Keresés

Részletes keresés

carbonara Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1607
A cikkben külön keretben írnak a rillette -ről, a tiszta húsból készült pástétomféle finomságról. Az valami isteni ! Lehet valahol Magyarországon (nem konzervben ) kapni ?
Előzmény: nagypapi51 (1606)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1606
A kolbász csak ürügy az igényes/igénytelen termelő-kereskedő-fogyasztó örök vitájához. De a cikk remek.
Előzmény: Zitka (1605)
Zitka Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1605
A cikket meg az első 60-70 kommentet olvastam tegnapelőtt. Délutánra felszabadítok egy órácskát a továbbiak olvasására. :-)
Előzmény: kisszszoros (1604)
kisszszoros Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1604
olvastátok a kolbászos írást?

És utána a rendesen beindult vitát?

Ki tehet arról, hogy amit a boltokban kapni élelmiszer, jobbára (95%-ban) szemét?
savarin Creative Commons License 2008.01.13 0 0 1603

Kovács Tibor helyzetelemzése egészen realista és általánosságban nagyon is helytálló, maximálisan egyet is értek vele, de ha a konkrét kérdésére akarnék válaszolni, akkor az eredmény más lenne...

 

Ha egy vendéglős Kovács Tiborhoz hasonlóan elemezné a magyar borpiac helyzetét, akkor joggal tehetné fel azt kérdést, hogy érdemes-e Kovács Tibornak Obsessio-t 5.900 FT/palack, Passionata-t 7.900 Ft/palack, Cabernet sauvignon-t 19.000 Ft/palack árban készíteni, de említhetném a 2.900 Ft/palack árú borait is, mert mindegyik magasabb árfekvés, mint amit a magyar piac tömegméretekben el tud és hajlandó is elfogadni. A Szent Gaál pincészet ennek ellenére készít ilyen borokat, ahogy nagyon sok más pincészet is piacon van ebben az árfekvésben. Nem véletlenűl. Az ok roppant egyszerű: el tudják adni.

 

Ha a fenti gondolatmenetet az éttermek nyelvére fordítjuk, akkor arra kérdésre, hogy "Nyitna-e Ducasse éttermet Budapesten?", az a válasz, hogy IGEN, miért ne?!

 

(Hogy nyit-e az természetesen más kérdés, de Kovács Tibor is csak a név ismertsége miatt kötötte a kérdését Ducassehoz.)

Előzmény: carbonara (1600)
gombákos Creative Commons License 2008.01.12 0 0 1602
Érdekes számok, de csupa összehasonlítás, megoldási javaslatok nélkül. Nem lehet sokat kezdeni vele.
Előzmény: carbonara (1600)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1601

Végigfutottam, majdnem minden mondata axioma. Sajnos.

 

Előzmény: carbonara (1600)
carbonara Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1600
Nyitna-e Ducasse éttermet Budapesten?

Nyitna-e Ducasse éttermet Budapesten? Érdekes cikk a mai Népszabiban
nagypapi51 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1599
Látszik, hogy nem rágtam át magam az archivumon...:)
Előzmény: Törölt nick (1598)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1597

Bár elsősorban a Kolbásztopikon a helye, itt sem érdektelen:

Első Budapesti Mangalica Fesztivál :))

nagypapi51 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1596

Na, az is visszadobta, feltettem ide.

Innen bárki letöltheti.

Előzmény: nagypapi51 (1594)
certaldo Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1595
Én is itt vagyok ám! Köszönöm, előre is!
Előzmény: nagypapi51 (1590)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1594

OFF

Bonardnak küldtem, mert a tiéd visszadobta.

Előzmény: Kardemumma (1593)
Kardemumma Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1593
Ki ne hagyjál engem! :)
Előzmény: nagypapi51 (1590)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1592
OK, gondoltam...:))
Előzmény: beetee (1591)
beetee Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1591

kérném én is...

 

köszönöm

Előzmény: nagypapi51 (1590)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1590
Elküldtem mélben, akit érdekel még, jelezze!
Előzmény: varadit (1589)
varadit Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1589

 

 Nyugodtan szkenneld be, semmiféle jogi akadálya nincs. Nagyon érdekel, hogy mit írnak róla, pont oda készülünk nyáron.

 ( Nem is gondoltam, hogy "üzemi" lapokba is írogatnak, ez kb olyan, mintha a Friderikusz holnaptól a battonyai városi tévében szerepelne... )

Előzmény: nagypapi51 (1586)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1588

Sztem igen, lévén nyilvános (ha nem is terjesztett) orgánumról van szó.

Majd elolvasom az apróbetűs részt is...:))

Előzmény: kisszszoros (1587)
kisszszoros Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1587
Szerinted a szerzők hozzájárulnak, hogy beszkenneld, és közzétedd?
Előzmény: nagypapi51 (1586)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1586
A Reneszánsz Kőfaragó Zrt repi magazinja 2007/2008 téli számában a topik névadói rtollából remek értekezés olvasható a toszkán konyháról. Ne keressétek, sajnos nem kapható.
Zitka Creative Commons License 2008.01.08 0 0 1585

A férjem irodájával szemben vannak ezek:

http://www.chefparade.hu/

Gőzöm sincs, milyen a színvonal, miket csinálnak, de szoktak pl. cégeknek hétvégi "teambuilding" rendezvényeket is csinálni...

Előzmény: kisszszoros (1583)
ZsuR Creative Commons License 2008.01.08 0 0 1584
Mi az erdeklodesed, mi az ajanlat?
Fozes? Sutes?
Technikat tanitanak, vagy recepteket?
Előzmény: kisszszoros (1583)
kisszszoros Creative Commons License 2008.01.08 0 0 1583
Most olvastam a blogban az egyik hozzászólásnál, hogy valami gold büfében hajlandók főzési kurzust csinálni.
Mit lenne érdemes megnézni? Milyen technika az, amit érdemes kitanulni?
nagypapi51 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 1582

Már majnem alla carbonara...:))

Egyik kedvencem a rántott velő, na, ahhoz is kötelező a citrom, kedvenc helyemen adnak is mellé bőven.

Előzmény: carbonara (1580)
ZsuR Creative Commons License 2008.01.07 0 0 1581
En boven szoktam adni melle citromot - akkor is ha kicsire vagom a gerezdeket. Sot, szoktam citromot is es lime-ot is. . .eteltol fuggoen.
Előzmény: carbonara (1580)
carbonara Creative Commons License 2008.01.07 0 0 1580
Illusztráció citrom ügyben : Pisztráng Törökországban 2 x 1/8 citrommal

Pisztráng Törökországban


Előzmény: ZsuR (1579)
ZsuR Creative Commons License 2008.01.06 0 0 1579
Kapsz tobbet mint egy - konnyebb kinyomni, tobb a vagott felulet, konnyebben jon a le.
Előzmény: carbonara (1577)
ZsuR Creative Commons License 2008.01.06 0 0 1578
Emlekszem ra - a virsli kapcsan. Mostanaban nem sokat ettem. . .torma szoszt igen - keszet, meg wasabit ha maki rollt eszem, de amugy. .. .Pedig az anyu szokott csinalni, es a frissen reszelt tormat huslevel engedte fel, ugy izesitette. No meg a ceklaba is tett!!!
Előzmény: szysssz (1576)
carbonara Creative Commons License 2008.01.06 0 0 1577
Általában kevésnek nevezem. Negyedet jobb szeretem :-)
Előzmény: ZsuR (1571)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!