Keresés

Részletes keresés

peler Creative Commons License 2016.05.01 0 0 2658

Megnéztem egy helyet, ahol ismerek. Ott van egy kisebb utca, ahol az össze környező utcában van digi, csak ott nincs. Szóval tényleg úgy áll a dolog, hogy spórolnak. A nagyobb helyekre kihúzzák, a kisebb utcákat meg kihagyják, hacsak két nagyobb hely között át nem kell húzni rajta a drótot.

Előzmény: Lacivill (2656)
v_lacika Creative Commons License 2016.05.01 0 0 2657

Ja es nem csak nalam nincs hanem az egesz utcaban es meg ki tudja hol nincs ugyhogy a szinte szerintem enyhe kifejezes.

Előzmény: Lacivill (2656)
Lacivill Creative Commons License 2016.05.01 0 0 2656
Előzmény: v_lacika (2655)
v_lacika Creative Commons License 2016.05.01 0 0 2655

17-ben lakok csaladi hazban es csak a t-home van.:(ugyhogy nem tudom mirol besszelsz.

Előzmény: Lacivill (2651)
Degeczi Creative Commons License 2016.04.30 0 0 2654

Nyilván útbaesett, vagy vmi miatt olcsón meg tudták oldani.

Hogy mennyire így van vagy sem, nézd meg a Digi oldalán az elérhető települések listáját: a teljes országos listájuk szűkebb, mint egy hálózatfejlesztéssel is foglalkozó szolgáltató (legyen az a T, vagy az Invitel) egyetlen megyei listája.

Előzmény: Lacivill (2651)
peler Creative Commons License 2016.04.30 0 0 2653

Máshol meg nem. X. kerületben tudok családi házas részt, ahol évekig csak telekom volt, és most nagy sokára bejött a upc, digi meg még mindig nincs. Pedig a környező lakótelepeken mindenhol van digi.

Előzmény: Lacivill (2651)
sztanyik20 Creative Commons License 2016.04.30 0 0 2652

Szia én megcáfolnám a véleményedet mert én egy külsö peremkerületben lakom budapesten és családi házban lakom és kiépitette a digi a hálozatát és nem csak lakotelepen mert én is azt használom  de bár van upc is de azt is ki probáltam és egy kutya a t-hommal és mindkettö egy nagy kalap szar de a digi a legjobb mind árban  mind szolgáltatásban  a legkisseb netjük lefele száz mega vissza fele ötven   a másik két szolgáltato megse közelitette  a tévéje oszthato nálam négy tévé megy vagy anyit lát el és megse kottyan neki  én nálam a digi a csucs

Előzmény: Degeczi (2650)
Lacivill Creative Commons License 2016.04.30 0 0 2651

Nincs igazad. a 17. kerületet szinte teljesen lefedték családi házas részeken is.

Előzmény: Degeczi (2650)
Degeczi Creative Commons License 2016.04.30 0 0 2650

Mindennek van oka: a Digi csak ott költött hálózatépítésre, ahol minimális költséggel tudtak rengeteg ügyfelet elérni, vagyis szinte kizárólag lakótelepeken, máshol nem. Így könnyen tudnak olcsóbbak maradni.

Előzmény: Jessica Fan (2648)
Jessica Fan Creative Commons License 2016.04.29 0 0 2649

Egyetértek veled, én a DIGI-hez megyek át szeptemberben, akkor jár le a hűség T-nél.

Előzmény: misi967 (2607)
Jessica Fan Creative Commons License 2016.04.29 0 0 2648

Nagy kalap szar az egész, szeptembertől mindenben (tv, internet, telefon) átmegyek a Digi-hez, már nagyon unom a T-Home köcsögösködését, a Diginél a csatornakínálat 90 darab, ott aztán van minden, mellesleg szeretem a teniszt, és a DIGI szinte az összes teniszverseny közvetítési jogát megvette, egész évben csak akkor látok teniszt, amikor a GS tornák mennek. A Diginél a TV fele ilyen olcsó. Az internet is sokkal gyorsabb és olcsóbb. Két asztali számítógép van nálunk a házban, ha az egyiken letöltést csinálok, a másikon gyakorlatilag úgy belassul a net, hogy semmit nem lehet csinálni. Ez a T-Home egy szemétláda, már a Euro 2-öt is kivették a családi csomagból. Egyre több csatornát szednek ki az alapcsomagokból. Felháborító! 

fitbee Creative Commons License 2016.04.25 0 0 2647

Szia Kutafule!

