Akkor írjátok meg nekem, Kriszti, CzKriszta meg mások, hogy mennyit rendeljek. Kriszti látta az adagot, az 250g, és 7,95 euro. Háromfelé osztva kicsit kevés - szerintem. Minél előbb írjatok nekem magánban, mert a héten rendelek festéket két festős szeánszra.
Én rendeltem prociont innét: http://www.dickblick.com/zz013/02/ A szállítást kiírták 9,95-dollárra, ami nagyon jó is lett volna, csak a kiscsillagos résznél ott volt, hogy ha mégsem annyi lenne a szállítás, akkor 3 munkanapon belül e-mailt küldenek. Hát küldtek:((( A legolcsóbb szállítási költségnek 34 dollárt írtak, amit horribilisnek talátam, főleg, hogy 43 dollárért vásároltam, úgyhogy egyelőre nem lesz procionom:((( Pedig jövő héttől 2 hét szabin leszek, és olyan jó lett volna..... Úgy sajnálom....
Ezek nem festékek! Discharge paste: fehérítő-színkiszedő paszta. Nem fut szét az anyagon, ecsettel lehet felvinni. Gőzölős vasalóval kell átvasalni, akkor fogja kifejteni a hatást. Katafa írt róla a blogjában. Kevésbé károsítja az anyagot mint pl. a domestos.
Bleach stop: szó szerint fehérítés-megállító :-) Fehérítőszerek károsításának megállítására szolgál. Amin viszont most nagyon-nagyon meglepődtem, megnéztem az amerikai oldalon, és írja hogy natrium-tioszulfát. Ami elég közönséges vegyszer, fixírsó a neve. És kis utánjárással, azért beszerezhető.
Kriszti! Még szerencse, hogy a sürítőt megfeleztük, s így is több évre elegendő jutott mindkettőnknek. Mivel én sajna csak a magyart bírni, segítsetek abban, hogy ezek a csúnya kifejezések mit takarnak?
Fogadok discharge paste-t (húde kéne valami jó magyar név) meg bleach stop nevű szert nemcsak én szeretnék! Valami közösen rendelős-aztán-szétmérjük buliban ki lenne benne?
Csodás lett a függönyöd! De jó neked hogy már ilyeneket is tudsz!
Katafa!
Mikor készülsz újra festős tanfolyamot tartani? Mert annyira szeretnék megtanulni bánni ezzel a festékkel! Igazi csodákat készítetek vele! És még egy kérdés: én, mint új topikos, is részt vehetnék rajta?
Belelkesültem ettől a spriccolós hipózástól,mert hogy gyorsnak tűnt,és időm pepecselni nem nagyon, lelki szemeim előtt pedig helyes kis hulló hóval tarkított kék anyagok lebegtek. Ehhez képest ezek születtek:
Semmi köze a linken látottakhoz meg a hópelyhekhez, de nekem tetszenek.
Én csak betöltöttem a szert a flakonba, úgyhogy ha egyenletes permetezést akar az ember,biztos kell higítani, mert így nem pemetezett, vékony sugárban lőtt.
Köszi Katafa! Igen, van másik szára is, de az a "másik szobában". A két kölök szobája ugyanis szekrénnyel van kettéválasztva, így egyszerre csak ennyi látszik belőle. A másik is ilyen, de arról csak így sikerült a fénykép:
10-es csőre tekertem , s kb 2-3 cm távolságra volt a madzag tekerve.
Csáknir! Nagyon szuper a függönyöd. Van másik szára is? Mekkora csőre tekerted?
Kustrae! Nem tudom, hogy működik a dolog. Én is megnéztem a lapot: ő azt írja, viszonylag híg fehérítőt használ, plusz még egy Bleachstop v. Anti-Chlor nevű szert. Ezeket mindenütt ajánlják: az a hatásuk, hogy megállítják a fehérítő "működését.
Ilyen lett az én shiborim. Sajna egy képre nem fért rá, viszont a reluxa teljesen be volt sötétítve:
Hát ilyen lett űgy elsőre.
Ez az anyag gyárilag festett, ki akartam a látható figurát hipózni, de úgy kezdtem, hogy domestossal bekentem (ugy az gél állapotú). Egy helyen a szélére cseppent egy csepp víz, ott elkezdett szétmenni, úgyhogy gyorsam megszárítottam hajszárítóval. Aztán - mivel fehéret szerettem volna, ez meg csak sárga lett - hypót csepegtettem rá (szemcseppentővel) az azonnal kezdett szétfutni mindenhová. Azért olyan világosodó a felső széle. Hát azonnal kiöblítettem.
Én becsülettel összevakartam maréknyi angoltudásomat,és utánaolvasgattam ennek a hipózós ügynek,de a kulcsdolog még mindig nem világos a számomra.Hogy a bánatba készítenek részletgazdag mintát ezzel a technikával,amikor józan ész szerint a fehérítőnek szét kéne futnia az anyagszálak között,akármilyen sűrű is...Főleg,ha spriccelővel viszik fel,mint itt: http://www.taunton.com/threads/pages/t00160.asp
Tettem fel még festésemet a képtáramba. http://www.flickr.com/photos/23299932@N05/
Engem is elkapott a "hipózási őrület". Kisérletezésbe kezdtem. Kértem a fodrásztól 12%-os hidrogén-peroxidot, szerintem ki kellett volna szednie a szint az anyagból, de nem tette. :-(( pedig jó sűrű, nemigen fut szét az anyagon.