Keresés

Részletes keresés

Etna2011 Creative Commons License 2011.06.11 0 0 901
Előzmény: Etna2011 (900)
Etna2011 Creative Commons License 2011.06.11 0 0 900

Szerintem a témában Szepes Mária munkássága alap. Természetesen a Vörös Oroszlánra gondolok. Ismeritek?

"A könyv alaptémája egy elixír, maga a Prima Materia, amely a halandókat halhatatlanná, vagy legalábbis hosszú életűvé teszi, és a kiválasztottaknak megadja azt a képességet, hogy emlékezzenek előző életeikre, tetteikre. A könyv első olvasatban egy izgalmas regény, aminek története több évszázadon ível át. Sokak azonban ezoterikus beavatási regényként tekintenek rá." - wiki

emem Creative Commons License 2011.06.10 0 0 894

nem, ez egy totális homálytopik, leginkább aranylaciéhoz mérhető, obskúrus  nyitott elmével és meleg zoknival történő gondolkodásra utaló világnézettel. a topikgazda nemes jólelkűsége, magasan fejlett vitakultúrája és megértő toleranciája miatt beleférek én is a szkeptikus materialista ateista nézeteimmel együtt, de pl. az általad említett dimenzióbetyár is, akinek egy előadásáról be is számoltam ugyanitt.

Előzmény: Coldberg (890)
emem Creative Commons License 2011.06.10 0 0 893

az előadás végén bejátszottak egy nézői kérdést a meditáció és az agyműködés kapcsolatáról. a válasz az volt, hogy a meditáció segítségével akaratlagosan is elérhető a lassú agyhullámokkal jellemezhető állapot. ez "normális" esetben alvás közben lép fel, illetve kiváltható a TMS alkalmazásával is.

Előzmény: Coldberg (891)
emem Creative Commons License 2011.06.10 0 0 889

ezzel azt akarod érzékeltetni, hogy mint a hologram esetében, az általad beírt pontban is megtalálható az egész univerzumra vonatkozó információ? zseniális...

 

mivel te valószínűleg hamarabb fogod elolvasni az általad ajánlott könyvet, megnéznéd majd, hogy írnak-e benne az Aspect-kísérlettel gyakorlati úton bizonyított Bell-egyenlőtlenség Wheeler-Feynmann abszorberelmélet általi megoldására a Cramer által alkalmazott Schrödinger-egyenletre történő kiterjesztésén keresztül?

Előzmény: Törölt nick (888)
emem Creative Commons License 2011.06.08 0 0 884

Lord, most kivételesen megköszönöm a könyvajánlót.

Előzmény: Törölt nick (883)
emem Creative Commons License 2011.06.07 0 0 882

igen, felkavart, bevallom. egy pillanatig eljátszottam a gondolattal, miszerint egy pár meleg zokni lehet a nyitott elmével történő gondolkodás kulcsa ...

 

aztán rájöttem, hogy a kérdésemre a válasz ugyanaz, mint aranylaci esetében, akár te lehetnél ő. ugyanazokat a zagyvaságokat vizionálod össze, mindenféle logika vagy magyarázat nélkül. ebből a világképből pedig annyi is sok, amit ideírsz. úgy is mondhatnám, hogy jó hologépészként teszed a dolgodat: vetítesz.

Előzmény: Törölt nick (881)
emem Creative Commons License 2011.06.06 0 0 880

kiegészítés: és természetesen kéretik belevenni az antihologramról szóló részt is! személyes véleményem szerint az antiholográf elromolhatott, ezért nem látjuk az antianyagból álló világot. nemsokára ez is kiderül:

 

Áttörés az elméleti fizikában a részecskekutatásban

Megvan az antianyag!

Elképesztően hosszú ideig sikerült tárolni antihidrogén atomokat.

http://tudomany.ma.hu/tart/cikk/h/0/98418/1/tudomany/Megvan_az_antianyag

 

"Az általunk ismert világ anyagból épül fel, olyan anyagból, melyet atomok, azon belül pedig protonok, neutronok és elektronok alkotnak. Az anyagnak azonban létezik egy másik formája is, az úgynevezett antianyag. Utóbbi megegyezik az előzővel, leszámítva azt a "kis különbséget", hogy az anyag-antianyag találkozásakor óriási mértékű energia szabadul fel. Habár biztosat nem tudunk, de talán ez a folyamat is szerepet játszott abban, hogy a világegyetem 13,7 milliárd évvel ezelőtti keletkezésekor még meglévő egyensúly felborult, és az anyag került túlsúlyba - az antianyag csak elvétve fordul elő az univerzumban, forrásai meglehetősen ritkák."