Örülök, hogy megtaláltad te is az IPTV Beállítás menüpontjai között a sorrendváltoztatást. Más fórumbejegyzésnél olvastam olyat, hogy ez a szolgáltatás nagyon rossz, mert egy - sorrendben - magasabb csatornaszámon lévő csatornát nagyon nehézkes a képernyő jobb szélén lévő felfelé nyíllal előbbre vinni egy kisebb csatornasorszámra. Remélem, hogy te rájöttél arra is, hogy ha a sorrendváltoztatós képernyőn állva beadsz egy számot a távvezérlőn, akkor a kijelölés odaugrik arra a csatornaszámra, amit a távvezérlőn beadtál. (És persze ehhez még annyit, hogy a csatornaléptető gombbal sem csak egyesével lehet a csatornaszámot változtatni, hanem hatosával.)

És persze visszafelé sem nehéz a sorrend változtatás. Ha pl. ráállsz arra a  csatornára, amit le akarsz cserélni pl. HD-sre, akkor OK gomb, és máris előjön egy alsó beviteli sáv, ahová a távvezérlőből be tudod adni azt a számot, amelyik számú csatornahelyre át akarod vinni az éppen kijelölt pl. nem HD-s csatornát. Ezzel a módszerrel pillanatok alatt át lehet rendezni a teljes csatornakínálat sorrendjét. (Persze a végén el is kell menteni.)

És a hab a tortán, hogy ezt az átrendezett sorrendet - szinkronizálással - el is tudod tárolni a Telekom fiókodban, hogy ha valamilyen frissítés miatt a TV-n a beállított kedvenc sorrended felborulna, akkor a Telekom fiókból végzett vissza-szinkronizálással ezt a kedvelt sorrendet egyetlen mozdulattal vissza tudod állítani.

Ha ezekre mindre már te is rájöttél, akkor bocs, de a nálad gyakorlatlanabbaknak ettől még biztosan jól jön majd ez az információ. (Végül is ennek a Fórumnak éppen ez a célja.)

Előzmény: kutafule (2646)
kutafule Creative Commons License 2016.04.25 0 0 2646

Szia fittbe

 

Köszönöm, megoldódott a problémám.

 

Előzmény: kutafule (2644)
Degeczi Creative Commons License 2016.04.24 0 0 2645

Nem kötelező, h adjanak analóg rádiócsatornákat. Ha a kábelt bedugtad a rádióba, de az nem talált semmit, akkor nem kapsz ilyet - és akkor ezen állítgatással sem lehet változtatni.

Előzmény: fitbee (2643)
kutafule Creative Commons License 2016.04.24 0 0 2644

Szia fittbe

 

Megköszönném, ha E-mélben elküldenéd részemre,

hogy hogyan tudnám ,beállítani a T-homos IP-Tévém menüjében 

a csatornasorrendet, a saját " szám ízlése " szerint

E-mél címem publikus 

Köszönöm. 

Előzmény: fitbee (2643)
fitbee Creative Commons License 2016.04.24 0 0 2643

Sziasztok!

 

Meg szeretném osztani az IPTV tapasztalataimat azokkal akiket ez érdekel, és lenne egy kérdésem is.

 

Új IPTV előfizető lettem annak köszönhetően, hogy a Vidanet azt a szolgáltatási területet, ahol én élek (Bp. 18. ker.), eladta a Telekomnak. Én - még nem tudom, hogy rossz sorrendet választva, vagy sem - előzetes alaposabb előtájékozódás nélkül megrendeltem a T-nál egy IPTV-s szolgáltatást, mint jelenleg legmodernebbet, mert ez várhatóan a jövőben is még jó ideig megmarad (mert szerintem az analóg már le van, a digitális pedig záros időn belül szintén le lesz sorvasztva)

Azért írom, hogy lehet, hogy rossz volt a sorrend, mert már aktív IPTV előfizetőként kezdtem el olvasni ezt a Fórumot. Ha előbb elolvasom, akkor lehet, hogy DIGI-t veszek, mert az is van itt a társasházban.

Most én is azzal szívok, hogy - míg korábban a modern felvevőképes  SONY készülékemmel minden probléma nélkül tudtam a digitális TV előfizetésemmel külső HDD-re felvenni, a dekódoló kártyám is egy Conax csatlakozóban csatlakozott a TV-hez (tehát nem kellett boxot sem használnom), és a lakás másod TV-je fogta az ahhpz elegendő analóg kínálatot - most plusz 870-ért bérelem a másodboxot, és (egyelőre) az első box sem felvevős.

Sőt, miután eddig a másodtévé antennajele elég komplikáltan (koax elbujtatva több helyiségen keresztül a parkettaszegély alá) jutott el a készülékhez, most ez a készülék (hogy ne kelljen az egész lakást újra felforgatni) egy T-tól 10e Ft-ért megvásárolt PLC páron (Power Line Communkcation) keresztül kapja meg a jelet.

