Keresés

Részletes keresés

Állományjavító Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1607

feltéve (bár meg nem engedve) azt az értelmezést, amit vázoltál, a kérdés továbbra is fennáll

 

Hát, feltéve azt az értelmezést, amelyet vázoltam, az eredeti kérdés nem áll fenn illetve megválaszoltatott.

 

A kérdésben foglalt "kompromittáló anyagok" fogalma túlságosan tág a kérdés eldöntéséhez. A törvénysértés is kompromittál, meg az is, ha azt derítik ki, hogy a későbbi feleségem tizenhat éves korában tinipornósztár volt Las Vegasban.

 

Az előbbiek, azaz a törvénysértések felderítésére irányuló vizsgálatokat félrevezető kompromittáló anyagok ill lejárató célú anyagok gyűjtésének nevezni, ugyanis nem a vizsgálat kompromittál, hanem a törvénysértés ténye. Azt, hogy a rendőrség is jutalmat ajánl fel a postarablókkal kapcsolatos használható információk szolgáltatóinak, már mégse nevezzük kompromittáló adatgyűjtésnek, noha kétségtelenül nem emeli Franyák Alajos renoméját, ha kiderül róla, hogy ő az évavermutos rabló.

 

A valótlan vagyonbevallás és a vagyonosodás illetve körülményeinek eltitkolása pedig törvénysértés és felderításéhez  közérdek fűződik.

 

Ennyit a kompromittálásról.

 

megengedhető-e, hogy az ilyen célú állami szervezetek (rendőrség, titkosszolgálatok) mégoly vézna, de legalább formálisan létező létező korlátait, szabályait, demokratikus garanciákat tartalmazó kontrollmechanizmusait is nélkülöző magánnyomozók végezzenek ilyen feladatot

 

Itt megint érdemes egy finom distinkciót tenni: ami törvényes, az jó eséllyel  megengedhető, ami meg nem törvényes, az biztosan nem engedhető meg.

 

Tehát az, hogy köztisztviselők törvénysértésre irányuló megbízást adjanak, nyilván nem engedhető meg, azonban ebbe nem tartozik bele az, hogy el kellene hárítaniuk bármely rendelkezésre álló közérdekű információ átadására vonatkozó ajánlatot.

 

A szöveg alapján nem állítható, hogy bárki törvénytelen nyomozati eljárás lefolytatására adott volna megbízást. Adatok nem törvénytelen eszközökkel történő összegyűjtése pedig per definitionem nem törvénytelen - érdekelne az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvényből vagy egyéb törvényhelyről az a pont, amelyre azzal kapcsolatban hivatkozol, hogy egyébként nem engedélyhez kötött titkosszolgálati eszközökkel, hanem mondjuk nyilvános adattárak használatával vagy nyilatkozattételre ajánlkozó személyek meghallgatásával vagy okmányok átvételével  miért ne lehetne bárkiről információkat gyűjteni és ezeket a közhatalmi szervek képviselőihez eljuttatni.

 

A "megengedhető" kifejezés másik, elmosódottabb értelme, azaz hogy "szép dolog-e", "nem kellene-e elgondolkodnunk a dolgok ilyetén állásának a megváltozatásán", nyugodtabb és kooperatívabb reflexiókat igényelne és az ilyesmit nem tanácsos egy konkrét és politikai érdekű ügy kapcsán elővenni - egy kélsőbbi, nyugodtabb állapotban és elméleti igénnyel szívesen elbeszélgetek róla.

 

 

Előzmény: elemes2 (1596)
elemes2 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1606
szerintem meg nincsenek további részletek. az MN azt várta, hogy nagyobb felháborodás lesz belőle. ehhez képest a kormányoldal professzionálisan kezelte: az ügy jelentéktelenségét hangoztató válaszreakciók érkeztek maximum segédhivatalnok szintről. a politikusok közül csak a saját hangján szereplő kapolyi nyilatkozott és ő is tagadott. következő lépés az lehetett volna, ha a fidesz felkapja az ügyet és vizsgálóbizottságot kezdeményez, de a fijjug szerencsére nem ugrottak rá (vagy kövér tökönrűgta aki ugrani próbált), csak valamelyik balsorsú alszóvivő ítélte el az mszp módszereit.

a fórumnickek hozzák a formájukat: orbánnal szemben minden eszköz megengedett, nem baj, ha a demokrácia alapszabályait sem tartjuk be, hiszen Orbán visszatérése esetén valami sokkal rosszabb dolog is történhetne, ld még 1984.
Előzmény: Törölt nick (1604)
elemes2 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1605
Itt van egy ügy, amit nagy ímmel-ámmal beharangoztak.

:-)))))

ez zseniális!
Előzmény: Leo Naphta (1602)
zabfaló Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1603
Én sem hiszem, hogy hibátlanok a fidiék, de az nem zavar nagyon. Nem ők vannak ui. kormányon. A csirkéket meg majd akkor számoljuk meg, ha kikeltek! (zulu közmondás)
Előzmény: Leo Naphta (1602)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1602

Persze tudom én! Ahogy azt is, hogy jelen pillanatbana Fidesz a legkisebbik rossz. Ettől függetlenül komolyan mondom, hogy amit csinálnak az sokszor kritikán aluli. Mint pl ez az élelmiszer ÁFA ötletük. Én aki amúgy a támogatójuk vagyok hangosan felhorkantam, hogy mi ez a bődületes baromság!

