Aki Thunderbird programot használ Windows alatt, azzal előfordulhat néha, hogy beleszalad valami problémába. Úgy láttam, hogy ennek itt még nincs topic, hát gondoltam, nyitok egyet.
A C:Program FilesMozilla ThunderbirdchromeuserChrome.css
fájlban az alábbi tartalmat kell elhelyezni és újraindítani a Thunderbird-öt:
#attachmentView > [collapsed="true"] {
visibility: visible !important;
overflow: auto !important;
}
Bár a leírás szerint ez az Attachment bar alaphelyzetben összezárt-nyitott állapotát befolyásolja, nekem így már megjelent az eltűnt melléklet a Thunderbird-ben.
Szerintetek létezik olyan kiegészítő vagy bármi megoldás mac-en arra, hogy be lehesen állítani azt a Thunderbird-ben, hogy csak bizonyos levelek érkezésekor adjon figyelmeztető hangot?
A 10.0.2-vel küzdök éppen, mert úgy néz ki, h nem ismer mást, csak az azonnali üzenetküldést, és ha éppen nem megy, akkor nem elpakolja egy kimenő mappába, mint az outlook express, hanem ott marad nyitva az ablak... v elmenthetem piszkozatnak, de akkor meg esze ágában sincs küldeni próbálni... úh ha írok 23 levelet netmentesen, akkor utána, minden fel kell kattintgatnom egyesével???? Na, neee....
A Mozilla Thunderbird beállításával lenne egy kérdésem. Kapok egy hírlevelet akkor a kép nem jelenik meg csak a szöveg és már akármit állítottam semmi .Régebbi verzióval ez nem volt és amióta a 9.0.1-es van azóta van ez a probléma. A segítséget előre is köszönöm
Több, mint valószínű, hogy az egered mikrokapcsolója (ami kattan) kezd tönkremenni és olykor az egyszeri lenyomásra is duplát kattint. De akkor ezt nem csak Thunderbird alatt csinálja.
Nem tudom, hogy találkoztatok-e már ilyennel: ha a leveleket egérrel "fogd és vidd" módszerrel szeretném áthelyezni, sokszor az egérgomb felengedése nélkül megnyílik új ablakban, vagy a könyvtár elemeit helyezi át stb. Vagyis iszonyt idegesítően bizonytalan. Nem tudom, hogy program hiba, vagy jobb lenne egeret cserélni?
Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nem kérdeztem volna :)
Az üzenetszűrőkben nincs olyan lehetőség, ahol én a levél fejlécében lévő tartalomra hivatkozhatnék. Van címzett, subject, levéltörzs meg még vagy tíz egyéb, de ezek közül egyikkel sem lehet elérni a karakterkészletet.
Persze. Én még az 1.5.0.14-es verziót használom (mert azzal eddig semmi komolyabb gondom nem volt, nem úgy, mint az újabb verziókkal), és abban is meg lehet csinálni: Eszközök, Üzenetszűrők, Új, és onnan talán már értelemszerűen menni fog.
Miközben az Gmail IMAP ékezet probléma után nyomoztam, rábukkantam az eltűnő mellékletek problémájának megoldására is. A hibát a Gmail IMAP felülete rejti, de a Thunderbird tartalmaz egy rejtett beállítást a probléma megkerülésére:
Eszközök/Beállítások, Általános, Beállításszerkesztő. Jobb gomb valamelyik bejegyzésen, Új, Logikai, majd írjátok be:
mail.server.default.fetch_by_chunks
Majd egyből állítsátok át false-ra. Újraindításra, indexek újragenerálására szükség lehet.
A Thunderbird konvertálni nem tud a kódlapok között, csak megjeleníteni a leveleket a megadott kódlapnak vagy a beállításainak megfelelően.
A levelek fejlécében a feladó és a tárgy mező csak ASCII karaktereket tartalmazhat a szabványok szerint. Ha más karakter is van benne, pl. ékezetes betű, akkor azt kódolni kell, pl így:
UTF-8 jelzi a kódlapot, de mivel az UTF-8 még mindig tartalmaz a 7 bites ASCII karaktereken kívűl mást is, egy BASE64 kódolást is kap.
vagy így:
Subject: =?ISO-8859-1?Q?Figyelmeztet=E9s?=
ISO-8859-1 a kódlap, az ékezetes karaktert az =E9 jelzi. Ez a Quoted Printable kódolás.