Előzmény: emem (879)
emem Creative Commons License 2011.06.06 0 0 879

és miből gondolod, hogy eddig nem volt rajtam? csak nem az a helyzet, hogy a Rejtélyesbe irogató, nyitott elmével gondolkodó topiktársak ahhoz a kisebbséghez tartoznak, akiknek zokni nélkül is megy? sőt, talán direkt leveszik azt, hogy a lábujjaikat is használják a bonyolult elméleti fizikai számításokhoz...

egyébként esélyem sincs, Lord, még zoknival sem: arra születni kell :-(

viszont a nyitott elmével történő gondolkodás mellé felveszem ezt a kifejezést is....

 

ha már ilyen kvaterkázós kedvedben vagy, akkor igazán csak ma, csak nekem összefoglalhatnád a világ valódi természetét. gondolok itt az anyag, az energia, a lélek, a halál utáni élet, isten, a hologram és az ufók összefüggéseire. előre szólok, a válasz nehogy 42 legyen!

Előzmény: Törölt nick (878)
emem Creative Commons License 2011.06.06 0 0 877

a tudomány (és egy pár meleg zokni) segítségével a hologram egy újabb működési zavarát sikerül orvosolni!

 

 Csak a színlelt orgazmust nem gátolják a hideg lábak

http://www.origo.hu/tudomany/20110604-az-mri-leleplezi-az-orgazmust-szinlelo-noket.html

 

"A fejlett agyi képalkotó eljárások révén egyre több élettani funkció irányítóhelyét sikerül feltérképezni az agyban. A kutatók újabban az orgazmus agyi központjait vizsgálva felfedezték, hogy az MRI-képek alapján jól elkülöníthetők a valódi orgazmust átélő nők az orgazmust csak színlelő társaiktól.

A holland Groningen Egyetem munkatársai már évek óta foglalkoznak a férfi és a női orgazmus vizsgálatával. Az egyetem kutatói a lehető leghűségesebb képet szeretnék kapni az orgazmus alatt az agyban lejátszódó folyamatokról, ezért nem egyedül maszturbáló nőket, hanem heteroszexuális párokat vonnak be a vizsgálataikba.

...

Az egyik érdekesség, amit észrevettek, hogy a párok orgazmusát sokszor szó szerint meggátolta a hideg láb. Amikor a párok zoknit vettek fel, akkor a kísérletben résztvevők 80 százalékának sikerült eljutnia az orgazmusig, szemben a zokni nélküli 50 százalékkal."

menroting Creative Commons License 2011.06.04 0 0 875

Én az emberiség értelmesebb feléhez ezeket  nem sorolnám mert ez a modi előbb utóbb visszafog ütni.Voltak már hasonló próbálkozások az évezredek során...

Előzmény: Ingerlékeny Banya (869)
menroting Creative Commons License 2011.06.04 0 0 874

Egyelőre a Science is kitart a kutatócsoport mellett, közleményében hangsúlyozva, hogy még nem tehetünk pontot a dolog végére, és hogy így működik a tudomány."

Előzmény: emem (865)
emem Creative Commons License 2011.06.03 0 0 872

újabb elrettentő példák a Tudomány inkvizíciós módszereire:

 

Nagy elmék baklövései

http://toochee.postr.hu/nagy-elmek-baklovesei

 

"Időnként a tudomány megbecsült képviselőin is úrrá lesz a nagyság átka, és legnagyobb ellenségük saját tévedhetetlenségükbe vetett hitük lesz. Ex cathedra tesznek olyan kijelentéseket, amelyekért később nevetségessé válnak. Íme néhány bizonyíték arra, hogy miért is kellene néha egy kis önmérsékletet gyakorolni. Az alábbi kis esetek "elkövetői" a tudósok elitjei: a Francia Tudományos Akadémiának tagjai voltak. Mindannyian a mai napig megbecsült tudósok, de botlásukat feljegyezte a tudománytörténet.

