fő probléma a párásodás, ami a leggyengébb láncszemnél távozik, ami esetedben az ajtó.
Árban ezek elég olcsók, de tényleg nem tudom mit tudnak... 

Érdemes lenne egy szakemberrel felvenned a kapcsolatot. Mert ha kiadsz 100.000Ft-ot, és szar, akkor azzal nem sokat érsz....

 

 

Előzmény: SzuperBandee (1560)
SzuperBandee Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1560

http://www.iventilatorok.hu/102-szobai-hovisszanyerok

 

ezek szerinted játszanak?

 

Mit tudom én milyen rendszer kiépítését nem tervezem.. Biztosan nem olcsó mulatság.. De egy ilyen megoldás (amennyiben megoldás lehet) elől nem zárkózom el.. Csak nem tudom, hogy ez gyógyír-e a problémámra. Lehet megveszem, beszerelem aztán ugyanott vagyok ahol a part szakad... Bár jó lenne, ha ez segítene..  Kibékülnék vele...

 

 

Előzmény: Tücsök-koma (1559)
Tücsök-koma Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1559

Rengeteg fajta szellőztető berendezés létezik. Drasztikusan csökkenti a fűtés számlát, ugyanis a meleg levegőt nem engeded ki a lakásból. Mivel van egy hőcserélő benne, azaz a kimenő meleg levegő felmelegíti a bejövö hidegebb levegőt télen, nyáron, meg pont fordítva.

Gyakorlatilag ezek után nem kell ablakot nyitni.....

Ha rákeresel googliban tuti rengeteg találat lesz...

Itt egy indulásnak véletlenszerűen:

 

lakásszellőztetők.hu

Előzmény: SzuperBandee (1558)
SzuperBandee Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1558

Szia!

 

Kösz a tippet.

Kérdésem az lenne, hogy utólagosan is kitudom építeni az automata szellőztető  rendszert? Mégis mit takar ez? Valami készüléket?

S mibe fáj? Bár manapság mindennek ára van.. Ilyen dolognak meg gondolom jól megkérik.

 

Máshol a lakásban nekem nincs sehol hőhíd, se magas páratartalom. A bejárati ajtó viszi el a balhét? Inkább mert fém az az ajtó nem?

Nincs szellőztető rendszer, de van napi többször hagyományos mechanikus szellőztetés :) ablak kinyit, elhasznált levegő ki, friss be :). De az ajtó ettől még izzad..

Ha nappal 5 fok felett van a hőmérséklet odakint, semmi baja nincs az ajtónak.. Mikor eljön az est (már hidegebbek vannak), és megy le a hőmérséklet szépen lehet látni ahogy el kezd gyöngyözni az ajtó tok.. Az ajtó lap nem!!!! Ott belülről is van fa burkolat. De a tokon belülről (és belsejében lényegében nincs semmi) csak kívülről van a szigetelés mint az ajtón is....

 

Előzmény: Tücsök-koma (1557)
Tücsök-koma Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1557

Nálad a probléma nem az ajtóval lesz! Azt írod 20cm szigetelés van a falakon. Valószínű, normális nyílászáróid is vannak. Azaz az ajtónál alakul ki hőhíd. Ha vennél egy csúcsszuper passzívház ajtót akkor is problémád lenne, csak utána nem az ajtónál! Ha pedig tételezzük fel teljesen hőhíd mentessé tennéd a lakást pillanatok alatt elkezdene penészesedni. Persze, ha nem eleve passzívház technológiával építettél, akkor erre kicsi az esély.

Ha már ennyire jól megcsináltad a hőszigetelést, alap tartozék lenne az automata szellőztető berendezés..... Megjegyzem, kurva jó találmány, főleg ha van lehetőséged kombinálni egy jó hosszú föld alatt elvezetett beszívó csővel, ami télen előmelegít, nyáron előhűt. 

 

Egyébként hogy a témába is vágjak, én is ajtót szeretnék venni. Alap feltétel lenne, hogy az ajtófélfa ácél legyen és az ajtó is masszív darab, azaz acél zártszelvényből legyen "összerácsozva" és lehetőleg erre még acéllap hegesztve.