 

Itt van egy ügy, amit nagy ímmel-ámmal beharangoztak. Szépen szombatig felfuttatták. Van konkrétum is. Van egy hangfelvétel. Nomeg van egy kínosan feszengve hallgató Keller. És még ki tudja mi van, amiről mi nem tudunk.

Erre a legfontosabb dolog az élelmiszer ÁFÁjának csökkentése?!

 

Komolyan kételkedek abban, hogy ezek nyerni akarnak-e valaha...

Előzmény: zabfaló (1601)
zabfaló Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1601
De nem fognak, hiába imádkozol ezért. Előbb még laposra kalapálják a Fletót a többévi elkúrás miatt. Nem fog eltávozni tőle ez a keserű pohár.:)
Előzmény: Leo Naphta (1600)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1600
Az lehet,mégis nagyon hirtelen, nagyon takarékra tették az ügyet..

Pedig nagy lánggal indult és ehhez képest 5 nap után ejteni elég gáz! Furcsa a Fidesz hallgatása is... Komolyan mondom, horngábor után szabadon, ők is elmehetnek a p..csába!
Előzmény: zabfaló (1599)
zabfaló Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1599
Várják a Keller-Kapolyi csodapáros feljelentését...:)))
Előzmény: Leo Naphta (1597)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1598
Kapolyi:

"..az egyik ilyen találkozón álltak elő azzal, hogy Kékessy Dezső volt párizsi nagykövet, Orbán Viktor feleségének üzlettársa egy diplomata kiutasításáért cserébe adna egy listát Orbán úr párizsi ingatlanjairól."

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=146501

Leo Naphta Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1597

Érdekes!

Mintha szombat óta ejtette volna az ügyet a MaNem és a Hítv is. Pedig szombaton azt írták hétfőn folytatása következik. Aztán hétfői számban a 5. oldalon lévő kis összefoglalót leszámítva semmi....

 

Furcsa ez...

elemes2 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1596
magannyomozok a kozelet tisztasagat erinto informaciokkal ajanlkoztak fel a kozelet tisztasaganak elomozditasa irant kozvetetten elkotelezett maganszemelynek, aki elvileg nem zarkozott el az ajanlattol

bár a nyilvánosságra került információk alapján nem ez történt, kétségtelen, hogy a politikai alapvonal színétől függően az enberfia hajlamos átsiklani egy-egy momentum fölött. feltéve (bár meg nem engedve) azt az értelmezést, amit vázoltál, a kérdés továbbra is fennáll. miközben a parlamenti képviselők jógázásáról szóló törvény és más törvények parlamenti képviselőket érintő részei nagyon szigorú ellenőrzéshez kötik a politikusokról történő információgyűjtést és az ellenük folyó nyomozást (pontosan azért, hogy ne lehessen politikailag motivált büntetőeljárással kiküszöbölni a kényelmetlen ellenfeleket), vajon megengedhető-e, hogy az ilyen célú állami szervezetek (rendőrség, titkosszolgálatok) mégoly vézna, de legalább formálisan létező létező korlátait, szabályait, demokratikus garanciákat tartalmazó kontrollmechanizmusait is nélkülöző magánnyomozók végezzenek ilyen feladatot, a bűncselekmény kapcsán feljelentési kötelezettséggel terhelt kormánypárti képviselő tudtával...?
Előzmény: Állományjavító (1595)
Állományjavító Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1595
Kerdesed igazolja azt az ismeretelmeleti alaptetelt, hogy maga a percepcio is allasfoglalas. En a nyilvanossagra kerult adatok alapjan azt latom, hogy magannyomozok a kozelet tisztasagat erinto informaciokkal ajanlkoztak fel a kozelet tisztasaganak elomozditasa irant kozvetetten elkotelezett maganszemelynek, aki elvileg nem zarkozott el az ajanlattol, amikor azonban az ugy gyanussa kezdett valni es Orban csokosa kifejezetten buncselekmenyre akart ravenni kotisztviseloket, akkor elzavartak a csapatot. Egy kozerdeku informaciok atadasara vonatkozo ajanlat megfontolasaban pedig nem latok kivetnivalot.
Előzmény: elemes2 (1591)
elemes2 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1594
az alternatív interpretációkat "occam borostája" jeligére várom ide a topicba.
Előzmény: 33nev (1593)
33nev Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1593
A nyilvánosságra került írások és beszélgetések tartalma alapján kb arró van szó, hogy egy kormánypárti képviselő tulajdonában álló cég magánnyomozókat bízott meg, hogy gyűjtsön kompromittáló információkt az ellenzék vezetőiről.

Namost, lms! Ezt ebben a formában két esetben jelentheted ki:
1. Te voltál a megbízó.
2. Téged bíztak meg.