...

1878 március 11-én, az akadémia ülésén egy Du Moncel nevű természettudós bemutatta Edison találmányát a fonográfot. Nagy volt a meglepetés, amikor a gép visszaadta az  elhangzott szavakat. Egyszerre egy öreg akadémikus, Bouillaud felpattant a helyéről és egyszerűen torkon ragadta Du Moncelt... "Nyomorult - rivallt rá - majd éppen egy hasbeszélő fog minket becsapni.""

Előzmény: menroting (860)
emem Creative Commons License 2011.06.03 0 0 871

na, ez már tényleg sok! eddig sem tudtam eligazodni a világban, hiszen kiderült az elméleti fizikusok újabb tanulmányaiból, hogy a világ csak egy hologram, a halálon túl meg van élet, de én már ezt sem tudom összeegyeztetni: a halálon túl is a hologramot látjuk? most meg kiderül, hogy a vetített hologram is el van titkolva, pffff.....

Előzmény: Mirdad (870)
Mirdad Creative Commons License 2011.06.03 0 0 870

 

  "Az emberi faj titkolt történelme":

 

  Izgalmas összefoglalása sok rejtélyes leletnek, építménynek (Yonaguni tengeralatti piramis, stb.):

 

  http://kataklizma.info/2011/05/31/az-emberi-faj-titkolt-tortenelme#comment-814

 

menroting Creative Commons License 2011.06.02 0 0 868

Hát nehéz ezt mérlegelni.Ha az ember arra gondol hogy még mennyi kedves percet tölthetett volna együtt  valakivel akkor nagyon lassú ,viszont ha arra gondol hogy a fejlődés gyorsasága milyen ártalmas fegyvereket is adhat az emberiség még nem igazán értelmes felének akkor túl gyors...:-(

Előzmény: Ingerlékeny Banya (862)
emem Creative Commons License 2011.06.02 0 0 867

igen, értem, azt akarod mondani, hogy a közelmúlt tudományos eredményei a Mindsight meséit erősítették meg, igaz?

:-)

Előzmény: Törölt nick (866)
emem Creative Commons License 2011.06.02 0 0 865

egy újabb példa arra, hogy a tudományt féltők valóban helyesen érzékelik, hogy az új felfedezések alapjaiban rengethetik meg az általuk szilárd megingathatatlan tudásnak hitt elméleteiket. szerencsére a nyitott gondolkodás és az elméleti fizika egyre nagyobb teret nyer, hiába áskálódik az Inkvizíció a Tudomány:

 

Nyolc csapás az arzénbaktériumra

http://www.origo.hu/tudomany/20110531-arzen-bakterium-science-nasa-szakmai-kritikak.html

 

"A világ egyik legrangosabb tudományos lapja, a Science közölte azokat a szakmai kritikákat, amelyek a 2010 decemberében bejelentett, foszfor helyett állítólag arzént használó baktériummal kapcsolatban érkeztek a szerkesztőségbe. Az eredeti cikk szerzői is reagáltak a bírálatokra, de új adatokat nem közöltek.

A nyolc bírálatból (ezeket angolul technical paper-nek nevezik) egyet magyar szerzőpáros, Csabai István és Szathmáry Eörs jegyez, ők főként az adatelemzés problémáit hangsúlyozzák. A nemzetközi hírnevű evolúcióbiológus Szathmáry már az eredeti bejelentés után is igen keményen fogalmazott az [origo]-nak. "Ezt a cikket Magyarországon doktori disszertációnak sem fogadták volna el" - mondta.

Mint arról korábban részletesen beszámoltunk, az eredeti cikk szerzői szerint egy újonnan felfedezett baktérium képes arra, hogy foszfor helyett arzént építsen be a DNS-ébe (és más fontos molekuláiba). Az eredmény azért kapott nagy figyelmet, mert nem ismerünk példát arra, hogy egy élőlény egy úgynevezett elsődleges biológiai elemet (jelen esetben a foszfort) egy másik elemmel helyettesítsen.