Megjegyzem én is a Nívót néztem ki, a súlya alapján van benne bőven anyag. De az meglepett, hogy milyen drága lett nálad. Hiába jó a marketing :) 99+Áfa.....   Ami még fontos, hogy egyedi méret kell. 250*90! És kell rá ablak is, ami ha nem is golyóálló, de feltétlenül legyen nehezen törhető.

Viszont a tapasztalataid alapján a beépítést lehet nem tőlük kell kérni :D

 

Szóval ha van ötlet, azt kíváncsian várom.
Holnap ha lesz időm lehet elrongyolok a gurdiusz pajzsos céghez, mert látom ők is gyártanak ajtót. remélem egyedi mérettel is foglalkoznak, és remélem nem horror áron :P

 

Előzmény: SzuperBandee (1552)
SzuperBandee Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1556

Hőszigetelésben egyértelműen rosszabb a biztonsági ajtó.. De biztonsági szempontból sokkal jobb. Ezen nem jut be a betörő az biztos.. Tényleg inkább az ablakot próbálja...vagy másik "zsákmány" után néz :).

Előzmény: születésnaplemente (1555)
születésnaplemente Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1555

Nyilvánvaló, hogy a fa nem örök életű, ezt senki sem tagadja, de egy faajtó/ablak 15-20 évet is szépen elmuzsikál megfelelő karbantartás mellett. Egy jól kezelt ajtó nem szívja meg magát vízzel, vízzáró festés van rajta. Persze, bejut nedvesség, de nem "szívja". Dehát nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy jobb-e egy fém biztonsági ajtó hő- és biztonság-szempontból, ebben erős kétségeim vannak.

Előzmény: SzuperBandee (1554)
SzuperBandee Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1554

A fa ajtó idővel eldeformálódik. Őszi, téli időkben "megszívja" magát vízzel - tágul, szorul. Nyár időben szárad - megrepedezik... Lassan, de biztosan tönkre megy...

Szüleim házán az van.. így jártak... Eleivel szép volt :)

Előzmény: születésnaplemente (1553)
születésnaplemente Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1553

Sziasztok,

 

az lenne a kérdésem, hogy egy 80 (78) mm-es fa ajtó mennyivel kevésbé biztos egy sorházi lakásban, mint egy hiperszuper (nagyrészt) fém biztonsági ajtó? Ha be akarnak menni a rablovics urak, egyszerűbb betörni az ablakot, mint baszakodni egy ajtóval, még a legegyszerűbbel is. Ahogy néztem, a fa ajtók hő és egyéb viselkedése sokkal természetesebb, mint a fémeké, vagy ezt is rosszul látom?

 

Válaszaitokat előre is köszönöm.

SzuperBandee Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1552

Én elolvastam a Gerda ajtó weboldalán található "termék leírást". Idézem:

 

"Ahogy a neve is takarja, ezek a biztonsági bejárati ajtók képesek ellenállni akár több tíz fokos hőmérséklet különbségnek is, mely a kül- és beltér között adódik. Télen a kinti mínuszok és a benti kellemes meleg sem deformálják el, nem tesz kárt bennük."

Hogy ez mekkora baromság :) Hát a  2,0W(m2-K) hőszigetelés (amit néhány ajtó alatt olvashatunk), úgy fog sírni, mint a szűzleány! :).

Nálam a 20cm szigetelésnél tuti sírna. A nívónak egy egész valamennyi mégis könnyezik. :) Ez megmosolyogtató J

 

 

Az U értékek (hőátadási együttható) az energiatakarékossági előírások legfontosabb referenciaértékei. Az >U< hőátadási együttható azt az energiamennyiséget adja meg, amely 1 m2 kiterjedésű felületen egy óra alatt jut át, amennyiben a hőmérséklet az ablak (ajtó) belső és külső oldala közt 1 Kelvin (= 1 °C) értékkel tér el. Minél kisebb U érték, annál jobb hőszigetelés.

Előzmény: zsombor1212 (1549)
SzuperBandee Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1551

Szia

 

Én direkt emiatt vettem páratartalom mérőt a lakásba.. Értékei alapján egyáltalán nincs pára a lakásban. Sőt!!! Alacsony is.