A döntésem tehát erről az oldalról mindenképpen kissé átgondolatlan volt. A tévézés drágább lett, mint volt. (Vidanet digit csomag havi 6200, IPTV havi 7300 a 870 forintos bérleti díjjal együtt)

 

Másrészről viszont - és ezzel most a sok-sok olvasott negatív beírásra reagálok - magával a szolgáltatással nincs semmi bajom. A beüzemelés óta minden megszakítás nélkül működik, egyedül a PLC-vel volt egy kis kalandom, miszerint egymás  hegyén hátán dugaszoltam a 230-as tápfeszültséget a modem "tápegységbe", a routerem "tápegységébe", és az indító PLC-be, valamint a másik oldalon a fogadó PLC-be, a STB "tápegységébe", és így kapta meg a tápot maga a TV is. Ennek következtében aztán a PLC átviteli sebessége véletlenszerűen változgatott, és a LED kijelzések szerint sokszor bele is ment a 10 Mbit/sec -os "piros" sávba, ami már a kép rövid idejű kimerevedését is elő tudta idézni. (zöld vagy narancssárga a még működőképes)

Miután mindkét PLC-nek készítettem egy - a többitől távolabb végződő  - "saját" külön konnektort, a jelenség megszűnt, minden LED mindíg zöld, a szolgáltatás - nem T hibája miatti - zavara megszűnt.

 

Az IPTV digit műsorújsága jobb, mint a Vidanet-es digit adás műsorújságja volt (ez már visszafelé is lapozható, és a Vidanetesnél több nappal előrébb is), eltekintve attól, hogy a Vidanetesnél be lehetett állítani azt is (amit itt NEM!), hogy kapcsoljon át az éppen nézett csatornáról arra a másikra, ahol - műsoridő alapján - elkezdődött a nézni kívánt műsor. (Ez nekem nagyon hiányzik, de mit lehet tenni?)

A csatornakínálatról nem beszélek - jóllehet a Fórumozók elég sok esetben erre hegyezték ki a véleményüket - mert mi megkapjuk azokat a csatornákat, amiket nézni szoktunk. (Sőt a Vidanetes szolgáltatás megszűnte óta a korábbi teljes digitális műsorkínálat fokozatos soványodása  miatt el-eltünedező csatornák is most már újra nézhetőek). Lehet, hogy igénytelenek vagyunk, de a SONY képernyőjén elérhető képminőség nekünk még SD-ben is megfelel, tehát az IPTV-t nem a HD csatornák darabszámával minősítjük.

Van 2 db HD és 1 db SD streamünk, így - ha előbb-utóbb - felvevős STB-re térünk is át, akkor is lesz ehhez is megfelelő műszaki hátterünk.

 

A T ügyfelesek minősége viszont sokkal rosszabb, mint a T által biztosított képminőség. Azzal kezdődött, hogy az egyik ÜFSZ-on bejelentett szerződéskötési igényemre ott rögtön gépbe vitt szerződéskötési szándék - jóllehet elmeséltem, hogy két készülékre kell - csak egy STB-re lett megfogalmazva, így az elsőnek kijött szerelő, 1 percen belül távozott egyrész emiatt, másrészt amiatt, mert ő nem "rezes" volt, hanem "koax-os".

A reklamációmra jött egy újabb Telekomos szerelő, aki végre megértette, hogy miről van szó, és rendbe tette a dolgot mind szerződésjogilag, mind pedig műszakilag.

De ha ez még nem lenne elég, amikor már tudtam használni a rendszert, és megkérdeztem az online felületen őket, hogy miként lehet változtatni a csatornasorrenden, akkor felhívott valaki tőlük, és elmondta nekem, hogy olyat itt bizony nem lehet csinálni, és kizárólag csak a Kedvencek bejelölgetésével tudom kivenni azokat acsatornákat a műsorújságból, amik nem a kedvenceim.

Amikor aztán végignéztem az IPTV menüjét, és megtaláltam benne a csatornasorrend beállítót, akkor azért nem volt éppen jó véleményem a üfsz-osok ismeretéről.

 

De befejezésül mégis az az összefoglaló véleményem, hogy a jövő tévézés neve IPTV, hiszen már az egész életünk (más elektronikus szolgáltatásokat is ebbe beleértve) a neten zajlik.

Talán azoknak, akik még most töprengenek azon, hogy milyen irányban döntsenek, azt tudom tanácsolni, hogy először arról tájékozódjanak, hogy a szolgáltató milyen minőségű átviteli láncon biztosítaná neki a szolgáltatást, mert szerintem önmagában az IPTV nem egy szitokszó, de lehet hogy a működése valóban bizonytalan lehet akkor, ha a jel nem megfelelő minőségű úton jut el az előfizetőhöz.

