Nekik még nincs topik nyitva, pedig szerintem ezerszer nagyobb a tudásuk mint a hazai gasztronómia önjelölt világ- és olimpiai bajnokainak, sztárséfjeinek stb. Beszéljük meg, ki mit gondol a cikkeikről, írásaikról, stb.
A cikkben külön keretben írnak a rillette -ről, a tiszta húsból készült pástétomféle finomságról. Az valami isteni ! Lehet valahol Magyarországon (nem konzervben ) kapni ?
Kovács Tibor helyzetelemzése egészen realista és általánosságban nagyon is helytálló, maximálisan egyet is értek vele, de ha a konkrét kérdésére akarnék válaszolni, akkor az eredmény más lenne...
Ha egy vendéglős Kovács Tiborhoz hasonlóan elemezné a magyar borpiac helyzetét, akkor joggal tehetné fel azt kérdést, hogy érdemes-e Kovács Tibornak Obsessio-t 5.900 FT/palack, Passionata-t 7.900 Ft/palack, Cabernet sauvignon-t 19.000 Ft/palack árban készíteni, de említhetném a 2.900 Ft/palack árú borait is, mert mindegyik magasabb árfekvés, mint amit a magyar piac tömegméretekben el tud és hajlandó is elfogadni. A Szent Gaál pincészet ennek ellenére készít ilyen borokat, ahogy nagyon sok más pincészet is piacon van ebben az árfekvésben. Nem véletlenűl. Az ok roppant egyszerű: el tudják adni.
Ha a fenti gondolatmenetet az éttermek nyelvére fordítjuk, akkor arra kérdésre, hogy "Nyitna-e Ducasse éttermet Budapesten?", az a válasz, hogy IGEN, miért ne?!
(Hogy nyit-e az természetesen más kérdés, de Kovács Tibor is csak a név ismertsége miatt kötötte a kérdését Ducassehoz.)
A Reneszánsz Kőfaragó Zrt repi magazinja 2007/2008 téli számában a topik névadói rtollából remek értekezés olvasható a toszkán konyháról. Ne keressétek, sajnos nem kapható.
Most olvastam a blogban az egyik hozzászólásnál, hogy valami gold büfében hajlandók főzési kurzust csinálni. Mit lenne érdemes megnézni? Milyen technika az, amit érdemes kitanulni?
Emlekszem ra - a virsli kapcsan. Mostanaban nem sokat ettem. . .torma szoszt igen - keszet, meg wasabit ha maki rollt eszem, de amugy. .. .Pedig az anyu szokott csinalni, es a frissen reszelt tormat huslevel engedte fel, ugy izesitette. No meg a ceklaba is tett!!!