Másrészt, ha esetleg az előszobában a bejárati ajtónál esetleg telenként vagy az ősz folyamán nagyobb lenne a páratartalom, akkor ilyen drága ajtó mellett életem végéig kerülgessem a páraelszívót? Direkt kértem a "legerősebb" hőszigetelést mikor kicseréltettem az ajtót velük! Most ennyi erővel miért fizettem ki + 150 ezer Ft, ha a hajamra kenhetem a szigetelést? Mellette külön másik szobából hosszabbítóval áramot kell juttatnom a páraelszívóhoz (mert oda nem tetettem konnektort. Ki gondolta, hogy ilyen gondjaim lesznek), s pörgesse a villanyórát mert ennyit tudnak a "Profi ajtógyártók"? Nem akarok egy vadi új családiházban ilyen megoldást.... Sőt nem tudom elfogadni, hogy csak ez a megoldás létezik. +5C foknál már páraelszívót használjak egy féléven keresztül... :(

Szerintem ez nem az én saram. Orvosolja az ajtó gyártó az ő termékén a hibát.

Előzmény: sanyaboj (1547)
SzuperBandee Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1550

Hello!

 

Én nem ismerem a Gerda márkát illetve gyártót.

De annyit már megtanultam a káromból, hogy az UD (hőszigetelés érték) 1 alatt kell, hogy legyen. Akármilyen ajtóról legyen szó (ha a hőszigetelés nem elhanyagolható szempont számodra). UD 0,75 (azaz majdnem a passzív házak hőszigetelési értéke). Ezt eddig egy fajta ajtónál tapasztaltam a különböző ajtógyártóknál "kilincselve" :) ez pedig a drágább hőszigetelt alumínium ajtóknál volt. De ott meg az a baj, hogy baromi drágák :(. Szóval van megoldás.... csak megfizethetetlen.. sokunknak szerintem.. Amit azokért az ajtókért kérnek (főleg oldalsó bevilágítóval), az eszméletlen sok....

 

Előzmény: zsombor1212 (1549)
zsombor1212 Creative Commons License 2015.10.17 0 0 1549

Kedves fórumozók! Végigolvastam az egész témát, a nyitásától napjainkig. Nagyon sok olyan hsz volt ami reklámnak tűnt. De a leggyanúsabb a Nívó volt. Már csak azért is, mert őket konkrétan le is buktatta az egyik kolléga.

Bejárati ajtót szeretnék vásárolni, ezért olvasgatok. A problémám az, hogy ez az ország nagyon Budapest-centrikus. Én Szegeden lakom. Elmentem néhány céghez, de vagy kínait, vagy fát vagy műanyagot ajánlottak. Az én ajtóm kültérre, udvarra nyílik. Ez is oka annak, hogy a Nívó kiesett. Úgy szűrtem le, hogy akik nem lépcsőházba tették, azoknak problémájuk volt az izzadással még akkor is, ha a drágább, szigetelt Nívót vették.

Találtam egy olyant, hogy GERDA. Érdekes módon, itt meg se említette senki. Érdekelne, hogy van e valakinek tapasztalata ilyen ajtóról. Köszönöm.

Diesel9317 Creative Commons License 2015.10.15 0 0 1548

Üdv babuci 85!

 

Kérlek írj e-mailt (braun.bence1@gmail.com) biztos hogy tudok segíteni ajtó ügyben.

Előzmény: babuci85 (1546)
sanyaboj Creative Commons License 2015.10.14 0 0 1547

Szia! Nálunk dryvitos panellakáson déli oldalon sima, nem hőszigetelt nívó erkélyajtó van, 75% belső páratartalom felett kicsit izzad. Északi oldalon sima, szintén nem hőszigetelt nívó ablakok vannak, 60 % belső páratartalom felett derekasan izzad főleg ősszel, mivel akkor a legtöbb az eső, és szellőztetéskor is erősen párás levegő lép be a lakásba. Télen, a hideg miatt jó száraz kint a levegő, így ha rendszeresen szellőztetsz, száraz lesz bent a levegőd, nem izzad szinte az ajtó.

Nálam a páramentesítő gép oldotta meg a problémát. Bekapcsol automatikusan 55 % felett, kiszedi a vizet a levegőből. Az így kezelt belső levegőnek köszönhetően szàrazak a nyílászáróink! Próbáld ki szerintem. Üdv!