Több kritikában kifogásolják azonban a DNS elemzésének módszereit, illetve általában a kísérleti körülményeket. Eszerint a táptalajon maradhatott egy minimális mennyiségű foszfor, amely még éppen elég volt a baktériumok egy részének. Ezért csak az a következtetés vonható le, hogy a baktérium képes alkalmazkodni igen szélsőséges viszonyokhoz, de ennél több nem - írják többen is.

A Nature holapján megjelent kommentár szerint néhányan azon rökönyödtek meg, hogy a kritikákra adott válaszukban a kutatók nem közöltek új adatokat. Ez azért is meglepő, mert a kritikák zöme már pár nappal a bejelentés után megjelent, először blogokon, majd szakmai fórumokon. Az elmúlt közel fél évben lett volna tehát elég idő az adatok pontosítására.

A szerzők ettől függetlenül kitartanak eredeti állításaik mellett, és (ismét) azt ígérik, hogy mintát adnak más laboratóriumok számára is a GFAJ-1 jelzésű "arzénbaktériumból". Így más kutatók is elvégezhetik a kísérleteket, és megerősíthetik vagy cáfolhatják az ő eredményeiket. Egyelőre a Science is kitart a kutatócsoport mellett, közleményében hangsúlyozva, hogy még nem tehetünk pontot a dolog végére, és hogy így működik a tudomány."

emem Creative Commons License 2011.06.02 0 0 864

zseniális gondolat ez, Lord, még ha nem is ide szántad: a vakok a látástól megfosztva a  maga valójában érzékelik az igazi valóságot, nem homályosítja el a szemüket a hologram!

egyébként már kezd összeállni a kép, valami hasonló történik a te esetedben is: a személyes holokivetítőd megakadályozza, hogy magát a valóságot lásd, csak a hologramot érzékeled, lásd kognitív disszonancia, múltba menekülés, szelektív memória, tagadás, elfojtás...

Előzmény: Törölt nick (863)
menroting Creative Commons License 2011.06.01 0 0 861

De hát igaz is, ha nem nyelik akkor sosem fogy.. :-D Meg anélkül mégis miképpen lehetne feldolgozható ? :-DD

Előzmény: menroting (860)
menroting Creative Commons License 2011.06.01 0 0 860

De azért 83-tól 2005 -ig egypár rosszindulatú  fikázást bizti le kellett nyelniük ...

 

Előzmény: emem (859)
emem Creative Commons License 2011.06.01 0 0 859

hát igen, az orvosi Nobel-díj tipikus példája az inkvizíció kegyetlenkedésének...   :-(

bár tartok tőle, hogy a hologépész Lord nem az ilyen jellegű eredményekre gondol, hanem a senki által nem jegyzett elméleti fizikusok/kardiológusok/pszichológusok ezoterikus meséire.

Előzmény: menroting (858)
menroting Creative Commons License 2011.06.01 0 0 858

Igazad van.A fejlődés megállíthatatlan .De azért jobb lenne ha egy kissé felgyorsulna, mert például ha csak a lenti példát nézzük is mennyi ember is szenvedhetett már tök feleslegesen 1983 óta az elfogadás nehézségei miatt ...

 

"Az 1937-ben született Robin Warren ausztrál szövettanász (patológus) figyelte meg elsőként, hogy a gyomorbántalmakkal kezelt páciensek mintegy felének gyomrában (annak alsó harmadában) kisméretű, görbült baktériumok tenyésznek. Felismerte, hogy a gyomor Marshall beírta magát az orvostörténetbe,mi kor kettôjük hipotézisét önmagán is igazolta: baktériumtenyészetet ivott, majd részletes jegyzôkönyvet vezetett a tünetekrôl,amelyek elsô formái, a puffadás, a hasi disz-komfort érzés és a gyomorégés igen hamar jelentkeztek. A két orvos felfedezését elôször a Lancet címû folyóiratban, 1983-ban publikálta, ám Nobel-díjukat csak jóval késôbb, 2005-ben vehették át, mert az orvostudomány igen nehezen fogadta el a paradigmaváltást : hogy a fekélybetegség alap vetôen nem pszichoszomatikus eredetû, hanem egy kórokozó váltja ki."