 

Ha valakinek maradt még energiája arra is, hogy nekem válaszoljon, akkor lenne egy kérdésem is. A Vidanetes kábelben voltak rádiócsatornák is, melyeket - a koax szétosztása után - bedugaszolva az erősítőmbe, tudtam rendesen rádiózni is (a panelbe elég nehezen jut be a rádióhullám).

Most viszont nem tudom, hogyan tudnám a T által továbbított rádiócsatornákat kinyerni az IPTV-ből. Nyilván nem arra gondolok, hogy bekapcsolt TV mellet megkeresem a TV-n fogható valamelyik rádiócsatornát, hanem TV nélkül, a STB-ról (vagy direkt a modemtől?) tudnék valahogyan antennajelet adni az erősítőmnek. (STB: Cisco STB_ISB2001,Modem: Sagemcom F@ST3686AC)

Van ötlete valakinek? Meg lehetne ezt valahogyan oldani? (Én nem vagyok jártas ebben.)

bendeguz90 Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2642
Degeczi Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2641

A neve is azért TV GO, h bárhová mész (legalábbis az országban) használhasd. Más szolgáltatónál nyilván nem ez a cél.

Előzmény: zmagix (2640)
zmagix Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2640

Akkor nagyon az elején volt ilyen korlátozás vagy valami véletlen miatt nem sikerült másik hálózatból elérni. Azt hittem ez is egy korlát, hogy az accountot kölcsönadva ne lehessen máshonnan felhasználni. Más szolgáltató hasonló szolgáltatásánál tényleg van most is IP korlát. 2 perccel korábban ki is próbáltam.

Előzmény: Degeczi (2639)
Degeczi Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2639

Nem, hiszen a TV GO arról szól, h bárhol az országban járva nézhesd, nem pedig "bárhol, T hálózaton járva". Pláne a mobilosok nagyrészét lőnék ki úgy (és természetesen működik más mobilról is, nem csak T-sről)

Persze egy T előfizetés kell, de az lehet bárkié, csak kapd meg a belépését.

Előzmény: zmagix (2638)
zmagix Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2638

De ha jól tudom csakis Telekomos IP tartományból nézhető nem? Azaz olyan helyre kell VPN-ezni ami Telekomos IP-vel látszódik.

Előzmény: peler (2637)
peler Creative Commons License 2016.03.31 0 0 2637

Ha csak egy tévére kell, akkor TV GO is megoldás lehet, persze ehhez kell egy jó VPN magyar IP címmel.

Előzmény: zmagix (2636)
zmagix Creative Commons License 2016.03.31 0 0 2636

Ha van valakid magyar földön akinek van IPTV és erős net (főleg kábelnet stabil feltöltéssel), illetve német oldalon erős net letöltéssel. Továbbá veszel 2 db MikroTik routert kb. 240 EUR értékben akkor nézheted az IPTV-t.

Előzmény: norbertjekli (2634)
norbertjekli Creative Commons License 2016.03.30 0 0 2635

jujj bocsanat nem jo helyre irtam .. bar van aki tudna segiteni , annak örülnek

norbertjekli Creative Commons License 2016.03.30 0 0 2634

Sziasztok .. Erdeklödnek . hogy nemetorszagban szeretnek iptv t nezni, milyen lehetösegek vannak .. nem atverösre gondolok ami müködik rendesen . van itthon internet es digitalis belteri is .. halottam valami olyan lehetösegrol is ,hogy az itthonit neznem kint .. a upc  műholdas nem müködik nalam mar , mert a lakasbol nem tudom a thor 6 ra iranyitani ezert vissza adtam .. az iptv es lehetösegeket varom köszi :-)

Polgár Attila Creative Commons License 2016.03.30 0 0 2633

Köszi,ez a speedport bevált egyébként,működik megbízhatóan?

Előzmény: GTI100 (2632)
GTI100 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 2632

Az csak véletlen volt hogy a hátlap képe kétszer került fel.

Előzmény: GTI100 (2631)
GTI100 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 2631

Szerintem nem. Másfél éve ezt adták:

Előzmény: Polgár Attila (2630)
Polgár Attila Creative Commons License 2016.03.30 0 0 2630

Még mindig a ZTE 931 modemet adják komplett csomaghoz(IPTV-DSL-TEL)?

Úgy néz ki csere lesz.

Proart Creative Commons License 2016.03.26 0 0 2629

Ma és holnap kódolatlan az HBO3. A csatorna a Bónusz csatornán érhető el, default csatornasorrend esetén a 7-es programhelyen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!