Előzmény: SzuperBandee (1544)
babuci85 Creative Commons License 2015.10.13 0 0 1546

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni. Nagyon sokat vissza olvastam, de már nem tudom követni a dolgokat :)) S.O.S Bejárati ajtót szeretnénk vásárolni, a lényeg hogy szigetelt legyen és azért biztonságos is :)

 

2 éve költöztünk családi házba(ikerházba), most lesz a 2. telünk. Az előző tulaj kicseréltette műanyag ajtóra a régi ajtójukat, amivel nem is lett volna baj, csak h gányul lett beépítve -  ferdén áll és nem volt sehol kinyomva, se takaró lécezve és gyakorlatilag megfagyunk. A víz folyik az ajtón és az ajtó körül, hideg van. Az előszoba és a lépcsőház egy jégverem.

 

Azt már tudom, hogy a nívót és a hisecet el kell felejteni :) De akkor kit és mit ajánlanátok? :))))))

 

Feltétel: meleget szeretnénk, nem szükséges 150 ponton záródó hitech ajtó, de ne lehessen azért berúgni sem :) Fém, fa, műanyag? ki, mit tapasztalt?

 

Áron ház Kft-t ajánlották, esetleg velük tapasztalat? 

 

 

Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket

szép estét

üdv: Juci

SIMTDIToledo Creative Commons License 2015.10.12 0 0 1545

Szia!

 

Most hogy írtad, nekem is Nivó ajtóm van családi házban, és tegnap vettem észre, hogy le kellett körbe a tokról, és az ablakról törölnöm a vizet. Tavaly is kicsit átnedvesehetett az xps díszcsík körbe, de akkor költöztünk be, gondoltam beleférhet. Amúgy abszolút meg vagyok elégedve az ajtóval, masszív darab. Alighanem az lehet nálad is a "probléma" hogy jó a ház szigetelése, és az ajtó a leghidegebb pontja a lakásnak. Kérlek ha sikerül valami megoldást találnod a problémára írd meg ide is, én is gondolkodom az ügyön!

 

Üdv:

SIM

Előzmény: SzuperBandee (1543)
SzuperBandee Creative Commons License 2015.10.12 0 0 1544

PS:

Még annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy 680 ezer Ftbe került eddig ez a mulatság, és ott vagyok ahol a part szakad. Sehol :(

Jobban jártam volna, ha anno mégis csak megveszem azt a drága német alumínium ajtót! :(

SzuperBandee Creative Commons License 2015.10.12 0 0 1543

Kedves Böbi!

 

Olvastam a bejegyzésedet (sok egyéb hozzászólással egyetemben). Viszont, ha megengeded én is hosszabb hozzászólással szeretném cáfolni amit írtál. Vagyis szerintem NE VEGYETEK NÍVÓ AJTÓT.. legalább is akinek családi háza van az NE TEGYE!

Leszögezem, nem vagyok egy "beépített" ember itt a fórumon aki a NÍVÓ cég hitelességét csorbítja vagy tán javítaná.. Nem vagyok a konkurenciától én csak egy elkeseredett vásárló vagyok, aki százszor megbánta már, hogy a nívó ajtótól vásárolt bejárati ajtót!!!!!

 

Az én sztorim ott kezdődik, hogy 3 évvel ezelőtt mikor építkezni kezdtem, a Nívó ajtónál gyártattam egy egyedi ajtót ami egy nagyon-nagyon drága német alumínium ajtó koppintása (de csak hatalmas koppintása, mert az eredeti cég biztos jót röhögne rajtuk ha látná a másolatot :(, én viszont nem tudok rajta nevetni :( sőt!!! :(.

Egy oldal bevilágítóval rendelkező ajtóról van szó. Az ára 405 ezer Ft volt anno... Én komplett hőszigeteléssel kértem az ajtót!!!!!

Erre beszerelnek nekem olyan ajtót ahol maga az ajtó lap szigetelve volt de körbe a tok nem!!!

Épp jött a tél... nem is.. az ősz.  5C foknál az ajtó úgy izzadt, hogy állt a víz az ajtó alatt!!!!!

Megreklamáltam, hogy én teljes szigeteléssel rendeltem és azt is fizettem ki s, hogy folyik a víz az ajtóról!

A tulajdonos számlájára írom, hogy segítőkész volt mindig is, próbált megoldást találni (bár a sok felesleges köröket és néhány furcsa próbálkozást nem értek). Utólagosan próbálták ajtó színére fújt "lécekkel" szigetelni az ajtót. Na ez volt a második dolog amin kiakadtam.