A levél törzsének kódolását egy ehhez hasonló sor jelzi:
Content-Type: text/plain charset="utf-8"
Ha ezen információk szerepelnek a levélben, a Thunderbird-nek jól kell megjelenítenie a levelet. Sajnos a valóságban rengeteg rosszul beállított levelezőszerver üzemel a világhálón vagy összecsapott PHP szkriptek küldenek hiányos, rosszul kódolt fejléccel leveleket. Például kódlap feltüntetése nélküli kódolatlan ékezetes tárgysorral érkezik a levél:
Subject: Hibás fejléc
A hibásan megjelenített leveleken CTRL+U-t nyomva megnézhetjük a nyers tartalmát a levélnek.
A Thunderbird-ben több helyen találhatunk kódlap beállításokat, amelyekkel befolyásolhatjuk a megjelenítést ilyen hibás levelek esetén.
A Bejövő levelek adja meg az alapértelmezett kódolást az érkező levelekre, ha nincs kódlapjuk, a Kimenő levelek pedig az új üzenetek kódolását adja meg. A 'Ha lehet..' opció válaszlevél írásánál is megpróbál kódlapot megadni.
Levélíráskor a Beállítások/Karakterkódolás menüponttal lehet ideiglenesen kódlapot váltani.
Az egyes levelezőmappákon jobb gombot nyomva, majd a Tulajdonságok menüpontot választva az 'alapértelmezett kódolás'-sal, felülbírálhatjuk az előző globális beállítást az adott mappára vonatkozóan. 'Az alapértelmezés alkalmazása...' pipa bejelölése nem ajánlott, mert ez a rendes fejléccel ellátott email-ekre is rákényszeríti az alapértelmezett kódolást.
A Nézet/Karakterkódolás menüpont csak az egyes levelekre állítja át a kódlapot és azt is csak ideiglenesen.
Ezen kívűl van még egy 'mailnews.force_charset_override' nevű opció a Beállításszerkesztőben, amit érdemes kikapcsolva tartani.
Sajnos hibák is akadnak a programban. Például egy Gmail fiókban a mappákon hiába állítom át a kódlapot, az üzenetlistában a hibás levél fejléce rossz ékezetes karakterekkel jelenik meg, míg az üzenetablakban rendesen.
Ugyanezen levél egy másik IMAP, de nem Gmail fiókban helyesen jelenik meg az üzenetlistában.
Én megpróbálnám megkerülni a problémát. A Gmail webes felületén az email beállításoknál hozzátok létre a szűrőket, amelyek címkézik a leveleket. A címkék mint mappák fognak megjelenni a Thunderbird-ben. A 'Beérkező levelek mappa átugrása' opciót jelöljétek be, hogy ne jelenjenek meg a levelek a Beérkezett levelek között is.
Igy a Gmail fogja pakolgatni a leveleket és nem kell feleslegesen kétszer töltögetni őket és valószínűleg megjelenne minden melléklet.
hogyan tudnék két TB/lightning naptárat szinronizálni? az egyik a munkahelyi, a másik az otthoni gépemen fut. a google calendar integrálása azért nem jó megoldás, mert feladatokat (task) is rögzítenem kellene, az meg a google-n nem megy, ott csak "esemény" van, amihez viszont nem tudok file-t csatolni, pedig az gyakran kellene.
van valamelyőtöknek ötlete? előre is köszönöm!
(bocsánat, ha volt már, nem volt időm részletesen elolvasni a hozzászólásokat, csak átfutottam őket.)
Felléptem a minap a levelezőszerveremre és láttam , hogy mindegy hogy ISO-s, vagy UTF8-as levelem jött mindegyik olvasható. Megpróbáltam a thunderbird -ben beállítani , hogy automatikusan működjön , de nem jött össze. Elég sok levelet kapok kapok felváltva , és kényelmesebb lenne, ha nem kellene váltogatni. Az lenne a kérdésem , hogy tud -e a thunderbird automatikusan konvertálni ISO - UTF8 között ? Mert ha nem akkor nem kísérletezgetek vele feleslegesen. Előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem a varázslóból bármikor ki lehet lépni, és - legalábbis abban a verzióban, amit én használok - utána Eszközök, Postafiókok beállításai, és Postafiók hozzáadása. Így talán nem nyöszörög, ha nem adsz meg SMTP-t. De ha mégis, akkor még mindig ott az előző megoldás.
Átmentileg jó ötlet, amíg elő nem kerül az igazi SMTP jelszó. Köszi. Azt már meg sem merem kérdezni, hogy vajon miért jó a Thunderbirdnek egy ennyire szőrszálhasogató varázslós szívatás vagy ha ragaszkodnak hozzá, akkor miért nincs egy kerülő út hozzáértők számára.