Mert a manem által nyilvánosságra hozott adatokból a fenti állításod csak igen nagy jóindulattal vezethető le. Nem kétlem, benned megvan a jóindulat hozzá, én viszont erősen keresgélem magamban.
Előzmény: elemes2 (1591)
zabfaló Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1592
Na ja, a párizsi magyar nagykövetség szépszámú tagja közt nincsen senki, aki felderíthette már és jelenthette volna a megfelelő helyre. Inkább vízpróbát alkalmaznak a balsik Orbánon, ha megfullad-ártatlan, ha túléli-máglyára vele, mert bűnös! Mint a régi boszorkány perekben.
Előzmény: sensei47 (1589)
elemes2 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1591
mivel az előző megjegyzésemet nem fogalmaztam elég precízen, így a válasz elől kitérhettél egy szándéko félreértelmezéssel, most igyexem precízebb lenni.

A nyilvánosságra került írások és beszélgetések tartalma alapján kb arró van szó, hogy egy kormánypárti képviselő tulajdonában álló cég magánnyomozókat bízott meg, hogy gyűjtsön kompromittáló információkt az ellenzék vezetőiről.

Szerinted van ebben bármi kivetnivaló...?
Előzmény: Állományjavító (1540)
nurej Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1590
Ja. Pedig nagyon is létezik. Metajurisztikai ürgebörve varrva örzik. Olyan titkos, hogy na. Sok-sok-sok millió forintért adnák csak oda ezt a nagyon titkosat Kellernek. Igaz, toloba? :-)
Előzmény: sensei47 (1589)
sensei47 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1589
No igen. Ha lenne az az ingatlan, már egy fényképalbumot megtöltene a róla készült sok fotó...
Előzmény: nurej (1588)
nurej Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1588
"Orbán esetleges párizsi ingatlanja" - helyesen: "Orbán nemlétezo párizsi" ingatlanja"
Előzmény: toloba (1581)
halinorbi Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1587
azért valamivel többet is tudunk a "párizsi ingatlanról":

Keller majom nem ugrándozott a témában. Márpedig ő minden szirszart felemlegetett (amikkel be is égett rendesen), akkor miért pont ezt ne említette volna?
Netán OVI megvette őt is? :-)
Előzmény: toloba (1570)
fenerossz Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1586
Ezt a hozzászólást még alakítgasd.
Szinezd ki, tegyél bele 2-3 betűnagyságot, képet, stb. Ahogy szoktad.
Előzmény: geszthi (1583)
toloba Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1585
Foglalkozz a topik témájával, aminek része Orbán is...
Előzmény: fenerossz (1584)
fenerossz Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1584
tilitoli, te engem nem tudsz elkeseríteni. Ugyanis nem nick vagy, hanem diagnózis, az Index fórumának a diagnózisa.
Előzmény: toloba (1581)
geszthi Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1583
pokol-kő (235) válasz | megnéz | könyvjelző 2008.04.28 21:31:42 © (34)

Valami konkrétum Letszamfelettikem? Mondjuk a megbízható forrás ?

Netán csak a te agyadban született az egész cikk ?

Akkor mért nem úgy kezdted : "Állítólag...

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1582

"egy Orbánnal kapcsolatos párizsi ingatlanról is beszélt volna, de abba a kellemetlen helyzetbe került, hogy ezt a „metajurisztikai eszközökkel” elérhető gesztust nem tudta kiharcolni a szocialistáknál, így az információátadás sem jöhetett létre. "

 

tőled idéztem....csak te nem érted??

 

Amúgy most mennyit kóstál a titkoselvti vízparti nyaralója,ahol a másfélgurigás havi nyugdíjból akar tengődni...és a lánya szállodakarbantartási trükkjei????

Az ő villáik és alkalmazottaik az orrod előtt hevernek............

Előzmény: toloba (1579)
toloba Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1581
Hát, el kell keserítselek, mert ennek az ügynek része Orbán esetleges pári9zsi ingatlanja is...így nem lehet off...
Előzmény: fenerossz (1580)
fenerossz Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1580
reklamálj náluk.
Amúgy meg megnyílt a párizsi palotatopic. Lehet ott hinteni az igét.
Itt meg maradjunk Kapolyinál, Kellernél, a Dzsémszbond káefténél, a beígért sajtópereknél, stb.
Előzmény: toloba (1578)
toloba Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1579
Engem teljesen meglep a hiteles, korrekt és naprakész újság ezen lépése...
Előzmény: Rozsda Marja (1575)
toloba Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1578
höhö...nézz csak eggyel alább...épp a MaNem szombati számában szerepelt az orbáni palota...de épp azt hagyták ki a visszautalásokból...
Csak ismételni tudom magam, ami rossz a szociknak, az igaz, ami rossz Orbánnak az nem igaz, ugyanabból a beszélgetésből...csupa homok a hozzád hasonlóknak a feje...még a szemibe is jut...
Előzmény: fenerossz (1576)
fenerossz Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1577
Ságvárit és Csiccsolínát a faszista titkosrendőrség.
Más kérdés?
Előzmény: 33nev (1572)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!