Először is nyavajás puhafából készült lécek voltak amit a "szakemberei" úgy raktak fel, hogy a színt leverték róla, nem illeszkedtek az élek (ami szerintem ilyen drága ajtónál nem elhanyagolható szempont), és olyan csúnyán szilózták ki, hogy a konyhabútoros azon röhögött, hogy milyen gányoló munkát végeztek. Az ajtó színe sötét antracit, ők állították, hogy nincs fekete szilikon paszta, csak barna. El kezdték barnával kihúzni. Mondtam ácsi!!!! En így nem lesz jó. Felhívtam a közelben lévő barkácsüzletet, hogy létezik e fekete szilikon paszta. Igen és ők is tartanak. Gyorsan elzavartam őket fekete pasztáért. De mikor láttam, hogy milyen munkát csináltak, azután meg őket zavartam haza!

A tulajdonosnak beszámoltam az egészről. Végül már nem akartam pontos precíz munkát kapni, szemet hunytam felette, csak egy normális nem izzadó bejárati ajtót szerettem volna.

Megjegyzem a lakásban nem nagy a páratartalom, sőt rendkívül alacsony (sehol máshol nem jelentkezik páralecsapódás). A külső falszigetelésem 20cm. A+ családi házam van.

Ez mind a tél után tavasszal történt. Tehát egy telet szigeteletlen tokkal töltötte a ház. Akkor még nem voltunk kint a házban mivel még nem volt kész minden a házban. Tehát a fűtés minimumra volt kapcsolva. Viszont a következő télen a „csuda szigeteléses” ajtóval már kint töltöttük a telet. A helyzet nem változott, folyt a víz orba-szájba L. Annyit sikerült ezzel elérni, hogy az utólagos szigetelés az ajtó aljánál felpúposodott, eldeformálódott L.

Ezt jeleztem ismét a Nívó ajtó felé. Azt mondták nem tudnak mit csinálni vele, valahogy úgy esik a légáramlás nálunk, hogy ilyen szélsőséges körülményeknek van kitéve az ajtó :D Ezt nem tudom mivel magyarázni, mert a bejárati ajtó pont, hogy a déli oldalon van a háznak, tehát épp azon az oldalon van Havaii DJ. Vagy itt túl nagy koncentrátumban van a sűrített hegyilevegő, nem tudom…. De ilyen választ kaptunk meg, hogy visszafizetik az ajtó tok szigetelését. Először nagyon nagy összegről beszéltek mikor még csak szó volt róla, hogy utólag kellene szigetelni az ajtótokot, de miután vissza fizették már csak 30 ezer Ft lett a nagy összegből. Érdekes J.

Azt mondták próbáljam meg magam megoldani a szigetelést, ha tudom. De hol van itt a  10 éves teljes garancia?????

Én maszekban úgy próbáltam megoldani, hogy Dibond lemezeket (alumínium lemezek) vettem, méretre vágattam (az egész rohadt drága volt), lefestettem, felrakattam az ajtóra alatta szigetelő anyagot rakattam.

Kinézetre százszor jobb volt, mint az utólagosan összegányolt leces megoldás a profiktól, de viszont a szigetelés itt sem vált be. Sajnos a dibond lemez nem engedett vastag szigetelést így amit sikerült alátennünk az édes kevésnek bizonyult.

Az ajtó csak izzadt és izzadt. Ráadásul annyira felázott, hogy már a külső ajtó lap fa sziketelése is felhólyagosodott. L Azt is kicserélték, teljesen szétkapták az ajtót. De utána sem változott semmi L.

 

Már nagyon elvoltunk keseredve, hogy ennek semmi megoldása nincsen.

Richárd a tulajdonos személyesen jött el és nézte meg mi is a probléma. Olyan javaslattal állt elő, hogy vagy fizet nekünk 100 ezer Ft és akkor lezártuk az ügyet, marad a vizes ajtó, vagy mi fizetünk neki plusz 150 ezer Ft kiveszik a régi ajtót, és valami szupertechnológiás új hőszigeteléssel ellátott prémium (csúcsok csúcsa) ajtót kapunk.

Mi belementünk, hogy cseréljék ki az ajtót, bár nem szívesen mert nem akartunk falbontást miután végre a vadi új házat rendbe tettük L. De belementünk mivel már nagyon elegünk lett az egészből, hogy mióta szerződtünk a Nívó ajtóval csak a gond van L.

