Én is úgy látom, hogy mostanában gyakrabban jár errefelé moderátor.
Én ezt nem bánom, mert jó pár hete (szerencsére) alig van off-topik.
Ha meg ideböffent valaki megint etf meg részvény meg ingatlan meg mittudoménmilyen befektetést, azt kigyomlálják (őszintén szólva örülök ennek is), de ha valaki reagált rá, az a reakció is megy a kukába (én is vettem már észre, hogy reagáltam valami ilyesmire, az is ment a levesbe).
Én azt gondolom, ez a topik végre valóban arról szól pár hónapja, ami a címe. Aki meg politikáról meg másféle befektetésről akar beszélgetni, az menjen oda, vagy nyisson magának újat ha nem talál mást.
többedszer írom, hogy Varga Mihály - kellemes meglepetésre - tényleg a kormánytól függetlenül irányítja az MNB-t. "türelmes" monetáris politikát folytat. azaz majd akkor lesz kamatcsökkentés, ha az infláció stabilan 4% alá csökken.
Es bar penzbe kerul, helyesen teszi, mert lattuk, mi tortent, amikor esz nelkul nyomtak le a kamatot, illetve amikor nem emeltek, amikor kellett volna.
És sok minden importjat Kínából. Persze senki se fog ezert arat csökkenteni, fileg, hogy a mostani árfolyamon legkorábban ősszel erkezik be aru. Addig meg barmi is lehet.
Én egyelőre még tartom az 1,5%-os PMÁP-okat. Ha átforgatnám FixMÁP-ba, az az 1% eladási mínuszt is beleszámolva 1 millió forintonként az 2000 forint nyereség/év lenne. Miközben az idei átlaginfla 4,88% eddig... Ez a kétezer az én kockázatom, ennyit teszek arra, hogy esetlegesen elszáll az infla.
igen, az MNB egyértelműen rossz gazdasági adatokat jelzett előre, és ezért marad a magas alapkamat is. ez pedig erősíti, stabilizálja egyelőre az euró árfolyamát. az USD pedig 341 forint körül szédeleg, ami olcsóvá teszi a nyersanyagok importját.