Pannónia, a "magyar legenda". Ez a topik kapcsolódik a Pannónia motorkerékpárok topikhoz (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017) Itt főleg olyan információk, hozzászólások találhatók meg, amelyek Pannónia tuningolással, versenyzéssel kapcsolatosak. Magas szintű szakmai ismeretek, trükkök, tippek. Csak haladóknak :-) !
Vezérem! A P20 biztonságos üzemeltetésnek nem éppen a gyújtás a meghatározója.Az sem mindegy,hogy milyen igénybevételnek akarod kitenni.Ha csak komótosan akarsz vele közlekedni akkor minden gyári alkatrész megfelel.Ha száguldozni akarsz akkor sok pénzt gyűjtsél.Még akkor is van olcsóbb megoldás.Érdemes körüljárni a lehetőségeket! Üdv.Lacibá
Szia Józsi! 3 éve versenyzek Autran Opto gyújtással és ededig még gyújtás problémám nem volt. Sima MZ dinamóval és fesszabályzóval,rendes megszakítókkal egy utcai gép örökös.Semmit nem kell a vezetékezésen változtatni.Nálunk csinálnak megszakító nélküli gyujtást is ami a megszakító helyére megy fel és még kondenzátor sem kell. Persze a Vape modernabb gyújtás.Üdv.Lacibá
nevetségesnek tartod a vape árakat?1db fórgórész új,1db álórész új,feszabályzó új,trafó új,cdi gyújtás, adapter az állórészhez távolságok,kúp fok, távolságok? vegyél használt hulladék jawa ,mz generátorokat,esztergálgassál,farigcsájál gyujtásokat rá,szereljél a motor vázára 15 kg kábelrengeteget,egyenirányitokat trafokat.
jó szórakozást!!!! volt egy mondás...hogy is volt?... olcsó lesz a drága!!!
Tegyél rá mz generátort annál olcsobb nincs szerintem,"nelaciba" ha jol tudom alakitott már átt .ha visszakeresel a forumon elég sokmindent találsz a gyujtásokról.szinte mindegyiket alakittani kell.ha meg tudod csinálni a gépmunkákat akkor olcsón kijössz,de ha mindent csináltatsz akkor számolj,lehet hogy csak egy huszast kell hozzátenni és megvan a vape ára, ami ki van találva,van hozzá kábelköteg,csak fel kell cuppantani,egy bevált teknika! Vagy kérdezz nincs e valakinek elado gyujtása amit csak fel kell szerelni
A hétvégén vásároltam egy szürke forgalmis '71-es P20-ast, 40ezer forintért :) Kissé hiányos, pontosabban csak a váz, blokk, karbik, gyújtáskapcsoló, kipuffok, középdoboz és még pár apróság van meg hozzá. Mivel egy motort már restaurálok (Pannónia TLF/59 + Szentesi), ezért egyelőre ezt ,,használós" motornak építeném meg, persze minél igényesebben. Először is a gyári gyújtását szeretném lecserélni, ehhez kérnék tippeket, ötleteket, hogy mivel lehet vagy érdemes helyettesíteni. VAPE nem játszik, nevetségesnek tartom a 270 eurós árat, a japán technikákban pedig egyáltalán nem vagyok otthon. A Yamaha RD 250 vagy RD 350 forgórészének kúpja pl. illeszkedik a P20 főtengelyére? Ha nem, melyik motoré passzol rá?
Ha már igy alakult,akkor már nem is foglalkozol rozsdás,ótvaros vasakkal?Konkrétan az én alsó teleszkóp-befogóm felsővé alakitásáról van szó.Már futólag beszéltünk valamikor róla!
Szilveszter! Az utolsó versenyen már nem tekingettem mert a postás már elment,a Pannóniások meg nem jöttek.Kénytelen voltam a másik kategóriába nevezni.