Legyártották, tavasszal jöttek kicserélték. Itt megjegyezném, hogy olyan rombolást csináltak, hogy a feleségemnek a könnyei lejöttek, mikor már a beszerelt ajtót látta, hogy mi van körülötte. Pedig a rombolásnál itthon sem volt!

Nem mondanám, hogy vigyáztak, mivel olyan falat is tönkretette aminek köze nincs az ajtóhoz. Saját költségemre javítattam ki körbe a falat a bontás után illetve a vakolatot a házon (Ahol nem is kellett volna tönkretenni plusz 5nm). Az sem volt olcsó mulatság, de megcsináltattam, csak már legyen vége.

Az új ajtó első ránézésre mutatós, de lehet, hogy a munkámból adódik vagy túl szőrszálhasogató vagyok (bár szerintem ennyi pénznél már lehet az ember), olyanokat véltem felfedezni rajta, hogy a duplafalú oldalvilágító üvegen belülről festék csík van . Lehetetlen letakarítani. Az ajtó gondolom még nem száradt meg teljesen lefestés után, mert a külső ajtó lapon vízszintesen fut 6-7db halvány csík ha jól megnézzük, illetve a középső zártszelvény külső szigetelése alul (festék vagy teljesen anyagában nem tudom) be van repedezve. Ennyit a 625 ezer Ft ajtóról L.

S ami a legszebb.. Eljöttek a hidegebb (de még pluszban lévő hajnalok), s az ajtó ugyanúgy izzad mint azelőtt a régi  Már kínomban nevetek rajta :(

Szóval jelenlegi állás szerint ott tartunk, hogy semmi sem voltozott. A prémium kategóriás ajtó ami egy Mercedeshez volt hasonlítva, ennyit ér.

Már elegünk van az egészből, de nagyon! Megírtam Richárdnak a dolgot. Eddig még nem kaptam választ…. De, ha beszélünk majd a jövőben ezzel kapcsolatban, neki is megmondom, hogy mindenféle képen jogi tanácsot fogok kérni ezzel kapcsolatban.

Szóval egy szónak is száz a vége, nem ajánlom senkinek a Nívó ajtót aki családi házra gondolja. Szerintem nem tudnak egy tisztességes ajtót legyártani. A marketing szövegelés megy, de ezzel itt le is zárult az egész.

Gondoltam megosztom az én történetemet is, ha egyáltalán valaki végig olvassa

Előzmény: KBöbi (227)
sanyaboj Creative Commons License 2015.10.10 0 0 1542

Kapásból hivatkoznak az egy éves garira (!) Csak halkan jegyzem meg, nekünk a 2006-ban beépített nívó ajtón kb. 2014-ben beszart a kilincs, hívtuk őket, pár nap múlva ingyen kicserélték a komplett középső zárszerkezetet, a másik kettőt kivették ellenőrizték és az ajtó szigetelést "csak úgy" kicserélték. Mindezt ingyen!!!

 

Előzmény: Gyurco78 (1541)
Gyurco78 Creative Commons License 2015.10.10 0 0 1541

Szerintem örülj neki, hogy 2 évig bírta ez a "bizonsági" ajtó. Ez akkor is egy szar vékony lemezajtó marad, ha a zár nem romlik el benne.

Előzmény: zsuka64 (1537)
attamatta Creative Commons License 2015.10.10 0 0 1540

Szerintem az a nagy mázli, hogy nem betörő találkozott először a "kínai kicitgagyi" zárral, mert akkor még károtok is lenne az elfuserált ajtóból.

Előzmény: zsuka64 (1537)
sanyaboj Creative Commons License 2015.10.10 0 0 1539

Szia! Szerintem semmi nem fog történni. :-(

Előzmény: zsuka64 (1537)
motduck Creative Commons License 2015.10.10 0 0 1538

Akkor a homar blog ba írj.:)

Előzmény: zsuka64 (1537)
zsuka64 Creative Commons License 2015.10.07 0 0 1537

Sziasztok!

