melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
Ha odautalsz az Unicredites számlára havi 150 eFt - amit már aznap vissza is utalhatsz akár - akkor a 660 Ft-ot sem kell megfizetni, csak az utalás díját (az kb. 1/3-a ennek). Ha már nem kell a számla, megszünteted. Persze 1 milliónál kérdés, hogy megér-e ennyi fáradtságot az egész...
Az alapkamat mostanában csak csökkeni fog, nőni biztosan nem. A kormány elkötelezte magát a kamatcsökkentés mellett. Még ha az infláció jóval magasabb is lesz...
Az a 660Ft elvisz majdnem 1% kamatkülönbséget 1m Ft-nál.
Ráadásul ha utána máshova megy a pénz, akkor mi van? Fenntartani és tovább fizetni a 660 Ft-ot? Az egy év alatt elvinne több, mint 5% különbséget, ha 2 havi lekötésről és 1 milláról beszélünk.
Én épp ezért zártam le itt a számlámat. Ha pedig az ember csak arra a 2 hónapos lekötésre nyitja, akkor is mindenképp 3 havidíj kerül kifizetésre. Az már 1,5% mínusz az ingyees bankokhoz képest.
5 v 10 millánál nyilván eltörpülnek ezek a számavezetési díjak, de nálam a mostani pénzfelszabadulás épp csak 1m.
Lehet, hogy csökkenni fog az alapkamat, de az is lehet, hogy nőni.
Gondolkodom a TBSZ-en is, csak nem igazán értek hozzá, meg 5 év az nagyon hosszú idő.
Na meg utána kéne nézni az állampapír, államkötvény, stb. ezerféle papírnak, hogy hogyan is műxik, nem csak belenyúlni vakon, és valami sz@rt bevásárolni 5 évre.
Pénteken lejár az egyik betétem, de a TBSZ csak januárban indul. Most addig aszaljam? Valami 1 hónapos lekötés kéne addig, de azok elég gyengén fizetnek.
A hosszú távúhoz képest van benne kockázat, hogy a következő ciklusban a jegybanki alapkamat csökkenése miatt már csak alacsonyabb kamattal lehet majd lekötni.
Mondjuk ebben az évben folyamatosan volt valahol kéthavi akciós kamat, ami az éves körül volt, vagy verte azt, de ez nem biztos, hogy mindig így lesz.
évi 8,00% kamat és EBKM évi 8,50% kamat és EBKM, ha munkabére a betét lejártáig bármely lakossági K&H forint bankszámláján jóváírásra kerül
Nekem azt mondták, hogy ha kötelezőt is kötök még ott a helyszínen jövő évre, akkor 8,75%.
Ahogy néztem, mindkét kocsira szinte ott a legolcsóbb amúgy is.
A másik az Unicredit 8,5%. Nyiss bónusz számlát, és ha van havi 150e utalás, akkor "ingyenes". Csak a pénz elutalása a számláról lesz 128 Ft havonta. Kártyát nem is kérnék.
A K&H-hoz biztos tartalék számla is kell (egyelőre ingyenes), azon kell lekötni, de amúgy is be kell menni.
pdw a kamatbiztos betétre gondolt, mely éves lekötés esetén 8% kamatot fizetett a tegnapi napig. Mai naptól ez 7%-ra csökkent. Októberig ez 9% volt, október 1-jétől 8%, november 20-ától 7%.
Mi az az Erste-s 8%? Én nem találom. Holnap jár le a lekötésem, és keresem a legjobb megoldást az újrakötésre. Eddig AXA-t néztem ki (ott most 7,77 EBKM), de szeretném megtalálni a legjobbat. Legszívesebben 2-3 hónapra kötném le.
AXA, OTP, BpB, Erste, Magnet ahol számlám van. Unicredit most a legjobb, és azokat a feltételeket még valahogy teljesíteni is tudnám, ha nagyon muszáj, de ott 2 hónapja szüntettem meg a számlámat, mert a havi számlavezetési díj nagyon magas volt.