http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:aBleLdFFQ1oJ:www.webpatikus.hu/index.php%3Fs%3Dmagazin%26mid%3D118+gyomor+bakt%C3%A9rium+patol%C3%B3gia+t%C3%B6rt%C3%A9nete&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=opera&source=www.google.hu

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (856)
emem Creative Commons License 2011.06.01 0 0 857

Lord, nagyon jól érzékeled a világot holográf által kivetített képet: a tudományt féltők valóban annyira félnek attól, hogy az új felfedezések alapjaiban rengethetik meg az általuk szilárd megingathatatlan tudásnak hitt elméleteiket, hogy ha valaki valami olyasmit mer feltételezni amely ellentmond a hivatalos és általuk elfogadott dogmának akkor azt nevetségessé kell tenni, ki kell gúnyolni, pellengérre kell állítani... úgy mint a sötét középkorban tették az inkvizició alatt. erre itt rögtön mutatok is egy égbekiáltóan vérforraló példát a nevetségessé tevésről, kigúnyolásról és pellengérre állításról, hogy miként bántak el a Tudomány gonosz papjai a nyitottan gondolkodó dogmadöntögető új felfedezést tevőkkel.

 

(csak erős idegzetű topiktársak olvassák el, hihetetlen gonoszságokról lesz szó)

 

"Az utóbbi évek trendjével szakítva ezúttal nem alapkutatásokért, hanem a gyógyászatban közvetlenül is használható felfedezésért adták az orvosi Nobel-díjat. A két díjazott, Barry J. Marshall és J. Robin Warren ausztrál orvosok, akik a gyomorfekély bakteriális eredetét találták meg. Eredményeiknek köszönhetően vált gyógyíthatóvá ez a betegség, mely évezredek óta kínoz milliókat.
A gyomorfekélyt (a gyomor nyálkahártyájának elhúzódó gyulladása, vérzése, kisebesedése) már a Kr. u. I. században írt orvosi könyvek említik. Ebben az időben legfőbb tünete a gyomorfájdalom, súlyosabb esetben a véres hányás. A boncolások kezdetével fény derült arra, hogy milyen elterjedt a gyomor és a vékonybél kezdeti szakaszának fekélyes megbetegedése, valamint arra is, hogy a halál oka lehet a fekélyes terület átlukadása a gyomor- (vagy bél-) perforáció.
Sokáig teljesen ismeretlen volt a gyomorfekély kiváltó oka, egyesek a táplálkozási szokásokat, mások a stresszt tartották a fő indoknak, megint mások pszichoszomatikus (lelki eredetű) okokra gyanakodtak. Éppen ezért a javasolt terápia is az étrend megváltoztatása vagy életmódváltás volt. Azt már tudták, hogy a gyomorsavtermelés csökkentésével (savkötők használatval) a fekély tünetei enyhíthetők, de előbb vagy utóbb mindig kiújult a fekély.
Az orvosok, kutatók úgy gondolták, hogy a gyomorban uralkodó különlegesen savas kémhatás (pH=1,5) lehetetlenné teszi bármilyen baktérium számára, hogy ott megtelepedjen. Úgy vélték, az extrém vas gyomor egyfelől a pepszin nevű fehérjebontó enzim működéséhez kell, másrészt sterilizálja is a bekerülő tápanyagot. A vékonybél steril, egyik oldalán a féregnyúlvány, a másikon a gyomor pH-ja őrködik tisztasága felett - gondolta mindenki.
Robin Warren ausztrál patológus azonban felfigyelt arra, hogy a fekélyes betegekből vett szövetmintákban az antrumcsatorna táján, a fekélyek közelében megfigyelhetőek eleddig ismeretlen csavart alakú baktériumok. A fekélyes betegek 50%-ánál megtalálta ezt az élőlényt. Fiatal kollégája, Berry Marshall érdekesnek találta ezt az eredményt és megpróbálkozott (sikerrel) a baktérium kitenyésztésével. Az általuk felfedezett lényt Campylobacter pylorinak nevezték el és minderről 1983-ban a legrangosabb orvosi lapban, a Lancet-ben írtak cikket. Később a molekuláris vizsgálatok rámutattak, hogy a baktérium teljesen különálló csoportba tartozik, így új nevet kapott, azóta is Helicobacter pylori néven ismert. Azt találták, hogy a baktérium minden gyomorfekélyes betegben megtalálható és a nyombélfekélyesek jelentős részében is. Mindig a fekélyek közelében, leggyakarabban az antrumcsatorna és a gyomorkapu (pylorus, innen a latin név is) tájékán."