Segítséget szeretnék Tőletek kérni. Kb. két évvel ezelőtt betörtek Hozzánk, ezért biztonsági ajtót kerestem. A Hisec ajtó tünt árban, kivitelezésben a legjobbnak. Megrendeltük, jött egy szakember aki felmérte a lehetőségeket. Férjemmel közölte, hogy a lakásba futó vezetékek egy műanyag védőcsőbe fognak kerülni stb. stb. Pár napra rá jöttek a "szakik" kb. 4-en az esti órában, gondolom fáradtan. Ebből a társaságból egy fő dolgozott a másik három nézte a munkálatot. Udvariasak voltak, mikor elfogyott a cigijük, adtam, végén a munkálatot az áron felül is megköszöntem, Én balga. Pluszban kértem a helyreállítási munkálatot is, természetesen plusz fizetségért. Bár ne tettem volna. Ez a helyreállítás is este történt, folyamatosan le-föl kapcsolodó lépcsőházi világítás mellett. Egy fiatal (bevalottam tanulja a szakmát) munkás vakolt,helyreállított. Társai lennt a teherautónál várták. Néztem Én a készülő munkát, de gondoltam, majd kialakul, sajnos nem is tudtam megvárni, mert dolgozni kellett mennem a fiam maradt otthon. Másnap férjem amikor hazajött két hét után elhűlve látta a végeredményt. A kábeltévé, csengő stb. vezetékek kivülről lakásba tartók már a beszerelésnél is, illetve belülről a kaputelefonom a "helyreállítás" folyamán SIMÁN befalazva találtatott !! Ezek után felhívtam a Hisec csapat vezető hölgyeményét reklamálás céljából (többször is), akinek fogalma sem volt milyen csőről beszélek Én, hiába mondtam Neki, hogy a kollegája is úgy tájékoztatott Minket, hogy védőcső is lesz, szerinte ez nem így van, majd utána néz és hív. Többszöri hiba jelzésemre sem reagáltak, vissza nem hívtak. Közben eltelt két év, egyik nap nem tudunk a lakásba bejutni a felső zár nem működött "kizárt" Bennünket az ajtó. Felhívtam a Hisec ügyfélszolgálatot, közölték, hogy nincs kocsi akit kiküldhetnének pár napig, hívjam a Zárkirályt. Szerencsém volt, pont a kerületben volt az egyik szervízkocsi. A zárat megfurta, kicserélte,közölte, hogy ne is csodálkozzak ez kínai gagyi zár. Az ajtó beszerelését is derüvel fogadta, a csövek befalazásától kezdve a kaputelefon bebetonozásáig, illetve tájékoztatott, hogy olyan sok purhabot fújtak a keretbe, hogy az valamilyen lemezt előrenyomott. Szerinte reklamáljam a munkát, természetesen a két év után tönkrement zárat is otthagyta emlékbe. Ez a zárcsere potom 25.000 Ft-ba került, hát ennyit az akciós ajtóról. Ismét felhívtam reklamáció céljából a Hisec ügyfélszolgálatát, közölték, hogy a garancia egy évre szólt, zárcserére meg úgy sem vonatkozott volna.:) Ha reklamálni szeretnék nosza a központi részen tegyem, mily véletlen a vonal megszakadt. De hol, nem találok semmiféle telefonszámot, címet a honlapjukon? A fenti kálváriamra mentségem, hogy nem értek a "férfi munkákhoz", megbíztam a SZAKEMBEREKBEN a CÉGBEN,férjem aki felügyelte volna a munkálatokat vidéken tartózkodott. Kérem a segítségeteket, lehetőség szerint címmel együtt, mert ezt a kontárságot, hanyagságot, illetve a közömbösséget nem szeretném annyiban hagyni, Én is megdolgozok a pénzemért, nem ingyen kapom. Várom a válaszotokakat. üdv.

Cross80 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 1536

Sziasztok! 

 

Egy olyan kérdésem lenne vettünk egy ingatlant a párommal! 

És úgy van mikor bemennénk a lakásba kinyitunk egy lemezajtót aminek a belsejét műbőr fedi. Utána egy sima fenyő ajtó. 

Olyan kérdésem lenne hogy milyen ajtót érdemes venni? 

Kültéri bejárati ajtót szeretnénk.

Az albérletben csak fa fém ajtó volt. De mikor kint -10 fok volt  szó szerint ömlött áh ajtón a pára! 

Tudnátok tanácsot adni? 

Köszi 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!