 

A gyomorfekély bakteriális eredete
Orvosi Nobel-díj 2005

http://ossejt-terapia.shp.hu/hpc/web.php?a=ossejt-terapia&o=7s9s0JWx1J

Előzmény: Törölt nick (856)
menroting Creative Commons License 2011.05.31 0 0 855

 

 

 Akkor bizonyára téged is érdekelni fog egy itteni  kisérlet a gorilla kimutatására.:-)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: emem (854)
emem Creative Commons License 2011.05.31 0 0 854

menroting, fejet hajtok a hozzászólásod paradogmaváltó értékű bölcsesége előtt, de azért óvatosan, ez a fejlődési vonal csak a holográf által kivetített illúzió. itt van rá egy példa:

 

 

itt pedig arról olvashatsz, hogy a hologram-feldolgozó processzoron is van még mit ápgrédelni, a multitasking még nem tökéletes:

 

Az első kísérleti bizonyíték, miért felejtünk el leszállni a buszról

http://www.origo.hu/egeszseg/20110531-nagy-koncentracioban-barki-sukette-valhat.html

 

"A kutatók szerint ez a süketség annak az eredménye, hogy a látó- és hallórendszerünk egy korlátozott feldolgozó kapacitáson osztozik. Ezzel magyarázzák a régebb óra ismert figyelmetlenségi vakságot is: a "láthatatlan gorilla" néven ismert híres kísérletben például a kosárlabdameccset figyelő kísérleti személyek általában nem veszik észre a színen gorillajelmezben áthaladó férfit."

 

 

 

 

Előzmény: menroting (849)
emem Creative Commons License 2011.05.31 0 0 853

esküszöm, ennél már a spanyol csillagászok is jobban voltak! ;-)

Előzmény: fokhagymabors (852)
fokhagymabors Creative Commons License 2011.05.31 0 0 852

menró, ahogy mondod, a tudományféltők azok rettenetes, elvetemült, félelmetes alakok!!

 

Bár áttanulmányozva a 848-as hozzászólásodat, én most sokkal inkább átkapcsolnék "magyarnyelv-féltő" üzemmódba: )))

Előzmény: menroting (851)
menroting Creative Commons License 2011.05.31 0 0 851
De a legborzasztóbbak a tudományféltők.Ha stabil az alapja ,mitől kell félteni ? Ha meg nem , miért kell erőltetni ?
Előzmény: Törölt nick (850)
menroting Creative Commons License 2011.05.30 0 0 849

Úgyebár ahoz, hogy egy magzat emberként megszülessen,előszőr is az anyúkája méhében sikeresen át kell vészelnie egy kilenc hónapos időszakot, amelyben sikeresen átkell jutnia mindazokon a  fejlődési fokozatokon, ami végül is az ember kialakulásához vezet.

Azt is láthatjuk, hogy egy csúpa élből és szegletekből álló élettelen anyag,  egy élő szervezetben vagy annak hatására, mennyire is gömbölydeddé és rúgalmassá válhat.

 

S ez az emberi gondolkodás fejlődésére is  igaz.Minnél felnőttebb, tapasztaltabb valaki annál inkább kitágulnak az elméjének a határai, tehát például már nem gondolja olyan könnyedén valamiről azt, hogy márpedig ez lehetetlen.S  nem kezd szélmalomharcot vivni azok ellen akiknek  más a véleményük, hiszen elfér az is e végtelen világegyetemben. :-)

 

Szóval én úgy látom, hogy a  fejlődési vonal, a csupa sarkokból élekből álló ridegségből , a határtalan puhaság, rugalmasság és melegség, tehát a "világ világossága" felé halad ,és a világ azon része amit mi ismerünk egy olyan "anyaméh" ahol ez netán kifejlődhet az"évezredek" alatt.

 

Persze lehet hogy tévedek..:-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (846)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!